www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Έκρηξη βόμβας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 22:12, έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και την εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Από την έκρηξη,τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι μια γυναίκα μέσα στο διαμέρισμά της, από θραύσματα τζαμιών.

Τουρκικές αεροναυτικές ασκήσεις δυτικά της Κρήτης και νότια Πελοποννήσου και Κυθήρων!

Τουρκικές αεροναυτικές ασκήσεις και άσκηση έρευνας-διάσωσης δυτικά της Κρήτης (!) και νότια Πελοποννήσου και Κυθήρων (!!!) πρόκειται να διεξαχθούν στις 23/05 και τις 28/06 και μάλιστα με την σφραγίδα και την έγκριση του ελληνικού κράτους (ΥΠΑ), χωρίς όμως η Άγκυρα να δέχεται τα 10 ν.μ. του ΕΕΧ!

Συγκεκριμένα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενέκρινε ΝΟΤΑΜ για συνδυασμένες ασκήσεις TASMO και SAR, εντός FIR Αθηνών. Την ίδια στιγμή ανάλογη άσκηση θα γίνει και στα ανατολικά της Κρήτης, ακριβώς στο μέσον της απόστασης Κρήτης-Κύπρου!

Η έγκριση δόθηκε από ελληνικής πλευρά, από την ΥΠΑ, με την υποσημείωση ότι ο Εθνικός Εναέριος Χώρος βρίσκεται στα 10 ν.μ., αλλά οι Τούρκοι απέρριψαν και αυτή την υποσημείωση αναφέροντας σε

Υπερψηφίζουν το ν/σ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΝΔ - ΛΑΟΣ

Την πρόθεσή τους να υπερψηφίσουν επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας εξέφρασαν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΛΑΟΣ. Αντίθετα, ο ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ το χαρακτήρισαν υποκριτικό και έωλο, τονίζοντας πως το καταψηφίζουν.


ΝΔ και του ΛΑΟΣ ανέφεραν πως παρά τις επιμέρους αντιρρήσεις τους, το νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης πάντως στάθηκαν

Απεργία διαρκείας ξεκινούν στις 18/5 οι πωλητές λαϊκών αγορών

Απεργία διαρκείας από την Τρίτη 18 Μαΐου θα πραγματοποιήσει Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών.


Θα προηγηθεί συγκέντρωση των πωλητών λαϊκών αγορών έξω από το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας τη Δευτέρα 17 Μαΐου στις 5 το απόγευμα. Οι πωλητές των λαϊκών αγορών διαμαρτύρονται για την υπαγωγή τους μέσω του σχεδίου «Καλλικράτης» στους δήμους.

Ο κλάδος εκτιμά ότι η ρύθμιση που προωθείται θα έχει ως συνέπεια την παρακμή και τον εκφυλισμό του θεσμού και «θα χαρίσει ολοσχερώς σε άνομα ιδιωτικά συμφέροντα το φθηνό μέχρι σήμερα λιανεμπόριο των φρούτων, των λαχανικών αλλά και των βιομηχανικών ειδών πρώτης ανάγκης».

Siemens: «Φρένο» στη φημολογία περί ποινικής ευθύνης πολιτικών προσώπων

Διαψεύδουν τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Siemens τα περί συμπερασμάτων της εξεταστικής για ποινικές ευθύνες ενός συγκεκριμένου αριθμού πολιτικών προσώπων.


«Όσα δημοσιεύονται τις τελευταίες ώρες, σχετικά με τα δήθεν συμπεράσματα της εξεταστικής για ποινικές ευθύνες ενός συγκεκριμένου αριθμού πολιτικών προσώπων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», σημειώνουν.

Τονίζουν δε ότι «η εξεταστική επιτροπή εργάζεται με σοβαρότητα, νηφαλιότητα και ευθύνη, αναζητώντας την αλήθεια και τους υπευθύνους. Έχει γι' αυτό την ομόφωνη εντολή του ελληνικού κοινοβουλίου και την ομόθυμη απαίτηση και

Πρωτοκολλήθηκε - Ζητείται απάντηση!

Αθήνα, 12 – 5 – 2010


Πρός τήν Γενική Γραμματεία τής Κυβερνήσεως, Μέγαρο Βουλής τών Ελλήνων,

Βασιλ. Σοφίας 2, Αθήνα, 10021

Εις προσοχήν τού Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου

Kοινοποίηση

Κα Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Υπουργό Υ. & Κ. Α., minister@yyka.gov.gr

Κα Φ. Γεννηματά, Υφυπουργό Υ. & Κ. Α., yfyg@yyka.gov.gr

Kοινοποίηση

Κο Αντ. Σαμαρά, Πρόεδρο Ν.Δ., asamaras@parliament.gr

Κα Αλ. Παπαρήγα, Γ. Γ. Κ.Κ.Ε., mailbox@kke.gr

΄Εκκληση υπ. Παιδείας στην ΟΛΜΕ για ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών στις 20/5

Έκκληση στην ΟΛΜΕ να θεωρήσει προσωπικό ασφαλείας τους επιτηρητές των Πανελλαδικών ώστε να διεξαχθούν κανονικά οι εξετάσεις των εσπερινών λυκείων στις 20 Μαΐου, ημέρα της γενικής απεργίας, απευθύνει στους λειτουργούς της Μέσης Εκπαίδευσης η υπουργός Παιδείας.


Απαντώντας στην ΟΛΜΕ, που λίγο νωρίτερα ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στη γενική απεργία της ερχόμενης Πέμπτης και ζήτησε από το υπουργείο να αναβάλει τις προγραμματισμένες για εκείνη την ημέρα

Απεργία της ΟΛΜΕ στις 20/5

Να συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ την Πέμπτη 20/5, με αιχμή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς το ΔΣ της ΟΛΜΕ

«Απεργούμε από κάθε εκπαιδευτική διαδικασία που είναι προγραμματισμένη εκείνη την ημέρα (όπως ενδοσχολικές εξετάσεις, εργασίες στα βαθμολογικά κέντρα, Πανελλαδικές Εξετάσεις των τελειοφοίτων των εσπερινών λυκείων κάθε τύπου κ.λπ.), σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Επισημαίνει, ωστόσο, πως «δεδομένου ότι η ομοσπονδία δεν επιθυμεί να υπάρξουν αρνητικές συνέπειες λόγω της γενικής απεργίας σε σκληρά εργαζόμενους μαθητές, καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να αναβάλει τις προγραμματισμένες για εκείνη την ημέρα Πανελλαδικές Εξετάσεις των εσπερινών λυκείων. Σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη για τις συνέπειες θα βαρύνουν το υπουργείο Παιδείας».
naftemporiki

΄Ενοχη για πειρατεία μουσικής στο Διαδίκτυο η LimeWire!

΄Eνοχοι για συνέργεια στην ανταλλαγή πειρατικών αρχείων κρίθηκαν από αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο οι ιδρυτές της δημοφιλούς υπηρεσίας LimeWire, έπειτα από αγωγή που κατέθεσαν εναντίον τους 13 μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών NPD, οι χρήστες του LimeWire αντιστοιχούν στο 58% των ανθρώπων που δήλωσαν ότι κατέβασαν μουσική στη διάρκεια του 2009. Μόνο τους τελευταίους δύο μήνες, το λογισμικό

Νέες κυλιόμενες απεργίες στη British Airways

Προσπάθεια να εξυπηρετήσει το 70% τον επιβατών της θα καταβάλει η British Airways (BA), κατά τις πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες που έχει εξαγγείλει το προσωπικό καμπίνας από τις 18 Μαΐου.


Το πρώτο κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων θα διαρκέσει από τις 18 έως τις 22 Μαΐου. Τρεις ακόμα κυλιόμενες πενθήμερες απεργίες έχουν προγραμματιστεί έως τις 9 Ιουνίου. Η αιτία για

ΝΔ: Κανένα μέτρο για τη μείωση της ανεργίας

Φραστική επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι επί επτά μήνες δεν έλαβε κανένα μέτρο για τη μείωση της ανεργίας, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλος.


Με αφορμή τα νέα στατιστικά στοιχεία για το δείκτη της ανεργίας το Φεβρουάριο, ο εκπρόσωπος του κόμματος τόνισε πως το πρόβλημα είναι πλέον τεράστιο και πως ο πρωθυπουργός έπρεπε να είχε πάρει συγκεκριμένα μέτρα τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας.

«Κάνουμε δημόσια έκκληση να προχωρήσει άμεσα στη λήψη των κατάλληλων μέτρων και γνωρίζει ότι μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα που ήδη έχει προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς», κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
naftemporiki

Το πρώτο "λουκέτο"

Την κατάργηση του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΙΜΕΠΟ), ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, με σοβαρότατες καταγγελίες για υπέρογκες δαπάνες και ελλειμματικούς ισολογισμούς του Ινστιτούτου.

Την κατάργηση του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΙΜΕΠΟ), ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, με σοβαρότατες καταγγελίες για υπέρογκες δαπάνες και ελλειμματικούς ισολογισμούς του Ινστιτούτου.


΄Αλλωστε κάτι τέτοιο προβλέπεται από το υπό σύνταξη σχέδιο νόμου για την κατάργηση φορέων του δημοσίου. Οι αρμοδιότητες και υποχρεώσεις του ΙΜΕΠΟ μεταβιβάζονται στις

Νταβούτογλου: «Επανάσταση» η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

"Επανάσταση" χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου την επικείμενη επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και τόνισε πως πρωταρχικός στόχος είναι "η αλλαγή της ατμόσφαιρας" στις σχέσεις με την Ελλάδα και η "αλλαγή της αντίληψης ότι οι δύο χώρες είναι αντίπαλες".


Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι "Χαμπέρτουρκ", ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι στόχος της Τουρκίας στις σχέσεις με την Ελλάδα είναι "όχι μόνο η ελαχιστοποίηση των εντάσεων, αλλά η μεγιστοποίηση των τομέων συνεργασίας, ώστε να μην δημιουργείται εκατέρωθεν η λογική της έντασης".

kryfokamari: Το άλλο με τον ...Τοτό το ξέρετε;



Θεσσαλονίκη:΄Εληξε η κατάληψη στη Νομαρχία

Έληξε στις 11:30 το πρωί η κατάληψη του κεντρικού κτηρίου της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, από τους εργαζομένους σε προγράμματα stage.


Η κατάληψη ξεκίνησε στις 7 το πρωί με κύριο αίτημα των συμβασιούχων την ανανέωση των συμβάσεων τους. Εξαιτίας της κινητοποίησης δεν εξυπηρετήθηκε το κοινό από τις υπηρεσίες του κεντρικού κτιρίου της νομαρχίας.
naftemporiki

Έρχεται παγκόσμια ύφεση και πόλεμος!

"Η Ελλάδα ως ‘αποδιοπομπαίος τράγος’. Έρχεται παγκόσμια ύφεση και πόλεμος! Θα γονατίσει ο κόσμος και θα επιβάλλουν την Παγκόσμια Κυβέρνηση"


O διεθνής αμερικάνος αναλυτής Bob Chapman, μέσα από την συνέντευξή του στην ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφο Helen Skopis, (για το ‘Athens International Radio 104.4 FM’) μιλώντας για την κατάσταση σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα λέει φοβερά πράγματα!

Είχε προβλέψει προ 10ετιας ότι η Ελλάδα θα ήταν από τις πρώτες χώρες που θα έφευγε από την Ευρωζώνη! Αναφέρεται στις παρανομίες της Goldman Sachs και χαρακτηρίζει την χώρα μας ότι γίνεται ο ‘αποδιοπομπαίος τράγος’. Η Ελλάδα είναι μόνο μία από τις 19 χώρες που έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Μιλάει για παγκόσμια οικονομική ύφεση που θα γονατίσει όλον το κόσμο, για επερχόμενο πόλεμο, πιθανότατα παγκόσμιο (!) και τελικά την επιβολή της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ

Στη δημοσιότητα ..... μόνο τα αρχικά των ονομάτων γιατρών που φοροδιαφεύγουν

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Οικονομικών τα ονόματα των γιατρών του Κολωνακίου που φοροδιαφεύγουν. Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.907.991,52 ευρώ σε έξι ιατρούς, ενώ σε τέσσερις ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Στοιχεία από στοχευμένες διασταυρώσεις, όπως και οι πληροφορίες που προκύπτουν από καταγγελίες πολιτών, αξιοποιήθηκαν στις έρευνες και στους ελέγχους, που πραγματοποιήθηκαν από το Σ.Δ.Ο.Ε. σε περισσότερους από 150 γιατρούς στο Κολωνάκι και σε άλλες περιοχές της Αθήνας και του

Πνεύμονας πρασίνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου ανοίγει για το κοινό ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Από τις 10 π.μ. η μεγάλη έκταση πρασίνου με την ποικίλη βλάστηση που σχεδιάστηκε δίπλα στο Μέγαρο, θα ανοίξει για πρώτη φόρα και φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους. Με τη μεγάλη έκταση πρασίνου, τα αειθαλή δέντρα και τα πολύχρωμα λουλούδια του, ο κήπος θα προσφέρει έναν τόπο ηρεμίας και χαλάρωσης στους επισκέπτες του.

Από το χώρο δεν θα λείπουν, βέβαια και οι καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής.

Με τη συναυλία του διάσημου αρχιμουσικού Ρικάρντο Μούτι με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης στις 22 Ιουνίου, ο κήπος θα πραγματοποιήσει το πρώτο του μεγάλο πολιτιστικό δρώμενο,

Οδηγίες για άντρες! Πώς να πλένετε τα ρούχα σας...


Η ετικέτα τα λέει όλα…



ΚΚΕ: Πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο στο Πεδίον του Αρεως

Πανελλαδικό συλλαλητήριο, με ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα, διοργανώνει το Σάββατο 15/5 το μεσημέρι στο Πεδίον του Άρεως το ΚΚΕ

Το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί σε συστράτευση εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νέους, συνταξιούχους και μετανάστες για να αποκρουστούν όπως αναφέρει τα βάρβαρα μέτρα, που με τη συναίνεση ΝΔ και ΛΑΟΣ θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και να μην περάσει η τρομοκρατία εναντίον του λαού, τα ψέματα κατά των αγώνων και οι συκοφαντίες κατά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.

Ποδόσφαιρο στο Facebook!

Σύντομα θα δούμε στο Facebook ένα νέο παιχνίδι για τους ποδοσφαιρόφιλους!

O επικεφαλής της EA Sports, Peter Moore ανακοίινωσε στο blog της εταιρίας ότι θα κυκλοφορήσει το FIFA Superstars στο Facebook.

Το παιχνίδι αυτό δημιουργήθηκε από την Playfish που είναι γνωστή για αρκετά παιχνίδια στο Facebook και η οποία εξαγοράστηκε απο την EA

Η Αρμενία, θα μετατραπεί σε έρημο...

Προειδοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα, αναφορικά με την αποψίλωση των δασών ...


Για περισσότερα από 15 χρόνια, το μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα «Σχέδιο της Αρμενίας για τα Δέντρα» (Armenian Tree Project) με έδρα τη Μασαχουσέτη, προχωρά σε αναδασώσεις ώστε να αποκατασταθεί η βλάστηση που χάθηκε στις αρχές του ’90, όταν η χώρα είχε πληγεί από την ενεργειακή κρίση.

Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα δύσκολο έργο, πριν λίγο καιρό, οι ιδρυτές του προγράμματος, άρχισαν να εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησης δικαιωμάτων εμπορίας ρύπων, ώστε να αυξήσουν τα

Αλμα της ανεργίας στο 12,1%

Στο 12,1%, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2004, ανήλθε το Φεβρουάριο του 2010 το ποσοστό ανεργίας έναντι 9,1% τον αντίστοιχο μήνα του 2009 και 11,3% τον Ιανουάριο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.


Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Φεβρουάριο 2010 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.404.051 άτομα.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 605.277 άτομα, ενώ ο

Νέο ψαλίδι στο χαρτοφυλάκιο της υπουργού Οικονομίας

Στην εποπτεία του Πρωθυπουργού περιέρχονται οι μεγάλες επενδύσεις στη χώρα. Αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί την αγωνία της κυβέρνησης να παρακάμψει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που πολλές φορές αποτελούν εμπόδιο για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων.


«Χρειάζεται να κάνουμε μπαϊπάς στη Δημόσια Διοίκηση», είπε ο κ. Παπανδρέου στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε χθες. Και λίγο αργότερα ανέθεσε στον Ευάγγ. Βενιζέλο να επεξεργαστεί νομοσχέδιο, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα να εγκρίνονται με διαδικασίες εξπρές οι μεγάλες επενδύσεις που έρχονται στη χώρα, παρακάμπτοντας τα εμπόδια που προκαλεί σε αυτές τις περιπτώσεις η γραφειοκρατία.

Η πρόταση που διατυπώθηκε από τον υπουργό Εργασίας Α. Λοβέρδο έγινε αμέσως αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό, που βασίζεται στη λογική ότι η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ευελιξία στην έγκριση επενδυτικών σχεδίων αυτού του επιπέδου αν

Τελεσίγραφο 5 ημερών στους φοροφυγάδες!

Πέντε ημέρες προθεσμία δίνει το υπουργείο Oικονομικών σε εκατοντάδες επιχειρήσεις που εντοπίστηκαν να φοροδιαφεύγουν για να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις και να αποφύγουν, έστω και στο παρά 5, τα τσουχτερά πρόστιμα και το λουκέτο.


Τα αυξημένα έσοδα από ΦΠΑ που εισπράχτηκαν το Απρίλιο λόγω της συλλογής αποδείξεων, φαίνεται ότι άνοιξαν την όρεξη στο υπουργείο Oικονομικών που ξεκινάει ανελέητο κυνηγητό κατά της φοροδιαφυγής. Η εφορία βάζει στο στόχαστρο νυχτερινά κέντρα, εμπορικά καταστήματα, ακόμα και απλούς μισθωτούς και δίνει τελεσίγραφο 5 ημερών για εξηγήσεις σε σειρά φοροφυγάδων που απειλούνται ευθέως με πρόστιμα και τα λουκέτα.

Το ειδοποιητήριο του υπουργείου Οικονομικών, που παρουσιάζει το Capital.gr (στο τέλος του κειμένου), θα σταλεί σε πολλές δεκάδες φοροφυγάδες που εντόπισαν τα κομπιούτερ του υπουργείου Οικονομικών μετά από διασταυρώσεις εισοδημάτων και περιουσίας. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο εάν οι επιχειρηματίες δεν δώσουν εξηγήσεις μέσα σε πέντε ημέρες για την μη έκδοση παραστατικών θα μπαίνει λουκέτο στις επιχειρήσεις για πολλούς μήνες.

To υπουργείο Οικονομικών προσβλέπει σε σημαντικά έσοδα από τα τσουχτερά πρόστιμα αφού ακόμα

Νέος "χάρτης" στα επιτόκια καταθέσεων

Με υψηλά επιτόκια στις προθεσμιακές καταθέσεις, που φτάνουν ακόμα και στο 6,25%, τον τελευταίο μήνα της κατάθεσης, οι τράπεζες διατηρούν τα... αναχώματα στις "διαρροές" κεφαλαίων που τις ταλαιπώρησαν το τελευταίο διάστημα.


Σήμερα τα επιτόκια στους προθεσμιακούς λογαριασμούς κυμαίνονται στα επίπεδα του 4%, ενώ στις νέες καταθέσεις προθεσμίας που έχουν λανσάρει οι τράπεζες τα επιτόκια αυξάνονται, ανά μήνα, τρίμηνο ή χρόνο και φτάνουν ακόμα και στο 6,25%.

Συγκεκριμένα η Eurobank στον κλιμακωτό προθεσμιακό λογαριασμό (τρίμηνης διάρκειας) Step Up, προσφέρει για ποσό κατάθεσης 30.000 ευρώ επιτόκιο 3,2% τον πρώτο μήνα, 3,4% τον δεύτερο μήνα

Πεζοδρομείται η Βασιλίσσης Όλγας

Όλη η αρχαία Αθήνα θα γίνει μια ... μεγάλη βόλτα με τα πόδια, χωρίς αυτοκίνητα και φασαρία.


Όπως ανακοίνωσε η υπουργός στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες πεζοδρόμησης της Βασιλίσσης Όλγας, έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε δύο χρόνια.

Τι σημαίνει αυτό;

Από το Καλλιμάρμαρο...... ως τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ...... και μέχρι τον Κεραμικό οι πεζοί θα έχουν να διαβούν μονάχα ένα φανάρι, αυτό της Αμαλίας στους στύλους του Ολυμπίου Διός!
 
Το όνειρο του αείμνηστου Αντώνη Τρίτση γίνεται σιγά, σιγά πραγματικότητα. Η Αθήνα, το ιστορικό της κέντρο τουλάχιστον, γίνεται πιο προσβάσιμη για τους πεζούς, πιο ανθρώπινη και ίσως ακόμη και οι ίδιοι της οι κάτοικοι επιτέλους αποκτήσουν ένα κίνητρο να την... ανακαλύψουν.
newsit

«Ζούγκλα» και στου Ρέντη στον τελικό του βόλεϊ που αναβλήθηκε

Αναβλήθηκε η διεξαγωγή του (προγραμματισμένου για τις 8 χθες το βράδυ) τελικού πρωταθλήματος στο βόλεϊ ανδρών μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, εξαιτίας επεισοδίων στο κλειστό του Ρέντη. Η αστυνομία δεν εγγυήθηκε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, καθώς υπήρχε (μεταξύ άλλων) κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών και ένα τέταρτο πριν τις 9 αποφασίστηκε η αναβολή του ματς. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη (13 Μαΐου) στις 19:00.

Η κατάσταση ήταν έκρυθμη από νωρίς και γύρω στις 19:30, αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού

Θεσσαλονίκη: Υπό κατάληψη το κτήριο της Νομαρχίας

Υπό κατάληψη τελεί από τις 7 το πρωί το κεντρικό κτήριο της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, από συμβασιούχους των προγραμμάτων «σταζ» (stage), οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στις 20 Μαΐου.

"Επέκταση απο 6 σε 12 ναυτικά μίλια;"

"Εχω βασιμες πληροφοριες οτι στο υπουργειο εξωτερικων συζητανε γα την επεκταση απο 6 σε 12 ναυτικα μιλια. Ξέρω οτι ειναι πολυ σοβαρη είδηση και δεν θα την βγαλετε...απλα εγω εχω αρχιζει ηδη να πινω και να το γιορταζω.Φυσικα και ο Παπανδρεου δεν το κανει για την Ελλαδα αλλα γιατι ετσι του σφυριξανε οι Αμερικάνοι , και αυτο γιατι βλεπουνε οτι η τουρκια με την Ρωσία τα εχουνε κανει πλακακια και τους εχει ενοχλήσει πολυ αυτο στην επεκτατικη τους πολιτικη."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-----------------------------------------------------------------------------

"Εμενα ρε παιδια ολο αυτο μου φαινεται πολυ παραξενο.Θα μου φαινοταν λογικοτερο το αντιθετο,δλδ η Τουρκια να κανει την επεκταση.Ετσι οπως ειναι τα πραγματα τωρα δεν στεκει.Η αεροπορια μεχρι

Ομολογεί μυστική διπλωματία ο ΑΝΥΠΕΞ Δ.Δρούτσας, εν όψει της επίσκεψης του Ρ.Τ.Ερντογάν!

Θα μπορούσε να δοθεί και ο τίτλος "Ελλάς: Πωλείται όπως είναι επιπλωμένη" αν σκεφθεί κανείς τις απίστευτες τουρκικές επιθετικές κινήσεις στο Αιγαίο από τη μία και το "κόκκινο χαλί" που στήνεται στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν απο την άλλη. Τίποτα δεν φαίνεται να εμποδίζει αυτή την κυβέρνηση από το να προχωρήσει σε παραχώρηση κεκτημένων διακαιωμάτων στο Αιγαίο. "Ως αρχή νέας προσπάθειας στην εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας" αξιολογεί την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα ο Ελληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, από την Βιέννη, όπου συμμετείχε σε Διεθνές Σεμινάριο για την Ευρωπαϊκή Προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.


Ιδιαίτερα σαφής για την μυστική διπλωματία που έχει προηγηθεί σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων (νομοτελειακά δεν μπορεί να συμβεί κάτι διαφορετικό σε μία

Ποιοί δικαιούνται επιδοτήσεις από τον νέο αναπτυξιακό νόμο

Τον νέο αναπτυξιακό νόμο που θα διανείμει πάνω από 6 δισ ευρώ σε επιχειρήσεις έως το 2013 παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη. Περιλαμβάνει επιδοτήσεις έως 60% για μικρές εταιρείες στην περιφέρεια, εγκρίσεις το πολύ σε 6 μήνες, ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων και τυποποιημένο σύστημα βαθμολόγησης για να αυξηθεί η διαφάνεια.

Ο νόμος θα ξεκινήσει να ισχύει από το 2011. Σημαντική του τομή αποτελεί το γεγονός ότι θα είναι μεν επιλέξιμες όλες οι εταιρείες αλλά για συγκεριμένες δράσεις (πχ εξωστρέφειας, πράσινης οικονομίας) για τις οποίες θα βαθμολογούνται με αναλυτικά κριτήρια ώστε να μην υπάρχει το σημερινό στοιχείο υποκειμενικότητας. Επίσης οι

Ξεκινούν αύριο οι Πανελλαδικές

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Γενικής Παιδείας) ξεκινούν αύριο οι φετινές πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψήφιους των ημερήσιων γενικών λυκείων και ΕΠΑΛ (Β' Ομάδας), που διαγωνίζονται για μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στο ίδιο μάθημα θα εξεταστούν το Σάββατο και οι μαθητές των εσπερινών λυκείων της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ως ώρα έναρξης της εξέτασης για τα ημερήσια λύκεια ορίζεται η 08:00 π.μ., ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις
αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 07.30 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.


Η εξέταση για τα εσπερινά λύκεια θα ξεκινά στις18:30, ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 18:00. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Μέχρι και δεσμεύσεις καταθέσεων για φοροφυγάδες

Το χαρτί της δέσμευσης των τραπεζικών καταθέσεων βγάζει το οικονομικό επιτελείο έναντι των μεγάλων φοροφυγάδων. Η εντολή που έχει ήδη δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είναι σαφής: όταν η φοροδιαφυγή ξεπερνάει τις 150.000 ευρώ τότε θα προχωρούν ακόμα και σε δέσμευση των τραπεζικών καταθέσεων. Στόχος της κίνησης αυτής είναι να μη χάσει το Δημόσιο τους κλεμμένους φόρους από τα κρυμμένα εισοδήματα ετών.

Γιατροί και άλλοι


Φορολογούμενοι που διάγουν πολυτελή ζωή βρίσκονται στο στόχαστρο των ελεγκτικών υπηρεσιών. Στους μεγαλογιατρούς του Κολωνακίου προστέθηκαν οι γιατροί της Γλυφάδας και της λεωφόρου Κηφισίας. Στο μάτι μπήκαν και άλλες επαγγελματικές ομάδες, όπως συμβολαιογράφοι, ιδιοκτήτες

Μετ' εμποδίων η αποβίβαση από δύο κρουαζιερόπλοια λόγω απεργίας στα ρυμουλκά

Μετ' εμποδίων η αποβίβαση περίπου 5.000 επιβατών δύο κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά, εξαιτίας απεργίας στα ρυμουλκά.

Τελικά, μετά από περίπου δύο ώρες, τα κρουαζιερόπλοια εισήλθαν το λιμάνι του Πειραιά με δική τους ευθύνη.

Ανησυχία από τις ακυρώσεις στα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας

Ακυρώσεις που αγγίζουν τις 20.000 διανυκτερεύσεις αναμένονται στα ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας, την ώρα που μεγάλα groups ακυρώνουν τις κρατήσεις τους συνολικά για το 2010, μετά τα πρόσφατα επεισόδια στην πρωτεύουσα.


Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», μόνο το ξενοδοχείο της «Μεγάλης Βρετανίας» μετράει μείωση 100 διανυκτερεύσεων ημερησίως, ενώ, σε γενικότερο επίπεδο, οι ακυρώσεις έφθαναν έως χθες τις 16.500.

΄Οπως δήλωσε στη «Ν» ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής, Γιάννης Ρέτσος, «είναι λυπηρό να διαπιστώνουμε ημέρα με την ημέρα ότι η πόλη της Αθήνας δεν περιλαμβάνεται στους χάρτες των οργανωτών συνεδρίων, εκδηλώσεων

Αλλαγές στο ν/σχ για τη διαφθορά στο Δημόσιο

Σε δύο αλλαγές στο επίμαχο άρθρο 15 του νομοσχέδιο για τη διαφθορά στο Δημόσιο προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, πριν την υπερψήφισή του στην Ολομέλεια της Βουλής.


Στο άρθρο 15 του νομοσχεδίου ορίζεται πως οι υπόδικοι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξιχνίαση πράξεων διαφθοράς σε βάρος του Δημοσίου, από υπαλλήλους ή δικαστικούς λειτουργούς, ή ακόμα και κοινοβουλευτικά πρόσωπα, μπορούν να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης, εφόσον τα στοιχεία τους κατατεθούν μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης που τους αφορά.

Παράλληλα, αποκλείεται γι’ αυτούς η δυνατότητα απαλλαγής από την δίωξη, αλλά εξασφαλίζεται η