www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Κλειστή λόγω εργασιών η διώρυγα της Κορίνθου

Για τουλάχιστον 15 ημέρες θα παραμείνει κλειστή η διώρυγα της Κορίνθου, ύστερα από κατάπτωση πρανών που σημειώθηκε σήμερα το πρωί.


Ύστερα από την επιθεώρηση που έκαναν τα τεχνικά συνεργεία της διαχειρίστριας εταιρείας, η διώρυγα θα παραμείνει κλειστή για τη ναυσιπλοΐα μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές, κάτι που

Εντοπίστηκε πτώμα στο Φλοίσβο

Το πτώμα ενός άνδρα εντόπισαν άνδρες του Λιμενικού στη θάλασσα, σε απόσταση 150 μέτρων περίπου από την ακτή της παραλίας Μπάτη στο Φλοίσβο.


Το πτώμα μεταφέρθηκε στη μαρίνα του Φλοίσβου και στη συνέχεια, με ασθενοφόρο, στο Ασκληπιείο Βούλας.

Πρόκειται για άνδρα ηλικίας περίπου 70 ετών, με λευκά κοντά μαλλιά και φαλάκρα, ύψους 1,70 μέτρων περίπου και λεπτή σωματική διάπλαση, που φορούσε γκρι με μαύρες ρίγες υφασμάτινο παντελόνι, γιλέκο ίδιου χρώματος, λευκό πουκάμισο, γκρι κάλτσες, μαύρα παπούτσια και μπεζ

Ανανέωναν διπλώματα με πλαστά δικαιολογητικά

Δικογραφία σε βάρος 53 ατόμων τα οποία κατηγορούνται για την ανανέωση αδειών οδήγησης με πλαστά δικαιολογητικά σχηματίσθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.


Η υπόθεση αφορά σε έναν 67χρονο Έλληνα που είχε το γραφείο «διεκπεραίωσης αυτοκινητιστικών υποθέσεων», έναν 68χρονο μεσάζοντα, οκτώ υπαλλήλους του Τμήματος Αδειών οδήγησης της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχίας Αθηνών και 43 ιδιώτες που ανανεώθηκε η άδεια τους.

Οι δύο πρώτοι κατηγορούνται για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατ εξακολούθηση καθώς έπαιρναν τα χρήματα από τους ιδιώτες για τα παράβολα που χρειάζονται σχετικά με την ανανέωση της άδειας οδήγησης τους και τους την ανανέωναν με πλαστά δικαιολογητικά. Για τα ίδια αδικήματα διώκονται και οι ιδιώτες καθώς ανανέωναν άδεια χωρίς να

Υπουργείο Εσωτερικών: Έρχεται η «Κάρτα του Μετανάστη»

Οι υπηρεσίες των Περιφερειών θα διαθέτουν σε λίγους μήνες τις άδειες διαμονής, με τη μορφή της «Κάρτας του Μετανάστη», όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών.


Στο πλαίσιο του "Καλλικράτη", η αρμοδιότητα για τα ζητήματα νόμιμης μετανάστευσης ανατίθεται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις του Κράτους με στόχο να περιέλθουν σε αυτές, πλήρως και κατ’ αποκλειστικότητα, όλες οι σχετικές αρμοδιότητες.

Όπως τονίζει το υπουργείο, στους δήμους της χώρας ιδρύονται τα Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ), τα οποία θα προωθούν την κοινωνική ένταξη των νομίμων μεταναστών, που ζουν στη

Απαγορεύεται η αλιεία καραβίδας στην Ήπειρο

Με απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου, απαγορεύεται η αλιεία της καραβίδας με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο, σε όλο το μήκος του ποταμού Καλαμά και σε όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα του Νομού Ιωαννίνων, από 15 Φεβρουαρίου μέχρι και 31 Μαΐου, με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής του είδους, καθώς έχει μειωθεί σημαντικά ο φυσικός πληθυσμός της.


Η αλιεία της καραβίδας θα απαγορεύεται και από 1 Αυγούστου 2011 μέχρι 31 Ιουλίου του 2012, για τον ίδιο λόγο.

Επίσης, στη Λίμνη πηγών Αώου απαγορεύεται η αλιεία για όλα τα είδη ψαριών από 15 Φεβρουαρίου

Γ. Πεταλωτής: Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους

Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές αδικούν την προσπάθεια αλλαγής της εικόνας της χώρας ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, διαψεύδοντας για ακόμα μια φορά το σχετικό ενδεχόμενο.


Όπως δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής "Είμαστε σε καλό δρόμο, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, αλλάζουμε την εικόνα και την πραγματικότητα της χώρας μας και θα συνεχίσουμε να διαψεύδουμε όλες τις διεθνείς και εγχώριες 'Κασσάνδρες' σε κάθε ευκαιρία".

Ακόμη τόνισε για ακόμα μια φορά ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και του 14ου μισθού

Υπό κατάληψη το ΤΕΙ Πειραιά

Υπό κατάληψη βρίσκεται το ΤΕΙ Πειραιά, ενώ οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν την αναστολή της εκπαιδευτικής και διοικητικής λειτουργίας του ιδρύματος, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.


"Ενώ το ακαδημαϊκό εξάμηνο βρίσκεται στη λήξη του οι ωρομίσθιοι που έχουν αναλάβει το μέγιστο φορτίο του συνολικού έργου είναι χωρίς αμοιβές από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους",

Την Πέμπτη η καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛ.Γ.Α στους αγρότες

Την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α) οι αποζημιώσεις στους αγρότες που υπέστησαν ζημιές στη φυτική παραγωγή το 2010, από διάφορα αίτια (χαλάζι, παγετός, ανεμοθύελλα, βροχόπτωση, πλημμύρα).


Κατεστραμμένες καλλιέργειες εσπεριδοειδών από τον παγετό

Πρόκειται για αποζημιώσεις ύψους περίπου 9,7 εκατ. ευρώ και αφορούν σε ζημιές που υπέστησαν 6.567 δικαιούχοι παραγωγοί των Νομών, Αρκαδίας, Έβρου, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Μαγνησίας, Πέλλας, Πιερίας και Φλωρίνης.

Οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν στους λογαριασμούς που διατηρούν στην Αγροτική Τράπεζα

Αντιρρήσεις για «φράχτη» και πλωτό κέντρο φιλοξενίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Την εφαρμογή εκείνων των πολιτικών που θα εμπεδώνουν το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή και την εφαρμογή των διεθνών κανόνων περί σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κυρίως της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των προσφύγων και των μεταναστών, ζήτησαν οι συμμετέχοντες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


To Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδρίασε στην Κομοτηνή, με κυρίαρχο θέμα ημερήσιας διάταξης, το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής και τις συνιστώσες του στην περιφέρεια.

Κατά τη συνεδρίαση επισημάνθηκε ότι οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις φιλοξενίας μεταναστών στον Έβρο και στη Ροδόπη, είναι ανεπαρκείς και δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες που ολοένα αυξάνουν, ενώ εκφράστηκαν αντιρρήσεις για την κατασκευή του λεγόμενου "φράχτη" στο βόρειο Έβρο, καθώς και του πλωτού κέντρου φιλοξενίας στην Αλεξανδρούπολη, καθώς η πλειοψηφία των συμμετεχόντων συμβούλων θεώρησαν τις σχετικές σκέψεις αναποτελεσματικές, και ίσως αντιβαίνουσες με τον σεβασμό των δικαιωμάτων των προσφύγων.

"Θεωρώ ότι το μεταναστατευτικό ζήτημα που συζητήσαμε σήμερα, ήταν ένα από τα κυρίαρχα θέματα που έχουν προσδώσει στη χώρα μας ιδιαίτερη επικαιρότητα. Το μήνυμα που δώσαμε ως Περιφερειακό Συμβούλιο είναι ότι δεν μπορεί κανένας να αποφασίζει για εμάς, χωρίς τη δική μας

Επίθεση εργαζομένων της ΕΑΒ στον Π. Μπεγλίτη

Με συνθήματα και μπουκάλια νερού υποδέχτηκαν τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στο Σχηματάρι.


Κατά την άφιξή του, ο Π. Μπεγλίτης δέχτηκε φραστική επίθεση από εργαζόμενους της ΕΑΒ, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ενώ κάποιοι του πέταξαν γιαούρτια και μπουκάλια νερού, τα οποία, όμως, δεν τον πέτυχαν.

Ο Π. Μπεγλίτης μεταφέρθηκε αρχικά σε διπλανό χώρο, απ’ όπου απευθυνόμενος στους εργαζόμενους με ντουντούκα επιχείρησε να τους κατευνάσει. Ο υπουργός δήλωσε ότι δεν ανέχεται τραμπουκισμούς και τέτοιες ενέργειες, καθώς και ότι είναι εκεί για να τους πει ότι η ΕΑΒ θα

Χιλιάδες τηλεφωνικές καταγγελίες για κάπνισμα σε δημόσιους χώρους

Περισσότερες από 15.000 καταγγελίες για παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου δέχθηκε μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου η γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για το κάπνισμα 1142, του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).


Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 15.356 καταγγελίες, από τις οποίες οι 13.124 αφορούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι 1.189 κλειστούς χώρους δημόσιου τομέα, οι 741 κλειστούς χώρους ιδιωτικού τομέα και οι 302, άλλους χώρους, όπως αεροδρόμια, σταθμούς, κ.λπ.

Το 44,9% των καταγγελιών προήλθαν από την Αττική και το 19,6% από την κεντρική Μακεδονία.

Οι καταγγελίες που αφορούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σχετίζονται με το κάπνισμα των πελατών μέσα στο κατάστημα για 6.941 περιπτώσεις, την ύπαρξη σταχτοδοχείων στα

Αθώος ο Δημ. Κοντομηνάς για την υπόθεση του «Alpha»

Αθώος με ομόφωνη απόφαση του 3μελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας κρίθηκε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος κατηγορείτο για το αδίκημα της απιστίας κατ' εξακολούθηση, ύστερα από μήνυση σε βάρος του από τον πρώην πρόεδρο του σταθμού Alpha Στάθη Τσοτσορό.


Συγκεκριμένα σύμφωνα με το κατηγορητήριο την περίοδο 2003-2004, ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από το συνήγορό του προχώρησε σε εσωτερικές δανειοδοτήσεις συνολικού ύψους 68 εκατ. ευρώ, που όμως εμφανίστηκαν ως αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με αποτέλεσμα να παραβιάζεται ο νόμος του βασικού μετόχου. Όπως αναφερόταν, η ζημία ήρθε καθώς στο σταθμό επιβλήθηκε πρόστιμο με απόφαση του ΕΣΡ, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Το δικαστήριο πάντως σήμερα έκρινε ότι δεν αποδείχτηκε σε βάρος του κατηγορία. Μάλιστα στην απαλλακτική εισήγησή της, η εισαγγελέας υποστήριξε ότι "προέκυψε από τη διαδικασία η ενίσχυση

Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις εξαίρεσης στη δίκη των «Πυρήνων»

Συζητήθηκαν στο δικαστήριο του Κορυδαλλού, που συνεδρίασε με νέα σύνθεση, οι αιτήσεις εξαίρεσης που έχουν υποβάλει σε βάρος όλων των μελών της σύνθεσης που τους δικάζει οι 4 από τους 9 νεαρούς που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.


Τις αιτήσεις, στις οποίες γίνεται λόγος για μεροληψία του δικαστηρίου και υποταγή στις επιθυμίες της εκτελεστικής εξουσίας και συγκεκριμένα του υπουργείου Δικαιοσύνης, υποστηρίζουν δια των συνηγόρων τους οι Εμ. Γιόσπας, Ερρίκος Ράλλης, Νίκος Βογιατζάκης και Αλέξανδρος Μητρούσιας.

Ύστερα από σύντομη διάσκεψη το δικαστήριο απέρριψε τις αιτήσεις εξαίρεσης που είχαν υποβληθεί με το σκεπτικό ότι τα επιχειρήματα που εξέθεσαν οι συνήγοροι δεν είναι γεγονότα που να

Ανακαλούνται Grand Vitara 2.4 L της Suzuki

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ A.Ε.Β.E., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων SUZUKI μοντέλο Grand Vitara 2.4L.


Η ανάκληση αφορά 454 οχήματα, που παράχθηκαν από τις 2 Ιουνίου 2008 έως τις 20 Οκτωβρίου 2010 και με πανελλαδικό εύρος πλαισίων από JSAJTDA4V00100061 έως JSAJTDA4V00201579.

Στα προαναφερόμενα οχήματα, χρειάζεται να αντικατασταθεί ο τεντωτήρας του εναλλάκτη / αντλίας νερού / συμπιεστή A/C και υδραυλικού τιμονιού.

Λόγω της κατασκευής του ελατηρίου του τεντωτήρα, είναι πιθανό να προκληθεί θραύση του και κατόπιν απώλεια της ορθής τάσης του ιμάντα, με αποτέλεσμα να προκαλείται θόρυβος κατά την λειτουργία του κινητήρα. Παρατεταμένη χρήση του αυτοκινήτου με το παραπάνω σύμπτωμα μπορεί να προκαλέσει την μετατόπιση του ιμάντα με ταυτόχρονη ενεργοποίηση των προειδοποιητικών λυχνιών φόρτισης της μπαταρίας και θερμοκρασίας νερού στο ταμπλό οργάνων. Σε εξαιρετικά

Γιώργος Παπανδρέου: «Η Ελλάδα δεν πουλάει τη γη της»

Ο Γ. Παπανδρέου προσερχόμενος στο υπουργείο Παιδείας για να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του νέου συμβουλίου Δια Βίου Μάθησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Θα προτείνω νόμο στη Βουλή ώστε η Ελληνική γη να μην μεταβιβάζεται και να μην πωλείται. Για το θέμα αυτό θα ζητήσω και τη συμφωνία όλων των κομμάτων. Με τη μελλοντική αναθεώρηση του Συντάγματος θα ζητήσουμε να συμπεριληφθεί και εκεί ώστε η διαχείριση της ελληνικής γης να μπορεί να γίνεται μόνο με τη συμφωνία της Βουλής».

Ο κ.Γιώργος Παπανδρέου πρόσθεσε ότι θα ζητήσει από όλα τα κόμματα, μέσα από διάλογο, να συμφωνήσουν σ΄αυτή τη νομοθετική ρύθμιση και αργότερα με την αναθεώρηση του Συντάγματος να συμπεριληφθεί και στο Σύνταγμα. Συμπλήρωσε δε, ότι θα δίνεται το δικαίωμα μόνο στη Βουλή να αποφασίζει τη μεταβίβαση μικρής έκτασης γης.

Ο πρωθυπουργός, εξήγησε ότι με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση απαντά τόσο στη σημερινή συγκυρία όσο και μακροπρόθεσμα και επανέλαβε: «Πάγια θέση μας είναι -και το λέω για όσους εντός και εκτός της χώρας δεν το έχουν εκτιμήσει- ότι μιλάμε για αξιοποίηση της δημόσιας

Επικίνδυνα τα ενεργειακά ποτά

Με τους Αμερικανούς να καταναλώνουν όλο και περισσότερα ενεργειακά ποτά, αυξάνονται οι φωνές στις ΗΠΑ εκείνων που συνιστούν προσοχή στην κατανάλωσή τους.


Τα ποτά αυτά περιέχουν μεγάλη δόση καφεϊνης, ζάχαρη και διαιτητικά συμπληρώματα, όπως βιταμίνες και αποστάγματα βοτάνων, των οποίων η δράση δεν είναι σαφής.

Σε μία νέα έκθεση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, παιδίατροι από την Φλόριντα αναφέρονται σε περιπτώσεις ανθρώπων που εμφάνισαν σπασπούς, παραισθήσεις, καρδιακά προβλήματα και βλάβη στα νεφρά και στο συκώτι, έχοντας καταναλώσει ένα ή περισσότερα ενεργειακά ποτά.

Καθώς τα ποτά αυτά χαρακτηρίζονται διατροφικά συμπληρώματα υφίστανται πολύ μκρότερο έλεγχο

΄Υφεση 3% προβλέπει για το 2011 ο Προβόπουλος

Bαθιά ύφεση 3%, μείωση των πραγματικών αμοιβών κατά 5%, αύξηση της ανεργίας και αποκλιμάκωση του πληθωρισμού προβλέπει για το 2011 η Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος.Στην έκθεση του ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος δεν αποκλείει ακόμα μεγαλύτερη επιβράδυνση του ΑΕΠ.


Στο μέτωπο της δημοσιονομικής προσαρμογής, η ΤτΕ συστήνει να συνεχιστεί η προσπάθεια δίνοντας μεγαλύτερη όμως έμφαση στο σκέλος των δαπανών. Η Έκθεση υπογραμμίζει την ανάγκη να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των δημόσιων δαπανών και να καταργηθούν οι φορείς του Δημοσίου των οποίων η λειτουργία δεν κρίνεται αναγκαία. Ταυτόχρονα επισημαίνεται η ανάγκη να προχωρήσει η αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ και ο έλεγχο των οικονομικών τους στοιχείων.

Ο Γ. Προβόπουλος καλεί την κυβέρνηση να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο σκέλος της ανάπτυξης επισπεύδοντας τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Η ΤτΕ εκτιμά ότι μόνο με την αύξηση του ΑΕΠ η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα του Δημοσίου Χρέους. Παράλληλα προτείνεται η υλοποίηση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση αλλά και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Για τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα η ΤτΕ εκτιμά ότι η κεφαλαιακή του επάρκεια βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Επιπροσθέτως με τις κινήσεις αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου στις οποίες προχώρησαν αρκετές τράπεζες, η κεφαλαιακή του θωράκιση βελτιώθηκε. Υπογραμμίζεται ότι σε γενικές γραμμές η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών είναι ικανοποιητική και σε αντίθεση με ότι συνέβη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες το ελληνικό πιστωτικό σύστημα δέχθηκε τις αρνητικές

Με όρους η συμφωνία ΜΕΒΓΑΛ - Vivartia

Μισή φαίνεται πως ήταν η χαρά για τις διοικήσεις των βιομηχανιών ΜΕΒΓΑΛ και Vivartia. Κι αυτό διότι σε έγκριση υπό όρους προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού ως προς τη συμφωνία συγχώνευσης της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ από την εταιρεία Vivartia.


Οι όροι που τέθηκαν λοιπόν είναι:

1. Να εκποιήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα που συνίσταται στο σοκολατούχο γάλα με το σήμα «Topino», όπως αυτό χρησιμοποιείται και διατίθεται σήμερα από την εξαγοραζόμενη, προκειμένου να αρθεί η οριζόντια επικάλυψη στη σχετική αγορά σοκολατούχου γάλακτος. Για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της εκποιούμενης δραστηριότητας, προβλέπονται – για μεταβατικό στάδιο δύο ετών από την ολοκλήρωση της πώλησης – συνοδευτικά μέτρα για την πρόσβαση του υποψήφιου αγοραστή (κατ’ επιλογή του) στο υφιστάμενο σχετικό δίκτυο διανομής, καθώς και για την παραγωγή/φασόν του σχετικού προϊόντος από την νέα οντότητα για λογαριασμό του υποψήφιου αγοραστή.

2. Να διαθέτει σε ανταγωνιστές της, για διάστημα πέντε ετών από την ημερομηνία πραγματοποίησης της συγκέντρωσης, έως και τριάντα χιλιάδες (30.000) τόνους εγχώριου νωπού αγελαδινού γάλακτος κατ’ έτος σε τιμές κόστους, βάσει αντικειμενικών, διαφανών και επαληθεύσιμων κριτηρίων, προκειμένου να διασφαλιστεί ικανοποιητική πρόσβαση ανταγωνιστών στην αναγκαία πρώτη ύλη

Δεν ισχύουν από σήμερα τα εισιτήρια του ενός ευρώ

Ενάμιση μήνα έχουν στη διάθεσή τους όσοι έχουν ακόμα τα απλά εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, που κόστιζαν ένα ευρώ πριν τις αυξήσεις της 1ης Φεβρουαρίου, να τα ανταλλάξουν με νέα ίσης αξίας.


Από σήμερα τα εισιτήρια αυτά, του ενός ευρώ, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις μετακινήσεις και μπορούν να ανταλλαγούν με ισόποσης αξίας

Αποχή δικηγόρων

Με αποχή από τα καθήκοντά τους έως την 21 Φεβρουαρίου απαντούν οι δικηγόροι στις ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι δικηγόροι όλης της χώρας πλην της Αθήνας και του Πειραιά.

Σήμερα η συντονιστική επιτροπή της ολομέλειας των δικηγόρων θα παραχωρήσει

Στάση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς

Σε δίωρη στάση εργασίας προχωρεί σήμερα η ΟΛΜΕ, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να μπορέσουν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που προγραμματίζει η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής στο υπουργείο Παιδείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.



Η στάση εργασίας αφορά τις δύο τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας (12-2) και τις δύο πρώτες της

Ακινητοποιημένα τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς δεν θα κινηθεί σήμερα στην πρωτεύουσα καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες απεργούν διαμαρτυρόμενοι για τη ψήφιση σήμερα του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες. Το μεσημέρι, το κέντρο θα είναι κλειστό, εξαιτίας της συγκέντρωσης των απεργών έξω από τη Βουλή.


Σημειώνεται ότι σήμερα δεν θα ισχύει ο δακτύλιος με αποτέλεσμα να κινούνται ελεύθερα - ανεξαρτήτως αριθμού πινακίδων- στο κέντρο της πόλης τα Ι.Χ.

Ακομη, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλείσιμο ορισμένων δρόμων.

Οι δρόμοι που θα κλείσουν είναι:

- Η αριστερή λωρίδα της Αθηνών - Λαμίας από την οδό Νιρβάνα μέχρι την Αττική οδό και στα δύο

Ο καιρός στις 15.02.2011

Σποραδικές βροχές στα ηπειρωτικά καθώς και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, και σταδιακή ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο, περιμένουμε την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 ως 10 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 7 ως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 ως 16 στη Δυτική Ελλάδα, 13 ως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ισχυροί άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο. Μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής κυρίως στα βόρεια, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15-16 βαθμούς. Μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό,