www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Τελευταία φορά δώρο Χριστουγέννων για τον ιδιωτικό τομέα;

Θυσία στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της μείωσης του μισθολογικού κόστους ζητεί η τρόικα τον 13ο και τον 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σήμερα η Real News, το μεικτό κλιμάκιο των εκπροσώπων της τρόικας που φθάνουν αύριο στην Αθήνα, ζήτησε εκ νέου από το υπουργείο Εργασίας να πιέσει τους κοινωνικούς εταίρους για οριστική κατάργηση των «δώρων».

Όπως ξεκαθάρισαν οι υπεύθυνοι του υπουργείου, κάτι τέτοιο εμπίπτει αποκλειστικά στη δικαιοδοσία των κοινωνικών εταίρων, όπως άλλωστε

Επιστρέφουν τα συσσίτια στα σχολεία

Στην αρχή θεωρήθηκε λαϊκισµός. Στη συνέχεια δηµοσιογραφική υπερβολή. Τα στοιχεία ωστόσο είναι πλέον αµείλικτα. Το ένα περυσινό κρούσµα ασιτίας µαθητή σε σχολείο της πρωτεύουσας δεν έµεινε εκεί. Τέσσερα νέα κρούσµατα αποδεδειγµένης ασιτίας – ένα στο Ρέθυµνο της Κρήτης και τρία σε σχολεία της Αθήνας – καταγράφηκαν εφέτος, χωρίς φυσικά να µπορεί να υπολογιστεί ο «σκοτεινός» αριθµός εκείνων που αντιµετωπίζουν το πρόβληµα αλλά δεν το έχουν ακόµη εκδηλώσει. Μπροστά σε αυτή τη νέα πραγµατικότητα το υπουργείο Παιδείας αναλαµβάνει δράση. Τα «νέα συσσίτια» παίρνουν σύντοµα µορφή και φέρνουν στη µνήµη τη δεκαετία του ’60, όταν οι µαθητές έπιναν στα σχολεία τους γάλα σε σκόνη και έτρωγαν κίτρινο τυρί προκειµένου να τονωθεί η εύθραυστη υγεία τους.

Μια σύγχρονη µορφή συσσιτίων, µε τη µορφή µικρογευµάτων, θα προσφέρεται από τη νέα χρονιά στα σχολεία της χώρας, σε περιοχές όπου φοιτούν µεγάλα ποσοστά µαθητών από χαµηλότερα

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Δευτέρα στον Πειραιά


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο του Πειραιά θα ισχύσουν αύριο, Δευτέρα, λόγω λιτάνευσης της εικόνας του πολιούχου, Αγίου Σπυρίδωνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, από τις 7 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στο κέντρο της πόλης, ενώ από τις 09.30 έως τις 13.00 θα διακοπεί η κυκλοφορία επί

AΔΕΔΥ: Tρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη


Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου από τις 12.00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο δράσης των συνδικάτων κατά των μέτρων της κυβέρνησης.

Η Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ καλεί τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους - μέλη της να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις,

Κανονικά από Δευτέρα όλα τα δρομολόγια ηλεκτρικού


Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο παραμένει έως και την Κυριακή το τμήμα του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου Ομόνοια -Ταύρος λόγω έργων του ΗΣΑΠ.


Η εξυπηρέτηση των επιβατών στο τμήμα αυτό γίνεται με το ίδιο εισιτήριο από τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές, καθώς και από την ειδική λεωφορειακή γραμμή 011 (EXPRESS).

Ωστόσο, από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα διεξάγονται κανονικά σε όλο το μήκος της γραμμής 1 «Πειραιάς - Κηφισιά», έπειτα από ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού που διήρκεσε περίπου 3 χρόνια, λόγω των εργασιών ανακαίνισης των γραμμών.

Οπως ανακοινώθηκε από τη ΣΤΑΣΥ A.E. / ΗΣΑΠ ολοκληρώθηκε το έργο «ανακαίνισης υποδομής επιδομής των γραμμών του ΗΣΑΠ και ενίσχυσης της

Ενδείξεις για ύφεση πάνω από το 5,5% το 2011


Σαφείς ενδείξεις για ύφεση πάνω από 5,5% του ΑΕΠ, το 2011, δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ για το τρίτο τρίμηνο του χρόνου, σύμφωνα με τα οποία η ύφεση έφτασε στο 5% (από 5,2% του ΑΕΠ που ήταν η πρώτη εκτίμηση της ΕΛ.ΣΤΑΤ.), πριν από λίγες μέρες, λόγω της κατάρρευσης των επενδύσεων, αλλά και της καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών.

Με βάση τα διαθέσιμα, μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία (τα πλήρη στοιχεία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. εδώ και έξι μήνες), η ύφεση για τα τρία τρίμηνα του χρόνου διαμορφώνεται στο 6,9% του ΑΕΠ.

Δεδομένης, επίσης, της τελευταίας εκτίμησης για την τριμηνιαία μεταβολή της ύφεσης (8,3% του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο, 7,4% του ΑΕΠ για το δεύτερο τρίμηνο και 5% του ΑΕΠ για το τρίτο τρίμηνο), η επίτευξη του στόχου για ύφεση 5,5% του ΑΕΠ σημαίνει ότι για το τελευταίο τρίμηνο του χρόνου η ύφεση δεν θα πρέπει να ξεπεράσει το 1,3% του ΑΕΠ.

Κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν ληφθεί υπόψη η καλπάζουσα ανεργία, η κάθετη πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης και η τεράστια υποχώρηση των επενδύσεων που αποτυπώνεται και στα

Απόφαση για μείωση των εκπομπών αερίων


Οι αντιπρόσωποι περίπου 190 χωρών που πήραν μέρος στις μαραθώνιες συνομιλίες για το κλίμα, οι οποίες ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής, ενέκριναν έναν οδικό χάρτη με στόχο, για πρώτη φορά, την επίτευξη συμφωνίας όλων των χωρών του πλανήτη το 2015 για τη μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Στόχος είναι, η συμφωνία αυτή, η νομική φύση της οποίας δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί, να τεθεί σε ισχύ το 2020.

Ο οδικός αυτός χάρτης εγκρίνεται ύστερα από χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών να επιβληθούν νομικά δεσμευτικές μειώσεις, στους

ΠΟΕΣΥ: 24ωρες κυλιόμενες απεργίες στα δημόσια ΜΜΕ


Την κήρυξη εικοσιτετράωρων κυλιόμενων απεργιών από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης έως τις 6.00 πμ της Παρασκευής σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ της χώρας ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικά ραδιόφωνα και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας) αποφάσισαν η ΠΟΕΣΥ και η ΠΟΕΠΤΥΜ.
Παράλληλα, την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία θα συζητηθεί στην Ολομέλεια η επίμαχη τροπολογία για τα δημόσια ΜΜΕ, θα διοργανωθεί πανελλαδική συγκέντρωση όλων των