www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ο καφές μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο του μαστού

Οι γυναίκες που πίνουν πολύ καφέ μπορούν να μειώσουν το κίνδυνο εμφάνισης ενός τύπου καρκίνου του μαστού σύμφωνα με νέα μελέτη, αλλά οι ειδίκοι προτρέπουν προσοχή.

Τα ευρήματα του Karolinska Institute βασίζονται σε σχεδόν 6.000 γυναίκες και προτείνουν να πίνουν περισσότερο από πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα για να μειώσουν στο μισό τον κίνδυνο.

Εμπειρογνώμονες σε θέματα καρκίνου όμως λένε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι από μόνα τους αρκετή απόδειξη και οι γυναίκες θα πρέπει να επικεντρωθούν σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής για την μείωση των αποδόσεων του καρκίνου τους.

Σουηδοί ερευνητές έχουν κάνει τώρα περισσότερες μελέτες για να ψάξουν βαθύτερα το ζήτημα του καφέ. Τα αρχικά τους ευρήματα υποδηλώνουν ότι ο καφές μειώνει τον κίνδυνο μιας επιθετικής μορφής του καρκίνου του μαστού που ονομάζεται οιστρογόνο αρνητικού υποδοχέα του καρκίνου του
μαστού.

Σε περίπου μία στις τέσσερες γυναίκες γίνεται διάγνωση με καρκίνο του μαστού και έχουν οιστρογόνο υποδοχέα αρνητικό καρκίνο του μαστού, που συχνά είναι ανθεκτικό σε φαρμακευτική αγωγή και απαιτεί εντατική χημειοθεραπεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: