www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ψηφίστηκε και επί των άρθρων το ν/σχ για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς


Ψηφίστηκε και επί των άρθρων από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε 17 από τα 21 άρθρα του νομοσχεδίου, όχι όμως και την αρχή του νομοθετήματος διαφωνώντας με μία από τις τέσσερις βασικές αρχές του.

Σύμφωνα με αυτή οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών που δεν αποφάσιζαν την μετατροπή τους σε πρωτοβάθμιους αγροτικούς συνεταιρισμούς θα διαγράφονταν από το μητρώο των συνεταιρισμών και θα οδηγούνταν σε εκκαθάριση.

Ανάλογη άποψη με αυτή του εισηγητή της ΝΔ Γ. Κασαπίδη, εξέφρασαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελή, Θ. Παπαγεωργίου, Μ. Τζελέπης κ.ά.

Ο ΛΑΟΣ επίσης καταψήφισε επί της αρχής, αλλά υπερψήφισε 19 άρθρα ενώ τα κόμματα της

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 6.000 επιχειρήσεων-μεγαλοοφειλετών


Στην ηλεκτρονική σελίδα http://link.minfin.gr/ofeilesNP αναρτήθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία 6.000 νομικών προσώπων κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ληξιπρόθεσμες οφειλές μεγαλύτερες από 150.000 ευρώ.

Το υπουργείο ετοιμάζεται να δώσει μάλιστα στη δημοσιότητα και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών προσώπων αφού ολοκληρωθεί η υπό εξέλιξη διαδικασία με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα η οποία σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, έχει ζητηθεί να επισπευστεί.

Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι με τη δημοσίευσή των συγκεκριμένων στοιχείων θα βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση απόδοσης της συλλογής των εσόδων. Το σύνολο των οφειλών που περιλαμβάνονται στον πίνακα ξεπερνά τα 30 δισ. ευρώ από τα 42 δισ. ευρώ συνολικά των ληξιπροθέσμων οφειλών.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία των καταστάσεων, αφορούν σε ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών με ημερομηνία λήξης έως 5/9/2010 και με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής έως την ημερομηνία

«Καμπανάκι» ΓΣΕΕ για χρέος και ανεργία


Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις της έκθεσης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση το 2011, σύμφωνα με την οποία οι άνεργοι αναμένεται να φτάσουν το ένα εκατομμύριο έως το τέλος του έτους, και στην οποία διαπιστώνεται υποχώρηση της πραγματικής σύγκλισης της οικονομίας «κατά μία δεκαετία πίσω» και συνεχής συρρίκνωση των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η έκθεση εκτιμά ότι εάν δεν αποτραπούν τα τωρινά δεδομένα, «η ύφεση που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη στην Ελλάδα, θα είναι βαθιά και θα διαρκέσει αρκετά χρόνια, κατά τα οποία η ελληνική οικονομία θα απολέσει σε σημαντικό βαθμό τη δυναμικότητα των παραγωγικών της δυνάμεων».

Κάνει επίσης λόγο για «απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων» με ειδικές αναφορές σε «θεμελιώδεις επεμβάσεις στο σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων, όπως η εισαγωγή της

Νέα αυστηρά μηνύματα στην Ελλάδα


Δέκτης νέων αυστηρών μηνυμάτων έγινε η Αθήνα από την ΕΕ, που επιμένει σε πιστή τήρηση των συμφωνηθέντων στο πλαίσιο των πακέτων δανειακής της στήριξης.

Θα ήταν τεράστιο λάθος για την Ελλάδα να μην προχωρήσει στη δημοσιονομική προσαρμογή στην οποία έχει δεσμευτεί, προειδοποίησε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, μετά και την αυστηρή προειδοποίηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο οποίος σημείωσε πως «εν τέλει είναι στο χέρι της Ελλάδας να εκπληρώσει τους όρους που απαιτούνται για τη συμμετοχή της στη ζώνη του ευρώ».

Ο κ. Τρισέ τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται μπροστά από τους δημοσιονομικούς της στόχους, προσθέτoντας ότι υποθέτει πως η ελληνική κυβέρνηση θα πράξει τα απαραίτητα, δηλαδή θα

ΓΣΕΕ: Αδικες και άνισες οι εξαγγελίες του ΥΠΟΙΚ


Με μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται με αφορμή τη ΔΕΘ στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο ετοιμάζεται να απαντήσει η ΓΣΕΕ στα «άδικα, άνισα και αποτελεσματικά, όπως τα χαρακτηρίζει, μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών.

«Θα διαδηλώσουμε μαζικά, ειρηνικά και αγωνιστικά και ο σχεδιασμός είναι να πάμε με πορεία μέχρι το συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης όπου θα μιλάει ο πρωθυπουργός», τόνισε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε ότι δεν έχει τίποτε να ακούσει από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά και γι' αυτό, όπως είπε, δεν θα παραστεί στις

Πυρά Απ. Κακλαμάνη κατά Ανδ. Λοβέρδου


«Πυρά» κατά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρώην πρόεδρος του Κοινοβουλίου Απόστολος Κακλαμάνης για τις χθες βολές του κατά των δημοσίων υπαλλήλων.

«Είμαι αντίθετος με την απαξία εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, οι οποίοι βλέπουν ότι πυροβολούνται όλοι, γιατί αυτοί που πυροβολούν δε θέλουν ένα σύγχρονο κράτος, αλλά απλώς θέλουν να συνεχίσουν να είναι ασύδοτοι σε ένα κράτος που οι πάντες θα τρέμουν και θα κυριαρχούν τα οικονομικά συμφέροντα» ανέφερε ο πρώην

Πειθαρχική δίωξη σε Ιωνικό


Μετά τον Ηρακλή και τον πρόεδρό του, Ανδρέα Παντελή, ο Ιωνικός γίνεται η δεύτερη ομάδα που διώκεται πειθαρχικά από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα με βάσει τον νέο αυστηροποιημένο κώδικα για δυσμενείς κρίσεις του προέδρου του, Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη, για την ΕΠΟ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση για τη δίωξη:


«Σας ενημερώνουμε ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Εμμανουήλ Αντωνακάκης (επίτιμος αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του προέδρου της ΠΑΕ Ιωνικός κ. Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη και της

Επείγουσα εγκύκλιος στις Περιφέρειες για τη μεταφορά μαθητών


Με επείγουσα εγκύκλιό του ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, ενημερώνει τις Περιφέρειες της χώρας για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν, προκειμένου να παραταθούν από 1/9/2011 έως 31/12/2011 οι συμβάσεις των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων για τη μεταφορά των μαθητών.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, εξαιτίας της περιορισμένης προθεσμίας μέχρι την έναρξη του νέου σχολικού έτους και της μη ολοκλήρωσης των διαγωνιστικών διαδικασιών για τη μεταφορά των μαθητών σε πολλούς δήμους της χώρας, προβλέφθηκε ρύθμιση για την παράταση των σχετικών συμβάσεων.

«Οι συμβάσεις», διευκρινίζεται, «παρατείνονται με όρους και κόστος μικρότερο εκείνων που έληξαν και διαμορφώνονται μετά από διαπραγμάτευση», ενώ με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών από τους

Ηλίας Μόσιαλος: Χωρίς προβλήματα η καταβολή της 6ης δόσης


Τη βούληση της κυβέρνησης να μην διακινδυνεύσει την υλοποίηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, οι οποίες «εξασφαλίζουν τις δανειακές ανάγκες της χώρας μακροχρόνια» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλία Μόσιαλος, ενώ απέκλεισε παράλληλα το ενδεχόμενο λήψης νέων εισπρακτικών μέτρων που θα επιβαρύνουν μισθωτούς και συνταξιούχους.

Ο κ. Μόσιαλος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση προχωρά άμεσα στις διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο και στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου τους επόμενους μήνες, ενώ φέρνει νωρίτερα την υλοποίηση δεσμεύσεων που είχαν προγραμματισθεί για το 2012, π.χ. τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών. Αφησε ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο να επισπευσθούν και άλλες

΄Ενταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο


Ένταση σημειώθηκε προς στιγμή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, όταν κουκουλοφόροι επιχείρησαν να προκαλέσουν φθορές σε καταστήματα. Αμεσα όμως, απομονώθηκαν από τις δυνάμεις περιφρούρησης των διαδηλωτών.

Όπως εξάλλου μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, επίθεση δέχθηκε συνεργείο της ΝΕΤ, κατά την οποία τραυματίστηκε ελαφρά ένας

ΔΕΘ: ΄Ενστολη διαμαρτυρία αύριο το απόγευμα


Με την πανελλαδική διαμαρτυρία των αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών αρχίζει αύριο ο χορός των κινητοποιήσεων ενόψει της έναρξης της 76ης ΔΕΘ Η ένστολη διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί για τις 5.30 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στη Θεσσαλονίκη, οι εκπρόσωποι των τριών Σωμάτων εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τις μισθολογικές περικοπές που

Ντ. Μπακογιάννη: Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση πληρωμής των καθηγητών


Για μη τήρηση των δεσμεύσεών της προς τους καθηγητές δημοσίων ΙΕΚ, κατηγορεί την κυβέρνηση η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Ειδικότερα, σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, η κ. Μπακογιάννη τονίζει ότι, παρά την έγκριση του σχετικού κονδυλίου, δεν έχουν ακόμα καταβληθεί τα δεδουλευμένα των καθηγητών για το

Τροπολογία για απόκτηση πιστοποιητικού ελληνομάθειας από αλλοδαπούς



Επανακαθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την απόκτηση του πιστοποιητικού ελληνομάθειας από υπηκόους τρίτων χωρών, που επιθυμούν να αποκτήσουν την ιδιότητα του επί μακρόν διαμένοντος στην Ελλάδα, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών στο νομοσχέδιο για την «Αναδιοργάνωση αδειοδότησης για τη διαμονή αλλοδαπών στη χώρα υπό όρους αυξημένης ασφάλειας», που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι η πρόσβαση στις εξετάσεις ελληνόμαθειας είναι ανοιχτή σε νομίμως διαμένοντες αλλοδάπους, ανεξάρτητα αν έχουν παρακολουθήσει ή όχι σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ελληνικής γλώσσας και απόκτησης γνώσεων στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού.

Στην νέα ρύθμιση, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι:

- Απαιτείται, επιπρόσθετα η πιστοποίηση επαρκούς γνώσης στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού, με τη διενέργεια σχετικών εξετάσεων, που γίνονται με ευθύνη της Γενικής Γραμματείας

Εξαιρούνται οι άνεργοι ΟΑΕΔ από την εισφορά αλληλεγγύης


Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, καθώς και όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας για το έτος 2011, εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Η εξαίρεση αυτή, διευκρινίζεται, ισχύει ακόμη κι αν το 2010 είχαν εισοδήματα, αλλά κατά το χρόνο της βεβαίωσης δεν έχουν πραγματικά εισοδήματα.

Επισημαίνεται ακόμη ότι δεν θα αποσταλούν εκκαθαριστικά σε όσους δεν συμπεριλαμβάνονται στην συγκεκριμένη λίστα με τους ανέργους του ΟΑΕΔ, αλλά το 2010 είχαν πραγματικό εισόδημα μόνο

Μειώθηκαν κατά 15,3% οι οικοδομικές άδειες


Νέα πτώση της τάξης του 15,3% παρουσίασαν οι οικοδομικές άδειες το Μάιο του 2011 και διαμορφώθηκαν σε 3.503, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, το μέγεθος της συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής - Δημόσιας) στο σύνολο της χώρας μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, διαμορφώθηκε το Μάιο σε 3.503 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 536,8 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.960,7 χιλιάδες m3 όγκου.

Παρουσίασε, δηλαδή, μείωση κατά 15,3% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 36,6% στην επιφάνεια και κατά 29,5% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Το μέγεθος της Ιδιωτικής Οικοδομικής Δραστηριότητας, στο σύνολο της χώρας, διαμορφώθηκε σε 3.489 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 532,0 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.942,6 χιλιάδες m3

Ελέγχους στα σχολικά κυλικεία αρχίζει ο ΕΦΕΤ


Συστηματικούς ελέγχους στα κυλικεία των σχολείων αρχίζουν τα αρμόδια κλιμάκια του ΕΦΕΤ με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει ότι σύμφωνα με την ισχύουσα υγειονομική νομοθεσία τα επιτρεπόμενα προς πώληση τρόφιμα στα κυλικεία των σχολείων είναι μόνο:

- Σάντουιτς και τοστ τυποποιημένα (με ψωμί ολικής αλέσεως ή λευκό) με τυρί ή και γαλοπούλα (από λαχανικά επιτρέπεται η προσθήκη ντομάτας).

- Απλά αρτοσκευάσματα, όπως φρυγανιές, αρτίδια φρατζολάκια, σησαμένια κουλούρια, παξιμάδια,

Χαυλιόδοντες από την παλαιοανθρωπολογική περίοδο στη Μεγαλόπολη


Δύο χαυλιόδοντες, μήκους περίπου δυόμιση μέτρων, έφεραν στο φως οι εργασίες που πραγματοποιούσε πριν από λίγες ημέρες η ΔΕΗ, στο Ίσιωμα της Μεγαλόπολης.

Οι αρχαιολόγοι της ΛΘ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων που επέβλεπαν τις εργασίες αντίκρισαν τα ευρήματα, δίχως έκπληξη, καθώς στην

Εμπορικές μισθώσεις: Ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου για τις περιφερειακές επιτροπές διαμεσολάβησης


Ψηφίστηκε και στο σύνολό του στη Βουλή το σ.ν. του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που προβλέπει τη σύσταση τριμελών Επιτροπών Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων ανά Περιφερειακή Ενότητα (νομό) για την εξωδικαστική επίλυση διαφορών αναφορικά με το ύψος των ενοικίων στις εμπορικές μισθώσεις. Ο νέος θεσμός θα δώσει τη δυνατότητα στους ενοικιαστές ή τους ιδιοκτήτες που θεωρούν ότι το μίσθωμα που πληρώνουν δεν ανταποκρίνεται στις συνθήκες της αγοράς, να προσφύγουν στις Επιτροπές και να επιδιώξουν έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό. Η Επιτροπή θα προεδρεύεται από Δικαστικό Αντιπρόσωπο του Δημοσίου στην κάθε αντιπεριφέρεια, η ΠΟΜΙΔΑ θα ορίζει το μέλος που θα εκπροσωπεί τους ιδιοκτήτες και τον αναπληρωτή του, ενώ το τρίτο μέλος θα ορίζεται με κλήρωση μεταξύ των εκπροσώπων που θα προτείνονται από το σύνολο των επαγγελματικών και επιστημονικών οργανώσεων που εδρεύουν σε κάθε αντιπεριφέρεια. Η απόφαση της Επιτροπής θα εφαρμόζεται άμεσα εφόσον γίνεται αποδεκτή και από τα δύο μέρη με Πρακτικό, διαφορετικά, θα εκδίδεται Πόρισμα το οποίο θα λαμβάνουν υπόψη τα Δικαστήρια εφόσον μία από τις δύο πλευρές προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Η ΠΟΜΙΔΑ, δια της ομιλίας του Προέδρου της Στράτου Παραδιά στη Βουλή, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) δια του Προέδρου της κ. Βασ. Κορκίδη και ο

Τα μυστικά για την αγορά σχολικής τσάντας

Νέο πονοκέφαλο αποτελεί η έναρξη της σχολικής χρονιάς για τους γονείς αφού οι τιμές των σχολικών προϊόντων συνεχίζουν να είναι τσουχτερές.

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού καλούνται να καταβάλουν τουλάχιστον 80 ευρώ για τα απαραίτητα ενώ αυτοί των μεγαλύτερων τάξεων φτάνουν τα 100 ευρώ, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου των Βιβλιοχαρτοπωλών Χρήστος Μόσχος δήλωσε πως σε σχέση με την περσινή χρονιά οι τιμές στις ποιοτικές σχολικές τσάντες έχουν αυξηθεί από 5 έως 15% ενώ οι τιμές για τα χαρτοσχολικά έχουν αυξηθεί κατά 8 έως 25%.

Μια οικονομική σάκα για μαθητή Δημοτικού κοστίζει από 8 με 15 ευρώ ενώ οι επώνυμες κοστίζουν από 15 έως 60 ευρώ.

Για τους μαθητές μεγαλύτερων τάξεων η τιμή της σχολικής τσάντας ξεκινάει από 25 και μπορεί να

Αναγνώριση... μέσω του τρόπου βηματισμού


Ο τρόπος με τον οποίο βαδίζει κάθε άνθρωπος μπορεί να αποκαλύψει την ταυτότητά του, σχεδόν εξίσου καλά με τα δαχτυλικά αποτυπώματα, υποστηρίζουν Ιάπωνες, Γερμανοί και Βρετανοί ερευνητές, μεταξύ των οποίων ο ελληνικής καταγωγής Γιάννης Γκουλέρμας του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανολόγων και ηλεκτρονικών του πανεπιστημίου του Λίβερπουλ.

Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μια νέα τεχνολογία αναγνώρισης, παράλληλα με την ανάλυση των χεριών, της ίριδας των ματιών, της φωνής κ.ά.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι κάθε άνθρωπος έχει ξεχωριστό διασκελισμό και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι πλέον σε θέση να προσδιορίσουν με ακρίβεια περίπου 90% τα

Ο χρυσός ήρθε στη Γη με τους μετεωρίτες


Η Γη, όταν ακόμα βρισκόταν σε πολύ νεαρή ηλικία, δέχτηκε μια βροχή μετεωριτών, η οποία κράτησε για καιρό και έστρωσε την επιφάνειά της με πολύτιμα μέταλλα, όπως ο χρυσός και η πλατίνα (λευκόχρυσος), που είχαν δημιουργηθεί κατά τις πρώτες φάσεις σχηματισμού του ηλιακού μας συστήματος, σύμφωνα με μια νέα βρετανική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ματίας Γουίλμπολντ της Σχολής Γεωεπιστημών του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, ανέλυσαν με νέες τεχνικές μεγάλης ακρίβειας δείγματα από πανάρχαια πετρώματα της Γροιλανδίας ηλικίας σχεδόν 3,8 δισ. ετών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα σημερινά προσβάσιμα αποθέματα πολύτιμων μετάλλων στη Γη αποτελούν συνέπεια του βομβαρδισμού μετεωριτών περίπου 200 εκατ. χρόνια μετά τη δημιουργία της.

Καθώς η Γη διαμορφωνόταν, ο λιωμένος σίδηρος βυθίστηκε στο κέντρο αποτελώντας τον πυρήνα της, συμπαρασύροντας βαθιά στο υπέδαφος την συντριπτική πλειονότητα των επιφανειακών

ΕΣΕΕ: Λουκέτο για πάνω από 120.000 επιχειρήσεις τη διετία 2010-2012


Στο 25% εκτοξεύθηκε τον Αύγουστο το ποσοστό των λουκέτων στα εμπορικά καταστήματα της χώρας, σύμφωνα με επικαιροποιημένη μελέτη του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Λουκέτο για πάνω από 120.000 επιχειρήσεις τη διετία 2010-2012.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα λουκέτα στο Λεκανοπέδιο και σε άλλες περιοχές της χώρας, παρουσιάζουν αύξηση 10% από τον Αύγουστο του 2010, δηλ. επί του συνόλου των καταγεγραμμένων επιχειρήσεων από το 15% που ήταν κλειστές το καλοκαίρι του 2010 και 21% το χειμώνα του 2011, τον Αύγουστο του 2011 το ποσοστό εκτοξεύθηκε στο 25%.

Την ίδια ώρα, ακόμη πιο απογοητευτικές είναι οι προβλέψεις για το μέλλον των εμπορικών επιχειρήσεων στη χώρα. Σύμφωνα πάντα με την έρευνα της ΕΣΕΕ και με βάση τον Δείκτη Επιβίωσης

Νέα προειδοποίηση Σόιμπλε προς την Ελλάδα


Αυστηρή προειδοποίηση προς την Ελλάδα να εκπληρώσει όλους τους όρους που απαιτούνται για να είναι κράτος-μέλος της ευρωζώνης απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, σημειώνοντας πως αν η χώρα δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της δεν θα της δοθεί νέα οικονομική βοήθεια.

«Εν τέλει είναι στο χέρι της Ελλάδας να εκπληρώσει τους όρους που απαιτούνται για τη συμμετοχή της στη ζώνη του ευρώ», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, τονίζοντας πάντως ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επισήμανε ότι το Βερολίνο μπορεί να βοηθήσει τις υπερχρεωμένες χώρες, ωστόσο τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει μόνα τους να αντιμετωπίσουν τα βαθύτερα αίτια των προβλημάτων τους.

Χαρακτήρισε εξάλλου «σοβαρή» την κατάσταση στην Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα καταβληθεί η έκτη δόση αν η χώρα δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Παράλληλα, προέτρεψε την Ιταλία να καταβάλει προσπάθειες για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος. «Η Ιταλία γνωρίζει ότι πρέπει να διορθώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα και το

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια


Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την ώρα που παραμένουν υπό κατάληψη δεκάδες σχολές.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί. Σε σχετική ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ σημειώνει ότι ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση «δίνει ένα συντριπτικό πλήγμα στη δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση και νομοθετεί το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο, υλοποιώντας τη βάρβαρη πολιτική του μνημονίου, της κυβέρνησης και

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στα Χανιά

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή των Χανίων στις 7:58.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 39 χλμ. βόρεια

Απεργούν σήμερα και αύριο οι γιατροί


Σε πανελλαδική απεργία κατεβαίνουν σήμερα και αύριο οι γιατροί, ύστερα από απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, με τη συμμετοχή και των οδοντιάτρων.

Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι γιατροί αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο χαρακτηρίζουν «αποσπασματικό και απαράδεκτο», ενώ καταγγέλλουν ότι θα οδηγήσει σε "αφανισμό" τους ιδιώτες γιατρούς και ότι οι ασφαλισμένοι δεν θα έχουν περίθαλψη ανάλογη με τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Από την πλευρά της η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία κάνει λόγο για "απαξίωση από το κράτος της οδοντιατρικής περίθαλψης των Ελλήνων ασφαλισμένων, η οποία εκφράζεται με την απουσία της

Προειδοποίηση Λοβέρδου για το «Ερρίκος Ντινάν»

Με άμεση ανάκληση της άδειας καλής λειτουργίας του «Ερρίκος Ντυνάν» που σημαίνει ότι το νοσοκομείο δεν θα δέχεται περιστατικά από ασφαλιστικά ταμεία, παρά μόνο θα δέχεται ιδιώτες, προειδοποιεί ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Αφορμή για την προειδοποίηση αποτέλεσε η είδηση, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ότι η πλευρά Γιώργου Αποστολόπουλου, ιδιοκτήτη της μαιευτικής κλινικής «Γαία» κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας η μαιευτική κλινική -που λειτουργούσε εντός του «Ερρίκος Ντυνάν» να

Προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών


Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011-2012 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Προσλαμβάνονται 888 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές πλήρους ωραρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02 και ΠΕ04.05, για τα σχολεία Γενικής Παιδείας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από Πέμπτη 8

Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς


Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη να τονίζει ότι οι αλλαγές που προωθεί το νομοσχέδιο δεν αποτελούν απλώς μια αναμέτρηση με τις υπάρχουσες αδυναμίες, αλλά αφορούν την ανασυγκρότηση συνολικά του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής του το νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς.

Με το νομοθέτημα - με το οποίο καθορίζεται το θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου και οργανώνεται η εποπτεία του κράτους - επιδιώκεται - όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκανδαλίδης - η δημιουργία μεγάλων, ισχυρών και βιώσιμων συνεταιρισμών με ισότιμη συμμετοχή των μικρομεσαίων αγροτών.

Νωρίτερα ο κ. Σκανδαλίδης είχε καταθέσεις σειρά αλλαγών στο νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, η θητεία των διοικήσεων και όλων των οργάνων των αγροτικών συνεταιρισμών και της ΠΑΣΕΓΕΣ παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου του 2012, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία εκλογής με βάση τα όσα προβλέπει ο νέος νόμος. Η ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ θα

«Χειρόφρενο» τραβούν οι ιδιοκτήτες ταξί


Με 24ωρη απεργία σήμερα και κινητοποιήσεις στη διάρκεια της ΔΕΘ απαντούν οι ιδιοκτήτες ταξί στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του κλάδου τους. Τα ταξί θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 5 το πρωί σήμερα έως τις 5 το πρωί της Παρασκευής.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί με βασικό στόχο την ενημέρωση όλων των αυτοκινητιστών για το περιεχόμενο του ν/σχ.

Όπως σημειώνει η ΠΟΕΙΑΤΑ, «ο κ. Ραγκούσης αποφάσισε την εδώ και τώρα κατεδάφιση του κλάδου των ταξί και την άμεση εκποίηση των υλικών στα μεγάλα συμφέροντα».

Επιπλέον, το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται «ταφόπλακα για 70.000 οικογένειες». «Δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο που να αφήνει περιθώριο διαλόγου ή συνεργασίας με την κυβέρνηση παρόλο που εμείς και

Βρέθηκε 14χρονη που είχε εξαφανιστεί


Βρέθηκε σήμερα από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η 14χρονη Δέσποινα Τσαπρούνη που είχε εξαφανιστεί από τον Πειραιά στις 24 Αυγούστου και όλο αυτό το διάστημα αναζητούνταν από την αστυνομία, ενώ είχε μπει και αγγελία για την εξαφάνισή της στο «Αμπερ Αλερτ» από το Χαμόγελο του Παιδιού. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το κορίτσι βρισκόταν σε διαμέρισμα στην οδό Ευγενίου Καβαδά, στον Άγιο Παντελεήμονα όπου διέμεναν Αφρικανοί.

Οι αστυνομικοί επειδή δεν είχε δώσει καθόλου σημεία ζωής ανησυχούσαν σοβαρά για τη ζωή της αλλά τελικά εντοπίστηκε με τον εξής τρόπο: Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακολουθούνταν συνεχώς το προφίλ της στο facebook. Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου διαπιστώθηκε ότι η 14χρονη "μπήκε" στο facebook από Ιντερνετ καφέ στην περιοχή του Αγίου

Ο καιρός στις 08.09.2011


Βελτιωμένο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας περιμένουμε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011 και μόνο στις ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου, της Δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου και της Ανατολικής Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 30 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 17 έως 31 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 32 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 20 έως 29 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Κεντρικό και το Ανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις με γρήγορη εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι