www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Κανονικά από Δευτέρα όλα τα δρομολόγια ηλεκτρικού


Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο παραμένει έως και την Κυριακή το τμήμα του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου Ομόνοια -Ταύρος λόγω έργων του ΗΣΑΠ.


Η εξυπηρέτηση των επιβατών στο τμήμα αυτό γίνεται με το ίδιο εισιτήριο από τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές, καθώς και από την ειδική λεωφορειακή γραμμή 011 (EXPRESS).

Ωστόσο, από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα διεξάγονται κανονικά σε όλο το μήκος της γραμμής 1 «Πειραιάς - Κηφισιά», έπειτα από ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού που διήρκεσε περίπου 3 χρόνια, λόγω των εργασιών ανακαίνισης των γραμμών.

Οπως ανακοινώθηκε από τη ΣΤΑΣΥ A.E. / ΗΣΑΠ ολοκληρώθηκε το έργο «ανακαίνισης υποδομής επιδομής των γραμμών του ΗΣΑΠ και ενίσχυσης της
σήραγγας από Ομόνοια προς Μοναστηράκι».

Σημειώνεται ότι το έργο ανακαίνισης των γραμμών του ΗΣΑΠ, αρχικού προϋπολογισμού 800 εκατ. ευρώ, επρόκειτο να έχει ολοκληρωθεί από τα τέλη του 2009 με αρχές του 2010. Λόγω όμως των αλλεπάλληλων καθυστερήσεων εξαιτίας αρχαιολογικών ευρημάτων, καθώς και γεωλογικών προβλημάτων και καθιζήσεων, n ολοκλήρωση των εργασιών καθυστέρησε κατά 2 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: