www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Επιστρατεύονται και οι… αγελάδες

Εκτός από τους φορτηγατζήδες, επιστρατεύονται και οι… κτηνοτρόφοι. Οι παραγωγοί γάλακτος ειδοποιούνται εδώ και λίγες μέρες με… δικαστικό κλητήρα να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις και ενώ επίσημα η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει τίποτε για την προ δύο εβδομάδων συμφωνία του διοικητικού συμβουλίου για τις τιμές του αγελαδινού γάλακτος.


Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 20 Ιουλίου, στη 1 το μεσημέρι οι κτηνοτρόφοι έλεγαν ότι «βρέθηκε μέση λύση με αμοιβαίες υποχωρήσεις» και ότι το συμβούλιο της «Δωδώνης» συμφώνησε στα 39,9 λεπτά την τιμή του λίτρου γάλακτος. Λίγη ώρα μετά όμως, η επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας, όχι μόνο δεν ανακοίνωνε τις νέες τιμές, αλλά«έβαζε φωτιά» στην αντιπαράθεση με τους κτηνοτρόφους λέγοντας ότι δεν μπορούν να
υπαγορεύουν τιμές και αν δεν θέλουν να πάνε στη «Δωδώνη», τότε… να πάνε αλλού.


Στο μεσοδιάστημα, η ηγεσία του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων πήρε διαβεβαιώσεις ότι ισχύουν όσα γράφτηκαν στα πρακτικά της συνεδρίασης της 20ης Ιουλίου, άρα και οι νέες τιμές. Από χθες όμως οι αγελάδες… επιστρατεύονται και οι κτηνοτρόφοι απορούν με τη στάση της διοίκησης της γαλακτοβιομηχανίας. «Αναιρούν την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου» λέει ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μιχάλης Τζίμας, διευκρινίζοντας ότι οι συμβάσεις που καλούνται να υπογράψουν με δικαστική κλήση οι παραγωγοί, καταργούν τη συμφωνία που είχαν με την εταιρία. «Σε μια περίοδο που στην Ευρώπη οι τιμές του γάλακτος ανεβαίνουν, η ‘Δωδώνη’ θέλει να διαμορφώσει τιμές ως το 2011. Καθορισμό τιμών για την επόμενη χρονιά, εν μέσω γαλακτοκομικής σεζόν, δεν το κάνουν ούτε οι ιδιωτικές εταιρίες» τόνισε ο κ. Τζίμας, σε εμφανή ένταση καθώς τα δεδομένα γύρω από το θέμα αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Ο κ. Τζίμας είπε ότι πλέον, το θέμα είναι πολιτικό. «Δημιουργείται αρνητικό κλίμα με τους δικαστικούς κλητήρες. Πρέπει να πάρουν θέση για το θέμα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του» τόνισε. Όσο για τις συμβάσεις, υπό αυτές τις συνθήκες οι κτηνοτρόφοι δεν τις υπογράφουν.
agon

Δεν υπάρχουν σχόλια: