www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

«Ηλιακή Ταράτσα» και έχετε ρεύμα χωρίς να πληρώσετε ούτε 1 €

Με μία αίτηση, και χωρίς καμία άλλη υποχρέωση, το Τ.Τ. λανσάρει ένα νέο προϊόν, το «Ηλιακή Ταράτσα», και προσφέρει σημαντικά οφέλη για τα νοικοκυριά, συμβάλλοντας παράλληλα στην πράσινη ανάπτυξη.

«Με μια απλή αίτηση, από τον Ιούνιο, το Τ.Τ. αναλαμβάνει τα πάντα: από τη δανειοδότηση, τη μελέτη και το σχεδιασμό της τεχνικής λύσης και τη διεκπεραίωση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στο σπίτι σας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της τράπεζας.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο, ώστε να αυτοχρηματοδοτείται από την πώληση της παραγόμενης ενέργειας στη ΔΕΗ, να αποπληρώνει το δάνειο χωρίς άλλη συνδρομή από τον πελάτη, αλλά και να δημιουργεί ένα σημαντικό κέρδος ετησίως - που μπορεί να φτάσει και τα 4.000 ευρώ καθαρά τον χρόνο, για τα επόμενα 25 χρόνια δίνοντας έτσι μια οικονομική ανάσα σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό.
imerisia

Μητσοτάκης: "Πρώτα η σωτηρία της χώρας κι ας καταρρεύσει το πολιτικό σύστημα"

Έκκληση ενότητας απηύθυνε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, καλώντας τη Νέα Δημοκρατία να στηρίξει τα όποια μέτρα κριθεί απαραίτητο να ληφθούν για να βγει η χώρα από τη δημοσιονομική κρίση.

«Το θέμα είναι να σωθεί η Ελλάδα όχι το πολιτικό σύστημα. Το θέμα είναι να μην υποφέρει ο ελληνικός λαός» επεσήμανε ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega, ενώ κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να φερθεί σαν υπεύθυνο κόμμα και να στηρίξει τα όποια μέτρα χρειαστεί να ληφθούν. Πρόσθεσε δε ότι δεν πρέπει να τίθεται ζήτημα αν τα μέτρα είναι καλά ή κακά αλλά αν υπάρχει άλλος δρόμος.


«Όλοι πλέουμε στο ίδιο καράβι. Πρέπει να υπάρχει αίσθηση εθνικής ενότητας και κοινωνικής αλληλεγγύης», είπε και πρόσθεσε πως η Νέα Δημοκρατία πρέπει να φερθεί σαν υπεύθυνο κόμμα και

Ελεύθερος με όρους ο Δ. Κοντομηνάς

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της 1ης τακτικής Ανακρίτριας ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία και υπεξαίρεση σχετικά με δραστηριότητες της Interamerican στη Νότιο Αφρική πριν το 2000.


Οι κατηγορίες σε βάρος του αφορούν καταγγελίες ομογενών της Νοτίου Αφρικής περί εξαπάτησης τους μέσω επενδυτικών συμβολαίων που δεν τηρήθηκαν.

Η υπόθεση έφθασε στην Δικαιοσύνη το 2005 μετά από δημοσιεύματα που φιλοξενούσαν καταγγελίες ομογενών. Το θέμα διερευνήθηκε από τον τότε Εισαγγελέα Πρωτοδικών Παναγιώτη Αθανασίου ο

Αποκλεισμός της Εγνατίας για τον «Καλλικράτη»

Κάτοικοι, δημοτική αρχή και φορείς του δήμου Σιάτιστας του νομού Κοζάνης, απέκλεισαν αργά το απόγευμα, για περίπου μία ώρα, την Εγνατία Οδό, στον κόμβο της Μπάρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο «Καλλικράτης».


Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την έδρα του νέου δήμου Βοΐου, που θα είναι η Νεάπολη και όχι η Σιάτιστα.

Οι κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν σήμερα σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, παρουσία όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, προέδρων και εκπροσώπων συλλόγων και φορέων του δήμου

Χωρίς Αρμοδιότητες


                                    Αθήνα, 29 Απριλίου 2010

Πρός τήν Γενική Γραμματεία τής Κυβερνήσεως,

Μέγαρο Βουλής τών Ελλήνων, Βασιλίσσης Σοφίας 2, Αθήνα, 10021

Εις προσοχήν τού Πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου

Κύριε Πρωθυπουργέ

1. Στά πλαίσια τής κωμικής διαδικασίας, όπως εξελίχθηκε, τής Open Government (Ανοικτή Διακυβέρνηση τήν ονομάσατε) καθυστερήσατε επί μήνες νά επιλέξετε τούς Γραμματείς τών Υπουργείων, μέ τραγικές συνέπειες γιά τήν Εθνική Οικονομία.

2. Δέν έφθασε όμως αυτό, πού επί μήνες τά Υπουργεία είχαν στάσιμη δραστηριότητα αφού δέν υπήρχαν Γραμματείς τής αποδοχής σας, αλλά καί μετά τόν διορισμό 3 Γραμματέων στό Υπουργείο
Υγείας, μήνες μετά από τήν αρχική απαράδεκτη αργοπορία, πέρασαν άλλοι μήνες πού οι 3 Κύριοι είναι χωρίς αρμοδιότητες !!!

Σάς προτείνω,

Αντ. Σαμαράς: H κυβέρνηση έκανε όλα τα πιθανά κι απίθανα λάθη

Οξεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του συνεδρίου του Economist, καταλογίζοντάς της την αποκλειστική ευθύνη για την κρίση δανεισμού που διέρχεται η χώρα μας.


«Έκανε όλα τα πιθανά κι απίθανα λάθη, έκανε όλες τις πιθανές κι απίθανες γκάφες. Και τελικώς έφερε την Ελλάδα στο σημείο να μη μπορεί να δανειστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι κι άλλες χώρες, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα και μεγάλο δημόσιο χρέος αλλά μόνο η Ελλάδα μετατράπηκε σε αδύναμο κρίκο λόγω των εσφαλμένων επιλογών της κυβέρνησης.

«Ακόμα και υψηλά ελλείμματα, ακόμα και υψηλό χρέος, ακόμα και χαμηλή ανταγωνιστικότητα δεν προκαλούν μεγάλες ανησυχίες, αν έχουν εμπιστοσύνη ότι η κυβέρνηση μπορεί να κάνει τις διορθωτικές κινήσεις έγκαιρα. Όταν, όμως, χαθεί και αυτή η εμπιστοσύνη, τότε αρχίζει το καταστροφικό ντόμινο, που όλοι παρακολουθήσαμε τους τελευταίους μήνες με την περίπτωση της Ελλάδας. Και που πραγματικά ευχόμαστε να μην

Οριστικά στην Β΄Εθνική ο Λεβαδειακός

Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ απέρριψε την έφεση του Λεβαδειακού για την συμμετοχή του Σπύρου Βάλλα στον αγώνα Ηρακλής – Ξάνθη.

Η ομάδα της Βοιωτίας υποστήριζε ότι η συμμετοχή του παίκτη ήταν αντικανονική διότι είχε συμπληρώσει 10 και όχι εννέα κάρτες.

Η πειθαρχική επιτροπή απέρριψε την έφεση και έτσι η Σούπερ Λιγκ αναμένεται να επικυρώσει την τελική βαθμολογία στο επόμενο ΔΣ.


Καζάνι που σιγοβράζει η ΠΓΔΜ - Εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες οπλισμού

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ ανακάλυψε και κατέσχεσε ποσότητα οπλισμού, που ήταν κρυμμένη και καλά φυλασσόμενη κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο.Εκπρόσωπος της αστυνομίας της ΠΓΔΜ δήλωσε ότι οι αστυνομικοί, είχαν πληροφορίες ότι σε τοποθεσία, κοντά στη συνοριακή διέλευση Μπλάτσε, υπήρχε μεγάλη ποσότητα οπλισμού και ότι αυτή φυλασσόταν από ένοπλη ομάδα.


Ο ίδιος εκπρόσωπος ανέφερε ότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτόματα όπλα, όλμοι, μυδράλια, βόμβες, μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών και εκρηκτικές ύλες που χρησιμοποιούνται σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Κατά την επέμβαση της αστυνομίας σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με μασκοφόρους

Δεν τον σούβλισαν, αυτοτραυματίστηκε!

Δεν προκύπτει τελικά εγκληματική ενέργεια ή συμμετοχή άλλου προσώπου στον τραυματισμό του 34χρονου.


Σύμφωνα με την αστυνομία, ερευνάται πλέον η περίπτωση του αυτοτραυματισμού του.

Πληροφορίες αναφέρουν οτι ο ίδιος εκμυστηρεύθηκε σε πρόσωπο που βρισκόταν κοντά του πριν μπεί στο χειρουργείο οτι τραυματίσθηκε μόνος του σε μια προσωπική του στιγμή.

Ο 34χρονος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής. Ο άτυχος άνδρας έφτασε σε άθλια κατάσταση στο

Πετροπόλεμος έξω από τη Βουλή

Από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή μεταφέρθηκαν οι απεργοί αλλά και τα επεισόδια.


Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας επιχείρησαν να φτάσουν στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Βασιλίσσης Σοφίας αλλά συγκρούστησαν με τα ΜΑΤ. Ακολούθησε πετροπόλεμος.

Νωρίτερα, είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Οικονομικών. Επιχείρησαν να εισβάλουν στο υπουργείο αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να τους απομακρύνουν. Ξέσπασαν επεισόδια με τους μεν αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και τους συγκεντρωμένους να "απαντούν" πετώντας πέτρες και μπουκάλια.
newsit

Στα κέρδη επέστρεψαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Στα κέρδη επέστρεψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά τις απώλειες των τελευταίων δύο ημερών. Ευφορία πυροδότησαν ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα, ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία, καθώς και προσδοκίες για άμεση παροχή βοήθειας στην Ελλάδα.


Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε ανεπίσημα στις 1.070,05 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,3%.

Μεταξύ των κερδισμένων ήταν ο τραπεζικός κλάδος με τις μετοχές των Standard Chartered, HSBC, Barclays Royal Bank of Scotland, BNP Paribas Societe Generale Credit Agricole και Natixis να καταγράφουν κέρδη από 0,5% έως 2,5%.

Άνοδο της τάξης του 13% σημείωσε ο τραπεζικός κλάδος στην Ελλάδα.
naftemporiki

Βολές Aν.Λοβέρδου κατά ΚΚΕ για «τρικλοποδιές» στην κυβέρνηση

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου και του ΚΚΕ σημειώθηκε εκ νέου σήμερα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης πρότασης νόμου του Κουμουνιστικού Κόμματος για τις εργασιακές σχέσεις.


Η πρόταση του ΚΚΕ, η οποία απορρίφθηκε, αφορά «Ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στη βάση της αρχής της πλήρους και σταθερής δουλειάς για όλους με δικαιώματα (Μονιμοποίηση των συμβασιούχων ορισμένου και αορίστου χρόνου και των συνδεόμενων με συμβάσεις έργου που υποκρύπτουν σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και των απασχολουμένων μέσω προγραμμάτων stage στο δημόσιο τομέα - Κατάργηση των προγραμμάτων stage στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - Ρυθμίσεις για τις συμβάσεις ορισμένου

Εντοπίστηκε νερό σε αστεροειδή

Για πρώτη φορά αμερικανοί επιστήμονες παρατήρησαν νερό σε παγωμένη μορφή, καθώς και πολύπλοκες οργανικές ουσίες, πάνω σε ένα αστεροειδή και συγκεκριμένα στον «24 Θέμις», ένα τεράστιο βράχο διαμέτρου 200 χιλιομέτρων που βρίσκεται σε τροχιά σε απόσταση περίπου 480 εκατ. χλμ. από τον ήλιο, στη ζώνη μεταξύ του Άρη και του Δία.


Ο «24 Θέμις» ουσιαστικά είναι πλήρως καλυμμένος από ένα λεπτό στρώμα πάγου. Σύμφωνα με τους ερευνητές, σε αυτές τις συνθήκες, ο πάγος δεν είναι σταθερός και πρέπει να ανανεώνεται με κάποιο τρόπο, πιθανώς από το εσωτερικό του αστεροειδούς.

Σύμφωνα με ένα εναλλακτικό σενάριο, ο αστεροειδής πρόσφατα συγκρούστηκε με κάποιον παγωμένο κομήτη. Εξετάζονται και άλλες πιθανότητες, όπως η συχνή πρόσκρουση μικρότερων βράχων πάνω στον «24 Θέμις», που φέρνει στην επιφάνειά του τον κρυμμένο από κάτω πάγο ή ίσως υδρατμοί πάγου εξέρχονται συνεχώς από το εσωτερικό προς την επιφάνεια, όπου και συμπυκνώνονται με την μορφή πάγου.

Η ανακάλυψη της λεπτής παγωμένης επιφάνειας του ουρανίου σώματος έγινε, με τη βοήθεια του υπέρυθρου τηλεσκοπίου της NASA στη Χαβάη, από δύο ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες, η μια υπό

Aegean: Είσοδος στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της Aegean Power

Την είσοδο της Aegean Power στον όμιλό της ανακοίνωσε η Aegean, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί το στρατηγικό όχημα του ομίλου για τη δυναμική του είσοδο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.


Η Aegean Power φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επιπλέον, στόχος της είναι η δυναμική διεύρυνση του πελατολογίου της όχι μόνο σε εμπορικούς αλλά και σε οικιακούς καταναλωτές, ενώ προτεραιότητα αποτελεί και η είσοδός της στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η εταιρεία απέκτησε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας άδεια παραγωγής μέσω αιχμιακής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής, συνολικής ισχύος 150 MWe, στην κατασκευή της οποίας θα προχωρήσει στο προσεχές μέλλον, στην υπό ίδρυση Βιομηχανική Ζώνη του Δήμου Αγίων Θεοδώρων, στην Κόρινθο.

Ο θερμοηλεκτρικός σταθμός, με την επωνυμία «ΑΙΓΑΙΟΝ», θα αποτελείται από τρεις

Κύπρος: Θα συνεισφέρουμε για την Ελλάδα όποιο κι αν είναι το ποσό

«Η συνεισφορά της Κύπρου στην οικονομική στήριξη της Ελλάδας ενδέχεται να ανέλθει και στα 180 εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χαρίλαος Σταυράκης, τονίζοντας πως «οποιοδήποτε κι αν είναι το ποσό, η Κύπρος θα συνεισφέρει».


Ο κ. Σταυράκης ανέφερε ότι η Κύπρος έχει υποχρέωση να συνεισφέρει το δύο τοις χιλίοις του συνολικού ποσού, το οποίο θα διαθέσει η ευρωζώνη για στήριξη της ελληνικής οικονομίας, διευκρινίζοντας ότι το συνολικό ποσό είναι ακόμη ρευστό και ότι για τα 90 δισ. Ευρώ, στα οποία αναφέρονται οι τελευταίες πληροφορίες, το μερίδιο της Κύπρου είναι 180 εκ. ευρώ.

«Βεβαίως, τα δάνεια αυτά θα εκταμιευθούν σταδιακά, τα επόμενα τρία χρόνια, ανάλογα με τις ανάγκες του δημοσίου και με την πρόοδο στην υλοποίηση των οικονομικών μέτρων, τα οποία πιθανώς να επιβληθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», εξήγησε ο Κύπριος υπουργός.

Σε ερώτηση αν τα οικονομικά της Κύπρου επιτρέπουν την αύξηση του δανεισμού στην Ελλάδα, ο κ.

ΝΔ: Σύγκληση της ΚΟ ζητά η Ντ. Μπακογιάννη

Την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις στην οικονομία, ζήτησε σήμερα από το γραμματέα της Ομάδας Κώστα Τασούλα η Ντόρα Μπακογιάννη.


«Ο πρόεδρος του κόμματος θα κάνει αυτό που πρέπει την ώρα που πρέπει», απάντησε σχετικά το γραφείο Τύπου της ΝΔ.
naftemporiki

Γ. Παπανδρέου: Στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας η Σερβία

Συνάντηση με το Σέρβο ομόλογό του Μ. Τσβέτκοβιτς είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Στο επίκεντρο βρέθηκε η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας.


Οι κ.κ. Παπανδρέου και Τσβέτκοβιτς συζήτησαν επίσης θέματα οικονομικής συνεργασίας, εστιάζοντας, λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, στην ανάπτυξη της τουριστικής συνεργασίας.

«Η μακραίωνη φιλία των δύο λαών αποτυπώνεται στις συχνές επισκέψεις υψηλού επιπέδου, αλλά και στο μεγάλο αριθμό Σέρβων πολιτών που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας για τις διακοπές τους», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

Από την πλευρά του ο Σέρβος πρωθυπουργός ανέφερε ότι παραθερίζει επί 15 χρόνια στην Ελλάδα,

Βρέθηκε πρωτεΐνη που επιταχύνει την ανάπτυξη των οστών

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν μια πρωτεΐνη που παράγεται με φυσικό τρόπο από το σώμα μας και η οποία μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη των οστών.


Η ανακάλυψη ανοίγει πιθανώς το δρόμο για την ταχύτερη αποκατάσταση των καταγμάτων, για τη βελτίωση των οστικών μοσχευμάτων και για την καλύτερη θεραπεία της οστεοπόρωσης. Επίσης, θα μπορούσε να έχει πρακτική εφαρμογή και πέρα από τα οστά, σε άλλα όργανα του σώματος, στο ευρύτερο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής.

Η έρευνα, υπό τον ιατρικό βιολόγο Τζιλ Χελμς της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνιας, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Science Translational Medicine».

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη οικογένεια πρωτεϊνών, που αποκαλείται «Wnt», στέλνει ένα σήμα που ενεργοποιεί τα βλαστοκύτταρα των οστών προκειμένου αυτά να

Διαρροή απορρήτων εγγράφων στην ΕΥΠ

Υπόθεση διαρροής εγγράφων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ΕΥΠ απασχολεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο υπάγεται.


Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού γίνεται προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί πώς και γιατί απόρρητα και άκρως απόρρητα έγγραφα, αλλά και έγγραφα προσωπικών δεδομένων υπαλλήλων, βρέθηκαν παρανόμως στην κατοχή στελέχους της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Παράλληλα, διεξάγονται ένορκες διοικητικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί πώς διέρρευσαν ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα υπαλλήλων της ΕΥΠ στο διαδίκτυο και γιατί δόθηκε σε ιδιωτικό τυπογραφείο η εκτύπωση ψηφοδελτίων για τις εκλογές πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων της ΕΥΠ, αν και υπάρχει υπηρεσιακό τυπογραφείο, με αποτέλεσμα να γίνουν γνωστά

Κατάσχεση λαθραίων τσιγάρων στο ΣΕΜΠΟ Πειραιά

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων ανακαλύφθηκε και κατασχέθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα (29/04/2010), από υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Νομού Αττικής του υπουργείου Οικονομικών.


Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα σε εμπορευματοκιβώτιο στο χώρο του ΣΕΜΠΟ Πειραιά, κατασχέθηκαν 505.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα μάρκας Walton.

Το εμπορευματοκιβώτιο είχε αφιχθεί στο λιμάνι του Πειραιά στις 9 Απριλίου από τη Μαλαισία και ως νόμιμο φορτίο είχαν δηλωθεί λάμπες γραφείου. Ως παραλήπτης του φορτίου στην Ελλάδα εμφανιζόταν ανύπαρκτο άτομο με έδρα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ως οργανωτής αναζητείται άτομο Κυπριακής καταγωγής, το οποίο είχε ενοικιάσει επίσης γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά είχε εξαφανιστεί από τριμήνου. Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται περίπου σε 1.700.000 ευρώ.
naftemporiki

ΕΕ: Καταργούνται από το 2013 οι περιορισμοί στη μεταφορά υγρών για επιβάτες αεροσκαφών

Την κατάργηση των περιορισμών για τη μεταφορά υγρών στις χειραποσκευές των επιβατών αεροπλάνων έως τον Απρίλιο του 2013 προανήγγειλε η Κομισιόν


«Ως τις 29 Απριλίου 2013 το αργότερο, όλα τα υγρά θα επιτρέπονται στις χειραποσκευές και θα ελέγχονται» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή.
naftemporiki

Αιφνιδιαστική άσκηση στον Έβρο με σενάριο "Βαριοπούλας" από την 3η Τ/Θ τουρκική Ταξιαρχία!

Αιφνιδιαστική άσκηση ταχείας ζεύξης υδάτινου κωλύματος, πιο απλά τη γεφύρωση του ποταμού Έβρου και την περαίωση εντός της ελληνικής επικράτειας τεθωρακισμένων δυνάμεων, έχει ξεκινήσει από σήμερα το πρωί η επίλεκτη 3η τουρκική Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία.

Η εξέλιξη αυτή προβληματίζει ιδιαίτερα το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ για το τόπο διεξαγωγής της (περιοχή Ορεστιάδας όπως κατά σύμπτωση προέβλεπε το γνωστό σχέδιο Βαριοπούλα) και το χρόνο που επιλέχτηκε να γίνει αυτή η άσκηση, μόλις δύο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στην Αθήνα.


Πρόκειται για μία άσκηση που περιλαμβάνει καθαρά επιθετικού χαρακτήρα σενάριο αφού το μόνο ουσιαστικά υδάτινο κώλυμα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι τουρκικές Ένοπλές Δυνάμεις στην περιοχή είναι ο ποταμός Έβρος.

Η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί μία από τις καλύτερα εξοπλισμένες τεθωρακισμένες μονάδες του τουρκικού Στρατού και εδρεύει στην πόλη Cerkezkoy και Tekirdag (Ραιδεστός).

Οι μονάδες της 3ης Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία που σταθμεύουν στην πόλη Cerkezkoy απέχουν 118 χλμ από τον Έβρο και οι μονάδες που σταθμεύουν στην πόλη Tekirdag απέχουν λιγότερο από 100 χλμ

΄Εντονες αντιδράσεις για τον «Καλλικράτη»

Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις από εκλεγμένους στην τοπική αυτοδιοίκηση για το σχέδιο «Καλλικράτης».

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε πως «το σχέδιο Ραγκούση μοιάζει με αρχαία τραγωδία. Αποδεικνύεται ότι το ΠΑΣΟΚ όταν μιλούσε για πράσινη ανάπτυξη εννοούσε και… "Πράσινο Καλλικράτη"».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, προανήγγειλε συνολικές αντιδράσεις μετά το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ που είναι προγραμματισμένο για τις 3 Μαΐου.

«Η τράπουλα ήταν σημαδεμένη. Ο "Καλλικράτης" έγινε Προκρούστης και μεγάλος χαμένος είναι ο πολίτης, στον οποίο, στο μέλλον, η τοπική αυτοδιοίκηση θα προσφέρει λιγότερες υπηρεσίες», ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Στο κλείσιμο του ΧΥΤΑ Μαυροράχης προσανατολίζονται οι δήμαρχοι Ασσήρου, Μυγδονίας και Λαχανά, που αντιδρούν στη συνένωσή τους με άλλους δήμους. «Είμαστε κάθετα αντίθετοι. Πρώτο

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς την Πρωτομαγιά

Δεν θα προκληθούν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού, το Σάββατο, 1-η Μαϊου, εξαιτίας τηςσυμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς.


Ολα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, δηλαδή λεωφορεία της ΕΘΕΛ, Τρόλεϊ, Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ, θα κινηθούν κανονικά από τις 7 το πρωί, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά αποφάσισαν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7.

Εξαίρεση αποτελούν ο Προαστιακός και τα τρένα του ΟΣΕ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, αποφάσισε 24ωρη απεργία. Έτσι το Σάββατο δεν θα γίνει κανένα δρομολόγια των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών, συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών δρομολογίων, πλην των λεγόμενων Κοινωνικών αναγκών.

Τροποποιήσεις όμως θα υπάρξουν και στις 30 του μηνός, δεδομένου ότι η απεργία ξεκινάει από τις 12 το βράδυ.

Συγκεκριμένα, αύριο καταργούνται τα δρομολόγια IC 74 και IC 75 Αθήνα-Αλεξανδρούπολη-Αθήνα, στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα, τα δρομολόγια 504, 505, 604 και 605, Οινόης - Αθήνας τα

Παραίτηση με νόημα στο ΓΕΕΘΑ

Ο διευθυντής πόρων του Επιτελείου υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος υπέβαλε την παραίτησή του. Σύμφωνα με Πληροφορίες ο υποναύαρχος εξέφρασε με τη παραίτησή του τη διαμαρτυρία του για την απαξίωση των αξιωματικών.


Χθες ο υποναύαρχος ήταν ο κύριος εισηγητής σε ενημέρωση προς τον υπουργό Άμυνας για την αναδιοργάνωση των στρατιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων!
newsit



Πανελλαδικές χωρίς απεργίες

Την πρόθεσή τους να μην προχωρήσουν σε απεργίες μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις διεμήνυσαν οι εκπαιδευτικοί.Οι εξετάσεις ξεκινούν στις 14 Μαΐου αλλά η ΟΛΜΕ ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις μόνο αν η ΑΔΕΔΥ κηρύξει απεργία.


«Δεν κυνηγούμε τις πανελλαδικές εξετάσεις. Δε θα δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να παίζει με την ευαισθησία των εκπαιδευτικών. Δε θέλουμε να ματώσουμε καμία υπουργό, αλλά όχι και να ματώσουν οι εκπαιδευτικοί», τόνισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Δημ. Πεπές. Διευκρίνισε ωστόσο ότι αν η ΑΔΕΔΥ κηρύξει απεργία κατά την περίοδο των πανελλαδικών, η Ομοσπονδία θα συμμετάσχει.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα, τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων δασκάλων (ΔΟΕ) και καθηγητών (ΟΛΜΕ) επανέλαβαν ότι προχωρούν σε 48ωρη απεργία στις 4 και 5 Μαΐου,

Οριστικό: Καταργείται ο 13ος και 14ος μισθός από το Δημόσιο και τις συντάξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα!

- Τι ανακοίνωσε στους εταίρους ο πρωθυπουργός



- Πάγωμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα - Μειώνονται οι αργίες;


- Στο 4% από 2 το όριο των απολύσεων - Μειώνονται οι αποζημιώσεις


- Τα μέτρα θα εφαρμοσθούν άμεσα!


- Τεράστια αύξηση του ΦΠΑ στο 23%

Για τα πολύ οδυνηρά μέτρα τα οποία θα έχουν μάλιστα άμεση εφαρμογή, δηλαδή αμέσως μόλις ανακοινωθούν, ενημέρωσε τους κοινωνικούς εταίρους ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες:

1) κόβεται ο 13ος και 14ος μισθός στο δημόσιο τομέα

2) κόβεται ο 13ος και 14ος μισθός στις συντάξεις δημόσιου αλλά και ιδιωτικού τομέα

Αφορά τις υψηλές συντάξεις και μπεί συγκεκριμένο πλαφόν και κλιμάκωση.

3) Το όριο των απολύσεων από το 2% πάει στο 4%

Ολι Ρεν: «Θέμα ημερών» η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων

Η οικονομική βοήθεια που θα χορηγηθεί στην Ελλάδα θα εξαρτάται από την πορεία μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας, δήλωσε σήμερα ο επίτροπος της ΕΕ για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν, σημειώνοντας πως οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν εντός των επόμενων ημερών.


Το πακέτο θα περιλαμβάνει διμερή δάνεια από κράτη – μέλη της ευρωζώνης και «θα εξαρτάται από τη δημοσιονομική προσαρμογή» της χώρας, ανέφερε ο Ρεν, χωρίς να αποκαλύψει άλλες λεπτομέρειες του σχεδίου.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι στην επόμενη συνάντησή μας, που θα είναι σύντομα, θα σας πω όλες τις λεπτομέρειες», ανέφερε.
naftemporiki

Γ. Πεταλωτής: Εγγύηση για τράπεζες - καταθέσεις ο μηχανισμός στήριξης

Τη διαβεβαίωση πως «ο μηχανισμός στήριξης εγγυάται τη βιωσιμότητα και την επάρκεια ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και συνεπώς και των καταθέσεων των πολιτών» έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Ο κ. Γιώργος Πεταλωτής πρόσθεσε ότι κάθε άλλη φήμη ή σενάριο για τις καταθέσεις είναι εκ του πονηρού και τόνισε ότι η κυβέρνηση αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να προστατεύσει την Ελλάδα και τους Έλληνες από τα χειρότερα «με τον πιο δίκαιο, στο μέτρο του δυνατού, τρόπο».
naftemporiki

Σκληρό πόκερ με Ε.Ε./ΔΝΤ

Σε «σκληρό πόκερ» εξελίσσεται η διαπραγμάτευση με Ε.Ε. και ΔΝΤ για τους όρους της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους εκπροσώπους της Ε.Ε. και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ένα νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, στο πλαίσιο τριετούς προγράμματος για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα. Τα μέτρα που συζητούνται, περιλαμβάνουν την αύξηση του ΦΠΑ κατά 2 έως 4 ποσοστιαίες μονάδες από 21% σήμερα, περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και περαιτέρω περικοπή επιδομάτων στο Δημόσιο, καθώς και αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης κατά 10% σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά.

«Όλα αυτά είναι στο τραπέζι», δήλωσε πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη, διευκρινίζοντας πάντως, πως ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία τελική απόφαση.

Σύμφωνα με άλλη πηγή, ΔΝΤ και Ε.Ε. ζητούν μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 10%έως το 2011. «Ζητούν από την Ελλάδα να μειώσει το έλλειμμα κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες το

Εκκληση Τρισέ για άμεση δράση υπέρ της Ελλάδας

Έκκληση για την ανάληψη άμεσης δράσης, προκειμένου να μην εξαπλωθούν τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ.


«Αυτό που χρειαζόμαστε πιο πολύ τώρα είναι μια ισχυρή αίσθηση κατεύθυνσης. Χρειαζόμαστε μια αίσθηση κατεύθυνσης που να μας καθοδηγήσει στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να βγούμε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση», τόνισε σε ομιλία του στην Οικονομική Σύνοδο του Μονάχου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, η ευρωζώνη θα πρέπει να καταλήξει σε ένα πακέτο στήριξης για

ΟΠΑΠ: Διάψευση δημοσιεύματος για τις πωλήσεις του ΚΙΝΟ

«Ανακριβή» είναι σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΑΠ τα στοιχεία χθεσινού δημοσιεύματος οικονομικής εφημερίδας, αναφορικά με τις πωλήσεις του παιχνιδιού ΚΙΝΟ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010.


΄Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η πορεία των εσόδων της εταιρείας κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα γνωστοποιηθεί με τη δημοσιοποίηση της τριμηνιαίας λογιστικής κατάστασης στις 27 Μαΐου 2010.

Σε «σκληρά μέτρα λιτότητας» επιμένει η Μέρκελ

Τις αυστηρές της προϋποθέσεις για παροχή βοήθειας στην Ελλάδα επανέλαβε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, τονίζοντας πως το Βερολίνο θα βοηθήσει αμέσως μόλις η χώρα μας ικανοποιήσει τις προϋποθέσεις για αναδιάρθρωση της οικονομίας της.


Υπογράμμισε για άλλη μία φορά πως δεν υπάρχει εναλλακτική στη δέσμευση της Ελλάδας για αξιόπιστα και σκληρά μέτρα λιτότητας.

Ανέφερε τέλος ότι η νομοθετική διαδικασία στη Γερμανία θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΔΝΤ της ΕΕ και της Ελλάδας.
naftemporiki

Στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ και τα στοιχεία ροών μισθωτής απασχόλησης

'Οπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα, θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, www.oaed.gr , εκτός των στατιστικών στοιχείων των εγγεγραμμένων στα μητρώα του Οργανισμού κατά τον προηγούμενο μήνα, και τα στοιχεία ροών μισθωτής απασχόλησης στον Ιδιωτικό Τομέα, για το σύνολο και τις δεκατρείς διοικητικές περιφέρειες της χώρας.


Τα στοιχεία θα αναρτώνται με την εξής μορφή:

Α. ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ

• Επιδοτούμενοι άνεργοι που πληρώθηκαν από τον ΟΑΕΔ κατά το μήνα αναφοράς (κοινοί και εποχικοί).

• Επιδοτούμενοι άνεργοι που πληρώθηκαν από τον ΟΑΕΔ κατά το μήνα αναφοράς (κοινοί και

Γερμανία: «Ναι» υπό όρους στο σχέδιο βοήθειας από το SPD

Έτοιμοι να δράσουν άμεσα για την έγκριση της συμμετοχής της Γερμανίας στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας είναι οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) – το μεγαλύτερο αντιπολιτευόμενο κόμμα στη χώρα – υπό την προϋπόθεση ότι θα εμπλακούν και οι τράπεζες στη βοήθεια, σύμφωνα με τον ηγέτη του SPD Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγιερ.


«Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο και να λάβουμε ταχεία απόφαση στην Bundestag την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε σήμερα ο Σταϊνμάγιερ.

Τόνισε, ωστόσο, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη στήριξη του κόμματός του στη γερμανική

Πλήρης αποτυχία η ανθελληνική διαμαρτυρία στο Ντίσελντορφ

Σε αποτυχία οδηγήθηκε τελικά η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Εθνικού - Δημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (NPD), της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, έξω από το γενικό προξενείο της Ελλάδας, στο Ντίσελντορφ.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, μόλις δέκα άτομα, μέλη του NPD, συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί και για περίπου μία ώρα, στο απέναντι πεζοδρόμιο του Προξενείου, χωρίς να προκαλούν.

Τα μέλη του Εθνικού - Δημοκρατικού Κόμματος της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για να διαμαρτυρηθούν κατά της παροχής βοήθεια προς την Ελλάδα, με σύνθημα

Αυξήθηκαν το Μάρτιο οι καταθέσεις στις εμπορικές τράπεζες

Αύξηση παρουσίασαν οι καταθέσεις στις ελληνικές εμπορικές τράπεζες το Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT), παρά τις ανησυχίες περί φυγής κεφαλαίων από τη χώρα λόγω της κρίσης.


Ειδικότερα, οι καταθέσεις ανήλθαν στα 368,1 δισ. ευρώ από 362,3 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη καταγραφής των στοιχείων το Μάρτιο του 1998. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία είναι μη εποχικά προσαρμοσμένα.
naftemporiki

Πιέσεις στην αγορά ένδυσης και υπόδησης εξαιτίας της ύφεσης

Η συρρίκνωση της εγχώριας παραγωγής και η μείωση των παραγγελιών αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της εγχώριας ένδυσης και υπόδησης, όπως προκύπτει από πρόσφατη μελέτη της Hellastat.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, η πτώση της παραγωγής έχει αποτυπωθεί στο κλείσιμο επιχειρήσεων, στην απόφαση μεταφοράς σε παραγωγικές μονάδες στο εξωτερικό (π.χ. Βαλκάνια, Ασία), καθώς και στη στροφή στις εισαγωγές.

Ο κλάδος παρουσιάζει υψηλή εισαγωγική διείσδυση, με κύριες χώρες προέλευσης των προϊόντων την Ιταλία, την Κίνα και την Ισπανία. Σύμφωνα με την Hellastat, το 2008 το έλλειμμα στην ένδυση ανήλθε σε 1,3 δισ. και σε 252,9 εκ. τεμάχια, ενώ στην υπόδηση σε 545 εκ. και 70 εκ. ζευγάρια.

Σύμφωνα με εκπρόσωπους των επιχειρήσεων του κλάδου με τους οποίους συνεργάστηκε η Hellastat για την εκπόνηση της μελέτης, η πίεση που ασκείται στην αγορά εξαιτίας της ύφεσης είναι πολύ

Ξεχωριστή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζήτησε η ΓΣΕΕ

Ξεχωριστή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητεί η ΓΣΕΕ υπό το βάρος των εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση των όρων του μηχανισμού στήριξης.

«Ενόψει των εξελίξεων οι οποίες αφορούν στη διαπραγμάτευση με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (με συμμετοχή του ΔΝΤ , παρακαλούμε να ορίσετε επείγουσα συνάντηση με τη ΓΣΕΕ, ώστε πέραν της ενημέρωσης των προέδρων των κοινωνικών οργανώσεων , να υπάρξει αυτοτελής ανταλλαγή θέσεων με το σύνολο της οργάνωσής μας η οποία αποτελεί το συλλογικό εκφραστή των δυνάμεων της μισθωτής εργασίας», αναφέρει η Συνομοσπονδία σε επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό.
naftemporiki

Στη Δικαιοσύνη ο Ν. Σηφουνάκης κατά του Αν. Βγενόπουλου

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Ν. Σηφουνάκης κατά του προέδρου της ΜIG Ανδρέα Βγενόπουλου, κατηγορώντας τον για σχεδιασμένες επιθέσεις με επικοινωνιακές τεχνικές.


«Ως πολίτης και ενεργός πολιτικός, δηλώνω ότι δεν πρόκειται να αφήσω αναπάντητα όσα συκοφαντικά και εις βάρος της ηθικής μου υπόστασης είπε (ο κ. Βγενόπουλος) δημοσίως. Έχω ήδη δώσει εντολή να ασκηθούν σε βάρος του ένδικα μέσα που παρέχει ο νόμος για την προστασία του προσώπου και της τιμής μου», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, αναφερόμενος στη γνωστή υπόθεση με τη δωρεά της εταιρείας του κ. Βγενόπουλου προς τον Δήμο Πυθαγόρειου Σάμου, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2000.

«Η πολιτική παρέμβαση του κ. Βγενόπουλου, ως τοποθέτηση ενός ενεργού κατά τη δήλωσή του πολίτη, που θεωρεί ότι ο μη ασχολούμενος με τα κοινά είναι αχρείος, προφανώς είναι δικαίωμά του,

Αλμα των τραπεζών στο Χ.Α.

Σημαντική άνοδο σημειώνει σήμερα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης. Επικεφαλής της ανοδικής τάσης έχει τεθεί ο κλάδος των τραπεζών επηρεαζόμενος θετικά από την αποκλιμάκωση των spread.


«Οι επενδυτές προεξοφλούν ότι η Ελλάδα θα πάρει τελικά τη βοήθεια εγκαίρως και ότι αυτή θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτό που είχε προϋπολογιστεί. Αυτό δείχνει ότι τα spread αποκλιμακώνονται σταδιακά, αλλά το ΧΑ προεξοφλεί πιο έντονα την κίνηση αυτή», δήλωσε στο Reuters ο κ. Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή.

Αυτή την ώρα (10:57) ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 4,06% ανερχόμενος στις 1.776,66 μονάδες.

Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 42,7 εκατομμύρια ευρώ.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας καταγράφει κέρδη γύρω στο 7%. Ανάλογη άνοδο σημειώνει και η μετοχή της Alpha Bank
naftemporiki

Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις

Σε αναδίπλωση της στάσης της για την Ελλάδα υποχρεώθηκε η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, υπό την απειλή της μετάδοσης της κρίσης και σε άλλα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία.


Μετά την υποβάθμιση της χώρας μας και της Πορτογαλίας, η Standard & Poor's υποβάθμισε χθες και την Ισπανία, υποστηρίζοντας ότι μια μεγαλύτερη του αναμενομένου περίοδος χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προσπάθειες για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ , Ντομινίκ Στρος-Καν, η κ. Μέρκελ υπογράμμισε την ανάγκη επιτάχυνσης των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ και επανέλαβε την πρόθεση της Γερμανίας να παράσχει βοήθεια στη χώρα μας υπό όρους.

«Είναι ξεκάθαρο πως οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Κομισιόν και το ΔΝΤ πρέπει να επιταχυνθούν», τόνισε. «Ελπίζουμε οι συζητήσεις να ολοκληρωθούν σύντομα ώστε η Γερμανία «να λάβει τις αποφάσεις της.»

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε επίσης τη δέσμευση για διαφύλαξη της σταθερότητας της Ευρωζώνης, όπως και τους όρους της για στήριξη της χώρας μας: «Μας απασχολεί η σταθερότητα στην Ευρωζώνη, θα

Οι συνομίληκοι

Εισέβαλαν με το αμάξι σε τράπεζα

Κάρφωσαν κυριολεκτικά το αμάξι στην τζαμαρία της τράπεζας στην οδό Πειραιώς στο Μοσχάτο για να τη ληστέψουν.

Από ένα θαύμα κανείς δεν τραυματίστηκε καθώς το μισό αυτοκίνητο μπήκε στο χώρο όπου βρίσκονταν υπάλληλοι και πελάτες.

Οι δράστες βγήκαν από το αυτοκίνητο με τα όπλα στο χέρι αλλά δεν κατευθύνθηκαν προς τα ταμεία.

Έστρεψαν τα όπλα σε έναν από τους πελάτες του άρπαξαν το πορτοφόλι με 600 ευρώ και εξαφανίστηκαν πριν προλάβουν υπάλληλοι και πελάτες να συνέλθουν...

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών, ενώ αυτό που κάνει εντύπωση είναι πως το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν δεν είναι κλεμμένο...
 
http://www.youtube.com/watch?v=Dq9qM8nOn6Y&feature=player_embedded
 
newsit
 
 

Γερμανοί νεοναζί κατά Ελλήνων για την οικονομική βοήθεια

Συγκέντρωση κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων ετοιμάζουν για το απόγευμα Γερμανοί νεοναζί στο Ντύσελντορφ.

Με μια ρατσιστική ανακοίνωση στο διαδίκτυο οι νεοναζί που είναι μέλη του κόμματος NPD στη Ρηνανία Βεστφαλία καλούν τα μέλη τους και άλλους Γερμανούς πολίτες να διαδηλώσουν με σύνθημα : τα γερμανικά χρήματα στις γερμανικές υποθέσεις-καμία οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος μιλούν για Έλληνες πλαστογράφους που ζουν σε βάρος των Γερμανών.
 
Όλα αυτά βέβαια στο πλαίσιο των εκλογών της 9ης Μαϊου όπου ακροδεξιό κόμμα βλέπει τις ελπίδες

Οι αγρότες θέλουν τις επιδοτήσεις τους

"Σκεφτόμαστε να κλείσουμε τον Ισθμό την Πρωτομαγιά" είπαν οι αγρότες της Κορινθίας μόλις βγήκαν από το γραφείο της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης


Οι αγρότες επισκέφτηκαν την Υπουργό για να της ζητήσουν να τους πει πότε θα εισέπρατταν τα χρήματα που τους είχε υποσχεθεί πριν από ένα μήνα. Όμως αντί χρονοδιαγράμματος πήραν ως απάντηση πως χρήματα για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους δεν επρόκειτο να πάρουν και πως θα έπρεπε στο εξής να συνενοηθούν με τον ΕΛΓΑ.

Να θυμίσουμε πως οι αγρότες της Κορινθίας όταν απευθύνθηκαν στην Υπουργό, ο ΕΛΓΑ τους είχε "βγάλει" πολύ μικρές αποζημιώσεις κάτι που όπως ισχυρίζονται είχε δεχθεί η υπουργός. Σε

Βάζουν λουκέτο στο λιμάνι την Πρωτομαγιά

Η νέα απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατικών σωματίων το Σάββατο που περιλαμβάνει αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά και που συμπίπτει με την έξοδο της Πρωτομαγιάς σύμφωνα με τους ξενοδόχους και τους αρμόδιους του υπουργείου Τουρισμού απειλεί να τινάξει στον αέρα τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, το τουρισμό, που αποτελεί την κύρια απασχόληση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα.

Ήδη λένε πράκτορες και ξενοδόχοι η υπόθεση του “Ζενίθ” με την απίστευτη ταλαιπωρία εκατοντάδων τουριστών από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ αποτέλεσε μια τεράστια δυσφήμιση για τη χώρα.

Μονάχα το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα φέρει στη χώρα εφέτος 60.000 τουρίστες, όμως η εταιρία είναι σαφής. “Αν την ερχόμενη Δευτέρα που το “Ζενίθ” αναμένεται να πιάσει ξανά στον Πειραιά επαναληφθούν οι σκηνές της περασμένης Δευτέρας με τα μέλη του ΠΑΜΕ τότε το πλοίο δεν θα έρθει ξανά στο λιμάνι”

Για να υπολογιστεί το μέγεθος των χαμένων εσόδων αρκεί να αναλογιστεί κανείς το ότι κάθε τουρίστας που κατεβαίνει από κρουαζιερόπλοιο υπολογίζεται πως ξοδεύει τουλάχιστον 100 ευρώ.
newsit

Κρίση ανάλογη της ελληνικής φοβούνται οι Γάλλοι

Τα τρία τέταρτα των Γάλλων (75%) εκτιμούν ότι η χώρας τους θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κρίση ανάλογη με εκείνη της Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο BVA, για το κανάλι Canal+.


Παράλληλα, το 60% των Γάλλων συμφωνούν με την απόφαση των ευρωπαϊκών κρατών να βοηθήσουν την Ελλάδα. Μάλιστα, το 76% αντιτίθεται σε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Πάντως το 62% κρίνει δικαιολογημένες τις απαιτήσεις της Γερμανίας, η οποία θέτει μία σειρά προϋποθέσεων για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά, στις 27 και 28 Απριλίου, σε δείγμα 1.183 ατόμων.
naftemporiki

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Ομπάμα για την Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία για το ζήτημα της Ελλάδος είχαν ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου συζητήθηκε η σημασία αποφασιστικής δράσης εκ μέρους της Ελλάδος, καθώς και έγκαιρης υποστήριξης από το ΔΝΤ και την Ευρώπη για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές δυσκολίες της Ελλάδος.
naftemporiki