www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Άρειος Πάγος: Ο ενοικιαστής οφείλει αποζημίωση μόνο για μη φυσιολογικές φθορές

Οι ενοικιαστές όταν παραδίδουν το μισθίο (κατοικία, κατάστημα κ.λπ.) έχουν υποχρέωση να αποζημιώνουν τους ιδιοκτήτες μόνο για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκαλέσει στο ακίνητο και είναι εκτός του πλαισίου των φυσιολογικών φθορών που δημιουργούνται από τον καθημερινό τρόπο ζωής.


Αυτό έκρινε ο Άρειος Πάγος με την υπ’ αριθμ. 633/2010 απόφασή του, αποφασίζοντας παράλληλα πως δεν υπάρχει υποχρέωση αποζημίωσης για φυσιολογικές φθορές που δημιουργούνται λόγω της

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για τις άδειες των «Κολεγίων»

Την υπουργική απόφαση σχετικά με τη χορήγηση αδειών λειτουργίας στα Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, γνωστά και ως «Κολέγια», υπέγραψε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Σύμφωνα με την απόφαση, η αίτηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας θα πρέπει να συνοδεύεται από πλήρη και εμπεριστατωμένη οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας με ορίζοντα τριετίας, στην οποία θα καταγράφονται μεταξύ άλλων, για κάθε διδακτικό έτος, τα γνωστικά αντικείμενα στα οποία παρέχονται οι υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης, το πρόγραμμα και η γλώσσα των σπουδών, ο εκτιμώμενος αριθμός σπουδαστών, το διδακτικό προσωπικό και η ακριβής σύνθεση και κατανομή του, κατά ειδικότητα, ο αριθμός των θέσεων και οι ειδικότητες του διοικητικού, τεχνικού και λοιπού βοηθητικού

Κινδυνολογία

Τρισδιάστατο βλέπουν το μέλλον οι κατασκευαστές υπολογιστών

Μια πληθώρα σταθερών και φορητών υπολογιστών με τρισδιάστατες οθόνες και τις ανάλογες κάρτες γραφικών φτάνει φέτος στα καταστήματα. Η «3D επανάσταση» στην οποία προσβλέπουν οι κατασκευαστές ξεκινά στην στην αγορά της Ιαπωνίας.


Την Τετάρτη η Fujitsu παρουσίασε τον σταθερό υπολογιστή FH550/3AM, με οθόνη 20 ιντσών, ο οποίος παίζει τρισδιάστατο βίντεο, μετατρέπει τα συμβατικά DVD σε τρισδιάστατα, και διαθέτει ακόμα και 3D κάμερα. Η διάθεσή του στην ιαπωνική αγορά ξεκινά στις 17 Ιουνίου.

Τον Ιούλιο αναμένεται στην ιαπωνική αγορά και ο φορητός 3D Dynabook TX/98MB της Toshiba, «ο πρώτος φορητός που παίζει δίσκους 3D Blu-ray».

H MSI, επίσης, λανσάρει φέτος τον τρισδιάστατο υπολογιστή «όλα σε ένα» Wind Top AE2420.

Την αρχή έκανε πάντως η ταϊβανέζικη AsusTek, η οποία διαθέτει από πέρυσι το G51 3D, «το πρώτο

Συμπληρωματικό υπόμνημα της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας στη Χάγη

Συμπληρωματικό υπόμνημα για την υπόθεση της προσφυγής κατά της Ελλάδας υπέβαλε η ΠΓΔΜ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ΔΠΔ , όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.


Υπενθυμίζεται πως η ΠΓΔΜ κατέθεσε στις 13 Νοεμβρίου 2008 προσφυγή κατά της Ελλάδας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, επικαλούμενη παραβίαση εκ μέρους της Ελλάδας του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, λόγω της υποτιθέμενης αντίρρησης (objection) της Ελλάδας στην πρόσκληση για προσχώρηση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο

Ανεξάρτητοι οι 4 βουλευτές της «Ανανεωτικής Πτέρυγας» του ΣΥΝ

Με τέσσερις λιγότερους βουλευτές μένει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού στη σημερινή συνεδρίαση οι Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Γρηγόρης Ψαριανός και Νίκος Τσούκαλης ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους. Με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής ανακοινώνουν την ανεξαρτητοποίησή τους.

Παράλληλα θα κοινοποιήσουν ο Φώτης Κουβέλης την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και ο Θανάσης Λεβέντης από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής.


Ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ, τόνισε ότι αυτό που τους ενδιαφέρει πλέον είναι η ανασυγκρότηση του χώρου της ανανεωτικής αριστεράς σε όλη την Ελλάδα. "Τώρα το κύριο μέλημά μας είναι η απεύθυνση στην κοινωνία που αντιμετωπίζει δυσβάσταχτα προβλήματα, αλλά και

Το γάλα κάνει καλό στην καρδιά


Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, που είναι σημαντική πηγή κορεσμένου λίπους στη διατροφή μας, κάτι που συνδέεται με τα καρδιακά νοσήματα, ωφελούν την καρδιά, σύμφωνα με νέα έρευνα, που δημοσιεύει η Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα γαλακτοκομικά μπορούν ουσιαστικά να ωφελήσουν την καρδιά μας, για παράδειγμα μειώνοντας την αρτηριακή πίεση ή τα επίπεδα της χοληστερόλης, υποστηρίζει η δρ Εβα Γουορένσζο του πανεπιστημίου της Ουψάλας.


Οι επιστήμονες μέτρησαν τα επίπεδα του αίματος σε δύο βιοδείκτες στα λιπαρά του γάλακτος 444 καρδιοπαθών και 556 υγιών εθελοντών. Οι ουσίες, πενταδεκανοϊκό οξύ και επταδεκανοϊκό οξύ υποδεικνύουν πόσο γαλακτοκομικό λίπος καταναλώνει ένας άνθρωπος στη διατροφή του.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που είχαν τα υψηλότερα επίπεδα βιοδεικτών, δηλαδή κατανάλωναν τη μεγαλύτερη ποσότητα γαλακτοκομικού λίπους, είχαν ουσιαστικά μικρότερο κίνδυνο

Χώρος συγκέντρωσης επικίνδυνων αποβλήτων το Αττικό Νοσοκομείο

Μεγάλες ποσότητες νοσοκομειακών αποβλήτων βρήκαν σε ανοικτό χώρο αποθήκευσης του Αττικού Νοσοκομείου η Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικού ελέγχου τις πρωινές ώρες, υπό το συντονισμό του Γενικού Επιθεωρητή, Παναγιώτη Μέρκου.

Διαπιστώθηκε σειρά περιβαλλοντικών και άλλων παραβάσεων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν, ιδιωτική εταιρεία μετέφερε στο χώρο του νοσοκομείου απόβλητα και από

Έξι νομοσχέδια προωθεί στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών

Εννιά νομοθετικές πρωτοβουλίες εντός του Ιουνίου εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξη που έδωσε για τα αποτελέσματα του ECOFIN. Παράλληλα, έκανε έκκληση για στάση ευθύνης γιατί, όπως είπε,«η υστερία που υπάρχει αυτή την περίοδο δεν δικαιολογείται».

Επισήμανε δε, ότι θεωρεί βέβαιη την έγκριση της επόμενης δόσης δανείου των 9 δισ. ευρώ από την τρόικα τον επόμενο Σεπτέμβριο.


Ο Γ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα κατατεθούν στη Βουλή προς
ψήφιση έξι νομοσχέδια.

Πρώτον, στο παράρτημα του μνημονίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή από την προηγούμενη Παρασκευή και ψηφίζεται την προσεχή εβδομάδα, προσαρτάται η σύμβαση για τη συμμετοχή της

Διάβημα στην Τουρκία για την παρενόχληση φρεγάτας

Τη δυσαρέσκεια της Ελλάδας για το χθεσινό περιστατικό παρενόχλησης φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού από σχηματισμό τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, γνωστοποίησε η ελληνική πρεσβεία στο υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος, μέσω διαβήματος.

Τα μαχητικά πέταξαν πολύ κοντά στο ελληνικό πλοίο, που εκείνη τη στιγμή έπλεε νότια της Χίου. Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η τουρκική πλευρά δήλωσε άγνοια και απάντησε ότι θα διερευνήσει την υπόθεση.

Συνελήφθη και ο δεύτερος ύποπτος για τη ληστεία στο Μοσχάτο

Τη σύλληψη και του δεύτερου άνδρα που φέρεται να είναι ο δράστης ληστειών σε σούπερ μάρκετ και κατάστημα, χθες το βράδυ, ανακοίνωσε η αστυνομία.


Χθες, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν τον έναν από τους δύο υπόπτους, έναν 30χρονο Αλβανό, που είχε μαζί του χρήματα και ένα πιστόλι τύπου Τοκάρεφ.

Θεία λειτουργία στην Παναγία Σουμελά μετά από 87 χρόνια

Άδεια για την τέλεση θείας λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά, στην επαρχία της Τραπεζούντας, επέδωσαν οι τουρκικές αρχές στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Το σχετικό έγγραφο προβλέπει ότι θα μπορεί κάθε χρόνο την ημέρα τη εορτής της Παναγίας, τον δεκαπενταύγουστο, να τελείται θεία λειτουργία στην ιστορική Μονή.

Ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού Ερτουγρούλ Γκιουνάϊ είχε ενημερώσει σχετικά το Οικουμενικό Πατριαρχείο ήδη από το βράδυ της Δευτέρας, στα εγκαίνια του φεστιβάλ της Κωνσταντινούπολης στην Αγία Ειρήνη.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει ήδη εγκαινιάσει την παράδοση επαναλειτουργιών ιστορικών ναών της Καππαδοκίας.

Παράλληλα, είχε ζητήσει από το υπουργείο Πολιτισμού δυνατότητα να τελεσθεί λειτουργία στη Μονή

«Θα αγωνιστώ για την αθωότητά μου» λέει ο Τ. Μαντέλης

Ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών παρουσιάστηκε σήμερα ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης ζητώντας να μην επικυρωθεί η διάταξη του περιορισμού για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που του έχει επιβληθεί.

Μάλιστα αιτιολόγησε το αίτημά του λέγοντας: "Είπα την αλήθεια στην εξεταστική επιτροπή".


Κατά την έξοδό του από το δικαστικό συμβούλιο ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι είναι αποφασισμένος να μείνει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί για την αθωότητά του.

"Διέκοψα την εργασία μου στο Αζερμπαϊτζάν για να μείνω εδώ και να δικαιωθώ" υπογράμμισε ο πρώην υπουργός.

Μεταξύ των όσων επικαλέστηκε ο Τάσος Μαντέλης στο αρμόδιο συμβούλιο ήταν ότι τα δύο εμβάσματα που κατέληξαν στον ελβετικής τράπεζας λογαριασμό του κουμπάρου του με την

Μείωση 2,5% για το ΑΕΠ το α' τρίμηνο

Το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) της Ελλάδας συρρικνώθηκε κατά 2,5% το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Όπως ανακοινώθηκε, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.


Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 14,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009.

Επίσης, μείωση σημειώθηκε στις κατοικίες κατά 16,7%, στο μηχανολογικό εξοπλισμό κατά 10,0% και στις λοιπές κατασκευές κατά 29,3%.

Αντίθετα, αύξηση κατά 8,4% σημειώθηκε στον εξοπλισμό μεταφορών.

Συνολικά, η καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε μείωση κατά 0,7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο

Η Φινλανδία ξαναπέφτει σε ύφεση

Η οικονομία της Φινλανδίας διολίσθησε πάλι στην ύφεση στη διάρκεια του α' τριμήνου του 2010, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Η κάμψη του ΑΕΠ το α' τρίμηνο ανήλθε σε 0,4% έναντι κάμψης 0,2% στο δ' τρίμηνο του 2009.


Η Φινλανδία, της οποίας οι βασικές εξαγωγές περιλαμβάνουν χαρτί και κινητά τηλέφωνα Νokia, επλήγη σκληρά από την πτώση του παγκόσμιου εμπορίου.

Ωστόσο, τα επίσημα στοιχεία για τις εξαγωγές δείχνουν μία όψιμη ανάκαμψη με άνοδο 7% σε ετήσια βάση των Απρίλιο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Νοέμβριο του 2008.

Αυτό είχε σαν συνέπεια τη δημιουργία εμπορικού πλεονάσματος ύψους 355 εκατομ ευρώ για πρώτη φορά το τελευταίο εξάμηνο. Να σημειωθεί πως περσινή έκθεση του World Economic Forum εμφάνιζε

Σαν σήμερα 9 Ιουνίου 1934 έκανε την κινηματογραφική του εμφάνιση ο Ντόναλντ Ντακ

Ντόναλντ Ντακ (πλήρες όνομα Ντόναλντ Φάουτνλιροϊ Ντακ).

Γνωστός και αγαπημένος ήρωας των παιδιών- και όσων αισθάνονται παιδιά. Σχεδιάστηκε από τους Αρτ Μπάμπιτ και Ντικ Χουέμερ.

Πραγματοποίησε το «παρθενικό» κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην ταινία «The Wise little Hen», στις 9 Ιουνίου του 1934.

΄Εκτοτε έχει «εμφανιστεί» στις περισσότερες ταινίες κινουμένων σχεδίων από κάθε άλλο χαρακτήρα.


Μεγάλα «μπαλώματα» ασφάλειας από Microsoft και Adobe

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θέτει από σήμερα στη διάθεση των χρηστών, μέσω της υπηρεσίας Windows Update, μια από τις μεγαλύτερες σε αριθμό «επιδιορθώσεις» που έχει κάνει ποτέ στο λειτουργικό της σύστημα και στο λογισμικό της, κλείνοντας διάφορα κενά ασφάλειας.

Μεταξύ άλλων, κυκλοφόρησε μια σειρά από «μπαλώματα» για το δημοφιλές πρόγραμμα Excel, κλείνοντας έτσι «τρύπες» που μπορούσαν να εκμεταλλευθούν οι χάκερ και να αποκτήσουν τον έλεγχο ενός υπολογιστή.


Η εταιρία ανακοίνωσε ότι με τη νέα ενημέρωση (update) κλείνει συνολικά 34 κενά ασφάλειας και ευάλωτα σημεία που είχε εντοπίσει στα προϊόντα της Office, Windows, Internet Explorer κ.α. Πρόκειται για ρεκόρ που ισοφαρίζει το παλαιότερο ανάλογο ρεκόρ 32 «επιδιορθώσεων» που είχε σημειωθεί τον Οκτώβριο του 2009.

Τρία από τα «μπαλώματα» κρίνονται «υψηλής προτεραιότητας» και πρέπει να εγκατασταθούν αμέσως από τους χρήστες για να προστατευθούν από τυχόν κυβερνο-επιθέσεις εναντίον τους. Τα περισσότερα

Χρεοκοπία της Ελλάδας βλέπει το 73% των διεθνών επενδυτών

Οι διεθνείς επενδυτές έχουν ελάχιστη εμπιστοσύνη στις προσπάθειες της Ε.Ε, καθώς και στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ να περιορίσουν την κρίση του χρέους, ενώ το 40% των επενδυτών και αναλυτών, οι οποίοι είναι συνδρομητές στο Bloomberg, εκτιμά ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

Επιπλέον μόνο το 23% δήλωσε ότι πιστεύει πως το πακέτο διάσωσης του περίπου 1 τρισ. δολαρίων θα μπορέσει να κρατήσει ενωμένη την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση.


Επίσης το 48% των ερωτηθέντων εκτιμά αρνητικά τις προσπάθειες του Ζαν Κλοντ Τρισέ και μόνο το 41% τάσσεται θετικά υπέρ του. Τον Ιανουάριο τα ποσοστά αυτά ήταν αντίστοιχα 27% και 60%.

Ακόμη ποσοστό μεγαλύτερο του 60% πιστεύει ότι το ευρώ θα πέσει ακόμη χαμηλότερα συγκριτικά

«΄Ενα βιογραφικό δεν αρκεί...»

Σύµφωνα µε τους ειδικούς, όσοι αποφοιτήσουν φέτος από το πανεπιστήµιο και προσπαθήσουν να εισέλθουν για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας θα αντιµετωπίσουν λόγω κρίσης πολύ µεγαλύτερες δυσκολίες. Γι' αυτό τονίζουν ότι το πρώτο µέληµα όσων επιθυµούν να βρουν δουλειά είναι να «προωθήσουν» σωστά τον εαυτό τους και να διαφηµίσουν τα προσόντα τους.


Το ποσοστό ανεργίας τον Ιανουάριο του 2010 έφθασε το 11,3% και τον Φεβρουάριο το 12,1% σύµφωνα µε στοιχεία της ΕΣΥΕ. Η ΓΣΕΕ από την άλλη το υπολογίζει στο 18,7% και ειδικά τη νεανική πάνω από 30%. Σύµφωνα µε την κ. Νάνσυ Παπαλεξανδρή, καθηγήτρια και διευθύντρια του προγράµµατος µεταπτυχιακών σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναµικού του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Αθηνών: «Τα σηµεία της κρίσης που ξεκίνησε περίπου πριν από δύο χρόνια είναι τώρα πολύ εµφανή. Πολλές επιχειρήσεις περιορίζουν τις θέσεις εργασίας και είναι πολύ λίγες οι εταιρείες που προσλαµβάνουν». Ο κ. Μιχάλης Σερασκέρης, γενικός διευθυντής εταιρείας αξιολόγησης ανθρώπινου δυναµικού ωστόσο επισηµαίνει πως «αν και το καλοκαίρι τα πράγµατα θα

Αντικαρκινική η φλούδα του μήλου

Είχε διαπιστωθεί στο παρελθόν ότι το μήλο αποτελεί ασπίδα απέναντι σε σοβαρές ασθένειες και ειδικά απέναντι σε διάφορες μορφές καρκίνου. Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν το αντικαρκινικό μυστικό του μήλου που δεν είναι άλλο από τη φλούδα του.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η φλούδα του μήλου είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες εμποδίζουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του προστάτη και του μαστού.

΄Οπως αναφέρουν οι ερευνητές, όσοι καθαρίζουν το μήλο και πετούν τη φλούδα ωφελούνται μεν από τα υπόλοιπα ευεργετικά για τον οργανισμό συστατικά του αλλά δεν έχουν κανένα απολύτως αντικαρκινικό κέρδος.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν πειράματα στα οποία καρκινικά κύτταρα (μαστού και προστάτη) εκτέθηκαν σε ένα εκχύλισμα από τη φλούδα μήλου. Οπως διαπίστωσαν, η έκθεση στο εκχύλισμα καθυστερούσε την ανάπτυξη των κυττάρων και τελικά τα εξόντωνε σε χρονικό διάστημα μικρότερο

Τυχαίο; Δεν νομίζω !

Κυκλοφορεί το νέο φάρμακο «Eonovios»

Ήρθε το νέο φάρμακο «Εonovios«. Σύμφωνα με πληροφορίες το φάρμακο θα δοθεί από το Υπουργείο εργασίας πρώτα σε αυτούς που έχουν πάνω από 35 χρόνια εργασίας. Σταδιακά δε θα δοθεί σε όλους τους εργαζόμενους, μέχρι τέλος του 2010. Το φάρμακο κατασκευάσθηκε στα PASOK Labs σε συνεργασία με E.E και ΔΝΤ. Σύμφωνα με τα εργαστηριακά αποτελέσματα, το νέο φάρμακο παρατείνει το προσδόκιμο ζωής στα 130 χρόνια. Εonovios για να απολαμβάνεις τη σύνταξη μετά τα 90.


Δεν σταματάνε όμως εδώ οι «μαγικές» ιδιότητες του νέου φάρμακου. Δείτε τι άλλο σας προσφέρει στους δύσκολες μέρες που έρχονται:

- Αίσθημα του κορεσμού νομίζεις ότι είσαι φαγωμένος, οπότε δεν χρειάζεται να τρως..

- Μια έκδοση του περιέχει και υποκατάστατό νικοτίνης, με αποτελέσματα να μην νοιώθεις την

Ο Βενιζέλος προετοιμάζει την δική του "επόμενη ημέρα"

Με δήλωση βόμβα για το "σκάνδαλο" του Βατοπεδίου, ουσιαστικά αρνείται και την ελάχιστη πιθανότητα ύπαρξης του σκανδάλου


"...Δεν συμφέρει τους πολιτικούς να συγκρίνονται με τους μοναχούς του Αγίου Όρους, διότι σε οποιαδήποτε περίπτωση όσο και αν προσπαθούν να «κατασκευάσουν» κατηγορίες στο τέλος όλοι γνωρίζουν ότι η προσπάθειά τους αυτή είναι ανυπόληπτη..."

«Στην… αναφορά έβγαλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος τον τρόπο λειτουργίας των Εξεταστικών Επιτροπών της Βουλής!»

Μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε: ΝΑ ΕΠΑΝΑΞΕΤΑΣΤΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ.

Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε είναι ο πρώτος ο κ. Βενιζέλος που αναφέρει για την υπόθεση του

Δεν παίρνουν σύνταξη στον ΟΓΑ αν δεν δηλώσουν... ζωντανοί!

Καθυστερήσεις στην πληρωμή των συντάξεων στους δικαιούχους του ΟΓΑ αυτόν τον μήνα. Ο λόγος;


Ο Οργανισμός ξεκίνησε μετά από χρόνια τον έλεγχο για να διαπιστωθεί ποιοι από τους δικαιούχους είναι ζωντανοί και ποιοι παίρνουν σύνταξη χωρίς να είναι στην...ζωή.

Όπως δήλωσε στο Mega σήμερα το πρωί ο Διοικητής του ΟΓΑ Λευτέρης Παπαγεωργίου αυτό τον μήνα περίπου 2.000 συνταξιούχοι δεν πήραν την σύνταξη τους γιατί υπάρχει αμφιβολία αν είναι ζωντανοί. Μάλιστα όπως είπε μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει οι συνταξιούχοι να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο που θα τους αποσταλεί και με αυτό θα επιβεβαιώνεται ότι είναι ακόμη στην ζωή και δικαιούνται να παίρνουν την σύνταξη τους. Για όσους δεν πάρουν αυτό τον μήνα την σύνταξη, και εφόσον επιβεβαιώσουν ότι ζουν

Φθηνότερο ρεύμα για «αδυνάτους»

Κοινωνικό τιμολόγιο που θα προβλέπει μηδενικές αυξήσεις ή ακόμη και μειώσεις για καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, πιθανώς ακόμη και για χαμηλοσυνταξιούχους, πρόκειται σύντομα να ανακοινώσει η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με ισχύ από φέτος.


Το υπουργείο έχει κάνει δεκτή σχετική εισήγηση που απέστειλε πρόσφατα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, αλλά καθυστερεί τις τελικές ανακοινώσεις καθώς σκοπεύει να κάνει πιο «φιλολαϊκό» το μέτρο, συμπεριλαμβάνοντας για τους ίδιους δικαιούχους και εκπτώσεις 10% επί των σημερινών τιμολογίων. Επίσης, εξετάζει για κάποιες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως άνεργοι και άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), η μείωση να είναι 20%. Επιδιώκει μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η έκπτωση του 20% να επεκταθεί και στους χαμηλοσυνταξιούχους, όσους δηλαδή παίρνουν σήμερα το ΕΚΑΣ (Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης). Σε κάθε περίπτωση οι ωφελημένοι θα είναι αρκετές εκατοντάδες

Αυξάνονται κατά 50% οι αντικειμενικές αξίες

Φωτιά σε φόρους μεταβίβασης, γονικές παροχές και κληρονομιές βάζουν τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για εξίσωση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων με τις αγοραίες σε δύο δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων στις αρχές του 2011 ή εναλλακτικά τον Σεπτέμβριο του 2010.


Η εξίσωση φέρνει μέση αύξηση της τάξης του 50% στις ισχύουσες σήμερα αντικειμενικές αξίες και επιμέρους αυξήσεις ακόμα και πάνω από 200%. Ετσι οδηγεί χιλιάδες φορολογούμενους στην τσιμπίδα του Φόρου Κατοχής Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και αναμένεται να επιφέρει νέο πλήγμα στην «παγωμένη» από την κρίση κτηματαγορά. Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι με την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις αγοραίες θα μπορέσει να φέρει στην επιφάνεια «μαύρα» εισοδήματα τα οποία διαφεύγουν τη φορολόγηση με βάση την απολύτως νόμιμη οδό της αναγραφής των αντικειμενικών αξιών στα συμβόλαια. Με τον τρόπο αυτό,

Η Danone ορέγεται τον κλάδο γαλακτοκομικών της Vivartia

Η Danone, ο γαλλικός πολυεθνικός όμιλος που κατέχει την πρώτη θέση στη διεθνή αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων, ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί παραγωγικά στην ελληνική αγορά. Ο διευθύνων σύμβουλος της Danone Ηellas ΑΕ κ. Βenoit de Lavarene ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο απόκτησης του γαλακτοκομικού κλάδου που σύντομα θα είναι αυτόνομη εταιρεία, της Vivartia ΑΕ που ανήκει στην ΜΙG, είπε: «Είναι ακόμη νωρίς, είμαστε μικρή εταιρεία,αλλά μεσοπρόθεσμα θα μας ενδιέφερε». Οπως είναι γνωστό, αυτόνομα η Danone δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά την τελευταία πενταετία, κυρίως στην αγορά της γιαούρτης, όπου έχει κατορθώσει να αποσπάσει το 10,1%, με βάση τα στοιχεία του 2009, ενώ εφέτος εκτιμά ότι μπορεί να φθάσει στο 10,5%. Το ποσοστό του μεριδίου της αφορά την αξία και δεδομένου ότι οι τιμές κινούνται πτωτικά στον συγκεκριμένο τομέα, είναι

Αποκλεισμένο το φορτηγό πλοίο «Ropax» από μέλη της ΠΝΟ

Για δεύτερη ημέρα παραμένει αποκλεισμένο από μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στο λιμάνι της Κορίνθου, το υπό Βρετανικής σημαίας φορτηγό πλοίο «Ropax»


Τα 70 περίπου μέλη της ΠΝΟ εμπόδισαν χθες το απόγευμα τον απόπλου του πλοίου ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας περιφρουρούσαν το χώρο, χωρίς ωστόσο να προκληθεί το οποιοδήποτε επεισόδιο.

Η ΠΝΟ όπως έχει ανακοινώσει προβαίνει σε αυτή την κινητοποίηση ζητώντας την πρόληψη Ελλήνων ναυτικών.
enet

Πρόγνωση καιρού

Ηλιοφάνεια στα δυτικά και τοπικά αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες στη Θράκη, σε νησιωτικά τμήματα του Βορειοανατολικού Αιγαίου και σε ορεινές κυρίως περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, περιμένουμε την Τετάρτη 09 Ιουνίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 15 έως 31 - 32 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 15 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 27 στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τους 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στις θάλασσες θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, με εξαίρεση το Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο όπου θα επικρατήσουν μέτριοι μέχρι ισχυροί δυτικοί –

Απαντήσεις - μαργαριτάρια σε διαγωνίσματα

Η επετηρίδα είναι αυτό που βγάζουμε στα μαλλιά μας άμα δεν λουζόμαστε συχνά.


Ο μισογύνης είναι τέρας μυθολογικόν, μισός γυναίκα και μισός άλλο πράμα, απερίγραπτης ασχήμιας και τελείως εξαγριωμένος με την κατάστασή του.

Ο Κωνσταντίνος Καντάφης ήτανε Έλληνας ποιητής που γεννήθηκε στη Λιβύη της Αλεξάνδρειας.

Στην αρχαία εποχή δεν υπήρχαν ξένες χώρες, γι αυτό δεν έχουν βρει οι αρχαιολόγοι αρχαία διαβατήρια.

Όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, βρήκε τους είκοσι ανεμιστήρες και την Πηνελόπη να τους

Χαμένοι στη... Διεύθυνση Αλλοδαπών

Τα σοβαρά προβλήματα στη διαδικασία χορήγησης ασύλου καταγγέλλει, με έγγραφό της, που παρέδωσε την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η μη Κυβερνητική Οργάνωση, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ).

Το έγγραφο-καταπέλτης του ΕΣΠ αναλύει συγκεκριμένες περιπτώσεις αλλοδαπών, που καταδεικνύουν τα, παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη- άλυτα προβλήματα στη διαδικασία χορήγησης ασύλου. Στις επισημάνσεις του, το ΕΣΠ, περιλαμβάνει τα εξής:


Π. Ράλλη - Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών

Εκατοντάδες αλλοδαποί συνήθως αποχωρούν καθημερινά από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, ύστερα από πολύωρη αναμονή και χωρίς να έχουν εξυπηρετηθεί ή ενημερωθεί. Όπως σημειώνει το Συμβούλιο από τον Ιούλιο 2009, οπότε άρχισε η εφαρμογή του Π.Δ. για το πολιτικό άσυλο, η πρόσβαση στη διαδικασία ασύλου έχει στην ουσία καταργηθεί, καθώς στην πραγματικότητα

Νέα πυρά Ντόρας κατά του Αντώνη Σαμαρά

Και νέα πυρά κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη μετά την κριτική που του άσκησε ότι ωθεί τη ΝΔ σε συρρίκνωση με τον κίνδυνο να την μετατρέψει «σε απόκομμα τύπου ΠΟΛ.ΑΝ». Σε συνέντευξη της στην γερμανική εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάϊτουνγκ» υπεραμύνεται της επιλογής της να ψηφίσει υπέρ των μέτρων και του χρεώνει «λογική πολιτικού οπορτουνισμού».

"Δεν ψήφισα υπέρ της κυβέρνησης, αλλά υπέρ της Ελλάδας" δήλωσε. "Αυτή τη χρονική στιγμή δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα. Αυτό το πακέτο μέτρων ήταν ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα ήμασταν σε θέση να προχωρήσουμε".


Ο Γερμανός δημοσιογράφος αναφέρει ότι μέρες πριν την ψηφοφορία η Ντόρα Μπακογιάννη ήρθε σε επαφή με πολλούς Ευρωπαίους ομολόγους της, από την περίοδο που ήταν και η ίδια υπουργός Εξωτερικών. "Ήξερα ότι η στάση της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα δεν ήταν θετική" δήλωσε

«Δεν είχα αρμοδιότητα για το Βατοπέδι» δηλώνει τώρα ο Βουλγαράκης

Αναρμόδιος για την υπόθεση του Βατοπεδίου δηλώνει ο Γιώργος Βουλγαράκης απαντώντας με δημόσια δήλωση στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ να παραπεμφθεί σε προκαταρκτική για το Βατοπέδι. Είναι η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του πρώην υπουργού μετά την δήλωση «άδειασμα» του Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε δηλώσει ότι δεν θα απολογηθεί για «συμπεριφορές τύπου Ρουσόπουλου, Βουλγαράκη και Παυλίδη».


Αν και καταφέρεται κυρίως κατά του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός άφησε έμμεσες αιχμές και για την περιθωριοποίηση που είχε και από τη ΝΔ. "Αποδεικνύει τελικά με τη στάση του αυτή το ΠΑΣΟΚ, ότι η Εξεταστική Επιτροπή ήταν μια εντελώς τυπική τελετή επικύρωσης των όσων ούτως η άλλως είχαν προαποφασισθεί στα κομματικά τους γραφεία, που υπακούει στη λογική του αξιώματος 'Δώστε αίμα στην αρένα να ηρεμήσει ο λαός'".

Ο Γ. Βουλγαράκης κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι "είναι το μόνο κόμμα, που ζήτησε με το πόρισμα του την περαιτέρω διερεύνηση ποινικών ευθυνών ( ; ) και του ίδιου για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, ενώ "σε ολόκληρη τη δικαστική διερεύνηση δεν υπάρχει πουθενά και δεν αναφέρθηκε από κανένα το όνομα του."

"Απέδειξαν με τον τρόπο αυτό ότι δεν τους ενδιαφέρει καθόλου πως:

-Δεν είχα και δεν θα μπορούσα να έχω καμία απολύτως αρμοδιότητα ως υπουργός με την υπόθεση

Καταδίωξη ληστή στον Ιλισό

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, δύο δράστες λήστεψαν σούπερ μάρκετ στη Νικολάου Πλαστήρα και Εφέσου, στη Νέα Σμύρνη.


Λίγα λεπτά αργότερα, στις 19:34 πραγματοποίησαν ληστεία σε κατάστημα στην Κοραή 51 στο Μοσχάτο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, διέφυγαν με κλεμμένη μοτοσικλέτα και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν τον έναν από τους δύο ληστές. Πρόκειται, σύμφωνα με την αστυνομία, για έναν 30χρονο Αλβανό, που είχε μαζί του χρήματα και ένα πιστόλι τύπου Τοκάρεφ.
enet

Καθησυχαστικός ο πρωθυπουργός για την πορεία της οικονομίας

Στην κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα βρίσκεται εντός της πορείας υλοποίησης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής προχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου, κατηγορώντας μερίδα των ΜΜΕ ότι επιδίδεται σε τρομολαγνεία. «Η Ελλάδα είναι ασφαλής», τόνισε, σπεύδοντας να διασκεδάσει τις ανησυχίες για παγκοσμιοποίηση της κρίσης χρέους.

Αναφορικά με την εφαρμογή των συμφωνηθέντων με την τρόικα, αναγνώρισε ότι υπάρχουν "μικρές και φυσιολογικές" αποκλίσεις, τις οποίες οι κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει. "Είμαστε και θα είμαστε τελικά συνεπείς στις δεσμεύσεις μας", τόνισε.


Έστειλε έμμεσο μήνυμα σε όσους θα επιθυμούσαν να μην εφαρμοστεί μέρος όσων προβλέπονται στο μνημόνιο. "Είναι συγκεκριμένες δεσμεύσεις, που έχουμε αναλάβει και αποτελούν προφανώς