www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Στο μικροσκόπιο της G20 οι επτά «ύποπτοι» για την πρόκληση νέας οικονομικής κρίσης

Μια ιδιότυπη «μαύρη λίστα» με τις χώρες που ενδέχεται να προκαλέσουν νέα παγκόσμια οικονομική κρίση αποφάσισε να δημιουργήσει η G20, όπως τουλάχιστον αποφασίστηκε στην εαρινή σύνοδο των υπουργών Οικονομικών.

Βάσει της συμφωνίας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα εξετάζει τα επίπεδα των χρεών επτά κρατών, τα ελλείμματα στους προϋπολογισμούς τους και στα εμπορικά τους ισοζύγια, ώστε να κρίνει εάν οι πολιτικές τους θέτουν την παγκόσμια οικονομία σε κίνδυνο.

Ωστόσο η συμφωνία δεν προβλέπεται να είναι δεσμευτική και η κάθε χώρα δεν θα είναι υποχρεωμένη να συμμορφώνεται με τις όποιες προτάσεις της γίνονται.

Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ χαρακτήρισε τη συμφωνία «τεράστια πρόοδο» στην προσπάθεια να υπάρξει πιο ισόρροπη παγκόσμια ανάπτυξη και πρόσθεσε ότι οι επτά

Ξανά σε χειρόγραφες δηλώσεις μετά τα προβλήματα που TaxisNet

Την υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων εισοδήματος για Ο.Ε., Ε.Ε., κοινωνίες, και κοινοπραξίες καταργεί με απόφαση του το υπουργείο Οικονομικών, αναγνωρίζοντας στην ουσία υπολειτουργία του δικτύου Τaxisnet για τις συγκεκριμένες δηλώσεις. Παράλληλα παρατείνεται μέχρι τις 5 Μαΐου η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων για ελεύθερους επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις με βιβλία Α ή Β κατηγορίας κλπ.


Η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων ήταν στην πρώτη γραμμή της επικοινωνιακής πολιτικής του ΥΠΟΙΚ καθώς όπως το ίδιο υποστήριζε μέσω της βάσης δεδομένων που δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο, γίνονται διασταυρώσεις και εντοπίζονται κρούσματα φοροδιαφυγής. 

Σήμερα έγινε ένα βήμα πίσω και πλέον οι δηλώσεις των παραπάνω εταιρειών  (της παραγρ. 4 του άρθρου 2 του Κ.Φ.Ε.) ,θα υποβάλλονται προαιρετικά μέσω διαδικτύου, με τις καταληκτικές ημερομηνίες να ξεκινούν από 18 Απριλίου και  να λήγουν στις 28 του ίδιου μήνα.

Παράλληλα, όσες δηλώσεις αφορούν σε  ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες που δεν τηρούν βιβλία ή τηρούν βιβλία Α΄ ή Β΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ., φορολογούμενων που απέκτησαν εισοδήματα από συμμετοχή σε Ε.Π.Ε., από ακίνητα, από κινητές αξίες κλπ. μπορούν να υποβληθούν

Πασχαλινά κουλούρια


2 κιλά αλεύρι για κουλούρια από το φούρνο

600 gr ζάχαρη

600 gr φρέσκο βούτυρο γάλακτος    
                                                        
4 βανίλιες


4 1/2 κουταλάκια baking powder


4 - 5 αυγά

Λίγο γάλα (Τα αυγά με το γάλα μαζί ζυγισμένα να είναι 400 gr)

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.



Προσθέτουμε τη βανίλια και το

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα!


Το Σάββατο πριν την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, η Ορθόδοξη Εκκλησία πανηγυρίζει μια μεγάλη εορτή, το θαύμα του Κυρίου και Σωτήρα μας Ιησού Χριστού όταν ανάστησε εκ των νεκρών τον νεκρό για τέσσερις ημέρες Λάζαρο.

Στο τέλος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και των σαράντα ημερών νηστείας και μετάνοιας, η Εκκλησία συνδυάζει αυτή την Εορτή με την Κυριακή των Βαΐων που ακολουθεί.

Μέσα σε θρίαμβο και χαρά η Εκκλησία γίνεται μάρτυρας της δύναμης του Χριστού πάνω στο θάνατο και Τον εξυψώνει ως Βασιλέα προτού εισέλθουμε στην πιο κατανυκτική εβδομάδα του χρόνου, αυτή που οδηγεί τους πιστούς στην ανάμνηση των Παθών, της Σταυρικής θυσίας και του θανάτου του Χριστού και τερματίσει στην Εορτή των Εορτών, το Άγιο και Μεγάλο Πάσχα.

Ο Λάζαρος είχε πατρίδα την Βηθανία της Ιουδαίας και ήταν φίλος του Χριστού. Αδελφές του ήταν η Μάρθα και η Μαρία που φιλοξένησαν και υπηρέτησαν τον Κύριο πολλές φορές (Λουκ.ι΄, 38-40,

Ο καιρός στις 16.04.2011


Αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Πελοπόννησο, περιμένουμε το Σάββατο 16 Απριλίου 2011. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 6 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 6 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 17 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα και από 8 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και τοπικά στο Βόρειο και το Νοτιοδυτικό Αιγαίο ισχυροί, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν ανατολικοί με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, αρχικά μέτριοι, με