www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Κινδυνεύει να χάσει το ΟΑΚΑ και για άλλους αγώνες ο Παναθηναϊκός

Τον κίνδυνο να χάσει το ΟΑΚΑ και για άλλες αναμετρήσεις, πλην αυτή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με την Ξάνθη, ο Παναθηναϊκός λόγω της κακής κατάστασης του χλοοτάπητα, αλλά και της συναυλίας του συγκροτήματος των U2.


Κανονικά το στάδιο θα έπρεπε να ήταν πλήρως έτοιμο στις 13 Σεπτεμβρίου για τον πρώτο αγώνα των «πρασίνων» στους ομίλους του Champions League. Παρόλα αυτά, η υπεύθυνη εταιρία για τις εργασίες στον χλοοτάπητα -η οποία ήδη φέρει την ευθύνη για το τωρινό φιάσκο- ενημερώθηκε από τη διοργανώτρια εταιρία της συναυλίας πως δεν θα μπορεί να έχει το ΟΑΚΑ στη διάθεσή της πριν τις 6 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το χρονικό πλαίσιο, όμως, το γήπεδο δεν θα είναι έτοιμο για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων.

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη κινηθεί γιʼ αυτή την περίπτωση και έχει ζητήσει με επιστολή του προς την
UEFA να του δώσει κλειδάριθμο στην αποψινή κλήρωση, ώστε να παίξει τον πρώτο αγώνα εκτός έδρας.

Τα προβλήματα, όμως, δεν σταματάνε εδώ για το «τριφύλλι». Το μεγαλύτερο έγκειται στο γεγονός πως οι διοργανωτές της συναυλίας δεν θέλουν να βγει το χορτάρι και έτσι θα πρέπει μετά από αυτή να αντικατασταθεί πλήρως. Σε αυτή την περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος ο αγωνιστικός χώρος να μην είναι έτοιμος ούτε για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων στις 28 ή 29 Σεπτεμβρίου και τότε θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να δηλώσει διαφορετική έδρα. Βάσει, όμως, των κανονισμών της UEFA μια έδρα μπορεί να δηλώσει η κάθε ομάδα στη συγκεκριμένη φάση και έτσι οι «πράσινοι» στη χειρότερη περίπτωση δεν θα μπορούν καν να επιστρέψουν στο ΟΑΚΑ.

Φυσικά, σε μια τέτοια περίπτωση η ζημιά θα είναι τεράστια κυρίως από οικονομική πλευρά. Με τον Παναθηναϊκό να έχει ήδη πουλήσει 22.000 διαρκείας και με το ενδιαφέρον των φίλων του συλλόγου να αυξάνεται κατακόρυφα σε τέτοια παιχνίδια (απόδειξη τα πολυάριθμα sold out τα τελευταία δυο χρόνια), το «τριφύλλι» κινδυνεύει να χάσει τεράστια έσοδα, αλλά και την υποστήριξη πολλών επιπλέον χιλιάδων φίλων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: