www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

«Σε κίνδυνο η χώρα μέχρι να ολοκληρωθεί το PSI»

Δραματική αλλά και με εμφανή προσπάθεια να δώσει τόνους αισιοδοξίας με εκφράσεις όπως « η Ελλάδα μπορεί να εκπλήξει ξανά» ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος μίλησε σήμερα μια ιδιαίτερη κρίσιμη ημέρα σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

« Έχουμε πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης» τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε αναφέροντας πώς «μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προανέφερα, δηλαδή το PSI και η ψήφιση της νέας δανειακής συμφωνίας, η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με οξείς οικονομικούς κινδύνους. Μόνο όταν έχουν κλείσει επιτυχώς οι δύο αυτές διαδικασίες θα μπορούμε να πούμε ότι η χώρα πατάει πια σε στέρεο έδαφος.»

«Πρωταρχική προϋπόθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές με

Νέο πλαίσιο αδειοδότησης για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

Την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των κεραιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για την απελευθέρωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Το υπουργείο Υποδομών με το σχέδιο νόμου επιχειρεί να επιλύσει ένα πάγιο αίτημα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, που είναι το θέμα της αδειοδότησης των κεραιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

Σύμφωνα με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, η μη ύπαρξη συγκεκριμένου θεσμικού πλαισίου

Σύλληψη υπαλλήλου της ΔΕΗ για «φακελάκι»

Στη σύλληψη υπαλλήλου της ΔΕΗ  προχώρησε η Αστυνομία, με την κατηγορία ότι απαίτησε εκβιαστικά χρήματα για να μη βεβαιώσει παράβαση.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, ο 39χρονος υπάλληλος ζήτησε από αλλοδαπή υπήκοο Λευκορωσίας 1.800 ευρώ, για να μη βεβαιώσει παράβαση (παρέμβαση στο μετρητή της Δ.Ε.Η) που διαπίστωσε σε έλεγχο που διενέργησε στο σπίτι της.

Ο υπάλληλος συνελήφθη την επομένη (12-1-2012) στον Πειραιά, από

Γιώργος Παπανδρέου:Εκλογή νέου αρχηγού στις 25 Μαρτίου

Πρόταση για εκλογή νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ στις 25 Μαρτίου κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο Πολιτικό Συμβούλιο.

Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, που είναι υποστηρικτές του και από τον Γ. Μίχα, που φαίνεται ότι στηρίζει τον Α. Λοβέρδο, επιφυλάχθηκαν όμως τα στελέχη που στηρίζουν τον Ε. Βενιζέλο, κάποιοι από τους οποίους δεν τοποθετήθηκαν καν.

Με βάση τη διαφωνία που προέκυψε στη τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Βενιζέλου φαίνεται ότι την πρόταση του Παπανδρέου θα στηρίξει η λεγόμενη τρόικα του ΠΑΣΟΚ και ο Μ. Χρυσοχοΐδης, καθώς μέχρι την 25η Μάρτη εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το PSI αλλά

Προσοχή στα αποσμητικά: Είναι ύποπτα για καρκίνο!

Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση ότι τα αποσμητικά τα οποία χρησιμοποιούνται από άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, περιέχουν μια επικίνδυνη χημική ουσία η οποία συναντάται και σε άλλα προϊόντα προσωπικής περιποίησης αλλά και στην διατροφή ως συντηρητικό!



Μετά από έρευνα του Πανεπιστημίου Ρίντινγκ στην Βρετανία, οι επιστήμονες βρήκαν πως η ουσία αυτή είναι ένοχη για πυροδότηση της νόσου του καρκίνου.


Πρόκειται για την ουσία Paraben η οποία όπως έχει διαπιστωθεί μιμείται την δράση των γυναικείων ορμονών, των οιστρογόνων, τα οποία έχουν εμπλοκή στην εμφάνιση εκδήλωση και πορεία της

Εξαρθρώθηκε πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών


Πολυμελές οργανωμένο κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και χασίς στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο και άλλες περιοχές της Ελλάδας, εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνες έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.


Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, αστυνομικοί της Δίωξης συνέλαβαν επτά άτομα, έξι Έλληνες και έναν Αλβανό, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για άλλα 14 άτομα, εκ των οποίων τρία έχουν ήδη συλληφθεί και κρατούνται στις φυλακές.

Ως αρχηγοί της σπείρας φέρονται ένας από τους συλληφθέντες και η Αλβανίδα σύζυγός του, οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες χώρων αναψυχής σε χώρα της Βορείου Αφρικής, μέσω των οποίων εκτιμάται ότι γινόταν το ξέπλυμα των κερδών από το εμπόριο ναρκωτικών.

Για το λόγο αυτό έρευνες πραγματοποιεί και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ

Πτώση στην Ευρώπη εν μέσω φημών για υποβάθμιση


Σε αρνητικό έδαφος πέρασαν απότομα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ κοντά στα χαμηλά 16 μηνών κατρακύλησε το ευρώ εξαιτίας των εντεινόμενων ανησυχιών για επικείμενη υποβάθμιση διαφόρων κρατών της ευρωζώνης από τη Standard & Poor's.

Στη διάρκεια της ημέρας, Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι αναμένεται υποβάθμιση αρκετών κρατών μελών της νομισματικής ένωσης, ενώ τα γαλλικά πρακτορεία ειδήσεων αναφέρουν υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας επικαλούμενα κρατικές πηγές.

Συγκεκριμένα, στις 17.19 (ώρα Ελλάδος), τη μεγαλύτερη πτώση σημείωνε ο δείκτης DAX στη Φραγκφούρτη, ο οποίος υποχωρεί κατά 1,56% στις 6.082,64 μονάδες. Την ίδια ώρα στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραφε απώλειες της τάξης του 1,13% και διαμορφωνόταν στις 5.598,61

Βουλή: Αιτήματα για απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας


Πρόσκληση προς τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το θέμα των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της Δημοκρατικής Συμμαχίας.


Τόσο η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη, όσο και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ Νίκος Δένδιας και του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης, ζήτησαν να αναληφθεί πρωτοβουλία ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα, πριν το κέντρο της Αθήνας καταστεί απροσπέλαστο για τους πολίτες και τους επαγγελματίες.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι το Σύνταγμα προβλέπει πως μπορούν να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και απευθυνόμενη στον κ. Παπουτσή είπε: «φέρτε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, αλλιώς το κέντρο θα καταστραφεί, πάρτε την πρωτοβουλία για να

Στον εισαγγελέα για το πόθεν έσχες ο Ακης Τσοχατζόπουλος


Στον εισαγγελέα Εφετών Γαληνό Μπρη, εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται στην Εισαγγελία Εφετών για τη δήλωση «πόθεν έσχες» του έτους 2010, που αφορά στη χρήση του 2009.


Το «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού ελέγχεται από τον εισαγγελικό λειτουργό μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε, με στοιχεία από την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την Επιτροπή Ελέγχου των

Νέα παράταση έως και τη Δευτέρα για τέλη-πινακίδες


Νέα παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας, έως και τη Δευτέρα 16/1, έδωσε το ΥΠΟΙΚ.


Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, λόγω της αυξημένης προσέλευσης των πολιτών στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. για την προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας, παρατείνεται μέχρι και τη Δευτέρα 16

ΝΔ: Μνημείο απύθμενου θράσους η επιστολή των υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ


Για «μνημείο απύθμενου πολιτικού θράσους» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, σχολιάζοντας την παρέμβαση των επτά υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ζητούν την παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου.

«Το κομματικό πάνω από το εθνικό. Αλλά και σε βάρος του εθνικού συμφέροντος. Αυτό αποκαλύπτει η επιστολή εφτά στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης», ανέφερε ο κ. Μιχελάκης. Κατηγόρησε επίσης τους

H Δήμητρα Λιάνη γυμνή σε θεατρική παράσταση !

Μία εμφάνιση που θα συζητηθεί πολύ δέχτηκε να κάνει η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωταγωνιστή της παράστασης «Πεινάει κανείς;» Στράτου Τζώρτζογλου στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Η Δήμητρα καλείται να μιλήσει για τον κανιβαλισμό. Εκτός από την κ. Λιάνη έχουν κληθεί και η Λία Βίσση και ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Η παράσταση θα ανέβει στο ίδρυμα

Άκαρπος ο πλειστηριασμός της μεζονέτας για τα χρέη της Δήμητρας Λιάνη

Σε πλειστηριασμό βγήκε την Τετάρτη η μεζονέτα της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου στην Εκάλη. Το ακίνητο της οδού Αγράμπελης βγήκε στο σφυρί στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου με τιμή εκκίνησης 1.200.000 ευρώ.

Το υψηλό τίμημα της μεζονέτας λειτούργησε απαγορευτικά για κάποιον να «χτυπήσει» και να αποκτήσει το ακίνητο και έτσι η διαδικασία θα επαναληφθεί σε 40 ημέρες.

Ο λόγος που το σπίτι της κυρίας Λιάνη Παπανδρέου βγήκε σε πλειστηριασμό είναι τα χρέη της ύψους 440.000 ευρώ περίπου. Συγκεκριμένα η κυρία Λιάνη χρωστά 360.000 ευρώ στην τράπεζα Eurobank, 51.050,40 ευρώ στην Εφορία της Κηφισιάς και 25.943,52 ευρώ στη Χριστιανική Ενωση

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών

Την έντονη αντίδραση του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων προκαλεί η θεσμοθέτηση των εκπτώσεων στη χονδρική τιμή των φαρμάκων.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου κάνουν λόγο για αναδίπλωση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος, όπως αναφέρουν, υπέγραψε τη σχετική απόφαση ανατρέποντας άλλη δική του παλαιότερη, που είχε προκύψει «μετά από εξαντλητικό διάλογο και μελέτη της λειτουργίας της αγοράς».

Η απόφαση «οδηγεί σε αδιέξοδο τον κλάδο των φαρμακαποθηκών, όπου απασχολούνται 3.000 εργαζόμενοι, για να εξυπηρετήσει τους φαρμακοβιομήχανους και να χρυσώσει το χάπι στους

Η ΔΕΗ άρχισε να κόβει το ρεύμα για μεγάλες οφειλές


Εντολές για διακοπή της ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά που έχουν μεγάλες οφειλές άρχισε να δίνει η ΔΕΗ. Σύμφωνα με την Επιχείρηση, οι διακοπές ρεύματος δεν αφορούν καταναλωτές που δεν έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς με το τέλος για τα ακίνητα, καθώς δεν έχει συμπληρωθεί το χρονικό όριο των 80 ημερών που έχουν περιθώριο για να πληρώσουν.

«Σύντομα, όμως, θα αρχίσει να ισχύει και αυτό κι εφόσον προβλέπεται από τον νόμο η ΔΕΗ δεν μπορεί να παρανομήσει» δήλωσε ο σύμβουλος επικοινωνίας Κ.Στεργιώτης.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Παρασκευής, ο Κ. Στεργώτης κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες για διακοπές ηλεκτροδότησης στην Καλαμάτα ανέφερε: «Δίνουμε εντολή να κοπεί το ρεύμα σε

Τρώτε κοτόπουλο για λιγότερα εγκεφαλικά

Οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί. Το είδος των πρωτεϊνών που καταναλώνει κάποιος, παίζει ρόλο ως προς το πόσο κινδυνεύει από εγκεφαλικό.

Μεγάλη έρευνα αμερικανών επιστημόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πολύ κόκκινο κρέας αυξάνει σχετικά τον κίνδυνο για εγκεφαλικό, ενώ το κρέας των πουλερικών τον μειώνει.

Ερευνητές της σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, δημοσίευσαν στο εξειδικευμένο για εγκεφαλικά ιατρικό περιοδικό «Stroke», τη μελέτη τους.

Σύμφωνα λοιπόν με τους γιατρούς, αναλύθηκαν δεδομένα 20 και πλέον ετών, που αφορούσαν δεκάδες χιλιάδες άτομα, μέσης και τρίτης ηλικίας, (άνδρες και γυναίκες). Οι ερευνητές, ταξινόμησαν τα άτομα ανάλογα με την κατηγορία της διατροφής τους: Κόκκινο κρέας, πουλερικά,

Οπλοστάσιο σε οικία 36χρονου στο Κορωπί


Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκε 36χρονος, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης για κατοχή μεγάλων ποσοτήτων όπλων, πυρομαχικών και άλλων υλικών.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., στην οικία του στο Κορωπί και θαμμένα στο οικόπεδό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

- Δύο τυφέκια εφόδου ΑΚ47

Επίθεση Καμμένου στους «κατ' επάγγελμα» υπουργούς της ΝΔ


Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος με τη ΝΔ αν υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση, ανακοίνωσε ο βουλευτής Πάνος Καμμένος, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση σε κορυφαία στελέχη του κόμματος.

«Aλλαξε στάση η ΝΔ και μάλιστα οβιδιακά, όταν αποφάσισε να στηρίξει τον κ. Παπαδήμο. Δηλαδή, τον κ. Παπακωνσταντίνου που αλλοίωσε τα στοιχεία. Δηλαδή, την απόφαση του υπουργείου 'Αμυνας, που πάει να πληρώσει τα υποβρύχια και ας λέει άλλα ο Αβραμόπουλος», τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real.

Όπως είπε, ο κ. Σαμαράς έχασε την ευκαιρία να ηγηθεί της αντιμνημονιακής πολιτικής. «Συμβιβάστηκε, όταν οι νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ παρακάλαγαν να πάρουν υπουργεία, οι κατ'

Σύντομα η σύμβαση για επέκταση του Μετρό στον Πειραιά


Σε περίπου έναν μήνα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό από το Χαϊδάρι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μέσω της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλλού, της Νίκαιας και των Μανιάτικων.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Χρήστος Τσίτουρας, η σύμβαση θα κατατεθεί σε 10 με 15 ημέρες, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για ενημέρωση.

«Θα είναι το μεγαλύτερο έργο στην Αττική, μετά το αρχικό Μετρό», δήλωσε ο κ. Τσίτουρας, διευκρινίζοντας ότι στην κατασκευή του θα απασχοληθούν 1000 εργαζόμενοι. Παράλληλα δήλωσε ότι

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ τη Δευτέρα


Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 7 έως τις 11 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημ. Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, στόχος είναι να αποτραπεί η εκχώρηση καθαριότητας σε ιδιώτες στο δήμο Λαγκαδά.

Για το λόγο αυτό, οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο

Διευκρίνιση της Βουλής για τον Κώστα Θέο

Με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» με τίτλο «Και στη ΔΕΗ και στη Βουλή ο "κολλητός" του Γιώργου», ο γενικός γραμματέας της Βουλής Αθανάσιος Παπαϊωάννου, διευκρίνισε πως ο κ. Κώστας Θέος, έχει παραιτηθεί από τη θέση του μετακλητού υπαλλήλου της Βουλής από την ημέρα που ανέλαβε

Διαψεύδονται τα περί διάταξης για συλλογικές ρήτρες


Η Ελλάδα δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το αν θα καταθέσει νομοθετική διάταξη, με την οποία θα υποχρεώνει τους δανειστές της χώρας να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI), ξεκαθάρισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

Πρόσθεσε πάντως ότι, αν ληφθεί μία τέτοια απόφαση, δεν θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.
«Δεν υπάρχει απόφαση για το αν και πότε θα κατατεθεί νομοθετική διάταξη που θα υποχρεώνει τους πιστωτές να

Λήμνος: Διαμαρτυρία για την παράταση δρομολόγησης του «Αqua Maria»


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την απόφαση του υφυπουργού Ναυτιλίας να παρατείνει τη δρομολόγηση του πλοίου «Aqua Maria» μέχρι τις 31 Μαρτίου 2012 (δρομολόγιο Καβάλα - Λήμνος - Καβάλα), πραγματοποίησαν κάτοικοι της Λήμνου στο λιμάνι της Μύρινας, εμποδίζοντας το πλοίο να δέσει.

«Ο λαός της Λήμνου "αποχαιρέτησε" σήμερα το Aqua Maria, το 40χρονο σαπιοκάραβο που ταλαιπωρεί εδώ και έναν χρόνο τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας», τόνισε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης

Γιώργος Παπανδρέου: Απαιτείται η στήριξη όλων


Τη στήριξη όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων στην κρίσιμη μάχη που δίνει η χώρα αυτή την περίοδο, ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου κατά τη συνομιλία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως εκτίμησε ο κ. Παπανδρέου οι επόμενες βδομάδες είναι πολύ κρίσιμες για τη χώρα. «Είναι», είπε, «πολύ κρίσιμες οι μάχες που δίνει η χώρα μας, να κλειδώσουμε μια ιστορική συμφωνία που κάναμε πριν από λίγους μήνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση», μια συμφωνία που, όπως υποστήριξε, θα άρει πολύ σημαντικό βάρος από τον ελληνικό λαό, αλλά θα δημιουργήσει και τις

ΟΜΕ-ΟΤΕ: Κάλεσμα για συμμετοχή στην παναττική απεργία της 17ης Ιανουαρίου


Τη στήριξή της στην απεργιακή κινητοποίηση των Εργατικών Κέντρων Αττικής στις 17 Ιανουαρίου εκφράζει η ΟΜΕ-ΟΤΕ και καλεί τα σωματεία - μέλη της με αποφάσεις τους να συμμετέχουν δυναμικά τόσο στην απεργία όσο και στη συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΟΜΕ-ΟΤΕ τονίζει ότι «κυβέρνηση και τρόικα συνεργάστηκαν συστηματικά και περιέκοψαν δραστικά μισθούς και συντάξεις. Υπονόμευσαν την κοινωνική ασφάλιση και την

ΟΑΕΔ: 730.621 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι το Δεκέμβριο


Στα 730.621 άτομα ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ το Δεκέμβριο του 2011, παρουσιάζοντας αύξηση 2,09% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Εξ αυτών οι 11.825 είναι άνδρες (ποσοστό 42,68%) και 418.796 είναι γυναίκες (ποσοστό 57,32%).
Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 63,16% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 το 27,33% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών το 9,52%.

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντιστοιχεί το 46,84% των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) το 36,23%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 15,74% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση το 1,19%.

Στους Έλληνες υπηκόους αναλογεί το 92,85% των εγγεγραμμένων ανέργων, στους υπηκόους τρίτων χωρών το 5,50% και στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1,65%.

Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 273.867 άτομα και εμφανίζεται αυξημένος κατά 60.059 άτομα, ποσοστό 28,09% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Νοέμβριο. Από το σύνολο

«Καμία προειλημμένη απόφαση για τα εργασιακά»


«Είναι προτιμότερο να υπάρχουν ανοιχτές επιχειρήσεις με λίγο χαμηλότερες αποδοχές, αντί κλειστές επιχείρησεις και περισσότεροι άνεργοι», σημείωσε ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα σχετικά με την υπό συζήτηση μείωση του μισθολογικού κόστους.

Ερωτηθείς εάν πρόκειται να προχωρήσει σε νομοθετική παρέμβαση για τη μείωση των μισθών σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των εργοδοτών και της ΓΣΕΕ , ο κ. Παπαδήμος απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να πάρει θέση όσο ο διάλογος των κοινωνικών φορέων είναι σε εξέλιξη, και συμπλήρωσε πως δεν

Μέτρα κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων


Περαιτέρω μέτρα για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων εξήγγειλε, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι θα επεκταθεί το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εκροών - εισροών υγρών καυσίμων στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας, από τα διυλιστήρια μέχρι και τα πρατήρια.

Σημείωσε επίσης ότι θα ενισχυθεί το ΣΔΟΕ με κατάλληλη τεχνολογία, εκπαίδευση και πιο αποφασιστικό και σαφή προσαναλοτισμό όσον αφορά τους επιτόπιους ελέγχους, καθώς και ότι, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των τελωνείων, θα τοποθετηθούν έξι σταθερά συστήματα με ακτίνες χ στις μεθοριακές περιοχές για την παρακολούθηση των βυτιοφόρων.

Θα υπάρξει επίσης πολύ στενή συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και

Σύλληψη 63χρονου στην Αργυρούπολη για οφειλές στο Δημόσιο


Συνελήφθη χθες το απόγευμα, στην Αργυρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης, της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 63χρονος για ατομικές οφειλές προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του συλληφθέντος έχουν βεβαιωθεί ατομικά χρέη προς το Δημόσιο που

Mαζικοί θάνατοι ψαριών στο Ιόνιο


Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει οι μαζικοί θάνατοι ψαριών που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα σχεδόν σε όλο το Ιόνιο πέλαγος. Το φαινόμενο, που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις ειδικά στη Λευκάδα, αποδίδεται, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας του νησιού, στην ιογενή εγκεφαλοπάθεια και αμφιβληστροειδοπάθεια, έναν ιό που πλήττει τα μάτια και το κεντρικό νευρικό σύστημα των ψαριών.

Αν και η αιτία έχει εξακριβωθεί, καμία από τις αρμόδιες Αρχές δεν μπορεί να απαντήσει για τους λόγους εμφάνισης

Ημιυπαίθριοι: Παράταση προθεσμίας για την πρώτη δόση


Έκπτωση 8% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής από τους ιδιοκτήτες ημιυπαίθριων χώρων κατά το χρόνο καταβολής της δεύτερης δόσης του ειδικού προστίμου για τη διατήρηση τους, προβλέπει διάταξη που έχει περιληφθεί στο νομοσχέδιο για την ποινική προστασία του Περιβάλλοντος που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Επίσης, η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του εν λόγω ειδικού προστίμου παρατείνεται για ένα μήνα μετά την ψήφιση του νόμου, για την περίπτωση που έχει αποσταλεί μέχρι την 23.12.2011 το ειδικό έντυπο

Τι θα δούμε σήμερα στον Πειρασμό

Η Μπιχτέρ που καταλαβαίνει ότι είναι αδύνατο να ξεπεράσει τον Μπεχλούλ ρισκάρει και πάλι, όμως η απερισκεψία της, στρέφει πάνω της όλη την προσοχή.

Η ημέρα για τη διεξαγωγή της δίκης εναντίον του Χιλμί Ονάλ, πλησιάζει και ο Μπεχλούλ, ανησυχεί μήπως ο κατηγορούμενος προσκομίσει κάποιο στοιχείο εναντίον του, έτσι καταφεύγει στην Πεϊκέρ με την ελπίδα να εκμαιεύσει πληροφορίες, αλλά η

Εντόπισαν επικίνδυνους ιούς σε παράνομα θηράματα


Επιστήμονες εντόπισαν δυνητικά επικίνδυνους ιούς σε προϊόντα άγριων θηραμάτων που είχαν εισαχθεί παράνομα στις ΗΠΑ. Τα προϊόντα είχαν κατασχεθεί στα αμερικανικά αεροδρόμια και ο έλεγχός τους αποκάλυψε την ύπαρξη αρκετών παθογόνων, που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία.

Μεταξύ των παθογόνων που ανιχνεύθηκαν συμπεριλαμβάνονται ρετροϊοί (στην κατηγορία αυτή ανήκει ο ιός του AIDS) και ιοί του έρπητα. Μερικοί από τους ιούς απομονώθηκαν σε απομεινάρια από είδη πιθήκων που απειλούνται με εξαφάνιση.

Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «PLoS One» οι επιστήμονες από τον οργανισμό EcoHealth Alliance που ηγήθηκε της έρευνας, υπολογίζεται ότι το περίπου 75% των λοιμωδών νοσημάτων που προσβάλλουν τους ανθρώπους έχουν προέλθει από την επαφή μας με άγρια ζώα.

Η μόλυνση των ανθρώπων έχει γίνει είτε έπειτα από δάγκωμα από μολυσμένο ζώο είτε με τον

Ένα τηλέφωνο που δεν χρειάζεται φορτιστή

Δεδομένου ότι τα κινητά τηλέφωνα γίνονται όλο και πιο hi-tech, οι κατασκευαστές μπαταριών δίνουν αγώνα δρόμου για να καταφέρουν να χορτάσουν τα κυριολεκτικά αδηφάγα smartphones. Ωστόσο, το SpareOne έρχεται να πάει κόντρα στο κύμα αυτό. Τρέχει με μία παραδοσιακή μπαταρία ΑΑ και αξιώνει ότι μπορεί να κρατήσει φορτισμένο μέχρι και 15 χρόνια.


Το νέο τηλέφωνο – παρουσιάστηκε στην Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας αυτή την εβδομάδα – έχει σχεδιαστεί ως ένα «εφεδρικό» τηλέφωνο που μπορεί να κρατήσει κανείς στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου του για κάποιες έκτακτες ανάγκες. Η όλη ιδέα είναι ότι μπορείτε να το κρατήσετε εκεί,

Τζουμάκας: «Αναχρονιστές και μαφιόζοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ!»

Λάβρος κατά στελεχών του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Στέφανος Τζουμάκας λίγες ώρες μετά την δήλωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του Κινήματος.


Μιλώντας στο «Marconi Radio» του Βόλου έκανε λόγο για μεταμορφωμένους, αναχρονιστές, για άλλου είδους -πέραν των πολιτικών-

Επίθεση αγνώστων σε σύναξη βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο Παγκράτι

Άδοξο τέλος είχε το δείπνο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώθηκαν σε ταβέρνα στο Παγκράτι για να συζητήσουν τις εξελίξεις στο κόμμα τους.


Λίγο μετά τις 9μμ, και ενώ η προσέλευση συνεχιζόταν, ομάδα 70 ατόμων εισέβαλλε στην ταβέρνα όπου είχε δοθεί το ραντεβού στην πλατεία Προσκόπων.

Οι διαθέσεις τους ήταν άγριες καθώς κάποιοι πέταξαν πέτρες ενώ άλλοι έσπαζαν ποτήρια από τα τραπέζια που ήταν μπροστά τους. Τους βουλευτές

Ποιοι δεν πληρώνουν 5 ευρώ στα νοσοκομεία;


Διευκρινίσεις παρέχονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας προς τους διοικητές και τους αναπληρωτές διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, σχετικά με την αμοιβή των 5 ευρώ στα πρωινά ιατρεία και κατά την παροχή ιατρικών υπηρεσιών από τα Κέντρα Υγείας.

Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο αναφέρεται: «Με αφορμή τη διερεύνηση σειράς ανώνυμων τηλεφωνικών καταγγελιών, των οποίων η Υπηρεσία μας έχει γίνει αποδέκτης κατά το τρέχον έτος, σχετικά με περιστατικά ασθενών οι οποίοι εάν και προσέρχονται για εξέταση σε εφημερία Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), εντούτοις υποχρεώνονται να καταβάλουν τα εξέταστρα (5 €) κατά παράβαση της σχετικής Νομοθεσίας και παρά τις διευκρινιστικές εγκυκλίους του ΥΥΚΑ, παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα για την πιστή εφαρμογή της κείμενης Νομοθεσίας από το προσωπικό που εποπτεύετε, εφιστώντας τους την προσοχή στις διατάξεις εκείνες που αφορούν στις επιμέρους εξαιρέσεις».

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις εγκυκλίους που έχει αποστείλει το Υπουργείο Υγείας εξαιρούνται των 5 Ευρώ οι εξής κατηγορίες:

1. Σε περίπτωση που ο ασθενής έχει πληρώσει τα 5 ευρω και κατόπιν παραπεμφθεί σε γιατρό άλλης

Πλήρη άρση καμποτάζ και διευκόλυνση επενδύσεων αποφάσισε το Υπουργικό


Την ολική άρση του καμποτάζ στη ναυτιλία και μέτρα διευκόλυνσης των επενδύσεων εισηγήθηκε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο υπουργικό συμβούλιο, με θέμα το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

«Όπως γνωρίζετε, βασικός σκοπός της Κυβέρνησης είναι να προωθήσει διαρθρωτικές αλλαγές,που βοηθούν την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, που θα συμβάλλουν στο να βγει η οικονομία από την ύφεση, που θα συμβάλλουν στο να προσελκυστούν επενδύσεις, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ώστε να μειωθεί η ανεργία και γενικότερα να αντιστρέψουν το αρνητικό οικονομικό κλίμα» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του.

Όπως διευκρίνισε «ορισμένες από τις προτεινόμενες αλλαγές αποτελούν υποχρεώσεις της χώρας στο πλαίσιο του Μνημονίου. Πρόκειται όμως και για μέτρα που θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας, μέτρα τα οποία τα χρειάζεται η οικονομία είτε έτσι είτε αλλιώς,

Επτά τροφές που «καίνε» το σωματικό λίπος

Επτά θαυματουργές τροφές με διπλή «ενίσχυση»: καίνε το λίπος πιο γρήγορα και επιπλέον δίνουν την αίσθηση του κορεσμού, άρα χορταίνετε και καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες…

Πορτοκάλια: «εξοντώνουν» τα παχάκια

Ένα πορτοκάλι καταρχήν έχει μόλις 56 θερμίδες και αν μη τι άλλο είναι σε αφθονία αυτήν την εποχή. Βρίσκεται στην υψηλότερη θέση, στη λίστα με τα 38 φαγητά που περιέχουν το μεγαλύτερο «δείκτη κορεσμού» και οι ίνες του καταπολεμούν το λίπος. Σύμφωνα με έρευνες, άνθρωποι που καταναλώνουν φαγητά με ίνες έχουν λιγότερα παχάκια.

Αυγά: για ενέργεια και πρωτεΐνες

Τα αυγά, με μόλις 78 θερμίδες το ένα, όχι μόνο προσφέρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά αλλά σας «γεμίζουν» πρωτεΐνες που δίνουν την αίσθηση ότι έχετε χορτάσει. Ένα πρωινό με αυγά θα σας ικανοποιήσει αρκετά και θα έχετε «πάρει» περίπου 330 θερμίδες λιγότερες από ότι να τρώγατε κάτι άλλο.

Και εάν θέλετε ένα υγιεινό τηγανητό αυγό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αντικολλητικό τηγάνι το οποίο πρώτα έχετε ψεκάσει με λίγο λάδι. Με τον τρόπο αυτό

Δύο νέα νομοσχέδια κατατέθηκαν το βράδυ στη Βουλή

Σχέδια νόμου για την πλήρη απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς και για την διαχείριση των αποβλήτων, με ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα και την πολεοδομική νομοθεσία, κατατέθηκαν χθες το βράδυ στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «ρύθμιση λειτουργίας της ταχυδρομικής αγοράς, θεμάτων ηλεκτρονικών επικοινωνιών και άλλες διατάξεις» στοχεύει - σύμφωνα με την εισηγητική του έκθεση - στον καθορισμό του τρόπου μετάβασης σε καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς από 1/1/2013 και στην κάλυψη

Τελευταία ημέρα για τέλη κυκλοφορίας-πινακίδες



Λήγει σήμερα η προθεσμία για την προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας, καθώς και για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας, μετά τη σχετική παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι για το χρονικό διάστημα από τις 2-1-2012 έως και

Ο καιρός στις 13.01.2012


Λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας από το βράδυ, περιμένουμε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 10 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -3 έως 14 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -3 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 13 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου