www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Οι παραβιάσεις της 22ας Απριλίου

Το δίκτυο των ραντάρ της ΠΑ εντόπισε σήμερα 22 Απριλίου δύο σχηματισμούς τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών με σύνολο 14 αεροσκάφη και περιοχές εισόδου σε βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, τα οποία πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών και 3 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Από τα 14 αεροσκάφη τα 6 έφεραν οπλισμό.

defencenet

Ρηγίλλης: δεν πήρε το χρίσμα ο Νικήτας

Η παρουσία του Νικήτα Κακλαμάνη στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά κατά τη χθεσινή παρουσίαση βιβλίου του Αλέκου Παναγούλη φούντωσε τα σενάρια για το χρίσμα του κόμματος ενόψει των δημοτικών εκλογών, ειδικά από τη στιγμή που ο πρόεδρος της Ν.Δ. Δεν θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Από την Ρηγίλλης όμως επέμεναν ότι «θέμα χρίσματος δεν τίθεται αυτή την περίοδο».

Παραπέμπουν, μάλιστα, σε απάντηση που έδωσε ο κ.Σαμαράς σε συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής” όπου δήλωσε πως “Στην πολιτική δεν υπάρχουν 'αυτοδικαίως'. Σε αυτά τα θέματα οι τοπικές κοινωνίες έχουν τον πρώτο λόγο”

“Για τις δημοτικές εκλογές δεν έχω να σας ανακοινώσω τίποτα σήμερα. Ούτε σε επίπεδο χρισμάτων ή υποψηφιοτήτων. Όταν, ως ΝΔ, έχουμε κάτι να σας ανακοινώσουμε θα το κάνουμε”, σημείωσε ο Π. Παναγιωτόπουλος.
newsit

Με επιταγή η πληρωμή οικιακής βοηθού και του κηπουρού

Καθιερώνεται η επιταγή παροχής υπηρεσιών. Με αυτήν θα αμείβονται δεκάδες κατηγορίες κατ’ οίκον απασχολουμένων, όπως του βοηθητικού προσωπικού, όσων παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα κ.ά.- αλλά και με την υποχρεωτική ασφάλιση της δεύτερης εργασίας (αφορά τους ασφαλισμένους πριν από το 1993).

Eιδικότερα προβλέπεται:

1. Η «αυτόματη» πληρωμή της αμοιβής και των ασφαλίστρων που αναλογούν για υπηρεσίες οικογενειακής βοηθητικής φροντίδας (οικιακή καθαριότητα, γενικό νοικοκυριό) κηπουρικές εργασίες, μεμονωμένες μικροεπισκευαστικές εργασίες που δεν συνιστούν οικοδομικές εργασίες, υπηρεσίες φύλαξης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων,

Με 24ωρη απεργία στις 26/4 απαντά η ΠΝΟ

Με 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 26 Απριλίου, απαντά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ στην εξαγγελία του Πρωθυπουργιού για άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα από 1ης Ιουνίου.


Επίσης, η ΠΝΟ κήρυξε 24ωρη απεργία για το Σάββατο 1η Μαΐου, σε όλα τα υπό ελληνική σημαία πλοία, συμμετέχοντας στη γενική εργατική απεργία της Πρωτομαγιάς.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΝΟ αναφέρει ότι απορρίπτει στο σύνολό τους τις εξαγγελίες και δηλώσεις του πρωθυπουργού, προειδοποιώντας πως οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις συνιστούν την πρώτη απάντηση των Ελλήνων ναυτικών στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται.
naftemporiki

Παραιτείται η κυβέρνηση του Βελγίου

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Ιβ Λετέρμ συναντάται με το βασιλιά Αλβέρτο προκειμένου να του ανακοινώσει την παραίτηση της κυβέρνησής του, όπως δήλωσε η υπουργός Υγείας μετά από έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.


Η Λορέτ Ονκελίνξ δήλωσε τους δημοσιογράφους ότι ο Λετέρμ δεν είχε άλλη επιλογή από το να παραιτηθεί μετά την αποχώρηση του φλαμανδικού φιλελεύθερου κόμματος από τον κυβερνητικό συνασπισμό.
naftemporiki

Μείωση ενοικίων στα εμπορικά καταστήματα ζητεί η ΕΣΕΕ

Μείωση των ενοικίων των εμπορικών καταστημάτων ζητεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ με ανοικτή επιστολή προς τους ιδιοκτήτες εμπορικών ακινήτων (φυσικά πρόσωπα καθώς και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου). Κοινή ανακοίνωση με την ΠΟΜΙΔΑ.


Αφού σημειώνει πως το 70% των εμπορικών επιχειρήσεων της χώρας στεγάζεται σε εκμισθωμένα καταστήματα, με το κόστος των ενοικίων να εκτιμάται σε τουλάχιστον 30% του συνολικού λειτουργικού κόστους μιας εμπορικής επιχείρησης, η ΕΣΕΕ απευθύνεται στους ιδιοκτήτες των ακινήτων σε όλη την επικράτεια, ζητώντας τη μείωση του ύψους των ενοικίων ή έστω μηδενικές αυξήσεις για τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2011.

Εξάλλου, σε κοινή ανακοίνωση με την ΠΟΜΙΔΑ καλείται η κυβέρνηση να προβεί επειγόντως στις εξής συγκεκριμένες νομοθετικές παρεμβάσεις:

1. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΝΠΔΔ. Το άρθρο 38 παρ. 3 του Π.Δ. 715/79 περί μισθώσεων των ακινήτων των ΝΠΔΔ καθορίζει ως χρόνο διάρκειας των μισθώσεων των ακινήτων

Oλοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις

Χιλιάδες απεργοί που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ διαδήλωσαν ενάντια στα οικονομικά μέτρα και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.


Αλ. Παπαρήγα: «Όχι» στο τρομοκρατικό δίλημμα της κυβέρνησης

Σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, η γενική γραματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να ρίξουν στο καλάθι των αχρήστων το τρομοκρατικό δίλημμα της κυβέρνησης : «Ή παίρνουμε δάνειο και χάνει ο λαός κάθε δικαίωμα ή δεν παίρνουμε δάνειο και πάλι τα χάνουμε» και να προχωρήσουν στην ανάκαμψη του κινήματος.

Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση για τις διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι ΔΝΤ και ευρωζώνη ασχολούνται με το τσάκισμα των λαϊκών κατακτήσεων και των λαϊκών αγώνων. «Με το που μπήκε στο ΥΠΟΙΚ, η τρόικα άνοιξε το ζήτημα ελευθερία απολύσεων και ότι δεν μπορεί στην Ελλάδα να είναι τόσο μικρός ο αριθμός των

Ανησυχία της Ρωσίας για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα...

Με ιδιαίτερη προσοχή και ανησυχία παρακολουθεί η Ρωσία τις εξελίξεις στην Ελλάδα και κυρίως το πως εξελίσσεται η οικονομική κατάσταση, όπως αναφέρει υψηλά ιστάμενη πηγή της ρωσικής διπλωματίας από την ρωσική πρωτεύουσα. Είναι πιθανό τις επόμενες ώρες ή ημέρες να υπάρξει νέα κίνηση υποστήριξης της Μόσχας ανάλογη με αυτή της 19ης Μαρτίου ή ακόμα πιό συγκεκριμένη και ουσιαστική.

Στις 19 Μαρτίου παραμονές της διάσκεψης της 25ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι "Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει, όχι μόνο παραδοσιακά, φιλική προς την Ρωσία χώρα, αλλά και βασικός διεθνής εταίρος της, μεταξύ άλλων και στον εμπορικό-οικονομικό τομέα".


Είναι σαφές ότι η Μόσχα φοβάται αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της πρωτοφανούς και εν πολλοίς «ανεξήγητης» κατ’αυτούς, εξέλιξης της κατάστασης. «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει

Η ώρα των πολιτικών στην Εξεταστική για τη Siemens

Με τον Γ. Κεφαλογιάννη, υπουργό Μεταφορών στην Οικουμενική κυβέρνηση, άνοιξε ο κύκλος των καταθέσεων πολιτικών προσώπων στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο Siemens. Θα ακολουθήσουν, από την ερχόμενη εβδομάδα, πρώην υπουργοί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε να κληθούν οι Γ. Βουλγαράκης, Χρ. Μαρκογιαννάκης, Β. Πολύδωρας, Πρ. Παυλόπουλος, Π. Χηνοφώτης, Χρ. Βερελής, Μ. Λιάπης, Κ. Χατζηδάκης, Ευρ. Στυλιανίδης, Αλ. Βούλγαρης, Σπ. Βούγιας, Εμ. Στράτακης, Αν. Νεράτζης και Μ. Μπεκίρης. Η ΝΔ πρότεινε να καταθέσουν τα μέλη της πενταμελούς επιτροπής που εισηγήθηκε στο ΚΥΣΕΑ την

Γ. Παπανδρέου: Αποτρέψαμε τη χρεωκοπία

Σε επιστράτευση κορυφαίων υπουργών για την επικοινωνιακή της οχύρωση εν όψει των τελικών αποφάσεων για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης προχωρεί η κυβέρνηση καθώς η πίεση από την άνοδο των διαφορικών επιτοκίων δανεισμού εντείνεται καθημερινώς επιβαρύνοντας το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κύριο επιχείρημα που θα επιστρατευθεί: «Δεν πρόκειται για προσφυγή στο ΔΝΤαλλά για ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης» και το πολιτικό του περιτύλιγμα: «Για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε την ευθύνη φέρει η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ».

Ανάλογα μηνύματα θα εκπέμψει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ίσως και στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Συνεργάτες του ταυτόχρονα διέψευδαν χθες κατηγορηματικά τις φήμες ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου πρόκειται να απευθύνει διάγγελμα τις επόμενες ημέρες.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πάντως χθες: «Δίνουμε τον αγώνα ώστε να μπορούμε να φύγουμε από την

Τοπικό ααδυνάτισμα

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως γυμνάζοντας συγκεκριμένα σημεία του σώματος (στα οποία υπάρχει μεγαλύτερο απόθεμα λίπους), θα μειώσουν περισσότερο το λίπος της περιοχής. Στη πραγματικότητα αυτό που καταφέρνουμε είναι να γυμνάσουμε το μυ και όχι το λίπος. Δεν υπάρχει άμεση επικοινωνία μεταξύ των μυών και του λιπώδους ιστού, έτσι ώστε γυμνάζοντας το μυ, να μειώνεται το λίπος της συγκεκριμένης περιοχής.

Για παράδειγμα, γυμνάζοντας τους κοιλιακούς μύες να μειώνεται το λίπος της κοιλιάς. Το λίπος του σώματος δεν "καίγεται" τοπικά, αλλά χρησιμοποιείται για παραγωγή ενέργειας την οποία ξοδεύουμε με τη σωματική μας δραστηριότητα. Η εντολή για χρησιμοποίηση του αποθηκευμένου λίπους ώστε να παραχθεί ενέργεια προέρχεται από τον εγκέφαλο και απευθύνεται σε ολόκληρο τον λιπώδη ιστό.

Ο λιπώδης ιστός περιέχει τα λιποκύτταρα τα οποία είναι οι αποθήκες λίπους του οργανισμού. Τα λιποκύτταρα υπάρχουν σε μεγάλο αριθμό στον οργανισμό και είναι μοιρασμένα σε όλο το σώμα, αλλά η κατανομή τους δεν είναι πάντα ομοιόμορφη. Το κοινό τους σημείο είναι ότι όλα τα

Απεργία με δυο συγκεντρώσεις στο κέντρο

Κινητοποιήσεις εργαζομένων που διαμαρτύρονται για τα οικονομικά μέτρα και τις αλλαγές σε ασφαλιστικό και φορολογικό. Σε απεργία για σήμερα καλεί το ΠΑΜΕ και συγκέντρωση στις 12:00 στο Σύνταγμα, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία και καλεί απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.


Ανεκτέλεστα παρέμειναν στο λιμάνι του Πειραιά τα δρομολόγια των πλοίων προς τις Κυκλάδες και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, εξαιτίας της 48ωρης απεργίας, που, παρότι κρίθηκε παράνομη από τα δικαστήρια, πραγματοποιούν σήμερα και αύριο τα μέλη των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ - Στέφενσον.

Τα μέλη των δύο ναυτεργατικών σωματείων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, απέκλεισαν τους καταπέλτες των πλοίων που είχαν προγραμματισμένα δρομολόγια, με αποτέλεσμα τα πλοία να μην αποπλεύσουν αλλά και να υπάρξουν μικρές αντεγκλήσεις με επιβάτες που ήθελαν να ταξιδέψουν. Στο λιμάνι εκτός από λιμενικούς, «παρών» είναι και η εισαγγελέας Πειραιά.

Σε σαρανταοκτάωρη απεργία προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά, αντιδρώντας στα μειωμένα κατά 20 έως 30%, όπως υποστηρίζουν, κονδύλια για τις εφημερίες. Τα νοσοκομεία θα

Οι συνομήλικοι

Μπατόν Σαλέ

Υλικά

1 βούτυρο 250 γρ
1 αυγό ολόκληρο
1 κρόκο αυγού
3 κουταλάκια αλάτι
2 κουταλάκια κονιάκ
10 κουταλιές τριμμένο αλμυρό τυρί
1 πακέτο αλεύρι 500 γρ. (όχι ολόκληρο)

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη.
Πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 C, για μισή ώρα περίπου.

Καλή επιτυχία!