www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Βρήκαν αποτύπωμα στον φονικό φάκελο-βόμβα;


Αποτύπωμα υπόπτου βρέθηκε στα υπολείμματα του φακέλου-βόμβας που σκότωσε τον αστυνομικό Γιώργο Βασιλάκη ! Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τα αιματηρά κτυπήματα των ενόπλων οργανώσεων έχει παρουσιάσει σημαντική πρόοδο- παρά τις περί του αντιθέτου διαρροές- και ίσως σύντομα υπάρξουν συλλήψεις.
Αυτές οι εμπιστευτικές πληροφορίες φέρεται να έχουν δοθεί σε ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια, ως αργά χθες το βράδυ όμως δεν επιβεβαιώνονταν επισήμως από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή την ηγεσία της Αστυνομίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αποτύπωμα εντοπίστηκε από έρευνες των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων με τη χρήση ειδικών συσκευών σε κομμάτια χαρτιού από τον φάκελοβόμβα που εξερράγη στις 24 Ιουνίου. Οπως προκύπτει, το αποτύπωμα έχει ήδη ταυτοποιηθεί και η ΕΛ.ΑΣ. προχωρεί σε συντονισμένες κινήσεις για τη σύλληψη των ατόμων που συμμετείχαν στην αποστολή του φακέλου.

Σε επιστολή που δημοσιεύτηκε προ δύο εβδομάδων στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και η οποία από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία θεωρείται γνήσια αναφέρεται ότι ο φάκελος που εστάλη στον Γιώργο Βασιλάκη ήταν διπλός και τα εκρηκτικά περιέχονταν σε έναν εσωτερικό φάκελο, επάνω στον οποίο υπήρχε σημείωμα που υποτίθεται ότι είχε γράψει ο καταζητούμενος για την υπόθεση της Siemens
Χρήστος Καραβέλας . Υπολογίζεται- σε περίπτωση επιβεβαίωσης των πληροφοριών- ότι το αποτύπωμα βρέθηκε στον εσωτερικό φάκελο που δεν τον είχε ακουμπήσει κανείς εκτός από τον κατασκευαστή του μηχανισμού. Α ν επιβεβαιωθούν οι αναφορές, τότε πιθανολογείται ο κατασκευαστής του δέματοςβόμβας, προκειμένου να διευκολύνονται οι κινήσεις του, να μη φορούσε γάντια όταν τοποθετούσε την εκρηκτική ύλη ή να μη σκούπισε τα αποτυπώματά του θεωρώντας ότι ο φάκελος θα καταστρεφόταν ολοσχερώς. Παραμένει όμως ερώτημα γιατί άφησε τα ίχνη του μη συνεκτιμώντας το ενδεχόμενο να ανιχνεύονταν τα εκρηκτικά και να μη γινόταν έκρηξη. Αργά χθες το βράδυ αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε προς «Το Βήμα»: «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με αυτά τα ευρήματα. Πρέπει να δούμε τι ακριβώς συνέβη...» . Συνεχίζονται, τέλος, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να έχουν επιβεβαιώσει ότι στη «Σέχτα Επαναστατών» παρέχουν οπλισμό άτομα του ποινικού χώρου.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια: