www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Δεν υπάρχει περιθώριο για επιπλέον φόρους

Το ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων απέρριψε η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, τονίζοντας ότι οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο. «Δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για επιπλέον φορολόγηση, πέραν των μέτρων που έχουν ψηφιστεί, ούτε φυσικά μπορεί πια να μιλήσει κανείς για συντάξεις και μισθούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ερωτηθείσα σχετικά με το χρόνο που θα στηθούν κάλπες, σημείωσε ότι οι εκλογές «δεν είναι πρόσχημα ή άλλοθι, ούτε πρέπει να δημιουργούν ανησυχία». «Οι εκλογές είναι μια φυσιολογική δημοκρατική διαδικασία και μάλιστα δημιουργεί και ένα διέξοδο και ένα αίσθημα ευθύνης στον κόσμο απέναντι στην συγκυρία που περνάμε», παρατήρησε.

Πρόσθεσε επίσης πως όταν ολοκληρώσει η κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου το έργο της για τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, «ομαλά θα πάμε στις εκλογές και φυσικά οι εκλογές θα δώσουν και
την εντολή για την συνέχεια της προσπάθειας».

Αναφορικά με την «επόμενη ημέρα» στο ΠΑΣΟΚ η κ. Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε ότι ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. «Να έρθει στο πολιτικό συμβούλιο, να μας πει τις σκέψεις του, να κάνει την εισήγησή του, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να υπάρχει και μια αυτοσυγκράτηση από όλους», επισήμανε. Συμπλήρωσε τέλος ότι «δεν είναι ωραία εικόνα κάποιοι να έρχονται εκ των υστέρων, να βγάζουν την ουρά τους απ' έξω, σαν να μην ήταν υπουργοί τα προηγούμενα χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: