www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΗ: Πρωτοχρονιάτικος «μπουναμάς» με αυξήσεις που αγγίζουν το 14%

Aπό την 1η Ιανουαρίου 2011 θα ισχύσουν νέα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους καταναλωτές. Η επιχείρηση έχει προτείνει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αυξήσεις που φθάνουν στο 13,7% στις πολύ χαμηγλές καταναλώσεις αλλά και μειώσεις στις πολύ υψηλές καταναλώσεις. Το ΥΠΕΚΑ θα λάβει τις τελικές αποφάσεις τις επόμενες ημέρες, συνυπολογίζοντας και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, το ειδικό τέλος υπέρ των ΑΠΕ και τις υπόλοιπες δευτερεύουσες χρεώσεις. Οι αποφάσεις του υπουργείου, όμως, θα οδηγούν, όπως πάντα, σε χαμηλότερες αυξήσεις από τις προτεινόμενες.

Για την οικιακή κατανάλωση η μέση μεταβολή των τιμών ανά τετράμηνο, σύμφωνα με την πρόταση της ΔΕΗ, διαμορφώνεται ως εξής:

-Από 0 - 800 κιλοβατώρες αύξηση 13,7 %.

-Από 801-1000 kwh αύξηση 2,6 %.

-Από 1001-1200 kwh αύξηση 2,7 %.

-Από 1201-1600 kwh αύξηση επίσης 2,7 %.

-Από 1601-2000 kwh αύξηση 1,6 %.

-Από 2001-3000 kwh μείωση 4,4 %.

-Από 3001 kwh και πάνω, μείωση 13,8 %.

Οι αυξήσεις στις χαμηλότερες κατηγορίες κατανάλωσης και οι μειώσεις στις υψηλότερες γίνονται

"Φτιάχνουν κλίμα" οι Τούρκοι στα Ίμια

“Φτιάχνουν κλίμα» τα τουρκικά ΜΜΕ για την περιοχή των Ιμίων υποστηρίζοντας η Vatan και η Μilliyet, ότι «Παράνομο ελληνικά αλιευτικά προσέγγισαν στις βραχονησίδες Ίμια. Τα αλιευτικά συνοδεύονταν από σκάφος του ελληνικού λιμενικού, το οποίο ήλθε αντιμέτωπο με πλοίο του τουρκικού λιμενικού. Το όλο συμβάν διήρκεσε γράφουν, περίπου 45 λεπτά και έληξε με την αποχώρηση των Ελλήνων ψαράδων προς την Καλόλιμνο. Στην περιοχή των Ιμίων βρίσκονται 13 ελληνικά αλιευτικά σκάφη ενώ περιπολούν ένα σκάφος του ελληνικού λιμενικού και ένα του τουρκικού λιμενικού».


Κατά την προσπάθειά του αυτή - προσέξτε, πάλι - ''παρενοχλήθηκε'' από σκάφος του ελληνικού λιμενικού. Η εφημερίδα σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, τα πληρώματα των δύο

Ανακαλούνται αυτοκίνητα Honda, μοντέλο Jazz

Αφορά 8.338 οχήματα, παραγωγής 2002 έως 2008, τα οποία θα ελεγχούν για αντικατάσταση του διακόπτη φώτων.


Στα οχήματα αυτά ενδέχεται στις τερματικές επαφές του διακόπτη μεσαίας σκάλας φώτων, λόγω κίνησης εξαιτίας κραδασμών, να δημιουργηθεί υψηλότερη αντίσταση ρεύματος, με αποτέλεσμα τα μεσαία φώτα να μην ενεργοποιούνται.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Honda, για να γίνει έλεγχος και αντικατάσταση του διακόπτη φώτων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕΒΕ στο

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Καταγγέλουν τον προϋπολογισμό... και τον ψηφίζουν

Καζάνι που βράζει θυμίζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με τους βουλευτές που κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση να αυξάνονται διαρκώς, αλλά στην ουσία να μην καταψηφίζουν ούτε τα νομοσχέδια, αλλά φυσικά και να δηλώνουν ότι θα υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό.


''Λάβροι'' στην ομιλία τους στη Βουλή για τον προυπολογισμό οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου και Θωμάς Ρομπόπουλος όμως ''λαυράκι'' δεν βγήκε αφού δηλώνουν ότι θα τον ψηφίσουν.

Η Βάσω Παπανδρέου ευθέως και χωρίς περιστροφές χαρακτήρισε ως αναξιόπιστο τον προυπολογισμό διότι όπως είπε έχει σημαντικά προβλήματα στη στόχευση και στις δυνατότητες εκτέλεσης του. Η ίδια ζητάει σκληρότερη διαπραγμάτευση με την τρόικα ενώ δεν θεωρεί πως η επιμήκυνση στην αποπληρωμή του δανείου θα λύσει κανένα πρόβλημα, την ώρα που αυτό το θέμα

Αθώος και για την τελευταία του δικαστική υπόθεση ο Απ. Βαβύλης

Ομόφωνα αθώο έκρινε πριν από λίγες ημέρες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Απόστολο Βαβύλη για την υπόθεση των δραστηριοτήτων που είχε αναπτύξει την περίοδο της εκλογής του Ειρηναίου στον θρόνο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.


Συγκεκριμένα, απαλλάχθηκε για τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και της ψευδορκίας και έτσι έκλεισε και η τελευταία του δικαστική υπόθεση.

Ο Βαβύλης έχει απαλλαγεί με βουλεύματα για όλες τις υποθέσεις που είχαν απασχολήσει την κοινή γνώμη, όταν είχε ξεσπάσει ο σάλος με τον «μοναχό Ραφαήλ» και τις δραστηριότητες του σε Ελλάδα,

ΥΠΟΙΚ: Με τη δημιουργία φορολογικής συνείδησης η πάταξη της φοροδιαφυγής

Την ανάγκη δημιουργίας φορολογικής συνείδησης ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου απονέμοντας τα βραβεία στους νικητές του διαγωνισμού του υπουργείου Οικονομικών για τη δημιουργία βίντεο με θέμα τη φορολογική συνείδηση και το διαγωνισμό νέου εντύπου φορολογικής δήλωσης εισοδήματος.


Ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Kουσελάς απονέμοντας τα βραβεία σημείωσε ότι δεν θα είχαμε σήμερα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εάν

Η ελληνική γλώσσα γίνεται παγκόσμιο «εργαλείο»

Υπάρχουν και καλά νέα μέσα στην ελληνική καταχνιά. Η ελληνική γλώσσα γίνεται πλέον μια παγκόσμια γλώσσα, κυρίως μέσω του διαδικτύου – για να συνεννοούνται καλύτερα και με μεγαλύτερο πλούτο οι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο.


Οκτώ Ισπανοί ευρωβουλευτές ζήτησαν καθιερωθεί η ελληνική γλώσσα ως η επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα το CNN μοιράζει παγκοσμίως με πρώτο προορισμό αγγλόφωνους και ισπανόφωνους, ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας με τίτλο, Hellenic Quest.

Η μέθοδος αυτή διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας περιέχει προβολή πληροφοριών στην οθόνη του υπολογιστή με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και εικόνας.

Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών Apple και ο πρόεδρός της Τζον Σκάλι εξηγώντας γιατί παράγεται το πρόγραμμα αυτό είπε: «Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο

Λ. Κατσέλη: Tο μοναδικό φάρμακο για έξοδο από την κρίση είναι η ανάπτυξη

Την ανάγκη συναίνεσης και ισχυρών κοινωνικών συμμαχιών υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του 2011.


«Απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχουμε είναι η συναίνεση και η ανάπτυξη ισχυρών κοινωνικών συμμαχιών. Συναίνεση και συμμαχίες πάνω στα αυτονόητα, πάνω σε τομές που σήμερα δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αναβάλουμε», τόνισε η κ. Κατσέλη.

Συνεχίζοντας επεσήμανε πως «αυτό που κάνουμε αυτήν την περίοδο, σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο, είναι να παλεύουμε. Παλεύουμε να διασφαλίσουμε ότι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να είναι βιώσιμες. Παλεύουμε για να βγάλουμε τη χώρα μας από αυτή την κρίση. Παλεύουμε να κατοχυρώσουμε το κοινωνικό δικαίωμα στην εργασία και σ΄ ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για

ΟΛΜΕ: Κινητοποιήσεις κατά καταργήσεων-συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων

Σε συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας στις 14 Ιανουαρίου κατά των καταργήσεων και των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων που επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας, καλεί η ΟΛΜΕ τις κατά τόπους Ενώσεις των καθηγητών.


Παράλληλα, έστειλε επιστολή στην υπουργό Παιδείας ʼννα Διαμαντοπούλου στην οποία υποστηρίζει πως η κατάργηση μιας σχολικής μονάδας έχει αρνητικές κοινωνικές συνέπειες: «Με δεδομένο ότι αρκετοί από τους κατοίκους θα μετακινηθούν προκειμένου να προσφέρουν στα παιδιά τους την καλύτερη δυνατή μόρφωση, το αποτέλεσμα θα είναι ο μαρασμός των τοπικών κοινωνιών. Στο πρόσφατο παρελθόν έχει καταγραφεί η ερήμωση χωριών, των οποίων τα σχολεία καταργήθηκαν. Παράλληλα, είναι μεγάλος ο κίνδυνος να αυξηθεί η σχολική διαρροή κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης ιδίως για οικογένειες χαμηλού εισοδήματος που δεν θα έχουν δυνατότητα μετεγκατάστασης. Αυτό επιβεβαιώνουν και σχετικές επιστημονικές έρευνες».

Επιπλέον αναφέρεται και στο κόστος για το μαθητή: «Η συγχώνευση σχολείων θα έχει ως αποτέλεσμα "σπατάλη" χρόνου και ταλαιπωρία των μαθητών, οι οποίοι καθημερινά θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις μέχρι να φτάσουν στο σχολείο τους. Με καθαρά παιδαγωγικά

Μετά τις γιορτές το ν/σχ για τα κλειστά επαγγέλματα

Μετά τις γιορτές αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα, θέμα συζητήθηκε μεταξύ άλλων στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ το «άνοιγμα» των επαγγελμάτων θα γίνει σε δύο φάσεις που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε βάθος εξαμήνου.


Η όλη διαδικασία αφορά περίπου 150 επαγγέλματα. Σε πρώτη φάση αναμένεται το «άνοιγμα» των επαγγελμάτων των δικηγόρων, φαρμακοποιών, συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών, ορκωτών λογιστών, γεωτεχνικών, αρχιτεκτόνων, μηχανικών και οδοντιάτρων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στο μεγάλο όγκο νομοθετικού έργου, το οποίο πρέπει να ολοκληρώσει η κυβέρνηση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σημείωσε παράλληλα ότι

Σε τρίωρη στάση και οι λιμενεργάτες την Τετάρτη

Τη συμμετοχή τους στην τρίωρη στάση εργασίας -από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι- που έχει κηρύξει για την Τετάρτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν οι μόνιμοι και δόκιμοι λιμενεργάτες του ΟΛΠ, οι επόπτες και αρχιεργάτες του Οργανισμού, καθώς και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜ.Υ.Λ.Ε).


Όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η ΟΜΥΛΕ, «η αντίδραση και ο αγώνας του Συνδικαλιστικού Κινήματος

Έκτακτη επιχορήγηση στους δήμους για τους απλήρωτους εργαζόμενους

Έκτακτη επιχορήγηση σε δήμους που δεν έχουν πληρώσουν τους εργαζόμενους τους, προανήγγειλε κατά τη σημερινή του συνάντηση με τους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.


Όπως είπε, προκειμένου να μην μείνουν χωρίς χρήματα οι εργαζόμενοι ενόψει μάλιστα και των εορτών, το υπουργείο θα δώσει έκτακτη επιχορήγηση σε δήμους όπως αυτοί της Νίκαιας,

Δήλωση-βόμβα από το Δημήτρη Κρεμαστινό

«Αν συνεχιστεί η κοινωνική αναταραχή και τον επόμενο χρόνο, η λύση θα είναι η οικουμενική κυβέρνηση», δήλωσε πριν λίγο από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Κρεμαστινός προκαλώντας αίσθηση.

Στην ομιλία του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι ο κόσμος δεν είναι συντεταγμένος στην κοινή προσπάθεια διότι δεν έχει πειστεί, όπως είχε γίνει το 1940 που ήταν έτοιμος να δώσει ακόμα και τη ζωή του.

Διατύπωσε επίσης αιχμές για τα μέσα

Ετοιμάζεται για… εκλογές και η Δημοκρατική Συμμαχία

Η Δημοκρατική Συμμαχία ανακοίνωσε σήμερα τα στελέχη και τις αρμοδιότητες των τομεαρχών της. Οι τομείς χωρίζονται ανά περιφέρεια, Αττικής και ειδικών τομέων. Όλα δείχνουν ότι η Ντόρα Μπακογιάννη ετοιμάζεται και εκείνη για εκλογές.


Η λίστα των τομεαρχών:

Συντονιστής τομέα οργάνωσης: Αντωνόπουλος Παναγιώτης

Συντονιστής περιφερειακής οργάνωσης: Κούβελος Θανάσης

Περιφέρειες:
1. Ιορδανόπουλος Λευτέρης (Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Δράμας, Καβάλας,

«Αιολικά γλυπτά» στο μουσείο Μπενάκη

Από αύριο η ταράτσα του μουσείου Μπενάκη περιμετρικά στην οδό Κουμπάρη και Βασ. Σοφίας θα φωτίζεται με τα «αιολικά γλυπτά» του Στράτου Καβαλλιεράτου. Πρόκειται για 21 ξύλινες κατασκευές με έλικες που φέρουν μικρούς πολύχρωμους λαμπτήρες και στη βάση τους μια γεννήτρια «μινιατούρα», η οποία ενεργοποιείται με το φύσημα του ανέμου.


Το ενδιαφέρον για τον καλλιτέχνη είναι η κίνηση του φωτός που εκπέμπουν τα έργα, μεμονωμένα και σαν σύνολο , μεταβαλλόμενα ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με την ταχύτητα του ανέμου που κινεί τις έλικες .

Όταν πέφτει το φως της ημέρας και χάνεται η οπτική επαφή με τα γλυπτά, μένει ένας φωτεινός πολύχρωμος περιστρεφόμενος δίσκος.

Οι πειραματισμοί του Στράτου Καβαλλιεράτου με τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά ξεκίνησαν στην Ανάφη από οικολογικό ενδιαφέρον και από το 2000 εξελίχθηκαν σε ένα απρόσμενο

Egg nog: Φτιάξτε το δικό σας Χριστουγεννιάτικο ποτό!

Υλικά που θα χρειαστείτε για 5 άτομα


3 αυγά –

75 γρ. ζάχαρη –

5 κουταλιές ουίσκι burbon (JIM BEAM) –

5 κουταλιές κονιάκ –

1 κουταλιά ρούμι –

250 γρ γάλα –

200 γρ. κρέμα γάλακτος –

τριμένο μοσχοκάρυδο (στο ποτήρι προαιρετικά).

Τρόπος παρασκευής

Χτυπήστε με το σύρμα ή στο μίξερ τους κρόκους των αυγών, ώσπου να αφρατέψουν και να
ασπρίσουν.

Κατόπιν χτυπώντας πάντοτε προσθέστε λίγη λίγη τη ζάχαρη.

Ρίξτε το burbon, το κονιάκ, και το ρούμι και βάλτε για λίγες ώρες στο ψυγείο.

Όταν πρόκειται να σερβίρετε προσθέστε το γάλα και αναμίξτε με προσοχή με την κρέμα σαντιγύ και

Πιο γρήγορη η διαδρομή Ραφήνα - Άνδρος

Στη δρομολόγηση του πλοίου BLUE STAR ITHAKI στη γραμμή Ραφήνα-Άνδρο-Τήνο-Μύκονο από τον Ιούνιο του 2011, προχωρά η BLUE STAR FERRIES. Η δρομολόγηση του νέου πλοίου θα αναβαθμίσει την εξυπηρέτηση της γραμμής, αφού το πλοίο έχει τη δυνατότητα καθημερινής εκτέλεσης περισσοτέρων του ενός δρομολογίων, ενώ ο χρόνος ταξιδίου συντομεύεται σημαντικά καθώς η διάρκεια ταξιδίου από Ραφήνα θα είναι για Άνδρο 1 ώρα και 35', για Τήνο 3 ώρες και για Μύκονο ώρες και 45΄.


Ταυτόχρονα, η BLUE STAR FERRIES θα συνεχίσει τα δρομολόγιά της στη γραμμή Πειραιάς-Σύρος-Τήνος-Μύκονος με το πλοίο BLUE STAR NAXOS. Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή του νεότευκτου BLUE STAR DELOS αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2011 και το πλοίο θα δρομολογηθεί

Διεγράφη από την ΕΣΗΕΑ ο διευθύνων σύμβουλος του Σκάι

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 1 του Καταστατικού, αποφάσισε τη διαγραφή του Χρήστου Παναγόπουλου (διευθύνων σύμβουλος του Σκάι) από τα μητρώα των μελών της ΕΣΗΕΑ για παράβαση των διατάξεων της περιπτώσεως της παρ. 1 του άρθρου 9 και της παρ. 3 του άρθρου 6 του Καταστατικού.


Ο Χρήστος Παναγόπουλος ενεργώντας ως εκπρόσωπος της εργοδοσίας κατά τις κινητοποιήσεις του τελευταίου δεκαημέρου του Νοεμβρίου, κατά το οποίο η διεύθυνση του ραδιοτηλεοπτικού

Ερώτηση Ντόρας Μπακογιάννη για τα 5,5 εκατ. του Θ. Αναστασιάδη

Ερώτηση στη Βουλή για τo εάν διαπιστώθηκαν παραβάσεις στην υπόθεση των 5,5 εκ ευρώ του εκδότη και δημοσιογράφου Θέμου Αναστασιάδη, έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη.


Απευθυνόμενη προς τον υπουργό Οικονομικών, ρωτά τα αποτελέσματα της συνδρομής άλλων χωρών στην έρευνα, κατά πόσον επιβλήθηκε κάποιο πρόστιμο και αν μπήκε στην διαδικασία της περαίωσης ή της

Πως θα γίνει η παρακράτηση φόρου το 2011

Κουτσουρεμένα θα εισπράξουν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα του 2011 οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι σύμφωνα με τις οδηγίες για την παρακράτηση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ο φόρος για όσους εισπράττουν μειωμένα δώρα θα υπολογίζεται με βάση 12 μισθούς αλλά το κατώτατο ποσό των 400 ευρώ που είχε εξαγγελθεί θα εμπεριέχει και την παρακράτηση φόρου μειώνοντας το καθαρό ποσό που παίρνει στα χέρια του ο φορολογούμενος.


Η παρακράτηση φόρου στους μισθωτούς και συνταξιούχους, γίνεται με δύο διαφορετικούς τρόπους, με κριτήριο το εάν λαμβάνουν ολόκληρο το ποσό των δώρων ή μειωμένο (υπάλληλοι του Δημοσίου).

1) Στους μισθωτούς-συνταξιούχους για τους οποίους το άθροισμα δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας δεν ισοδυναμεί πλέον με δύο μισθούς ή συντάξεις, ο υπολογισμός του συνολικού ετήσιου καθαρού εισοδήματος θα γίνεται με πολλαπλασιασμό του καθαρού μηνιαίου

Παραμένουν εκτός Σένγκεν Βουλγαρία και Ρουμανία

Η Γαλλία και η Γερμανία ενημέρωσαν σήμερα Τρίτη την Κομισιόν για την απόφασή τους να μπλοκάρουν την είσοδο της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στη ζώνη Σένγκεν.


Η Ευρωπαία κομισάριος για θέματα ασφάλειας Σεσίλια Μάλμστρομ, δέχτηκε σήμερα Τρίτη μία επιστολή υπογεγραμμένη από τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Μπρις Ορτεφέ και τον Γερμανό ομόλογό του Τόμας ντε Μεζιέρ, στην οποία έκριναν "πρόωρη" την είσοδο της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στη ζώνη Σένγκεν τον Μάρτιο του 2011, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Σ. Μάλμστρομ, Μισέλ Σερκόν.

Η Μισέλ Σερκόν διευκρίνισε: "Η Κομισιόν δεν έχει καμία εξουσία απόφασης πάνω στο θέμα. Η απόφαση για την είσοδο των χωρών στη ζώνη Σένγκεν πρέπει να ληφθεί ομόφωνα από τα κράτη-μέλη".

Οι δύο υπουργοί εστίασαν στην ανεπάρκεια της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας όσον αφορά στον

ΑΦΜ αποκτούν δήμοι και περιφέρειες

Αριθμό Φορολογικού Μητρώοου αποκτούν οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως προβλέπεται από τον "Καλλικράτη. Τον ΑΦΜ θα χορηγούν οι ΔΟΥ της έδρας τους.


Σύμφωνα με τον "Καλλικράτη", οι δήμοι και οι περιφέρειες θα αποτελούν αυτοδιοικούμενα κατά τόπο Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Με τον ίδιο νόμο συστήνονται αποκεντρωμένες διοικήσεις ως ενιαίες αποκεντρωμένες μονάδες διοίκησης του κράτους.

Οι διατάξεις της παρ. 9 του άρθρου 2 της 1027411/842/ΔΜ/26-2-1998 (193/Β) ΑΥΟ («Υποχρεωτική χορήγηση ΑΦΜ και διαδικασίες απόδοσής του»), προβλέπουν ότι χορηγείται υποχρεωτικά ενιαίος

Απλή εξουσιοδότηση το πληρεξούσιο παραλαβής του κλειδάριθμο για το νέο taxisnet

Απλή εξουσιοδότηση από αστυνομικό τμήμα η ΚΕΠ είναι το ειδικό πληρεξούσιο, διάρκειας τεσσάρων μηνών, το οποίο απαιτείται για την παραλαβή του κλειδαρίθμου του νέου taxisnet όταν δεν είναι δυνατή η αυτοπρόσωπη παρουσία του χρήστη.


Το ειδικό πληρεξούσιο δεν απαιτείται να είναι συμβολαιογραφικό έγγραφο.

Έτσι οι εκπρόσωποι φορολογούμενων που δεν μπορούν να πάνε στις εφορίες, μπορούν να

Το ελληνικό πετρέλαιο καλύπτει το 1/3 των αναγκών μας

Το 1/3 της ετήσιας κατανάλωσης πετρελαίου της Ελλάδας, μπορεί να καλυφθεί από εγχώρια κοιτάσματα, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου για τη «Σύσταση Φορέα για την Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων», το οποίο τέθηκε σήμερα Τρίτη σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.


Η κατανάλωση πετρελαίου της Ελλάδας είναι 120 εκατ. βαρέλια το χρόνο, ενώ τα κοιτάσματα που βρίσκονται στη χώρα μας μπορούν να αποδώσουν περίπου 40 εκατ. βαρέλια ετησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

"Όλες οι μέχρι σήμερα ερευνητικές εργασίες και μελέτες, παρότι αποσπασματικές, ασυνεχείς και ανολοκλήρωτες, επιβεβαιώνουν ότι η χώρα διαθέτει πετρελαϊκό δυναμικό. Εκείνο που απαιτείται είναι η διενέργεια ερευνών ώστε να είναι δυνατή η ανακάλυψη και παραγωγή υδρογονανθράκων, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να καλύπτουν το ένα τρίτο των ενεργειακών αναγκών της χώρας τα επόμενα 30 χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε μείωση δαπανών αγοράς αργού, έσοδα του

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου

Την παραίτησή του από την πρωθυπουργία του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε ο Μίλο Τζουκάνοβιτς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.


Διευκρίνισε ότι θα παραμείνει στην ηγεσία του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος των

Παραβίαση του FIR Αθηνών από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη

Σε παραβίαση του FIR Αθηνών προέβησαν σήμερα 8 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 τα οποία αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη.


Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, οι υπερπτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών σημειώθηκαν αρχικά στις 10:45 βορείως της Χίου.

Στη συνέχεια, στις 11:10, τα αεροσκάφη πέταξαν επάνω από τους Φούρνους και στις 11:13 πέρασαν επάνω από το Αγαθονήσι.

Τα αεροσκάφη πετούσαν σε ύψος από 10.000 έως 24.000 πόδια και εξήλθαν του FIR ΑΘΗΝΩΝ νοτίως Σάμου, στις 11:14.

Το ΓΕΕΘΑ στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίσθηκαν και

Οδηγίες προς τους καταναλωτές για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια από τον ΕΦΕΤ

Εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά τροφίμων κατά την περίοδο των εορτών προαναγγέλλει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και δίνει χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή αρνητικών συνεπειών στην υγεία του καταναλωτή αλλά και για τη διασφάλιση των οικονομικών του συμφερόντων.


Αναλυτικά ο ΕΦΕΤ συνιστά στους καταναλωτές:

-Να αγοράζουν από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς και να αποφεύγουν τις αγορές τροφίμων από πλανόδιους περιστασιακούς πωλητές. Επισημαίνεται ότι πρέπει να προτιμάται η αγορά πουλερικών και κρεατικών που είναι τοποθετημένα σε ψυγεία ή προθήκες - ψυγεία και όχι αυτά που βρίσκονται εκτός ψυγείου, κρέμονται από τσιγκέλια και είναι εκτεθειμένα σε σκόνη και μικρόβια.

Επιπλέον ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στις συνθήκες καθαριότητος των καταστημάτων, αλλά και στο πως το προσωπικό αυτών διαχειρίζεται τα προς πώληση προϊόντα

Για την προμήθεια Πουλερικών (Γαλοπούλες - Κοτόπουλα κλπ) και προϊόντων πτηνοτροφίας : Οι γαλοπούλες που διατίθενται προς πώληση είτε ως νωπές (συσκευασμένες ή μη) είτε ως καταψυγμένες, πρέπει:

Για τις νωπές γαλοπούλες, να διατηρούνται υπό ψύξη 2 - 4 C και ποτέ σε ανοιχτούς μη ψυχόμενους χώρους. Οι κατεψυγμένες πρέπει να διατηρούνται σε κατάψυξη - 18 C ή και χαμηλότερη

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: πειθαρχική δίωξη ζήτησε ο Γ. Πανάρετος

Την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά των μελών του προηγούμενου πρυτανικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ζήτησε ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος.


Ο υφυπουργός Παιδείας, κατέληξε στην συγκεκριμένη απόφαση έπειτα από τις εκθέσεις των αρμοδίων της Δημόσιας Διοίκησης για την διερεύνηση καταγγελιών που αφορούσαν μη σύννομη ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας αλλά και τη μη συμμόρφωση σε

Εξετάζεται η αξιοποίηση κοιτασμάτων στην Αιτωλοακαρνανία

Η αξιοποίηση των πλούσιων γυψοφόρων κοιτασμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεδεώνος, στους πρόποδες των Ακαρνανικών ορέων ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη μετά από πρωτοβουλία του νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου.


Στη σύσκεψη συζητήθηκε αναλυτικά το σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον εταιρείας για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων γύψου στο Δήμο Μεδεώνος που θα αυξήσει την απασχόληση, ενώ θα συμβάλει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής στην περιοχή.

Ο νομάρχης επεσήμανε την ανάγκη αλλαγής του αναχρονιστικού πλαισίου αξιοποίηση των γυψούχων εδαφών, μιας και το Ινστιτούτο Γεωμεταλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.) θέτει

Δεν πέρασες ΚΤΕΟ; Δεν παίρνεις ασφάλεια

Δεν θα είναι εφικτή η ασφάλιση ενός αυτοκινήτου αν αυτό δεν έχει πρώτα περάσει από τεχνικό έλεγχο.


Σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Υποδομών που εκδόθηκε μετά τη δημοσίευση του νόμου 3897/2010 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως διευκρινίζει ότι για να ασφαλιστεί ένα αυτοκίνητο (οποιασδήποτε κατηγορίας), θα πρέπει για αυτό να υπάρχει εν ισχύ Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου το οποίο χορηγείται από τα δημόσια και τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ.

Η εγκύκλιος επισημαίνει πως η ισχύς του Δελτίου παρατείνεται για δύο μήνες μόνο στην περίπτωση που στο συγκεκριμένο αυτό διάστημα ο ιδιοκτήτης πρέπει να εκδώσει νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Για παράδειγμα, αν το δελτίο λήγει στις 30 Ιανουαρίου 2011 και πρέπει να εκδοθεί νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα στις 30 Μαρτίου 2011 η διαδικασία θα γίνει χωρίς να απαιτείται να περάσει από ΚΤΕΟ το αυτοκίνητο. Οπως πάντως τονίζεται και στην

Τετ α τετ Άννας Διαμαντοπούλου με αδιόριστους εκπαιδευτικούς

Αντιμέτωποι με απλήρωτους και αδιόριστους εκπαιδευτικούς, μέλη του ΠΑΜΕ, φοιτητές, νεολαίους του Συνασπισμού, της ΕΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ήρθε χθές το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, που ήταν προσκεκλημένη σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου.


Με πανό και συνθήματα, στην είσοδο του ξενοδοχείου, αδιόριστοι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση της παιδείας και το γεγονός ότι όσοι εκπαιδευτικοί προσελήφθησαν μέσω ΕΣΠΑ παραμένουν απλήρωτοι. Η εκδήλωση

Οι παιδικές ασθένειες του Παπανικολή

Ως «παιδικές ασθένειες» περιέγραψε ο υπουργός Εθν. Αμυνας Ευάγ. Βενιζέλος τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στο υποβρύχιο «Παπανικολής».


Κατά τη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής της Βουλής για τα Εξοπλιστικά Προγράμματα ο υπουργός έκανε λόγο σε "παραδημοσιογραφικές αθλιότητες" που εντάσσονται σε ένα σύστημα εκβιασμών, αναφερόμενος σε ρεπορτάζ περί προβλημάτων στο υποβρύχιο που δημοσιεύθηκαν σε διαδικτυακές σελίδες.

Ο υπουργός επέμεινε πως οι όποιες αβαρίες στο "Παπανικολής" προκλήθηκαν εξαιτίας των κακών

Γ. Πεταλωτής: Εκτός πλάνου πρόωρες εκλογές και δραχμή

Τα σχέδια της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνουν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και επιστροφή στη δραχμή, ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.


«Δεν τίθεται ζήτημα πρόωρων εκλογών, στόχος μας να είμαστε στην ευρωζώνη, δεν μας αγγίζουν τα σενάρια για επιστροφή στη δραχμή», τόνισε. Η έξοδος από το ευρώ δεν είναι καν στον

Πέθανε ο συνδικαλιστής Νίκος Γιαννόπουλος

Σε ηλικία 64 χρόνων πέθανε σήμερα μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο, ο Νίκος Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), νομαρχιακός σύμβουλος, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.


Ιδρυτικό στέλεχος της συνδικαλιστικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚΕ) πέρασε από διάφορες θέσεις και το 2000 εκλέχθηκε πρόεδρος του ΕΚΘ. Τη θέση αυτή κατείχε μέχρι και σήμερα, καθώς επανεκλέχθηκε τρεις φορές.

Στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και στις εθνικές εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος

Επίθεση Νικήτα Κακλαμάνη κατά της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής

Σκοπιμότητα καταλογίζει η απερχόμενη δημοτική αρχή της Αθήνας στη Νομαρχία Δυτικής Αττικής, για την απόφασή της να σφραγίσει τις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων στη Ζοφριά.


Η δημοτική αρχή αναφέρει ότι αναζητείται λύση στο πρόβλημα από το 1994 και, όταν η περιοχή στην οποία βρίσκονται οι εγκαταστάσεις μπήκαν στη ζώνη προστασίας Κηφισού. Υποστηρίζει ότι η πολιτεία δεν έχει συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Όσον αφορά στη νομαρχία, αναφέρει πως "ξαφνικά κατά την προεκλογική περίοδο των Αυτοδιοικητικών εκλογών, η Νομαρχία Δυτικής Αττικής κίνησε τις διαδικασίες σφράγισης των εγκαταστάσεων". Το γραφείο τύπου του δήμου διερωτάται "σε τι αποσκοπούν οι όψιμες ενέργειες της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής;".

Παράλληλα, δίνει στη δημοσιότητα επιστολή του γενικού γραμματέα του δήμου, με αποδέκτη τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο, Γ. Καμίνη, στην οποία υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η δημοτική αρχή είχε στείλει στο ΑΣΕΠ προκήρυξη για την πρόσληψη εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας, η οποία δεν ενεργοποιήθηκε λόγω ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων. Αφήνει αιχμές και για τον Γ. Καμίνη, σημειώνοντας ότι δεν

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Γ. Σγουρός

Για γόνιμο διάλογο με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και σκληρή δουλειά δεσμεύθηκε ο νεοεκλεγέντας περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο οποίος έγινε σήμερα δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Έκανε λόγο για δύσκολο εγχείρημα, δεδομένου ότι η περιφέρεια Αττικής θα προκύψει από τη συγχώνευση τεσσάρων νομαρχιών και θα έχει προσωπικό 3.000 ατόμων, "που πρέπει στις τρεις του μηνός να έχουν τη θέση

Με το νέο έτος τα κίνητρα για την επιστροφή των Αθηναίων στο κέντρο

Μέτρα για να επιστρέψουν οι Αθηναίοι στις υποβαθμισμένες γειτονιές του κέντρου θα ανακοινώσει η κυβέρνηση μετά τις γιορτές.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, η Τίνα Μπιρμπίλη δήλωσε ότι στόχος είναι προσέλκυση κατοίκων και ενοικιαστών μεσαίων εισοδηματικών τάξεων και η αλλαγή μέρους της υπάρχουσας χρήσης ακινήτων σε χρήση κατοικίας.

Η υπουργός Περιβάλλοντος επανέλαβε ότι οι προτάσεις για τα Ρυθμιστικά Σχέδια Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα κατατεθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους και ανέφερε ότι οι παρεμβάσεις που έχουν εξαγγελθεί προχωρούν και θα υλοποιηθούν. Ανάμεσά τους, η πεζοδρόμηση της Βασ. Όλγας και της Πανεπιστημίου (για "γραμμική πλατεία" μίλησε η υπουργός).

«Η ανάδειξη και σύνδεση των κέντρων Αθήνας- Πειραιά και της οδού Πειραιώς θα αποτελέσει ισχυρό κορμό της νέας μητρόπολης, που θα συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της κρίσης στο κέντρο»,

Ράβε-ξήλωνε στις συγκοινωνίες της Αθήνας

Ολα τα σενάρια εξετάζει το υπουργείο Υποδομών σχετικά με τις παρεμβάσεις για τις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, όπου όπως φαίνεται προβλέπουν δυσάρεστες εκπλήξεις για τους επιβάτες.


Σύμφωνα με ένα από τα πιο ισχυρά σενάρια που εξετάζει το υπουργείο δρομολογείται η καθιέρωση δύο τύπων εισιτηρίων, ένας για τα οδικά μέσα (λεωφορεία, τρόλεϊ) και ένα για τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το αστικό τμήμα του προαστιακού). Η τιμή των εισιτηρίων δεν έχει ακόμα "κλειδώσει" ωστόσο εκτιμάται πως για τα μεν οδικά μέσα θα ανέρχεται σε 1,20 ευρώ ανά διαδρομή και για τα σταθερής τροχιάς σε 1,40 ευρώ, πάλι ανά διαδρομή.

Παράλληλα και όπως όλα δείχνουν, οδεύει προς κατάργηση η ρύθμιση με την οποία ένα εισιτήριο ίσχυε για απεριόριστες μετεπιβιβάσεις και για χρονικό διάστημα 1,5 ώρας από τη στιγμή της επικύρωσής του από τον επιβάτη.

Εφόσον καθιερωθούν τελικά δύο τύποι εισιτηρίων θα πρόκειται για μια τιμολογιακή πολιτική που κινείται κόντρα στη λογική των μετεπιβιβάσεων. Το ενιαίο εισιτήριο (αξίας σήμερα 1 ευρώ) δημιουργήθηκε με κύριο στόχο να ενθαρρυνθεί η συνδυαστική χρήση των συγκοινωνιακών μέσων

Μεγάλη ποσότητα όπλων βρέθηκε στα χέρια Αλβανών

Μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών βρέθηκε στα χέρια Αλβανών στις Αχαρνές και τα Γιάννενα.


Συνολικά στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Τέσσερα πολεμικά τυφέκια με τρεις γεμιστήρες και διόπτρες.

• Ένα πολεμικό οπλοπολυβόλο με γεμιστήρα και διόπτρα.

• Δύο εύχρηστα πολεμικά τυφέκια τύπου ΑΚ-47 (KALASNIKOV), με γεμιστήρες το ένα εκ των οποίων με ενσωματωμένη ξιφολόγχη.

• Ένα κυνηγετικό τυφέκιο – δίκανο.

• Εικοσιπέντε χειροβομβίδες

• Ένα καπνογόνο

• Έντεκα πυροκροτητές

• Διακόσια ενενήντα επτά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Συλληφθέντες είναι τρεις Αλβανοί υπήκοοι, ηλικίας 18, 20, και 36 ετών, και δύο ημεδαποί εκ των

Αυξάνεται το κύμα μετανάστευσης λόγω ανεργίας

Εκατοντάδες είναι τα μηνύματα που φθάνουν σε ομογενειακούς φορείς και εφημερίδες από Έλληνες επαγγελματίες και επιστήμονες που ζητούν να πληροφορηθούν πώς μπορούν να πάνε στην Αυστραλία για να εργαστούν.


Το ότι επιλέγουν την Αυστραλία ως διέξοδο στο πρόβλημα ανεργίας που μαστίζει την Ελλάδα δεν είναι τυχαίο. Η Αυστραλία έχει βγει σχεδόν αλώβητη από την παγκόσμια κρίση και σήμερα έχει μια από τις ανθηρότερες οικονομίες του πλανήτη. Υπάρχει ανάγκη από ειδικευμένους εργαζόμενους και οι άνθρωποι που έχουν πρόσβαση στη νέα τεχνολογία το γνωρίζουν.

Οι πόρτες της εντούτοις δεν είναι διάπλατα ανοιχτές σε όλους. Είναι ιδιαίτερα προσεχτική αναφορικά με τον αριθμό των μεταναστών που δέχεται, δίνει δε ιδιαίτερη σημασία στο να έρχονται στη χώρα άτομα τα οποία έχουν τα προσόντα για να πληρώσουν τα κενά που υπάρχουν στο εργατικό δυναμικό

Ατλάντικ: Πώληση δύο καταστημάτων στην Αθήνα

Στην πώληση του παγίου εξοπλισμού ενός καταστήματός της στην Αθήνα στους Αμπελόκηπους (Λαρίσης 20 ,πύργος «ΑΠΟΛΛΩΝ») στην επιχείρηση Σούπερ Μάρκετ «Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.», προχώρησε η Ατλάντικ .


Επίσης, πούλησε άλλο ένα κατάστημά της στα Ανω Πετράλωνα στην επιχείρηση Σούπερ Μάρκετ «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ ΑΕΒΕ». Με τα έσοδα από την πώλησή του αποπληρώθηκε μέρος

Προβλήματα στις μετακινήσεις σήμερα και αύριο - Χαλαρώνει την Πέμπτη και την Παρασκευή ο απεργιακός κλοιός

Σε κίνηση καλής θέλησης προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο μετρό, τον ΗΣΑΠ και το τραμ, ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις του εμπορικού κόσμου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των καταναλωτών κατά την περίοδο των γιορτών.
Έτσι, η στάση εργασίας που είχε προγραμματιστεί σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ για την Πέμπτη από τις 11:00 έως τις 16:00 μετατρέπεται σε στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Την Παρασκευή, παραμονή Χριστουγέννων, τα ίδια σωματεία εργαζομένων δεν θα πραγματοποιήσουν καμία κινητοποίηση.

Έτσι, ο «χάρτης» των κινητοποιήσεων της εβδομάδας αυτής, διαμορφώνεται ως εξής:

Την Τρίτη, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία (ΕΘΕΛ), τα τρόλεϊ και το Τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12:00-16:00. Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ), το Μετρό και ο

Εγκεφαλογράφημα επιτρέπει προβλέψεις για τη δυσλεξία

Εξελιγμένα εγκεφαλογραφήματα μπορούν με ακρίβεια να «προβλέψουν» που έφηβοι με δυσλεξία θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στην ανάγνωση σε διάστημα τριών ετών, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.


Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικές μεθόδους για την αντιμετώπιση της κοινότατης αυτής μαθησιακής δυσκολίας.

Εντοπίζοντας ένα συγκεκριμένο μοτίβο εγκεφαλικής δραστηριότητας σε εφήβους με δυσλεξία, οι ερευνητές μπόρεσαν να προβλέψουν με ακρίβεια που

Ολοκληρώνεται μία θυελλώδης χρονιά για την Toyota

Η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει 32,4 εκατομμύρια δολάρια στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας (NHTSA) προκειμένου να ολοκληρωθούν δύο ξεχωριστές έρευνες για τη διαδικασία ανάκλησης οχημάτων της, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ.


Η συμφωνία, η οποία επιβεβαιώθηκε από την Toyota, επισφραγίζει μία θυελλώδη χρονιά για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία στην Ουάσινγκτον, που χαρακτηρίστηκε από τις ανακλήσεις 11 εκατομμυρίων οχημάτων και τις αποκαλύψεις περί πλημμελούς ασφάλειας.

Η κρίση αυτή οδήγησε σε μία άνευ προηγουμένου εξονυχιστική έρευνα από πλευράς της κυβέρνησης, στην επιβολή τριών υψηλών προστίμων στην αυτοκινητοβιομηχανία και στην απώλεια

Καμπανάκι για τις Ασφαλιστικές

Καμπανάκι κινδύνου για την πραγματική οικονομική κατάσταση πολλών ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα χτυπά ο Συνήγορος του Καταναλωτή, υποστηρίζοντας ότι με διάφορα προσχήματα καθυστερούν να εξαργυρώσουν ακόμη και ασφαλιστήρια ζωής ή επενδυτικά προϊόντα τα οποία έχουν λήξει.

Με την αγορά να είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για τη χρηματοοικονομική υγεία του ασφαλιστικού κλάδου μετά και τα κανόνια της «Ασπίς Πρόνοια» και της VDV LEBEN International, χθες ο Συνήγορος του Καταναλωτή Ευάγγελος Ζερβέας γνωστοποίησε ότι η Αρχή δέχεται βροχή από καταγγελίες για τη μη καταβολή των αξιών εξαγοράς ασφαλιστηρίων ζωής. Σύμφωνα με τον ίδιο, έπειτα από αυτεπάγγελτη έρευνα που διενήργησε με την αιτιολογία ότι «κλονίζεται η αξιοπιστία και η εύρυθμη λειτουργία ολόκληρης της ασφαλιστικής αγοράς», πολλές καταγγελίες επιβεβαιώθηκαν, αν και όπως σημειώνεται, «διαπιστώθηκαν αποκλίσεις ως προς την εφαρμοζόμενη από κάθε εταιρεία πρακτική».

Στο πλαίσιο αυτό ο Συνήγορος του Καταναλωτή καλεί την Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος να παρέμβουν, ενώ απευθύνει σύσταση προς όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες σε ό,τι αφορά το χειρισμό των ασφαλιστηρίων ζωής τα οποία λήγουν ή πρόκειται να λήξουν.

Συγκεκριμένα ζητά από τις εταιρείες:

* Να ενημερώνουν με σαφήνεια και εγκαίρως τους ασφαλισμένους ως προς τα δικαιολογητικά και νομιμοποιητικά στοιχεία που πρέπει να προσκομίζουν, ώστε να τους καταβάλλεται χωρίς καθυστέρηση το ποσό που δικαιούνται. Και αυτό καθώς έχει παρατηρηθεί ότι πολλές εταιρείες ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους με τα απαιτούμενα έγγραφα ώστε να καθυστερήσουν τις

Μετ’ εμποδίων η διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης τη Πρωτοχρονιά

Η αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος θα προκαλέσει πιθανά προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς με πετρέλαιο θέρμανσης την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, εκτιμούν οι εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών.


Συγκεκριμένα, από 1ης Ιανουαρίου καταργείται η προκαταβολή του υψηλού Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης ενώ βάσει του ισχύοντος καθεστώτος οι εταιρίες και οι πρατηριούχοι αγοράζουν το πετρέλαιο επιβαρυμένο με τον υψηλό συντελεστή ΕΦΚ που ισχύει για το πετρέλαιο κίνησης, το διαθέτουν στους καταναλωτές με το μειωμένο φόρο και εισπράττουν τη διαφορά από το κράτος.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος κ. Σ. Χριστογιάννης, η αλλαγή σημαίνει ότι ως το τέλος του χρόνου οι διακινητές πετρελαίου θα προσπαθήσουν να διαθέσουν στους καταναλωτές το πετρέλαιο που έχουν στις δεξαμενές τους, το οποίο έχουν αγοράσει με τον υψηλό φορολογικό συντελεστή και θα περιμένουν να επανεφοδιαστούν

«Είμαστε στην ίδια όχθη με τους εργαζόμενους» υποστηρίζει ο γ.γ του υπουργείου Μεταφορών

Την πεποίθησή του ότι υπάρχουν περιθώρια για διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες εξέφρασε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Σκάι ο κ.Χάρης Τσιόκας ο οποίος τόνισε ότι το υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» που συμπίπτουν με αυτά που ζητούν οι εργαζόμενοι και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις.


Σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΜ είπε ότι κυρίως πρόκειται για μια κριτική και διαμαρτυρία που ασκούν οι εργαζόμενοι για τα οικονομικά μέτρα γενικότερα.

Αναφερόμενος τους μισθούς των εργαζομένων υποστήριξε ότι δεν θίγονται οι τακτικές αποδοχές των εργαζομένων.

Επίσης είπε ότι σήμερα θα υπάρχει συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς συμπεριλαμβανομένου και του υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες για την ανάληψη από

Το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο

Το ζήτημα της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων θα κυριαρχήσει στην ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο.


Αναλυτικά στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα:

Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και το σχέδιο δράσης των αποκρατικοποιήσεων και των αναδιαρθρώσεων (Γ. Παπακωνσταντίνου)

Ενημέρωση για την απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων (Γ. Παπακωνσταντίνου)

Η ρύθμιση της αγοράς τεχνικών και τυχερών παιγνίων (Γ. Παπακωνσταντίνου)

Ενημέρωση για την αναδιοργάνωση των φορολογικών μηχανισμών και για το σχέδιο δράσης κατά της φοροδιαφυγής (Γ. Παπακωνσταντίνου)

Το σχέδιο νόμου: Περί Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και άλλες διατάξεις

Χρίστος ή Χρήστος; Τι σημαίνει η λέξη Χριστός;

Χρίστος και Χρήστος: πρόκειται για δύο ομόηχες λέξεις, οι οποίες, συχνά, συγχέονται.

Το όνομα Χρίστος παράγεται από το χριστός (< κεχρισμένος < ο φέρων το χρίσμα < αρχ. ελλ. ρήμα: χρίω). Χρησιμοποιήθηκε ως επιθετικός προσδιορισμός της λέξης Ιησούς (Ιησούς Χριστός).

Αρχικά, η λέξη “χριστός” προσδιόριζε οτιδήποτε έχει επαλειφθεί με μύρο ή αλοιφή και χρησιμοποιήθηκε για να μεταφραστεί η εβραϊκή λέξη masiha< Μεσσίας (: μτφ χριστός, ο αλειμμένος με ειδικό έλαιο, που προέβλεπε ο εβραϊκός νόμος για τους ιερείς).

 Έτσι η ελληνοεβραϊκή φράση Ιησούς Χριστός δηλώνει τον κεχρισμένο από το Θεό, τον Σωτήρα (πβ. Ιωάνν. 1,41: ευρήκαμεν τον Μεσσίαν, ό εστίν ερμηνευόμενον τον Χριστόν).

Η λέξη Ιησούς προέρχεται από την εβραϊκή Yesuah και είναι συντετμημένη μορφή του Yehosuah
(μτφ: ο Γιαχβέ είναι σωτηρία).

Το όνομα Χρίστος είναι η φυσική κατάληξη της λέξης Χριστός (με αναβιβασμό τόνου. Η ελληνική λέξη Χριστός (< χρίω: αλειμμένος) είναι η πιο δημοφιλής λέξη στον πλανήτη, επειδή ονομάστηκε

Ο καιρός στις 21.12.2010

Νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες βροχές στα βόρεια ηπειρωτικά και ενισχυμένους νοτιάδες στα πελάγη περιμένουμε την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 ως 16 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 9 ως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 ως 20 στη Δυτική Ελλάδα, 15 ως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ισχυροί νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Μέτριοι νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17-18 βαθμούς. Μέτριοι και παροδικά ισχυροί νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο