www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Κάψτε το λίπος της γιορτινής κραιπάλης

Eίναι σημαντικό, να γνωρίζετε εκτός από τους συνδυασμούς των τροφών που δεν σας επιβαρύνουν ιδιαίτερα με θερμίδες και τις τροφές εκείνες που βοηθούν τον οργανισμό ώστε να κάψει το περιττό λίπος αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι συγκεκριμένες τροφές, ή τροφικοί συνδυασμοί, πρέπει να καταναλωθούν προκειμένου να έχουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Τροφές όπως παραδείγματος χάριν, οι πατάτες, τα όσπρια, το άγριο ρύζι, τα μαύρα ζυμαρικά κ.α. λοιπόν, έχουν αποδειχθεί σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, εξαιρετικοί σύμμαχοι και για την κατάκτηση ενός σωστού βάρους και ενός
ελκυστικού σώματος. Στις επόμενες σειρές θα βρείτε μία λίστα τροφών που και μειώνουν την όρεξη αλλά και μπορούν να βοηθήσουν στο να καεί περισσότερο λίπος από τις λιπαποθήκες, υπό έναν μόνον όρο… να τις καταναλώνετε με τον σωστό τρόπο.

Κριθάρι

Προτιμήστε να το καταναλώνετε προσθέτοντάς το σε κρύα όσπρια, σε τονοσαλάτες, κοτοσαλάτες, μανιταροσαλάτες, ή και γενικά σε πράσινες σαλάτες.

Καλαμπόκι

Απολαύστε το σκέτο ή προσθέστε το στην σαλάτα της αρεσκείας σας.

Βραστά κάστανα & μαύρο-άγριο ρύζι

Μια πολύ καλή και… χορταστική ιδέα είναι να το ανακατέψετε με άπαχο γάλα, ή άπαχο γιαούρτι, σταφίδες και λίγη κανέλα ώστε να παρασκευάσετε ένα είδος υγιεινού ρυζόγαλου, ή …ριζογιάουρτου.

Κρύες βραστές πατάτες

Φτιάξτε μια πατατοσαλάτα με 2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο, φρέσκο κρεμμύδι και ξύδι ή προσθέστε τις σε άλλες σαλάτες της επιλογής σας.

Σχετικά άγουρη μπανάνα

Κόψτε την σε φέτες και ανακατέψτε με γιαούρτι και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς. Τώρα που μπήκε η άνοιξη και πλησιάζει το καλοκαίρι, μπορείτε να παγώσετε το μείγμα και να έχετε ένα γρήγορο και δροσερό σνακ.

Όσπρια

Εντάξτε τα στην διατροφή σας ως κυρίως γεύμα 2 φορές την εβδομάδα.

Πιο κάτω θα βρείτε μια πολύ αποτελεσματική πρόταση διατροφής & άσκησης, η οποία είναι πολύ εύκολη στην εφαρμογή και παρουσιάζει εντυπωσιακά αποτελέσματα από πλευράς διαφοράς στον όγκο του σώματος. Η δράση της βασίζεται στη τάση αλλαγής των διατροφικών συνηθειών ενός ανθρώπου και τα αποτελέσματά της γίνονται φανερά αργά αλλά πολύ σταθερά.

Οι 4 Φάσεις του σχεδίου:

Φάση 1 (Διάρκεια 25 ημέρες): Διακοπή της κατανάλωσης ζάχαρης, γλυκών, λευκού ψωμιού αναψυκτικών, λευκών ζυμαρικών και αποφλοιωμένου ρυζιού. Η υπόλοιπη διατροφή θα πρέπει να συνεχιστεί όπως έχετε συνηθίσει για να μειωθεί η ψυχολογική πίεση. Μόλις περάσει περίπου 1 μήνας θα είστε έτοιμοι για να προχωρήσετε στην επόμενη φάση του σχεδίου απώλειας βάρους. Ο οργανισμός σας θα έχει ήδη ισορροπήσει, παράγοντας πολύ μικρότερες ποσότητες ινσουλίνης σε σχέση με πριν.

Φάση 2. (Διάρκεια 45 ημέρες):Αύξηση της φυσικής δραστηριότητας. Αν αυτό φαίνεται δύσκολο δοκιμάστε κάτι πολύ απλό και πολύ αποτελεσματικό: 30 λεπτά γρήγορο και σταθερό βάδισμα 3-4 φορές την εβδομάδα. Διατηρείστε το πρόγραμμα αυτό και κάντε το μέρος της καθημερινής σας ζωής. Μην προσπαθείτε να υπερβάλετε με πράγματα που θα σας κουράσουν, θα σας επιδεινώσουν το αίσθημα πείνας και στο τέλος μπορεί να είναι η αφορμή για να εγκαταλείψετε την όλη προσπάθεια. Θυμηθείτε ότι σημασία έχει η επιμονή και η επιμονή σε ένα ήπιο πρόγραμμα διαχείρησης του βάρους για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, διότι οι ακρότητες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη διακοπή του προγράμματος και στην πρόσληψη επιπλέον βάρους.

Φάση 3 (Παράλληλα με το Στάδιο 2) (Διάρκεια 45 ημέρες): Ένταξη στην καθημερινή διατροφή 3 γευμάτων λαχανικών την ημέρα. Βάλτε τη φαντασία σας να μεγαλουργήσει και αναμείξτε διάφορα λαχανικά, που τόσο πλουσιοπάροχα μας διαθέτει η ελληνική φύση. Συνεχίστε το υπόλοιπο πρόγραμμα διατροφής σας, ώστε να μην αισθάνεστε ψυχολογική πίεση και στέρηση. Θα διαπιστώσετε ότι σε μερικές εβδομάδες θα περιορίζετε από μόνες σας την ποσότητα των υπολοίπων τροφών.

Φάση 4 Περιορίστε τον αριθμό των εισερχομένων, μέσω της τροφής θερμίδων σε περίπου 1000-1100 ανά ημέρα. Για να επέλθει απώλεια 1 κιλού λίπους πρέπει να υπάρχει αρνητική ισοζύγιο περίπου 6-7000 θερμίδων. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι αν κάθε ημέρα καταναλώνετε 500-600 θερμίδες λιγότερες από ότι καίτε, θα χάνετε 1 κιλό λίπος κάθε 15 περίπου ημέρες. Πρόκειται για πρόγραμμα που δεν βασίζεται στη γρήγορη και εντατική απώλεια βάρους με αποτέλεσμα να είναι πιο φιλικό και να μην καταπονεί τον οργανισμό. Από τη στιγμή που θα φθάσετε στο στάδιο 4 χρειάζονται περίπου 3 μήνες για απώλεια 4 κιλών λίπους. Αν ληφθεί υπόψη ότι ταυτόχρονα συνηθίζετε τον οργανισμό σας σε μια απόλυτα υγιεινή διατροφή, τότε η φιλοσοφία αυτή δεν είναι καθόλου άσχημη.

Ο μπούσουλας της σωστής και ισορροπημένης διαχείρισης του βάρους για μόνιμα αποτελέσματα

Γιατί παχαίνουμε;

Παχαίνουμε γιατί τρώμε περισσότερο και κινούμαστε λιγότερο από ό,τι πρέπει. Η αύξηση βάρους οφείλεται στη μεγαλύτερη θερμιδική πρόσληψη από αυτή που απαιτεί ο οργανισμός για να καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες.

Ποια είναι η κατάλληλη δίαιτα αδυνατίσματος;

Αυτή που μας ταιριάζει, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μας, μία εξειδικευμένη και εξατομικευμένη δίαιτα, δηλαδή, για τον απλούστατο λόγο, ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Σωστή δίαιτα είναι αυτή που στηρίζεται στη συνήθη καθημερινή διατροφή μας, με βάση τις προσωπικές μας προτιμήσεις μας, με μείωση της ποσότητας των θερμίδων, σωστό συνδυασμό τροφών και καλύτερη κατανομή των γευμάτων.

Γιατί πρέπει να αδυνατίζουμε αργά και σταθερά;

Για να δώσουμε στον οργανισμό μας το χρόνο που χρειάζεται για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, χάνοντας λίπος, χωρίς να «προβάλλει» αντιστάσεις και χωρίς να μειώσει σημαντικά τη ταχύτητα του μεταβολισμού. Το σώμα χρειάζεται κάποιο χρόνο για να προσαρμοστεί και να κάψει λίπος και, συνήθως, δεν μπορεί να απωλέσει περισσότερο από 1 - 2 κιλά λίπους την πρώτη εβδομάδα και λιγότερο τις υπόλοιπες. Μεγαλύτερες απώλειες βάρους οφείλονται σε απώλεια νερού και μυών.

Τι πρέπει να επιδιώκουμε σε μία δίαιτα για αδυνάτισμα;

Αργή και σταθερή μείωση λίπους κι όχι απλά υγρών και μυϊκής μάζας. Για να το πετύχουμε, θα πρέπει να περιορίσουμε τις απώλειες μυϊκού ιστού και η ελάττωση του βάρους να γίνει κυρίως από το περιττό λίπος.

Είναι αλήθεια ότι αδυνατίζουν γρηγορότερα αυτοί που έχουν πολλά κιλά να χάσουν κι αυτοί που κάνουν δίαιτα για πρώτη φορά;

Ναι. Όσοι κι όσες έχουν πολλά περιττά κιλά ή δεν έχουν ξανακάνει δίαιτα, χάνουν γρηγορότερα τα πρώτα κιλά από άλλους που έχουν λιγότερα περιττά κιλά ή έχουν κάνει στο παρελθόν πολλές δίαιτες αδυνατίσματος.

Ποιος είναι ο ρόλος των θερμίδων στη μείωση του βάρους;

Το σωματικό βάρος μειώνεται όταν τρώμε λιγότερες θερμίδες από αυτές που χρειαζόμαστε γιατί ο οργανισμός καταφεύγει στα αποθέματά του για να βρει την επιπλέον ενέργεια που του χρειάζεται. Γιατί όταν κάνουμε δίαιτα δεν πρέπει να προσλαμβάνουμε λιγότερες από 1000 -1100 θερμίδες την ημέρα; Γιατί αυξάνεται ο κίνδυνος αφυδάτωσης λόγω γρήγορης απώλειας νερού, χάνουμε περισσότερο μυϊκό ιστό παρά λίπος και η θερμιδική πρόσληψη είναι ανεπαρκής για να πάρουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε.

Ποιες δίαιτες είναι καλύτερες; Οι γρήγορες ή οι αργές;

Οι αργές γιατί έχουν πιο μόνιμα αποτελέσματα γιατί η μείωση βάρους προέρχεται κυρίως από απώλεια λίπους. Βέβαια, υπ΄ρχουν και εξειδικευμένα σχήματα για γρηγορότερη απώλεια, τα οποία γνωρίζουν ειδικοί ιατροί, Βιολόγοι και Διατροφολόγοι με πανεπιστημιακές σπουδές. Άρα προσοχή στην επιλογή του ειδικού.

Μπορούν να χάσουν βάρος όσοι έχουν υποθυρεοειδισμό;

Ναι. Όμως επειδή ο υποθυρεοειδισμός μειώνει την ταχύτητας του μεταβολισμού, θα πρέπει να γίνει παράλληλη ιατρική και διατροφολογική αντιμετώπιση.

Υπάρχουν δίαιτες αδυνατίσματος που αυξάνουν το μεταβολισμό;

Ναι! Ο οργανισμός αντιδρά αυτόματα στη ισορροπημένη μείωση της προσλαμβανόμενης τροφής, μειώνοντας το μεταβολισμό και τον αριθμό των θερμίδων που του χρειάζονται για να διατηρήσει το βάρος του, ειδικά αν οι προσφερόμενες τροφές ταιριάζουν στον συγκεκριμένο οργανισμό.

Ποιες είναι οι καλές δίαιτες αδυνατίσματος;

Καλή δίαιτα μπορεί να χαρακτηριστεί μία ασφαλής και νορμάλ ρυθμού απώλειας δίαιτα, η οποία βοηθά στο να χαθεί περισσότερο λίπος και παράλληλα βοηθάει να αποκτήσουμε και να διατηρήσουμε καλύτερες συνήθειες διατροφής.
newsit

1 σχόλιο:

Μαργαρίτα είπε...

Τέλειο άρθρο με πολύ καλή λεπτομέρεια και σωστές συμβουλές. Είναι στην παράδοσή μας μετά από χλαπάκιασμα με 2 αρνιά και 3 κοκορέτσια να σκεφτόμαστε ότι πρέπει κάτι να κάνουμε με την δίαιτα και το αδυνάτισμα...

Επίσης θα πρότεινα να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο από έγκυρο κέντρο αισθητικής και ομορφιάς για τα κιλά μετά το πάσχα.
Πώς να χάσετε τα κιλά μετά το πάσχα