www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

57 επενδυτικά σχέδια στον Αναπτυξιακό νόμο

Την ένταξη 57 επενδυτικών σχεδίων στον Αναπτυξιακό Νόμο, συνολικού προϋπολογισμού 519.363.865 ευρώ (εκ των οποίων η κρατική επιχορήγηση ανέρχεται σε 197.166.035 ευρώ) ενέκρινε στις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις της, από τις 17 Ιουνίου μέχρι και τις 15 Ιουλίου, η Γνωμοδοτική Επιτροπή του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Επιπλέον, η ίδια Επιτροπή ενέκρινε την ολοκλήρωση 36 ήδη ενταγμένων στο Νόμο επενδυτικών σχεδίων, συνολικού τελικά εγκεκριμένου προϋπολογισμού 153.487.351 ευρώ (66.422.448,25 εκατ. η επιχορήγηση).


Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, μετά από αυτές τις εγκρίσεις, το ύψος των αποπληρωμένων οφειλών προς επιχειρήσεις, για επενδυτικά σχέδια που είχαν ενταχθεί στον

Kύπρος: Προειδοποίηση στην Τουρκία να μην προχωρήσει σε κινήσεις "τύπου Κοσόβου"

Προειδοποίηση στην Τουρκία να μην ωθήσει την τουρκοκυπριακή κοινότητα σε κινήσεις τύπου Κοσόβου απηύθυνε η Κύπρος και επανα-επιβεβαίωσε την θέση της υπέρ του σεβασμού της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας, που περιλαμβάνει την επαρχία Κοσόβου και Μετόχιας, με σχετική δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών. «Θα προστατέψουμε με κάθε τρόπο το ενιαίο της Κύπρου, ακόμα και αν χρειαστεί να ξαναχύσουμε το αίμα μας» δήλωσε Κύπριος αξιωματούχος στην defencenet.gr. Μετά την την χθεσινή γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης η Κύπρος έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού προκειμένου να αποφευχθούν κινήσει από την πλυερά της Άγκυρας και του Ν.Έρογλου που θα βύθιζαν το νησί και την Α.Μεσόγειο σε μία μεγάλη κρίση ασφαλείας .


Η Κυπριακή Δημοκρατία καλεί τα εμπλεκόμενα μέρη, τη Δημοκρατία της Σερβίας και το "Κοσσυφοπέδιο, υπό το ψήφισμα 1244/99 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ", να ξαναρχίσουν το διάλογο για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα του Κοσόβου, με στόχο την

ΥΠΟΙΑΝ: Παράταση του χρόνου μίσθωσης των καταστημάτων σε Κεντρικές Αγορές

Τροπολογία σχετικά με την παράταση του χρόνου μίσθωσης των καταστημάτων που λειτουργούν στις Κεντρικές Αγορές Αθηνών και Θεσσαλονίκης κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή 23 Ιουλίου, το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.


Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Ρύθμιση των Οφειλών Υπερχρεωμένων Φυσικών Προσώπων», παρατείνεται ο μέγιστος χρόνος μίσθωσης των καταστημάτων που λειτουργούν στις Κεντρικές Αγορές Αθηνών και Θεσσαλονίκης από 6 έτη σε 10 έτη, υπό προϋποθέσεις.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση προωθείται από το ΥΠΟΙΑΝ, προκειμένου οι επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός των Κεντρικών Αγορών Αθηνών και Θεσσαλονίκης να μπορούν να ενταχθούν σε επενδυτικά

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Παράνομες κρίθηκαν από τη Δικαιοσύνη οι κυλιόμενες 24ωρες απεργίες που προγραμματίζουν να ξεκινήσουν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, προκαλώντας μπλακ άουτ στα αεροδρόμια της χώρας.


Μετά την απόφαση αυτή του δικαστηρίου, οι ελεγκτές αναμένεται να συνεδριάσουν εν νέου, προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση που θα κρατήσουν.

Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ) κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «εξακολουθεί να αγνοεί την αναγκαιότητα οργανωτικών αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών της εναέριας κυκλοφορίας, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς».

Σύμφωνα με τα Νέα, πάντως, οι ελεγκτές εμφανίζονται αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν τις

H Μεσογειακή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνου μαστού

Ισχυρές ενδείξεις ότι η προσήλωση στην παραδοσιακή Μεσογειακή διατροφή σχετίζεται με μείωση κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, προέκυψαν από 10ετή μελέτη που έγινε σε 14.807 γυναίκες από όλη την Ελλάδα.


Σύμφωνα με το υπεύθυνο της μελέτης καθηγητή κ. Τριχόπουλο, «ο μετεμμηνοπαυσιακός καρκίνος του μαστού είναι πολύ συχνότερος από τον προεμμηνοπαυσιακό και ενδεχομένως επηρεάζεται περισσότερο από εξωγενείς παράγοντες συγκριτικά με τον καρκίνο του μαστού που εμφανίζεται πριν την εμμηνόπαυση και έχει συχνά γενετική βάση».

Στο πλαίσιο της έρευνας, μελετήθηκε η συχνότητα κατανάλωσης 150 τροφίμων και ποτών που

Δεν πάει μάρτυρας του Γ. Βουλγαράκη ο Αντ. Σαμαράς

Με ένα 24ωρο καθυστέρηση, η ΝΔ απάντησε χθες στην πρόταση του Γ. Βουλγαράκη να κληθεί μεταξύ άλλων ως μάρτυρας στην προκαταρκτική επιτροπή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ο Αντώνης Σαμαράς, με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Πολιτισμού.

Το μέλος της επιτροπής και βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευρ. Στυλιανίδης δήλωσε σε αυστηρούς τόνους ότι «η ΝΔ σε δύο πορίσματα εξεταστικών επιτροπών έχει ήδη τοποθετηθεί πλήρως για το Βατοπέδι. Από εκεί και πέρα δεν θα ασχοληθεί με αστειότητες που θέλουν να καλούνται ως μάρτυρες ακόμη και πρώην υπουργοί, οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεση,

ΙΚΑ: Ασφαλιστική ενημερότητα μέσω Διαδικτύου

O Διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θεόδωρος Αμπατζόγλου ανακοίνωσε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2010, όλοι οι δικαιούχοι θα μπορούν να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα από το διαδίκτυο και από οποιοδήποτε Υποκατάστημα του Ιδρύματος.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα προβεί σε αναβάθμιση και περαιτέρω βελτίωση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας για την χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας, η οποία θα συνδυάζει την απλούστευση των διαδικασιών χορήγησης για την βελτίωση εξυπηρέτησης των συναλλασσομένων με το Ίδρυμα, καθώς και την εφαρμογή ηλεκτρονικών ελέγχων με αξιοποίηση της συνολικής ηλεκτρονικής πληροφορίας του τηρείται στο ΟΠΣ-ΙΚΑ για εργοδότες κοινών επιχειρήσεων και οικονομοτεχνικών έργων.
enet

Νέο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Λήμνο και Μυτιλήνη

Πλώρη για Λήμνο και Θεσσαλονίκη βάζει μέχρι και τις 22 Αυγούστου το πλοίο «Μυτιλήνη» της Nel Lines μετά την απόφαση της εταιρίας να επεκτείνει το δρομολόγιο Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη με δύο νέους προορισμούς.


Όπως ανακοινώθηκε, το πλοίο «Μυτιλήνη» θα εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιά - Χίο - Μυτιλήνη - Λήμνο - Θεσσαλονίκη κάθε Παρασκευή με αναχώρηση στις 19:00.

Από τη Θεσσαλονίκη το πλοίο θα αναχωρεί κάθε Κυριακή στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα για Λήμνο - Μυτιλήνη - Χίο και Πειραιά.

Εν τω μεταξύ, η Nel Lines με το πλοίο «Θεόφιλος» εκτελεί και το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Λήμνο

Γυάλινος μανδύας «εξαφανίζει» αντικείμενα

Αποτελείται από μικροσκοπικά σωματίδια γυαλιού και έχει τη μοναδική ιδιότητα να κάνει... αόρατα - στο ανθρώπινο μάτι - τα αντικείμενα που περιβάλει. Ο λόγος για το νέο «μανδύα» που ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες.

Ο μανδύας "καμπυλώνει" τις ακτίνες του φωτός που πέφτουν πάνω στο αντικείμενο που περιβάλλει.


Με τον τρόπο αυτό, το καθιστά αόρατο στα ανθρώπινα μάτια.

Οι ερευνητές του τεχνολογικού πανεπιστημίου του Michigan Tech, υπό την καθηγήτρια Ελένα Σεμουτσκίνα, παρουσίασαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό Applied Physics Letters του

Ανακαλύφθηκαν πάνω από 100 εξωπλανήτες στο μέγεθος της Γης

Το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ» κατάφερε να εντοπίσει περίπου 140 εξωπλανήτες με μέγεθος σαν τη Γη κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Το «Κέπλερ» εκτοξεύτηκε από τη NASA ακριβώς για να ανιχνεύσει τέτοιου είδους εξωπλανήτες γύρω από μακρινά άστρα και μέχρι στιγμής τα πάει μια χαρά.

Όπως δήλωσε ο αστρονόμος Ντίμιταρ Σασέλοβ, ερευνητής της αποστολής του «Κέπλερ», μιλώντας σε επιστημονική συνδιάσκεψη στη Βρετανία, σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο, αυξάνονται πλέον οι πιθανότητες να μην είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν.


Οι επιστήμονες εκτιμούν πλέον ότι υπάρχουν πιθανώς περίπου 100 εκατομμύρια (εξω)πλανήτες μόνο στο δικό μας γαλαξία, οι οποίοι διαθέτουν ακριβώς τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη ζωής.

Οι ερευνητές του «Κέπλερ» -το οποίο θα λειτουργήσει χωρίς διακοπή για μια τετραετία- πιστεύουν

Μήνυμα Καρατζαφέρη για την επέτειο της Δημοκρατίας

Σε μήνυμά του για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τονίζει την ανάγκη για μια «Δημοκρατία αξιών και σεβασμού της προσωπικότητας και της ζωής των πολιτών».


Ολόκληρο το μήνυμα έχει ως εξής:
"Πριν από 36 χρόνια ο Ελληνικός λαός με κεριά στα χέρια γιόρταζε την παλινόρθωση της Δημοκρατίας, την επάνοδο του Κ. Καραμανλή και του Α. Παπανδρέου λίγο αργότερα. Το θέμα είναι αν σήμερα, 36 χρόνια

Αύριο η γιορτή της Δημοκρατίας στο Προεδρικό

Αύριο, Σάββατο 24 Ιουλίου 2010 και ώρα 11.00, θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο η εκδήλωση για την 36η Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Επαγγελματικός προσανατολισμός

Μια εναλλακτική πρόταση για το πώς θα πρέπει κάποιος να δρομολογήσει την καριέρα του και να λάβει σημαντικές επαγγελματικές αποφάσεις κάνουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας. Οπως υποστηρίζουν, για να λάβει κάποιος μια απόφαση που αφορά το επαγγελματικό του μέλλον δεν χρειάζεται να μιλήσει με ειδικούς στον επαγγελματικό προσανατολισμό και να αναλωθεί σε συνεντεύξεις. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι μια τομογραφία στον εγκέφαλό του, η οποία, σύμφωνα με τους ερευνητές, θα δείξει ποια είναι τα ταλέντα του και ικανότητές του.

Οι ερευνητές ονομάζουν τη μέθοδο «ψυχομετρική αξιολόγηση» και υποστηρίζουν ότι μπορεί να αποκαλύψει τόσο τις φυσικές ικανότητες κάποιου ατόμου (π.χ. αν «πιάνουν» τα χέρια του) όσο και τις πνευματικές.
tovima

Εχθρός της σιλουέτας το κρέας


Νέα έρευνα δείχνει ότι διαιτολόγιο το οποίο υπάρχει περιλαμβάνει πολύ κρέας είναι σε βάθος χρόνου πιο επιζήμιο για τη σιλουέτα και την πρόσληψη βάρους από άλλα είδη διατροφής, ακόμη και αν οι θερμίδες που λαμβάνει ημερησίως κάποιος που κάνει συχνή κατανάλωση κρέατος είναι ίδιες με εκείνες άλλων διαιτολογίων.
Ερευνητές του Ιmperial College London μελέτησαν τα στοιχεία από μεγάλη έρευνα στην οποία έλαβαν μέρος 100.000 άνδρες και 270.000 γυναίκες από 10 χώρες της Ευρώπης (ανάμεσά τους και η Ελλάδα) και αφορούσε τη σχέση του καρκίνου με τη διατροφή και άλλους παράγοντες που συνδέονται με τον τρόπο ζωής. Οπως διεπίστωσαν, οι «αφοσιωμένοι» καταναλωτές κρέατος σε διάστημα χρόνου 5 ετών αύξαιναν το βάρος τους περισσότερο από εκείνους που στο ίδιο χρονικό διάστημα δεν έτρωγαν συχνά κρέας αλλά κατανάλωναν καθημερινά τις ίδιες

Ο ναός του Σολομώντα ξαναχτίζεται

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ Σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο αμφιλεγόμενες πεντηκοστιανές εκκλησίες της Βραζιλίας δόθηκε άδεια να χτίσει ένα «αντίγραφο του ναού του Σολομώντα», κόστους 155 εκατ. ευρώ, στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, το Σάο Πάολο. Ο ναός, ύψους 55 μέτρων, ίσος δηλαδή με ένα κτίριο 18 ορόφων, θα κυριαρχεί στο κέντρο της πόλης και θα έχει δύο φορές το ύψος του αγάλματος του Χριστού Λυτρωτή του Ρίο.

Το φαραωνικό έργο, σχεδιασμένο από τον βραζιλιανό αρχιτέκτονα Ροτζέριο Σίλβα ντε Αραούτζο, περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης χωρητικότητας 1.000 αυτοκινήτων, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά στούντιο και αίθουσες διδασκαλίας για 1.300 μαθητές.

Στο εσωτερικό του θα μπορούν να εκκλησιάζονται 10.000 πιστοί! Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχαιολόγοι δεν γνωρίζουν το πώς ακριβώς ήταν ο ναός του Σολομώντα. Παρ΄ όλα αυτά, οι επίδοξοι κατασκευαστές του έργου επιμένουν ότι «το αρχιτεκτονικό πρότυπο είναι η Παλαιά Διαθήκη».

Η «εκκλησία-γίγας», δημιουργία της βραζιλιανικής Παγκόσμιας Εκκλησίας του Βασιλείου του Θεού, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια, εκτός απροόπτου. «Θα χτίσουμε τον ναό ακολουθώντας τα ίδια σχέδια με αυτά του Σολομώντα» τόνισε ο ηγέτης και ιδρυτής της εκκλησίας,

Βρήκαν αποτύπωμα στον φονικό φάκελο-βόμβα;


Αποτύπωμα υπόπτου βρέθηκε στα υπολείμματα του φακέλου-βόμβας που σκότωσε τον αστυνομικό Γιώργο Βασιλάκη ! Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τα αιματηρά κτυπήματα των ενόπλων οργανώσεων έχει παρουσιάσει σημαντική πρόοδο- παρά τις περί του αντιθέτου διαρροές- και ίσως σύντομα υπάρξουν συλλήψεις.
Αυτές οι εμπιστευτικές πληροφορίες φέρεται να έχουν δοθεί σε ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια, ως αργά χθες το βράδυ όμως δεν επιβεβαιώνονταν επισήμως από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή την ηγεσία της Αστυνομίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αποτύπωμα εντοπίστηκε από έρευνες των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων με τη χρήση ειδικών συσκευών σε κομμάτια χαρτιού από τον φάκελοβόμβα που εξερράγη στις 24 Ιουνίου. Οπως προκύπτει, το αποτύπωμα έχει ήδη ταυτοποιηθεί και η ΕΛ.ΑΣ. προχωρεί σε συντονισμένες κινήσεις για τη σύλληψη των ατόμων που συμμετείχαν στην αποστολή του φακέλου.

Σε επιστολή που δημοσιεύτηκε προ δύο εβδομάδων στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και η οποία από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία θεωρείται γνήσια αναφέρεται ότι ο φάκελος που εστάλη στον Γιώργο Βασιλάκη ήταν διπλός και τα εκρηκτικά περιέχονταν σε έναν εσωτερικό φάκελο, επάνω στον οποίο υπήρχε σημείωμα που υποτίθεται ότι είχε γράψει ο καταζητούμενος για την υπόθεση της Siemens

Δημοτικές εκλογές Νοεμβρίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή, τηλεφωνική έρευνα για τις υποψηφιότητες δημάρχων στους Δήμους Αγίου Ιωάννη Ρέντη και Νίκαιας.

Οι υποψήφιοι που αναφέρθηκαν νομίζω ότι πρέπει να ήταν γύρω στους οκτώ. Οι τελευταίες ερωτήσεις αναδείκνυαν όμως τους τρεις επικρατέστερους υποψηφίους δημάρχους Μπενετάτο, Λογοθέτη και Ιωακειμίδη.

Με ποιού υποψήφιου δημάρχου, Δήμου ή κόμματος, έξοδα,  γίνεται αυτή η έρευνα;

Δεν κρατάνε καλύτερα τα χρήματα για το καλό του Δήμου και των δημοτών γενικότερα;

Λιτότητα και έργα κύριοι!

Οργιο φοροδιαφυγής στα νησιά δείχνουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ

Πάρτι φοροδιαφυγής είναι σε εξέλιξη στα νησιά, με πάνω από 7 στις 10 επιχειρήσεις να συμμετέχουν αψηφώντας το «κίνημα των αποδείξεων» του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και διευρύνοντας τη μαύρη τρύπα στα έσοδα, που ανησυχεί την κυβέρνηση και την τρόικα.


΄Oπως έδειξαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ, που έχουν αρχίσει εδώ και ενάμιση περίπου μήνα, σε μια σειρά από τουριστικά νησιά, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κως, αλλά και η Μήλος και άλλα, οι συνεπείς φορολογούμενοι επαγγελματίες σπανίζουν. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ έκαναν έλεγχο σε περίπου 550 επιχειρήσεις και «συνέλαβαν» περίπου 400 παραβάτες, με σύνολο 14.130

ΗΣΑΠ: Διακοπή δρομολογίων Μοναστηράκι- Αττική έως το τέλος του έτους

Από τη Δευτέρα 26/7/2010 και μέχρι τέλος του έτους διακόπτεται η κυκλοφορία των συρμών του ΗΣΑΠ στο τμήμα ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ-ΑΤΤΙΚΗ και η συγκοινωνία θα διεξάγεται στα τμήματα από Πειραιά μέχρι Μοναστηράκι και από Αττική μέχρι Κηφισιά.


'Οπως διευκρινίζεται, οι κάτοχοι των ετησίων καρτών απεριορίστων διαδρομών αποκλειστικής χρήσης ΗΣΑΠ και μόνο για το τμήμα ΑΤΤΙΚΗ – ΣΤ. ΛΑΡΙΣΣΗΣ – ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το μετρό στις μετακινήσεις τους, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

Εξάλλου, το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουλίου, δεν θα εκτελούνται δρομολόγια του Ηλεκτρικού στο

Πουλάνε χύμα τσιγάρα!

Στα περίπτερα της Μεσσηνίας και του Ηρακλείου μπορεί πλέον να αγοράσει κάποιος χύμα τσιγάρα, προς είκοσι λεπτ.α του ευρώ το καθένα. Σε αυτήν την κίνηση προέβησαν οι περιπτεριούχοι των συγκεκριμένων δύο νομών, καθώς η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει σε πολλούς από τους καπνιστές πελάτες τους να αγοράσουν ολόκληρα πακέτα.


«Στην Καλαμάτα, όπου η ανεργία κάνει θραύση, προτού προχωρήσουμε στην χύμα πώήση έρχονταν πέντε άτομα μαζί να αγοράσουν ένα πακέτο» δηλώνει στο... «Βήμα» η πρόεδρος των Περιπτεριούχων Μεσσηνίας Ειρήνη Γρηγοροπούλου ενώ ο (εικονιζόμενος) Χρήστος Καράγιωργας, ιδιοκτήτης περιπτέρου στην πόλη και από τους πρώτους που εφάρμοσαν την ιδέα, θυμάται «παλιές εποχές, όταν ο παππούς μου με έστελνε

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στην Κάρυστο

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στην Κάρυστο, η οποία εκδηλώθηκε χθες σε δύο κεντρικά μέτωπα τα οποία έχουν περιοριστεί σημαντικά. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας στο έργο κατάσβεσης θα συμμετάσχουν και εναέριες δυνάμεις.

Πυρκαγιά στη Σητεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Χαμεζι του δήμου Σητείας στην Κρήτη. Στην περιοχή έχουν σπεύσει δέκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και την υποστήριξη ενός ελικοπτέρου.

Ο καιρός σήμερα Παρασκευή 23.07.2010

Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα ορεινά της Θράκης, περιμένουμε την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 35 στη Δυτική Ελλάδα, από 23 έως 37 - 38 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 24 έως 32 στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στα νότια παράλια της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν