www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

΄Υποπτα κρούσματα φυματίωσης στις φυλακές Μαλανδρίνου


Συνολικά 21 ύποπτα κρούσματα φυματίωσης σε κρατουμένους διαπιστώθηκαν στο Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου, μετά από τέστ μαντού. Ήδη, τέσσερις εξ αυτών, μετά από ακτινογραφίες στο Νοσοκομείο Αμφισσας, μετήχθησαν και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού αφού χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Οι κρατούμενοι θα υποβληθούν σε περαιτέρω εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πάσχουν από φυματίωση. Για τους υπόλοιπους 17 κρατούμενους ο ακτινολογικός έλεγχος δεν έδειξε τίποτα ύποπτο.
Μέχρι τώρα έχουν γίνει τέστ μαντού και στους 47 κρατούμενους της ίδιας πτέρυγας αλλά και σε 45 υπαλλήλους του Καταστήματος Κράτησης, ενώ χορηγείται προληπτικά χημειοπροφύλαξη σε επτά

΄Αρειος Πάγος: Προσωποκράτηση μεταξύ εμπόρων, υπό τον όρο της οικονομικής ευρωστίας


Ισχύει η προσωποκράτηση μεταξύ των εμπόρων για μεταξύ τους οφειλές, εφόσον όμως ο οφειλέτης έχει οικονομική ευρωστία, έκρινε ο Αρειος Πάγος.


Με την υπ' αριθμ. 33/2011 απόφαση το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι εξακολουθεί να ισχύει η διάταξη εκείνη του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που προβλέπει την προσωπική κράτηση (ως μέσο αναγκαστικής εκτέλεσης) κατά εμπόρων για ενοχικές απαιτήσεις τους (οφειλές).

Η προσωποκράτηση μεταξύ των εμπόρων, υπογραμμίζουν οι δικαστές, είναι σύμφωνη με το Διεθνές Σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα, υπό τον όρο ότι δεν υπάρχει οικονομική αδυναμία του οφειλέτη να εκπληρώσει την υποχρέωσή του.

Έτσι, αποκλείεται η προσωποκράτηση «κατά εμπόρου για ενοχικές οφειλές, όταν η μη εξόφληση των

Σε εξέλιξη η απογραφή


Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η γενική απογραφή πληθυσμού και κατοικιών 2011, η οποία ξεκίνησε την Τρίτη και θα πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την επικράτεια έως τις 24 Μαΐου.

«Σε ποσοστό πάνω από 99.5% των απογραφικών τμημάτων η απογραφή διεξάγεται κανονικά και χωρίς αξιόλογα προβλήματα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιτικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέας Γεωργίου.

Ο κ. Γεωργίου επισήμανε, ωστόσο, πως «οι απογραφείς αντιμετωπίζουν κάποιες δυσκολίες όσον αφορά την άρνηση ορισμένων Ελλήνων πολιτών να απογραφούν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, προφασιζόμενοι ότι επιθυμούν να απογραφούν στον τόπο κατοικίας τους». Σημείωσε, δε, ότι η απογραφή των μεταναστών διεξάγεται, χωρίς να έχουν καταγραφεί αξιόλογα κωλύματα. (δεν παρουσιάζονται προβλήματα γιατί οι περισσότεροι απογραφείς, όπως ισχυρίζονται, δεν διακινδυνεύουν την σωματική τους ακεραιότητα στο να μπουν στις κατοικίες τους και να τους απογράψουν)

Επιπλέον, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες «να ανοίγουν την πόρτα τους και να δίνουν τα σωστά στοιχεία στους απογραφείς, αφού είναι πολύ σημαντικό να γίνει απογραφή του μόνιμου πληθυσμού

Νέα μείωση των τραπεζικών καταθέσεων


Συνεχίστηκε και το Μάρτιο η απόσυρση καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το συνολικό απόθεμα των καταθέσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών μειώθηκε στα 199 δισ. ευρώ από 201,9 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Συνολικά, από την αρχή του χρόνου οι καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 10,4

Στο μισό θα μειωθεί ο αριθμός των συμβασιούχων


Στο μισό θα μειωθεί ο αριθμός των συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα και από 50.000 προσλήψεις το χρόνο, που προβλέπονται από το μνημόνιο, θα περιοριστούν στις 25.000 τον χρόνο έως το 2015.

Με αυτόν τον τρόπο αναμένεται να εξοικονομηθεί 1,8 δισ. την επόμενη τριετία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, μετά τη συνάντησή του με τους

Τροπολογία για τη διπλή ανάπλαση σε Βοτανικό - Λ. Αλεξάνδρας


Τροπολογία με την οποία εισάγονται νέες ρυθμίσεις σχετικά με το πρόγραμμα διπλής ανάπλασης του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Με την τροπολογία, ορίζεται πως για να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού, προϋποτίθεται η έκδοση άδειας κατεδάφισης των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεών του στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου, στο υφιστάμενο πρόγραμμα διπλής ανάπλασης, επέρχονται οι εξής αλλαγές:

- Καταργείται πλήρως το δημοτικό πολυλειτουργικό κτίριο του δήμου Αθηναίων
- Καταργείται πλήρως το κτίριο καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού

Επιστολή Θ. Πελεγρίνη σε Ι. Τέντε-ΕΛΑΣ για την κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών


Έγγραφο προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, με το οποίο του γνωστοποιεί ότι το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30) τελεί υπό κατάληψη από 30 περίπου άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου, απέστειλε ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης. Ανάλογη επιστολή έχει αποστείλει ο κ. Πελεγρίνης και στην ΕΛΑΣ.

Στην επιστολή του ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρει ότι δεν υπάρχουν φθορές στο πανεπιστημιακό κτήριο και ότι το πρυτανικό συμβούλιο είναι σε συνεχή επιφυλακή και ετοιμότητα, χωρίς, ωστόσο, να ζητεί ουδεμία παρέμβαση.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει διαβιβάσει ήδη το έγγραφο του πρύτανη στον προϊστάμενο της

ΓΣΕΕ: Διαχρονικό έγκλημα εγκατάλειψης του ιστορικού κέντρου


Τη θλίψη και την οδύνη της για την εν ψυχρώ δολοφονία του συμπολίτη μας στο κέντρο της Αθήνας εκφράζει η ΓΣΕΕ καταγγέλοντας το «διαχρονικό έγκλημα» εγκατάλειψης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στα χέρια συμμοριών και εγκληματιών.

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, οι ευθύνες της κυβέρνησης και της Αστυνομίας είναι τεράστιες, γι΄ αυτό ζητεί την «άμεση, αποτελεσματική και ολοκληρωμένη παρέμβαση που θα αντιμετωπίζει το τεράστιο κοινωνικό

ΟΗΕ: Στα σκουπίδια καταλήγει το εν τρίτο των τροφίμων


1,3 δισεκατομμύριο τόνοι τροφίμων, δηλαδή περίπου το εν τρίτο της ποσότητας που παράγεται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο, χάνονται ή πετάγονται, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών FAO . Η ποσότητα αυτή ισοδυναμεί με πάνω από το 50% της ετήσιας παραγωγής σιτηρών, όταν σχεδόν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι υποσιτίζονται.

Στην έκθεσή του, ο FAO αναφέρει ότι προκειμένου η Γη να κατορθώσει να θρέψει τον πληθυσμό της, που όλο και αυξάνεται, έμφαση θα πρέπει να δοθεί όχι στην αύξηση της παραγωγής τροφίμων, αλλά στον περιορισμό των απωλειών.

Εκείνοι χάνουν, εμείς πετάμε


Οι συντάκτες της έκθεσης επισημαίνουν ότι ο τρόπος, με τον οποίο χάνονται τα τρόφιμα στον αναπτυγμένο και στον αναπτυσσόμενο κόσμο, διαφέρει: στις πλούσιες χώρες, «πωλητές και καταναλωτές πετούν στα σκουπίδια τρόφιμα που κάλλιστα μπορούν να καταναλωθούν». Στις

Παρουσιάσθηκε η νέα φανέλα του Παναθηναϊκού με τα έξι αστέρια


Τη νέα φανέλα της ομάδας μπάσκετ με τα έξι αστέρια στο στήθος παρουσίασε ο Παναθηναϊκός.
Το κάθε αστέρι συμβολίζει ένα από τα έξι ευρωπαϊκά του συλλόγου, το τελευταίο εκ των οποίων κατακτήθηκε την περασμένη Κυριακή στη Βαρκελώνη στο Final Four της Ευρωλίγκα.


Η νέα φανέλα παρουσιάσθηκε σε γνωστό εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας, παρουσία του αρχηγού της ομάδας Δημήτρη Διαμαντίδη και του Στράτου Περπέρογλου, ενώ θα φορεθεί για πρώτη φορά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας την Κυριακή κόντρα στον Ολυμπιακό.

«Το άγχος υπάρχει εξ αρχής για τον τελικό του κυπέλλου. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Είμαστε προετοιμασμένοι σωματικά και ψυχολογικά. Δεν είμαστε κουρασμένοι, αλλά πιστεύω πως το πνευματικό κομμάτι, δηλαδή να περάσουμε από τη χαρά στη συγκέντρωση είναι το πιο δύσκολο»,

ΕΒΕΑ: Θετικές κρίσεις για το «Ζάππειο ΙΙ»

Θετικά αξιολογεί ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Κ. Μίχαλος την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την κρίση και την επανεκκίνηση της οικονομίας.


«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στα αυτονόητα. Στα απλά και εφαρμόσιμα μέτρα που η υλοποίησή τους θα δώσει διέξοδο στα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας» σημείωσε σε δήλωσή του.

Σημείωσε ακόμη ότι το ΕΒΕΑ συμφωνεί απόλυτα και επικροτεί τις προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων, για τα μέτρα πάταξης του παραεμπορίου και για τη στόχευση σε

Συνελήφθη στο Λονδίνο η Αντωνία Ηλία


Συνελήφθη σήμερα το πρωί στο Λονδίνο η διεθνώς διωκόμενη Αντωνία Ηλία, σε βάρος της οποίας εκκρεμούν πέντε ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για διάφορα αδικήματα.

Ο εντοπισμός και η σύλληψή της έγινε μετά από συγκεκριμένες πληροφορίες, που διαβίβασε η Ελληνική Αστυνομία στις Βρετανικές Αρχές, μέσω Interpol.

Θα ακολουθήσει η διαδικασία έκδοσης, μέσω των αρμοδίων Δικαστικών Αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι η Αντωνία Ηλία αποτελούσε ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, ενώ μεταξύ των κατηγοριών που την βαρύνουν είναι η δωροδοκία, η

Υποβάθμιση των ΤΕΙ καταγγέλλουν οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων


Με κλείσιμο των Ιδρυμάτων προειδοποιούν οι πρόεδροι των ΤΕΙ της χώρας αντιδρώντας περικοπή εισακτέων από 24 τμήματα Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

Με ανακοίνωσή της, η τριμελής γραμματεία της συνόδου των προέδρων των Ιδρυμάτων κάνουν λόγο για πολιτική υποβάθμισης και εξαθλίωσης των ΤΕΙ, εξαπολύωντας δριμύ «κατηγορώ» κατά της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

«Είναι ολοφάνερη η εχθρική στάση σε βάρος των ΤΕΙ, καθώς το υπουργείο Παιδείας δεν τολμά να κάνει τα ίδια σε περιφερειακά τμήματα των Πανεπιστημίων, αλλά με βάση ένα άγνωστο σχέδιο προχωρά και σβήνει από τον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης τμήματα των ΤΕΙ», αναφέρει η

Κατάληψη στο Πανεπιστήμιο και πορεία για τον τραυματία διαδηλωτή

Το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστήμιου Αθηνών κατέλαβε ομάδα αναρχικών, που καλεί και σε διαδήλωση το απόγευμα, με αφορμή το χθεσινό

«Εξαιρετικής ποιότητας» το 95% των νερών κολύμβησης στην Ελλάδα


«Εξαιρετικής ποιότητας» χαρακτηρίζονται σε ποσοστό της τάξης του 95%, τα νερά κολύμβησης στην Ελλάδα ενώ σε ποσοστό 0,09% χαρακτηρίζονται από «ανεπαρκή ποιότητα» με απαίτηση για τη λήψη κατάλληλων διαχειριστικών μέτρων για την πρόληψη, μείωση ή εξάλειψη των αιτιών της ρύπανσης.
Τα παραπάνω προκύπτουν από έκθεση της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του Υπουργείου περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με την οποία αξιολογούνται τα νερά κολύμβησης της χώρας για την περίοδο 2007-2010.

Η αξιολόγηση έγινε σύμφωνα με την οδηγία 2006/7/ΕΚ, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις μικροβιολογικές

«Έτοιμο να παράσχει πρόσθετη βοήθεια στην Ελλάδα» το ΔΝΤ


To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έτοιμο να παράσχει περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα αν το ζητήσει, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα του ταμείου, Αντόνιο Μπόρχες.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να υπαρξει νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, ο Μπόρχες δήλωσε ότι το ΔΝΤ είναι ανοιχτό σε αυτή την πιθανότητα.

«Οι Έλληνες πρέπει να αναλάβουν την πρωτοβουλία και μέχρι στιγμής δεν μας έχουν πλησιάσει. Το ΔΝΤ είναι έτοιμο (να παράσχει πρόσθετη βοήθεια)», δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της τελευταίας έκθεσης του ταμείου για την Ευρώπη.

Το πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζει η Ελλάδα είναι «πιθανότατα το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί» στη χώρα, αν και πάντα υπάρχει το ερώτημα αν είναι υπερβολικά φιλόδοξο, πρόσθεσε.

Όπως είπε, το ΔΝΤ θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν έχει χρεοκοπήσει. «Όλα τα προγράμματα του ΔΝΤ είναι βασισμένα στη βιωσιμότητα του χρέους, οπότε για όσο διάστημα αυτό το πρόγραμμα είναι σε ισχύ

Με θέμα το διαδίκτυο άνοιξε η αυλαία των Πανελλαδικών


Οι ωφέλειες και οι κίνδυνοι από τη χρήση και τη διάδοση του διαδικτύου ήταν το θέμα στο οποίο κλήθηκαν να εξεταστούν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου κατά τη σημερινή πρεμιέρα των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Η αυλαία των Εξετάσεων άνοιξε με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας, ενώ σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας η διαδικασία κύλησε ομαλά. Με μήνυμά της προς τους μαθητές, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψήφιους εισακτέους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ τονίζοντας ωστόσο ότι δεν κρίνεται η ζωή τους από μια στιγμή.

«Η νέα πορεία που ξεκινάτε», επισημαίνει η υπουργός, «θα είναι γεμάτη προκλήσεις και ευκαιρίες για όλους. Θα ήθελα, για ακόμα μια χρονιά, να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα, που στηρίζουν τα παιδιά σε αυτή την προσπάθειά τους, καθώς και όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους

Πρωτοφανής «έκρηξη» στο Νεφέλωμα του Καρκίνου


Πρωτοφανής εκπομπή ακτινών γάμα σημειώθηκε στις 12 Απριλίου στο Νεφέλωμα του Καρκίνου, προκαλώντας κατάπληξη στους αστρονόμους, καθώς πρόκειται για έκρηξη πενταπλάσιας ισχύος από όσες έχουν καταγραφεί έως σήμερα.

Το φαινόμενο αυτό συζητήθηκε εκτενώς στο «Τρίτο Συμπόσιο Φέρμι», το οποίο διεξάγεται στη Ρώμη, σύμφωνα με το BBC. Ωστόσο, ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα αίτια αυτής της «έκρηξης» των ακτινών γάμα, οι οποίες αποτελούν τη φωτεινή πηγή με τη μεγαλύτερη ενέργεια στο σύμπαν.

Η πηγή της ακτινοβολίας φαίνεται να είναι μια μικρή περιοχή μέσα στο διάσημο νεφέλωμα, το οποίο αποτελεί απομεινάρι μιας έκρηξης σούπερ-νόβα, που έγινε αντιληπτή στη Γη το έτος 1054 μ.Χ. Το συγκεκριμένο αντικείμενο θεωρείτο ως τώρα μια σταθερή πηγή φωτός, όμως το διαστημικό τηλεσκόπιο Φέρμι της NASA εντόπισε μια απότομη ένταση της ακτινοβολίας, που διήρκεσε περίπου έξι μέρες, μεταβαλλόταν από ώρα σε ώρα και είχε ένταση μέχρι 30 φορές μεγαλύτερη από τη

Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων


Στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων την Τετάρτη 18 Μαΐου 2011 συμμετέχει το Μουσείο της Ακρόπολης.

Το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί το εστιατόριο και τα πωλητήρια του Μουσείου.

Το Μουσείο της Ακρόπολης στις 18 Μαΐου θα έχει ανανεώσει την πληροφόρησή του για τους επισκέπτες. Εκτός από τις νέες πινακίδες των εκθεμάτων, 25 μεγάλοι γυάλινοι πίνακες θα σηματοδοτούν εποχές και ενότητες, δίνοντας ιστορικά στοιχεία, επισημαίνοντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά περιόδων και υπογραμμίζοντας το ρόλο των έργων της αρχαίας τέχνης στις τότε κοινωνίες. Δύο επιπλέον μεγάλες πινακίδες θα παρουσιάζουν: α) τα υλικά των γλυπτών και τα εργαλεία επεξεργασίας τους, β) τα χρώματα των γλυπτών, δείγματα ορυκτών χρωμάτων και δοκιμές

MLS: Διαδραστικοί πίνακες ύψους 1,6 εκατ. στα ελληνικά σχολεία


Την προμήθεια και εγκατάσταση περίπου 1.100 διαδραστικών πινάκων MLSBoard, συνολικού ποσού 1,6 εκατ. ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ , στα ελληνικά σχολεία ανέλαβε η MLS Πληροφορική .


Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του έργου ΕΣΠΑ 2007-2013 του υπουργείου Παιδείας έχουν πραγματοποιηθεί σταδιακά, από το Νοέμβριο του 2010 μέχρι τον Απρίλιο του 2011, περίπου 1.000 μικροί διαγωνισμοί σε ισάριθμα σχολεία σε όλη την επικράτεια για την προμήθεια και εγκατάσταση περίπου 3.300 διαδραστικών πινάκων.

H MLS έχει επενδύσει εδώ και τρία χρόνια στην ανάπτυξη του δικού της υψηλής ποιότητας διαδραστικού πίνακα MLSBoard, που καλύπτει όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες λειτουργίας διαθέτοντας παράλληλα και δικό της ελληνικό λογισμικό.

Ήδη η εταιρεία έχει σε πλήρη εξέλιξη την εγκατάσταση των διαδραστικών πινάκων στα ελληνικά

MIG: Υποβάθμιση από Standard & Poor's


Σε «Β» από «Β+» υποβάθμισε η Standard & Poor's την αξιολόγησή της για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Marfin Investment Group, διατηρώντας αρνητική την προοπτική.

Σε ανακοίνωσή του ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι η εταιρεία έχει μεγάλη έκθεση στην ελληνική οικονομία, δεδομένου ότι πάνω από το 70% των περιουσιακών στοιχείων, των εσόδων και των κερδών της προέρχεται απευθείας από τις εγχώριες

Στο Όσλο ο Πρωθυπουργός


Στο Όσλο μεταβαίνει σήμερα Πέμπτη ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει σε διάσκεψη για την Προοδευτική Διακυβέρνηση, με θέμα: «Η ατζέντα μετά την κρίση για την κεντροαριστερά».


Η διάσκεψη διοργανώνεται από το Δίκτυο Προοδευτικής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με την Νορβηγική Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων και με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού της Νορβηγίας.


Στις 20.00, ο κ. Παπανδρέου θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας των συμμετεχόντων στη διάσκεψη.

Αύριο Παρασκευή, θα παρέμβει σε συζήτηση με θέμα: «Μελλοντικές θέσεις εργασίας και ανάπτυξη: πώς μπορούν οι κεντροαριστερές κυβερνήσεις να κάνουν τη διαφορά». Στη συζήτηση θα μιλήσουν επίσης, οι πρωθυπουργοί της Νορβηγίας, Γ.Στόλτενμπεργκ, της Ισπανίας, Χοσέ Θαπατέρο, ο

Ο καφές μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο του μαστού

Οι γυναίκες που πίνουν πολύ καφέ μπορούν να μειώσουν το κίνδυνο εμφάνισης ενός τύπου καρκίνου του μαστού σύμφωνα με νέα μελέτη, αλλά οι ειδίκοι προτρέπουν προσοχή.

Τα ευρήματα του Karolinska Institute βασίζονται σε σχεδόν 6.000 γυναίκες και προτείνουν να πίνουν περισσότερο από πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα για να μειώσουν στο μισό τον κίνδυνο.

Εμπειρογνώμονες σε θέματα καρκίνου όμως λένε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι από μόνα τους αρκετή απόδειξη και οι γυναίκες θα πρέπει να επικεντρωθούν σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής για την μείωση των αποδόσεων του καρκίνου τους.

Σουηδοί ερευνητές έχουν κάνει τώρα περισσότερες μελέτες για να ψάξουν βαθύτερα το ζήτημα του καφέ. Τα αρχικά τους ευρήματα υποδηλώνουν ότι ο καφές μειώνει τον κίνδυνο μιας επιθετικής μορφής του καρκίνου του μαστού που ονομάζεται οιστρογόνο αρνητικού υποδοχέα του καρκίνου του

Ζάππειο 2: Τι θα πει ο Αντώνης Σαμαράς

Την επικαιροποιημένη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την «Επανεκκίνηση της Οικονομίας» θα παρουσιάσει σήμερα στις 11 το πρωί στο Ζάππειο ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς. Τα στόματα στη Συγγρού παραμένουν κλειστά επί ημέρες και όλοι έχουν επενδύσει πολιτικά οφέλη από την παρουσίαση των νέων προτάσεων για τη σωτηρία της χώρας. Ένα χρόνο μετά το Ζάππειο 1 η Νέα Δημοκρατία θέλει να βάλει στο τραπέζι υλοποιήσιμα σχέδια ώστε να ανορθωθεί η βαλτωμένη εδώ και χρόνια ελληνική οικονομία. Στην πρόσκληση για το Ζάππειο 2 υπάρχει μόνο μια γενικόλογη αναφορά: «με οδηγό την αξιοπρέπεια, με δύναμη την ελπίδα, με στόχο την ανάπτυξη», η οποία αφήνει το περιθώριο για διευκρινήσεις στην παρουσίαση των προτάσεων από τον πρόεδρο του κόμματος.

Τι θα πει ο Αντώνης Σαμαράς
Οι λιγοστές πληροφορίες που κατάφεραν να αντλήσουν οι δημοσιογράφοι και μένει να επιβεβαιωθούν σε λίγες ώρες είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα βάλει πολύ ψηλά τον πήχη όπως την προηγούμενη φορά, όταν λοιδορήθηκε για τη μείωση του ελλείμματος σε 18 μήνες. Θα παρουσιάσει, λένε οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, ένα βατό σχέδιο το οποίο θα στηρίζεται σε πραγματοποιήσιμα

Εκτός λειτουργίας ο προαστιακός στο τμήμα Λιόσια - Κιάτο


Την προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας του προαστιακού σιδηροδρόμου της Αθήνας, στο τμήμα Λιόσια - Κιάτο, ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διακοπή κρίθηκε επιβεβλημένη όταν διαπιστώθηκε ότι άγνωστος είχε εγκαταλείψει αυτοκίνητο επί της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή

Αφετηρία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις


Μία από τις συνολικά 74.440 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση διεκδικούν οι συνολικά 110.000 υποψήφιοι που μπαίνουν από σήμερα στη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σε σχέση με πέρυσι ο αριθμός των εισακτέων θα είναι μειωμένος κατά περίπου 10.000, ενώ 24 τμήματα στον τομέα των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, καθώς και το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (για το οποίο δεν είναι σαφές αν θα

Ο καιρός στις 12.05.2011


Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, καθώς επίσης στα δυτικά και νότια κυρίως τμήματα του Αιγαίου, περιμένουμε την Πέμπτη 12 Μαΐου 2011. Τα φαινόμενα κατά τις θερμές ώρες τις ημέρας θα είναι τοπικά έντονα, ενώ αργά το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά και βόρεια. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταιγίδες κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας, κυρίως στα βόρεια, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 ως 21