www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Μυστικά για τέλεια πόδια

Τα τέλεια, λεία πόδια αποτελούν όνειρο κάθε γυναίκας. Για να δείξετε αψεγάδιαστα τα πόδια σας στις διακοπές, ακολουθήστε μερικές απλές, αλλά πολύτιμες συμβουλές από την δερματολόγο Κατερίνα Λαμπρινοπούλου και την αισθητικό Ελπίδα Περράκη.


Απολέπιση. Επιτρέπει τον βαθύ καθαρισμό του δέρματος και την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων που κάνουν την επιδερμίδα να φαίνεται θαμπή. Βελτιώνει επίσης την οξυγόνωση των δερματικών κυττάρων και διεγείρει την μικροκυκλοφορία του αίματος, συμβάλλοντας ταυτοχρόνως στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και στην καλύτερη διείσδυση στο δέρμα των προϊόντων σώματος.

Να κάνετε απολέπιση την παραμονή της αναχώρησής σας για τις διακοπές και να μην την επαναλάβετε έως ότου επιστρέψετε. Προσοχή μόνο να μην τρίβετε πολύ δυνατά το δέρμα σας. Για την περίοδο των διακοπών, να βάζετε μικρή ποσότητα αφρόλουτρου σε ένα σφουγγάρι και να κάνετε μασάζ χωρίς να

Οι σαλάτες «διώχνουν» τον διαβήτη

Μία μεγάλη πράσινη σαλάτα την ημέρα μπορεί να μας προστατεύσει από τον τύπου 2 διαβήτη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, που έδειξε ότι λαχανικά όπως το μπρόκολο, το σπανάκι, το κουνουπίδι και το λάχανο, μειώνουν τον κίνδυνο αναπτύξεώς του κατά 14%.


Το όφελος εκτιμάται ότι πηγάζει από τις αντιοξειδωτικές ουσίες (όπως η βιταμίνη C) και το μαγνήσιο που περιέχουν αυτά τα λαχανικά.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ, στη Βρετανία, επανεξέτασαν τα στοιχεία από έξι διεθνείς μελέτες, στις οποίες είχαν συμμετάσχει συνολικά περισσότεροι από 223.000 εθελοντές.

Όπως γράφουν στην «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» (BMJ), διαπίστωσαν ότι 106 γραμμάρια λαχανικών την ημέρα αρκούν για να μειωθούν οι πιθανότητες να εκδηλώσει ένας ενήλικας τύπου 2 διαβήτη – τη μορφή της νόσου που σχετίζεται με την παχυσαρκία και είθισται να εκδηλώνεται αργότερα

Νερό, το νέο μυστικό για επιτυχημένο αδυνάτισμα

Θέλετε να αδυνατίσετε; Ξεχάστε ό,τι δοκιμάσατε έως τώρα και υιοθετήστε το νέο τρικ που ανακάλυψαν επιστήμονες από τη Βιρτζίνια: δύο ποτήρια νερό πριν αρχίσετε να τρώτε το οτιδήποτε.


Μία νέα μελέτη δείχνει πως όσοι πίνουν αυτή την ποσότητα του νερού πριν από το φαγητό, καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες και χάνουν περισσότερο βάρος απ’ ό,τι όσοι ακολουθούν το ίδιο διαιτολόγιο αλλά δεν πίνουν νερό.

Στη μελέτη συμμετείχαν άντρες και γυναίκες ηλικίας άνω των 55 ετών, που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Και οι δύο ακολούθησαν την ίδια δίαιτα αδυνατίσματος, αλλά η μία έπινε δύο ποτήρια νερό πριν από το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα.

Έπειτα από 12 εβδομάδες, όσοι έπιναν νερό είχαν χάσει κατά μέσον όρο 7 κιλά έναντι 5 κιλών που είχαν

Ο καιρός αύριο 27.08.2010

Καλοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα, με υψηλές θερμοκρασίες στα δυτικά και στο Ανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 36 – 37 στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 25 έως 30 στις νησιωτικές περιοχές, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 35 - 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, με σταδιακή σημαντική εξασθένηση από τις νυχτερινές ώρες. Σχεδόν μέτριοι και κατά τόπους μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στα υπόλοιπα πελάγη.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και κατά περιόδους στα ανατολικά σχεδόν

Πενθεί η Πολεμική Αεροπορία

Νεκρός εντοπίστηκε ο τρίτος χειριστής του μονοθέσιου πολεμικού αεροσκάφους ο οποίος αγνοείτο, μετά τη σύγκρουσή του με άλλο διθέσιο F- 16 νοτίως της Κρήτης.


Οι άλλοι δύο χειριστές που περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν το νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όπου υπεβλήθησαν σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο ένας ομως είναι σοβαρά τραυματισμένος, καθώς έχει υποστεί διάτρηση πνεύμονος και χτυπήματα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ο ιπτάμενος μετά τις εντατικές προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν στην Ιεράπετρα, διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου. Ο 34χρονος πιλότος υποβάλλεται σε νέα επέμβαση από αγγειοχειρούργο, ενώ η κατάστασή

Επεισόδια σε συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο υπ. Παιδείας

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης εκπαιδευτικών που ζητούν μαζικούς μόνιμους διορισμούς.


Οι συγκεντρωθέντες εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Διοριστέων εκπαιδευτικών και της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Γονέων και των Ομοσπονδιών γονέων Αθήνας Πειραιά και Αττικής ήρθαν αντιμέτωποι με άνδρες των ΜΑΤ, την ώρα που επιχείρησαν να παραβιάσουν την καγκελόπορτα του υπουργείου.

Ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος κατέβηκε από το γραφείο του και προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, καθώς οι συγκεντρωθέντες

Eπεισοδιακή κατάθεση μάρτυρα στην Εξεταστική για τη Siemens

Θυελλώδης ήταν η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της Siemens Συγκεριμένα, τέθηκε θέμα αποστολής κατεπείγοντος διαβιβαστικού στην Εισαγγελία με τα πρακτικά της συνεδρίασης προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο άσκησης ποινικής δίωξης για διακίνηση μαύρου χρήματος και τυχόν άλλα αδικήματα στον μηχανολόγο Παντελεήμονα Καρακώστα που εξετάστηκε ως μάρτυρας.


Στο διαβιβαστικό προς τον εισαγγελέα γίνεται επίσης λόγος για υποψίες φυγής του μάρτυρα στο εξωτερικό και ζητείται να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα. Ζητείται ακόμη να ελεγχθούν κατεπειγόντως και να κατασχεθούν τα ηλεκτρονικά του αρχεία στο σπίτι του στο Μαρούσι, σε ξενοδοχείο στον Κάλαμο,

Μεγάλη προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους τη νύχτα της πανσελήνου

Τους 110.000 πλησίασαν οι επισκέπτες στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία που έμειναν ανοικτά κατά τη βραδιά της πανσελήνου του Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Πολιτισμού.

Πολύ μεγάλη ήταν η προσέλευση όχι μόνο στην Ακρόπολη και το Σούνιο αλλά και στους υπόλοιπους χώρους σε όλη την επικράτεια.

Ανάκληση φαλτσοπρίονου RADIAL μάρκας RYOBI

Πρόγραμμα ανάκλησης του φαλτσοπρίονου RADIAL, μάρκας RYOBI, μοντέλου EMS 2431SCL, με κωδικό 65203 εκτελεί η εταιρεία UNIMAC A.E.


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η ανάκληση αφορά 246 τεμάχια που διατέθηκαν μεταξύ Φεβρουαρίου 2008 και Μαρτίου 2010 και φέρουν σειριακούς αριθμούς από: 0208000825 έως 0509001796 και 072009001797 έως 122009002196

Στα προϊόντα αυτά, εξαιτίας ενός ενδεχόμενου κατασκευαστικού ελαττώματος, ένας μικρός αριθμός αυτών ενδέχεται να παρουσιάσει ρωγμή στον άνω προφυλακτήρα δίσκου.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το

Ντ. Μπακογιάννη: Θα στηρίξω υποψηφιότητα στην Κρήτη

Την πρόθεσή της να στηρίξει υποψηφιότητα στην Κρήτη γνωστοποίησε η ανεξάρτηση βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την άφιξή της το μεσημέρι στο Ηράκλειο. Σημείωσε πάντως πως οι ανακοινώσεις δεν θα γίνουν σε αυτή την επίσκεψή της.

Απορρίπτοντας τα περί διασπαστικών κινήσεων από πλευράς της, τόνισε πως «δεν ήρθα για να διασπάσω αλλά για να ενώσω. Εγώ είμαι Κρητικιά, θα δώσω μάχη για την Κρήτη».

Η πρώην υπουργός το Σάββατο θα παραστεί σε κοινωνική εκδήλωση στην Ελούντα, ενώ αναμένεται να δει φίλους και στελέχη που την στηρίζουν.

Ιδέες σε video για την εμπέδωση φορολογικής συνείδησης ζητεί το ΥΠΟΙΚ

Ανοικτή πρόσκληση για την υποβολή ιδεών σε video με θέμα: «Οι πολίτες δημιουργούν φορολογική συνείδηση», απηύθυνε το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της προσπάθειας για την εμπέδωση φορολογικής συνείδησης και τη διαμόρφωση ενός πιο δίκαιου φορολογικού συστήματος.


Η πρόσκληση αφορά στη δημιουργία και υποβολή πρωτότυπης ιδέας με τη μορφή πολυμεσικού υλικού (video) διάρκειας έως 60 δευτερολέπτων και απευθύνεται σε κάθε πολίτη ή ομάδες πολιτών, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, επαγγελματίες και εταιρείες του χώρου της επικοινωνίας και της διαφήμισης.

Οι συμμετοχές θα μπορούν να υποβάλλονται μέσω διαδικτύου από την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Το υπουργείο Πολιτισμού για το ζήτημα με το ανάκτορο του Οδυσσέα

Επίσημη θέση με αφορμή τα δημοσιεύματα περί ανακάλυψης του μυκηναϊκού ανακτόρου του Οδυσσέα στη θέση Άγιος Αθανάσιος στην Ιθάκη , πήρε την Πέμπτη το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, διευκρινίζοντας τη διαδικασία που ακολουθείται για την έγκριση αρχαιολογικών ερευνητικών προγραμμάτων και συστηματικών ανασκαφών.


Όπως σημειώνεται, οι αρχαιολόγοι υποβάλλουν τα αποτελέσματα της αρχαιολογικής τους έρευνας στην

Εξιχνιάστηκε η επεισοδιακή ληστεία στην Αλόννησο

Εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία η κινηματογραφική ληστεία που συνέβη την Τρίτη σε υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στην Αλόννησο.


Όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του ενός εκ των δραστών, αξιοποιώντας τα δακτυλικά αποτυπώματα που είχαν βρεθεί σε μηχανή που χρησιμοποίησαν οι ληστές, αλλά και κηλίδες αίματος, τις οποίες είχαν εντοπίσει στο ταχύπλοο σκάφος με το οποίο διέφυγαν.

Πρόκειται για έναν 38χρονο Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή των Εξαρχείων και βρισκόταν σε άδεια από τις δικαστικές φυλακές Αγιάς Κρήτης, όπου ήταν έγκλειστος, εκτίοντας πολυετή ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονία.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα

Κύπελλο Ελλάδας: Μετάθεση των αγώνων για τις 4-5/9

Στη μετάθεση των αγώνων της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας προχώρησε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η κατάθεση των αδειών λειτουργίας των γηπέδων από τις ανά την επικράτεια Περιφέρειες. Οι αγώνες ορίστηκαν να διεξαχθούν στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα της πρώτης φάσης έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Μέγας Αλέξανδρος-Πανηλειακός (15:45)

Αναγέννηση Επανωμής-Ηρακλής Ψαχνών (15:45)

Κεραυνός Κερατέας-Απόλλων Σμύρνης (15:45)

Καλλονή-Αετός Σκύδρας (15:45)

Νίκη Βόλου-ΠΑΟ Ρουφ (18:00)

Ρόδος-Ναυπακτιακός (19:30)

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Οδυσσέας Αναγέννησης-Μακεδονικός (15:45)

Κινδυνεύει να χάσει το ΟΑΚΑ και για άλλους αγώνες ο Παναθηναϊκός

Τον κίνδυνο να χάσει το ΟΑΚΑ και για άλλες αναμετρήσεις, πλην αυτή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με την Ξάνθη, ο Παναθηναϊκός λόγω της κακής κατάστασης του χλοοτάπητα, αλλά και της συναυλίας του συγκροτήματος των U2.


Κανονικά το στάδιο θα έπρεπε να ήταν πλήρως έτοιμο στις 13 Σεπτεμβρίου για τον πρώτο αγώνα των «πρασίνων» στους ομίλους του Champions League. Παρόλα αυτά, η υπεύθυνη εταιρία για τις εργασίες στον χλοοτάπητα -η οποία ήδη φέρει την ευθύνη για το τωρινό φιάσκο- ενημερώθηκε από τη διοργανώτρια εταιρία της συναυλίας πως δεν θα μπορεί να έχει το ΟΑΚΑ στη διάθεσή της πριν τις 6 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το χρονικό πλαίσιο, όμως, το γήπεδο δεν θα είναι έτοιμο για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων.

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη κινηθεί γιʼ αυτή την περίπτωση και έχει ζητήσει με επιστολή του προς την

Κάμψη στην αγορά αυτοκινήτου και μοτοσικλετών

Εμφανή είναι τα σημάδια της κρίσης στην αγορά αυτοκινήτου και μοτοσυκλετών, καθώς τόσο τα κέρδη όσο και ο τζίρος των επιχειρήσεων του κλάδου παρουσίασαν πτώση το 2009, όπως προκύπτει από πανελλαδική έρευνα της Stat Bank.


Ειδικότερα, τα κέρδη των 278 μεγαλύτερων εισαγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών μειώθηκαν κατά 40,7% το 2009 σε σχέση με το 2008, ενώ η εικόνα δεν παρουσιάζει αλλαγές και για το επτάμηνο του 2010.

Τα συνολικά κέρδη των εν λόγω επιχειρήσεων μειώθηκαν από 107 εκατ. ευρώ το 2008 σε περίπου 64 εκατ. ευρώ το 2009.

Οι επιχειρήσεις του δείγματος δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν στα ίδια επίπεδα ούτε τον συνολικό

ΟΓΑ: Διαδικασία ρύθμισης οφειλών

Τη δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους παρέχει ο ΟΓΑ σε περίπου 250.000 οφειλέτες, αυτοτελώς απασχολούμενους ασφαλισμένους και εργοδότες - επιχειρήσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου 3863/2010 (ΦΕΚ 115/Α/15-7-2010).


Οπως διευκρινίζεται, οι δόσεις είναι εξαμηνιαίες, καθορίζονται στις έξι το ανώτερο και το ποσό της εξαμηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 600€ (100 € ανά μήνα). Η αίτηση για ρύθμιση οφειλής εξετάζεται από το αρμόδιο όργανο, εφόσον έχει καταβληθεί παράβολο υπέρ του Ασφαλιστικού Φορέα και έχει επισυναφθεί το σχετικό γραμμάτιο είσπραξης.

Η διαδικασία για ρύθμιση εισφορών:

Α) Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων εισφορών αυτοτελώς απασχολούμενων ασφαλισμένων

Προκειμένου να ενταχθεί ο αυτοτελώς απασχολούμενος ασφαλισμένος στη ρύθμιση, θα πρέπει να απευθυνθεί στον αρμόδιο Ανταποκριτή ΟΓΑ, για να παραλάβει το ειδικό έντυπο «ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ», στο οποίο θα πρέπει να συμπληρωθούν τα στοιχεία του. Το έντυπο αυτό,

Ο καιρός σήμερα 26.08.2010

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας και διατήρηση του ενισχυμένου μελτεμιού στο Αιγαίο, περιμένουμε την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 34 - 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 36 – 37 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 22 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου, Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου, από 23 έως 35 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στις νότες ακτές της Κρήτης, ενώ στα Δωδεκάνησα η μέγιστη δεν αποκλείεται να φτάσει τοπικά τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και πιθανόν στα νοτιοανατολικά πελάγη πρόσκαιρα θυελλώδεις. Σχεδόν μέτριοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων θα

Η «βιταμίνη της λιακάδας» σώζει ζωές

Σωτήρια και θαυματουργή αποδεικνύεται η βιταμίνη D σε συνδυασμό με τη χαλάρωση κάτω από τον ήλιο. Νέες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η λεγόμενη και «βιταμίνη της λιακάδας», αφού συντίθεται μόνον όταν το δέρμα μας εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία, είναι μια πραγματικά χρυσή ασπίδα για ασθένειες όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης και η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, τον κλινικό νευρολόγο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Τζορτζ Εμπερς, η βιταμίνη D παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενεργοποίηση των λευκών αιμοσφαιρίων που προστατεύουν τον οργανισμό μας από λοιμώξεις, γρίπη, τροφικές δηλητηριάσεις, ακόμη και καρκίνο. Χωρίς τη «βιταμίνη της λιακάδας» τα λευκά αιμοσφαίρια παραμένουν σε... χειμερία νάρκη και δεν εκτελούν το σημαντικό καθήκον θωράκισης του ανθρώπινου οργανισμού από τις ασθένειες.

«Ανακαλύψαμε ότι ένας εκπληκτικά μεγάλος αριθμός γονίδιων ελέγχονται από τη βιταμίνη αυτή» λέει ο δρ Εμπερς, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι «η D φαίνεται πως αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα

Εξαντλείται το ήλιον στη Γη

Αμερικανοί επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας ότι τα αποθέματα του ηλίου στη Γη εξαντλούνται και ο άνθρωπος αντί να φροντίζει να χρησιμοποιεί λελογισμένα το πολύτιμο αέριο, το σπαταλά. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αν συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε το ήλιον όχι για όσες χρήσεις μάς είναι απαραίτητο (π.χ. σε ιατρικά μηχανήματα, σε διαστημόπλοια και σε διαστημικά τηλεσκόπια) αλλά, για παράδειγμα, για να γεμίζουμε μπαλόνια, σε 20-25 χρόνια στον πλανήτη δεν θα υπάρχει ίχνος του αερίου. Δυστυχώς το ήλιον ανήκει στα μη ανανεώσιμα αέρια ενώ το γεγονός ότι πωλείται σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές καθιστά ασύμφορη την προσπάθεια ανακύκλωσής του. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η

Καρκίνος του μαστού: Ναι στο νεροκάρδαμο, όχι σε νικοτίνη και κρασί

Μπαράζ από δημοσιεύσεις νέων ερευνών σχετικά με τον καρκίνο του μαστού βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν εκείνες που αναφέρονται σε άγνωστα ως σήμερα συστατικά τα οποία έχουν ευεργετική ή αρνητική επίδραση στον συγκεκριμένο τύπο καρκίνου. Βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι η καθημερινή κατανάλωση μικρής ποσότητας νεροκάρδαμου μπορεί να λειτουργήσει και προληπτικά αλλά και θεραπευτικά. Οπως αναφέρουν οι επιστήμονες, το νεροκάρδαμο μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού αλλά και να εμποδίσει την επανεμφάνισή του σε ασθενείς που έχουν ξεπεράσει το πρόβλημα. Το νεροκάρδαμο διαθέτει τις χημικές ουσίες ισοθειοκυανάτες οι οποίες, όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές, εμποδίζει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Από την άλλη πλευρά, αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα ποτήρι κρασί την ημέρα πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του μαστού σε γυναίκες ειδικά στις ηλικίες 45-55 ετών. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο η γυναίκα πλησιάζει στην εμμηνόπαυση, ακόμη και μόλις ένα ποτήρι κρασί ημερησίως ευνοεί την ανάπτυξη όγκων στο στήθος. Οπως αναφέρουν όμως δεν γνωρίζουν ακόμη πώς λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός.

Ταυτόχρονα ερευνητές του Πανεπιστημίου Ιατρικής της Ταϊπέι εντόπισαν σύνδεση ανάμεσα στο κάπνισμα και στον καρκίνο του μαστού. Η ανακάλυψη προκαλεί αίσθηση, αφού μέχρι σήμερα το κάπνισμα είχε συνδεθεί με διάφορες μορφές καρκίνου αλλά δεν είχε υπάρξει κανένα σχετικό εύρημα για τον καρκίνο του μαστού. Οπως διαπίστωσαν οι ερευνητές στα πειράματα που έκαναν, η νικοτίνη ευνοεί την ανάπτυξη όγκων στο στήθος. Η είδηση εγείρει φυσικά ερωτηματικά και για τη χρήση των

Μούρα και καρύδια εναντίον Αλτσχάιμερ

Ερευνητική ομάδα του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ ανακάλυψε ότι η ημερήσια κατανάλωση μούρων λειτουργεί ευεργετικά στην υγεία του εγκεφάλου. Ειδικότερα, οι επιστήμονες διεπίστωσαν ότι τα μούρα περιορίζουν τα συμπτώματα της γήρανσης του εγκεφάλου.

Οπως φαίνεται, τα μούρα εμποδίζουν την εξασθένηση των εγκεφαλικών κυττάρων που συνδέονται με τους μηχανισμούς της μνήμης. Το μυστικό των μούρων είναι τα ανθοκυανίδια, αντιοξειδωτικές ουσίες που έχουν πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων στον ανθρώπινο οργανισμό. Εκτός από τη νόσο Αλτσχάιμερ οι ουσίες αυτές έχει διαπιστωθεί ότι προστατεύουν από καρδιοπάθειες, καρκίνο και διαβήτη. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ανάλογη δράση με τα μούρα όσον αφορά την προστασία της εγκεφαλικής λειτουργίας είναι πιθανό να έχουν και τα καρύδια.

Ταυτόχρονα, ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριδας ανακάλυψε ότι μια πρωτεΐνη που παράγει σε αφθονία ο ανθρώπινος οργανισμός όταν νοσεί από αρθρίτιδα μπορεί να εμποδίσει την

Περιζήτητες οι δίγλωσσες νταντάδες

Πριν από τον παιδικό σταθμό και ακριβώς μετά τη λοχεία το «τέταρτο πρόσωπο» που εισέρχεται αναπόφευκτα στο νεοσύστατο οικογενειακό κύκλο είναι συχνά καθοριστικό για την ανάπτυξη του παιδιού. Πολλοί νέοι γονείς εμπιστεύονται τον παππού ή τη γιαγιά για τη φύλαξη του μωρού τους ενώ οι περισσότεροι έρχονται αντιμέτωποι με το μείζον πρόβλημα της αναζήτησης της κατάλληλης νταντάς. Το θέμα «εμπιστοσύνη» σε έναν άγνωστο άνθρωπο στους καιρούς που ζούμε είναι βασικό, ωστόσο σε αυτό προστίθενται και άλλοι παράγοντες όπως αυτοί της ιδιοσυγκρασίας της μπεϊμπισίτερ, της μόρφωσης, της ηλικίας της και της γλώσσας, εάν θα μιλάει ελληνικά στο παιδί δηλαδή ή όχι.

Για την απόφαση «ποιος θα φροντίσει το παιδί μου» πολλοί γονείς συμβουλεύονται φίλους, γνωστούς και τον οικογενειακό κύκλο, άλλοι χρησιμοποιούν συστατικές επιστολές, μερικοί συζητούν σε σχετικά διαδικτυακά forum με άλλους νέους γονείς ενώ άλλοι χρησιμοποιούν πρακτορεία και γραφεία ευρέσεως

Δημιούργησαν κύτταρα ήπατος από το δέρμα του ασθενούς

Βρετανοί επιστήμονες δημιούργησαν πρώτη φορά στο εργαστήριο κύτταρα ήπατος, προγραμματίζοντας εκ νέου βλαστοκύτταρα τα οποία είχαν ληφθεί από ανθρώπινο δέρμα, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για πιθανές, νέες θεραπείες για ασθένειες του ήπατος.


Χωρίς τη χρήση εμβρύων

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Cambridge που εργάστηκαν πάνω στη συγκεκριμένη έρευνα είπαν ότι κατά τη διαδικασία στο εργαστήριο δεν χρησιμοποιήθηκαν ανθρώπινα έμβρυα, άρα δεν δημιουργούνται και ηθικά διλήμματα. «Αυτή η τεχνολογία ξεπερνά την ανάγκη για χρήση ανθρώπινων εμβρύων. Τα κύτταρα που δημιουργήσαμε ήταν το ίδιο καλά, σα να είχαμε χρησιμοποιήσει εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα», επισήμανε ο επικεφαλής της έρευνας Ταμίρ Ρασίντ.

Η διαδικασία

Για τις ανάγκες της έρευνας, η ομάδα του Ρασίντ πήρε δείγμα δέρματος από 7 ασθενείς που υπέφεραν από διάφορες «κληρονομικές» ασθένειες που συνδέονται με το ήπαρ καθώς και δείγμα από τρεις υγιείς

Κλήσεις σε τηλέφωνα από το gmail

Την δυνατότητα να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις προς σταθερά και κινητά από τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της gmail, θα δώσει η Google όπως ανακοίνωσε σήμερα.


Μέχρι σήμερα, οι χρήστες του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου μπορούσαν να πραγματοποιούν κλήσεις και βιντεοκλήσεις από έναν υπολογιστή σε άλλο.

Πλέον θα τους δίνεται η δυνατότητα να καλούν σταθερά και κινητά τηλέφωνα. Μάλιστα, η εταιρεία υποσχέθηκε δωρεάν κλήσεις σε τηλέφωνα προς ΗΠΑ και Καναδά και χαμηλές χρεώσεις για τις άλλες

Απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες οι εργαζόμενοι του ΝΟΗΣΙΣ

Απλήρωτοι παραμένουν επί δύο μήνες οι εργαζόμενοι του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ», στη Θεσσαλονίκη.


Όπως τονίζουν, λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης, είναι πρακτικά αδύνατες οι οποιεσδήποτε ενέργειες προγραμματισμού της λειτουργίας του, η δέσμευση συμμετοχών σε ευρωπαϊκά προγράμματα και η σύναψη συμβάσεων συντήρησης των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού, ενώ συρρικνώνονται οι οικονομικές αντοχές και το φιλότιμο των απασχολούμενων στο Ίδρυμα.

Επισημαίνουν ότι ήδη θα έπρεπε να έχει κινηθεί η διαδικασία στελέχωσης του φορέα με τους απαραίτητους συμβασιούχους εργαζόμενους, για την υποστήριξη της λειτουργίας της νέας περιόδου, όπως είχε γίνει κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αφού οι συμβάσεις των εργαζομένων

Προσλαμβάνονται 15.500 αναπληρωτές στα σχολεία

Τη συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών για την πρόσληψη 15.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, στο προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.


Η υπουργός διαβεβαίωσε τους εκπαιδευτικούς ότι δεν υπάρχει πρόθεση συγχώνευσης τμημάτων και παραμένει σε ισχύ το ίδιο θεσμικό πλαίσιο, που ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια, για τον αριθμό μαθητών ανά τάξη.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης η υφυπουργοί Εύη Χριστοφιλοπούλου και Γιάννης Πανάρετος, ο γενικός

Χωρίς διόδια η χρήση των αυτοκινητοδρόμων από τους ΑμΕΑ

Για μεμονωμένα περιστατικά, όπου απαιτήθηκε από ΑμΕΑ η καταβολή διοδίων, κάνει λόγο το υπουργείο Υποδομών, που δηλώνει πως θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του θέματος που δημιουργήθηκε τον τελευταίο καιρό.

Το υπουργείο επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς στις συμβάσεις παραχώρησης που υπέγραψε με τις κοινοπραξίες κατασκευής των νέων αυτοκινητοδρόμων δεν συμπεριλήφθηκε διάταξη που να προβλέπει πως τα άτομα με αναπηρία δεν καταβάλουν διόδια. Ωστόσο, "οι εταιρείες ανταποκρίθηκαν και επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των ατόμων με αναπηρία κατά κανόνα από όλους τους σταθμούς διοδίων ευθύνης τους", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για μεμονωμένα περιστατικά στο τμήμα της Αθηνών-Λαμίας όπου "από παρανόηση της παραπάνω δέσμευσης απαιτήθηκε η καταβολή τελών διοδίων". Σύμφωνα με το

Την Παρασκευή η πρεμιέρα του iPhone 4 στην Ελλάδα

Στις 27 Αυγούστου, ημέρα Παρασκευή, ξεκινά η διάθεση του νέου μοντέλου του iPhone στην ελληνική αγορά.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Cosmote, η διάθεση του iPhone 4 θα ξεκινήσει από τα καταστήματα της εταιρείας, την αλυσίδα "Γερμανός" και τα OTEShop.

Πληροφορίες για την τιμολογιακή πολιτική και τα ειδικά προγράμματα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν