www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Πυρκαγιά στα Μέγαρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 18:30 στη θέση Καντήλι στα Μέγαρα.


Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα, 31 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Έβγαλαν στην αγορά κλωνοποιημένο γάλα

Πανικό προκαλεί στη βρετανική κοινή γνώμη η αποκάλυψη ότι η αγορά έχει «πλημμυρίσει» με γάλα από κλωνοποιημένες αγελάδες.


Βρετανός γαλακτοπαραγωγός παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε στην καθημερινή παραγωγή του, γάλα που είχε παραχθεί από κλωνοποιημένη αγελάδα. Η αποκάλυψη προκάλεσε την άμεση επέμβαση της αρμόδιας υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για για την αξιολόγηση των τροφίμων που παράγονται από κλωνοποιημένα ζώα (FSA), η οποία και ξεκίνησε επείγουσα έρευνα για το θέμα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της FSA, η υπηρεσία δεν άναψε ποτέ το «πράσινο φως» για τη διάθεση στην

Ακόμη έξι μήνες για τα καρτοκινητά

Ακόμη έξι μήνες διορία, προκειμένου να μην χάσουν τον αριθμό τους, θα έχουν όσοι κάτοχοι καρτοκινητού δεν το δήλωσαν. Μέχρι στιγμής, πάντως, έχει δηλωθεί το 95% των ενεργών συνδρομητών.


Είναι χαρακτηριστικό το 80% των χρηστών καρτοκινητών προσήλθε τις δύο τελευταίες εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι η διαδικασία ταυτοποίησης έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 8 Νοεμβρίου 2009.

Από την περασμένη Παρασκευή 30 Ιουλίου σε όσα καρτοκινητά δεν έχουν ταυτοποιηθεί έχει πραγματοποιηθεί φραγή κλήσεων, γεγονός που σημαίνει ότι όσοι αμέλησαν δεν μπορούν πλέον να το

Επιστρατεύονται και οι… αγελάδες

Εκτός από τους φορτηγατζήδες, επιστρατεύονται και οι… κτηνοτρόφοι. Οι παραγωγοί γάλακτος ειδοποιούνται εδώ και λίγες μέρες με… δικαστικό κλητήρα να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις και ενώ επίσημα η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει τίποτε για την προ δύο εβδομάδων συμφωνία του διοικητικού συμβουλίου για τις τιμές του αγελαδινού γάλακτος.


Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 20 Ιουλίου, στη 1 το μεσημέρι οι κτηνοτρόφοι έλεγαν ότι «βρέθηκε μέση λύση με αμοιβαίες υποχωρήσεις» και ότι το συμβούλιο της «Δωδώνης» συμφώνησε στα 39,9 λεπτά την τιμή του λίτρου γάλακτος. Λίγη ώρα μετά όμως, η επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας, όχι μόνο δεν ανακοίνωνε τις νέες τιμές, αλλά«έβαζε φωτιά» στην αντιπαράθεση με τους κτηνοτρόφους λέγοντας ότι δεν μπορούν να

Εντολή Γιώργου Παπακωνσταντίνου για διαχειριστικό έλεγχο σε νοσοκομεία, ΤΕΙ και Δήμους


Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αποκατάσταση της διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, διέταξε, τη Δευτέρα, τη διένεργεια 10 διαχειριστικών ελέγχων σε ΤΕΙ, νοσοκομεία, δημοτικές και άλλες επιχειρήσεις, μεταξύ αυτών και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Οι έλεγχοι γίνονται κατόπιν σχετικών καταγγελιών πολιτών ή σε συνεργασία με αρμόδια όργανα, όπως ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Επίσης, διατάχθηκαν 25 έρευνες - ΕΔΕ κατά υπαλλήλων οικονομικών υπηρεσιών, τόσο της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου όσο και περιφερειακών υπηρεσιών, όπως ΔΟΥ, τελωνειακές και κτηματικές υπηρεσίες.

Πρόκειται για διερεύνηση καταγγελιών που αφορούν σε χρηματισμό και παράνομο πλουτισμό, παράτυπους ελέγχους επιχειρήσεων, μη υποβολή εκθέσεων ελέγχου, παραλείψεις σε διαχειριστικούς

Αναστέλλουν την εφαρμογή της ρήτρας καυσίμου

Ανεστάλη, από 1ης Αυγούστου 2010, η εφαρμογή της ρήτρας καυσίμων μετά από γνωμοδότηση της ΡΑΕ και ενημέρωση από τη διοίκηση της ΔΕΗ για τις επιπτώσεις στα βασικά τιμολόγιά τηςκατά το τρίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου - Σεπτεμβρίου.


Ειδικότερα, κατά το τρίτο τρίμηνο εφαρμογής του μέτρου, οι τιμές του φυσικού αερίου εκτινάχθηκαν στα ύψη κυρίως, λόγω των μεταβολών στην ισοτιμία του ευρώ δολαρίου, με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί

Λιμενικό: Εκτεταμένοι έλεγχοι σε θαλάσσια μέσα αναψυχής και ταχύπλοα σκάφη

Συνολικά 220 παραβάσεις της ισχύουσας νομοθεσίας βεβαίωσαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος τα οποία, στο χρονικό διάστημα από 26 Ιουλίου έως 1η Αυγούστου, πραγματοποίησαν σε όλη τη χώρα συνολικά 2.533 ελέγχους σε θαλάσσια μέσα αναψυχής, ταχύπλοα σκάφη και λουτρικές εγκαταστάσεις.


Στις παραβάσεις περιλαμβάνονται ελλείψεις σε σωστικά και πυροσβεστικά μέσα σκαφών, εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής χωρίς την προβλεπόμενη άδεια, μη τήρηση ωραρίου εκμισθούμενων μέσων, εκτέλεση επικίνδυνων ελιγμών από σκάφη σε μικρή απόσταση από την ακτή και παρενόχληση λουομένων, απουσία ναυαγοσώστη από παραλία που έχει χαρακτηριστεί πολυσύχναστη, ελλείψεις στα προβλεπόμενα εφόδια του ναυαγοσώστη κ.λπ.

Διενεργήθηκαν ακόμη 203 αλκοολομετρήσεις σε χειριστές και κυβερνήτες σκαφών και βεβαιώθηκε μία

Πυρκαγιά στο Ηράκλειο Κρήτης

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης σύμφωνα με την Πυροσβεστική.


Στο σημείο επιχειρούν 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρο και 1 ελικόπτερο.
enet

Χωρίς νερό αύριο οι Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης

Διακοπή νερού θα σημειωθεί αύριο από τις 7.30 ώς τις 17.30 σε περιοχή του δήμου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, λόγω εργασιών της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης στην οδό Θεμ. Σοφούλη με 28ης Οκτωβρίου.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΥΑΘ, οι εργασίες "κρίνονται απαραίτητες για τη βελτίωση της υδροδότησης της περιοχής".


Το πρόβλημα στην ομαλή υδροδότηση θα υπάρξει στις οδούς Μ. Αλεξάνδρου, Ελευθερίας, 28ης Οκτωβρίου, Φιλιππουπόλεως και σε όλες τις παρακείμενες σε αυτές οδούς του δήμου Αμπελοκήπων.
enet

Ξανάπιασε δουλειά ο μετροπόντικας στη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε σήμερα, μετά από πολύμηνη καθυστέρηση, ο ένας από τους δύο μετροπόντικες που σκάβουν το μετρό Θεσσαλονίκης. Οι μετροπόντικες είχαν ακινητοποιηθεί από τα Χριστούγεννα στο σκάμμα μπροστά στη Κεντρική Βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αν και, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, επρόκειτο να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο, οι καθυστερήσεις και τα εμπόδια έναρξης των εργασιών για τη κατασκευή του σταθμού στο «Παπάφειο» ανέβαλαν μέχρι σήμερα την πορεία των δύο μηχανημάτων διάνοιξης των τούνελ του μετρό.


Τελικά, ο πρώτος μετροπόντικας ξεκίνησε και πάλι το ταξίδι του σήμερα το πρωί. Θα περάσει από το σταθμό «Πανεπιστήμιο», μπροστά στη Φοιτητική Λέσχη, αλλά αναγκαστικά, θα προσπεράσει το σταθμό

Προαστιακός: Σε λειτουργία δύο νέοι σταθμοί

Παραδίδονται την Κυριακή 8 Αυγούστου στο κοινό οι νέοι σταθμοί του Προαστιακού στη Μεταμόρφωση και στους Αγίους Αναργύρους.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας των Σ.Σ. Μεταμόρφωσης και Αγ. Αναργύρων από την Κυριακή 08 Αυγούστου 2010, καθώς και την ένταξή τους στο πλέγμα των Προαστιακών διαδρομών.
naftemporiki

ΕΛΚΕΚΑ: 5% ακριβότερο το οικογενειακό «καλάθι»

Ακρίβυνε κατά 5% το οικογενειακό «καλάθι» του μέσου νοικοκυριού στην Ελλάδα το 2010 σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).


Όπως προέκυψε από έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ, με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού ανήλθε στα 2115,11 ευρώ τον Ιούνιο του 2010, ενώ τον Ιούνιο του 2009 κόστιζε 2010,15 ευρώ. Ακρίβυνε δηλαδή κατά 104,97 ευρώ (ποσοστό 5%).

Αναλυτικότερα σημειώθηκε αύξηση:

α) κατά 19% στις τιμές της ομάδας «Αλκοολούχα ποτά και καπνός», λόγω της επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης στα είδη αυτά

β) κατά 18% στις τιμές της ομάδας «Μεταφορές», λόγω αύξησης των τιμών στα είδη: αυτοκίνητα, τέλη κυκλοφορίας-διόδια, καύσιμα αυτοκινήτου(βενζίνη), ανταλλακτικά αυτοκινήτου, συντήρηση και

Φωτιά σε δασική έκταση στο Μαραθόκαμπο Σάμου

Ποιός παγίδευσε τον Γ. Παπανδρέου;

- 'Εντονα δυσαρεστημένοι οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού


- Θεωρούν οτι παγίδευσαν τον Γιώργο αυτοί που τον έπεισαν να υπογράψει την επίταξη των φορτηγών που δεν έγινε ποτέ

- "Επρεπε να ερευνήσουν αν μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος και αν υπάρχει υποδομή", υποστηρίζουν

- Δεν υπολόγισαν οτι ο "δεξιός" νομάρχης θα κωλυσιεργούσε στην επίταξη λόγω εκλογών

Το φιάσκο της επίταξης, οδήγησε μια κυβέρνηση στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και τον πρωθυπουργό να αναρωτιέται ακόμα και σήμερα πως πείστηκε να λάβει μια τόσο σοβαρή απόφαση χωρίς να υπάρχουν οι υποδομές αλλά και χωρίς να συνυπολογιστούν οι κομματικές θέσεις των νομαρχών οι οποίοι έβαλαν κι αυτοί τρικλοποδιά στα σχέδια της κυβέρνησης.

Από την στιγμή που λήφθηκε η απόφαση για την πολιτική επιστράτευση των απεργών, όλοι περίμεναν να λειτουργήσει το κράτος. Το αυτονόητο δηλαδή. Κι όμως για ακόμα μια φορά διαψεύσθηκαν. Η πολιτική

Σε εξέλιξη φωτιά στο Πόρτο Γερμανό

Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Άσπρα Σπίτια στο Πόρτο Γερμενό, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.

Στην περιοχή επιχειρούν τριάντα πυροσβέστες με δέκα οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

«Τρέχουν» οι εξελίξεις στην ΕΡΤ

«Φωτιές» αναμένεται να ανάψουν σήμερα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής καθώς στις 17.00 θα ξεκινήσει το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ που ζήτησε αμέσως μετά τα πορίσματα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα αναμένεται να "φυσήξουν βοριάδες" έντασης πολλών "μποφόρ" στην ΕΡΤ και θα αρχίσει η "αποκαθήλωση" ορισμένων γενικών διευθυντών.


Όπως λέγεται ο κ. Γερουλάνος έχει ζητήσει ξεκάθαρα σε όλα τα τμήματα που εντοπίστηκαν από τους επιθεωρητές ατασθαλίες οποιασδήποτε μορφής να υπάρξουν άμεσες αλλαγές. Κάτι που φαίνεται ότι είχε ζητήσει να γίνει εδώ και καιρό χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει προχωρήσει κάποια διαδικασία.

Τώρα πλέον η εντολή προς τον Θανάση Παπαγεωργίου (μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ) που έχει αναλάβει να

Που είναι ο 6ος μεγαλύτερος ποταμός της Γης;

Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν για πρώτη φορά έναν κανονικό υποθαλάσσιο ποταμό μεγάλων διαστάσεων, πουκυλάει στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας. Ο ποταμός, όπως και οι επιφανειακοί ποταμοί, έχει κανονική κοίτη, παραποτάμους, ρεύματα, ακόμα και …καταρράκτες.

Οι ερευνητές της σχολής γεωεπιστημών και περιβάλλοντος του πανεπιστημίου του Λιντς, υπό τον δρα Νταν Πάρσονς, σύμφωνα με τις εφημερίδες "Ντέιλι Τέλεγκραφ" και "Ντέιλι Μέιλ", χρησιμοποίησαν ένα ρομποτικό υποβρύχιο που μελέτησε το βυθό κοντά στην Τουρκία.

Ο ποταμός έχει βάθος μέχρι 35 μέτρα σε μερικά σημεία, μήκος περίπου 60 χιλιομέτρων, πλάτος γύρω στα 800 μέτρα, το νερό του κυλάει με ταχύτητα περίπου 6,5 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ γύρω στα 22.000 κυβικά μέτρα νερού ρέουν μέσα από αυτόν κάθε δευτερόλεπτο (δέκα φορές περισσότερο σε σχέση με τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ποταμό, τον Ρήνο). Ο όγκος νερού που μεταφέρει, είναι 350 φορές

Η Αθηνά πουλάει τον παράδεισό της στον Αρμάνι!

Στα χέρια του Giorgio Armani ο ιδιωτικός παράδεισος του Ωνάση. Η Αθηνά πουλάει την ελληνική της περιουσία.. H Αθηνά Ωνάση έχει ξεκινήσει να πουλάει όλα όσα της κληροδότησε ο παππούς της στην Ελλάδα και τίποτα δεν την σταματάει...


Από τη στιγμή που μέρος της περιουσίας πέρασε στα χέρια της, η Αθηνά έκανε σαφές σε όλους ότι επιθυμεί να απαλλαγεί από το "βάρος" της ελληνικής... κληρονομιάς της. Λέγεται μάλιστα πως η ίδια έχει καταλάβει την κακή τύχη με την οποία είναι φορτισμένη αυτή η περιουσία και επιθυμεί να απαλλαγεί από κάθε στοιχείο που είναι συνδεδεμένο με το κακό οικογενειακό κάρμα. Η αλήθεια είναι ότι η τεράστια περιουσία του Ωνάση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με οικογενειακούς θανάτους και τραγωδίες, γεγονός που έχει δημιουργήσει πολλές φορές

Μόνο επτά ώρες ύπνου την ημέρα, ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο

Δεν πρέπει να κοιμόμαστε ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο από επτά ώρες την ημέρα, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, διότι διαφορετικά αυξάνονται οι πιθανότητες εμφράγματος, της κυριότερης αιτίας θνησιμότητας στις ΗΠΑ.

Με πέντε ώρες ύπνου ή λιγότερο αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης στηθάγχης, της στεφανιαίας νόσου, εμφράγματος ή εγκεφαλικού, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό "Sleep" της Αμερικανικής Ακαδημίας Ιατρικής του Ύπνου και της Εταιρίας Ερευνών του Ύπνου και διεξήχθη από το τμήμα ιατρικής του πανεπιστημίου της Δυτικής Βιρτζίνια.


Προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση το γεγονός ότι εάν κοιμόμαστε παραπάνω από εννέα ώρες

Οικονομική συσκευή υποκλοπής συνομιλιών μέσω κινητών

Δεν μιλάμε πια για πανάκριβα «βαλιτσάκια» που μόνο λίγοι κι εκλεκτοί (όπως οι μυστικές υπηρεσίες) μπορούν να έχουν και να υποκλέπτουν τηλεφωνικές συνομιλίες μέσω κινητών, αλλά για συσκευές υποκλοπής για…το λαό.

Αμερικανός χάκερ, στο πλαίσιο της ετήσιας συνδιάσκεψης των «λευκών» (ηθικών) χάκερ Black Hut στο Λας Βέγκας, παρουσίασε σε 1.000 συνέδρους μια συσκευή κόστους μόνο 1.500 δολαρίων (περίπου 1.150 ευρώ), η οποία μπορεί να «σπάσει» τα κοινά κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούν την ευρέως διαδεδομένη τεχνολογία GSM, και να καταγράψει κάθε συνομιλία.


Ο ερευνητής σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών Κρις Πέιτζετ, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, αναδεικνύοντας τις αδυναμίες του GSM, έδειξε πώς μπορούσε να υποκλέπτει άνετα τις τηλεφωνικές συνομιλίες των άλλων χάκερ που συμμετείχαν στο συνέδριο και επεσήμανε ότι κάτι ανάλογο θα

Έρπης εναντίον... καρκίνου

Βρετανοί επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα γενετικά τροποποιημένο ιό του έρπη για να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα και να θεραπεύσουν με επιτυχία ασθενείς που έπασχαν από καρκίνο.

Μια μικρή κλινική δοκιμή σε 17 ασθενείς σε νοσοκομείο του Λονδίνου έδειξε ότι η χρήση του ιού, μαζί με τις κλασικές μεθόδους της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας, κατέστρεψε τους όγκους στους περισσότερους ασθενείς, που έπασχαν από καρκίνο του στόματος, της γλώσσας και του λαιμού, σύμφωνα με το BBC.


Ο μεταλλαγμένος ιός του έρπη διεισδύει στα καρκινικά κύτταρα, πολλαπλασιάζεται στο εσωτερικό τους και τα εξοντώνει από μέσα. Επίσης, ο ιός έχει προγραμματιστεί να παράγει μια πρωτεϊνη που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς, ενώ δεν βλάπτει τα υγιή κύτταρα. Περαιτέρω κλινικές δοκιμές

Μείωση των αποδοχών φέρνει το ενιαίο μισθολόγιο

Η ολοκλήρωση της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων και η θέσπιση Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, δίνει την δυνατότητα στην Κυβέρνηση να θέσει τις βάσεις για το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Σύμφωνα με το Μνημόνιο οι διαδικασίες για την απλοποίηση του συστήματος πληρωμών στο Δημόσιο πρέπει να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, προκειμένου το νέο σύστημα να λειτουργήσει υποχρεωτικά μέχρι τον Ιούνιο του 2011.

Το ενιαίο μισθολόγιο, που αποτελεί διαχρονικό αίτημα της ΑΔΕΔΥ, αναμένεται να οδηγήσει σταδιακά από το 2011 σε μείωση της μισθολογικής δαπάνης. Ο δε περιορισμός των μισθολογικών δαπανών θα βασισθεί στο εξορθολογισμό του καθεστώτος των επιδομάτων που

Ένοπλη ληστεία το πρωί στις Μινωϊκές Γραμμές

Ληστεία σημειώθηκε περί τις εννέα η ώρα το πρωί, στα γραφεία των Μινωικών Γραμμών, στην οδό Θερμοπυλών 6, στον Πειραιά.

Ο δράστης με την απειλή όπλου, και αφού πυροβόλησε, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει τον τραυματισμό κάποιου υπαλλήλου, αφαίρεσε άγνωστο έως στιγμής χρηματικό ποσό και διέφυγε.

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τη σύλληψή του.
tovima

΄Ερχεται ο διαγωνισμός για τις 500 θέσεις των ειδικών φρουρών

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 500 νέων ειδικών φρουρών. Το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε το κόστος για τον προϋπολογισμό και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη και του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη δημοσιεύτηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και συγκεκριμένα στο ΦΕΚ 109, 9-7-2010 (τεύχος Α).


Σύμφωνα με το σχέδιο Π.Δ., οι συνιστώμενες θέσεις «καλύπτονται από επί θητεία προσωπικό ειδικών φρουρών». Η θητεία των ειδικών φρουρών είναι πενταετής. Το κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό έχει υπολογιστεί ως εξής: περίπου 4.050.000 ευρώ για το (τρέχον) έτος 2010, περίπου 9.470.000 ευρώ για το 2011, περίπου 9.850.000 ευρώ για το 2012, περίπου 9.750.000 ευρώ για το 2013, περίπου 10.700.000 ευρώ για το 2014 και

7 Δεκεμβρίου η απόφαση για τη συγχώνευση Οlympic Αir - Αegean

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ θέτει προθεσμία 90 εργάσιμων ημερών, έως τις 7 Δεκεμβρίου του 2010, προκειμένου να εκδώσει την οριστική της απόφαση σχετικά με το αν μπορεί ή όχι να πραγματοποιηθεί η συγχώνευση της Οlympic Αir με την Αegean Αirlines. Θα ερευνηθεί αν η κίνηση εμποδίζει- και σε ποιο βαθμό- την άσκηση αποτελεσματικού ανταγωνισμού.


Τα τρία μεγάλα αγκάθια της συγχώνευσης για την Κομισιόν είναι: Ο κίνδυνος δημιουργίας μονοπωλιακών καταστάσεων κυρίως σε δρομολόγια εσωτερικού. Η διαχείριση των δρομολογίων της άγονης γραμμής και η διαχείριση των υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Κομισιόν: «Η αρχική έρευνα της Επιτροπής στην αγορά έδειξε ότι η προτεινόμενη συγχώνευση μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα ως προς τον ανταγωνισμό, ιδίως εξαιτίας του ότι νέα επιχείρηση που θα προκύψει θα έχει πολύ μεγάλα μερίδια αγοράς, αν όχι το μονοπώλιο σε όλες τις εγχώριες διαδρομές και σε ορισμένες διεθνείς διαδρομές, στις οποίες πραγματοποιούν δρομολόγια και οι δύο επιχειρήσεις. Η Επιτροπή έχει επίσης σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητα της πράξης αυτής με τον κανονισμό συγκεντρώσεων όσον αφορά

Πράσινο φως για θεραπείες στον νωτιαίο µυελό

Με μια απόφαση που διχάζει ήδη, η αµερικανική Υπηρεσία Τροφίµων και Φαρµάκων (FDΑ) άναψε το πράσινο φως στη χρήση βλαστοκυττάρων σε ασθενείς που αντιµετωπίζουν προβλήµατα στον νωτιαίο µυελό.


Η αµερικανική υπηρεσία είχε επιτρέψει τη χρήση για πρώτη φορά πέρυσι, αναθεωρώντας στη συνέχεια. Η ανάκληση της απόφασης δεν οφειλόταν σε ηθικούς λόγους αλλά σε λόγους ασφαλείας, καθώς σε εργαστηριακά πειράµατα στα ποντίκια είχε διαπιστωθεί ότι αυτός ο τύπος κυττάρων δηµιουργούσε κύστεις. Η FDΑ ανακάλεσε την απαγόρευση έπειτα από σειρά νέων πειραµάτων από την Geron, εταιρεία µε έδρα την Καλιφόρνια που είχε πρωταγωνιστήσει για την αποµόνωση του πρώτου ανθρώπινου βλαστοκύτταρου στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Οπως αναφέρουν οι «Νew Υork Τimes», η ανακοίνωση της Geron µε την απόφαση της FDΑ εκτόξευσε τις µετοχές της εταιρείας στα ύψη.

Σύµφωνα µε την εφηµερίδα, τα πρώτα τεστ σε ασθενείς που υποφέρουν από παθήσεις στον νωτιαίο µυελό θα πραγµατοποιηθούν σε συνεργασία µε το Πανεπιστήµιο της Καλιφόρνιας και θα αποτελέσουν

Σούπερ ραντάρ στη γειτονιά µας

Σχεδόν έτοιµος να ενεργοποιήσει την αντιπυραυλική ασπίδα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη είναι ο αµερικανικός στρατός, σύµφωνα µε δηµοσίευµα της εφηµερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ», στο πλαίσιο «της βελτίωσης της άµυνας εναντίον µιας πιθανής πυραυλικής επίθεσης του Ιράν».


Αξιωµατούχοι του Πενταγώνου δήλωσαν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην επίτευξη συµφωνίας για την εγκατάσταση µιας ιδιαίτερα σηµαντικής βάσης ραντάρ είτε στην Τουρκία είτε στη Βουλγαρία. Η εγκατάσταση του συστήµατος ραντάρ, σύµφωνα µε το δηµοσίευµα, θα επιτρέψει την ενεργοποίηση της πρώτης φάσης της ασπίδας το 2011. Παράλληλα µε την ανάπτυξη στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου πλοίων του αµερικανικού ναυτικού εξοπλισµένων µε το αντιπυραυλικό σύστηµα Αegis, ο αµερικανικός στρατός εγκατέστησε βάση ραντάρ στο Ισραήλ το 2008 και πρόκειται να τοποθετήσει άλλο ένα σύστηµα ραντάρ σε χώρα του Περσικού Κόλπου. Ηδη στην περιοχή της Μεσογείου περιπολούν τέσσερα αµερικανικά αντιτορπιλικά και καταδροµικά εξοπλισµένα µε το σύστηµα Αegis, ο αριθµός των οποίων αναµένεται να τριπλασιαστεί τα επόµενα χρόνια.

Ο συνδυασµός όλων αυτών των οπλικών συστηµάτων θα δηµιουργήσει µια αντιπυραυλική ασπίδα, η οποία θα αντικαταστήσει εκείνη που είχε ανακοινώσει ότι θα εγκαταστήσει στην Ανατολική Ευρώπη η

Πτώση έως και 20% στις τιμές των ακινήτων

ΔΙΨΗΦΙΑ ποσοστά μείωσης των τιμών των ακινήτων προβλέπουν για το τέλος του έτους οι ειδικοί της κτηματαγοράς. Ηδη, για πρώτη φορά από τη δεκαετία του ΄90, σε κάποιες περιοχές η πτώση αγγίζει ακόμη και το 20%. Επίσης νέο στοιχείο είναι ότι η μείωση τιμών καταγράφεται πλέον σε όλες ανεξαιρέτως τις περιοχές, φθηνές, μεσαίου κόστους και ακριβές, στην Αθήνα και την περιφέρεια.

Συνυπολογίζοντας τις εκτιμήσεις πέντε τραπεζών για την πορεία εκταμίευσης των στεγαστικών τους δανείων (Εθνική, Εμπορική, Αlpha, Εurobank και Ρrobank), προκύπτει για το πρώτο τετράμηνο του έτους μέση μείωση της τάξης του 8% στις τιμές διαμερισμάτων, η οποία όμως στην Ανατολική Αττική κυμαίνεται στο 16%, ενώ στα ακριβά νησιά Υδρα και Σπέτσες πλησιάζει το 20%.

Αθροίζοντας κάποιος τα στοιχεία των μέσων όρων της φετινής και της περυσινής μείωσης (περίπου 6%), καταλήγει ότι μέσα σε σχεδόν ενάμιση χρόνο οι τιμές έπεσαν 14%, πράγμα που σημαίνει ότι σε μεμονωμένες περιπτώσεις περιοχών και ακινήτων η κάμψη ήταν πολύ μεγαλύτερη. Και πώς να είναι διαφορετικά όταν ο ρυθμός αύξησης των στεγαστικών δανείων τον Ιούνιο ήταν μόνο 2,5% (κυρίως μεταφορές δανείων από τράπεζα σε τράπεζα), ενώ τον ίδιο μήνα πέρυσι είχαμε 6% αύξηση, το 2008 11,5% και το 2007 22%! Κρατάνε τις τιμές

Αν και η πτώση δεν έχει ακόμη εναρμονιστεί με τη βουτιά της ζήτησης που κινείται στο 30% από πέρυσι και στο 50% από το 2008, το 14% επιστρέφει τις τιμές των διαμερισμάτων στα επίπεδα που βρίσκονταν σχεδόν μία τετραετία πίσω, το 2007. Η μόνη εξήγηση για το γεγονός ότι η μείωση δεν είναι ανάλογη του

Φθηνά στεγαστικά με το... σταγονόμετρο

Στεγαστικά δάνεια με πολύ χαμηλό επιτόκιο, αλλά για λίγους και... εκλεκτούς, δίνουν πλέον οι τράπεζες. Το κόστος του χρήματος έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών, τα δάνεια για αγορά κατοικίας όμως εκταμιεύονται με το... σταγονόμετρο.


Ενδεικτικό είναι ότι το πρώτο εξάμηνο του 2010, στο σύνολο της αγοράς έχουν εκταμιευτεί λιγότερα από 10.000 στεγαστικά, ενώ περισσότεροι από 7 στους 10 ενδιαφερόμενους δεν φτάνουν ποτέ στο γκισέ, είτε γιατί οι τράπεζες τους αποθαρρύνουν είτε γιατί δεν πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις. Και αυτό, ενώ πριν από τρία χρόνια ο ρυθμός αύξησης των στεγαστικών δανείων ξεπερνούσε το 20%, ενώ οι χορηγήσεις γίνονταν με... συνοπτικές διαδικασίες και ιδιαίτερα χαλαρά κριτήρια. Ο λόγος για τον οποίο τα δάνεια δεν εκταμιεύονται αφορά τους ιδιαίτερα αυστηρούς όρους που επιβάλλουν οι τράπεζες. Συγκεκριμένα, χρηματοδοτούν 70%75% της εμπορικής αξίας του ακινήτου (έναντι 100% ή και παραπάνω στο παρελθόν). Αυτό σημαίνει ότι ο δανειολήπτης πρέπει να συνεισφέρει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό χρημάτων για να πραγματοποιήσει την αγορά. Επίσης, τηρούν πιστά τον κανόνα ότι η μηνιαία δόση δεν πρέπει να υπερβαίνει το 40% του καθαρού εισοδήματος του δανειολήπτη. Ζητούν μάλιστα επιπλέον εγγυήσεις σε περίπτωση κατά την οποία ο υποψήφιος πελάτης είναι ελεύθερος

Μαχαίρι στα κεκτημένα

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κυβερνητική πρόθεση να ξεκλειδώσει και άλλα κλειστά επαγγέλματα με νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί ώς το τέλος του χρόνου.


Φαρμακοποιοί, πολιτικοί μηχανικοί, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι δηλώνουν την αντίθεσή τους- άλλοτε έντονα και άλλοτε ήπια- σε μια τέτοια εξέλιξη, καθώς όπως τονίζουν θίγονται τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Ωστόσο, αυτό που τονίζουν οι επαγγελματίες των κλειστών επαγγελμάτων είναι ότι περιμένουν το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου προκειμένου να δουν πού θα μπει... μαχαίρι σε ό,τι αφορά τα έως σήμερα κεκτημένα δικαιώματά τους.

Στην τελευταία τριμηνιαία έκθεση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για το 2010 επισημαίνεται πως οι κατώτατες τιμές, τα καθορισμένα από τον νόμο ποσοστά κέρδους, ακόμη και οι περιορισμοί σε άδειες που εκδίδει ο δημόσιος τομέας για πολλές επαγγελματικές δραστηριότητες

Διορία στον Καραμανλή

Την απεμπλοκή της Ν.Δ. από το «καραμανλικό» παρελθόν της φαίνεται ότι θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα ο πρόεδρός της, Αντ. Σαμαράς.

Αν και οι σχέσεις του νυν και του τέως προέδρου της Ν.Δ. διάγουν περίοδο νηνεμίας, ο Αντ. Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να αυξήσει εμμέσως τις πιέσεις προς τον Κ. Καραμανλή να μιλήσει επιτέλους για τα πεπραγμένα και τα λάθη των κυβερνήσεών του.


Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία, στο πλαίσιο αυτό, η αναφορά του στη Μυτιλήνη την περασμένη Πέμπτη στα «βαρίδια» της παράταξης και η αποστροφή του προς το ΠΑΣΟΚ ότι «μας κάνετε χάρη, γιατί όπου βρεθεί αληθινό σκάνδαλο με εμπλοκή νεοδημοκράτη, μας βοηθάτε να ξεφύγουμε από τα βαρίδια της παράταξής μας».

Παρά το ότι οι επιτελείς της Ρηγίλλης θεωρούν ότι η κυβέρνηση στοχοποιεί τη Ν.Δ., στην προσπάθειά της να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα επαχθή μέτρα, συνειδητοποιούν ωστόσο ότι η Ν.Δ. θα πρέπει να απεμπλακεί από το πρόσφατο αμαρτωλό παρελθόν της, ώστε να έχει περιθώρια

Με παράδοση 10 εντολών αποχωρεί η τρόϊκα από την Αθήνα

Με 10 εντολές προς την ελληνική κυβέρνηση, για το τι πρέπει να γίνει στο προσεχές δίμηνο, αναχωρεί η τρόικα των ελεγκτών από την Αθήνα.

Οι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σερβάζ Ντερούζ, του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν και της ΕΚΤ Κλάους Μαζούχ κλείστηκαν στο ξενοδοχείο όλο το Σαββατοκύριακο και ετοίμασαν το σχέδιο που θα αποτελέσει τη βάση του τελικού κειμένου, το οποίο θα συγγράψουν σήμερα ή αύριο με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.


Αναχωρώντας μεσοβδόμαδα από την πρωτεύουσα, η τρόικα μπορεί να φεύγει εν μέρει ικανοποιημένη, αλλά αφήνει πίσω της 10 εντολές, που πρέπει να έχουν γίνει πράξη μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε και θα έρθουν για τον επόμενο έλεγχο, λίγο μετά την εγκατάσταση στην Αθήνα του μόνιμου εκπροσώπου του

Θεσσαλονίκη: έκαιγαν κάδους επί δύο ώρες

Από τις τρεις μέχρι τις πέντε τα ξημερώματα οι άγνωστοι ... έπαιζαν κυνηγητό με την αστυνομία.


Ολόκληρη την περιοχή της Σταυρούπολης αναστάτωσαν οι δράστες καθώς σύμφωνα με πληροφορίες περιφέρονταν με μηχανές και πυρπολούσαν όποιο κάδο έβρισκαν στο δρόμο τους. Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία και η πυροσβεστική ενημερώθηκαν αμέσως από τους κατοίκους δεν στάθηκε δυνατό να τους εντοπίσουν με αποτέλεσμα επί δύο ώρες οι νεαροί να βάζουν φωτιές από τη μια γειτονιά στην άλλη...

Ευτυχώς εκτός απ' τις φθορές στους κάδους δεν υπήρξαν άλλες ζημιές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα ή σε σπίτια.
newsit



Νεκρά περιστέρια στην πλατεία Κοτζιά

Τα περιστέρια της Πλατείας Κοτζιά στο κέντρο της Αθήνας, δηλητηρίασε άγνωστος με μοτοσικλέτα.


Το περιστατικό έγινε χθες νωρίς το απόγευμα. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, στην έρημη, λόγω αργίας, ζέστης και καλοκαιριού, πλατεία της πόλης, εθεάθη μοτοσυκλετιστής, ο οποίος στάθμευσε τη μηχανή του στο πεζοδρόμιο, και φορώντας κράνος, τάϊσε τα εκατοντάδες περιστέρια με σπόρους, προφανώς δηλητηριασμένους. Μισή ώρα μετά την αναχώρησή του, η πλατεία ήταν γεμάτη νεκρά πουλιά.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αθηναίων, Ανδρέα Παπαδάκη, τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου περισυνέλεξαν περί τα 500 πουλιά.
naftemporiki

Ψήνεται η Κύπρος: Στους 46 βαθμούς το θερμόμετρο

Η υψηλότερη θερμοκρασία των τελευταίων χρόνων, καταγράφηκε σήμερα στην Κύπρο, με τον υδράργυρο να ξεπερνά στις τρεις το απόγευμα, στην Λευκωσία, τους 46 βαθμούς Κελσίου, ενώ συνθήκες καύσωνα επικρατούσαν σε ολόκληρο το νησί.Μάλιστα, στο Τρόοδος το μεσημέρι έδειξε 36 βαθμους.Μιλώντας στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, ο ανώτερος μετεωρολογικός λειτουργός Κλεάνθης Νικολαϊδης εξήγησε ότι η σημερινή υψηλή θερμοκρασία ήταν αποτέλεσμα του πολύ ασθενούς πεδίου ανέμων.


Με βάση τα στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η ψηλότερη θερμοκρασία για μήνα Αύγουστο είχε καταγραφεί το 1956, όταν το θερμόμετρο ανήλθε στους 44,4 βαθμούς.Ο κ.Νικολαίδης ανέφερε ότι

Μέτρα υγιεινής για ασφαλέστερες φρέσκες σαλάτες και θαλασσινά

Τα νωπά, φυλλώδη λαχανικά είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής, καλλιεργούνται υπό διάφορες συνθήκες και διατίθενται στο εμπόριο τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.


Δεδομένου ότι τα προϊόντα αυτά μετακινούνται κατά μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας από το αγρόκτημα στο τραπέζι, μπορούν να μολυνθούν από παθογόνους παράγοντες, όπως η σαλμονέλα, ο Ε. coli, και ο ιός της ηπατίτιδας Α. Τα νέα μέτρα του Κώδικα προβλέπουν συγκεκριμένες οδηγίες για την παραγωγή, συλλογή, συσκευασία, επεξεργασία, αποθήκευση, διανομή, εμπορία και εκπαίδευση του καταναλωτή για τη μείωση των κινδύνων που συνδέονται με την ασφάλεια των τροφίμων.

Η οδηγία καλύπτει θέματα όπως ο έλεγχος των νερών άρδευσης, η ψύξη και αποθήκευση και το σωστό πλύσιμο των χεριών από τους καταναλωτές. Η Επιτροπή έδωσε επίσης ειδικές συμβουλές για το πώς να

Γενετικά τροποποιημένο κουνούπι κατά της ελονοσίας

Πριν από ένα χρόνο η πλούσια Δύση πανικοβλήθηκε στην απειλή και μόνο μιας πανδημίας γρίπης, η οποία ουδέποτε εκδηλώθηκε. Αντίθετα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, στις οικονομικά εξαθλιωμένες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας και της υποσαχάριας Αφρικής κάθε χρόνο πεθαίνουν μόνο από ελονοσία πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι, κυρίως παιδιά κάτω των πέντε ετών.

Η ελονοσία εξακολουθεί να είναι μία από τις πλέον θανατηφόρες ασθένειες στον κόσμο, με πάνω από 250 εκατομμύρια κρούσματα ετησίως. Μια λοιμώδης ασθένεια που προκαλείται από παρασιτικά πρωτόζωα του γένους πλασμώδιο και η οποία μεταδίδεται στον άνθρωπο μόνο από το θηλυκό κουνούπι του γένους ανωφελές (Anopheles). Το γένος ανωφελές περιλαμβάνει περίπου 25 διαφορετικά είδη κουνουπιών.


Μέχρι σήμερα η ασθένεια αντιμετωπιζόταν αποκλειστικά στο επίπεδο της πρόληψης: ψεκασμούς με εντομοκτόνα, κουνουπιέρες εμποτισμένες με εντομοκτόνα· και στο επίπεδο της θεραπείας, με ανθελονοσιακά φάρμακα. Τα τελευταία χρόνια όμως διαπιστώθηκε ότι τα κουνούπια είχαν αρχίσει να

Η ώρα της κρίσης για τα απόβλητα της ΕΑΒ

Από μέρα σε μέρα αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ η οποία θα κρίνει αν θα παραμείνει «παγωμένη» η απόφαση της νομαρχίας Βοιωτίας για σφράγισμα των εγκαταστάσεων της ΕΑΒ εξαιτίας της έλλειψης άδειας διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων.

Η επικείμενη απόφαση θα ισχύσει μέχρι την έκδοση νέας (οριστικής αυτή τη φορά) που θα προκύψει από τη εκδίκαση της υπόθεσης στις 16 Μαρτίου 2011.


Ομως, κάτοικοι και φορείς των Οινοφύτων που εδώ και χρόνια πρωτοστατούν στον αγώνα για τον καθαρισμό του Ασωπού εγείρουν πλήθος ερωτημάτων για σειρά εγγράφων που η ΕΑΒ έχει κατεθέσει σε δικαστικές και νομαρχιακές αρχές και στα οποία ισχυρίζεται, όπως αναφέρουν, ότι τα απόβλητά της είναι εντός προδιαγραφών, σύμφωνα με αναλύσεις που έγιναν από το Εργαστήριο Υγειονομικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ και φέρουν

Πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης στη Θέρμη Θεσσαλονίκης

Το δικό τους λίπασμα παράγουν οι κάτοικοι της Θέρμης Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Θέρμης, ήδη ξεπέρασαν τις 400 οι συμμετοχές των κατοίκων στο πρόγραμμα κομποστοποίησης φυτικών απορριμμάτων, που ξεκίνησε ο δήμος πριν από δύο μήνες, σε συνεργασία με τη σχολή Δασοπονίας του ΑΠΘ.

Για τις ανάγκες του προγράμματος ο δήμος Θέρμης προμηθεύτηκε και διαθέτει δωρεάν στους κατοίκους 1.100 ειδικούς κάδους κομποστοποίησης. Παρέχει ακόμη εκπαίδευση που υλοποιείται σε αλλεπάλληλους κύκλους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων κατοίκων.


Τα φυτικά υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να μετατραπούν σε λίπασμα είναι: Φύλλα (χλωρά και
ξερά) αγριόχορτα (χωρίς ώριμους σπόρους), μαραμένα λουλούδια, ροκανίδια, πριονίδια (σε ανάμειξη με πράσινα μέρη), κλαδιά θάμνων, δένδρων, χαλασμένα φρούτα, φλούδες από φρούτα, χώμα από γλάστρες όταν ανανεώνονται, φύκια θαλάσσης, κατακάθια του καφέ, φύλλα τσαγιού, γρασίδι, γκαζόν, άχυρα και

Αναστέλλεται η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων

Αναστέλλεται η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων όλης της χώρας. Η πρόταση εγκρίθηκε με οριακή πλειοψηφία στην έκτακτη γενική συνέλευση του κλάδου.


Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος των συνδικαλιστών του κλάδου Γιώργος Τζωρτζάτος, απο αύριο το πρωί όλοι οι οδηγοί θα βρίσκονται στο τιμόνι, υπό την προϋπόθεση ότι θα αρθεί η πολιτική επιστράτευση και

Ο καιρός σήμερα 02.08.2010

Καλό καιρό και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε την Δευτέρα 02 Αυγούστου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 ως 35 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 23 ως 36 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 22 ως 34 στη Δυτική Ελλάδα, 26 ως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι και τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Καλό καιρό περιμένουμε την Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 36 βαθμούς. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και μέτριοι βόρειοι-βορειοδυτικοί στο Ν. Ευβοϊκό.

Τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς. Μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό μετά το μεσημέρι.

'Ελληνες κροίσοι που δεν δηλώνουν τα σκάφη τους

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι απο το ΣΔΟΕ σε σκάφη πολυτελείας. Σε ένα από αυτά επιβάτης ήταν η ιταλίδα ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι.

Μεγάλες εκπλήξεις επεφύλασσε το σαφάρι του ΣΔΟΕ στους λεγόμενους σκαφάτους, καθώς αφού άνοιξαν τα αρχεία των έξι μεγάλων μαρίνων της Αττικής όπου καταγράφονται τα μεγάλα yachts, ανακάλυψαν ότι δύο από τα πλέον μεγάλα κότερα δηλώνονται από δύο μισθοσυντήρητους.

Στην πραγματικότητα τα σκάφη αυτά, που δηλώνονται ως επαγγελματικά, ανήκουν σε περισσότερους από 1500 επώνυμους στην Ελλάδα, ενώ είναι ευρέως γνωστό πως οι πιο κραυγαλέες περιπτώσεις αφορούν 7 έλληνες κροίσους και τους γόνους αυτών.

Στην υπόθεση των δύο μισθοσυντήρητων, πρόκειται για δύο ανθρώπους με ετήσια εισοδήματα 30.000 και 38.000 ευρώ, οι οποίοι όπως είναι κατανοητό δεν μπορούν να είναι σε τέτοια οικονομική θέση ώστε