www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

7 Δεκεμβρίου η απόφαση για τη συγχώνευση Οlympic Αir - Αegean

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ θέτει προθεσμία 90 εργάσιμων ημερών, έως τις 7 Δεκεμβρίου του 2010, προκειμένου να εκδώσει την οριστική της απόφαση σχετικά με το αν μπορεί ή όχι να πραγματοποιηθεί η συγχώνευση της Οlympic Αir με την Αegean Αirlines. Θα ερευνηθεί αν η κίνηση εμποδίζει- και σε ποιο βαθμό- την άσκηση αποτελεσματικού ανταγωνισμού.


Τα τρία μεγάλα αγκάθια της συγχώνευσης για την Κομισιόν είναι: Ο κίνδυνος δημιουργίας μονοπωλιακών καταστάσεων κυρίως σε δρομολόγια εσωτερικού. Η διαχείριση των δρομολογίων της άγονης γραμμής και η διαχείριση των υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Κομισιόν: «Η αρχική έρευνα της Επιτροπής στην αγορά έδειξε ότι η προτεινόμενη συγχώνευση μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα ως προς τον ανταγωνισμό, ιδίως εξαιτίας του ότι νέα επιχείρηση που θα προκύψει θα έχει πολύ μεγάλα μερίδια αγοράς, αν όχι το μονοπώλιο σε όλες τις εγχώριες διαδρομές και σε ορισμένες διεθνείς διαδρομές, στις οποίες πραγματοποιούν δρομολόγια και οι δύο επιχειρήσεις. Η Επιτροπή έχει επίσης σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητα της πράξης αυτής με τον κανονισμό συγκεντρώσεων όσον αφορά
την υποχρεωτική παροχή δημόσιας υπηρεσίας σε διαδρομές στην Ελλάδα και την παροχή υπηρεσιών εδάφους στην Ελλάδα», σημειώνεται.

Σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια της άγονης γραμμής, η Κομισιόν εκφράζει ανησυχία για ενδεχόμενη συγκέντρωση, η οποία θα συνενώσει τους δύο ισχυρότερους και πλέον αξιόπιστους φορείς, σε σύγκριση με άλλες μικρότερες ανταγωνιστικές επιχειρήσεις που υποβάλλουν προσφορές σε διαγωνισμούς για διαδρομές προς αποκλειστική εκμετάλλευση έναντι επιδότησης.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: