www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Η σπουδιαότητα των λαχανικών ενάντια στον καρκίνο


Πριν από μερικές δεκαετίες οι ερευνητές έκαναν μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση: ποντίκια που είχαν σκόπιμα εκτεθεί σε καρκινογόνους παράγοντες εμφάνιζαν αυξημένη αντίσταση στην προσβολή από έναν δεύτερο καρκινογόνο παράγοντα. Παρουσίαζαν, δηλαδή, μια ανθεκτικότητα οφειλόμενη σε ένζυμα που τα κύτταρά τους τα είχαν συνθέσει αντιδρώντας στην προσβολή από τον πρώτο παράγοντα. Αυτή η παρατήρηση οδήγησε στη σκέψη να αναζητηθούν ουσίες με χημική συμπεριφορά παρόμοια με αυτήν των καρκινογόνων παραγόντων, χωρίς όμως να είναι επικίνδυνες. Ηδη από τη δεκαετία του ‘60 υπήρχαν ενδείξεις ότι αυτός ήταν ένας καλός τρόπος να «ξεγελαστούν» τα κύτταρα και να αρχίσουν να παράγουν ένζυμα προστασίας από κάποιον αληθινό καρκινογόνο παράγοντα.

Οχι τυχαία τα βλέμματα των επιστημόνων στράφηκαν στα σταυρανθή, την οικογένεια λαχανικών που τα μέλη της ευτυχώς μπορούν να βρίσκονται συχνά στο τραπέζι ακόμη και του πιο φτωχού:

Η Φώφη Γεννηματά εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ


Σε μια επιλογή έκπληξη κατέληξε τελικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για το πρόσωπο του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

Κατέληξε στην αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά η οποία, για το λόγο αυτό, θα παραιτηθεί από την κυβέρνηση.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ: «O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τη Φώφη Γεννηματά να αναλάβει τα καθήκοντα

Τροποποιήσεις στη διάταξη της απελευθέρωσης ωραρίου των πρατηρίων καυσίμων


Τροποποιήσεις στην προωθούμενη διάταξη για την απελευθέρωση του ωραρίου των πρατηρίων υγρών καυσίμων κατέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αξιοποίηση του Ελληνικού και το πρόγραμμα «Ήλιος».

 Ειδικότερα, προβλέπεται ότι η κάθε Περιφέρεια θα καταρτίζει τους πίνακες για τα πρατήρια που θα λειτουργούν υποχρεωτικά εκ περιτροπής τη νύχτα, εφόσον οι αυτόματοι πωλητές δεν επαρκούν για να καλύψουν τον πληθυσμό κάθε Περιφέρειας. Παράλληλα μειώνονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα για την μη τήρηση των διατάξεων περί της απελευθέρωσης του ωραρίου των πρατηρίων υγρών καυσίμων

Αποχωρεί από το διάλογο για το φορολογικό η ΝΔ


Αποχωρεί από το διάλογο για το φορολογικό η ΝΔ, καταγγέλλοντας το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο πως ως υπουργός Οικονομικών προχώρησε σε νέα χαράτσια για τα ακίνητα, χαράτσια της τελευταίας στιγμής, όπως αναφέρει, για τα οποία η ΝΔ δεν είχε ποτέ ενημερωθεί.

 Ειδικότερα, σε δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης κατηγορεί το Υπουργείο Οικονομικών πως «με όχημα τα

Πίσω στη ΝΔ, από τη Δημοκρατική Συμμαχία, ο Δημ. Ανδριόπουλος


Επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία ο κ. Δημοσθένης Ανδριόπουλος, έως και πρόσφατα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

 Ο κ. Ανδριόπουλος ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο

Αντ. Σαμαράς: Κάλπες στις 29/4 ή το πολύ μια εβδομάδα αργότερα


Υπέρ της διεξαγωγής εκλογών στις 29 Απριλίου ή «το πολύ μια εβδομάδα αργότερα» τάχθηκε για μία ακόμη φορά ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, ενώ επανέλαβε την ανάγκη ανάδειξης αυτοδύναμης κυβέρνησης.

 Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «θέλει συγκυβέρνηση για να σωθεί το ίδιο και όχι για να σωθεί η χώρα», ενώ ο ίδιος όπως είπε, επιδιώκει την εθνική συνεννόηση. «Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα θα αγκαλιάσω το σύνολο του κόσμου. Για να μπορέσεις όμως να επιτύχεις τη συνεννόηση και να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα κάποιος πρέπει να έχει την ευθύνη. Δεν μπορώ

Διαφωνία Γ. Ραγκούση στο ν/σχ για τα ταξί


Τη διαφωνία του στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τα ταξί εξέφρασε στο υπουργικό συμβούλιο ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, χαρακτηρίζοντας το νομοθέτημα «κοινωνικά άδικη» και «θλιβερή εξαίρεση».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι «για πρώτη φορά απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου δεν είναι ομόφωνη, αλλά κατά πλειοψηφία», ενώ πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν ότι ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας δεν προτίθεται να ψηφίσει το νομοθέτημα και στη Βουλή.

 Το νομοσχέδιο πάντως αναμένεται να τεθεί τις προσεχείς μέρες σε δημόσιο διάλογο και

Από 5 Απριλίου το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα


Την Πέμπτη 5 Απριλίου ξεκινά το πασχαλινό διευρυμένο ωράριο στα εμπορικά καταστήματα της Αττικής. Κλειστά θα είναι την Κυριακή του Πάσχα, 15 Απριλίου και τη Δευτέρα, 16 Απριλίου.

 Από την Τρίτη 17 Απριλίου επανέρχεται το κανονικό ωράριο.

Ειδικότερα, το εορταστικό ωράριο έχει ως εξής: 

Πέμπτη 05‐04: 09:00 – 21:00

 Παρασκευή 06‐04: 09:00 – 21:00

 Σάββατο 07‐04: 09:00 – 18:00

 Κυριακή 08‐04: ΚΛΕΙΣΤΑ

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τις παρελάσεις


Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. εν όψει των παρελάσεων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Στόχος να αποφευχθούν γεγονότα όπως αυτά της 28ης Οκτωβρίου, στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης. Σε ετοιμότητα θα είναι και εισαγγελείς σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι θα εποπτεύουν το έργο των αστυνομικών αρχών, παρεμβαίνοντας όπου κρίνεται απαραίτητο.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η διενέργεια προληπτικών ελέγχων σε άτομα και ιδιαίτερα σε οργανωμένες ομάδες ατόμων που κινούνται σε περιοχές διεξαγωγής των παρελάσεων και αυξημένα μέτρα προστασίας κοντά στις

Από αύριο στην Ελλάδα το νέο iPad


Αύριο Παρασκευή θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το νέο iPad, όπως ανακοίνωσε ο επίσημος διανομέας των προϊόντων της Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ταυτόχρονα, θα κυκλοφορήσει σε άλλες 24 χώρες, μεταξύ των οποίων Ιταλία, Ισπανία, Φινλανδία και Σουηδία.

 Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, ο νέος υπολογιστής-ταμπλέτα κατά τις τρεις πρώτες μέρες

Διατάξεις φορολογικού χαρακτήρα στο ν/σχ του ΥΠΑΝ


Τα τετραγωνικά μέτρα που αφορούν στις σοφίτες, στα πατάρια και στα υπόγεια των κατοικιών των φορολογούμενων, που νομιμοποιήθηκαν με το νόμο για τα αυθαίρετα, θα συνυπολογίζονται στα τεκμήρια διαβίωσης.

 Όπως προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, οι παραπάνω χώροι θα λαμβάνονται υπόψη ως βοηθητικοί χώροι (δηλαδή θα υπολογίζονται με 40 ευρώ το τ.μ.) για τη διαμόρφωση του τεκμαρτού εισοδήματος των φορολογουμένων

 Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και αρκετές άλλες διατάξεις φορολογικού χαρακτήρα, οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

- Απαλλαγή πρώτης κατοικίας θα δικαιούνται εκτός από τους πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ και οι πολίτες κρατών- μελών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).

- Δήλωση Ε9 θα υποβάλλεται μόνο στις περιπτώσεις μεταβολής της περιουσιακής κατάστασης και

Τρεις συλλήψεις για απάτες σε βάρος ιερέων


Στη σύλληψη τριών ανδρών ελληνικής υπηκοότητας και ηλικίας 46, 35 και 23 ετών που διέπρατταν συστηματικά απάτες σε βάρος ιερέων, σε όλη την επικράτεια προχώρησε η αστυνομία στη Χαλκίδα. Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις απάτης στην περιοχή της Φλώρινας.

Οι τρεις συλληφθέντες, με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, επικοινωνούσαν με τα θύματά τους και προφασίζονταν πως ήταν οι ίδιοι ιερείς, που εκπροσωπούσαν Εκκλησιαστικούς ασφαλιστικούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο λόγω μαθητικής παρέλασης


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν το Σάββατο 24 Μαρτίου σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, λόγω της μαθητικής παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί στη Λ. Αμαλίας, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

 Συγκεκριμένα, από τις 7.00 θα απαγορευθεί η στάση και η στάθμευση και θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στις παρακάτω λεωφόρους, οδούς και πλατείες:

 -Λ. Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.

 -Λ. Β. Σοφίας, στο τμήμα της από την συμβολή με την Λ. Β. Κωνσταντίνου έως τη Λ. Αμαλίας.

«΄Οχι» Καρατζαφέρη σε προεκλογική περίοδο τη Μ. Εβδομάδα


Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο η προεκλογική περίοδος να συμπίπτει με τη Μεγάλη Εβδομάδα διατύπωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. «Επιτέλους να σεβαστούμε τη θρησκεία, να σεβαστούμε την ορθοδοξία», είπε

Ενημέρωση για τη διαχείριση των πελατών Energa-Hellas Power ζητεί η ΡΑΕ


Ενημέρωση για τη διαδικασία διαχείρισης των πρώην πελατών της Energa και της Hellas Power, ζητεί η Ρυθμιστική Αρχή ΕνέργειαςΡΑΕ από τη ΔΕΗ, εν όψει της λήξης της προθεσμίας (στα τέλη Απριλίου) για τους συγκεκριμένους καταναλωτές να δηλώσουν αν θα παραμείνουν στη ΔΕΗ ή θα μεταφερθούν σε άλλον εναλλακτικό προμηθευτή.

Στην επιστολή της η ΡΑΕ επισημαίνει ότι σύμφωνα με τον νόμο οι πρώην πελάτες των Energa Power Trading και Hellas Power έχουν προθεσμία τριών μηνών (ως τις 25 Απριλίου) προκειμένου να προχωρήσουν σε υπογραφή σύμβασης με προμηθευτή της

Σύλληψη για χρέη στη Σίφνο


Συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης στη Σίφνο ένας 29χρονος εργολάβος οικοδομών, για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 79.291,69 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών

Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους χούλιγκαν που συμμετείχαν στα επεισόδια του ΟΑΚΑ


Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ τις φωτογραφίες και τα ονόματα δυο συλληφθέντων από τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι ΠΑΟ – Ολυμπιακός.

Οι δύο νεαροί που φέρονται ότι είχαν συμμετοχή στα επεισόδια του ΟΑΚΑ αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες καθώς «κατηγορούνται κατά περίπτωση για κατοχή και κατασκευή – κατοχή από κοινού εκρηκτικών βομβών και υλών, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενηθεί κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα, διατάραξη κοινής ειρήνης με εκτέλεση βιαοπραγιών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατοχή φωτοβολίδων, καθώς και για αδικήματα που

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε απάτες σε βάρος πολλών τραπεζών και της ΔΕΗ


Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται δύο Ελληνες και τρεις αλλοδαποί που κατηγορούνται ότι υπέκλεπταν αριθμούς πιστωτικών κρατών και προχωρούσαν σε απατηλές πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ, το ύψος των οποίων ανέρχεται στο ποσό των 47.383.71 ευρώ.

Υπόθεση απάτης σε βάρος τράπεζας και της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 Ελλήνων και 3 αλλοδαπών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για απατηλές πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής της Τράπεζας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι πραγματοποιούσαν αυτές τις συναλλαγές χρησιμοποιώντας τους αριθμούς πιστωτικών καρτών που είχαν υποκλέψει από ανυποψίαστους πολίτες, με αδιευκρίνιστο προς το παρόν τρόπο. Τα θύματα είδαν να χρεώνονται οι

Financial Times:H Ρωσία «Σωσίβιο» σωτηρίας στην πεινασμένη Ελλάδα


Οι Financial Times, με εκτενή ανάλυσή τους, εξηγούν τους λόγους που η Μόσχα θέλει να επενδύσει στη χώρα μας, τους λόγους που η Ελλάδα θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε μια τέτοια συμφωνία και ποιος έλληνας πολιτικός θα δώσει τα χέρια με τους Ρώσους, μετά τις εκλογές.

Το άρθρος ξεκινά με ένα ερώτημα. «Γατί είναι τόσο άκαμπτη η Ρωσία στην υπεράσπιση του Μπασάρ Αλ Άσαντ»; Για να απαντήσει λέγοντας πως «προς μεγάλη έκπληξη των ΗΠΑ και Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Μόσχα έχει μπλοκάρει τις προσπάθειες -στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ- να απομονωθεί περαιτέρω το καθεστώς της Συρίας».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης, ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υποστηρίζει ότι η κυβέρνησή του αισθάνεται ότι έχει καεί από τον τρόπο που χρησιμοποίησε το

Το Πίρι Ρέις κάνει «βόλτες» δυτικά της Χίου


Δυτικά της Χίου έπλεε σήμερα στις 6:45 τα ξημερώματα το Πίρι Ρέις, αυξάνοντας την ένταση και τη νευρικότητα στο Αιγαίο.

Οι ελληνικές Αρχές παρακολουθούν την πορεία του ωκεανογραφικού με στόχο την αποφυγή θερμού

N. Νικολόπουλος: Να ληφθούν μέτρα για την προστασία των κατόχων πιστωτικών καρτών


Η υποχρεωτική συμμετοχή των ιδιωτών - κατόχων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στο PSI, λόγω της ενεργοποίησης της ρήτρας συλλογικής δράσης, εγείρει μείζον θέμα για τους μικροεπενδυτές με ποσά κάτω 100.000 ευρώ, τονίζει σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, ζητώντας παράλληλα από το Υπουργείο να αποκαταστήσει τις απώλειες των μικροεπενδυτών, έστω και με την εφαρμογή ισοδύναμων μέτρων, όπως ο συμψηφισμός με οφειλές τους προς το Ελληνικό Δημόσιο.

 Χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στην ερώτησή του, ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει τα εξής:

 «Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες της δικαιολογημένης αγανάκτησης όσων στήριξαν με την αποταμίευσή τους το Ελληνικό Δημόσιο, ψάχνοντας καταφύγιο για τις οικονομίες τους, από τη

Ελπίδες για νέες θεραπείες κατά της φαλάκρας



Ελπίδες για νέες θεραπείες κατά της φαλάκρας γεννά μια νέα επιστημονική ανακάλυψη. Ομάδα ερευνητών στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Έλληνα καθηγητή δερματολογίας Γιώργο Κωτσαρέλλη, εντόπισε για πρώτη φορά ένα άγνωστο μέχρι σήμερα βιολογικό μηχανισμό που προκαλεί φαλάκρα.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine», έκαναν εργαστηριακά πειράματα με ανθρώπους και ποντίκια και εντόπισαν μία πρωτεΐνη που πυροδοτεί την απώλεια των τριχών.

Οι λευκοί άνδρες συνήθως αρχίζουν να χάνουν τα μαλλιά τους στη μέση ηλικία και το 80% περίπου έχουν μικρότερη ή μεγαλύτερη φαλάκρα έως τα 70 τους. Για την τριχόπτωση μπορεί να

Νέο τεστ αίματος προβλέπει έγκαιρα το έμφραγμα



Εγκαιρη πρόβλεψη του εμφράγματος υπόσχεται ένα νέο τεστ αίματος. Οι δημιουργοί του εκτιμούν ότι το τεστ θα είναι διαθέσιμο στο εμπόριο σε περίπου ενάμιση χρόνο.

 Σύμφωνα με το νέο τεστ, όσοι έχουν υψηλά επίπεδα μεγάλων και παραμορφωμένων ενδοθηλιακών κυττάρων στο κυκλοφορικό σύστημά τους (συχνά μάλιστα τα κύτταρα αυτά αναπτύσσουν πολλαπλούς πυρήνες αντί για έναν), πιθανότατα κινδυνεύουν άμεσα από έμφραγμα.

 «Ποτέ ως τώρα δεν είχαμε ένα τρόπο να προβλέψουμε το έμφραγμα, όμως έχουμε πλέον στα χέρια μιας ένα καλό διαγνωστικό εργαλείο», δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνητών δρ Έρικ Τόπολ, διευθυντής του Ινστιτούτου Scripps στην Καλιφόρνια, που δημοσίευσε τη σχετική μελέτη στο

Εξιχνιάστηκε απάτη με εικονικές πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ


Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση απάτης σε βάρος τραπεζικού καταστήματος και της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ).

 Συγκεκριμένα, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων και τριών αλλοδαπών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία πραγματοποιούσε απατηλές πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής της τράπεζας.

 Αντιπρόσωπος του τραπεζικού καταστήματος κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 04-01-2012 έως και 19-01-2012, πραγματοποιήθηκαν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής της τράπεζας, 80 απατηλές πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ, με τη χρήση 10 πιστωτικών καρτών, έκδοσης της ανωτέρω τράπεζας, συνολικού ύψους 47.383,71 ευρώ.

Από ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων που πραγματοποίησε προσωπικό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 22 μοναδικοί διαφορετικοί συνδυασμοί ηλεκτρονικών διευθύνσεων (ip addresses), μέσω των οποίων πραγματοποιήθηκαν οι

Προβάδισμα 10 μονάδων στη ΝΔ, στη δεύτερη θέση ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ


Προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων στη Νέα Δημοκρατία δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC, για λογαριασμό του περιοδικού «Επίκαιρα».

Στην πρώτη δημοσκόπηση, μετά την εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην προεδρία, το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 12,5%, ενώ στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας ήταν στην πέμπτη θέση με 11%.

 Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 22,5%, το ΠΑΣΟΚ 12,5%, το ΚΚΕ 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, η Δημοκρατική Αριστερά 11,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 11%, η Χρυσή Αυγή 3,5%, ο ΛΑΟΣ 3%, οι Οικολόγοι

Στο υπουργικό το ν/σχ για τα ταξί


Το νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει τις διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, θα βρεθεί, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο συνεδριάζει στις 15.00, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

 Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

 1. Ανακοινώσεις Πρωθυπουργού.

 2. Σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημοσίων έργων και άλλες διατάξεις». (Εισηγητής: Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών