www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια


Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την ώρα που παραμένουν υπό κατάληψη δεκάδες σχολές.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί. Σε σχετική ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ σημειώνει ότι ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση «δίνει ένα συντριπτικό πλήγμα στη δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση και νομοθετεί το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο, υλοποιώντας τη βάρβαρη πολιτική του μνημονίου, της κυβέρνησης και
της τρόικας» και ζητεί την κατάργησή του.

Πάντως, η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, έχει προειδοποιήσει ότι οι φοιτητές, οι οποίοι συνεχίζουν τις καταλήψεις στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο απώλειας του εξαμήνου. «Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν έχει εκπτώσεις», τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη.

Η υπουργός σημείωσε, πάντως, ότι είναι στη διάθεση κάθε συγκλήτου, κάθε πανεπιστημίου, κάθε φοιτητικού συλλόγου, που θα την προσκαλέσει «για ουσιαστικό πολιτισμένο διάλογο, για το μέλλον των ιδρυμάτων, για να υπάρξουν όποιες διευκρινίσεις είναι αναγκαίες, για να πάμε σε, όσο γίνεται πιο αποτελεσματική, εφαρμογή του νόμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: