www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010

Φρουϊ ζελέ με γιαούρτι

400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

1 ½ ποτήρι πορτοκαλάδα                                           

½ φλιτζάνι ζάχαρη

2 φακελάκια ζελέ κεράσι (κανονικό)

2 ποτήρια νερό

Ζεσταίνουμε το νερό. Ρίχνουμε το ζελέ και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτουμε την πορτοκαλάδα, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Βρέχουμε μια φόρμα και την βάζουμε στην κατάψυξη χωρίς να σκουπίσουμε τα νερά (για να μην κολλήσει το ζελέ στα τοιχώματα). Ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

Τοποθετούμε στο ψυγείο (συντήρηση) μέχρι να πήξει.

Καλή επιτυχία!

Εαρινές αλλεργίες

Η  Άνοιξη μας ήρθε νωρίς φέτος και έφερε μαζί και τα δώρα της. Έναν υπέροχο λαμπερό ήλιο, πολύχρωμα λουλούδια, ανθισμένα δέντρα. Δώρα, που όμως δεν είναι καλά για όλους.

Η γύρη που υπάρχει στον αέρα ταλαιπωρεί κάθε χρόνο όλο και περισσότερο κόσμο. Μάτια κόκκινα με έντονη φαγούρα, μάτια που διαρκώς τρέχουν δάκρυα, καταρροή, δυσκολία στην αναπνοή, φτέρνισμα, είναι μερικά από τα συμπτώματα της ανοιξιάτικης αλλεργίας.

Τα τελευταία χρόνια έχουν δοκιμασθεί διάφορες θεραπείες. Μία απ' αυτές είναι η ανοσοθεραπεία που κυκλοφορεί σε ενέσιμη και υπογλώσσια μορφή. Απαλύνει τα συμπτώματα ή κάποιες φορές απαλλάσει απ' αυτά.

Ύπάρχουν όμως και οι κλασικές μέθοδοι που είναι τα αντιισταμινικά φάρμακα, τα κορτικοστεροειδή  φάρμακα, τα κολλύρια, τα εισπνεόμενα ή ρινικά σπρέϊ τα οποία προλαμβάνουν ή καταπραϋνουν τα συμπτώματα.

Κάθε ασθενής, ανάλογα με το βαθμό αλλεργίας που έχει ακολουθεί σε συννενόηση πάντα με το γιατρό του, διαφορετική θεραπεία.