www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Απεργούν αύριο οι υπάλληλοι του Καζίνο και ξενοδοχείου Λουτρακίου

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν αύριο το πρωΐ σύμφωνα με πληροφορίες οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου και του

Η επιστολή Τσίπρα στις Βρυξέλλες


Επιστολή με παραλήπτες τους προέδρους της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπέι, του Ευρωπαϊκού Κοινβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ψήφος του ελληνικού λαού την Κυριακή 6 του Μαΐου απονομιμοποιεί πολιτικά το Μνημόνιο Συνεννόησης/Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής το οποίο συνυπέγραψαν η προηγούμενη κυβέρνηση Παπαδήμου και οι αρχηγοί των δύο πολιτικών κομμάτων που είχαν εγγυηθεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης εκείνης. Και τα δύο αυτά κόμματα κατέγραψαν απώλεια, περίπου, 3,5 εκατομμύριων ψήφων, αθροίζοντας ποσοστό 33,5% των συνολικών ψήφων» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην

Μπαρόζο: Εκτός ευρώ η Ελλάδα αν αθετήσει τις δεσμεύσεις της


Νέα προειδοποίηση απεύθυνε προς την Ελλάδα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, επισημαίνοντας πως σε περίπτωση που η χώρα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς τους Ευρωπαίους εταίρους θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

 «Τρέφω μεγάλο σεβασμό στην ελληνική δημοκρατία και βεβαίως το ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά τρέφω και σεβασμό στα υπόλοιπα 16 κοινοβούλια που ενέκριναν το πρόγραμμα», υπογράμμισε ο

Φ. Κουβέλης: Κυβέρνηση συμμετέχοντος του ΣΥΡΙΖΑ ή αλλιώς εκλογές


Οικουμενική κυβέρνηση με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορετικά εκλογές, ήταν το μήνυμα του Φώτη Κουβέλη, κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστέρας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ήταν κατηγορηματικός και επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν θα συμμετέχει σε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας ότι χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ το νέο κυβερνητικό σχήμα δεν θα είναι σε αρμονία με τη λαϊκή βούληση.

 Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης κατήγγειλε τη μετεκλογική στρατητική του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης

Θετικός ο Αντ. Σαμαράς στην πρόταση Φ. Κουβέλη


«Η πρόταση του Φώτη Κουβέλη αγγίζει τη δική μας πρόταση», δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας τρία σημεία συμφωνίας, δηλ. την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ σε μια τέτοια κυβέρνηση.

Θετικός στην πρόταση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Βενιζέλο, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών.

«Η πρόταση του Φώτη Κουβέλη αγγίζει τη δική μας πρόταση», δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας τρία σημεία συμφωνίας, δηλ. την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ σε μια τέτοια