www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ένστολων

Σε εξέλιξη είναι πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών και εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

Οι ένστολοι διαμαρτύρονται για τις μισθολογικές περικοπές που υφίστανται, αλλά και για τις περικοπές στις δαπάνες των υπηρεσιών τους, που όπως ισχυρίζονται, οδηγούν σε εξαθλίωση τα Σώματα Ασφαλείας.

Η κεντρική εξέδρα της εκδήλωσης στήθηκε μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, από όπου οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών τους, πραγματοποιούν ομιλίες. Νωρίτερα, χαιρετισμούς απηύθυναν βουλευτές κομμάτων της

Διαψεύδει ο Βενιζέλος τα σενάρια για χρεοκοπία

Με αιχμηρές κουβέντες για κακόγουστο παιχνίδι και για οργανωμένη σπέκουλα κατά του ευρώ σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τις φήμες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο περί δήθεν χρεωκοπίας της Ελλάδας μέσα στο σαββατοκύριακο,

«Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται αυτό το οργανωμένο κύμα “φημών” για δήθεν χρεωκοπία της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα κακόγουστο παιχνίδι, για μια οργανωμένη σπέκουλα, που στρέφεται κατά του ευρώ και της Ευρωζώνης συνολικά» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε:

«Βασική επιλογή και προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21 Ιουλίου και βεβαίως η πλήρης εφαρμογή των υποχρεώσεων της που απορρέουν από τις συμφωνίες

Στη διάθεση του κοινού η ανακαινισμένη Β' Παθολογική κλινική Ιπποκράτειου Θεσ/νίκης


Την ανακαινισμένη Β’ Παθολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης εγκαινίασε το μεσημέρι ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης.

Η Κλινική, η οποία λειτουργεί από το 1947, ανακαινίστηκε σε διάστημα έξι μηνών με χρήματα από χορηγίες σε ποσοστό 70% και από τη διοίκηση του νοσοκομείου σε ποσοστό 30%.

Κατά την ομιλία του στην τελετή των εγκαινίων ο υφυπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για ένα χώρο που έχει όλες τις απαιτούμενες ανέσεις για τους ασθενείς και εκτίμησε πως με τις προσπάθειες που καταβάλλονται το τελευταίο χρονικό διάστημα και παρά την οικονομική κρίση παρουσιάζονται βελτιώσεις σε πάρα πολλά νοσοκομεία της χώρας, γεγονός που δίνει κουράγιο για τη θωράκιση αυτών των προσπαθειών.

Ο διευθυντής της Β΄Παθολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου καθηγητής Ιωάννης Κλωνιζάκης

Γ. Καρατζαφέρης: «Όχι» στην πολιτική του καρτέλ για τα ταξί


Καμία ωφελιμότητα για την οικονομία δεν βλέπει από το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί, ο Γ. Καρατζαφέρης, όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΣΑΤΑ Θ. Λυμπερόπουλο.

«Δεν μας έχει εξηγήσει ο κ. Ραγκούσης - και δι’ αυτού η κυβέρνηση - για ποιο λόγο παίρνει αυτή την πρωτοβουλία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν ενδιαφέρεται για το

HOL: Εναρξη διαδικασίας συγχώνευσης με Αττικές Τηλεπικοινωνίες


Την έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης της Hellas Onlines και της Αττικές Τηλεπικοινωνίες ΑΕ, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, ως 100% θυγατρικής εταιρείας, αποφάσισαν στις 09.09.2011 τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών.

Ως ημερομηνία σύνταξης του Ισολογισμού Μετασχηματισμού ορίσθηκε η 30.06.2011. Από τη συγχώνευση αυτή δεν θα εκδοθούν

Επίσκεψη σε μνημεία που σπάνια ανοίγουν για το κοινό


Περισσότερα από 20 εκατομμύρια άτομα αναμένεται να απολαύσουν, μέσα στον επόμενο μήνα, την επίσκεψη σε χιλιάδες μνημεία που σπάνια ανοίγουν στο κοινό και μοναδικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο των Ημερίδων Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε 50 ευρωπαϊκές χώρες.

Φέτος, στη διάρκεια των Ημερίδων Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς, το κοινό θα έχει τη ευκαιρία να απολαύσει μια πληθώρα ξεχωριστών εκδηλώσεων και μνημείων, που κυμαίνονται από το μεγαλύτερο εργοστάσιο αερόστατων στον κόσμο στο Μπρίστολ του Ηνωμένου Βασιλείου, έως ένα υπαίθριο θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο αριστούργημα του Βίκτωρα Ουγκώ «οι Αθλιοι», κοντά στο μνημείο από τη μάχη του 1815 στο

Εγκύκλιος για την έκτακτη εισφορά των δημοσίων υπαλλήλων


Οδηγίες για την εφαρμογή της παρακράτησης του 1% των αποδοχών των εργαζομένων του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα υπέρ του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ως έκτακτη εισφορά κοινωνικής Αλληλεγγύης, δίνει με εγκύκλιό του (16287/1375 - 07/09/2011), ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η ειδική εισφορά ισχύει αναδρομικά από την πρώτη του χρόνου και οι εισφορές που αναλογούν στο χρονικό διάστημα από 1.1.2011 έως 31.7.2011 θα πρέπει να κατανεμηθούν ισόποσα ανά μήνα και να εισπραχθούν μαζί με τις εισφορές των επόμενων μηνών, μέχρι το τέλος του έτους.

Η ειδική εισφορά επιβάλλεται επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και των πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων (π.χ. βασικοί μισθοί, πάσης φύσεως επιδόματα, συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος αλλοδαπής, αμοιβές και αποζημιώσεις, τρίμηνες αποδοχές, υπερωρίες, αποζημιώσεις

Ελπίδες για καταπολέμηση του χρόνιου νευροπαθητικού πόνου


Γονίδιο, το οποίο ευθύνεται για τη ρύθμιση του χρόνιου πόνου, ανάλυψαν για Βρετανοί επιστήμονες.

Η ανακάλυψη αυτή αναμένεται να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων, πιο αποτελεσματικών αναλγητικών φαρμάκων.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αν αναπτυχθούν φάρμακα που μπλοκάρουν την πρωτεΐνη, η οποία παράγεται από το συγκεκριμένο γονίδιο HCN2, τότε θα καταπολεμηθεί ο χρόνιος νευροπαθητικός πόνος που προέρχεται από κάποια βλάβη στα

Κανονικά η καταβολή νυχτερινών και πενθήμερων στους αστυνομικούς

Κανονικά θα συνεχίσει να καταβάλλεται η αποζημίωση για τα νυχτερινά και την πέραν του πενθημέρου εργασία του ένστολου προσωπικού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη έπειτα από συνεννόηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του

Σε εξέλιξη η σύσκεψη του Πρωθυπουργού με φορείς της Θεσσαλονίκης


Σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης έχει αυτήν την ώρα στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 76η ΔΕΘ.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου, των υπουργών Μ. Χρυσοχοΐδη, Δ. Ρέππα, Χ. Καστανίδη, Γ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Ραγκούση, Κ.

600 γραμμάρια κοκαΐνης, 1 κιλό ηρωΐνης κάθε μέρα στα υγρά απόβλητα της Ψυττάλειας

Ναρκωτικές ουσίες όπως κοκαΐνη, ηρωίνη και κάνναβη ανιχνεύτηκαν στα αστικά λύματα που καταλήγουν για επεξεργασία στην Ψυττάλεια.

Σύμφωνα με μελέτη της ΕΥΔΑΠ και του πανεπιστημίου Αθηνών και ύστερα από μετρήσεις που έγιναν εδώ και ένα χρόνο, φανερώνουν ότι σε καθημερινή βάση καταλήγουν τα ναρκωτικά στο αποχετευτικό δίκτυο.

Σε καθημερινή βάση, οι ερευνητές ανιχνεύουν έως 600 γραμμάρια κοκαΐνης, ένα κιλό ηρωΐνης, 2 κιλά κάνναβη ακόμα και 20 γραμμάρια από την ουσία έκσταση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι συγκεντρώσεις της κοκαΐνης παρουσιάζουν αύξηση το Σαββατοκύριακο, ενώ η ηρωίνη και η ινδική κάνναβη έχουν σταθερή χρήση όλες τις ημέρες της

Αυστηρή προειδοποίηση Θ. Πάγκαλου στην Αγκυρα


Η Ελλάδα θα στηρίξει την Κυπριακή Δημοκρατία και οποιαδήποτε επίθεση σε βάρος της θα αποτελεί και επίθεση εναντίον της Ελλάδας, διεμήνυσε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος απαντώντας στις τουρκικές απειλές ενόψει της έναρξης των ερευνών στην ΑΟΖ της Κύπρου.

«Η Κύπρος είναι ανεξάρτητο μέλος του ΟΗΕ και έχει δικαίωμα να καθορίσει αυτοτελώς τα συμφέροντά της, μόνη ή σε συνεργασία με άλλες

Γονίδια...υπεύθυνα για τη συσσώρευση λίπους


Γονίδια τα οποία ωθούν στην αποθήκευση περισσότερου λίπους στο σώμα, με αποτέλεσμα κάποιοι άνθρωποι σταδιακά να παχαίνουν ή, αντίστροφα, να δυσκολεύονται να αδυνατίσουν, ανακάλυψαν ερευνητές.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η ανακάλυψή τους θα βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων θεραπειών κατά της παχυσαρκίας.

Οι ερευνητές έκαναν πειράματα με ποντίκια, τα οποία επί πολλές γενιές είχαν ανατραφεί στο εργαστήριο, ώστε να γίνουν είτε παχουλά είτε λεπτά και, έτσι, είχαν αποκτήσει ενεργά γονίδια που σχετίζονταν με το βάρος.

Στη συνέχεια, βρήκαν στα υπέρβαρα ποντίκια -αλλά όχι στα λεπτά- ορισμένα γονίδια που εμποδίζουν

Θ.Πάγκαλος:«Μέγα σφάλμα η ίδρυση τουρκικού προξενείου στη Κομοτηνή»


Ατυπη σύγκληση των κομμάτων με αντικείμενο τις εξελίξεις στη Θράκη πρότεινε από το βήμα της Βουλής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργου Καρατζαφέρη.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Καρατζαφέρης κατήγγειλε τις «συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις και επικίνδυνες απόπειρες διείσδυσής της στη Θράκη, μέσω του προξενείου της» και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα ώστε να μην αφήσει να παγιωθεί μια πολιτική που μπορεί, όπως είπε, να δημιουργήσει «ανήκεστο βλάβη» στην Ελλάδα.

Στην απάντησή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε μεγάλο σφάλμα ότι επετράπη η ίδρυση του προξενείου στη Κομοτηνή, συμφωνώντας με τον κ. Καρατζαφέρη ότι χρησιμοποιείται για

Έκρηξη σούπερ - νόβα ορατή από τη Γη το Σαββατοκύριακο


Μια σπάνια σε μέγεθος έκρηξη σούπερ-νόβα, σε απόσταση μόλις 21 εκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη, εντόπισαν οι αστρονόμοι.

Η έκρηξη, η πιο κοντινή και πιο ορατή από τον πλανήτη μας εδώ και 25 χρόνια, θα είναι ορατή από τον πλανήτη μας ακόμα και με κιάλια.

Οι ερασιτέχνες παρατηρητές του ουρανού στο βόρειο ημισφαίριο (όπου και η Ελλάδα) μπορούν να στρέψουν τα όργανά τους, αν ο νυχτερινός ουρανός είναι καθαρός, στην κατεύθυνση της Μεγάλης Αρκτου, πάνω αριστερά από τα τελευταία δύο άστρα της, από τις 9

Εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης


Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου στις 14.00 είναι προγραμματισμένο να γίνει η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, εισέβαλαν μέλη του ΠΑΜΕ, αιφνιδιάζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο δημαρχιακό μέγαρο από νωρίς το πρωί εν όψει των κινητοποιήσεων της ΔΕΘ.


Αφού εισήλθαν στο δημαρχιακό μέγαρο, τα μέλη του ΠΑΜΕ

Απλούστερη η χορήγηση βεβαίωσης επαγγελματία - αγρότη


Απλουστευμένη είναι η διαδικασία χορήγησης της βεβαίωσης επαγγελματία - αγρότη, όπως αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Ο υπουργός σημειώνει ότι η απλούστευση αυτή έγκειται στο γεγονός ότι έχει ενεργοποιηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ και στο σύνδεσμο http://www.opekepe.gr/kkea.asp διαδικτυακή υπηρεσία εκτύπωσης της εν λόγω βεβαίωσης, για την οποία δεν απαιτείται επικύρωση από τις υπηρεσίες των ΚΕΠΠΥΕΛ (Κέντρα Ελέγχου και Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Ελέγχου Λιπασμάτων).

Οι βεβαιώσεις αυτές, όπως αναφέρει ο κ. Σκανδαλίδης, παράγονται, σύμφωνα με διασταυρωμένα επίσημα στοιχεία, από Βάσεις Δεδομένων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του

Έκπτωτος ο δήμαρχος Ζαχάρως


Έκπτωτος από το αξίωμά του κηρύχθηκε ο δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, κάνοντας δεκτή την ομόφωνη απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους.

Η απόφαση, η οποία είναι δεσμευτική και άμεσα εφαρμόσιμη, εστάλη για την υλοποίησή της στον γενικό γραμματέα Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσο

Προχειρότητα και λαϊκισμό καταλογίζουν οι φαρμακοποιοί για το ωράριο


Tην αγανάκτησή τους για την υποχρεωτική κατά 30% αύξηση των διημερεύσεων των φαρμακείων τα απογεύματα της Δευτέρας και Τετάρτης και το πρωί του Σαββάτου, καθώς και για τη μείωση του ποσοστού κέρδους, εκφράζουν οι φαρμακοποιοί Αθηνών - Πειραιώς.

Σε ανακοίνωσή τους κατηγορούν τον υπουργό Υγείας ότι αιφνιδιαστικά προχωρεί σε άνοιγμα του ωραρίου των φαρμακείων, «παραβλέποντας ηθελημένα το λειτουργικό κόστος του φαρμακείου και τη βιολογική εξόντωση του φαρμακοποιού, του οποίου η παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του φαρμακείου του, είναι υποχρεωτική». Ειδικά για το Σάββατο, οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να λειτουργούν και όλα τα συνταγογραφικά κέντρα των ασφαλιστικών ταμείων που είναι κλειστά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση των δύο Φαρμακευτικών Συλλόγων, η αοριστολογία της λέξης «απόγευμα», καθώς και του Σαββάτου, χωρίς ορισμό συγκεκριμένου

Προβλήματα στις μετακινήσεις με τον ηλεκτρικό


Με προβλήματα γίνεται η μετακίνηση των επιβατών με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, λόγω των μετατάξεων προσωπικού, με αποτέλεσμα οι συρμοί να διέρχονται από τους σταθμούς κάθε περίπου μισή ώρα.

Όπως δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι ο κ. Λ. Ρενιέρης, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον ΗΣΑΠ τα προβλήματα οφείλονται στη

Διαλέξτε σωστά το ψάρι σας, βοηθήστε τις θάλασσες της Ευρώπης


Πώς διαλέγετε τα ψάρια που καταλήγουν στο πιάτο σας; Ρωτάτε από πού προέρχονται και πώς αλιεύονται; Ελέγχετε εάν έχουν το σωστό μέγεθος; Γνωρίζετε ποια είναι απειλούμενα και ποια υπάρχουν σε αφθονία; Οι απαντήσεις σε αυτές τις απλές - και εύλογες- ερωτήσεις θα βοηθούσαν τον καθένα από εμάς να κάνει βιώσιμες επιλογές, στο σούπερ μάρκετ, στο «ψαράδικο», στο εστιατόριο.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα αποθέματα ψαριών στις θάλασσες που περιβάλλουν την Ευρώπη συρρικνώνονται. Τρία στα τέσσερα είδη ψαριών υπεραλιεύονται και μάλιστα το πρόβλημα είναι εντονότερο στη Μεσόγειο Θάλασσα (όπου η υπεραλίευση αφορά το 82% των ειδών) απ' ό,τι στον Ατλαντικό Ωκεανό. Οι αλιευτικοί στόλοι βλέπουν τα κέρδη τους να

Τ.Τ.: Στις 30/9 η έκτακτη γενική συνέλευση


Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011, στις 15:00, θα πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι η έγκριση του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης, για τη συγχώνευση του Τ.Τ. με την Τ Bank δι' απορροφήσεως της τελευταίας από το Τ.Τ.

Θα συζητηθεί επίσης η αύξηση του κοινού μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας (Απορροφούσας) κατά 58.737.719,96 ευρώ, συνεπεία α) της συγχωνεύσεως, κατά ποσό ίσο με το μετοχικό κεφάλαιο της Απορροφούμενης (T Bank), ήτοι κατά 58.251.414 ευρώ, μετά την αφαίρεση του ποσού που αντιστοιχεί στην ονομαστική αξία των μετοχών της Απορροφούμενης (T Bank) που ανήκουν στην τράπεζα (Απορροφούσα) και β) της κεφαλαιοποιήσεως μέρους του υφιστάμενου αποθεματικού υπέρ το άρτιο, της τράπεζας, ποσού 486.305,96 ευρώ, για λόγους

Θεσσαλονίκη: Κλείνουν στις 15.00 τα καταστήματα του κέντρου


Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εν όψει των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των εγκαινίων της 76ης Δ.Ε.Θ., το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, καλεί τις εμπορικές επιχειρήσεις του ιστορικού κέντρου να κλείσουν στις 15:00.

Επιπρόσθετα ζητεί από τους καταταστηματάρχες να μην βγάλουν απορρίμματα στους κάδους σκουπιδιών, απορρίμματα ή άλλα εύφλεκτα υλικά έμπροσθεν των καταστημάτων τους, να απομακρύνουν τα Ι.Χ. τους από το ιστορικό κέντρο, να αφήσουν τα φώτα των καταστημάτων ανοιχτά, να κλείσουν τις τέντες των καταστημάτων και ενεργοποιήσουν τα στόρια, ή οτιδήποτε άλλο

Ενιαίο συνταγολόγιο από την 1η Οκτωβρίου

Ενιαίο συνταγολόγιο του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα αποτελέσει το σημερινό συνταγολόγιο του ΙΚΑ από την 1η Οκτωβρίου καλύπτοντας με ενιαίο τρόπο τη συνταγογράφηση στους ασφαλισμένους των Ταμείων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ.


Επίσης από 1ης Οκτωβρίου, εντάσσονται στη δύναμη του ΕΟΠΥΥ 50 μεγάλα κέντρα υγείας της χώρας, συνάπτοντας προγραμματικές συμβάσεις, ενώ ώς το τέλος του έτους θα έχουν υπαχθεί -λειτουργικά- και τα υπόλοιπα 180 Κέντρα Υγείας της χώρας, τα οποία διοικητικά θα συνεχίσουν να υπάγονται στα νοσοκομεία της περιοχής τους.

Τον Οκτώβριο θα επεκταθεί και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στα Κέντρα Υγείας και το ΙΚΑ, (σήμερα γίνεται σάρωση των συνταγών). Τα δύο συστήματα θα λειτουργούν παράλληλα, με τη σάρωση να μειώνεται σταδιακά, υπέρ του ηλεκτρονικού ελέγχου των συνταγών.

Με τις επερχόμενες αλλαγές θα ξεκινήσει ενοποίηση των παροχών των ασφαλισμένων των τεσσάρων ταμείων, οι οποίοι θα μπορούν να απευθύνονται τόσο στους συμβεβλημένους γιατρούς, όσο και στα

Βρείτε όλα τα σχολικά βιβλία σε ψηφιακή μορφή

Τα σχολικά εγχειρίδια όλων των τάξεων σε Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ. ανάρτησε την Πέμπτη στην ιστοσελίδα τού «Ψηφιακού Σχολείου», το υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Πατήστε ΕΔΩ για να βρείτε τα βιβλία στο Ψηφιακό Σχολείο

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ιστοσελίδα του υπουργείου είναι σε δοκιμαστική λειτουργία και ενδεχομένως να αντιμετωπίσετε καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, «το Ψηφιακό Σχολείο είναι βασικό συστατικό του οράματος του

«Αξιολόγηση» και μετά απόλυση

Μεγάλες ανατροπές με δυσμενείς επιπτώσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα προωθεί η κυβέρνηση.


Αυτές θα γίνουν τόσο μέσα από το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, στο οποίο θα οδηγηθεί το μεγαλύτερο ποσοστό του πλεονάζοντος προσωπικού του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όσο και μέσα από τις νέες εργασιακές σχέσεις που τους επιφυλάσσει με το θεσμό του κρατικού υπαλήλλου και με την άρση της μονιμότητας, την οποία αφήνει ανοιχτό ως ενδεχόμενο στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση.

Με την εργασιακή εφεδρεία διαφώνησαν χθες εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να «τροχίζει» την επαγγελματική αξιοπιστία και συνεισφορά των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς χθες όχι μόνο ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος επέμεινε στις απόψεις του ότι 1.000.000 δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν 10.000.000 Ελληνες πολίτες, αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε τον πυρήνα των δηλώσεών του παίρνοντας αποστάσεις μόνο από το ύφος. «Το ύφος των δηλώσεων είναι προσωπικό. Ο πυρήνας τους όμως για την παραγωγικότητα του Δημοσίου είναι και κυβερνητική παραδοχή, ο δημόσιος τομέας είναι αντιπαραγωγικός», είπε τονίζοντας πάντως ότι δεν είναι το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων αντιπαραγωγικό. Την ίδια στιγμή ωστόσο πολλοί

Τροποποιήσεις σε δρομολόγια του ΟΑΣΑ


Σε ισχύ τίθενται από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου τροποποιήσεις του συγκοινωνιακού δικτύου του ΟΑΣΑ . Οι αλλαγές αυτές προέκυψαν μετά από την αξιοποίηση στοιχείων αλλά και προτάσεων που παρουσίασαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε σειρά συναντήσεων με τον Οργανισμό.

Αναλυτικά:

στο Δήμο Χαϊδαρίου και Αιγάλεω, η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση ενισχύεται με την πύκνωση των δρομολογίων της λεωφορειακής γραμμής 811 ΧΑΙΔΑΡΙ- Στ. ΑΙΓΑΛΕΩ. Παράλληλα, ο Δήμος θα συνδέεται με τον Πειραιά μέσω της γραμμής 803 ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΔΑΣΟΣ (μέσω Ιεράς Οδού).

στο Δήμο Αχαρνών, η περιοχή Βαρυμπόμπη θα εξυπηρετείται από τη λεωφορειακή γραμμή 537 ΑΧΑΡΝΑΙ- ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ με διευρυμένη διαδρομή για την καλύτερη εξυπηρέτηση και των

Αποκλείει ο Χ. Αλμούνια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη


Απέκλεισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοακίν Αλμούνια το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Αυτή η περίπτωση δεν θα συμβεί ποτέ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Αλμούνια κάλεσε τις χώρες του Βορρά της ευρωζώνης να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για τις χώρες του Νότου, αλλά και τις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες να συνεχίσουν τις προσπάθειες ανάκαμψης.

«Υπάρχουν κράτη - μέλη, κυρίως ορισμένα από τα πιο ισχυρά, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Φινλανδία, που έχουν την εντύπωση ότι δεν έχουν προβλήματα» δήλωσε.

Ο Χοακίν Αλμούνια απηύθυνε έκκληση για μία πιο ισχυρή πολιτική αρχή για τη ζώνη του ευρώ,

Ο καιρός στις 09.09.2011


Βελτιωμένο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011 και μόνο στις ορεινές περιοχές της Μακεδονίας είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας τις θερμές ώρες της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 31 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 17 έως 32 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 32 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 21 έως 29 βαθμούς αλλά η μέγιστη στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Νότια Κρήτη θα φτάσει τους 32 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα