www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ο καιρός στις 29.10.2010

Βελτιωμένο καιρό στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, τοπικά αυξημένες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα με παροδικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, φαινόμενα που σταδιακά θα περιοριστούν στις νοτιότερες νησιωτικές περιοχές, περιμένουμε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010. Τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια θα σημειωθεί παγετός.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 ως 13 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 4 ως 14 στην Κεντρική Ελλάδα, 7 ως 16 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, 8 ως 19 στη Δυτική Ελλάδα, 8 ως 13 βαθμούς στο Βόρειο Αιγαίο, 12 ως 16 στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα αφτάσουν στους 18 βαθμούς Κελσίου.

Σχεδόν θυελλώδεις ως θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, με σταδιακή εξασθένηση τις απογευματινές ώρες από τα βόρεια. Σχεδόν μέτριοι άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων

«Πόλεμο» δέχεται η Ελλάδα λέει ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Η χώρα δέχεται «πόλεμο» με σπρεντ, μίζες και διαφθορά και χρειάζεται η χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος συναντήθηκε με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Κυριάκο Βελόπουλο και τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Μάκη Στεργίου.


Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά να σταματήσουν τις κοκορομαχίες, να κάνουν πατριωτικό διάλογο και να αντισταθούν στην προσχεδιασμένη καταστροφή της χώρας.

Σχετικά με τα όσα είπε στη διακαναλική συνέντευξη ο κ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επισήμανε ότι ούτε ο πρωθυπουργός θέλει πρόωρες εκλογές, εκτός κι αν υπάρξουν απρόοπτα που οδηγήσουν σε αδιέξοδο

«Πρόστιμο» για τους παραβάτες του Συμφώνου αποφάσισαν οι ηγέτες της Ε.Ε.

Συμφωνία όσον αφορά στις οικονομικές κυρώσεις που θα επιβάλλονται στους παραβάτες του συμφώνου σταθερότητας επιτεύχθηκε κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής. Χώρες με δημοσιονομικά ελλείμματα άνω του 3% του ΑΕΠ ή και δημόσιο χρέος που θα υπερβαίνει το όριο του 60% του ΑΕΠ θα καλούνται να καταβάλουν «πρόστιμο» υπό μορφή δεσμευμένων καταθέσεων. Συνεχίζεται το παζάρι για τις πολιτικές ποινές που θα επιβάλλονται στις «άτακτες» χώρες.


Οι προτάσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι που εγκρίθηκαν από τους ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών, είναι, οι εξής:

1.Σε περίπτωση που το δημοσιονομικό έλλειμμα ενός κράτους μέλους υπερβαίνει το όριο του 3%, τότε θα προβλέπεται προθεσμία έξι μηνών για να ληφθούν τα απαιτούμενα διορθωτικά μέτρα. Μάλιστα η διαδικασία επιβολής των κυρώσεων θα ενεργοποιείται ακόμη και για τις χώρες το έλλειμμα των οποίων πλησιάζει ταχύτατα το κρίσιμο όριο του 3%, χωρίς όμως να το υπερβαίνει. Αν

ΑΣΠΙΣ: Προς νέα κλήτευση ο Π. Ψωμιάδης

Ολοκληρώθηκε η σύνταξη πορίσματος του ΣΔΟΕ για την αφαίρεση χρημάτων από την προσωπική εταιρεία του Παύλου Ψωμιάδη ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ, που μόνο για το έτος 2009 -σύμφωνα με λογιστικές καταστάσεις που βρίσκονται στη διάθεση του ΣΚΑΪ - ανέρχονται σε 41,5 εκατομμύρια ευρώ.


Το πόρισμα διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Αθηνών που αναμένεται να προχωρήσει στη κλήτευση, ως υπόπτων, του κ. Ψωμιάδη και των άλλων στελεχών της προσωπικής του εταιρείας.

Εν τω μεταξύ, η επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έχει εκδώσει ακόμα το πόρισμά της για την διάθεση από την ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ, ομολόγων για τα οποία - παρά το γεγονός ότι χαρακτηρίζονταν ιδιωτική τοποθέτηση - φαίνεται ότι εισπράττονταν προμήθειες από ασφαλιστές του ομίλου ύψους 4,5

Απορρόφηση σιδήρου

Σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην απορρόφηση του σιδήρου από το γαστρεντερικό σωλήνα είναι η ποσότητα καθώς και η ποιότητα της τροφής που περιέχει το σίδηρο. Καλύτερα απορροφάται ο σίδηρος που περιέχεται στο συκώτι, το κρέας παρά στο γάλα και τα αυγά.


Από το σίδηρο της δίαιτας απορροφάται περίπου το 10%. Ο σίδηρος της αίμης (αιμικός) απορροφάται σε ποσοστό μεγαλύτερο από 20%, ενώ ο μη αιμικός σίδηρος σε λιγότερο από 10%. Ο σίδηρος από ζωικές τροφές απορροφάται καλύτερα από αυτόν που προέρχεται από φυτικές τροφές. Το 40% του σιδήρου στο κρέας, το συκώτι, τα πουλερικά και το ψάρι είναι αιμικός και το 60% μη αιμικός. Όλος ο σίδηρος στα δημητριακά και στα λαχανικά (φυτικά προϊόντα) είναι μη αιμικός.

Ο αιμικός και μη αιμικός σίδηρος σ' ένα συγκεκριμένο γεύμα πρέπει να υπολογίζονται χωριστά. Έτσι τα γεύματα μπορούν να ταξινομηθούν σε αυτά που έχουν χαμηλή, μέση ή υψηλή διαθεσιμότητα σιδήρου, με βάση τα επίπεδα αιμικού και μη αιμικού σιδήρου και την παρουσία ουσιών που βοηθούν

Προφητεία η Συνομωσία;



Αναγνώστης f

Η Ελλάδα παραβιάζει κοινοτική οδηγία για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Η Ελλάδα, συνεχίζοντας να εφαρμόζει την υπουργική απόφαση υπ' αριθ. A1/44351/3608, της 12ης Οκτωβρίου 2005, παραβιάζει την κοινοτική οδηγία 97/67/ΕΚ, που αφορά στους κανόνες για την ανάπτυξη της αγοράς των ταχυδρομικών υπηρεσιών στην ΕΕ και στη βελτίωση της ποιότητάς τους, σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου την Πέμπτη.


Όπως επισημαίνεται, η εν λόγω υπουργική απόφαση προκαλεί σημαντικές δυσχέρειες και κόστη στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, που έχουν ως αντικείμενο εργασιών την παραλαβή, συγκέντρωση, συσκευασία και ταξινόμηση μικροδεμάτων, εγγράφων και αντικειμένων επειγούσης διαβίβασης (courier).

Η Ελλάδα δεν αμφισβήτησε την παράβαση και δήλωσε ότι προτίθεται να τροποποιήσει τα σημεία της υπουργικής απόφασης, τα οποία είναι ασύμβατα προς

Διακόπηκε η παρέλαση στα Χανιά

Η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στα Χανιά διακόπηκε όταν ομάδα μαθητών και φοιτητών προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.


Οι αστυνομικές δυνάμεις παρενέβησαν για να απομακρύνουν τους μαθητές με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Στη συνέχεια, ωστόσο, αφού διακόπηκε η παρέλαση και αφότου απομακρύνθηκαν από την εξέδρα οι επίσημοι, η αστυνομία επέτρεψε την πραγματοποίηση της πορείας. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς όπου

Αναβλήθηκε η συνάντηση Παπανδρέου - Γκρούεφσκι

Για αύριο αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι συνάντηση του πρωθυπουργού με τον ομόλογό του από την ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι


Η συνάντηση θα γινόταν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι συναντήσεις αυτές είναι χρήσιμες στην κατεύθυνση της προώθησης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως η ελληνική θέση αφορά σε ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, ωστόσο μέχρι στιγμής καταγράφεται η αδιαλλαξία της σκοπιανής

Επανέρχονται από 1η Νοεμβρίου τα μεταμεσονύκτια δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Ολική επαναφορά... των μεταμεσονύκτιων δρομολογίων για τον ΟΑΣΘ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης), από 1ης Νοεμβρίου.


Ενάμιση μήνα μετά τις διαμαρτυρίες και αντιδράσεις των πολιτών στην κατάργηση των νυχτερινών δρομολογίων, ο οργανισμός ανακοίνωσε "αναπροσαρμογή με βελτιώσεις" για επτά τακτικές λεωφορειακές γραμμές και δέκα "ειδικές".

Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα, εκτός της γραμμής "78Ν" ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο, που θα έχει συνεχή νυχτερινά δρομολόγια ανα 30' λεπτά της ώρας, το επιβατικό κοινό θα μπορεί να εξυπηρετείται από και προς όλες τις

Κατ΄ αρχήν έγκριση για το «Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς»

Ομόφωνα υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η έκθεση της ευρωβουλευτή του ΠA.ΣO.K., καθηγήτριας Χρυσούλας Παλιαδέλη, για το «Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΣΕΠΚ)».

Θα απονέμεται σε χώρους και ιδέες που έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ιστορία και τον πολιτισμό και την οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την έκθεση Παλιαδέλη κάθε κράτος μέλος από τα 27 θα μπορεί να προτείνει ως και δύο χώρους, κάθε δύο χρόνια. Μια ομάδα 13 ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων θα αξιολογεί τις υποψηφιότητες και θα επιλέγει έναν μόνο χώρο ανά κράτος, βάση κοινών, ξεκάθαρων και διαφανών κριτηρίων, τα οποία θα εφαρμόζονται από όλες τις συμμετέχουσες χώρες.

Η δράση θα αρχίσει με τα 27 κράτη μέλη, στο πλαίσιο των μελλοντικών, ωστόσο, αξιολογήσεων θα εξεταστεί η επέκτασή της στις τρίτες χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Πολιτισμός».

Σε αντίθεση με τον κατάλογο της UNESCO οι χώροι θα επιλέγονται με βάση τη συμβολική και όχι

Ανακαλεί 2,1 εκατ. οχήματα στον κόσμο η Nissan

Σε ανάκληση 2,1 εκατ. οχημάτων σε όλο τον κόσμο προχωρά η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan.


Σύμφωνα με την εταιρεία, οι ανακλήσεις γίνονται λόγω προβλήματος στον που παρουσιάζει ο ηλεκτρονόμο (ρελέ) του συστήματος ελέγχου της μηχανής.

Το πρόβλημα αυτό αφορά περίπου 835.000 αυτοκίνητα στην Ιαπωνία, 760.000 στις ΗΠΑ και σχεδόν 355.000 στην Ευρώπη.

Στην Ιαπωνία οι ανακλήσεις αφορούν εννέα μοντέλα διαφόρων τύπων που είχαν κατασκευαστεί μεταξύ του 2003 και του 2006.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα διαπιστώνεται όταν παρατηρείται "σβήσιμο του κινητήρα

Νέα προειδοποίηση από την Κομισιόν για τις χωματερές

Ακόμη μία προειδοποιητική επιστολή έφτασε στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες για το ζήτημα των παράνομων χωματερών, πέντε χρόνια μετά την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και δύο μετά τη λήξη της προθεσμίας που είχε δοθεί για να τεθούν όλες εκτός λειτουργίας.


Η Κομισιόν προειδοποιεί την Ελλάδα πως αν δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της το συντομότερο δυνατόν, θα ανοίξει ο δρόμος για νέα προσφυγή στο δικαστήριο και την επιβολή χρηματικών προστίμων. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε αποδεχτεί η Αθήνα μετά την καταδίκη του 2005, όλες οι παράνομες χωματερές θα έπρεπε να έχουν κλείσει μέχρι το τέλος του 2008. Ωστόσο,

Ολοκληρώθηκαν οι παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση, στο Σύνταγμα και τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, κορυφώθηκαν το πρωί οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στην παρέλαση συμμετείχαν μαθητές από 12 δημοτικά, 11 γυμνάσια, 10 λύκεια, πέντε ιδιωτικά λύκεια, φοιτητές από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ομάδα παιδιών από τους Special Olympics και δύο σώματα προσκόπων και οδηγών.

Πριν την παρέλαση, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ νωρίς το πρωί έγινε δοξολογία στον Αγιο Διονύσιο, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Για την ανάγκη ενότητας και εθνικής ομοψυχίας του ελληνικού λαού, έκαναν λόγο η υπουργός
Παιδείας αλλά και βουλευτές που παρέστησαν στην παρέλαση.

Η Αννα Διαμαντοπούλου, αφού συνεχάρη τα παιδιά, τόνισε ότι η Ελλάδα, πρέπει να έχει ένα μέλλον αντάξιο της ιστορίας της. Προϋπόθεση όμως γι΄αυτο, υπογράμμισε, είναι να προτάξουμε το

Αντ.Σαμαράς: Η σημερινή επέτειος χαλυβδώνει την πίστη στις δυνατότητές μας

Η Ιστορία μας αποδεικνύει ότι οι Έλληνες, ενωμένοι και αποφασιστικοί, μπορούμε να κατακτούμε δύσκολους στόχους. Με σχέδιο και πίστη στις δυνάμεις μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε και σήμερα, υπογραμμίζει στο μήνυμά του για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.


«Τιμούμε σήμερα το έπος του '40. Εκείνους που δεν δίστασαν να δώσουν, ακόμη και τη ζωή τους, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ελευθερία, την εθνική περηφάνια.

Εμπνεόμαστε από το παράδειγμά τους και διδασκόμαστε από την Ιστορία μας. Και αυτό ισχύει, όσο ποτέ άλλοτε, στη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Σαμαράς και προσθέτει:

«Η σημερινή επέτειος χαλυβδώνει την πίστη μας στις δυνατότητες του Ελληνισμού, δυναμώνει την προσήλωσή μας σε αρχές και αξίες και ενισχύει, ακόμη περισσότερο, την απόφασή μας να βάζουμε

Κομισιόν: Νομική διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας για τον Ασωπό

Νομική διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας έχει κινήσει η Κομισιόν για το θέμα του Ασωπού, καθώς αφενός δεν έχουν θεσπιστεί τα αναγκαία σχέδια και προγράμματα για την ποιότητα των υδάτων του ποταμού, ενώ αφετέρου η κυβέρνηση δεν έχει καν κοινοποιήσει, όπως όφειλε μέχρι τις 22 Μαρτίου του 2010, τα σχέδια και προγράμματα για την κατάσταση των υδάτων.


Αυτό έκανε γνωστό ο αρμόδιος Επίτροπος της Ε.Ε. κ. Ποτότσνικ απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή για την πολυετή ρύπανση του Ασωπού, των υπόγειων νερών του υπεδάφους.

Στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόταν στην επιδημιολογική μελέτη, που αφορούσε τη θνησιμότητα των κατοίκων του Δήμου Οινοφύτων και το συμπέρασμα της πως η κυριότερη αιτία αύξησης θανάτων από σπάνιες μορφές καρκίνου είναι η περιεκτικότητα εξασθενούς

Aπαγορευτικό απόπλου

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη. Από τον Πειραιά δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιο του «Νήσος Χίος» προς Χίο και Μυτιλήνη, ενώ από Ραφήνα τα πλοία αναχωρούν μόνο για Μαρμάρι.


Αντίθετα θα εκτελεστούν τα δρομολόγια από τα πορθμεία του Ιονίου και προς Αργοσαρωνικό.



«Καταδρομική» των συμβασιούχων στην Ακρόπολη

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση λίγο μετά τις δέκα το πρωί ομάδα συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού ανέβασε ένα μαύρο πανό στα προπύλαια της Ακρόπολης, το οποίο γράφει «Όχι στις απολύσεις».


Οι συμβασιούχοι, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και είχαν δώσει νέο ραντεβού σήμερα το πρωί έξω από τον αρχαιολογικό χώρο, αιφνιδίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας πλαϊνή είσοδο

Συνάντηση Παπανδρέου - Γκρούεφσκι στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συμμετάσχει στη Συνάντηση των Ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο.


Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα και με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί στις 3:30 μ.μ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Γ. Παπανδρέου έχει ως εξής:

►Πέμπτη 28 Οκτωβρίου

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

2:00 π.μ. Συνεδρίαση Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

5:00 μ.μ. Συνάντηση Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού

Κλειστή η Λ. Ποσειδώνος προς Πειραιά από Λ. Αμφιθέας και προς Γλυφάδα από Αφροδίτης λόγω της παρέλασης.

Γενετικό τεστ διπλασιάζει τις πιθανότητες της εξωσωματικής

Ενα γενετικό τεστ το οποίο αφορά την επιλογή των καταλληλότερων εμβρύων για χρήση στην εξωσωματική γονιμοποίηση μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας της ΙVF, σύμφωνα με αμερικανούς ειδικούς. Η προεμφυτευτική γενετική διάγνωση η οποία «σαρώνει» τα έμβρυα προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ανωμαλίες στα χρωμοσώματά τους εμφανίζει ποσοστά επιτυχίας έως και 87%- τα διπλάσια από αυτά που καταγράφονται με τη συμβατική ΙVF σε πολλές χώρες. Αν και προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει τα οφέλη της μεθόδου, η νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στο Ντένβερ είναι η πρώτη τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή στην οποία συγκρίθηκαν γυναίκες των οποίων τα έμβρυα ελέγχθηκαν με βάση την τεχνική σε σύγκριση με άλλες που υποβλήθηκαν σε συμβατική εξωσωματική γονιμοποίηση.

Η δοκιμή περιελάμβανε 80 γυναίκες από κλινικές του Νιου Τζέρσι. Οπως προέκυψε, στις γυναίκες των οποίων τα έμβρυα ελέγχθηκαν με προεμφυτευτική διάγνωση τα

Μακριά από υδατάνθρακες, για να ζήσετε πολύ

Το μυστικό για μια μακρά αλλά συγχρόνως υγιή ζωή πιστεύει ότι ανακάλυψε μια αμερικανίδα γενετίστρια, η οποία είναι παγκοσμίως γνωστή για τις μελέτες της σχετικά με τη γήρανση. Οπως αναφέρει η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο Σίνθια Κένιον, το «κλειδί» που ανοίγει την πόρτα της μακροζωίας αφορά τη μείωση των υδατανθράκων στη διατροφή, ακόμη και την πλήρη αποχή απόαυτούς, εάν είναι δυνατόν. Η δρ Κένιον ανακάλυψε ότι οι υδατάνθρακες που καταναλώνουμε καθημερινά- από τις μπανάνες και τις πατάτες, ως το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα μπισκότα και τα κέικ- επιδρούν σε δύο σημαντικά γονίδια τα οποία «κυβερνούν» την καλή φυσική κατάσταση και τη μακροζωία.

Η ανακάλυψη έγινε αρχικώς μετά από πειράματα σε γεωσκώληκες και ιδιαιτέρως στον C. elegans που αποτελεί ένα γνωστό μοντέλο μελέτης για τους ειδικούς που ασχολούνται με τη γήρανση. Παρεμβαίνοντας σε γονίδια του σκώληκα η ειδικός κατάφερε να αυξήσει σημαντικά το προσδόκιμο

Ομοβροντία για το «ψαλίδι» Προβόπουλου

«Θα τον καλέσουμε στη Βουλή να μας τα πει και διά ζώσης. Να δούμε με ποιο σκεπτικό τα λέει όλα αυτά». Αυτή ήταν η αντίδραση της πλειονότητας των βουλευτών της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής έναντι του διοικητού της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλου και της Ενδιάμεσης Εκθεσης Νομισματικής Πολιτικής που παρουσίασε. Τόσο η πρόεδρος της Επιτροπής κυρία Βάσω Παπανδρέου όσο και ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Γ. Φλωρίδης προήγγειλαν ότι ο κ. Προβόπουλος θα κληθεί στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή προκειμένου να δεχτεί τις ερωτήσεις των βουλευτών όλων των κομμάτων. Εν αναμονή της παρουσίασης της Ενδιάμεσης Εκθεσηςτου διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος στη Βουλή τόσο ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος όσο και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Τ. Χυτήρης αντέδρασαν χθες με σφοδρότητα στις προτάσεις του κ. Προβόπουλου να συγχωνευτούν τα κρατικά κανάλια.

Ο κ. Γερουλάνος έλεγε ότι δεν πρόκειται με τις συγχωνεύσεις να μειωθεί το κόστος λειτουργίας των καναλιών και ότι θα ήθελε να μάθει το σκεπτικό του διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος για τη

«Ελευθέρας» από τις Βρυξέλλες για άρση φοροαπορρήτου

Με μια διπλωματική απάντηση η αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δίνει το «πράσινο φως» στην ελληνική κυβέρνηση για να απελευθερώσει την πρόσβαση στο Τaxisnet και συνεπακόλουθα στις φορολογικές δηλώσεις 8,5 εκατομμυρίων Ελλήνων στο Διαδίκτυο! «Το Βήμα» αποτάθηκε στην αρμόδια για ζητήματα Δικαιοσύνης επίτροπο και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Βίβιαν Ρέντινγκ προκειμένου να σχολιάσει τη διάταξη του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για την ανάρτηση των φορολογικών δηλώσεων στο Διαδίκτυο. Την απάντηση έστειλε στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος της επιτρόπου κ. Μάθιου Νιούμαν :

«Σύμφωνα με την οδηγία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, για κάθε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων απαιτείται μια νομική βάση (άρθρο 7). Αυτή μπορεί να είναι η συγκατάθεση του ατόμου, αλλά και, επίσης, άλλα νομικά ερείσματα, όπως η νόμιμη υποχρέωση που επιβάλλεται

Δίνουμε μάχη για την ανεξαρτησία της χώρας από δάνειες δυνάμεις, διαμηνύει ο πρωθυπουργός

«Βρισκόμαστε στο πλέον κρίσιμο σημείο της πρόσφατης ιστορίας μας, έχοντας ξεκινήσει και πάλι να δίνουμε μια δύσκολη μάχη» δηλώνει ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου στο μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, σημειώνοντας ότι «το διακύβευμα είναι πολύτιμο. Είναι η ανεξαρτησία της χώρας μας από δάνειες δυνάμεις και επιτηρητές».


«Πριν από ακριβώς 70 χρόνια, την 28η Οκτωβρίου του 1940, ο λαός μας, λέγοντας ένα ηχηρό «όχι» στην υποταγή στις δυνάμεις του Άξονα, ξεκίνησε έναν πόλεμο, που αποτέλεσε τη ζωντανή απόδειξη της αγάπης για την πατρίδα μας» αναφέρει στο μήνυμά του, σημειώνοντας:

«Η απόκρουση της Ιταλικής εισβολής αποτέλεσε την πρώτη νίκη των Συμμάχων κατά των δυνάμεων του Άξονα στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και ανύψωσε το ηθικό των λαών στη

Ο εθνάρχης Ιωάννης Μεταξάς!



Γιώργος Β.
Αναγνώστης

28 Οκτωβρίου 1940 - ΟΧΙ



Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940 (στην Ελλάδα και Πόλεμος ή Έπος του 40) ήταν η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, η οποία διήρκεσε από τις 28 Οκτωβρίου 1940 μέχρι τις 23 Απριλίου 1941. Επίσημη έναρξη του Πολέμου θεωρείται η «επίδοση του τελεσιγράφου», ενώ μετά τις 6 Απριλίου 1941, με την επέμβαση των Γερμανών, συνεχίστηκε ως Ελληνοιταλικογερμανικός πόλεμος.

Ο πόλεμος αυτός ήταν το αποτέλεσμα της επεκτατικής πολιτικής του φασιστικού καθεστώτος του Μπενίτο Μουσολίνι που είχε εγκαθιδρύσει στην Ιταλία. Στα μέσα του 1940, ο Μπενίτο Μουσολίνι, έχοντας ως πρότυπο τις κατακτήσεις του Αδόλφου Χίτλερ, θέλησε να αποδείξει στους Γερμανούς