www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ενα νησί αναδύεται από τα βάθη της Ερυθράς Θάλασσας


Ο παγκόσμιος άτλαντας φαίνεται να αλλάζει πριν την εκπνοή του 2011. Η ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ερυθρά Θάλασσα «γεννά» ένα νέο νησί στο Αρχιπέλαγος Ζουμπαΐρ καθώς η λάβα που βγαίνει από τα έγκατα της γης κρυώνει εξαιτίας της επαφής της με το θαλάσσιο νερό που την περιβάλλει και στερεοποιείται. Το υποθαλάσσιο ηφαίστειο που ευθύνεται για αυτή τη νέα «γέννηση» βρίσκεται στο Ρήγμα της Ερυθράς Θάλασσας όπου η αφρικανική και η αραβική τεκτονική πλάκα απομακρύνονται η μια από την άλλη με αργούς ρυθμούς.

Κάποιοι ψαράδες από την Υεμένη ήταν εκείνοι που πρώτοι είδαν στις 19 Δεκεμβρίου την καυτή λάβα να δημιουργεί έναν πίδακα ύψους 30 μέτρων και να πέφτει στη θάλασσα. Οι παρατηρήσεις τους επιβεβαιώθηκαν από δορυφορικές εικόνες. Το Φασματοραδιόμετρο Απεικόνισης Μέσης

Ανοιχτές την Παρασκευή οι ΔΟΥ


Παράνομη έκρινε το δικαστήριο την απεργία που είχαν εξαγγείλει οι εφοριακοί για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή. Ετσι, οι εφορίες αύριο θα είναι ανοιχτές.

Πάντως, ισχύει κανονικά η παράταση που δόθηκε νωρίτερα για την προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας, καθώς και για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας, έως και τις 13 Ιανουαρίου 2012.

«Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, η προθεσμία για την εμπρόθεσμη προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας του έτους 2012 που λήγει 31-12-

Παράταση έως και τις 13/1 για τα τέλη κυκλοφορίας


Παράταση για την προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας, καθώς και για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας, έως και τις 13 Ιανουαρίου 2012, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

«Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, η προθεσμία για την εμπρόθεσμη προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας του έτους 2012 που λήγει 31-12-2011, καθώς και για την θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, παρατείνεται μέχρι και τις 13-1-2012», αναφέρεται στην ανακοίνωση και διευκρινίζεται

Μεσοσταθμική αύξηση 9,2% στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Μεσοσταθμική αύξηση κατά 9,2% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, εισηγήθηκε, σήμερα, η κυβέρνηση, αύξηση που αναμένεται να επιβαρύνει περαιτέρω τα νοικοκυρά που πλήττονται, ήδη, από τα μέτρα λιτότητας, αλλά δεν φαίνεται αρκετή για την εξυγίανση της επιχείρησης.

Στο πλαίσιο του μνημονίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να αυξήσει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε αυτές να αποτυπώνουν το πραγματικό κόστος παραγωγής ενέργειας. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η αύξηση θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.

Μέχρι σήμερα, η ΔΕΗ υπερτιμολογεί τους εταιρικούς της πελάτες προκειμένου να επιδοτεί τα φθηνότερα τιμολόγια προς τα νοικοκυριά, ενώ η μισή περίπου ποσότητα από το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγει προέρχεται από τον λιγνίτη, η τιμή του οποίου αναμένεται να αυξηθεί από το 2013.

«Το ΥΠΕΚΑ αποσκοπεί σε μια αύξηση των τιμολογίων που δεν θα ξεπερνάει μεσοσταθμικά συνολικά το 9,2% και αυτό θα αποτυπωθεί και στην σχετική υπουργική απόφαση», ανέφερε το

Οι όροι για τις συμβάσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας


Εννέα όρους τους οποίους θα πρέπει να τηρούν οι εργοδότες για τη σύναψη συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου με νέους ηλικίας 18 έως 25 ετών -για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας- περιλαμβάνει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας.


Ο νόμος προβλέπει τη σύναψη συμβάσεων απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας νέων ηλικίας 18-25 ετών, μέχρι 24 μήνες, και με αποδοχές μικρότερες κατά 20% από εκείνες που προβλέπουν για νεοπροσλαμβανόμενο χωρίς προϋπηρεσία η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και οι κλαδικές, ομοιοεπαγγελματικές κλαδικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις.

Στην εγκύκλιο, παρέχονται οδηγίες εφαρμογής του άρθρου 43 του εφαρμοστικού νόμου του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής προσαρμογής, (ν. 3986/2011) που ισχύει από τον

Κυρώσεις στους δημόσιους φορείς για συσσώρευση νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών


Aντιμέτωποι με κυρώσεις θα βρεθούν όσοι δημόσιοι φορείς συσσωρεύουν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, η εγκύκλιος με τις οδηγίες για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του επομένου έτους, που απέστειλε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προς τα υπουργεία και τους φορείς.

Πιο αναλυτικά, σχετικά με την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορέων το υπουργείο Οικονομικών τους καλεί να:

- έχουν ορίσει προϊστάμενο οικονομικών υπηρεσιών
- τηρούν πλήρως λειτουργικό μητρώο δεσμεύσεων για τρεις τουλάχιστον μήνες
- εξοφλήσουν και από ίδια κεφάλαια μέρος των οφειλών που έχουν έως την 31η Δεκεμβρίου του 2011
- δεσμεύονται στη μη συσσώρευση νέων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Σε διαφορετική περίπτωση

Απεργούν 2 - 5 Ιανουαρίου οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί της Αθήνας


Τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση, από 2 έως 5 Ιανουαρίου, αποφάσισαν οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί της Αθήνας, αντιδρώντας στην, όπως αναφέρουν, «επιχειρούμενη πρόχειρη και επικίνδυνη εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ» και ζητώντας αναστολή της λειτουργίας του για ένα τουλάχιστον τετράμηνο μέχρι να καθοριστούν οι κανόνες λειτουργίας του.

«Για τον ιατρικό κόσμο αποτελεί κόκκινη γραμμή, ο αποκλεισμός της δυνατότητας συνταγογράφησης και παραπεμπτικογραφίας από τους μη συμβεβλημένους γιατρούς με τον

Στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ


Στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ κήρυξε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για σήμερα Πέμπτη. Οι στάσεις εργασίας έχουν ως εξής:

Για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, από τις 21.00 έως τις 24.00 και για

Διευθέτηση φορολογικών εκκρεμοτήτων και τη Δευτέρα 2/1


Τη δυνατότητα διευθέτησης φορολογικών εκκρεμοτήτων, με διορία αντιμετώπισης το τέλος του χρόνου, και τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012 δίνει το υπουργείο Οικονομικών, λόγω της απεργίας των εφοριακών σήμερα και αύριο.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, πάγια ρύθμιση του υπουργείου σε περίπτωση μη λειτουργίας των Δ.Ο.Υ. για οποιονδήποτε λόγο, είναι να παρατείνονται όλες οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και καταβολής

Νέα απεργία στην «Ελευθεροτυπία»


Νέα απεργία στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» καθώς και στην ηλεκτρονική της σελίδα «enet.gr» από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 30 Δεκεμβρίου 2011 έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 4 Ιανουαρίου 2012, αποφάσισαν Τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ της ΕΠΗΕΑ της ΕΤΗΠΤΑ της «Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων», της ΕΣΠΗΤ της «Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος» και της «Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών» (σε ένδειξη συμπαράστασης των λοιπών).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η απεργία αφορά τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς Τύπου, τους λιθογράφους, τους συντάκτες περιοδικού

ΕΣΕΕ: Δυσοίωνες προβλέψεις για το 2012


Την καθοδική πορεία του 2011 θα ακολουθήσει η κατάσταση στο ελληνικό εμπόριο και το 2012, εκτιμά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ , καθώς σύμφωνα με σχετική έρευνα, εννέα στις 10 επιχειρήσεις δεν θα είναι πλέον κερδοφόρες, επτά στις 10 θα πληρώνουν τους μισθούς με τουλάχιστον ένα μήνα καθυστέρηση και έξι στις 10 θα αναγκαστούν να μειώσουν μισθούς, είτε περιορίζοντας μέρες και ώρες εργασίας, είτε εφαρμόζοντας τις επιχειρησιακές συμβάσεις.


«Τα "κεφάλαια του χελιδονιού", από τις ελληνικές τράπεζες θα συνεχίσουν να πετάνε σε νέους φορολογικούς παραδείσους και οι καταθέσεις των Ελλήνων θα φύγουν από την Ελβετία για τη Σιγκαπούρη», σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και προσθέτει: «Οι τάσεις αλλαγής νομίσματος και φυγής των καταθέσεων θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, καταδεικνύοντας ποιος σκέφτεται πατριωτικά και

Αποφυλάκιση του Εφραίμ ζητεί από τον Κ. Παπούλια ο Κύριλλος


Παρεμβάσεων συνέχεια από τη Ρωσική Εκκλησία για τον Εφραίμ, αυτή τη φορά από τον πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο, που δηλώνει ότι «διατελεί εν απορία» για την προφυλάκιση του ηγούμενου και ζητεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την απελευθέρωσή του.

Όπως αναφέρει στο μήνυμά του, που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρωσικής Εκκλησίας, «στη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Ουκρανία, τη Μολδαβία και άλλες χώρες, οι λαοί των οποίων ποιμαίνονται πνευματικά από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, εκατομμύρια πιστών αισθάνονται αγωνία για τα αστυνομικά μέτρα, τα οποία ελήφθησαν ως προς έναν γνωστό σε ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο ηγούμενο μιας δοξασμένης αγιορείτικης μονής εκείνες τις ίδιες ημέρες, κατά τις οποίες η ορθόδοξη Ελλάδα εορτάζει τα Χριστούγεννα».

«Θεωρώ καθήκον μου να διαβιβάσω αυτόν τον κοινό μας πόνο στον αρχηγό του ελληνικού κράτους και να ζητήσω να απελευθερώσετε από τα δεσμά του τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ, καθηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου», συμπληρώνει ο Πατριάρχης Μόσχας.

«Δεν αμφισβητώ τη δικαιοδοσία των οργάνων της ελληνικής δικαιοσύνης και εκφράζω την ελπίδα για μια δίκαιη και αντικειμενική απόφαση στην υπόθεση, σχετικά με την περιουσία της μονής

ΝΔ: Φορολογικός εφιάλτης τα νέα τεκμήρια


Για «φορολογικό εφιάλτη» κάνει λόγο η ΝΔ, αναφερόμενη στα νέα τεκμήρια διαβίωσης, που όπως σημειώνει, «έχουν αυξηθεί σε πρωτοφανές επίπεδο», «επιβάλλονται αδιάκριτα και προσδιορίζουν υψηλά τεκμαρτά εισοδήματα ακόμη και σε εκείνους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας».

Ειδικότερα, ο τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος Γιάννης Βρούτσης, αφού σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ δεν ψήφισε τα νέα αυξημένα τεκμήρια, υπενθυμίζοντας ότι απορρέουν από τον ήδη ψηφισμένο Ν. 3896/2011, επιτίθεται στην κυβέρνηση Παπανδρέου, προσάπτοντάς της αδυναμία να δημιουργήσει ένα σύγχρονο, δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα.

Όπως αναφέρει, «έχει αφενός αποδομήσει πλήρως το φοροεισπρακτικό μηχανισμό και αφετέρου έχει μετατρέψει το φορολογικό σύστημα σε μηχανισμό φοροεπιδρομών, με οριζόντια και άδικη λειτουργία,

Δυσαρέσκεια Σαμαρά για τον προϋπολογισμό του ΥΠΕΞ


Τη δυσαρέσκειά του για τον περιορισμένο προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών, που όπως επεσήμανε, φθάνει στο 0,17% του συνολικού προϋπολογισμού της χώρας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο υπουργό Σταύρο Δήμα.

Ο κ. Σαμαράς επισκέφτηκε το υπουργείο Εξωτερικών, όπου επί δύο ώρες ενημερώθηκε από την πολιτική ηγεσία και τους διπλωμάτες για την πορεία των εθνικών θεμάτων.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί, όπως ανέφερε, υπάρχει στενή παρακολούθηση και ουσιαστικοί χειρισμοί και επιλογές στα

Έκλεισε η κεραμοποιία Άλφα Κεράμικα στη Λάρισα


Λουκέτο έβαλε η γνωστή κεραμοποιία Άλφα Κεράμικα στη Λάρισα, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς δουλειά 108 εργαζόμενοι.

Στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας αναφέρεται:

«Στην ομαδική απόλυση των 108 εργαζομένων και στο κλείσιμο του εργοστασίου προχώρησαν οι ιδιοκτήτες της κεραμοποιίας ΑΛΦΑ ΚΕΡΑΜΙΚΑ, λίγο πριν βγει το 2011,

«Νεανικός» εγκέφαλος με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα


Οι ηλικιωμένοι που τρώνε τροφές χαμηλές σε λιπαρά και πλούσιες σε ορισμένες βιταμίνες και σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αποδίδουν καλύτερα στα νοητικά τεστ σε σχέση με όσους δεν προσέχουν τη διατροφή τους, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.

Ερευνητές του πολιτειακού πανεπιστημίου του Όρεγκον, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή του τμήματος νευρολογίας Τζιν Μπάουμαν, διαπίστωσαν επίσης ότι η προσεγμένη διατροφή κατά την τρίτη ηλικία επιβραδύνει τη συρρίκνωση του εγκεφάλου, που σχετίζεται με την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ και γενικά με την άνοια.


Η μελέτη, που αφορούσε 104 άτομα με μέση ηλικία 87 ετών, έδειξε ότι όσοι ηλικιωμένοι είχαν στο αίμα τους περισσότερα ωμέγα-3 και βιταμίνες (B,C, D,E), επειδή διατρέφονταν με πολλά φρούτα, λαχανικά και ψάρια, τα πήγαιναν σαφώς καλύτερα στα νοητικά

Η ιστορία της Βασιλόπιτας


Η αναζήτησή μας για τις ρίζες του εθίμου της βασιλόπιτας, μας οδηγεί πίσω, στην αρχαιότητα, στις προσφορές άρτου ή και μελιπήκτων των αρχαίων ημών προγόνων, προς τους θεούς, κατά τη διάρκεια εορτών. Αναφέρει ο λαογράφος Φίλιππος Βρετάκος (“Οι δώδεκα μήνες του έτους και αι κυριώτεραι εορταί των”):

“Οι πρόγονοί μας εις την αρχαιότητα κατά τας μεγάλας αγροτικάς εορτάς προσέφερον εις τους θεούς, ως απαρχήν, έναν άρτον. Επί παραδείγματι κατά την εορτήν του θερισμού, που ελέγετο Θαλύσια και ήτο αφιερωμένη εις την Δήμητρα, κατασκευάζετο από το νέον σιτάρι ένας μεγάλος εορταστικός άρτος (ένα καρβέλι), που ελέγετο “Θαλύσιος άρτος”, κατά δε την προς τιμήν Απόλλωνος εορτήν των Θαργηλίων εψήνετο, κατά το έθιμον,ο “θάργηλος άρτος”.

Στο Σέλινιο Χανίων, για παράδειγμα, ζυμώνονταν με λάδι, αλεύρι , ζάχαρη και πολλά μυρωδικά, σύμβολα της αφθονίας των οικογενειακών αγαθών. Και μόλις την έστρωνε η νοικοκυρά στο ταψί, σχεδίαζε στην όψη της με πιρούνι τσιμπητό σταυρό και άλλα πλουμίδια , που σκοπό είχαν να

Διώξτε τις πανάδες με αγγούρι

Γνωρίζατε ότι το αγγούρι, εκτός από ξεκούραστα μάτια, μπορεί να σας προσφέρει και ένα καθαρό από πανάδες δέρμα;

Εάν, λοιπόν, επιθυμείτε μια λευκή επιδερμίδα, χωρίς πανάδες, δεν έχετε παρά να τρίψετε λίγο αγγούρι και να

"Ξαναγυαλίζουν" τα Airbus της πρώην Ολυμπιακής


Από τα τέλη του 2009 προσπαθεί το Δημόσιο να βρει αγοραστές για τα τέσσερα αεροσκάφη Airbus Α340-300 της πρώην Ολυμπιακής αεροπορίας, ωστόσο το εγχείρημα, που βρέθηκε αντιμέτωπο με σειρά παλινωδιών, έχει στεφθεί με αποτυχία. Πλέον ο στόχος είναι για τα τέσσερα αεροπλάνα, που παραμένουν καθηλωμένα στο Satellite terminal του Ελ. Βενιζέλος, να βρεθεί αγοραστής το 2012, με πηγές που παρακολουθούν εκ των έσω τη διαδικασία να κρατούν «μικρό καλάθι».

Η «προίκα» του ιστορικού αερομεταφορέα είχε αποτιμηθεί το 2009 προς 180 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2010 ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε θέσει ως κατώτατη τιμή πώλησης τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Η αμερικανική εταιρεία Cirrus, αν και είχε πλειοδοτήσει, προσφέροντας 95 εκατομμύρια ευρώ, αποσύρθηκε και ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος αρχές του 2011.

Έτσι η διαδικασία -για την οποία είχαν προσληφθεί ως σύμβουλοι η Lazard & Co Limited, η Howrey LLP και η The Aircraft Value Analysis Company- ξεκίνησε από το μηδέν, με το χρονοδιάγραμμα

Με τη συμπλήρωση 31 ετών ασφάλισης, το εφάπαξ για τους Αστυνομικούς

Τη συμπλήρωση 31 ετών ασφάλισης στον Τομέα Πρόνοιας Αστυνομικών του ΤΕΑΠΑΣΑ (πρώην Ταμείο Αρωγής Αστυνομικών) προβλέπει ως βασική προϋπόθεση λήψης του εφάπαξ για τους λεγόμενους «παλαιούς» ασφαλισμένους, υπουργική απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ. Στην απόφαση καθορίζονται οι προϋποθέσεις λήψεις του εφάπαξ, καθώς και το ύψος των εισφορών.

Συγκεκριμένα, ορίζεται ότι μέτοχοι του Τομέα Πρόνοιας Αστυνομικών του ΤΕΑΠΑΣΑ, που έχουν ασφαλιστεί πριν από το 1993, εξερχόμενοι του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, λαμβάνουν το δικαιούμενο εφάπαξ χρηματικό βοήθημα, με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α. Οι αυτεπαγγέλτως αποστρατευόμενοι, κατά την αποστρατεία τους.
β. Οι έχοντες δηλώσει όριο ηλικίας αποστρατείας, με την συμπλήρωση του, εξαιρουμένης της περίπτωσης, που επιθυμούν παράταση παραμονής τους στην ενεργό υπηρεσία.
γ. Οι έχοντες συμπληρώσει 35 έτη πραγματικής υπηρεσίας από της ημερομηνίας κατατάξεως στο

Αυξήσεις «φωτιά» στα τεκμήρια- Πάνω από 30% για τα ακίνητα, έως και 70% για τα αυτοκίνητα!

Nέα τεκμήρια- «φωτιά» που θα ισχύσουν για τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2011, τα οποία θα δηλωθούν το 2012, έρχονται για χιλιάδες φορολογούμενους με εγκύκλιό που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Τα νέα τεκμήρια νομοθετήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι και είναι αυξημένα σε σχέση με αυτά που ίσχυσαν για τη φορολόγηση των περσινών εισοδημάτων.

Πρόκειται μεταξύ άλλων για τα τεκμήρια ακινήτων, αυτοκινήτων και σκαφών αναψυχής, ενώ υπενθυμίζεται ότι η απαλλαγή από το «πόθεν έσχες» ισχύει έως το τέλος του 2013 για αγορά και ανέγερση ακινήτων όπως και δεξαμενών κολύμβησης.

Στα νέα τεκμήρια κινδυνεύουν να πιαστούν και όσοι έχουν στεγαστικά δάνεια, αφού λαμβάνονται υπόψη και οι δόσεις. Επίσης, τα νέα τεκμήρια είναι αυξημένα κατά περίπου 30% σε σύγκριση με αυτά που ίσχυαν για τα εισοδήματα του 2010, ειδικά αν πρόκειται για ακίνητα. Στην περίπτωση των αυτοκινήτων οι αυξήσεις στα νέα τεκμήρια διαβίωσης είναι αυξημένα σε ποσοστό εώς 70%.

Ειδικότερα για το τεκμήριο ακινήτων:

Η αντικειμενική δαπάνη που προκύπτει με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της ιδιοκατοικούμενης ή της μισθωμένης ή της δωρεάν παραχωρούμενης κύριας κατοικίας υπολογίζεται κλιμακωτά με βάση

Λύση στο ζήτημα των φοιτητικών εστιών έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας


Λύση για το πρόβλημα των φοιτητικών εστιών που επρόκειτο να μεταφερθούν από το Εθνικό Συμβούλιο Νεότητας (ΕΙΝ) στα Πανεπιστήμια, φαίνεται να βρήκε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα αντιδρούν στη μεταφορά των εστιών επειδή δεν έχουν επαρκή κονδύλια για να τις συντηρήσουν, ενώ επίκειται η κατάργηση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ) που είχε μέχρι τώρα την διαχείρισή τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός σε συνάντηση του με τους πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνη και Πολυτεχνείου Σ. Σιμόπουλο, συζήτησε εκτενώς το θέμα και σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο αποφάσισε να δώσει εξάμηνη παράταση (μέχρι τον Αύγουστο του 2012) στην ανάληψη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Διόνυσο και Κηφισιά

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω εργασιών κατασκευής αγωγού αποχέτευσης ομβρίων, θα πραγματοποιηθούν στον Διόνυσο και την Κηφισιά, για το χρονικό διάστημα από 29-12-2011 έως και 15-2-2012, καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι ρυθμίσεις θα γίνουν στους παρακάτω δρόμους:

α) Τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισιά της Λ. Θησέως, στο τμήμα της από την οδό Μαβίλη έως την οδό Λεύκης, με εξαίρεση τα οχήματα του εργοταξίου. Κατά τη διακοπή αυτή η διεξαγωγή της κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται στο συγκεκριμένο τμήμα και προς τις δύο κατευθύνσεις από το εναπομένον πλάτος του οδοστρώματος (ρεύμα κυκλοφορίας

Το 2012 κάνει ποδαρικό στην πλατεία Κοτζιά

Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί τους Αθηναίους να γιορτάσουν τον ερχομό του νέου χρόνου στην πλατεία Κοτζιά, μέσα σε ένα μουσικό καταιγισμό έκπληξη.

Η αντίστροφη μέτρηση θα αρχίσει με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στις 22:45 στην πλατεία Ομονοίας. Με ήχους που αρμόζουν στην περίσταση η συναυλία θα μετατραπεί σε πομπή με την εμφάνιση 6 εντυπωσιακών ξυλοπόδαρων και στις 23:15 όλη η παρέα θα κατηφορίσει παίζοντας προς στην πλατεία Κοτζιά.

Εκεί θα ενώσουν τις μελωδίες τους με την Συμφωνική Ορχήστρα, τη Μεικτή Χορωδία, την Big Band και την Ελληνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Διακόσιοι μουσικοί επί σκηνής θα δώσουν

«Θα διερευνηθούν οι καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων»


Σοβαρές χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Παναγιώτης Μπρακουμάτσος τις καταγγελίες περί παρεμβάσεων στο έργο τους από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και τον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη, οι οποίοι υπέβαλαν χθες την παραίτησή τους.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Σκάι ο κ. Μπρακουμάτσος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι εν λόγω καταγγελίες θα διερευνηθούν από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.



Οι δύο εισαγγελείς υπέβαλαν την παραίτηση τους από τα καθήκοντα των οικονομικών εισαγγελέων, στον αρμόδιο για οικονομικά θέματα αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, ζητώντας την αντικατάσταση τους απο το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. «Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ΄ υπαγόρευση», ανέφεραν,

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων


Συνάντηση με τους προέδρους των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων θα έχει στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Παν. Πικραμμένο, την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου, τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Καραβοκύρη, καθώς και με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε.

Στη συνάντηση θα παραστούν ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, καθώς και ο υπουργός Επικρατείας και τέως αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Γεώργιος

Επίσκεψη Αντ. Σαμαρά στο Υπουργείο Εξωτερικών


Το υπουργείο Εξωτερικών θα επισκεφτεί στις 11:00 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα ενημερωθεί από τον υπουργό Σταύρο Δήμα για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επισκεφτεί πριν μερικές μέρες και το υπουργείο

Σε 48ωρη απεργία οι εφοριακοί


Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα οι εφοριακοί, μετά και από τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση μεταξύ της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ ΠΟΕ - ΔΟΥ) με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ αίσθηση προκαλούν οι καταγγελίες των εφοριακών για πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία σημειώνεται ότι στη συνάντηση κατατέθηκαν από την ΠΟΕ - ΔΟΥ και προφορικά τα αιτήματα του κλάδου, που τον οδήγησαν στην προκήρυξη της 48ωρης απεργίας. «Δυστυχώς αντί για απαντήσεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα προβλήματά μας, εισπράξαμε γενικότητες», τόνισαν οι εφοριακοί και δήλωσαν ότι συνεχίζουν ενωμένοι τον αγώνα τους, με διάθεση διαλόγου με όποιον τον επιθυμεί και αποφασιστικότητα απέναντι στις απειλές και τις πιέσεις κάθε μορφής.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Οικονομικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι o κ. Βενιζέλος ζήτησε από την Ομοσπονδία να μην πραγματοποιήσει την απεργία, η οποία, όπως είπε, εάν πραγματοποιηθεί τις δύο τελευταίες ημέρες του οικονομικού έτους προκαλεί δυσβάστακτη βλάβη

Ο καιρός στις 29.12.2011


Νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και πιθανόν στη Δυτική Στερεά, στη Νότια κυρίως Πελοπόννησο και στα δυτικά τμήματα της Κρήτης και τοπικά ισχυρό παγετό τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, περιμένουμε την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011. Λίγες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Ηπείρου και της Πελοποννήσου και από το απόγευμα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -5 έως 11 στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 11 βαθμούς στην Ήπειρο, από 2 έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 12 στο Βόρειο Αιγαίο και από 6 έως 14 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές και στην