www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Έως 13 Φεβρουαρίου η επίσημη προσφορά για το PSI


«Ουσιαστική και εποικοδομητική» χαρακτήρισαν τη συζήτηση για το PSI και το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου που βρίσκονται μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Eurogroup.

Σύμφωνα με τους κύκλους του υπουργού Οικονομικών, οι διαβουλεύσεις με τον ιδιωτικό τομέα θα συνεχιστούν εντατικά, με στόχο η

Επίθεση στη φρουρά γνωστού επιχειρηματία στο κέντρο της Αθήνας

Ομάδα νεαρών που βγήκε από το κτίριο Νομικής επιτέθηκε σε δύο αυτοκίνητα και μία συνοδευτική μοτοσικλέτα που ανήκουν στο γνωστό επιχειρηματία, Γιώργο Βαρδινογιάννη, που ήταν σταθμευμένα μπροστά από το πνευματικό κέντρο στην οδό Ακαδημίας.

Οι νεαροί προκάλεσαν φθορές στα αυτοκίνητα και τη μοτοσικλέτα ενώ τραυμάτισαν και τους συνοδούς του επιχειρηματία, ο οποίος επρόκειτο να παρακολουθήσει την ομιλία του

Επιτροπή Ανταγωνισμού: «Πράσινο» για συγχώνευση Alpha Bank - Eurobank


Ενέκρινε ομόφωνα η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού τη συγχώνευση της Alpha Bank και της EFG Eurobank. Η επιτροπή έκανε δεκτό, υπό όρους, το αίτημα συγχώνευσης των δύο τραπεζών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 του ν.3959/2011.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, στην οποία τα μέρη παρουσίασαν τις θέσεις τους, έκρινε ότι δεν δημιουργούνται σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη δυνατότητά της να περιορίσει σημαντικά τον ανταγωνισμό.

Για τις επιμέρους αγορές αποδοχής καρτών και πρακτορείας επιχειρηματικών απαιτήσεων (factoring), για τις οποίες είχαν εκφρασθεί αμφιβολίες ως προς το συμβατό της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού, η Επιτροπή αποδέχθηκε τις παρακάτω δεσμεύσεις που πρότειναν τα δύο μέρη και έκρινε ότι με αυτές διασφαλίζονται οι

Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων


Μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων εντόπισαν οι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά.

Αξιοποιώντας πληροφορίες που περιήλθαν στην Υπηρεσία μας από τις Βρετανικές Αρχές, εντόπισαν και κατάσχεσαν στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλες ποσότητες καπνικών σε δύο εμπορευματοκιβώτια που προέρχονταν από τη Μαλαισία με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα, πλαστικά είδη και διακοσμητικά είδη σπιτιού.

Στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το μεν πρώτο εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 1.000

Χ. Καστανίδης: Σε εξέλιξη σχέδιο αποδόμησης του Γ. Παπανδρέου


«Ο Γιώργος Προβόπουλος είχε προβλέψει έλλειμμα στο 9,5% και ας έρθει να μας διαψεύσει», δήλωσε στον Real Fm ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του οικονομικού εισαγγελέα να σταλεί από τον Αρειο Πάγο η δικογραφία για την ΕΛΣΤΑΤ στη Βουλή, ο κ. Καστανίδης υπογράμμισε πως δεν πρέπει να ποινικοποιούνται επιστημονικές διαφορές. Παράλληλα εκτίμησε ότι θα έπρεπε να έχει

Αιχμές προέδρου Ενωσης Δικαστών-Εισαγγελέων κατά πολιτικών


Αιχμές κατά πολιτικών άφησε ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

 Όπως ανέφερε, ζητήθηκε από τον κ. Καρατζαφέρη να συνεχίσει να υποστηρίζει τους διακριτούς ρόλους των λειτουργών των τριών εξουσιών του κράτους και κατά το μέρος των δυνατοτήτων του «να προστατεύει και να νουθετεί τους συνάδελφους του στον ευρύτερο δημόσιο τομέα,

Στάση εργασίας των φαρμακοποιών την Τρίτη


Την κήρυξη στάσης εργασίας των φαρμακείων αύριο Τρίτη 24/1/2012 στις ώρες του απογευματινού ωραίου στην διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή, της τροπολογίας την «απελευθέρωση» του ωραρίου των φαρμακείων αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος στη σχετική του ανακοίνωση, με την τροπολογία αυτή παρακάμπτεται κάθε έννοια ασφάλειας στην χορήγηση των φαρμάκων από κουρασμένους φαρμακοποιούς, δεν υφίσταται

Επείγον! Κρίσιμες ώρες! ή τώρα ή ποτέ - Σχολιασμός δήλωσης Πάνου Καμμένου


Π.Καμμένος:  ” Έχω αποφασίσει να εξηγήσω στον ελληνικό λαό ότι αν δεν ξεσηκωθεί αυτή τη στιγμή, τότε θα έχει παραδοθεί η χώρα”

“Δεν υπάρχουν κόκκινοι, εγώ είμαι γαλάζιος, εγώ είμαι έλληνας. Όπως υπάρχουν εκατομμύρια έλληνες, αυτό το παραμύθι της κομματικής αντιπαράθεσης θα το παίξουμε όταν θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την ύπαρξη του ελληνικού έθνους, της γης μας, της...........πατρίδας, των παιδιών μας. Όταν θα κερδίσουμε να είναι τα παιδιά μας με το χαμόγελο στα χείλια και πάλι τότε θα αρχίσουμε να αντιπαρατιθέμεθα όπως κάναμε και παλιότερα”.

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο βουλευτής Πάνος Καμμένος ζητά “εξέγερση των πολιτών” πριν να είναι αργά και ξεπουληθεί ολόκληρη η χώρα.

Σχολιασμός αναγνώστη

Ξυπνήστε ρε μάγκες επιτέλους!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!

Ξυπνήστε μήν σας ξανααποκοιμίσει ο λαϊκός ήρωας, ο πατριώτης, ο αγωνιστής,
ο Έλλην Ορθόδοξος, ο πατριώτης της γαλάζιας παράταξης και ο εσχάτως

Πρόστιμο «μαμούθ» στα Carrefour- Καμπάνα σε «Καστελόριζο» και «Μύλο» και σε άλλες 125 επιχειρήσεις

Πρόστιμο ύψους € 500.000 επιβλήθηκε μετά από εισήγηση του Δ.Σ. του ΕΦΕΤ και υπογραφή του αρμόδιου Υπουργού σε βάρος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Carrefour-Mαρινόπουλος.

Ο ΕΦΕΤ επέβαλε το πρόστιμο εξαιτίας των επανειλημμένων υποτροπών της εταιρείας στην κατοχή και διακίνηση μη ασφαλών - ακατάλληλων τροφίμων! Μάλιστα, ο ΕΦΕΤ κάνει λόγο για μη συμμόρφωση της εταιρίας με τους προηγούμενους ελέγχους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, « ο Δ.Σ. του Φορέα εισηγήθηκε προς τον αρμόδιο Υπουργό και υπογράφηκαν οι σχετικές αποφάσεις : Την επιβολή προστίμου € 500.000 στην εταιρία

Απειλούν με πλειστηριασμό και κατάσχεση στο ΠΑΣΟΚ για χρέη!


Αυτό και αν είναι από τα ανήκουστα: Στελέχη ενός κόμματος να προσπαθούν να σώσουν τη χώρα από τη χρεωκοπία και την ίδια ώρα το κόμμα τους να απειλείται με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για χρέη.

Κι όμως, και αυτό συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ, και ειδικότερα στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, όπου η νομαρχιακή επιτροπή καλείται να καταβάλει τα χρωστούμενα δύο τιμολογίων συν ΦΠΑ.

Από το συνολικό ποσό των δύο τιμολογίων, το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης πλήρωσε μόνο 5.000 ευρώ και

Αντιδράσεις ακτοπλόων για την αύξηση της τιμής του καυσίμου από τα ΕΛΠΕ


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) για τις επιπτώσεις που θα έχει σύντομα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, η απόφαση των ΕΛΠΕ «να διαθέσουν πλέον ακριβότερο καύσιμο αλλά με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε θείο στα επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία, την ώρα μάλιστα που η επιβατική κίνηση του τελευταίους μήνες, παρουσιάζει πτώση πάνω από 50%».


Όπως αναφέρει ο ΣΕΕΝ, οι εταιρείες εμπορίας καυσίμων έχουν ενημερώσει ήδη τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, για διακοπή της διάθεσης του καυσίμου straight run με περιεκτικότητα θείου 1,5% και αντικατάστασής του με το χαμηλότερης ποιότητας cracked, που είναι πολύ ακριβότερο και με περιεκτικότητα θείου 1% και το οποίο θα έχει

Να καταθέσει τώρα για την υπόθεση του ελλείμματος ζητεί ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ


Υπόμνημα με το οποίο ζητά να καταθέσει πρώτα εκείνος και οι μάρτυρες που προτείνει και στη συνέχεια να αποφασίσουν οι εισαγγελικές αρχές για την τύχη της προκαταρκτικής έρευνας του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη σχετικά με το έλλειμμα του 2009 κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέας Γεωργίου στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη.

Ο φάκελος της υπόθεσης των καταγγελιών για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος βρίσκεται στα χέρια του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Παράταση για απόδοση διαφοράς συντελεστών ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης - θέρμανσης


Παρατείνεται μέχρι και 21 Φεβρουαρίου η προθεσμία απόδοσης της διαφοράς των συντελεστών Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, καθώς και των λοιπών επιβαρύνσεων που αναλογούν σ’ αυτήν, από τα νομικά πρόσωπα της παρ. 4 του άρθρου 2 και της παρ. 1 του άρθρου 101 του Κώδικα Φορολογίας

Ωκεάνιο νερό από την Αρκτική βάζει την Ευρώπη... «στο ψυγείο»


Βρετανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν τον εντοπισμό, στο δυτικό Αρκτικό Ωκεανό, μιας τεράστιας «λίμνης» γλυκού νερού που όλο και εξαπλώνεται και η οποία θα μπορούσε να επιβραδύνει ένα ωκεάνιο ρεύμα προερχόμενο από το Ρεύμα του Κόλπου, κάτι που όπως λένε θα είχε ως αποτέλεσμα την πτώση των θερμοκρασιών στην Ευρώπη.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου και το βρετανικό Εθνικό Κέντρο Ωκεανογραφίας μελέτησαν με τη βοήθεια δορυφόρων τη στάθμη της επιφάνειας της θάλασσας τη δεκαπενταετία 1995-2010. Βρήκαν ότι από το 2002 έως το 2010 έχει ανεβεί κατά περίπου 15 εκατοστά, κάτι που μεταφράζεται σε τουλάχιστον 8.000 κυβικά χιλιόμετρα γλυκού νερού επιπλέον και ισοδυναμεί με περίπου το 10% του γλυκού νερού που υπάρχει στον Αρκτικό

«Επικίνδυνη για τη χώρα η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ»

Επικίνδυνη για τη χώρα, χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου την υπόθεση με τα στατιστικά στοιχεία και τη διαβίβαση της δικογραφίας για διόγκωση του ελλείμματος, στη Βουλή.

Μιλώντας στο «Βήμα fm», η κ. Διαμαντοπούλου, αφήνοντας αιχμές για τη στάση των οικονομικών εισαγγελέων, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «μετά την αποτυχία από πρόσφατες πομπώδεις καταγγελίες, οι οποίες αποδείχθηκαν τελείως άδειες και κενές, υπήρξε μία δεύτερη κίνηση, η οποία είναι απολύτως επικίνδυνη για τη χώρα».

«Τα στοιχεία αυτά έχουν επικυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και, με βάση αυτά, γίνεται η πιο δύσκολη και η πιο σημαντική διαπραγμάτευση που έκανε ποτέ η χώρα. Αμφισβήτηση

Αναστέλλεται από την 1η Φεβρουαρίου η λειτουργία των ΠΕΚ

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου αναστέλλεται από την 1η Φεβρουαρίου 2012 η λειτουργία των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων (ΠΕΚ) και η καθ' ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητά τους περιέρχεται στις ΔΟΥ, από τις οποίες είχε αποσπασθεί η αρμοδιότητα.

Οι οργανικές θέσεις προσωπικού των ΠΕΚ των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, περιέρχονται στις εφορίες στις οποίες μεταφέρεται η κατά τόπον και καθ' ύλην αρμοδιότητά τους, προσαυξάνοντας, αντίστοιχα, τις

Νέα σύλληψη για χρέη στο Δημόσιο

Ακόμη μία σύλληψη επιχειρηματία για χρέη στο Δημόσιο έγινε σήμερα από την οικονομική αστυνομία, στο Χαλάνδρι.

Πρόκειται για έναν 50χρονο, διαχειριστή εταιρείας, με χρέη 2.923.767,60 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο στον

Οι κουμπαριές του Καραμπέρη


Στα ανώτατα κλιμάκια της εξουσίας εκτείνονται οι διασυνδέσεις του κυκλώματος τοκογλυφίας της Θεσσαλονίκης, μέσω κουμπαριών, προσωπικών σχέσεων και συνεργασιών. Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι, εκτός από εκβιασμούς και τοκογλυφίες, επιδίδονταν μέσω αυτών των διασυνδέσεων και σε παντός είδους διευκολύνσεις, όπως διορισμούς στο Δημόσιο κ.ά..

Οι κουμπαριές του Καραμπέρη
Ο Μάρκος Καραμπέρης, ο οποίος, απολογούμενος σήμερα ως αρχηγός της σπείρας τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, είναι κουμπάρος του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, του οποίου τη σύλληψη και προφυλάκιση διέταξε ο εισαγγελέας για την υπόθεση της «μαύρης τρύπας» των 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου.

Επίσης είναι κουμπάρος του τελούντος εν αργία περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη

Πώς να καθαρίσω το φούρνο μικροκυμάτων;

Μπορείτε να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων σας με φυσικό τρόπο, εκμεταλλευόμενοι τις ιδιότητες του λεμονιού. 


Γεμίστε ένα μικρό μπολ με νερό και προσθέστε το χυμό ενός λεμονιού. Τοποθετήστε το μπολ στο εσωτερικό του φούρνο και βάλτε τον σε λειτουργία, σε

Πτώση ενοικίων αλλά και άδεια καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

Δραματική είναι η κατάσταση, που επικρατεί στην αγορά εμπορικών ακινήτων στη χώρα μας και ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας.

Υπό το βάρος συνθηκών απόλυτης έλλειψης ρευστότητας, οι επιχειρήσεις -μικρομεσαίες και μεγαλύτερες- εγκαταλείπουν το κέντρο της Αθήνας, και ιδιαίτερα τα σημεία - φιλέτα, όπου τα ενοίκια είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ακινήτου του Ταμείου των Δημοσίων Υπαλλήλων, στο

Στάση εργασίας αύριο στα ΜΜΕ


Στάση εργασίας από τις 10:00-18:00 θα πραγματοποιήσουν αύριο τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης προκειμένου οι δημοσιογράφοι να συμμετάσχουν στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις

Καμία παράταση στην πληρωμή προστίμων για τα αυθαίρετα


«Δεν υπάρχει πρόβλεψη για παράταση της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, ούτε και για την περαιτέρω επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των προστίμων», αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Σηφουνάκης, σημειώνοντας ότι το θέμα αυτό συνδέεται με δημοσιονομικούς στόχους.

Ο κ. Σηφουνάκης υπενθυμίζει επίσης ότι η ρύθμιση των αυθαιρέτων δεν έγινε με οριζόντιο τρόπο ως προς τον υπολογισμό των προστίμων, αλλά λαμβάνει υπόψη πολλά στοιχεία στην προσπάθεια

Credit Suisse: «Ακόμα και με πλήρη διαγραφή το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο»

Την ώρα που οι διαβουλεύσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους κορυφώνονται η Credit Suisse σε ανάλυσή της αναφέρει ότι «ακόμη και με την πλήρη διαγραφή του ελληνικού χρέους, η κατάσταση δεν θα ήταν βιώσιμη».

Η Credit Suisse εκτιμά ότι τελικά οι ρήτρες συλλογικής δράσης θα χρησιμοποιηθούν, τα ασφάλιστρα κινδύνου θα ενεργοποιηθούν και η ΕΚΤ θα υποχρεωθεί να συμμετάσχει στο PSI.

Σύμφωνα με την Credit Suisse το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα ανέλθει περίπου στο 70%, ενώ δε θεωρεί δεδομένο ότι η

Στο ΕΣΠΑ η επέκταση του Μετρό μέχρι την Καλαμαριά


Στο ΕΣΠΑ εντάσσεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, το έργο της επέκτασης του Μετρό της Θεσσαλονίκης μέχρι την Καλαμαριά. Το έργο είναι ύψους 682 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 400 εκατ. θα προέλθουν από το Ταμείο Συνοχής.

Συγκεκριμένα το βασικό έργο περιλαμβάνει 9,6 χιλιόμετρα γραμμής και 13 νέους σταθμούς, ενώ η επέκταση μέχρι την Καλαμαριά άλλα 4,8 χιλιόμετρα και άλλους πέντε νέους

Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος αρνήθηκε το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων


«Ούτε θα εμφανιστώ ούτε θα απλώσω το χέρι για να το πάρω. Δεν θέλω ούτε τα βραβεία ούτε τα λεφτά τους». Με αυτό τον τρόπο σχολίασε ο Θεσσαλονικιός ποιητής, Ντίνος Χριστιανόπουλος, τη διάκρισή του με το μεγάλο βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού, παραπέμποντας σε παλιότερο κείμενό του (1979), με τον τίτλο «Εναντίον».

Ο 81χρονος λογοτέχνης απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας για

ΕΕ: «Συμφωνία» για την επιβολή πετρελαϊκού εμπάργκο στο Ιράν


Η ΕΕ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΟ ΙΡΑΝ 


Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία για την επιβολή εμπάργκο στην εισαγωγή, αγορά και μεταφορά ιρανικού αργού και προϊόντων του κατά τη σύνοδό τους στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ που επικαλούνται Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ωστόσο, η πλήρης εφαρμογή του εμπάργκο αναμένεται να αναβληθεί μέχρι την 1η Ιουλίου. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η αναβολή εφαρμογής του μέτρου μέχρι την 1η Ιουλίου για

Αποχωρεί από την αγορά τηλεόρασης η Hitachi


Την πρόθεσή της να σταματήσει την κατασκευή τηλεοράσεων από τα τέλη Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε η ιαπωνική Hitachi.

Η εταιρεία, η οποία έχει ήδη πωλήσει τις μονάδες κατασκευής τηλεοράσεων στον εξωτερικό σε άλλες επιχειρήσεις, σκοπεύει να σταματήσει και την παραγωγή στην Ιαπωνία.

Θα συνεχίσει πάντως να πωλεί την τηλεόραση Wooo, η οποία

Aνακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2011


Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2011 (αφορούν στις εκδόσεις έτους 2010) στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας από τον «βραχύ κατάλογο» των υποψήφιων προς βράβευση έργων.

Παράλληλα, όπως επιτάσσει η νέα νομοθεσία που διέπει τον θεσμό των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας (ν. 3905/2010), δίνεται στη δημοσιότητα το σκεπτικό βράβευσης της αρμόδιας Επιτροπής για κάθε κατηγορία.

ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Απονέμεται κατά πλειοψηφία στον Ντίνο Χριστιανόπουλο για το σύνολο του έργου του.
ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ
Απονέμεται ομόφωνα στον Θωμά Κοροβίνη για το έργο του με τίτλο «Ο γύρος του θανάτου»,

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία με ασθενοφόρα


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διασταύρωση της περιφερειακής οδού προς τους Ελαιώνες (στροφή Πανοράματος) στην περιοχή, όπου βρίσκεται η οικία του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, πραγματοποιούν από τις εννιά το πρωί, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, εκτός έδρας, για περίπου εννέα μήνες και των νυχτερινών και των

΄Αγκυρα: Νέες προειδοποιήσεις προς τη Γαλλία


Με νέα αντίποινα απειλεί η Τουρκία τη Γαλλία, εάν η γαλλική Γερουσία εγκρίνει σήμερα το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση αναγνώρισης της σφαγής των Αρμενίων ως γενοκτονίας.

«Έχουμε ήδη αποφασίσει τα μέτρα που θα λάβουμε, εάν το νομοσχέδιο εγκριθεί τελικά. Κανένας δεν πρέπει να το αμφισβητεί αυτό», δήλωσε από την Αγκυρα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας που ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετείχε στη σύνοδο των ΥΠΕΞ για το ζήτημα του Ιράν, αναμένοντας το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας.

Όπως είπε, είχε συνομιλία το Σάββατο με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την απάντηση που πρέπει να δοθεί στη Γαλλία. Πρόσθεσε ότι «η Τουρκία δεν είναι πια η Τουρκία του 2001», όταν το γαλλικό κοινοβούλιο

ΝΔ: Απρεπής η δήλωση Λοβέρδου περί «μακελειού»


Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε το αιχμηρό σχόλιο του Ανδρέα Λοβέρδου για την ενέργεια του οικονομικού εισαγγελέα κ. Πεπόνη να διαβιβάσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ώστε να εξεταστεί αν πρέπει ή όχι να διαβιβαστεί στη Βουλή για να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων για τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009.

«Όποιος επιχειρήσει να πειράξει τον κ. Παπανδρέου, θα μετατρέψει τη χώρα, σε μια χώρα όπου θα υπάρξει μακελειό», παρατήρησε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο Mega και στο ίδιο ύφος πρόσθεσε: «Όποιος επιχειρήσει πολιτικά να τον προσβάλει με διάφορα

Και δεύτερη ξανθιά «μυστήριο» στο Costa Concordia;

Ολοένα και πιο περίπλοκη γίνεται η υπόθεση του ναυαγίου του Costa Concordia όπου 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ άλλοι 20 αγνοούνται.

Λίγες μέρες αφού μάθαμε ποια είναι ήταν η γυναίκα μυστήριο που ήταν μαζί με τον καπετάνιο, Φραντσέσκο Σκετίνο, στη γέφυρα του πλοίου τη στιγμή της μοιραίας πρόσκρουσης, τώρα, μια δεύτερη ξανθιά έρχεται στο... προσκήνιο!

Και δεν αποκλείεται τελικά αυτή να είναι το «πρόσωπο κλειδί» για τα όσα έγιναν εκείνο το βράδυ

Ανακαλούνται μανιτάρια


Ο Ε.Φ.Ε.Τ., ενημερώθηκε εκτάκτως το Σάββατο βράδυ και περί ώρα 22.30, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση μανιταριών, τα οποία δεν είχαν υποστεί επαρκή θερμική επεξεργασία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποκλειστεί η ανάπτυξη μικροοργανισμών και κατά συνέπεια να υφίσταται πιθανός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε σε μανιτάρια με ονομασία πώλησης «Μανιτάρια 1. διαλογής ολόκληρα, συσκευασίας 400gr», εμπορική επωνυμία «FRESHONA» και ημερομηνία λήξης 31.12.2014, τα οποία διακινούνται μέσω της εταιρείας «LIDL Hellas», ενώ ως παραγωγός εμφανίζεται πολωνική επιχείρηση.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, η γερμανική επιχείρηση «LIDL», στο πλαίσιο των αυτοελέγχων της,

Ιανουάριος 2012: Χιόνι στη Σαχάρα




Ρόφημα με κανέλα, μέλι και λεμόνι για απώλεια βάρους

Μια αποτελεσματική θεραπεία για την απώλεια βάρους είναι ο συνδυασμός κανέλας, μελιού και λεμονιού. 


Η κανέλα βοηθάει στην μείωση της χοληστερόλης, στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου. 


Σύμφωνα με έρευνες η κανέλα μειώνει το πρήξιμο στο σώμα, βελτιώνει την ικανότητα της ινσουλίνης να μεταβολίζει το σάκχαρο στο αίμα, αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και μειώνει την αρτηριακή πίεση. 


Οι ερευνητές αναφέρουν επίσης ότι η κανέλα μειώνει το σωματικό λίπος και βελτιώνει τα επίπεδα της άλιπης μάζας σώματος.


Τα θρεπτικά συστατικά του μελιού βοηθούν στην διαδικασία απώλειας βάρους επειδή διαλύουν τα λιπώδη κύτταρα και μειώνουν την χοληστερόλη. Περιέχει επίσης βιταμίνες και μέταλα και βοηθάει

Το καλύτερο video που αναφέρεται στην οικονομική κρίση



Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι αγρότες

Δυναμικά ξεκινάει η εβδομάδα για τους αγρότες οι οποίοι βγαίνουν στους δρόμους προκειμένου να αντιδράσουν στο χαράτσι που επιβλήθηκε για τα ασφάλιστρα του οργανισμού μέσα από το νέο νόμο. Παράλληλα ζητούν να αποτελεί ο ΕΛΓΑ έναν κρατικό φορέα, με επαρκή χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές των καλλιεργειών τους από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους.

Σήμερα θα κάνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα, ενώ την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου σχεδιάζονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ, με

Προβλήματα υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη

Από τις 10:00-16:00 θα ταλαιπωρηθούν σήμερα οι κάτοικοι του δήμου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας εργασιών της ΕΥΑΘ για τη σύνδεση νέου αγωγού στην οδό Ρήγα Φεραίου, από Χρυσοστόμου Σμύρνης έως Ανθοκήπων, στην περιοχή της Ευκαρπίας στο δήμο Παύλου Μελά.

Προβλήματα υδροδότησης θα παρουσιαστούν στις οδούς 28ης Οκτωβρίου, Μάνου Λοΐζου, Δελφών, Ομήρου, Δασκάλας Αθηνάς Τσακίρη, Πάροδος Σοφοκλέους, Ποσειδώνος,

Σήμερα οι απολογίες τριών εκ των «αρχηγικών» στελεχών


Το δρόμο για τις φυλακές πήραν 28 από τους 47 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης για την υπόθεση τοκογλυφίας, ενώ σήμερα η διαδικασία συνεχίζεται με τις απολογίες των τριών εκ των τεσσάρων φερόμενων ως αρχηγών των εγκληματικών οργανώσεων. Μεταξύ τους είναι και ο 58χρονος γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης που φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στο κύκλωμα τοκογλυφίας.

Ο τέταρτος «αρχηγός» απολογήθηκε χθες Κυριακή και κρίθηκε προφυλακιστέος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος κατά την ανάκρισή του, αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή του στην οργάνωση, όπως και τον αρχηγικό ρόλο που του αποδίδεται (σ.σ.κατηγορείται ότι ήταν επικεφαλής

Γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη σε 750.000 δημοσίους υπαλλήλους

Από γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη θα κληθούν να περάσουν οι 750.000 δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με τα όσα σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αξιολόγηση του προσωπικού του δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ρέππας στη ΝΕΤ, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ακολουθηθεί η διαδικασία αξιολόγησης στα πρότυπα του νέου συστήματος επιλογής διευθυντών που γίνεται υπό την

Ο καιρός στις 23.01.2012


Συννεφιασμένο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, λίγες βροχές στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στα νότια τμήματα του Αιγαίου, λίγα χιόνια στα ορεινότερα τμήματα και άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θσσαλίας και του Ανατολικού Αιγαίου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα χιονίσει τοπικά στη Δυτική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -8 έως 11 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 6 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 16, στη Δυτική Ελλάδα από 5 έως 16