www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Το μέτρο της παρακράτησης φόρου 8% για παροχή υπηρεσιών αναστέλλεται

Το βλακώδες μέτρο της παρακράτησης φόρου 8% για τα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών άνω των 300 ευρώ αναστέλλεται και θα ισχύσει από 1.1.2011, περιοριζόμενο μάλιστα στο 5%, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση δεν είναι τίποτε άλλο από την απόδειξη του τί κάνει ένα Κράτος, όπως το Ελληνικό, όταν δεν μπορεί να πιάσει τους φοροφυγάδες: τους τιμωρεί όλους αδιακρίτως και ανεξαιρέτως.

Με την επίκληση των πλαστών τιμολογίων που κυκλοφορούν στην αγορά, το υπουργείο Οικονομικών αντί να κυνηγήσει αυτούς που εκδίδουν και διακινούν τα πλαστά τιμολόγια, αποφασίζει να «στεγνώσει» την αγορά από κάθε έννοια ρευστότητας.

Η κυβερνητική αυτή πρόθεση είχε οδηγήσει σε σειρά έντονων αντιδράσεων.
newsblog

Ηλεκτρισμός από Σαχάρα

Mπορεί η Σαχάρα να μετατραπεί σε μια άνευ προηγουμένου εγκατάσταση παραγωγής ηλεκτρισμού;

Γερμανοί μηχανικοί επεξεργάζονται το μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξο σχέδιο παραγωγής ηλιακής ενέργειας, που προβλέπει την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών στην Σαχάρα, όπου υπάρχει άφθονη ηλιοφάνεια και βέβαια άφθονος χώρος:

Η μεγαλύτερη έρημος του κόσμου έχει έκταση πάνω από 3,5 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια (5,6 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα) και η εγκατάσταση μιας διάταξης από τέτοιους συλλέκτες μόνο στο 1% της έκτασης της Σαχάρας είναι αρκετή να ηλεκτροδοτήσει ολόκληρο τον κόσμο!


Το ωραίο στην ιστορία αυτή είναι ότι η βασική τεχνολογία που απαιτείται για την υλοποίηση του προγράμματος «ηλεκτρισμός από την Σαχάρα» ήδη υπάρχει εδώ και χρόνια και λειτουργεί κανονικά.

Η θερμότητα του ήλιου θα συλλέγεται με συγκεντρωτικούς συλλέκτες τύπου σκάφης (parabolic troughs) -σαν και αυτούς της φωτογραφίας που είναι από την έρημο Νεγκέβ του Ισραήλ.

Το σχέδιο είναι βεβαίως εξαιρετικά φιλόδοξο, αλλά μακροπρόθεσμο. Ακόμη και αν προχωρήσει κανονικά, η ημέρα που θα μπορεί να ηλεκτροδοτηθεί όλη η Γη από τον ήλιο της Σαχάρας είναι πολύ μακρινή.

Ο πρώτος στόχος του σχεδίου είναι να καλυφθεί το 15% των αναγκών της Ευρώπης για ηλεκτρισμό έως το… 2050, ενώ το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η μεταφορά του ηλεκτρισμού από την έρημο στη Γηραιά Ήπειρο.
apogevmatini

Κάψτε το λίπος της γιορτινής κραιπάλης

Eίναι σημαντικό, να γνωρίζετε εκτός από τους συνδυασμούς των τροφών που δεν σας επιβαρύνουν ιδιαίτερα με θερμίδες και τις τροφές εκείνες που βοηθούν τον οργανισμό ώστε να κάψει το περιττό λίπος αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι συγκεκριμένες τροφές, ή τροφικοί συνδυασμοί, πρέπει να καταναλωθούν προκειμένου να έχουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Τροφές όπως παραδείγματος χάριν, οι πατάτες, τα όσπρια, το άγριο ρύζι, τα μαύρα ζυμαρικά κ.α. λοιπόν, έχουν αποδειχθεί σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, εξαιρετικοί σύμμαχοι και για την κατάκτηση ενός σωστού βάρους και ενός

Οι Τζέιμς Μποντ της εφορίας

ΚΑΙ «μυστικούς φορο-πράκτορες» ρίχνει στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής το υπουργείο Οικονομικών. Με ειδική διάταξη που έχει συμπεριληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο, οι ελεγκτές της εφορίας θα μπορούν να υποδύονται τους πελάτες, τους συναλλασσόμενους, τους εισαγωγείς ή τους εξαγωγείς, προκειμένου να συλλάβουν φοροφυγάδες, αλλά και επίορκους εφοριακούς.

Μάλιστα, για τη διαπίστωση παράνομων πράξεων θα μπορούν να επιστρατεύουν ακόμη και ιδιώτες, για τους οποίους μάλιστα παρέχεται και παχυλή αμοιβή. Η δημιουργία «σώματος μυστικών φορο-πρακτόρων» εντάσσεται στο σχέδιο της κυβέρνησης να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά.


Προβλέπεται δημοσίευση ονομάτων όσων φοροδιαφεύγουν, λουκέτα έως και έξι μηνών σε επιχειρήσεις, κατάργηση αφορολογήτου για επαγγελματίες που δεν κόβουν αποδείξεις, άνοιγμα

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών από βεγγαλικά

Σοβαροί τραυματισμοί, θάνατοι και ακρωτηριασμοί από ατυχήματα με βεγγαλικά.


Στο νοσοκομείο της Χίου μεταφέρθηκε εσπευσμένα 16χρονος ο οποίος το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου τραυματίστηκε από αυτοσχέδια κροτίδα στα Νένητα της Χϊου.

Εκεί διαπιστώθηκε ακρωτηριασμός του αντίχειρα στο αριστερό χέρι και σοβαρός τραυματισμός στις φάλαγγες άλλων τριών δακτύλων.

Ο 16χρονος μεταφέρθηκε με πτήση C-130 στην Αθήνα και στη συνέχεια στο ΚΑΤ όπου νοσηλεύεται.

Λίγο αργότερα, ένας 17χρονος έχασε τη ζωή του απο έκρηξη αυτοσχέδιου βαρελότου στους Βώρους Ηρακλείου.

Όπως έγινε γνωστό, ο 17χρονος μαζί με άλλους είχαν φτιάξει ένα αυτοσχέδιο βαρελότο το οποίο δεν εξερράγη. Αφού ο νεαρός είδε ότι το βαρελότο δεν είχε εκραγεί, προσπάθησε να το πυροδοτήσει με αποτέλεσμα αυτό να αναφλεγεί και να ακρωτηριάσει το αριστερό του χέρι

Μέχρι να μεταφερθεί στο εφημερεύον νοσοκομείο ο 17χρονος έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του στη Σαντορίνη και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά, ένας 25χρονος απανθρακώθηκε στο Μοσχοχώρι Μεσσηνίας, ενώ στο ένας 16χρονος υπέστη βαριά κάκωση στα δάκτυλα όταν του έσκασε τα χέρια βεγγαλικό, το οποίο ετοιμαζόταν να πετάξει.
kathimerini

7,2 ρίχτερ στο Μεξικό

Σεισμός μεγέθους 7,2 ρίχτερ σημειώθηκε χθες στο βορειοανατολικό Μεξικό.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι 100 τραυματίστηκαν.

Η σεισμική δόνηση εντοπίστηκε στην πολιτεία Μπάχα Καλιφόρνια. Πολλές είναι οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν σε αρκετά κτίρια, ενώ κατέρρευσε και τμήμα του δικτύου ηλεκτροδότησης. Προβλήματα σημειώθηκαν και στις τηλεπικοινωνίες. Μεγάλα ρήγματα προκλήθηκαν στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Τιχουάνα με το Μεξικάλι.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ.

Αρκετοί μετασεισμοί αναστάτωσαν την περιοχή για αρκετές ώρες.

Ενημέρωση του Facebook μέσω Yahoo Mail

Ξεκινώντας από την Δευτέρα, οι χρήστες του Yahoo mail έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνουν το Facebook από την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Επιπλέον, οι χρήστες του Facebook θα μπορούν να συνδεθούν στο λογαριασμό τους απευθείας από το Yahoo mail, ενώ θα μπορούν να δουν το προφίλ στο Facebook από χρήστες που τους έχουν στείλει email.

Είναι μια μικρή αλλά αναμφίβολα σημαντική αναβάθμιση της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Yahoo, που είναι μάλιστα η πιο διαδεδομένη στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία της ComScore για το 2009.

Η Yahoo έχει πλέον εντάξει ως μέρος της στρατηγικής της την ενσωμάτωση χαρακτηριστικών κοινωνικής δικτύωσης στις υπηρεσίες της, αν και δεν μπορεί να συναγωνισθεί τις μεγάλες ιστοσελίδες στον τομέα, όπως είναι το Facebook ή το MySpace.

kathimerini

Νέα τεχνολογία RFID δίνει τέλος στις ουρές των ταμείων!

Έχετε ολοκληρώσει τα ψώνια σας το Σάββατο το μεσημέρι στο super market και προχωρώντας προς τα ταμεία, βλέπετε την “ουρά” από τα καροτσάκια και σας “κόβονται τα πόδια”… “Άλλη μισή ώρα χαμένη” σκέφτεστε και δεν έχετε άδικο. Σε λίγο καιρό όμως, η εικόνα αυτή θα αποτελεί μια “γλυκιά” ανάμνηση καθώς οι νέες RFID ετικέτες θα λύσουν μια και καλή αυτή το πρόβλημα…


Πώς θα γίνει αυτό; Η εξέλιξη της τεχνολογίας RFID προχωρά με γοργά βήματα και υπόσχεται ότι οι νέες ετικέτες θα είναι “κρυμμένες” στη συσκευασία των προϊόντων και θα δίνουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να περνούν με το καρότσι τους μπροστά από έναν scanner ο οποίος με τη σειρά του θα “διαβάζει” όλα τα ψώνια, θα βγάζει το λογαριασμό, θα χρεώνει το λογαριασμό του πελάτη και, παράλληλα, θα ενημερώνει την αποθήκη του καταστήματος!

Οι νέες RFID ετικέτες αναπτύσσονται από το Rice University του Τέξας και το Sunchon National University της Κορέας και χρησιμοποιούν τρανζίστορ λεπτού φιλμ, βασικό συστατικό των RFID