www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες οι εργαζόμενοι του ΝΟΗΣΙΣ

Απλήρωτοι παραμένουν επί δύο μήνες οι εργαζόμενοι του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ», στη Θεσσαλονίκη.


Όπως τονίζουν, λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης, είναι πρακτικά αδύνατες οι οποιεσδήποτε ενέργειες προγραμματισμού της λειτουργίας του, η δέσμευση συμμετοχών σε ευρωπαϊκά προγράμματα και η σύναψη συμβάσεων συντήρησης των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού, ενώ συρρικνώνονται οι οικονομικές αντοχές και το φιλότιμο των απασχολούμενων στο Ίδρυμα.

Επισημαίνουν ότι ήδη θα έπρεπε να έχει κινηθεί η διαδικασία στελέχωσης του φορέα με τους απαραίτητους συμβασιούχους εργαζόμενους, για την υποστήριξη της λειτουργίας της νέας περιόδου, όπως είχε γίνει κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αφού οι συμβάσεις των εργαζομένων
ολοκληρώθηκαν στις 15 Ιουνίου 2010.

Ταυτόχρονα, τονίζουν οι εργαζόμενοι, το απερχόμενο Δ.Σ. δήλωνε ότι, διατηρώντας τον καθαρά υπηρεσιακό του χαρακτήρα, θα συνέχιζε τη διεκπεραίωση των τρεχουσών αναγκών του ιδρύματος, με βάση την αρχή της εξασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας και της συνέχειας της Διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: