www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

«Η Ελλάδα πουλάει Airbus για να μειώσει το χρέος της»


«Η Ελλάδα πουλάει Airbus για να μειώσει το χρέος της», γράφει στη σημερινή της έκδοση η γαλλόφωνη εφημερίδα του Βελγίου «La Libre Belgique» σημειώνοντας ότι προσφάτως πουλήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση τέσσερα μεταχειρισμένα Airbus Α340 σε εταιρεία του Μαϊάμι, την Apollo Aviation, έναντι 40,4 εκατ. δολαρίων (31 εκατ. ευρώ).

«Η κυβέρνηση δήλωσε, σε ανακοίνωσή της, ότι η πώληση είχε εγκριθεί από επιτροπή αποτελούμενη

Η ΜΙΤ θα κατέστρεφε μεγάλο φράγμα στην Ελλάδα!

Πρώην στέλεχος της ΕΥΠ ο Νίκος Πελεκάσης που υπηρετούσε στο Τμήμα Προστασίας Δημόσιας Ασφάλειας της υπηρεσίας, μετά από 15 χρόνια σιωπής προβαίνει σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις τουρκικές «μαύρες» επιχειρήσεις εμρπησμού των ελληνικών δασών, αλλά προβαίνει σε αποκαλύψεις για πρώτη φορά και σε μία αποτραπείσα από την ΕΥΠ επιχείρηση της ΜΙΤ με στόχο την ανατίναξη μεγάλου υδραγωγείου που εικάζεται ότι ήταν είτε το φράγμα του Μαραθώνα είτε τα φράγματα Κρεμαστών του Αχελώου στην Αιτωλοακαρνανία, είτε του Αλιάκμονα στην Μακεδονία…


Στην πρώτη περίπτωση θα κατάφεραν κρίσιμο κτύπημα στην πρωτεύουσα της χώρας, ενώ στην δεύτερη περίπτωση θα ερήμωνε η κεντρική Μακεδονία. Πρόκειται για μία κλασική επιχείρηση προσβολής στρατηγικών υποδομών της αντίπαλης χώρας, η οποία εν ακιρώ ειρήνης λαμβάνει το

Τ. Γιαννίτσης: Δεν υπάρχουν κωδικοί απόρρητων δαπανών στο ΥΠΕΣ


Τη διαβεβαίωση ότι στο υπουργείο Εσωτερικών δεν υπάρχουν κωδικοί ανάληψης εξόδων (ΚΑΕ), που να αντιστοιχούν σε απόρρητες δαπάνες, δίνει ο υπουργός Τάσος Γιαννίτσης, απαντώντας σε σχετική επιστολή του Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Αθανάσιο Τσούρα.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Γιαννίτσης, έπειτα από σχετική έρευνα στα αρχεία που διατηρεί το υπουργείο και αφορούν την περίοδο από το έτος 2000 και εντεύθεν προκύπτει ότι δεν

ΣτΕ: Προσφυγή κατά της ανέργερσης τεμένους στον Ελαιώνα


Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης για ανέγερση ισλαμικού τεμένους στον Ελαιώνα Αττικής κατέθεσαν ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο εξωραϊστικός Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος "Η Αθήνα", ένας καθηγητής Πανεπιστημίου, δύο πλωτάρχες του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε κάτοικοι του Βοτανικού.

Υποστηρίζουν πως με την απόφαση αυτή παραβιάζεται πλέγμα συνταγματικών διατάξεων.
Υπενθυμίζεται ότι για την στέγαση του πρώτου ισλαμικού τεμένους θα ανασκευαστεί το κεντρικό συνεργείο αυτοκινήτων του Ναυτικού στον Ελαιώνα και η δαπάνη του θα ανέλθει στα 846.000 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, ο Μητροπολίτης Πειραιώς ζητεί να ακυρωθεί η από 7.11.2011 υπουργική απόφαση η οποία αποτελεί προϋπόθεση έκδοσης των αναγκαίων αποφάσεων για την κατασκευή του τεμένους.

Καταρχάς, ο Μητροπολίτης Πειραιώς αναφέρει ότι η ανέγερση του τεμένους έχει δρομολογηθεί μεν από το 2006 αλλά «οι παρούσες συνθήκες ήτοι η πλήττουσα τη χώρα μας κρίση θεσμών και ήθους

Υπεραμύνεται της τιμολογιακής της πολιτικής η ΔΕΗ


Υπεραμύνεται της τιμολογιακής της πολιτικής η ΔΕΗ, με αφορμή τις μεσοσταθμικές αυξήσεις 9,2% που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει πως «οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος είναι σημαντικά χαμηλότερες για τους οικιακούς καταναλωτές με χαμηλές έως μέτριου επιπέδου καταναλώσεις και οι οποίοι αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία των οικιακών πελατών της ΔΕΗ ενώ η ποσοστιαία συμμετοχή της δαπάνης για ηλεκτρικό ρεύμα στο σύνολο των δαπανών των ελληνικών νοικοκυριών είναι η χαμηλότερη δυνατή μεταξύ όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο κατά τα προηγούμενα χρόνια όσο και το 2011».

Όπως αναφέρει, με βάση τα στοιχεία του Eurostat (κοινοτική στατιστική υπηρεσία) - για το Α΄ εξάμηνο 2011 - προκύπτει ο κοινωνικός χαρακτήρας της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ:

- Για τις καταναλώσεις κάτω των 1.000 kWh η τιμή της kWh στην Ελλάδα είναι χαμηλότερη κατά 42,6% έναντι της μέσης τιμής των χωρών της Ευρωζώνης και κατά 37,4% έναντι της μέσης τιμής

Παραιτήθηκε ο Γ. Καπελέρης


Την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων υπέβαλε ο Γ. Καπελέρης, μετά από σχετικό αίτημα του υπουργού Οικονομικών.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε την παραίτηση του κ. Καπελέρη μετά από παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη για άσκηση δίωξης σε βάρος του γενικού γραμματέα. Η δίωξη αφορά τις καταγγελίες που είδαν το φως τις δημοσιότητας, με αφορμή την παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Διομήδη Σπινέλη, για μη εισπραξη προστίμων που αφορούσαν λαθρεμπόριο καυσίμων. Ο κ. Καπελέρης αρνείται πάντως τις κατηγορίες.

Ειδικότερα, ο κ. Πεπόνης, με βάση την πορισματική αναφορά του αναπληρωτή οικονομικού εισαγγελέα που διενήργησε την έρευνα, Σπύρου Μουζακίτη, ζήτησε να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Γιάννη Καπελέρη και σε βάρος της επικεφαλής της Διεύθυνσης Ελέγχου Τελωνείων, Ευαγγελίας Πανταζή, για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία.

Στην παραγγελία διευκρινιζόταν ότι το αδίκημα διαπράχθηκε σε βάρος της δημόσιας περιουσίας με την επιβαρυντική περίσταση της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας της πράξης βάσει του νόμου 1608/50 περί

Συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους κοινωνικούς εταίρους την Τετάρτη


Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, θα έχουν την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μαξίμου, τα προεδρεία των εργοδοτικών ενώσεων και των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Οι συναντήσεις, οι οποίες θα είναι διαδοχικές, πραγματοποιούνται μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού και σηματοδοτούν την έναρξη του διαλόγου ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να αναζητηθούν κοινές

Ο Δ. Τσιόδρας διευθυντής του Γρα­φείου Τύπου του Πρωθυπουργού

Ο δημοσιογράφος Δημή­τρης Τσιόδρας ορίστηκε διευθυντής του Γρα­φείου Τύπου του

Προσφυγές συνταξιούχων στο ΣτΕ κατά της περικοπής συντάξεων


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν τέσσερις Σύλλογοι συνταξιούχων, αλλά και συνταξιούχοι, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντίθετη στους διεθνείς νομικούς κανόνες, το Σύνταγμα και την ελληνική νομοθεσία, η απόφαση του υπουργού Εργασίας που επιβάλλει τη μείωση των συντάξεων.

Συγκεκριμένα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΔΕΗ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Αγροτικής Τράπεζας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ και δεκάδες συνταξιούχοι.


Οι συνταξιούχοι ζητούν από τους συμβούλους Επικρατείας να ακυρωθεί η υπ' αριθμ. ΑΠΦ 80000/014.26177/απόφαση (εγκύκλιος) του υπουργού Εργασίας που εκδόθηκε σε εφαρμογή του Ν. 4024/2011 (συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο, εργασιακή εφεδρεία κ.λπ.).

Όπως αναφέρεται στις προσφυγές των Συλλόγων, με την υπουργική αυτή απόφαση περιεκόπη στους συνταξιούχους όλων των κύριων φορέων ασφάλισης του υπουργείου Εργασίας οι οποίοι δεν

Αιχμές οικονομικού εισαγγελέα για το κλείσιμο της υπόθεσης των καταγγελιών


Αιχμές για το γρήγορο κλείσιμο της έρευνας του Αρείου Πάγου σχετικά με τους λόγους που επικαλέσθηκαν στην επιστολή παραίτησής τους άφησε ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, τονίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης έδωσαν προφορικά ονομάτα και στοιχεία για τις παρεμβάσεις που κατήγγειλαν στο έργο τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μουζακίτης δήλωσε: «Πήγαμε το πρωί να πάρουμε το πόρισμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Γιατί αρχειοθέτησαν την υπόθεση; Ο κ. Μακρής (σ.σ. αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου) μας έδωσε πέντε ημέρες να προσκομίσουμε στοιχεία. Αυτό που δώσαμε δεν ήταν υπόμνημα, ήταν πρόχειρο σημείωμα. Είχαμε ενημερώσει προφορικά όλους τους προϊσταμένους μας για τα στοιχεία που έχουμε. Έχουμε ενημερώσει προφορικά για ονόματα και στοιχεία. Με ποιο δικαίωμα, με ποιο σκεπτικό είπαν ότι

Δέσμη μέτρων για την ανάσχεση της ύφεσης προτείνει η Λ. Κατσέλη


Σειρά μέτρων για την ανάσχεση της ύφεσης, που, όπως είπε, πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την χώρα, πρότεινε στον Λ. Παπαδήμο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη, σε συνάντηση που είχε μαζί του.

Η κ. Κατσέλη υπογράμμισε την ανάγκη «να αλλάξει το κλίμα ηττοπάθειας και εσωστρέφειας» και στην κατεύθυνση αυτή απαιτούνται όπως είπε, συγκεκριμένες κυβερνητικές πρωτοβουλίες με θετικό πρόσημο και μετρήσιμα αποτελέσματα για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, τη στήριξη της απασχόλησης και την εξεύρεση πόρων, ενόψει της κατάρτισης του νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Ειδικότερα, τα μέτρα που προτείνει η κ. Κατσέλη είναι:


- Μείωση υψηλού συντελεστή ΦΠΑ όταν οι συναλλαγές διενεργούνται με χρεωστικές κάρτες.

- Έκδοση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας σε υγιείς επιχειρήσεις, όταν οι οφειλές του

Προς κινητοποιήσεις οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Δομοκού


Σε απεργιακή κινητοποίηση αναμένεται να προχωρήσουν από την Τρίτη οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στις φυλακές Δομοκού, αντιδρώντας στην εξισωσή τους με τους δημοσίους υπαλλήλους.

Οι περίπου 80 υπάλληλοι του σωφρονιστικού καταστήματος

Κ. Παπούλιας: Αν βάλουμε όλοι πλάτη, θα βγούμε από την κρίση


Την πεποίθηση πως «αν βάλουμε όλοι πλάτη» θα βγούμε από την κρίση εξέφρασε για άλλη μία φορά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος δέχθηκε τον υπουργό Εξωτερικών Σταύριο Δήμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Δήμας από την πλευρά του ευχήθηκε να ορθοποδήσει η Ελλάδα φέτος «ώστε να μπορέσουμε να βγούμε από αυτήν την κρίση για να

Προκήρυξη τριών οικοπέδων για εξόρυξη υδρογονανθράκων


Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την υποβολή προσφορών εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων στις περιοχές του Πατραϊκού Κόλπου, των Ιωαννίνων και του Κατάκολου με τη διαδικασία της Ανοιχτής Πρόσκλησης (Open Door). Οι τρεις περιοχές περιλαμβάνουν εκτιμώμενα αποθέματα της τάξης των 250 εκατ. βαρελιών.

Σε δηλώσεις του υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι

Αναστέλλεται η επιβολή του φόρου υπεραξίας


Αναστέλλεται, έως τις 31 Μαρτίου 2012, η επιβολή του φόρου υπεραξίας για τις αγοραπωλησίες μετοχών στο Χρηματιστήριο.

Το μέτρο προβλέπεται ότι θα εφαρμοσθεί απο την 1η Απριλίου 2012 σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικου Περιεχομένου, που αφορά ρυθμίσεις επειγόντων θεμάτων, συνταξιοδοτικά θέματα και διατάξεις του ενιαίου

Επιμένει η ΝΔ σε εκλογές πριν το Πάσχα

Σταθερή στη θέση της για εκλογές πριν το Πάσχα παραμένει η ΝΔ. Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του στο Βυζαντινό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε τη θέση αυτή απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

 Κατά τα άλλα, ευχήθηκε «το 2012 να είναι και η χρονιά που θα ξεκινήσει η έξοδος από αυτή την πολύ μεγάλη

Μετρό Θεσσαλονίκης: Το 2015 σε λειτουργία ο βασικός κορμός


Σε περίπου 3,5 δισ. ευρώ υπολογίζεται το συνολικό κόστος για την κατασκευή του μετρό, που αφορά συνολικά δίκτυο γραμμών 33 χλμ του Project, ενώ το 2015 εκτιμάται πως θα τεθεί σε λειτουργία ο βασικός κορμός του έργου, των 9,6 χλμ.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος επισκέφθηκε το εργοτάξιο του σταθμού στην Αγίας Σοφίας.

Προσθέτοντας ότι εντός των ημερών κλειδώνει ο τελικός σχεδιασμός του έργου, ο κ. Μαγκριώτης διευκρίνισε ότι από το σύνολο του ποσού, που υπολογίζεται ότι θα κοστίσει το Project, 1,1 δισ. ευρώ, αφορά το βασικό κορμό του έργου των 9,6 χλμ από το Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι την Πυλαία, ενώ 620 εκατ. ευρώ στοιχίζει η επέκταση του project προς την Καλαμαριά, συμπεριλαμβανομένης και της προμήθειας του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Όπως εξήγησε, οι εξασφαλισμένοι πόροι ανέρχονται σήμερα στα 1,7 δισ. ευρώ και όπως τόνισε, το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί πιθανόν από το 5ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης που θα

Περισσότερα αρσενικά ψάρια λόγω της υπερθέρμανσης των υδάτων


Επιστήμονες έχουν διαπιστώσει εδώ και χρόνια ότι ο καθορισμός του φύλου σε συγκεκριμένα είδη ζώων εξαρτάται μεταξύ άλλων από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντός τους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της πρασινοαθερίνας του Ατλαντικού, στην οποία το φύλο καθορίζεται κυρίως από τη θερμοκρασία των υδάτων. Ποιος όμως είναι ο μηχανισμός, στον οποίο οφείλεται αυτή η σύνδεση; Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Θαλασσίων Επιστημών της Βαρκελώνης πιστεύουν ότι έχουν την απάντηση.

Ο Φρανσέσκ Πιφερέρ και η ομάδα του στο ισπανικό ίδρυμα απέδειξαν προ τριετίας ότι η αύξηση της θερμοκρασίας των υδάτων έχει ως αποτέλεσμα τη γέννηση δυσανάλογα μεγάλου αριθμού αρσενικών ψαριών. Στην περίπτωση της πρασινοαθερίνας π.χ., μια αύξηση της θερμοκρασίας κατά 4 βαθμούς Κελσίου θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν πληθυσμό αποτελούμενο σε ποσοστό 98% από αρσενικά.

Τα περισσότερα είδη ψαριών δεν έχουν τα χρωμοσώματα Χ και Υ που καθορίζουν το φύλο στους ανθρώπους. Όπως συμβαίνει και με πολλά ερπετά, ο καθορισμός του φύλου στα ψάρια εξαρτάται σε μεγαλύτερο βαθμό από τη θερμοκρασία, στην οποία είναι εκτεθειμένα στο στάδιο της εμβρυϊκής ανάπτυξης. «Ένα από τα ερωτήματα που προέκυψαν από εκείνη την πρώτη μελέτη ήταν πώς

Ξεκινά η διανομή δελτίων θεάματος από την Εργατική Εστία


Τη δωρεάν διανομή 120.000 δελτίων θεάματος χειμερινής περιόδου 2012, δαπάνης 1.700.000 ευρώ, στους δικαιούχους των παροχών του νομού Αττικής αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ).

Η δωρεάν χορήγηση των δελτίων θεάματος αρχίζει σήμερα -Δευτέρα 3 Ιανουαρίου- και θα πραγματοποιείται καθημερινά τις εργάσιμες (από 08:00 μέχρι 14:30) από τα γραφεία διανομής του ΟΕΕ στην Αττική. Για τη χορήγηση των δελτίων θεάματος απαραίτητη προϋπόθεση για τον εργαζόμενο αποτελεί η πραγματοποίηση 100 ημερών εργασίας το 2011. Οι συνταξιούχοι πρέπει να έχουν 4.050 ημέρες εργασίας και να είναι δικαιούχοι των παροχών του Οργανισμού. Για τις παιδικές σκηνές, τα δελτία θεάματος θα διατεθούν σε προστατευόμενα μέλη των δικαιούχων παροχών ΟΕΕ, ηλικίας από 3-10 ετών.

Δικαιολογητικά


Τα δικαιολογητικά που πρέπει να παρουσιάσουν οι εργαζόμενοι είναι το ατομικό και οικογενειακό

Σε διαβούλευση το Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης


Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται στο www.opengov.gr το Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Αφορά το σύνολο των κανόνων, προτύπων, προδιαγραφών και διαδικασιών που εφαρμόζονται σε όλα τα στάδια ανάπτυξης και λειτουργίας έργων Πληροφορικής, Επικοινωνιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Σκοπός της έκδοσής του είναι η διασφάλιση της διαλειτουργικότητας των πληροφοριακών συστημάτων, αλλά και γενικότερα η συνεργασία μεταξύ των φορέων για την ανάπτυξη

Δίωξη κατά Γ. Καπελέρη ζητεί ο οικονομικός εισαγγελέας

Παραγγελία για την άσκηση κακουργηματικής δίωξης σε βάρος του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων Γιάννη Καπελέρη, καθώς και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών έδωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης.


Η παραγγελία για τη δίωξη αφορά τις καταγγελίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας με αφορμή την παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Διομήδη Σπινέλη, για μη εισπραξη προστίμων που αφορούσαν λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο κ. Πεπόνης, με βάση την πορισματική αναφορά του αναπληρωτή οικονομικού εισαγγελέα που διενήργησε την έρευνα, Σπύρου Μουζακίτη, ζητά να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Γιάννη Καπελέρη και σε βάρος της επικεφαλής της Διεύθυνσης Ελέγχου Τελωνείων, Ευαγγελίας Πανταζή, για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία.

Στην παραγγελία διευκρινίζεται ότι το αδίκημα διαπράχθηκε σε βάρος της δημόσιας περιουσίας με την επιβαρυντική περίσταση της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας της πράξης βάσει του νόμου 1608/50 περί

Γ. Καρατζαφέρης: Αν δεν σοβαρευτούν, φεύγω


Τέσσερις παραμέτρους για να συνεχίσει να μετέχει στην κυβέρνηση Παπδήμου έθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στον τ/σ ΑΝΤ1, εκφράζοντας το φόβο ότι «τα δύο άλλα κόμματα δεν είναι έτοιμα να περάσουν τις συμπληγάδες».

Ειδικότερα, ο κ. Καρατζαφέρης ζητά «να περιοριστεί δραστικά η σύνθεση της κυβέρνησης, να υπάρξει ασφαλής ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει η ΝΔ τον ρόλο της και να ξεκαθαριστεί ο χρόνος των εκλογών».

Οπως είπε, «αν δεν γίνουν τα πράγματα αυτά που θέτω εγώ ως παραμέτρους μου φαίνεται πως ματαιοπονούμε. Η Ευρώπη φαίνεται πως έχει μετανιώσει για τα 130 δισεκατομμύρια. Ψάχνει

Κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από το ΣΥΝ

Τα πυρά του Συνασπισμού δέχθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με αφορμή τη χθεσινή δήλωσή του ότι ο πρωθυπουργός δέχεται πόλεμο.


Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτης σημείωσε ότι «ο κύριος και βασικός πόλεμος που διεξάγεται σήμερα είναι απέναντι στον κόσμο της εργασίας και τα δικαιώματά του».

Οπως είπε, «δεν συνάδουν με το ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας τέτοιου είδους πολιτικές δηλώσεις. Ο ανώτατος πολιτειακός παράγων, πρώτα και κύρια, σύμφωνα με το Σύνταγμα, οφείλει να διαπιστώνει τη λαϊκή

Στον αέρα το νέο δάνειο

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η διαπραγμάτευση Ελλάδας – τρόικας για το νέο δάνειο. Η κυβέρνηση συνεργασίας βρίσκεται σε αδύναμη θέση καθώς μετά την τρίμηνη καθυστέρηση στην καταβολή της προηγούμενης δόσης, έχει μείνει χωρίς ρευστά διαθέσιμα.

Αρμόδια στελέχη εκτιμούν ότι τα λεφτά από τις εισπράξεις του ελληνικού δημοσίου φτάνουν οριακά έως τον Μάρτιο. Τότε, η λήξη ομολόγων 22 δισ. ευρώ καθιστά εντελώς αναγκαία τη δόση - μαμούθ των 89 δισ. ευρώ (80 δισ. ευρώ από το νέο δάνειο και 9 δισ. ευρώ από το παλαιό).

Η τρόικα φέρεται, γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα πλέον δεν έχει περιθώρια συνδιαλλαγής, να κλιμακώνει τις πιέσεις της. Ζητά από τη κυβέρνηση πριν οριστικοποιήσει την κάθοδό της στην Αθήνα (τοποθετείται στο καλό σενάριο το τελευταίο 10ήμερο Ιανουαρίου) να προχωρήσει σε μία σειρά από παρεμβάσεις:

* Να βρει μέτρα αξίας 4- 7 δισ. ευρώ που θα καλύψουν τρύπα 2,5 δισ. ευρώ στο έλλειμμα του 2011 το οποίο φέρεται να κλείνει πολύ υψηλότερα του 10% του ΑΕΠ. Ζητά τα μέτρα να ανακοινωθούν δημοσίως αλλά και να θεσπιστούν άμεσα, πριν από την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης,

Η πρώτη βροχή διαττόντων αστέρων του 2012


Όπως κάθε νέο έτος, το 2012 ξεκινάει με μία βροχή διαττόντων αστέρων, τους Τεταρτίδες (Quadrantids), που κορυφώνεται τη νύχτα της Τρίτης 3 Ιανουαρίου και τα χαράματα της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου.

Αντίθετα με άλλες «βροχές» που «έπεσαν» το 2011 και συχνά έγιναν θύματα της φωτο-ρύπανσης από την πανσέληνο, στα πρώτα «πεφταστέρια» της νέας χρονιάς δεν θα παρεμβληθεί το φεγγάρι για να δυσκολέψει τη θέα των παρατηρητών, αρκεί φυσικά να είναι ευνοϊκές οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες.

Οι Τεταρτίδες διαρκούν από την 1η έως τη 12η Ιανουαρίου και φθάνουν στη μέγιστη συχνότητα πτώσης μετεώρων στις 3-4 Ιανουαρίου.

Όπως συμβαίνει και με τις άλλες βροχές διαττόντων, τα μετέωρα κινούνται πολύ γρήγορα, καθώς εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα και πυρακτώνονται, για αυτό η παρατήρηση είναι προτιμότερη

Η τρόικα επιστρέφει με καταιγίδα νέων μέτρων

Σε συναγερμό βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αλλά και τα επιτελεία των κομμάτων καθώς άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση των εκπροσώπων της τρόικα στα μέσα Ιανουαρίου.

Με δεδομένο ότι το έλλειμμα του 2011 αποκλείεται να κλείσει κάτω από το 10% οι απαιτήσεις των δανειστών αναμένονται κυριολεκτικά άγριες με μοχλό πίεσης την δόση μαμούθ των 90 δισ. ευρώ.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης βρίσκεται κυριολεκτικά σε απόγνωση καθώς ούτε δαπάνες μπόρεσε να περικόψει ούτε είναι πλέον εφικτή η εύκολη λύση των φόρων και των περικοπών σε μισθούς σε συντάξεις. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η τρόικα θα ζητήσει και τα δύο.

Και νέους φόρους και περικοπές δαπανών και νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Κι όλα αυτά ενώ πρέπει μέσα στο Ιανουάριο να δρομολογηθεί η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και να

Β. Σόιμπλε: «Μόνο με σκληρούς όρους υπάρχουν χρήματα για την Ελλάδα»

Σαφέστατη προειδοποίηση προς την Ελλάδα, ότι θα λάβει τα νέα δάνεια, μόνο αν εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα και διαχειριστεί το χρέος της, έστειλε ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας.

Ο Β. Σόιμπλε, έδωσε συνέντευξη στη Bild, στην οποία απαντά στις επικρίσεις ότι οι Ευρωπαίοι και οι Γερμανοί πληρώνουν πολλά για να σώσουν την Ελλάδα λέγοντας: «Μέχρι τώρα έχουμε πληρώσει λίγα. Δώσαμε στην Ελλάδα δάνεια, για τα οποία εισπράττουμε τόκους. Τα υπόλοιπα είναι εγγυήσεις, οι οποίες δεν χρησιμοποιήθηκαν».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χαρακτηρίζει επιτυχή την πορεία του ευρώ. «Δέκα χρόνια μετά την καθιέρωσή του ως μετρητό χρήμα, το ευρώ εξακολουθεί να είναι σταθερό και μετά το δολάριο το

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Το 2012 έκανε ποδαρικό με χιόνια και τσουχτερό κρύο σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Στην ανατολική, δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες για την ομαλή και ασφαλή μετακίνηση των οχημάτων.

Συγκεκριμένα:

ΠΕΡΙΦ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Α.Δ. ΡΟΔΟΠΗΣ
Ορεινό επαρχιακό δίκτυο Νέας Σάντας – Κέχρου (Σαπών – Κέχρου, από 30ο χλμ.)
Α.Δ. ΔΡΑΜΑΣ.
Από Βώλακα προς Χ/Κ Φαλακρού, από 27ο χλμ.
Α.Δ. ΞΑΝΘΗΣ
Ε.Ο. Ξάνθης – Ε/Β Συνόρων, από 31ο χλμ. έως Άγιο Κων/νο.
Οικισμοί Πάχνη, Γλαύκη, Κένταυρος και Δημάριο.

ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Α.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από 20η έως 30η χ/θ, μέσω Βιτσίου.
Α.Δ. ΚΟΖΑΝΗΣ

Αυξάνονται έως και τρία χρόνια τα όρια συνταξιοδότησης

Την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από έξι μήνες έως και 3 χρόνια προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος.
Τα νέα αυξημένα όρια θα ισχύσουν για όλους τους ασφαλισμένους, πλην εκείνων, που έχουν ασφαλιστεί πρώτη φορά πριν το 1983.

Συγκεκριμένα, στο Δημόσιο η αναπροσαρμογή των ορίων θα ολοκληρωθεί το 2013 και στον ιδιωτικό τομέα το 2015, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να παίρνουν σύνταξη μετά από 40 χρόνια δουλειάς στο 65ο έτος

Νέα χρονιά με αυξήσεις στη ΔΕΗ

Με αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ μπήκε το 2012. Η μεσοσταθμική αύξηση των τιμολογίων της Επιχείρησης διαμορφώθηκε από χθες στο 9,2%, έπειτα από απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Παράλληλα, εξετάζεται η μείωση του τέλους υπέρ της ΕΡΤ, ενώ δεν θα γίνει καμία μεταβολή στο Κοινωνικό

Από τις 10 Ιανουαρίου η online χορήγηση βεβαιώσεων από το ΙΚΑ

Τίθεται σε λειτουργία από τις 10 Ιανουαρίου η διαδικασία της online χορήγησης από το ΙΚΑ, βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας, με παράλληλη δυνατότητα επιβεβαίωσης της εγκυρότητάς τους μέσω διαδικτύου, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην υπ' αριθμ. Φ. 11321/25754/1695/15-12-2011 απόφαση υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Από την ίδια ημερομηνία καταργείται, η χορήγηση βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας, μέσω fax, και η χορήγησή τους θα γίνεται αποκλειστικά μέσω του ΟΠΣ ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, χρησιμοποιώντας τη νέα υπηρεσία που τίθεται σε εφαρμογή.

Εναλλακτικά οι συναλλασσόμενοι είναι δυνατόν να εξυπηρετούνται:

-Μέσω των υπηρεσιών εσόδων των Υποκαταστημάτων και Παραρτημάτων του Ιδρύματος.

-Μέσω διαδικτύου από πιστοποιημένους φορείς (Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., Τραπεζικά Ιδρύματα, Συμβολαιογράφοι κ.λπ.) και απογεγραμμένους εργοδότες, πιστοποιημένους

Απεργούν γιατροί - φαρμακοποιοί


Με κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας ξεκίνησε το νέο έτος. Τετραήμερη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα έως και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι γιατροί του ΙΚΑ και οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί.

Ειδικότερα, οι νοσοκομειακοί βρίσκονται στις θέσεις τους, ωστόσο δεν εξυπηρετούν τα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, παρά μόνο τα επείγοντα.

Οπως ανακοίνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ΙΣΑ , οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί απεργούν, αντιδρώντας στην «επιχειρούμενη πρόχειρη και επικίνδυνη εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ» και ζητώντας αναστολή της λειτουργίας του για ένα τουλάχιστον τετράμηνο μέχρι να καθοριστούν οι κανόνες λειτουργίας του.


Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο και τα φαρμακεία όλης της χώρας, καθώς 48ωρη απεργία πραγματοποιούν και οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Υγείας

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα μέσα μεταφοράς

Με πρόγραμμα που ίσχυε και το Σάββατο, παραμονή Πρωτοχρονιάς θα κυκλοφορήσουν σήμερα Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012 τα Λεωφορεία, τα Τρόλεϊ και ο ΗΣΑΠ.

Ενώ στους συρμούς του Μετρό θα εφαρμοστεί πρόγραμμα Σαββάτου με αυξημένα δρομολόγια στις ώρες αιχμής. Αντίστοιχα, το Τραμ, από τη

Ο καιρός στις 02.01.2012


Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα και ισχυρό παγετό τις πρωϊνές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, περιμένουμε την Δευτέρα 02 Ιανουαρίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 ως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, -1 ως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -1 ως 13 στη Δυτική Ελλάδα, 9 ως 13 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι και στα ανατολικά πελάγη ισχυροί άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 ως 13 βαθμούς. Μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα