www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Τροποποιήσεις στη διάταξη της απελευθέρωσης ωραρίου των πρατηρίων καυσίμων


Τροποποιήσεις στην προωθούμενη διάταξη για την απελευθέρωση του ωραρίου των πρατηρίων υγρών καυσίμων κατέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αξιοποίηση του Ελληνικού και το πρόγραμμα «Ήλιος».

 Ειδικότερα, προβλέπεται ότι η κάθε Περιφέρεια θα καταρτίζει τους πίνακες για τα πρατήρια που θα λειτουργούν υποχρεωτικά εκ περιτροπής τη νύχτα, εφόσον οι αυτόματοι πωλητές δεν επαρκούν για να καλύψουν τον πληθυσμό κάθε Περιφέρειας. Παράλληλα μειώνονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα για την μη τήρηση των διατάξεων περί της απελευθέρωσης του ωραρίου των πρατηρίων υγρών καυσίμων
στα 5.000 ευρώ (σ.σ. με την αρχική διατύπωση τα πρόστιμα κυμαίνονταν από 15.000 έως 20.000 ευρώ).

 Ο υπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε επίσης ότι αποσυνδέεται η αναπροσαρμογή των τιμών πώλησης ενέργειας που παράγεται από ΑΠΕ, από τα τιμολόγια της ΔΕΗ ΑΕ και η αναπροσαρμογή συνδέεται με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου έτους ώστε να αντικατοπτρίζεται η πραγματική απώλεια σε όρους αγοραστικής δύναμης. Συγκεκριμένα, οι τιμές θα αυξάνονται ενιαία κατ΄ έτος σε ποσοστό 50% (με την αρχική διατύπωση το ποσοστό αυτό ήταν 25%) επί του δείκτη τιμών καταναλωτή του προηγούμενου έτους.

 Παρέχεται ταυτόχρονα η δυνατότητα προσαύξησης έως 10% των τιμών πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς, υπό την προϋπόθεση ότι ποσοστό τουλάχιστον 70% του κόστους εξοπλισμού του εν λόγω σταθμού έχει παραχθεί σε χώρα της Ε.Ε. ή σε χώρα της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης (σ.σ. με την αρχική διατύπωση το ποσοστό ήταν έως 80%).

Δεν υπάρχουν σχόλια: