www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες μέρες – Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τις επόμενες τρεις ημέρες.


Όπως αναφέρεται, σήμερα προβλέπονται κατά τις νυχτερινές ώρες πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Για την της Αττική, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα το βράδυ και κατά περιόδους αύριο.

Αύριο Δευτέρα, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της δυτικής και βόρειας χώρας.

Την Τρίτη (20.12.2011) οι έντονες βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα, το Ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στα Δωδεκάνησα, ενώ την Τετάρτη (21.12.2011), μετά

Στον έφορο για αίτημα εξαίρεσης από το χαράτσι


Σε πέντε δόσεις από τον Απρίλιο του 2012 έως και τον Ιανουάριο του 2013 θα πληρωθεί το επόμενο έτος το ειδικό τέλος ακινήτων, ενώ όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτημα εξαίρεσης από το χαράτσι λόγω οικονομικής δυσχέρειας ή λόγω υγείας θα πρέπει να αναζητήσουν τον προϊστάμενο της Εφορίας τους.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε λίφτινγκ του ειδικού τέλους ακινήτων, επιχειρώντας να απορροφήσει μέρος των έντονων αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η επιβολή του. Ετσι για παράδειγμα, ανοίγει ο δρόμος για διακανονισμό και του τέλους ακινήτων με τρόπο ανάλογο του διακανονισμού επί του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, διευρύνονται οι δικαιούχοι μειωμένου τέλους και μειώνονται οι επιβαρύνσεις για ξενοδοχειακές μονάδες.

Αναλυτικά, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπει:

- Δόσεις. Για φέτος το τέλος ακινήτων εξοφλείται σε δύο δόσεις με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που εκδίδονται από τον Οκτώβριο έως και τον Ιανουάριο του 2012 και για το επόμενο

Βορίδης: Υπέρ της κατάργησης της μονιμότητας στο Δημόσιο


«Κάποιοι συγκινούνται στις κεϊνσιανές πολιτικές για το δημόσιο τομέα αλλά δεν συγκινούνται για το τι συμβαίνει στον ιδιωτικό», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης τασσόμενος εκ νέου υπέρ της κατάργησης της μονιμότητας στο δημόσιο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το οριζόντιο μέτρο της εφεδρείας είναι ανορθολογικό.

«Δεν υπάρχει συμφωνία για νέα μέτρα γιατί δεν υπάρχει προγραμματική σύγκλιση μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Τα τρία κόμματα θα στηρίξουν το πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας», συνέχισε ο υπουργός.

Ο κ. Βορίδης πρόσθεσε ότι «το σημαντικό για την επιμήκυνση του βίου της κυβέρνησης είναι να μπορούν να συμφωνήσουν τα κόμματα», ενώ για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού ανέφερε ότι νομικά ο κ. Παπαδήμος μπορεί να κάνει ανασχηματισμό, πολιτικά όμως θα πρέπει να

Ποινική δίωξη σε βάρος του Παπαγεωργόπουλου

Ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ασκήθηκε, από τον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης για το οικονομικό έγκλημα Λάμπρο Τσόγκα, σε βάρος του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, του τότε γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, του πρώην αντιδημάρχου Μιχάλη Ζορπίδη και ενός πρώην υπαλλήλου του δήμου.

Μετά από έρευνα εντοπίστηκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, που διατηρούσαν από κοινού με συγγενικά πρόσωπα, υπέρογκα ποσά που δεν δικαιολογούνταν από την επαγγελματική τους δραστηριότητα, για τη δεκαετία 1998-2008.

Εντωμεταξύ το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης του Μιχάλη Λεμούσια.

Παπαγεωργόπουλος: «Θα υπομείνω και αυτή την δοκιμασία»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις οποία ανέφερε:

«Όλη μου η ζωή άλλωστε είναι μία δοκιμασία και μία προσφορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης. 17 χρόνια αθλητής, Σημαιοφόρος της Ολυμπιακής Ομάδος, 17 χρόνια Βουλευτής, 2 χρόνια Υπουργός,

Εγκρίθηκε η υπερθερμία ως θεραπεία του καρκίνου

Μια μέθοδος που είναι ευρέως διαδεδομένη διεθνώς, έγινε δεκτή ως ιατρική πράξη, από το ελληνικό Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας.

Η υπερθερμία, μια μέθοδος θεραπείας του καρκίνου χωρίς παρενέργειες, εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας ελπίδες σε χιλιάδες ασθενείς που υποφέρουν από τη νόσο.

Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται ήδη στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα χρησιμοποιείται σε δύο ιδιωτικά νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη και το νοσοκομείο Αττικόν στην Αθήνα. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι την έναρξη της εφαρμογής από τα νοσοκομεία, χρειάζεται πλέον η δημοσίευση στο ΦΕΚ, προκειμένου να αρχίσει να καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το κόστος της προμήθειας του μηχανήματος υπερθερμίας κυμαίνεται από 150.000 έως 250.000 ευρώ, ενώ το κόστος της κάθε συνεδρίας έχει κοστολογηθεί στα 60 ευρώ για την επί πολλοίς

Τι απάντησε ο Γουόρεν Μπάφετ σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι θα έκανε με το έλλειμμα του προϋπολογισμού

Ο διάσημος, για τον πλούτο και τις αγαθοεργίες του, Αμερικανός επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ, σε ερώτηση από το CNBC τι θα έκανε με το έλλειμμα του προϋπολογισμού, απάντησε:

«Θα το τελείωνα σε πέντε λεπτά. Απλώς περνάς έναν νόμο, που λέει ότι κάθε φορά όπου το έλλειμμα είναι περισσότερο από 3% του ΑΕΠ, όλα τα

Τροπολογία Βορίδη επισπεύδει το «άνοιγμα» του κλάδου των φορτηγών

Στην άμεση απελευθέρωση του επαγγέλματος των μεταφορών με φορτηγά δημόσιας χρήσης προχωρά με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Υποδομών.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, η μεταβατική περίοδος για τη χορήγηση αδειών φορτηγών δημόσιας χρήσης μειώνεται δραστικά και λήγει την 1η Ιανουαρίου

Προσφυγή ΑΕΙ στο Συμβούλιο της Επικρατείας


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν σήμερα σύσσωμα τα 24 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και όλες οι πρυτανικές αρχές, ζητώντας να κριθούν αντισυνταγματικές οι υπουργικές αποφάσεις που αφορούν στην ταξινομική ψήφο και στις διαδικασίες εκλογής συμβουλίων διοίκησης στα Πανεπιστήμια, όπως και ο πρόσφατος Ν. 4009/2011.

Τα 24 Πανεπιστήμια της χώρας και τα 41 μέλη των πρυτανικών αρχών ζητούν συγκεκριμένα από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου να ακυρωθούν ως αντίθετες στο άρθρο 16 του Συντάγματος οι αποφάσεις της υπουργού Παιδείας με τις οποίες καθορίζεται: «η εφαρμογή του συστήματος ταξινομικής ψήφου κατά τη διαδικασία εκλογής καθηγητών - εσωτερικών μελών του συμβουλίου κάθε ΑΕΙ», αλλά και «η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του

Χάπι υπόσχεται αδυνάτισμα χωρίς παρενέργειες


Ένα νέο χάπι υπόσχεται απώλεια των περιττών κιλών χωρίς παρενέργειες. Το φάρμακο με την κωδική ονομασία ΟΑΡ-189 κόβει την πείνα μέσω της περιεκτικότητάς του σε ορμόνες που παράγονται με φυσικό τρόπο στο στομάχι όταν επέρχεται ο κορεσμός.

Μίμηση του «χορτάτου» οργανισμού


Όπως συγκεκριμένα εξηγεί ο «πατέρας» της νέας θεραπείας, καθηγητής Στίβεν Μπλουμ από το Imperial College του Λονδίνου, ειδικός σε παγκόσμιο επίπεδο στο πεδίο της παχυσαρκίας, το φάρμακο δρα μιμούμενο την ορμόνη του γαστρεντερικού συστήματος οξυντομοντουλίνη, η οποία παράγεται όταν ο οργανισμός «αισθάνεται» χορτάτος.

Τα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης αυξάνονται και σε παχύσαρκα άτομα που υποβάλλονται σε επεμβάσεις γαστρικού bypass (ή γαστρικής παράκαμψης κατά Roux en-Y). Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης επέμβασης που οδηγεί στον περιορισμό πρόσληψης τροφής με μείωση της απορρόφησης των προσλαμβανομένων θερμίδων, το στομάχι διαχωρίζεται στο ανώτερο τμήμα του με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα μικρότερο το οποίο γεμίζει με πολύ λιγότερη τροφή. Η συγκεκριμένη επέμβαση έχει αποδειχθεί αποτελεσματική ενάντια στην παχυσαρκία αλλά συνδέεται με κινδύνους. Ετσι ο καθηγητής Μπλουμ αναζήτησε έναν τρόπο για να πετύχει τα ίδια αποτελέσματα χωρίς… νυστέρι.

Αποτελέσματα χωρίς νυστέρι


«Πιστεύω ότι μπορούμε να μιμηθούμε τη σημαντική απώλεια βάρους που επιτυγχάνεται με την επέμβαση γαστρικού bypass, μέσω της χορήγησης από του στόματος θεραπειών που περιέχουν

«Κλειδώνουν» οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις


Η περικοπή των επικουρικών συντάξεων και άλλες παρεμβάσεις όσον αφορά το ασφαλιστικό και τα εργασιακά αναμένεται να βρεθούν επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει την Τετάρτη.

Μιλώντας στο ρ/σ Βήμα fm, o υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης έκανε λόγο για μειώσεις της τάξεως του 25%, οι οποίες θα εφαρμοστούν από 1η Ιανουαρίου 2012.

Η νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή με διαδικασίες εξπρές έως το τέλος Ιανουαρίου, αλλά θα έχει αναδρομική ισχύ από 1ης/1.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις επικουρικές συντάξεις, τονίζοντας πάντως ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει να τις διασφαλίσει» και παραπέμποντας για περισσότερες λεπτομέρειες στις

Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων


Με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, θα συναντηθεί την Τρίτη στις 11.00 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς θα παρευρεθεί επίσης αύριο στις 13:00, στην κεντρική εκδήλωση που διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ στην Πλατεία Καπνικαρέας (πεζόδρομος Ερμού), στο πλαίσιο της

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Δεν υπάρχει περιθώριο για επιπλέον φόρους

Το ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων απέρριψε η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, τονίζοντας ότι οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο. «Δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για επιπλέον φορολόγηση, πέραν των μέτρων που έχουν ψηφιστεί, ούτε φυσικά μπορεί πια να μιλήσει κανείς για συντάξεις και μισθούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ερωτηθείσα σχετικά με το χρόνο που θα στηθούν κάλπες, σημείωσε ότι οι εκλογές «δεν είναι πρόσχημα ή άλλοθι, ούτε πρέπει να δημιουργούν ανησυχία». «Οι εκλογές είναι μια φυσιολογική δημοκρατική διαδικασία και μάλιστα δημιουργεί και ένα διέξοδο και ένα αίσθημα ευθύνης στον κόσμο απέναντι στην συγκυρία που περνάμε», παρατήρησε.

Πρόσθεσε επίσης πως όταν ολοκληρώσει η κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου το έργο της για τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, «ομαλά θα πάμε στις εκλογές και φυσικά οι εκλογές θα δώσουν και

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι μηχανικοί


Σε κατάληψη διαρκείας τμημάτων του Ταμείου Συντάξεων Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, ώστε να αποτραπεί η αποστολή των ειδοποιητηρίων των νέων αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών στα μέλη του ΤΣΜΕΔΕ προχώρησαν από σήμερα οι μηχανικοί, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Παράλληλα, από την Πέμπτη 22/12, η αντίδραση των μηχανικών σκληραίνει, καθώς διακόπτεται η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος δήλωσης αυθαιρέτων και ελέγχου αμοιβών του ΤΕΕ μέχρι τη δέσμευση της κυβέρνησης για απόσυρση των αλλαγών του Νόμου 3919/2011.

Σύμφωνα επίσης με την κοινή απόφαση ΤΕΕ και φορέων των μηχανικών, θα ξεκινήσουν έλεγχοι για τυχόν πολεοδομικές παραβάσεις σε δημόσια κτήρια και κτήρια κλειστών αγορών (σούπερ μάρκετ,

Έκδοση δελτίων ταυτότητας Ελλήνων πολιτών σε Κύπρο και Γερμανία


Τη δυνατότητα να εκδώσουν τα δελτία ταυτότητάς τους στην Κύπρο και τη Γερμανία έχουν πλέον οι Έλληνες πολίτες που διαμένουν μόνιμα στις χώρες αυτές. Η διαδικασία γίνεται για πρώτη φορά μέσω των ελληνικών προξενικών αρχών.


Με τη ρύθμιση αυτή, διευκολύνονται πλέον οι ομογενείς, που κατοικούν μόνιμα στη Γερμανία και τη Κύπρο, στον εφοδιασμό τους με αστυνομικές ταυτότητες, μετά από αίτημά τους

Nτ. Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση ακολουθεί μικροκομματικές λογικές


Η κυβέρνηση Παπαδήμου ακολουθεί μικροκομματικές λογικές, παρατήρησε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο ρ/σ Real FM και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να διώξει όλους τους υφυπουργούς, καθώς και τους υποψηφίους για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Παρακολουθούμε το απόλυτο θέατρο του παραλόγου, είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σχολιάζοντας την εικόνα της κυβέρνησης, κάποιοι υπουργοί έχουν μπει στη δελφινομαχία, ενώ άλλοι βρίσκονται σε προεκλογική λογική, με αποτέλεσμα να μη γίνεται δουλειά.

«Αν καταρρεύσει η κυβέρνηση Παπαδήμου το Γενάρη χωρίς να ολοκληρωθεί η δανειακή σύμβαση και το PSI, το κόμμα που έχει αναλάβει αυτή την ευθύνη, θα έχει οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία», υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη

Δημοκρατική Συμμαχία: Όχι σε νέους φόρους και αυξήσεις αντικειμενικών αξιών


Την αντίθεσή του στην επιβολή νέων φόρων και στις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών εκφράζει με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης.

Ο κ. Ζαφειριάδης υπογραμμίζει την ανάγκη να προχωρήσει η κυβέρνηση στην υιοθέτηση νέας φορολογικής πολιτικής τολμώντας, όπως τονίζει,

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τις άδειες κινητής τηλεφωνίας


Στην υπογραφή των συμβάσεων χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες των 900 και 1800 MHz προχώρησαν σήμερα ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων Δρ. Λ. Κανέλλος και οι επικεφαλής των εταιρειών Cosmote-Vodafone - Πάναφον και Wind, κ.κ. Μ. Τσαμάζ, Γλ. Περσιάνης και Ν. Ζαρκαλής.
Ολοκληρώθηκε έτσι και επίσημα η διαγωνιστική διαδικασία αναδασμού (refarming) του φάσματος που σχεδίασε και υλοποίησε η ΕΕΤΤ.


«Η διαδικασία αναδασμού του φάσματος στις ζώνες των 900 και 1800 MHz αποτελεί καθοριστική εξέλιξη για το μέλλον της κινητής ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα», δήλωσε ο Δρ. Λεωνίδας Κανέλλος στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ρυθμιστικής Αρχής.

«Η χορήγηση των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στην κινητή τηλεφωνία πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τις αρχές του

Επιτεύγματα στο χώρο της εξωσωματικής


Κατάψυξη ωοθηκικού ιστού σε 5 γυναίκες που νοσούν από διαφορετικές μορφές καρκίνου επιτεύχθηκε πρόσφατα από επιστήμονες στη χώρα μας. Η κατάψυξη ωοθηκικού ιστού έγινε προκειμένου να ολοκληρώσουν οι γυναίκες τη θεραπεία του καρκίνου με ακτινοβολία/χημειοθεραπεία και μετά να μεταμοσχευθεί στις ωοθήκες τους ώστε να καταστούν και πάλι γόνιμες.

Επίσης στις αρχές του μήνα έγινε λαπαροσκοπική αποφλοίωση ωοθήκης σε γυναίκα 42 ετών με καρκίνο του μαστού η οποία θα υποβληθεί σε θεραπεία χημειοθεραπείας.

Ο ωοθηκικός ιστός από την αποφλοίωση και των δύο ωοθηκών

Σε πέντε δόσεις το χαράτσι της ΔΕΗ το 2012- Κατασχέσεις σε όσους δεν πληρώσουν!

Σε πέντε δόσεις θα καταβάλλεται από το νέο έτος το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί τον Απρίλιο του 2012, ενώ η τελευταία δόση τον Ιανουάριο του 2013.

Αίτημα εξαίρεσης από την καταβολή του τέλους μπορούν να καταθέτουν οι πολίτες λόγω οικονομικής δυσχέρειας ή υγείας στον προϊστάμενο της εφορίας τους.

Σύμφωνα με τις τελικές ρυθμίσεις που δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, με τους λογαριασμούς του Απριλίου 2012 θα ξεκινήσει και η αποπληρωμή των δόσεων για το χαράτσι στα ακίνητα του 2012 η οποία θα ολοκληρωθεί με τους λογαριασμούς του Ιανουαρίου του 2013.

Αν ο καταναλωτής δεν πληρώσει το τέλος που του αναλογεί, και δηλώσει αδυναμία πληρωμής, τότε οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ- και όχι τριμελείς επιτροπές όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί- θα

Ελέγξτε τις «αδιάκριτες» εφαρμογές του Facebook

Ένα νέο πρόσθετο του Google Chrome ονόματι fPrivacy σας επιτρέπει να «ελέγχετε» τις εφαρμογές που θέλουν να έχουν πρόσβαση σε πολλές πληροφορίες σας («Post to my wall» ή «Access profile info») κάθε φορά που καλείστε να δώσετε εξουσιοδότηση σε μία εξ' αυτών.

Ο δημιουργός του νέου αυτού plugin, Chad Selph ανέπτυξε τη συγκεκριμένη εφαρμογή προκειμένου να δώσει στους χρήστες την ευκαιρία να προστατέψουν τα δεδομένα τους από

Γκύζη: Μεγάλη ποσότητα ηρωΐνης και όπλα σε εργαστήριο ναρκωτικών


Εργαστήριο νόθευσης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών, το οποίο διατηρούσαν μέλη αλβανικού κυκλώματος λαθρεμπόρων, εντόπισε η αστυνομία στην περιοχή του Γκύζη.

Σε έφοδο που έγινε χθες συνελήφθησαν ένας άνδρας και μία γυναίκα αλβανικής υπηκοοότητας, 23 και 22 ετών αντίστοιχα και κατασχέθηκαν περίπου 15 κιλά ηρωίνης, κοκαΐνη και όπλα.

Ειδικότερα κατασχέθηκα 14 κιλά και 875 γραμμάρια ηρωίνης, 235 γραμμάρια κοκαΐνης, ποσότητα σκόνης χρώματος καφέ άγνωστης

Στη δημοσιότητα την Τρίτη τα πόθεν έσχες των πολιτικών


Στη δημοσιότητα θα δοθούν το πρωί της Τρίτης οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των 300 βουλευτών, των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και υφυπουργών, καθώς και των Ελλήνων ευρωβουλευτών, που αφορούν το οικονομικό έτος 2009.

Οι δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης θα αναρτηθούν και στον ιστότοπο της Βουλής των Ελλήνων, καθώς «πράσινο φως» για τη σχετική ενέργεια άναψε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Σχετικό αίτημα είχε υποβάλει η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της

Γ. Καμίνης: Ο κόσμος διστάζει να κατέβει στο κέντρο


Ο δήμος της Αθήνας δεν έχει τα μέσα για να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα στους δρόμους της πόλης, δήλωσε ο Γ. Καμίνης, ενώ όπως εκτίμησε, το κέντρο της πρωτεύουσας δεν έχει συνέλθει, καθώς ο κόσμος διστάζει να κατέβει, διότι θεωρεί ότι θα το βρει κλειστό.

Ακόμη και το παρεμπόριο είναι θέμα οργανωμένου εγκλήματος, σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, μιλώντας στον Βήμα FM και πρόσθεσε για το θέμα της λειτουργίας του κέντρου: Γιατί να κατέβει κανείς στο κέντρο όταν θεωρεί ότι θα το βρει κλειστό από μια πορεία 50 ατόμων που θα

Από σήμερα οι αιτήσεις για απασχόληση 10.000 επιδοτούμενων ανέργων


Αρχίζει σήμερα η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή επιχειρήσεων στο πρόγραμμα «απασχόλησης και κατάρτισης δικαιούχων επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ΟΑΕΔ .

Στόχος είναι η απασχόληση 10.000 επιδοτούμενων ανέργων, σε νέες θέσεις εργασίας, με την καταβολή ποσού ίσου προς το επίδομα ανεργίας, ως επιδόματος απασχόλησης στις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους, καθώς και η κατάρτισή τους στο αντικείμενο απασχόλησής τους.
Μέσω του προγράμματος ο ΟΑΕΔ προσφέρει κίνητρο στις επιχειρήσεις να προσλάβουν και να καταρτίσουν επιδοτούμενους ανέργους, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα μειώσουν το

Απαγόρευση κίνησης φορτηγών την περίοδο των γιορτών


Απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου θα ισχύσει στις εθνικές οδούς κατά την περίοδο των γιορτών για την ασφαλέστερη μετακίνηση των εκδρομέων.
Ειδικότερα, το μέτρο θα ισχύσει ως εξής:

1. Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011 και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012 για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:


α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).
β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη

ΝΔ: Εκτός εκλογικών συνδυασμών όποιος διεκδικεί αναδρομικά


Μήνυμα προς όσους πρώην και νυν βουλευτές της ΝΔ έχουν διεκδικήσει αναδρομικά, στέλνει ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς καλώντας τους να παραιτηθούν άμεσα από τις διεκδικήσεις τους, αλλιώς δεν πρόκειται να είναι υποψήφιοι με το κόμμα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε ότι «με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

Στρος-Καν: «Βάρκα που βουλιάζει» η ευρωζώνη


Απαισιόδοξος σχετικά με την κατάσταση στην ευρωζώνη εμφανίστηκε ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ , Ντομινίκ Στρος-Καν, στις πρώτες του δηλώσεις για την οικονομία περίπου επτά μήνες μετά την καταγγελία εις βάρος του για απόπειρα βιασμού.

Μιλώντας σε οικονομικό φόρου στο Πεκίνο, ο Στρος-Καν συνέκρινε την ευρωζώνη με «μια βάρκα που βουλιάζει». «Βλέπουμε τις ευρωπαϊκές χώρες να περνούν από το ένα σχέδιο διάσωσης στο άλλο, από τη μια σύνοδο κορυφής στην άλλη, πάντα χωρίς να παραδέχονται τις απώλειες, χωρίς να επιτρέπουν την

Γ. Καρατζαφέρης: Αυτοκτονία οι εκλογές


Αυτοκτονία χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες προτού ολοκληρωθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.

«Σε 20 ημέρες έρχεται η Τρόικα. Δεν φέρνει νούφαρα και γαρδένιες. Είναι αυτοκτονία να πούμε στο λαό να πάει σε εκλογές. Θα πάει χαμένη όλη η προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα», υποστήριξε ο Γ. Καρατζαφέρης μιλώντας στον Real FM και πρόσθεσε: Αν νομίζετε ότι είναι πιο εύκολο να περάσουν οι αλλαγές με την Αριστερά καταγεγραμμένη στο 40% αντί για το 15% που είναι σήμερα, τότε κάποιοι πρέπει να ξαναδούν τους σχεδιασμούς του.

Δίνοντας διευκρινίσεις επί της πρότασής του προς τον Πρωθυπουργό για ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα με 12-13 υπουργούς και τρεις κύκλους υπουργείων με επικεφαλής - συντονιστές του αρχηγούς των κομμάτων της κυβέρνησης συνεργασίας, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε πως η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση ουσιαστικής συνευθύνης και μεταξύ άλλων σημείωσε: «Εναπόκειται στον

Στην τροφική αλυσίδα μέσω της ατμόσφαιρας ο υδράργυρος


Οι άνθρωποι απελευθερώνουν κάθε χρόνο χιλιάδες τόνους ατμοποιημένου υδραργύρου στην ατμόσφαιρα. Αυτός παραμένει στα ανώτερα στρώματά της για πολύ καιρό, ώσπου μεταβάλλεται σε μία άλλη μορφή οξειδωμένου υδραργύρου, που πέφτει πλέον από την ατμόσφαιρα και απορροφάται από τα θαλάσσια οικοσυστήματα, με τελική κατάληξη την είσοδό του στην τροφική αλυσίδα.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας επιστημονικής έρευνας αμερικανών ερευνητών, που προκαλεί ανησυχία με δεδομένο ότι ο υδράργυρος αποτελεί πηγή διαφόρων προβλημάτων για τη δημόσια υγεία.

Η μελέτη, με επικεφαλής τον καθηγητή Σεθ Λάιμαν του πανεπιστημίου της Γιούτα δείχνει ότι η ανώτερη τροπόσφαιρα και η κατώτερη στρατόσφαιρα μεταμορφώνουν σταδιακά τον υδράργυρο σε μια χημική μορφή που εύκολα απορροφάται από τις θάλασσες και τελικά καταλήγει στις τροφές. «Η ανώτερη ατμόσφαιρα δρα σαν χημικός αντιδραστήρας που καθιστά τον υδράργυρο πιο ικανό

Αίτηση χρεοκοπίας κατέθεσε η Saab


Αίτηση χρεοκοπίας κατέθεσε σήμερα η Saab, καθώς απέβησαν άκαρπες οι διετείς προσπάθειες διάσωσης της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Βρίσκονταν εδώ σήμερα το πρωί και κατέθεσαν τα έγγραφα με τα οποία ζητούν να κηρυχθεί η αυτοκινητοβιομηχανία σε πτώχευση», δήλωσε δικαστική πηγή, προσθέτοντας ότι το αρμόδιο δικαστήριο εξετάζει αυτή τη στιγμή την αίτηση.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της μητρικής της Saab, Swedish Automobile NV, Βίκτορ

ΕΛΚΕΚΑ: Σε τρόφιμα τα περισσότερα μηνιαία έξοδα ενός νοικοκυριού


Το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού αφορά σε τρόφιμα, σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).

Συγκεκριμένα, το ΕΛΚΕΚΑ υπολόγισε το κόστος διαβίωσης ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού το Νοέμβριο του 2011 σε 2.323 ευρώ. Την πρωτιά στα έξοδα κατέχουν τα τρόφιμα 16% (ποσό 362 ευρώ) και ακολουθούν οι μεταφορές με 15% (ποσό 348 ευρώ) και η στέγαση 13% (ποσό 295 ευρώ).

Ομάδες αγαθών και υπηρεσιών:

- Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά 16% 362,00
- Αλκοολούχα ποτά και καπνός 4% 86,00

Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες


Μετ΄εμποδίων εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.

Από τον Πειραιά δεν εκτελέστηκε το πρωί το δρομολόγιο του «Blue Star Delos» για Πάρο, Νάξο, Ιό, Θήρα, καθώς και του «Blue star Ιθάκη» για Σύρο, Τήνο, Μύκονο.

Επίσης δεν έγινε το δρομολόγιο του πλοίου «Αγ.Γεώργιος» για Σέριφο, Σίφνο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ιο, Θήρα.

Από τη Ραφήνα το πλοίο «Πηνελόπη» εκτελεί τα δρομολόγιά του μόνο μέχρι την Ανδρο.

Απο το Λαύριο δεν έγινε, επίσης, το δρομολόγιο του πλοίου «Μαρμάρι Εξπρές» για Κέα και Κύθνο.

Άννα Διαμαντοπούλου: Η κυβέρνηση τελειώνει, όταν τελειώσει το έργο της


«Η κυβέρνηση τελειώνει, όταν τελειώσει το έργο για το οποίο έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη στο χρονικό ορίζοντα του πολιτικού βίου της κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ανέφερε ότι μένει σταθερή σε όσα έχει πει και υπενθύμισε πως η κυβέρνηση έχει πολύ σοβαρά πράγματα να υλοποιήσει.

Αρνήθηκε ακόμη να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σημειώοντας πως «δεν ωφελεί σε κάτι να σχολιάζει ο ένας υπουργός τον άλλο».

Επισήμανε παράλληλα ότι ο κ. Παπαδήμος ως πρωθυπουργός μπορεί να προχωρήσει σε

Ο καιρός στις 19.12.2011


Τοπικά έντονες βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο και σταδιακή σημαντική ενίσχυση των νοτιάδων στα πελάγη, περιμένουμε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011. Τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα νότια ηπειρωτικά, στη Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 9 βαθμούς, με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνά τους 4 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 6 έως 15, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 12, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 16 βαθμούς, στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο από 9 έως 16 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και κατά περιόδους τοπικά θυελλώδεις. Σχεδόν μέτριοι νοτιοδυτικοί άνεμοι