www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Τι αλλάζει στα φαρμακεία

Με τις επίμαχες διατάξεις για τα φαρμακεία να συμπεριλαμβάνονται σε αυτό, κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας, Αν. Λοβέρδο, το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία, με τίτλο «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις».


Προβλέπει τη λειτουργία ενός φαρμακείου σε δήμους με πληθυσμό μέχρι χίλιους κατοίκους και μια ακόμη άδεια για κάθε 1.000 επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής.

Τα φαρμακεία θα λειτουργούν και το Σάββατο και τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης. Λεπτομέρεις θα έρθουν με απόφαση του υπουργού Υγείας.

Με το νομοσχέδιο επιτρέπεται ο διπλασιασμός του αριθμού των φαρμακείων, σε ακτίνα 200 μέτρων από τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ και τα υποκαταστήματα των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το επάγγελμα του φαρμακοποιού θα μπορούν να ασκούν έλληνες υπήκοοι, ή υπήκοοι κράτους

Κανένα ενδιαφέρον για τα ακίνητα της «Κεράνης»

Άλλος ένας δημόσιος πλειστηριασμός για τα περιουσιακά στοιχεία της Καπνοβιομηχανίας «Κεράνης» απέβη άγονος. Στον πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε στο Ειρηνοδικείο Πειραιά «χτυπήθηκαν» μόνο κάποια μηχανήματα η τιμή των οποίων έφθασε τις 70.000 ευρώ.


Αντίθετα ούτε το εργοστάσιο της καπνοβιομηχανίας που βρίσκεται στον Πειραιά, ούτε το ακίνητο στη Χαλκίδα δεν κατάφεραν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον κάποιου επενδυτή.

Το κτίριο στον Πειραιά επί της οδού Αθηνών 39, αποτελείται από οικόπεδο έκτασης 4.729 τ.μ. και

Δεν απεργούν οι δικηγόροι της Αθήνας

Να μη συμμετέχουν στην τριήμερη αποχή που έχει εξαγγείλει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για τις 19, 20 και 21 Ιανουαρίου, αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.


Τα μέλη του ΔΣΑ, με ψήφους 14 υπέρ έναντι 4 κατά και μιας αποχής, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση και ανάλογα με τα αποτελέσματα των

Ένα ανέκδοτο για τους 300 τη Βουλής

Ταξίδευαν μαζί σε πτήση εσωτερικού ο Γιωργάκης, ο Παπακωνσταντίνου και ο Πάγκαλος. Εκεί που καθόταν ο Παπακωνσταντίνου κάνει έτσι και βλέπει κάτω από το κάθισμα του ένα χαρτονόμισμα. Το σηκώνει και βλέπει ότι είναι ένα χαρτονόμισμα των 200 euro.


Χαρούμενος γυρίζει στους άλλους δύο και τους λέει:

- Ωραίο χαρτονόμισμα! Αν μπορούσα να ανοίξω το παράθυρο του αεροπλάνου και να το πέταγα, θα το εύρισκε ένας Έλληνας και θα ήταν πολύ ευτυχισμένος!

Πετάγεται ο Πάγκαλος και λέει:

- Ανοησίες, εγώ θα πέταγα από το παράθυρο 4 χαρτονομίσματα των 50 euro και θα έκανα 4 Έλληνες

Διαθέσιμο δωρεάν το Microsoft Mathematics

Η Microsoft πλέον διαθέτει το Microsoft Mathematics δωρεάν. Πρόκειται για μια εφαρμογή η οποία προσφέρει στον χρήστη ποικίλα μαθηματικά εργαλεία τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση πολύπλοκων πράξεων και παραστάσεων.


Επίσης βοηθάει τους χρήστες να μάθουν να λύνουν εξισώσεις βήμα-βήμα αντί να τους παρέχει την τελική απάντηση, επιτρέποντας τους να κατανοήσουν καλύτερα τις θεμελιώδεις έννοιες στην άλγεβρα, την γεωμετρία, την φυσική, την χημεία και τον απειροστικό λογισμό.

Επίσης είναι μια αριθμομηχανή που διαθέτει γραφικές παραστάσεις και λειτουργεί σαν την αριθμομηχανή χειρός, βοηθώντας επίσης στην κατασκευή τριγώνων, την μετατροπή μονάδων και την επίλυση διαφόρων εξισώσεων.

To Microsoft Mathematics διατίθεται δωρεάν για κατέβασμα και έρχεται με ένα αρχείο βοήθειας που

Πέθανε ο Σπύρος Λινάρδος

Σε ηλικία 75 ετών πέθανε, από εγκεφαλικό επεισόδιο, ο υπεύθυνος του δελτίου καιρού του ΑΝΤ1 για 19 ολόκληρα χρόνια, Σπύρος Λινάρδος.


Αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων ως ιπτάμενος αξιωματικός και στη συνέχεια άλλαξε ειδικότητα και ασχολήθηκε με τη Μετεωρολογία, κάνοντας μετεκπαίδευση και στην Αμερική.

Ήταν τελειόφοιτος και της Νομικής. Διετέλεσε οκτώ χρόνια Διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και αποστρατεύτηκε το 1989 με το βαθμό Υποπτεράρχου. Και από τότε καθημερινά, ακούραστα σε εκπομπές και δελτία ειδήσεων, μας συντρόφευε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί την Πέμπτη στις 15.00 το μεσημέρι, στη Μητρόπολη

Άρχισε ο διάλογος για τις αλλαγές στην Παιδεία

Την έναρξη του διαλόγου για τις αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, κήρυξε η υπουργός Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, στην πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα των Γενικών Αρχείων του Κράτους.


Η υπουργός τόνισε ότι έχουμε όλοι τεράστιο εθνικό χρέος για την Παιδεία και έδωσε το στίγμα της εκπαίδευσης στη χώρα μας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Παιδεία «ή θα γίνει μια εθνική αποστολή στην οποία θα συμμετέχουμε όλοι, χωρίς δογματισμούς, ή θα αποτύχει».

Η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και στο έργο που ήδη έχει δρομολογηθεί. Καταρχήν, στο νέο σχολείο, με νέα προγράμματα σπουδών, λέγοντας ότι "πάμε σε μία εκπαίδευση με στόχους, κόντρα στην ομοιομορφία που είχαμε μέχρι σήμερα". Επίσης,

Παραγράφονται τα αδικήματα για το Βατοπέδι

Με ψήφους 5-0 το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου αποφάσισε ότι τα αδικήματα για τα οποία έχουν παραπεμφθεί οι Π. Δούκας, Απ. Κοντός και Ευ. Μπασιάκος, για την υπόθεση του Βατοπεδίου είναι παραγεγραμμένα. Κατά συνέπεια, η υπόθεση δεν πρέπει να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο.


Με ψήφους 3-2 αποφασίσθηκε ότι η δικογραφία για τους συμμετόχους, τα μη πολιτικά πρόσωπα, πρέπει να επιστραφεί σε ειδικό εφέτη-ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι στη μυστική ψηφοφορία που είχε γίνει το Νοέμβριο στη Βουλή στο Δικαστικό Συμβούλιο είχαν παραπεμφθεί οι κ.κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, Αλέξανδρος Κοντός και Πέτρος

Σφραγίζουν τον τάφο του Τουταγχαμόν

Ένα από τα πιο γνωστά μνημεία της Αιγύπτου, ο τάφος του φαραώ Τουταγχαμόν, πρόκειται να σφραγιστεί το τέλος της χρονιάς. Οι αιγυπτιακές αρχές επικαλούνται ζημιές, οι οποίες έχουν προκληθεί από τις μαζικές επισκέψεις των τουριστών κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών. Οι μύκητες, η υγρασία και η σκόνη που μεταφέρονται από τους επισκέπτες κάθε μέρα μπορεί αν δημιουργήσουν μελλοντικό πρόβλημα στο μνημείο.


Βέβαια επειδή πολλοί είναι αυτοί που θα χάσουν λεφτά, εάν σταματήσουν να επισκέπτονται οι τουρίστες το μέρος, πρόκειται να δημιουργηθεί ένα αντίγραφο του τάφου. Ο Zahi Hawass, γενικός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, είπε ότι μαζί με τον τάφο θα κλείσουν ακόμη δυο τάφοι, αυτοί της Σέτιδος Α’ και της Νεφερταρί.

«Εάν δεν προνοήσουμε, σε διακόσια χρόνια ο τάφος και άλλοι τάφοι θα καταστραφούν μια για πάντα από την υγρασία που παράγεται από την αναπνοή και τον ιδρώτα. Τα χρώματα στους τοίχους θα

Δωρεάν τεστ Παπανικολάου για τις γυναίκες της Κρήτης

Σε πέντε νοσοκομεία της Κρήτης, από τις 24 μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, θα μπορούν οι γυναίκες να πραγματοποιούν δωρεάν και χωρίς ραντεβού το τεστ Παπανικολάου, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου της μήτρας.


Σε συνεννόηση και συνεργασία με τα νοσοκομεία της Κρήτης, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ανακοίνωσε ότι από τις 24 έως τις 31 Ιανουαρίου 2011 κάθε ενδιαφερόμενη πολίτης μπορεί να πραγματοποιήσει δωρεάν και χωρίς ραντεβού κυτταρολογική εξέταση τραχηλικού επιχρίσματος (τεστ Παπανικολάου), στα Γυναικολογικά Εξωτερικά Ιατρεία των Μαιευτικών - Γυναικολογικών

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

Από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου μέχρι και την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν στις Διευθύνσεις ή Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τις αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο.


Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 7 και 8 Μαΐου 2011 για τα επίπεδα:

α) Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση» και Α2 «βασική γνώση») σε ενιαίο διαβαθμισμένο test, στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και Ιταλική γλώσσα,

β) Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαίο διαβαθμισμένο test στις γλώσσες Αγγλική,

Πληθαίνουν οι χρήστες του Facebook στην Ελλάδα, πληθαίνουν και οι καταγγελίες

Πληθαίνουν οι καταγγελίες των Ελλήνων χρηστών του Facebook, οι οποίες αφορούν στην ασφάλεια των στοιχείων τους. Ο αριθμός των καταγγελιών που αφορούν το διαδίκτυο διπλασιάστηκε στη χώρα μας το 2010, σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες χρονιές, ενώ το 72% από αυτές, αφορά παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων στο Facebook.


Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η μη κυβερνητική οργάνωση Ν.Ε.Ο.Ι., κατά το 2010 δέχτηκε 218 καταγγελίες, εκ των οποίων το 72% αφορούσε παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων στο Facebook, το 16% πορνογραφικά μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των χρηστών του διαδικτύου, το 2% σεξουαλική παρενόχληση σε προσωπικό ιστολόγιο ή ιστοσελίδα, ενώ έγιναν και 6 αναφορές γονέων για εθισμό των παιδιών τους με ηλεκτρονικά παιχνίδια και αυξημένη χρήση του διαδικτύου και άλλες

Σταμάτησε η Γερμανία την επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα

Σταμάτησε η επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα από τη Γερμανία, η οποία στο εξής θα επεξεργάζεται η ίδια τις αιτήσεις χορήγησης ασύλου, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στη Γερμανία.


Η απόφαση τίθεται άμεσα σε ισχύ. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου διευκρίνισε ότι η απόφαση «θα ισχύσει για ένα χρόνο, επειδή εκτιμάται ότι στο διάστημα αυτό θα καταστεί δυνατό να επιτευχθούν ουσιαστικές βελτιώσεις στην Ελλάδα». Ανάλογες αποφάσεις έχουν λάβει η Σουηδία, η Μεγάλη Βρετανία η Ισλανδία και η Νορβηγία.

Στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ο αριθμός των προς επαναπροώθηση προσφύγων είχε φτάσει τους 2.458, αλλά μόνον 55 εξ αυτών παραδόθηκαν στην Ελλάδα. Σε 1.281

Η έξαρση εθνικιστικών φαινομένων στην Αλβανία εμπόδιο στην ευρωπαϊκή της πορεία

Απάντηση της Κομισιόν στον ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο

"Η Επιτροπή δεν θα προτείνει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την ΕΕ, εάν δεν αντιμετωπιστούν ικανοποιητικά από τις Αρχές της χώρας φαινόμενα έξαρσης εθνικισμού" , δήλωσε σε απάντηση που έδωσε στον ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο, ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος, κ. S tefan Füle .

Ο Επίτροπος δεσμεύτηκε να συμπεριλάβει το θέμα των συνεχιζόμενων εκδηλώσεων εθνικισμού στην Αλβανία στις 12 προτεραιότητες-κλειδιά, που θα αποτελέσουν και τις προϋποθέσεις για έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Αλβανία.

"Από την απάντηση του κ. Füle προκύπτει ξεκάθαρα ότι τα φαινόμενα ενός αναδυόμενου αλβανικού εθνικισμού προκαλούν σοβαρές ανησυχίες και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν έγκαιρα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να επιβραδυνθεί ο ρυθμός προόδου της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας",

Επαναλειτουργεί το βορειότερο τμήμα της γραμμής του ΗΣΑΠ

Παραδίδεται στην κυκλοφορία την ερχόμενη Πέμπτη το τμήμα της γραμμής του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου μεταξύ των σταθμών «Ειρήνη» και «Κηφισιά».


Η κυκλοφορία των συρμών στο συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί πλήρως τις τελευταίες εβδομάδες προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακατασκευής της γραμμής.

Σημειώνεται ότι παραμένει εκτός

Γιγάντιος εξωπλανήτης έσπασε το ρεκόρ θερμοκρασίας πλανητών

Σε απόσταση 380 ετών φωτός μακριά από τη Γη, βρίσκεται ένας εξωπλανήτης-αέριος γίγαντας που κινείται σε τροχιά γύρω από ένα καυτό άστρο, πολύ πιο καυτό από τον δικό μας Ήλιο. Ο εξωπλανήτης WASP-33b είναι πραγματική «κόλαση», με θερμοκρασίες που φτάνουν τους 3.200 βαθμούς Κελσίου.


Με τη βοήθεια της υπέρυθρης κάμερας του τηλεσκοπίου Χέρσελ των Καναρίων Νήσων, οι ερευνητές, υπό τον Αλέξις Σμιθ του βρετανικού πανεπιστημίου Κιλ, υπό τον Αλέξις Σμιθ, κατάφεραν να υπολογίσουν την θερμοκρασία του συγκεκριμένου εξωπλανήτη, σύμφωνα με το New Scientist και το Science. Η σχετική μελέτη πρόκειται να δημοσιευτεί στο περιοδικό Monthly Notices της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρίας της Βρετανίας.

Ο WASP-33b, που βρίσκεται στην κατεύθυνση του αστερισμού της Ανδρομέδας, σε απόσταση 380 ετών φωτός από τη Γη, είναι ένας αέριος γίγαντας μεγαλύτερος από τον Δία και κινείται σε τροχιά γύρω από ένα άστρο, το οποίο έχει πολύ υψηλή επιφανειακή θερμοκρασία, της τάξης των 7.160

Υγιή δόντια και ούλα, για υγιείς πνεύμονες

Να διατηρούμε υγιή τα δόντια και τα ούλα μας, συστήνουν οι επιστήμονες, για να προφυλαχτούμε από τις αναπνευστικές μολύνσεις. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία η περιοδοντική υγεία μάς προφυλάσσει από μολύνσεις που, στη χειρότερη περίπτωση, οδηγούν στη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ή την πνευμονία.


Οι μολύνσεις προκαλούνται όταν βακτήρια από την περιοδοντική νόσο κατεβαίνουν από τον λαιμό και εισπνέονται, καταλήγοντας στο κατώτερο αναπνευστικό σύστημα, όπου τελικά δημιουργούν προβλήματα υγείας.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Periodontology της Αμερικανικής Ακαδημίας Περιοδοντολογίας, βασίστηκε σε 200 εθελοντές ηλικίας 20 έως 60 ετών. Οι μισοί είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο για κάποια αναπνευστική πάθηση (πνευμονία, βρογχίτιδα, αποφρακτική πνευμονοπάθεια

Γερμανικά σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους

Το Βερολίνο εξετάζει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αναφέρει σε δημοσίευμά της γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα, ενώ για κινήσεις προετοιμασίας από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών κάνουν λόγο διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ωστόσο, το υπουργείο επισήμως διαψεύδει τις πληροφορίες.


Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στο Reuters ότι "η Γερμανία δεν επεξεργάζεται αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους". Πηγές του υπουργείο ανέφεραν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο πως η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολο δρόμο, όμως η ελληνική κυβέρνηση επιμένει ότι δεν χρειάζεται επιπλέον βοήθεια.

Σύμφωνα με την Die Zeit, το σχέδιο προβλέπει ότι η Ελλάδα θα επαναγοράσει δικά της ομόλογα με χρήματα που θα της διατεθούν, έναντι χαμηλού επιτοκίου, από το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης (το

Περισσότερες από 1.000 διαφημιστικές πινακίδες έφυγαν από τους δρόμους της Αθήνας

Γύρω στις 140 παράνομα τοποθετημένες διαφημιστικές πινακίδες κάθε μήνα απομακρύνθηκαν από τους δρόμους του λεκανοπεδίου στην περίοδο Απριλίου - Δεκεμβρίου 2010.


Συγκεκριμένα από την περασμένη άνοιξη, όταν συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εργων του υπουργείου Υποδομών ανέλαβαν δράση, ξηλώθηκαν 1.104 παράνομα τοποθετημένες πινακίδες. Σύμφωνα με τους διαχειριστές του διαδικτυακού κόμβου Illegal Signs, που συγκεντρώνει καταγγελίες για παράνομες πινακίδες, άλλες τόσες υπολογίζεται πως απεγκατάστησαν μόνες τους οι διαφημιστικές εταιρείες, προκειμένου να γλιτώσουν τα μεταλλικά πλαίσια από την καταστροφή.

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι οι δρόμοι όπου πραγματοποιήθηκαν οι μεγαλύτερες

5 συμβουλές για να θωρακίσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να θωρακίσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα:

Φροντίζετε το διαιτολόγιό σας να περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C (πορτοκάλια, λεμόνια, πράσινες πιπεριές, μπρόκολο, φράουλες, ακτινίδια).

Φτιάξτε πολύχρωμες σαλάτες με φρέσκα λαχανικά, λιναρόσπορο ή καρύδια, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού (για βιταμίνες C, E, β-καροτένιο και σίδηρο).

Φροντίζετε να τρώτε μία φορά την εβδομάδα κάποιο λιπαρό ψάρι όπως σαρδέλα, κολιό, σολωμό, πέστροφα (για ωμέγα 3 λιπαρά).

Δοκιμάστε για σνακ άψητους και ανάλατους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα (βιταμίνη Ε,

Ποια θεωρείται σωστή μερίδα

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν τρώνε σε εστιατόρια δεν έχουν μαζί τους ζυγαριές ούτε τα ειδικά ποτήρια μέτρησης των τροφών, οπότε δεν μπορούν να καταλάβουν ποια είναι η συνιστώμενη μερίδα.


Ακολουθεί ένας πίνακας ο οποίος θα μας βοηθήσει να καταλαβαίνουμε τη σωστή μερίδα οπτικά.

Για το νερό βέβαια δεν υπάρχει συνιστώμενη ποσότητα, καθώς δεν έχει καθόλου θερμίδες. Βέβαια για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού πρέπει να πίνουμε 11-16 ποτήρια νερό την ημέρα (=2,7-3,7 λίτρα). Νερό παίρνουμε επίσης όταν πίνουμε γάλα, τσάι, χυμούς φρέσκους, ζωμούς και καφέ.

Συμβουλές για τις σωστές και υγιεινές μερίδες

Όσοι θέλουν να τρώνε υγιεινά και να χάσουν βάρος, πρέπει να προσέχουν τις μερίδες των φαγητών. Ακόμα και τα πιο θρεπτικά φαγητά όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες δίνουν θερμίδες

Επιχείρηση - σκούπα στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 12 το μεσημέρι μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας σε συνεργασία με το δήμο και το ΣΔΟΕ για προϊόντα παραεμπορίου σε οκταώροφο κτίριο στην οδό Πειραιώς 8, στην Ομόνοια.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου χρησιμοποιείται για αποθήκευση προϊόντων «μαϊμού» και ήδη τα συνεργεία έχουν μπει μέσα και έχουν αρχίσει την

Διαβάστηκε το DNA των μανταρινιών και των πορτοκαλιών

Μια μεγάλη διεθνής ομάδα επιστημόνων κατάφερε να αποκωδικοποιήσει τον γενετικό κώδικα (DNA) δύο βασικών εσπεριδοειδών, των μανταρινιών κλημεντινών και των γλυκών πορτοκαλιών, ένα σημαντικό βήμα που μελλοντικά μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των διαφόρων ασθενειών, οι οποίες απειλούν τις σχετικές καλλιέργειες.

Είναι η πρώτη φορά που διαβάζεται το γονιδίωμα ενός εσπεριδοειδούς, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ. Οι επιστήμονες, με επικεφαλής ερευνητές του πανεπιστημίου της Φλόριντα, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι το επίτευγμά τους, εκτός από την προστασία κατά των ασθενειών, θα βοηθήσει στη βελτίωση της γεύσης και της ποιότητας των φρούτων.

Οι ερευνητές στοχεύουν να αξιοποιήσουν τις γενετικές πληροφορίες που αποκόμισαν, για να παράγουν γενετικά τροποποιημένα εσπεριδοειδή, τα οποία θα είναι πιο ανθεκτικά, πιο εύγεστα και πιο θρεπτικά, καθώς επίσης πιο ικανά να ανέχονται το αλάτι, το "φτωχό" έδαφος και τις ακραίες θερμοκρασίες του περιβάλλοντος.

Παραμένει όμως αβέβαιο πώς θα αντιδράσουν οι καταναλωτές- ιδίως στην Ευρώπη- στην προοπτική

Επιστράτευση στρατού για την αποκομιδή σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη

Τον στρατό θα επιστρατεύσει ο δήμος Θεσσαλονίκης για την αποκομιδή των απορριμμάτων που έχουν κατακλύσει την πόλη. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, προκειμένου να συνδράμουν στην επιχείρηση «καθαριότητα». Συγκεκριμένα, έχει ζητήσει να παραχωρηθούν στο δήμο δύο μηχανοκίνητα μέσα που διαθέτει ο στρατός, ώστε να απαλλαχθεί μία ώρα αρχύτερα η Θεσσαλονίκη από τους τόνους σκουπιδιών.


Σύμφωνα με τα «Νέα», στους δρόµους και τα πεζοδρόμια της συμπρωτεύουσας βρίσκονται περισσότεροι από 1.000 τόνοι σκουπιδιών, καθώς τα 55 από τα 73 απορριμματοφόρα του Δήμου

«Aaa» από Moody's στην πρώτη έκδοση χρέους του μηχανισμού διάσωσης

Στην πρώτη βαθμίδα πιστοληπτικής διαβάθμισης «Aaa» κατέταξε, προσωρινά, την πρώτη έκδοση χρέους εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's Investors Service, σύμφωνα με σημερινή του ανακοίνωση.


Η οριστικοποίηση της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί μόλις γίνουν γνωστοί οι ακριβείς όροι της έκδοσης χρέους, συνολικού ύψους 27 δισ.ευρώ. Το ποσό που θα αντληθεί θα χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας (Ε.Ε./ΔΝΤ) προς την Ιρλανδία συνολικού ύψους 85 δισ.ευρώ.

Όπως διευκρινίζει η Moody's, η αξιολόγηση βασίζεται στη δομή του Ταμείου και στην πιστοληπτική βαθμίδα στην οποία κατατάσσονται οι χώρες που το απαρτίζουν, εκτός της Ιρλανδίας και της Ελλάδος. Οι προοπτικές της αξιολόγησης χαρακτηρίζονται από τη Moody's ως "σταθερές" (stable), με την εξαίρεση των αξιολογήσεων της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Κύπρου, οι οποίες τελούν

Σχέδιο για ιδιώτες γιατρούς στο ΙΚΑ

Πρόταση για συµπράξεις ιδιωτών γιατρών µε γιατρούς του ΙΚΑ στους οποίους θα εκχωρηθούν τα πολυϊατρεία µελετά το υπουργείο Εργασίας. Στην περίπτωση αυτή, οι γιατροί θα ενοικιάζουν τις δοµές του ΙΚΑ, προσφέροντας πρωτοβάθµια φροντίδα υγείας στους ασφαλισµένους.

Στα σχέδια του υπουργείου είναι να δοθεί η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής γιατρού στους ασφαλισµένους, αρκεί οι ιδιώτες να είναι «πιστοποιηµένοι» – δηλαδή, να δέχονται να υπόκεινταισε έλεγχο µέσωπ.χ.τηςηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

«Μελετάται η εκδοχή να δηµιουργήσουν κοινοπραξίες οι γιατροί του ΙΚΑ σε συνεργασία µε ιδιώτες γιατρούς , µετά την ένταξη των µονάδων υγείας των Ταµείων στον Εθνικό Οργανισµό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Στην περίπτωση αυτή, τα περίπου 200 πολυϊατρεία ενδέχεται να µετατραπούν σε

Η δίαιτα της εγκύου «γεννά» χαμηλό ΙQ

Oι έγκυοι που κάνουν δίαιτα προκειμένου να μη «φορτώσουν» το σώμα τους με πολλά κιλά κινδυνεύουν να φέρουν στον κόσμο παιδιά με χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης καθώς και με προβλήματα συμπεριφοράς, σύμφωνα με νέα μελέτη ειδικών του Κέντρου Υγείας και Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Και αυτό διότι, όπως σημειώνουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Ρroceedings of the Νational Αcademy of Sciences», η μείωση της πρόσληψης θερμίδων και θρεπτικών συστατικών στους πρώτους τέσσερις μήνες της εγκυμοσύνης παρεμβαίνει στη σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου.

Παρ΄ ότι η μελέτη αφορούσε ζώα (για την ακρίβεια, παρακολουθήθηκαν μπαμπουίνοι), οι επιστήμονες εκτιμούν πως τα ευρήματά τους πιθανότατα ισχύουν και σε ό,τι αφορά τον άνθρωπο. Τονίζουν ότι τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν ένα μήνυμα προς όλες τις εγκύους σχετικά με το ότι η σωστή διατροφή κατά την κύηση αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας για την υγεία του εμβρύου.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δρ Τόμας Μακ Ντόναλντ, που ήταν εκ των συγγραφέων της μελέτης, «αυτή ενισχύει την άποψη ότι η κακή διατροφή κατά την εγκυμοσύνη παρεμβαίνει στην ανάπτυξη ζωτικών οργάνων και στη συγκεκριμένη περίπτωση του εγκεφάλου,με τρόπους που μπορούν να έχουν επίδραση εφ΄ όρου ζωής για τους απογόνους, πιθανώς μειώνοντας τον δείκτη

Πορεία σπουδαστών στην Ομόνοια για το " Μνημόνιο της Παιδείας"

Συγκέντρωση πραγματοποιεί στις 12:00 στην Ομόνοια το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) ενάντια στο νέο νόμο- πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση.


«Ο νέος νόμος-πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ, το "μνημόνιο της Παιδείας" μετατρέπει τα ιδρύματα σε ανώνυμες εταιρίες. Η ανώτατη εκπαίδευση προσαρμόζεται στις ανάγκες των μονοπωλίων. Ετοιμάζουν το παραπέρα χτύπημα σίτισης-στέγασης-μετακίνησης,

Διακοπή κυκλοφορίας στην Αθηνών-Πατρών

Στο 88,5 χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών θα γίνει σήμερα διακοπή της κυκλοφορίας προκειμένου να πραγματοποιηθεί η κατεδάφιση της γέφυρας Άνω Διάβασης.


Η διακοπή της κυκλοφορίας θα ξεκινήσει στις 15:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 το πρωί της Πέμπτης και η εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα γίνεται και στις δύο κατευθύνσεις μέσω παρακαμπτηρίου διαδρομής.

Συγκεκριμένα, στην κατεύθυνση προς Πάτρα, η διαδρομή παράκαμψης θα ακολουθεί την έξοδο από την εθνική οδό στον ανισόπεδο κόμβο Αρχαίας Κορίνθου - δεξιά στροφή στην οδό που οδηγεί μέσω Άνω Διάβασης στην παλαιά εθνική οδό - δεξιά στροφή της παλαιάς εθνικής προς Κιάτο - πορεία προς τα Βορειοδυτικά επί της παλαιάς εθνικής (και της οδού Εθν. Αντιστάσεως, που αποτελεί την προέκταση της εντός του Κιάτου) για 15 χλμ περίπου, έως το κέντρο της πόλης - διέλευση μέσω των οδών Αστερή Κοβατζή - Λυκούργου - Ελ. Βενιζέλου -

Στη δημοσιότητα η λίστα με τους συμβασιούχους που προσλαμβάνονται στην ΕΡΤ

Τις πολυαναμενόμενες προσλήψεις 146 δημοσιογράφων, 15 ραδιοφωνικών παραγωγών, 3 φωτογράφων, 15 ηχοληπτών ραδιοφώνου, 15 γραφιστών κι ενός καλλιτεχνικού διευθυντή με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ανακοίνωσε η ΕΡΤ.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την λίστα με τα ονόματα των προσληφθέντων.

Οι κατάλογοι με τα ονόματα αναρτήθηκαν, με καθυστέρηση, λίγο μετά τις 23:00 στην κεντρική ιστοσελίδα της ΕΡΤ, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία τεχνικής αναβάθμισης.

Μεταξύ των δημοσιογράφων που προσλαμβάνονται είναι οι: Γιάννης Πολίτης, Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, Χρήστος Μαχαίρας, Βασίλης Λαμπρόπουλος, Ανδρέας Ρουμελιώτης Χρήστος

Ο καιρός στις 19.01.2011

Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, λίγες τοπικές νεφώσεις, εξασθενημένους ανέμους, περιορισμένη τοπικά ορατότητα και χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες στα ήπειρωτικα, περιμένουμε την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -1 έως 16 στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 16 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 0 έως 14 στη Δυτική Ελλάδα και από 5 ως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι άνεμοι βορείων κυρίως διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ ασθενείς άνεμοι δυτικών κυρίως διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Καλό καιρό με περιορσμένη τοπικά ορατότητα και αρκετή ψύχρα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15-16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, από νότιες διευθύνσεις στο Σαρωνικό και από βόρειες διευθύνσεις