www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Πρωταθλήτρια στη φορολόγηση επιχειρήσεων η Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών με την υψηλότερη φορολογία στις επιχειρήσεις, αλλά και στους έμμεσους φόρους, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε παγκόσμια βάση, σύμφωνα με έρευνα της KPMG.

Στα διανεμόμενα κέρδη και τα μερίσματα η Ελλάδα είναι ουσιαστικά η μόνη χώρα στην Ευρώπη με φορολογικό συντελεστή 40%.

Στα αδιανέμητα κέρδη, τα κέρδη που επανεπενδύονται, ο συντελεστής που επιβάλλει η χώρα μας είναι στο 24%, υψηλότερα από την

Ο καιρός την Παρασκευή 15.10.2010

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στις ανατολικές περιοχές του Αιγαίου και στην Κρήτη, περιμένουμε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 14 έως 23 στη Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 25 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 26 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 έως 24 βαθμούς στο Αιγαίο, αλλά στις βόρειες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Β. Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί έως νοτιοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στα νότια ισχυροί, στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, ενώ στον Κορινθιακό θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα εντάσεων 6 – 7 μπ.

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας παροδικές βροχές ή καταιγίδες τις απογευματινές - βραδινές ώρες, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 25 - 26 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, αλλά από το

Φεστιβάλ Ψωμιού στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα σήμερα το 2ο Φεστιβάλ Ψωμιού στην πλατεία Αριστοτέλους.


Σήμερα σημειώθηκε ρεκόρ προσέλευσης από πλευράς μαθητών (700 παιδιά μόνο το πρωί)

Αύριο, τρίτη μέρα του Φεστιβάλ, θα υπάρξει κοκτέϊλ καθώς και προβολές ντοκυμαντέρ στο Ολύμπιον, όπου και αναμένεται να δώσουν το παρόν όλοι οι φορείς της πόλης καθώς και πολιτικοί εκπρόσωποι.

Το Σάββατο θα γίνει “παρέλαση ψωμιού” από παιδιά με παραδοσιακές φορεσιές από όλη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας τα είδη του

Ένωσαν τις δυνάμεις τους Skype και Facebook

Οι “φίλοι” του Facebook θα μπορούν να επικοινωνούν δωρεάν μέσω τηλεφωνικών κλήσεων ή μέσω μηνυμάτων κειμένου καθώς η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε την ενοποίησή της με το Skype.


"Συνεργαζόμαστε με εταιρίες όπως το Skype για να διευκολύνουμε τη σύνδεση σας με τους φίλους σας όποτε θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί τους", δήλωσε ένας υπάλληλος του Facebook.

Επιπλέον, για πρώτη φορά από τη δημιουργία του λογισμικού, οι χρήστες του Skype μπορούν να

Σύλληψη τριών ατόμων στον Πειραιά για κατοχή όπλων

Δύο άνδρες και μια γυναίκα, ξένης καταγωγής, κρατούνται και ανακρίνονται από την αστυνομία του Πειραιά για οπλοκατοχή. Στο Ι.Χ. στο οποίο επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες, βρέθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία δύο χειροβομβίδες και δύο πιστόλια.


Επίσης, στη μονοκατοικία που διέμεναν στην περιοχή του Πειραιά, βρέθηκαν και δυο αυτόματα όπλα καλάζνικοφ.

Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε ύστερα από πληροφορίες για

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις του Δημοσίου

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο προβλέπει κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών και οργανισμών του δημοσίου τομέα. Η δημόσια διαβούλευση κράτησε σχεδόν τρεις μήνες και τα σχόλια, η πλειοψηφία των οποίων αφορούσε την «Αγρογή», ξεπέρασαν τα 500.


Στο σχέδιο νόμου, σε αντίθεση με την προηγούμενη έκδοση του, δεν προβλέπεται κατάργηση της Ένωσης για την Αντισεισμική Προστασία των Κρατών-Μελών του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία του Ευξείνου Πόντου (ΕΑΣΠ-ΟΣΕΠ) και της Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε.

Οι φορείς του Δημοσίου που καταργούνται είναι:

►1. Το Μουσείο και Βιβλιοθήκη του Εθνικού Τυπογραφείου, ν.π.ι.δ. με έδρα την Αθήνα. Στο εξής

Παράνομη η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Κυριακή όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια καθώς η απεργία που είχε εξαγγελθεί κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.


Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είχαν εξαγγείλει την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας για τη συγκεκριμένη ημέρα, όμως η κινητοποίηση κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική από το δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε η

Από μηδενική βάση το γήπεδο!

Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ Παναθηναικός γνωστοποίησε ότι εξετάζει το θέμα του νέου γηπέδου από μηδενική βάση.


Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι υπεγράφη σήμερα η εξώδικη δήλωση - καταγγελία προς τον Δήμο Αθηναίων, καταγγέλλοντας το μεταξύ μας από 26-02-2008 ιδιωτικό συμφωνητικό.

Προς αποφυγή εντυπώσεων και επειδή δεν επιθυμούμε την ανάμειξή μας στο διεξαγόμενο προεκλογικό αγώνα, διευκρινίζουμε ότι δεν έχουμε καμία προσωπική αιτίαση κατά του Δημάρχου, κ. Ν. Κακλαμάνη, ο οποίος παρέλαβε ένα σχεδιασμό που δεν είχε ο ίδιος αποφασίσει και προσπάθησε

Χωρίς νερό αύριο η Πυλαία Θεσσαλονίκης

Πολύωρη διακοπή νερού θα ταλαιπωρήσει τους κατοίκους της Πυλαίας Θεσσαλονίκης, αύριο, λόγω εργασιών της Εταιρίας Υδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΥΑΘ) στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Γραβιάς.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΥΑΘ, η διακοπή υδροδότησης θα υπάρξει στην περιοχή που περικλείεται από την περιφερειακή, την οδό Βουλγαροκτόνου και την περιφερειακή τάφρο του δήμου Πυλαίας, ενώ θα διαρκέσει από τις 8 το πρωί έως τις 16.00.

iPhone 4

Το νέο iPhone έχει μεν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, η γυάλινη οθόνη του όμως είναι 82% πιθανότερο να σπάσει σε σχέση με την οθόνη του προηγούμενου μοντέλου, εκτιμά αμερικανική εταιρεία που πουλά ασφάλειες για γκάτζετ.

Η εταιρεία SquareTrade εξέτασε αναφορές για 20.000 iPhone που καλύπτονταν από τη δική της, ανεξάρτητη εγγύηση.

Διαπίστωσε ότι ο ρυθμός αναφοράς ατυχημάτων είναι 68% υψηλότερος για το iPhone 4 από ό,τι για το προηγούμενο μοντέλο 3G S.

Το 15,5% των iPhone 4 θα εμφανίσει βλάβη εντός ενός έτους από την ημερομηνία αγοράς, δείχνουν

Γενική απεργία στις 15 Δεκεμβρίου αποφάσισε η ΓΣΕΕ

Την διεξαγωγή 24ωρης γενικής απεργίας στις 15 Δεκεμβρίου και τη συγκέντρωση στο πεδίο του Άρεως αποφάσισε η διοίκηση της ΓΣΕΕ στη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας της.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, η ΓΣΕΕ απορρίπτει κάθε σκέψη για νέα μέτρα και φοροεπιδρομές και ζητάει:

♦μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας

♦για την προστασία της

Έργα ανάπλασης στο λιμάνι του Πειραιά ανακοίνωσε ο ΟΛΠ

Σειρά έργων που αφορούν στην ανάπλαση και ανάπτυξη του εμπορικού λιμανιού του Πειραιά ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης. Με βάση τις ανακοινώσεις του, αναδιαμορφώνεται ο προβλήτας του Ηρακλέους και αναμένεται η κατασκευή παραλιμένιου σιδηροδρόμου στο Καρτέρμιναλ.


Στα έργα που ανακοίνωσε ο Γ. Ανωμερίτης περιλαμβάνονται η διατήρηση και ανάδειξη του μικρού λιμανιού στο Κερατσίνι, καθώς και η δεντροφύτευση σε δρόμους ακόμη και μέσα στο εμπορικό λιμάνι.

Επίσης, ο Γ. Ανωμερίτης ανακοίνωσε ότι άμεσα θα ανατεθεί προκαταρκτική μελέτη για την κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας πεζών που θα συνδέει την Ηετιώνια ακτή με την ακτή Λέοντος, προκειμένου οι επισκέπτες να μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στην πολιτιστική ακτή Πειραιά,

Χυμός Λεμονιού-10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία;

Ο Χυμός του Λεμονιού είναι 10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία και σκοτώνει 11 ειδών Καρκινογόνα Κύτταρα! Σας το μεταφέρω απλά. Όσοι είναι του ιατρικού κλάδου ή γνωρίζουν αντίστοιχα, ας τους το μεταδώσουν. Ίσως να υπάρχει αλήθεια και σκοπιμότητα ταυτόχρονα… Οι ωφελιμότητες του λεμονιού. Το λεμόνι, είναι ένα θαυματουργό προϊόν στο να σκοτώνει τα καρκινογόνα κύτταρα. Είναι 10.000 φορές ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία, γιατί δεν το αποδεχόμαστε αυτό;


Διότι υπάρχουν οργανισμοί που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν μια συνθετική ουσία, που να τους επιτρέπει να αποκτήσουν κέρδη φανταστικά!

Για αυτό και από τώρα μπορείς προκαταβολικά να βοηθήσεις έναν φίλο που το χρειάζεται, επιτρέποντάς του να πληροφορηθεί ότι του είναι χρήσιμο να πιει χυμό λεμονιού για την πρόληψη της ασθένειας. Η γεύση του είναι ευχάριστη και φυσικά δεν προξενεί τις φοβερές επιδράσεις της χημειοθεραπείας. Και εφόσον έχει την δυνατότητα να το πράξεις, φύτεψε μια λεμονιά στον κήπο σου. Όλα τα μέρη του είναι ωφέλιμα. Την επόμενη φορά που επιθυμείς να πιεις χυμό, ζήτα φυσικό

Επιβεβαιώνεται το «μαχαίρι» στους μισθούς των ζημιογόνων ΔΕΚΟ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τα σχέδια για περικοπές μισθών στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εναλλακτική λύση θα ήταν οι απολύσεις. Υποστήριξε ότι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να χάσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.


"Βλέπουμε ότι οι μισθοί σε αυτές τις ΔΕΚΟ είναι πολλές φορές διπλάσιοι και πολλαπλάσιοι των ανάλογων μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Είναι πολύ υψηλοί οι μισθοί που πληρώνονται από τον ελληνικό λαό, χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη συμβολή στις υπηρεσίες", είπε για τις ζημιογόνες εταιρείες. "Σκοπός σε όλες τις ΔΕΚΟ είναι να μη χάσει κανείς τη

Κυβερνητικό «τελεσίγραφο» για τις κινητοποιήσεις στην Ακρόπολη

Σκληρή γραμμή απέναντι στις κινητοποιήσεις που κρατούν κλειστή την Ακρόπολη κράτησε η κυβέρνηση και στο μπρίφινγκ ρουμ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι τα αιτήματα των συμβασιούχων δεν θα ικανοποιηθούν και απηύθυνε προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση, ότι «δεν θα αφήσουμε όσους υποκινούν και λειτουργούν με τρόπους που βεβηλώνουν την εικόνα της χώρας μας να συνεχίσουν αυτές τις ενέργειές τους».


"Το μνημείο της Ακρόπολης θα πρέπει να το προστατέψουμε και ως πολιτεία και ως κοινωνία. Δεν μπορούμε να βλέπουμε να βάζουν 30 εργαζόμενοι λουκέτο και να την κρατούν κλειστή για να

ΑOL και ιδιωτικά κεφάλαια μελετούν εξαγορά της Yahoo

Η AOL βρίσκεται σε συνομιλίες με εταιρείες όπως η Silver Lake Partners και Blackstone Group LP σχετικά με πιθανή προσφορά εξαγοράς της Yahoo, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η AOL και οι πιθανοί της συνεργάτες εξετάζουν το ενδεχόμενο να κλείσουν συμφωνία με τη Yahoo

Στο σφυρί το ιστορικό εργοστάσιο της "Κεράνης" στον Πειραιά

Χωρίς αγοραστές παραμένουν ακόμη τα ακίνητα της ιστορικής καπνοβιομηχανίας «Κεράνης», η οποία ύστερα από 74 χρόνια λειτουργίας διέκοψε λόγω οικονομικών προβλημάτων οριστικά τη λειτουργία της το 2006.

Χθες διεξήχθη για τέταρτη φορά αναγκαστικός πλειστηριασμός για τα δύο εργοστάσια της «Κεράνης», δηλαδή:

- Το εργοστάσιο στον Πειραιά (οδός Αθηνών 39) που βρίσκεται σε οικόπεδο 4,7 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει κτίσματα συνολικής επιφάνειας 29.434 τ.μ. Στον χθεσινό πλειστηριασμό, το συγκεκριμένο ακίνητο «βγήκε στο σφυρί» έναντι 12,45 εκατ. ευρώ.

- Το εργοστάσιο στην Γλύφα της Εύβοιας που εκτείνεται σε περίπου 123 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και αποτελείται από κτηριακές εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 34.640 τ.μ. Πωλούνταν χθες

Alter: Ξεκινά τη διαδικασία ρύθμισης των εκπρόθεσμων οφειλών

Τη διαδικασία ρύθμισης των εκπρόθεσμων οφειλών της στην αρμόδια Δ.Ο.Υ θα ξεκινήσει το Alter. Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, στις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας (1-1-2010 έως 30-6-2010) έχει γίνει σχετικά με τις ως άνω οφειλές πρόβλεψη για προσαυξήσεις σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής.


Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία δηλώνει ότι οι ως άνω φορολογικές εκκρεμότητες δεν δύνανται να

Περικοπή του δώρου Χριστουγέννων στο ΜΤΠΥ;

Στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων παραπέμπεται το θέμα της περικοπής του δώρου Χριστουγέννων προς τους μερισματούχους. Όπως καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με εισήγηση των οικονομικών υπηρεσιών του Ταμείου, λόγω της άσχημης οικονομικής του κατάστασης, το Ταμείο δεν πρέπει να χορηγήσει δώρο.


Μετά από την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ και τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων της και της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων (ΠΟΠΟΠΣ) στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Μ.Τ.Π.Υ. απετράπη σε πρώτη φάση η περικοπή του δώρου των Χριστουγέννων από τους μερισματούχους. Η λήψη

Δικαίωμα επιλογής του παιδιάτρου ως θεράποντα ιατρού αποκτούν οι έφηβοι

Τη δυνατότητα να επιλέξουν τον παιδίατρο ως θεράποντα ιατρό και τα παιδιατρικά νοσοκομεία για την νοσηλεία τους, έχουν πλέον, εφόσον το επιθυμούν, οι έφηβοι έως 16 ετών, όπως αποφάσισε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, λαμβάνοντας υπόψη την 12η απόφαση της 226ης Ολομ. του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στη χώρα μας οι ειδικές υπηρεσίες για πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων της εφηβικής ηλικίας είναι περιορισμένες. Η εφηβική περίοδος παρουσιάζει ειδικές δυσκολίες, γι’ αυτό συχνά οι λειτουργοί υγείας αισθάνονται άβολα και ανεπαρκείς για να τους αντιμετωπίσουν, με αποτέλεσμα να τους παραπέμπουν ή να ασχολούνται επιφανειακά μαζί τους. Συνεπώς, κρίνεται απαραίτητη η βελτίωση παροχής υπηρεσιών

Προειδοποίηση κτηνοτρόφων για την τιμή του γάλακτος

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται για το χρονικό διάστημα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι Έλληνες κτηνοτρόφοι σε περίπτωση που οι βιομηχανίες προχωρήσουν σε μείωση της τιμής του γάλακτος, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρη Καμπούρη, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Όπως είπε ο κ. Καμπούρης, φήμες θέλουν τις γαλακτοβιομηχανίες να προχωρούν σε μείωση τιμών κατά 5% με 10%, γεγονός που όπως

Ορμόνες υπεύθυνες για την εκ γενετής «τεχνοφοβία»

Πολλοί άνθρωποι αγχώνονται μόνο και στην ιδέα ότι θα χρειαστεί να μάθουν τη λειτουργία του καινούριου τους κινητού τηλεφώνου. Ίσως για την «τεχνοφοβία» αυτή να μην είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι, καθώς μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα υποστηρίζει ότι ένας τέτοιος φόβος μπορεί να έχει τις ρίζες του πριν τη γέννηση, στη μήτρα της μητέρας σας.


Η μελέτη από ερευνητές του πανεπιστημίου του Μπαθ, υπό τον δρα Μαρκ Μπρόσναν, η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί στο περιοδικό ψυχολογίας “Personality and Individual Differences” (Προσωπικότητα και Ατομικές Διαφορές», σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», διαπίστωσε ότι οι φοβίες και γενικότερα η στάση ενός ανθρώπου απέναντι στη νέα τεχνολογία εξαρτώνται σε ένα βαθμό από τις ορμόνες στις οποίες εκτέθηκε, όταν βρισκόταν στην κοιλιά της μητέρας του.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μεγαλύτερη ή μικρότερη έκθεση ενός εμβρύου στην τεστοστερόνη επιδρά στον τρόπο που αναπτύσσεται στη συνέχεια ο εγκέφαλός του, πράγμα που -ανάλογα με το άτομο- καθιστά πιο εύκολο ή πιο δύσκολο να καταλάβει και να υιοθετήσει με άνεση τις τεχνολογικές

«Ο Ερντογάν στην Αθήνα στις 22 Οκτωβρίου»

Νέα επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει ο τούρκος πρωθυπουργός σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Σαμπάχ".


Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Ερντογάν απάντησε θετικά στην πρόσκληση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου θα συμμετάσχει στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο που θα διεξαχθεί στις 22 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Η εφημερίδα, που επικαλείται πηγές από το περιβάλλον του κ. Ερντογάν, σημειώνει ότι στο συνέδριο έχει προσκληθεί και το Ισραήλ ως παράκτια χώρα της Μεσογείου, αλλά δεν έχει ακόμα απαντήσει αν θα αποδεχθεί την πρόσκληση.

Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθεια και για την συμμετοχή του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, λέει ή εφημερίδα, που σημειώνει ότι αν το Ισραήλ απαντήσει

Τί προβλέπει το ΠΔ για τον Υμηττό

Την αύξηση των στρεμμάτων που ανήκουν στη ζώνη της απόλυτης προστασίας του Υμηττού, τον σαφή καθορισμό της αρχαιολογικής ζώνης και την δημιουργία δύο νέων μητροπολιτικών πάρκων, προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα για τον Υμηττό, το οποίο κατατέθηκε προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


Τα στρέμματα που ανήκουν στη ζώνη της απόλυτης προστασίας αυξάνονται από τα 76.000 στρέμματα, στα 93.000.

Επίσης προβλέπεται η απομάκρυνση των βιομηχανιών μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Το Προεδρικό διάταγμα προβλέπει την κατεδάφιση των αυθαιρέτων και την απαγόρευση της δόμησης στην Α ζώνη είπε στο ΣΚΑΪ ο Γιάννης Πολύζος, πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού

Ημιυπαίθριοι: Δεν παραλαμβάνουν φακέλους στην Πολεοδομία του Δ. Αθηναίων

Αρνούνται να παραλάβουν φακέλους τακτοποίησης των ημιϋπαίθριων, οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων και καλούν τους ενδιαφερόμενους να τους αποστείλουν ταχυδρομικώς.


Έκπληκτοι δεκάδες μηχανικοί και ιδιώτες, που κατήγγειλαν το γεγονός στον ΣΚΑΪ, άκουγαν τους υπαλλήλους να λένε ότι όλες οι ημερομηνίες (έως 31/12/2010) είναι «κλεισμένες» και δεν μπορούν να τους δώσουν αριθμό πρωτοκόλλου, για έλεγχο της πληρότητας του φακέλου.

Το όλο θέμα οφείλει να επιλύσει άμεσα ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Πολυχρόνης Αβραμίδης, δεδομένου, ότι η τακτική της Υπηρεσίας που εποπτεύει είναι εντελώς παράνομη.

Γιατί ο Ν. 3843/10 (περί τακτοποίησης), είναι σαφής: οι φάκελοι κατατίθενται στις Υπηρεσίες έως 31/12/2010, ενώ όσοι θέλουν να τους αποστείλουν ταχυδρομικώς, πρέπει να το κάνουν έως 28/10/2010. Πέραν, όμως, της απόφασης της Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων, να στηρίξει οικονομικά τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σε εκκρεμότητα παραμένει (παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις) η έκδοση, από το Υπουργείο Οικονομικών, της εγκυκλίου, που θα καθιστά σαφές, ότι οι

Το περπάτημα κάνει καλό στην μνήμη

Εάν περπατάμε ενάμιση χιλιόμετρο την ημέρα προστατεύουμε τον εγκέφαλο μας από την συρρίκνωση και αποτρέπουμε την κατάπτωση της μνήμης και την εμφάνιση άνοιας και της νόσου του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.


Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία ολοκληρώθηκε ύστερα από εννέα χρόνια, υπό τον Κερκ Έρικσον του πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, όσοι περπατούν τουλάχιστον δέκα χιλιόμετρα την εβδομάδα εμφανίζουν λιγότερα συμπτώματα εκφύλισης του εγκεφάλου τους, σε σχέση με όσους περπατούν λιγότερο.

"Το μέγεθος του εγκεφάλου συρρικνώνεται με την ηλικία, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα μνήμης. Η έρευνα μας θα πρέπει να ενθαρρύνει τη φυσική άσκηση στους μεγαλύτερης ηλικίας ενήλικες ως μια πολλά υποσχόμενη μέθοδος για να καταπολεμήσουν την άνοια και το Αλτσχάιμερ", δήλωσε ο Κερκ Έρικσον.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, η αεροβική δραστηριότητα, όπως το βάδισμα, ευνοεί τα εγκεφαλικά

Λοβέρδος: 150 εκατ. ευρώ το χρόνο η περίθαλψη των μη νόμιμων μεταναστών

Η νοσοκομειακή περίθαλψη των μη νόμιμων μεταναστών που ζουν στη χώρα μας κοστίζει κάθε χρόνο περισσότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.


Ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος δήλωσε από το βήμα της Βουλής, το ποσό πιθανολογείται ότι αποτελεί ένα μέρος του ελλείμματος των 400 εκ. ευρώ, που έχει προκύψει και δεν μπορεί να διαπιστωθεί από πού προέρχεται.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση ο κ. Λοβέρδος είπε ότι η πρόβλεψη για το 2010 είναι πως οι δαπάνες των νοσοκομείων θα φτάσουν τα 2,6 δισεκ. ευρώ, ενώ -εξ αυτών- τα 400 εκ. είναι «αγνώστου προελεύσεως».

«Θα τα καταφέρουμε όμως. Κι αυτό θα σημάνει κάθε χρόνο όφελος 300-400 εκ. ευρώ για τον λαό και τους ασθενείς. Γιατί σπαταλούμε πολλά όχι για τον άρρωστο και τον άνθρωπο, αλλά για άλλους

Γ. Παπανδρέου:«Μήτρα διαφθοράς η γραφειοκρατία και η πολυνομία»

Υποσχέσεις στον επιχειρηματικό κόσμο ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τη γραφειοκρατία και την πολυνομία, που όπως είπε χαρακτηριστικά «αποτελούν μήτρα αδιαφάνειας και διαφθοράς», έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε εκπροσώπους του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.


Ο Γ. Παπανδρέου μετείχε εκτός προγράμματος σε σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχ. .Χρυσοχοϊδης με επιχειρηματίες και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Ζήτησε από τον επιχειρηματικό κόσμο να συμβάλλει με ιδέες,προτάσεις αλλά και πρωτοβουλίες στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της χώρας και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει κάθε τι δυνατόν για την αλλαγή νοοτροπίας και για την εγκαθίδρυση καθαρών σχέσεων μεταξύ των

Νέο τεστ για τον καρκίνο του προστάτη

Βρετανοί επιστήμονες ανέπτυξαν ένα νέο τεστ ούρων για τη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη, το οποίο υπόσχεται πιο απλές και ακριβείς προβλέψεις, όσον αφορά τους άνδρες που κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν τη συγκεκριμένη νόσο.


Η ανακάλυψη, με επικεφαλής τον δρα Χέιλι Γουίτακερ του Ινστιτούτου Ερευνών Κέμπριτζ (CRUK), δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLoS ONE, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν».

Το τεστ βασίζεται στην ανίχνευση των επιπέδων της πρωτεΐνης MSMB και θα μπορούσε σταδιακά να αντικαταστήσει το υπάρχον τεστ αίματος για το προστατικό αντιγόνο (PSA). Η συγκεκριμένη πρωτεΐνη μειώνεται σημαντικά στους άνδρες που έχουν καρκίνο του προστάτη και τα επίπεδα της

Προσλήψεις 694 αναπληρωτών σε γυμνάσια και λύκεια

Την πρόσληψη 694 αναπληρωτών καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από 15 μέχρι 19 Οκτωβρίου 2010.


Ο πίνακας με τα ονόματα των προσληφθέντων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου http://www.minedu.gov.gr/

Δραστική αντιμετώπιση των τροπικών ασθενειών ζητά ο ΠΟΥ

Δισεκατομμύρια δολάρια κοστίζουν κάθε χρόνο οι τροπικές ασθένειες που πλήττουν κατά κύριο λόγο τον φτωχό πληθυσμό, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος συστήνει στις φαρμακοβιομηχανίες να ξεκινήσουν να παρασκευάζουν φάρμακα για την αντιμετώπισή τους, με στόχο έως το 2015 οι περισσότερες από αυτές να εξαλειφθούν παντελώς.


Στην πρώτη του έκθεση για τις παραμελημένες τροπικές ασθένειες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτρέπει τις κυβερνήσεις και τους δωρητές να επενδύσουν στην έρευνα για περισσότερες από 17 διαφορετικές μολυσματικές νόσους, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν τύφλωση, βλάβες στην καρδιά ακόμη και τον θάνατο του ασθενούς.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι συχνά οι θεραπείες των ασθενειών αυτών στοιχίζουν ελάχιστα, όπως για παράδειγμα ο δάγκειος πυρετός που εξαπλώνεται ταχύτατα σε όλο τον κόσμο ακόμη και στις

Επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση για την οικονομία

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην οικονομία και κυρίως στον αναπτυξιακό τομέα εξαπέλυσε, από τον Ασπρόπυργο, ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη δυτική Αττική, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Βασίλη Κικίλια, σημειώνοντας πως η Ν.Δ. έχει καταθέσει συγκεκριμένες και ουσιαστικές προτάσεις για την ταχύτερη έξοδο από την κρίση.


"Η κυβέρνηση έχει επιλέξει το δρόμο της οικονομικής ασφυξίας και είναι αδιανόητο σήμερα που στενάζει ο κόσμος κάποια σχέδια της κυβέρνησης να παραμένουν στα συρτάρια των υπουργών" δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι χρειάζονται ανάσες ανάπτυξης και ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της ανάπτυξης.

"Δεν μπορεί να είναι σε όλα αρνητική αυτή η κυβέρνηση", υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι "δεν είναι δυνατόν να μην γίνονται πράγματα που δεν έχουν

Π. Φασούλας: Στηρίζει Δημαρά με αιχμές κατά Μίχα

Ο δήμαρχος Πειραιά μετά το «κόψιμό» του από το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού δήλωσε ότι δεν θα στηρίξει τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, αλλά τον Γιάννη Δημαρά, αν και διευκρίνισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος με το συνδυασμό του τελευταίου.


Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Φασούλας αιτιολόγησε την απόφασή του να στηρίξει τον ανεξάρτητο υποψήφιο υπενθυμίζοντας ότι την εποµένη της ανακοίνωσης των υποψήφιων περιφερειαρχών, ο κ. Σγουρός τού ζήτησε να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στον Πειραιά, πρόταση που ο ίδιος δέχτηκε δηµοσίως.

«Από τη στιγµή που ο Γιάννης Σγουρός δεν µπόρεσε να επιβάλει την άποψή του, τότε εγώ δεν µπορώ να ενισχύσω την υποψηφιότητά του» ανέφερε, εκφράζοντας την άποψη ότι οι λόγοι για τους οποίους

«Απελευθέρωση» της Ακρόπολης με χημικά και βία

Με μια «καταδρομική» κίνηση οι δυνάμεις των ΜΑΤ κατάφεραν να μπουν μέσα στο χώρο της Ακροπόλεως και δια της βίας, αφού πρώτα άνοιξαν την κεντρική είσοδο, έβγαλαν τους συμβασιούχους που είχαν οχυρωθεί από χθες μέσα σε αυτόν. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν και σε χρήση βίας και χημικών εναντίον των δημοσιογράφων που κάλυπταν την κινητοποίηση.


Παραμένουν στον χώρο της Ακροπόλεως αυτή την ώρα οι έκτακτοι και συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι αποφάσισαν να επιστρέψουν αύριο το πρωί στο χώρο του μνημείου.

Η είσοδος του Ιερού Βράχου, πάντως, παραμένει κλειστή για τους τουρίστες.

Αυτή την ώρα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση αν και άνδρες των ΜΑΤ εξακολουθούν να περιφρουρούν το χώρο, ενώ η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός συμβασιούχου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στόχος των αστυνομικών δυνάμεων έγιναν και δημοσιογράφοι και

Εκπτώσεις σε όλες τις αγορές με μετρητά

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού παρέπεμψε τις συμβάσεις των εμπορικών επιχειρήσεων με τις τράπεζες που εκδίδουν πιστωτικές κάρτες ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή κ. Δ. Σπυράκος διότι απαγορεύεται στους εμπόρους να παρέχουν εκπτώσεις ή μειωμένες τιμές στις περιπτώσεις που ο καταναλωτής πληρώνει με μετρητά, δίχως δηλαδή να κάνει χρήση της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας του.

Μέσω της συγκεκριμένης πρακτικής επιβαρύνονται οι τιμές όλων των προϊόντων- κυρίως των μεγάλων αλυσίδων ηλεκτρικών ειδών και αυτοκινήτων- με την προμήθεια 3% που εισπράττουν οι τράπεζες και οι εταιρείες καρτών (π.χ., Visa, Μastercard, Αmerican Εxpress κτλ.) από τις πωλήσεις με τη χρήση του πλαστικού χρήματος.

Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι με τις πρακτικές αυτές, που δεν ισχύουν στις πωλήσεις προϊόντων

Το µυστικό της Ικαρίας

Στη διατροφή κρύβεται το µυστικό της µακροζωίας, όπως έδειξε πανεπιστηµιακή µελέτη στους υπέργηρους κατοίκους της Ικαρίας.


Πρόσφατα επιστηµονικά δεδοµένα έδειξαν ότι η Ικαρία, µαζί µε τη Σαρδηνία και την Οκινάουα της Ιαπωνίας, είναι οι περιοχές του κόσµου µε τα υψηλότερα ποσοστά υπερηλίκων. Σύµφωνα µάλιστα µε τα δηµογραφικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη µόνο το 0,1% του πληθυσµού ζει πάνω από τα 90 χρόνια, στην Ικαρία το αντίστοιχο ποσοστό είναι δεκαπλάσιο.

Γι αυτό, η Α΄ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστηµίου Αθηνών (υπό τον καθηγητή Χρ. Στεφανάδη) πραγµατοποίησε µια µελέτη στην Ικαρία, κατά την οποία αποτιµήθηκαν περισσότερες από 300 παράµετροι (κλινικές, βιοχηµικές, ψυχοκοινωνικές και διαιτητικές). Η µελέτη συµπεριέλαβε 673 κατοίκους µέσης ηλικίας 75 ετών και 657 µέσης ηλικίας 54 ετών. «Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου υπάρχουν σε συγκρίσιµα ποσοστά µε τους ηλικιωµένους

Το µυστικό της Σαχάρας

Τα µυστήρια του κλίµατος µπορεί να κρύβονται στην άµµο της Σαχάρας. Η ΝΑSΑ και το Πανεπιστήµιο της Αλαµπάµας µελετούν τις κινήσεις των 770 εκατ. τόνων σκόνης που σηκώνονται κάθε χρόνο από τη µεγαλύτερη έρηµο της Γης. Και διαπιστώνουν ότι ανάλογα µε τα ρεύµατα και τη σύνθεση της σκόνης ο πλανήτης ψύχεται ή θερµαίνεται. Ισως µάλιστα και οι κυκλώνες να οφείλονται σ' αυτήν.


Κάθε χρόνο φτάνουν στους ουρανούς µας από τη Σαχάρα εκατοµµύρια τόνοι σκόνης. Και ανάλογα µε τις διαστάσεις και τη µορφή των κόκκων της, η σκόνη αυτή µπορεί να θερµάνει ή να ψυχράνει τον πλανήτη, ακόµη και να προκαλέσει κυκλώνες, όπως υποστηρίζουν ειδικοί επιστήµονες. Αποτελεί

Επιστολή Μαρινάκη στον αρχηγό της Αστυνομίας

Επιστολή στον αρχηγό της Αστυνομίας, Λευτέρη Οικονόμου, έστειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με την οποία ζητάει να βρεθεί τρόπος, ώστε οι φίλοι του Ολυμπιακού να παρακολουθήσουν τον σαββατιάτικο αγώνα των «ερυθρόλευκων» με την Ξάνθη στα «Πηγάδια».


Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως η προσπάθεια του μεγαλομετόχου των Πειραιωτών, έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού,

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τεχνικών ραδιοφώνου

Έξω από το υπουργείο Εργασίας θα συγκεντρωθούν σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι οι τεχνικοί της ελληνικής ραδιοφωνίας προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους ενάντια στην « αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης» και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας .


Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) αναφέρονται τα εξής:

"Την 1η Ιουλίου βγήκε Διαιτητική απόφαση από τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας για την ΣΣΕ των τεχνικών της ραδιοφωνίας που έδινε 1,5% από 1ης 1ου του 2010 και 1,5% από 1ης 9ου του 2010 και κατατέθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας. Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά έδειξε το αντεργατικό της πρόσωπο. Στις 17 Αυγούστου, ενάμιση μήνα μετά δηλαδή, ψήφισε τον Ν 3871/2010 άρθρο 51 και με διαδικασίες στρατοδικείου κατάργησε την Διαιτητική απόφαση αντικαθιστώντας την με νέα της αρεσκείας της, η οποία μηδενίζει τις όποιες

Ο «πόλεμος» των νομισμάτων και οι επενδυτικές ευκαιρίες

Το τελευταίο διάστημα επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο η θεωρία του «πολέμου» των νομισμάτων αφού συνεχίζεται η αύξηση των τιμών καταναλωτή των παραγόμενων προϊόντων, παρά τη συνεχή μετατόπιση της βιομηχανικής παραγωγής στις λεγόμενες χώρες χαμηλού κόστους.

Αυτή η αύξηση δεν πραγματοποιείται με τον ίδιο ρυθμό ούτε τον ίδιο χρόνο σε κάθε χώρα, με αποτέλεσμα να προκύπτουν διαφορές τιμής σε πολλές κατηγορίες προϊόντων που παράγονται από διαφορετικές χώρες και ανταγωνίζονται μεταξύ τους στον στίβο των διεθνών πωλήσεων.

Από την πλευρά της κάθε χώρας, η διαχείριση αυτής της διαφοροποίησης των τιμών μέσω της συναλλαγματικής ισοτιμίας ήταν και θα παραμείνει ένας απλός μηχανισμός που δεν απαιτεί επενδύσεις και, το σπουδαιότερο, έχει άμεσα αποτελέσματα. Αναμενόμενο είναι λοιπόν να γίνεται ένας διαρκής αγώνας διαφοροποίησης των ισοτιμιών προς όφελος της μιας ή της άλλης χώρας,

Νέες περικοπές στις παροχές Υγείας

Ενιαίο πλαίσιο παροχών υγειονομικής περίθαλψης για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας σχεδιάζει η κυβέρνηση, επιχειρώντας να αυξήσει το επίπεδο των μη προνομιούχων φορέων και να περιορίσει τις σπατάλες στην Υγεία. Το κυβερνητικό σχέδιο περιλαμβάνει τη θέσπιση πλαφόν στα συνταγογραφούμενα φάρμακα ανά γιατρό, συγκεκριμένες ετήσιες ιατρικές πράξεις ανά ασφαλισμένο και κεντρική επαναδιαπραγμάτευση του κόστους των υπηρεσιών περίθαλψης με δημόσια και ιδιωτικά θεραπευτήρια για λογαριασμό των Ταμείων. Τα θέματα αυτά ετέθησαν κατά την πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου Παροχών Υγείας, χθες, υπό την προεδρία της γενικής γραμματέως του υπουργείου Εργασίας κυρίας Αθηνάς Δρέττα και με τη συμμετοχή των διοικητών των Ταμείων.

Η επιτροπή θα καταλήξει το επόμενο διάστημα στα απαραίτητα μέτρα για την εξορθολογικοποίηση των δαπανών Υγείας, εξαιτίας της οποίας τα Ταμεία χάνουν κάθε έτος 3,5 δισ. ευρώ- τα 2 δισ. ευρώ εκ των οποίων αφορούν μόνο τη σπατάλη στα συνταγογραφούμενα φάρμακα. «Τα Ταμεία θα διαπραγματεύονται πλέον ενιαία τις συμβάσεις με νοσοκομεία, εργαστήρια, κλινικές, κέντρα

Πακέτο 1 δισ. ευρώ για τη διατήρηση θέσεων εργασίας

Πακέτο για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας ύψους 1 δισ. ευρώ αναμένεται να ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση. Μάλιστα συζητείται η οργάνωση ειδικής εκδήλωσης στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα υπογραφεί ένα είδος «κοινωνικού συμβολαίου» ανάμεσα στους αρμόδιους υπουργούς και στους κοινωνικούς εταίρους.

Οπως είπε ο κ. Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, η καταπολέμηση της ανεργίας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, καθώς οι εργαζόμενοι κάνουν τις σκληρότερες θυσίες χωρίς να ευθύνονται για την κρίση.

Με τα ποσοστά της ανεργίας να εκτινάσσονται στο 17% και πρόβλεψη να φθάσουν ως και το 20%, πράγμα που σημαίνει ότι μέσα στους επόμενους μήνες οι άνεργοι θα φτάσουν το 1 εκατομμύριο άτομα, η κυβέρνηση επείγεται να λάβει μέτρα προτού το ζήτημα αυτό πυροδοτήσει πολιτικές

Βγήκε και ο τελευταίος μεταλλωρύχος στην επιφάνεια



Βγήκε στην επιφάνεια και ο τελευταίος από τους 33 μεταλλωρύχους που είχαν παγιδευτεί στο ορυχείο χαλκού και χρυσού Σαν Χοσέ στην έρημο Ατακάμα.

Η άφιξη του τελευταίου μεταλλωρύχου στην επιφάνεια με την ειδική κάψουλα που σχεδίασε το πολεμικό ναυτικό της Χιλής, σηματοδότησε το αίσιο τέλος του δράματος που έγινε δεκτό με