www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Καληνύχτα καμποτάζ - καλημέρα κρουαζιέρες

Τις προπέλες στο φουλ για πλήρη απελευθέρωση της κρουαζιέρας, με άρση του προστατευτικού καθεστώτος του καμποτάζ, έχει βάλει η κυβέρνηση. Τη σχετική εξαγγελία-προσφορά στον κόσμο του τουρισμού προτίθεται να κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου την Τετάρτη στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΤΕ, που συμπίπτει φέτος με την επέτειο της 21ης Απριλίου!...

Μια τέτοια κίνηση, εκτιμούν στην κυβέρνηση, θα λειτουργήσει κατευναστικά για χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου και ξενοδόχους που αντιμετωπίζοντας την κρίση πιστεύουν ότι η ανάδειξη του Πειραιά σε διεθνές κέντρο κρουαζιέρας θα αναζωογονήσει και τον ημιθανή τουρισμό της Αθήνας.


Επικαλούνται προς τούτο μελέτες που δείχνουν ότι η εμμονή στη διατήρηση του προστατευτικού για τα ελληνικά πληρώματα καθεστώτος του καμποτάζ στερεί ετησίως έσοδα άνω των 500 εκατ. ευρώ από την εθνική οικονομία, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα μας έχει ανακηρυχθεί ως ο δεύτερος (μετά την Ιταλία) δημοφιλέστερος προορισμός κρουαζιέρας με περίπου 5 εκατ. επισκέπτες στα ελληνικά νησιά κάθε χρόνο.

Υποσχέσεις...

΄Αρση του καμποτάζ άλλωστε -που στην πράξη σημαίνει ότι και τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια με σημαίες χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης θα μπορούν να «δένουν» στον Πειραιά, επιβιβάζοντας ή

3D παιχνίδια για το PS3

Το Βρετανικό site του PlayStation αποκάλυψε τους τέσσερις πρώτους 3D τίτλους του PlayStation 3.

Η “αποκάλυψη” έγινε στη διαφήμιση των πρώτων τηλεοράσεων Bravia της Sony που θα έχουν δυνατότητα προβολής 3D. Ποια είναι τα παιχνίδια αυτά;

Πρώτα έρχενται τα αναμενόμενα Wipeout HD και Stardust HD ενώ την έκπληξη έκαναν το MotorStorm: Pacific Rift και το Pain.

Το μόνο που περιμένουμε τώρα είναι να τα δούμε και στην αγορά για να δούμε το gameplay αλλά και τα επόμενα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν.
newsit

Οπλισμός σε διαμέρισμα στην Κυψέλη

Οπλισμός βρέθηκε στο διαμέρισμα επί της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη, το οποίο νοικιάστηκε στο όνομα «Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος» και φέρεται να χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα.


Για λόγους ασφάλειας των ενοίκων, εκκενώνεται προληπτικά η πολυκατοικία.

Υπενθυμίζεται ότι στο αυτοκίνητο του Κωνσταντίνου Γουρνά βρέθηκαν τρεις πλαστές αστυνομικές ταυτότητες στα ονόματα Δημοσθένης Μανδαλώζης, οι δύο εξ΄αυτών, και Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος η άλλη.
naftemporiki

Τρομοκρατία: Έρευνα σε διαμέρισμα στην Κυψέλη

Έρευνα διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές σε διαμέρισμα επί της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας, το οποίο νοικιάστηκε στο όνομα Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος.


Υπενθυμίζεται ότι στο αυτοκίνητο του Κωνσταντίνου Γουρνά βρέθηκαν τρεις πλαστές αστυνομικές ταυτότητες στα ονόματα Δημοσθένης Μανδαλώζης, οι δύο εξ΄αυτών, και Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος η άλλη.
naftemporiki

Κίνα: Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί από το σεισμό

Ξεπέρασαν τους 2.040 οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό των 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το βορειοδυτικό τμήμα της Κίνας, όπως ανακοίνωσαν επισήμως τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.


Παράλληλα, 195 πολίτες εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται αγνοούμενοι, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα, επικαλούμενο αξιωματούχους των σωστικών συνεργείων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από το σεισμό έχουν τραυματιστεί πάνω από 15.000 πολίτες, εκ των οποίων οι 1.300 είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένοι.
naftemporiki

Εισαγωγή στις αρχές της Μαγικής Δίαιτας ORAC

Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που δρουν µε τέτοιο τρόπο ώστε να δεσµεύουν και να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, µετατρέποντάς τες σε µη τοξικές άρα και ακίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισµό. Τέτοιες ουσίες είναι οι βιταµίνες A,C και Ε, τα φλαβονοειδή, το σελήνιο, το Β-καροτένιο, ο ψευδάργυρος, τα διάφορα είδη λυκοπενίων που περιέχονται στην ώριµη ντοµάτα, καθώς και άλλες ουσίες που περιέχονται στο κόκκινο σταφύλι, στα σταυρανθή, στο σκόρδο, στο χαµοµήλι και σε άλλα τρόφιµα.

Τα αντιοξειδωτικά µπορούν να ταξινοµηθούν στις παρακάτω κατηγορίες :

1. Ενδογενή αντιοξειδωτικά συστήµατα π.χ. GSH γλουταθειόνη, καταλάση ή δισµουτάση του ανιόντος υπεροξειδίου (S.O.D.), αφυδρογονάση της 6-φωσφορικής γλυκόζης (G-6-PD)

2. ’λλες ενδογενείς αντιοξειδωτικές ουσίες π.χ. αλβουµίνη, ουρικό οξύ, χολερυθρίνη.

3. Αντιοξειδωτικές βιταµίνες (π.χ. βιτ. Ε, C, καροτενοειδή)

4. 'Αλλα αντιοξειδωτικά που προσλαµβάνονται µε την διατροφή π.χ. συνένζυµο Q10, πολυακόρεστα

Νέες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά

Δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αποτελούμενοι συνολικά από 16 αεροσκάφη (τα οκτώ οπλισμένα) προκάλεσαν σήμερα στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο δύο παραβάσεις και τέσσερις παραβιάσεις.


Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία
naftemporiki

Υπ. Παιδείας: Οδικώς ή ακτοπλοϊκώς η επιστροφή σχολείων από την Ευρώπη

Την επιστροφή των Ελλήνων μαθητών και εκπαιδευτικών που συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα σε χώρες της Ευρώπης δρομολογεί το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.


Το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ήρθε σε επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών, για την αποστολή οδηγίας στις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία, προκειμένου να υπάρξει μέριμνα για τους Έλληνες μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σε όλες τις περιπτώσεις - εκτός από δύο - έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από τους συνοδούς εκπαιδευτικούς και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, προκειμένου η επιστροφή να γίνει είτε οδικώς είτε ακτοπλοϊκώς μέσω Ιταλίας.

Στο Βερολίνο θα διανυκτερεύσουν, απόψε, 17 σπουδαστές από τη Σιβιτανίδειο Σχολή, που δεν

Κίνδυνος για δήμους-γκέτο στη Θράκη

Στα «κόκκινα» σημεία στο χάρτη του «Καλλικράτη» περιλαμβάνεται η Θράκη, όπου το σταυρόλεξο των δήμων παραμένει ανοιχτό, αφού εδώ τέμνονται ευαίσθητα εθνικά θέματα, τοπικά συμφέροντα και κομματικές σκοπιμότητες, με υπαρκτό τον κίνδυνο η διαφορετικότητα των θρησκειών να αποκτήσει και γεωγραφική υπόσταση, γκετοποιώντας διοικητικά τους πληθυσμούς.


Σήμερα στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, όπου ζει σχεδόν το σύνολο της μουσουλμανικής μειονότητας, υπάρχουν δεκαέξι δήμοι και έξι κοινότητες, εκ των οποίων, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, θα μείνουν οκτώ δήμοι. Στην μεν Ροδόπη φαίνεται ότι οι προτάσεις της μειονότητας

Ελεύθεροι οι τέσσερις συλληφθέντες στην Καλλιθέα

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι τέσσερις που συνελήφθησαν στην Καλλιθέα και κατηγορούνται για κατοχή εκρηκτικών.


Στους τρεις νεαρούς επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα, ενώ στη γυναίκα, που είναι μητέρα ενός εξ αυτών, δεν επεβλήθη κανένας όρος.
enet

Εισαγωγή σε τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ χωρίς εξετάσεις προτείνουν πανεπιστημιακοί

Εισαγωγή χωρίς εξετάσεις σε «αδύναμα» τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ, προτείνουν στο Υπουργείο Παιδείας οι ομότιμοι πανεπιστημιακοί.

"Με βάση τα αριθμητικά στοιχεία για τα τρία προηγούμενα έτη, το Υπουργείο θα αποφασίζει και θα ανακοινώνει έγκαιρα για ποια τμήματα ΤΕΙ και ΑΕΙ η εισαγωγή θα γίνεται χωρίς εισιτήριες εξετάσεις. Αυτό σημαίνει ότι κάθε κάτοχος απολυτηρίου λυκείου θα μπορεί να υποβάλει αίτηση και να εγγράφεται σε ένα από τα τμήματα αυτά, χωρίς συμμετοχή στις εισιτήριες εξετάσεις. Είναι αυτονόητο ότι οι υποψήφιοι αυτοί δεν θα δικαιούνται να συμμετάσχουν στις εισιτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή σε οποιοδήποτε

Απεργιακές κινητοποιήσεις από τους πανεπιστημιακούς

Σε σειρά κινητοποιήσεων προχωρούν οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ.


Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε:

α) Αποχή από τα εκπαιδευτικά καθήκοντα στις 22 Απριλίου 2010

β) Διήμερη απεργία στις 4 και 5 Μαΐου 2010, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει παράσταση της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ και μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-μελών ΔΕΠ στο υπουργείο Παιδείας.

Οι καθηγητές πανεπιστημίων ζητούν:

- Σημαντική αύξηση των δαπανών για την Παιδεία. Η κατανομή της χρηματοδότησης στα ιδρύματα θα πρέπει να γίνεται με βάση τις τεκμηριωμένες ανάγκες κάθε ιδρύματος, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα περιφερειακά πανεπιστήμια, καθώς και με το δέοντα σεβασμό στην αυτοδιοίκηση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

- Έναρξη του διαλόγου για ένα Νέο Πανεπιστημιακό Μισθολόγιο με τα υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας.

- Έναρξη του διαλόγου για την ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό.

- Συνάντηση με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για ενημέρωση και συζήτηση των σχετικών θεμάτων. Πάγιο αίτημά μας, να μη θιγούν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των πανεπιστημιακών δασκάλων.
naftemporiki

Πόσο θα πληρώσουμε στην εφορία;

Μειωμένες κρατήσεις φόρου θα διαπιστώσουν σύντομα χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι που έχουν ετήσιες απολαβές ως 28.000 ευρώ ή 2.000 ευρώ μηνιαίως λόγω εφαρμογής της νέας προοδευτικής φορολογικής κλίμακας.


Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίζεται αύριο στο σύνολό του, προβλέπει ότι η νέα φορολογική κλίμακα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2010 αλλά η παρακράτηση φόρου στους μισθούς και τις συντάξεις με τη νέα κλίμακα θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου στο ΦΕΚ.

Αυτό σημαίνει ότι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι με μηνιαίες αποδοχές μέχρι 2.000 ευρώ θα αρχίζουν να βλέπουν τα όποια οφέλη προκύπτουν από την εφαρμογή της νέας κλίμακας από το Μάιο, ενώ η περικοπή των επιδομάτων και η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης ισχύει αναδρομικά από τις

Cosmote: Επιπλέον 2 ώρες δωρεάν ομιλία

Επιπλέον 2 ώρες δωρεάν ομιλίας προς όλα τα δίκτυα για έναν ολόκληρο μήνα, προσφέρει αποκλειστικά σε όλους τους πελάτες της η Cosmoκάρτα με κάθε ανανέωση χρόνου ομιλίας από 10 ευρώ και πάνω.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας με την Cosmoκάρτα κάθε ανανέωση διαρκεί πολύ περισσότερο, αφού η αξία της ανανέωσης παραμένει ολόκληρη στο λογαριασμό του πελάτη και μπορεί να καταναλωθεί σε οποιαδήποτε υπηρεσία ανάλογα με τις ανάγκες επικοινωνίας του.

Η προσφορά ισχύει για όλο το 2010 και για εγγραφή οι πελάτες της Cosmoκάρτα μπορούν να καλέσουν μια φορά, χωρίς χρέωση, το 1317. Ο δωρεάν χρόνος μπορεί να καταναλωθεί σε κλήσεις ομιλίας και βίντεο κλήσεις προς όλους, σε όποιο δίκτυο κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας κι αν ανήκουν.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι μέσα από ένα μοναδικό συνδυασμό χρεώσεων, η Cosmoκάρτα

Mεγάλη ομογενειακή παρέλαση στη Νέα Υόρκη για την 25η Μαρτίου

Παρουσία πολλών χιλιάδων ομογενών, πραγματοποιήθηκε χθες, για 72η χρονιά, στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν η μεγάλη ελληνική παρέλαση με τη συμμετοχή 111 τμημάτων από ελληνορθόδοξες κοινότητες, σχολεία, ομοσπονδίες, συλλόγους, φοιτητικές οργανώσεις, οργανισμούς και εταιρείες.

Επικεφαλής των επισήμων ήταν ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης. Στις εκδηλώσεις συμμετείχε και διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων. Ως εκπρόσωπος του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, έλαβε μέρος ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τους αποδήμους, Παναγιώτης Σκανδαλάκης.


Όπως κάθε χρόνο, την παρέλαση άνοιξε άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και ακολούθησαν

Σε κίνδυνο η ζωή χιλιάδων επιβατών

Την ώρα που οι αεροπορικές εταιρείες πιέζουν για να ανοίξουν και πάλι τα αεροδρόμια, καθώς χάνουν χρήματα, αποκαλυπτικές εικόνες από κινητήρα αεροσκάφους που πέρασε μέσα από ένα σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας, προκαλούν ανησυχία για τη ζωή των επιβατών.


Η πολεμική αεροπορία της Φινλανδίας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει η ηφαιστειακή τέφρα στον κινητήρα αεροσκάφους.

Πέντε Boeing F-18, συμμετείχαν σε άσκηση στις 15 Απριλίου, λίγες ώρες πριν αρχίσουν να εφαρμόζονται οι περιορισμοί στις πτήσεις, λόγω της στάχτης

Μετά από έλεγχο στα αεροσκάφη διαπιστώθηκε ότι η στάχτη είχε συσσωρευτεί στον κινητήρα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Φινλανδικής πολεμικής αεροπορίας, αποφασίστηκε να δημοσιευτούν οι φωτογραφίες, για να μάθουν όλοι πόσο επικίνδυνο είναι να πραγματοποιηθούν πτήσεις υπό αυτές τις συνθήκες.


Οι εικόνες δείχνουν την καταστροφή που μπορεούν να προκληθούν στον κινητήρα, κάτι πο μπορεί να

Βρήκαν μικροβιακό στρώμα στην θάλασσα, ίσο με την έκταση της Ελλάδας!

Τα θαλάσσια μικρόβια, αποτελούν μέχρι και το 90% της συνολικής βιομάζας των ωκεανών...Aνήκουν σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο διαφορετικά είδη και το συνολικό βάρος τους ισοδυναμεί με 240 δισεκατομμύρια ελέφαντες!


Για πρώτη φορά έκπληκτοι οι επιστήμονες, στο πλαίσιο της Διεθνούς Απογραφής των Θαλασσίων Μικροβίων, συνειδητοποίησαν ότι στους ωκεανούς της Γης υπάρχει ένας πρωτοφανής αριθμός μικροσκοπικών οργανισμών, που πιθανότατα φθάνουν τον ασύλληπτο αριθμό 1 ακολουθούμενο από 30 μηδενικά. Μάλιστα, οι ερευνητές ανακάλυψαν στη Νότια Αμερική ένα ενιαίο «μικροβιακό στρώμα» που καλύπτει μια τεράστια υποθαλάσσια περιοχή, ίσης περίπου έκτασης με την Ελλάδα !

Οι ερευνητές που εστιάστηκαν στην ανακάλυψη μικροβίων, συνέλλεξαν θαλάσσια δείγματα από τουλάχιστον 1.200 διαφορετικές τοποθεσίες στη Γη και στη συνέχεια δημιούργησαν μια γενετική βάση δεδομένων που περιλαμβάνει περισσότερες από 18 εκατ. αλληλουχίες DNA.

Τα μικρόβια, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ζωτικά για τη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη μας

Ξεκινούν οι συγχωνεύσεις στο χώρο της υγείας

Το ενδεχόμενο να συγχωνευθούν ακόμα και νοσοκομεία μικρής δυναμικότητας, άφησε ανοιχτό η υπουργός Υγείας, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στους δημοσιογράφους για τις πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνει το υπουργείο, με στόχο το νοικοκύρεμα στον χώρο της Υγείας.


Ήδη, έχουν καταγράφει πέντε φορείς, οι οποίοι ουσιαστικά δεν έχουν αντικείμενο, ή το αντικείμενό τους καλύπτεται από άλλους φορείς υγείας.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός, οι πρώτοι φορείς, που θα καταργηθούν, ή θα συγχωνευθούν με άλλους αφορούν τον χώρο της Πρόνοιας και είναι το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας, το οποίο προτείνεται να καταργηθεί, καθώς από το υπουργείο ότι υπάρχουν δομές, που μπορούν να καλύψουν την αποστολή του σε άλλα τμήματα του υπουργείου.

Επιπλέον, προτείνονται η συγχώνευση του Κέντρου Κληρονομικών Νοσημάτων Αίματος με το Εθνικό Κέντρο Αίματος, του Ινστιτούτου Κοινωνικής Δημογραφίας και Έρευνας με το Εθνικό Κέντρο

Vivartia: Διευκρινίσεις για πιθανή πώληση της πρώην Chipita

Στα 50 εκατ. ευρώ υπολογίζει η Vivartia το αποτέλεσμα από την ενδεχόμενη πώληση του 100% του κλάδου Αρτοποιίας και Ζαχαρωδών (πρώην Chipita στις ατομικές οικονομικές της καταστάσεις, ενώ δεν αναμένει σημαντικό κέρδος ή ζημιά στις αντίστοιχες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις.


Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, η εκτίμηση αυτή βασίζεται αφενός στο τίμημα που προσυμφωνήθηκε μεταξύ της εταιρείας και κοινοπραξίας επενδυτών με επικεφαλής τον όμιλο Olayan και τον κ. Σ. Θεοδωρόπουλο, και αφετέρου στην εκτίμηση για την καθαρή θέση του εν λόγω κλάδου.

Σχετικά με το αποτέλεσμα που θα προκύψει από ενδεχόμενη πώληση της θυγατρικής εταιρείας Nonni's, η Vivartia τονίζει ότι δεν μπορεί να γίνει καμία εκτίμηση, καθώς δεν υπάρχει σήμερα κανένα σχέδιο ή προσφορά για την πώληση της εν λόγω θυγατρικής.
naftemporiki

Απομάκρυνση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από την Πειραιώς


Αρχίζει την Τρίτη η απομάκρυνση από τις προσόψεις κτιρίων των αυθαίρετων διαφημιστικών πινακίδων στην οδό Πειραιώς, από την πλατεία Ομόνοιας έως την Πέτρου Ράλλη, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος του υπουργείου Περιβάλλοντος.


Το πρόγραμμα ενεργοποιείται εκ νέου, σε βασικούς άξονες του κέντρου της Αθήνας, με επόμενες τις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου. Στους τρεις αυτούς κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας έχουν μέχρι σήμερα καταγραφεί περίπου 650 αυθαίρετες διαφημιστικές πινακίδες. Οι υπεύθυνοι των παραβάσεων έχουν ήδη ενημερωθεί.

Το ΥΠΕΚΑ θα προχωρήσει στον εξορθολογισμό των προστίμων που θα επιβάλλονται, ώστε το κόστος να είναι σε συνάρτηση με το μέγεθος των πινακίδων. Οι παρανομούντες θα πληρώσουν τα έξοδα απομάκρυνσης.

Την ευθύνη του έργου έχει αναλάβει ο φορέας Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας (ΕΑΧΑ), όπως επιτυχημένα είχε κάνει και στην περίοδο προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΑΧΑ, κατά την περίοδο 2000-2004 κοινοποιήθηκαν περίπου 12.000 αποφάσεις και τότε απομακρύνθηκαν περίπου 5.500 επιγραφές, τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο και σε άλλες μεγάλες οδικές αρτηρίες της (Συγγρού, Βουλιαγμένης, Κηφισίας, Μεσογείων, κ.λπ.).
naftemporiki

Ολυμπιακός: Επιστρέφουν Στολτίδης, Ντάρμπισιρ

Μια ευχάριστη είδηση περίμενε στην σημερινή προπόνηση του Ολυμπιακού τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ο οποίος είδε τους Ματ Ντάρμπισαϊρ και Ιεροκλή Στολτίδη να συμμετέχουν κανονικά στο πρόγραμμα της ομάδας τους.


Οι δύο παίκτες προπονήθηκαν μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους χωρίς να νιώσουν ενοχλήσεις και τέθηκαν στην διάθεση του προπονητή τους αγώνες των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντιόγο πέρασε από το Ιατρικό κέντρο προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του στο ματς με τον Άρη και συγκεκριμένα αν έχει υποστεί τράβηγμα ή θλάση.
gazzetta

Πιθανό πρόβλημα με τον τελικό του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο


Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος το Σάββατο δεν είναι σίγουρα ότι θα πραγματοποιηθεί λόγω της αποχής των δειγματοληπτών του ΕΣΚΑΝ, που ξεκινάει από σήμερα, Δευτέρα.

Όπως αναφέρει η «Sportday», στον νόμο 2725/1999 και στο άρθρο 128 Ε αναφέρεται ρητά ότι είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος αντιντόπινγκ στον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Οι δειγματολήπτες του ΕΣΚΑΝ δεν έμεινα ικανοποιημένοι από τη συνάντηση που είχαν με τον γενικό γραμματέα αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή και από σήμερα ξεκινούν την αποχή τους χωρίς να γνωρίζεται πότε θα σταματήσει.

Οι άνθρωποι του ΕΣΚΑΝ έχουν να πληρωθούν από τον Δεκέμβριο του 2008 και τόσο καιρό πλήρωναν με δικά τους χρήματα τους ελέγχους που έκαναν. Ο ΓΓΑ τους πρότεινε να πάρουν κάποια χρήματα μέσω των ομοσπονδιών αλλά κάτι τέτοιο απαγορεύεται μιας και το ΕΣΚΑΝ δεν έχει μετατραπεί ακόμα σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.
gazzetta

Σεισμός στο Αφγανιστάν

Ισχυρός σεισμός 5,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 20:28 UTC στο Αφγανιστάν, 67 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης Aybak.

Το εστιακό βάθος ήταν 10 χλμ.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημίες.

Κλειστά στις 20/4 τα περίπτερα

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία προκήρυξε για την Τρίτη 20 Απριλίου 2010 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μισθωτών Περιπτέρων - Αναπηρικών Κυλικείων και Καπνοπωλών, διαμαρτυρόμενη για την αύξηση της φορολογίας των καπνικών προϊόντων.

Όπως εκτιμά η ομοσπονδία, τα νέα περιθώρια κέρδους δεν επαρκούν πλέον για τη συντήρηση όλου του δικτύου λιανικής πώλησης προϊόντων καπνού και η επιβίωση των 40.000 σημείων πώλησης καπνικών προϊόντων, που απασχολούν πάνω από 100.000 οικογένειες, κρίνεται αβέβαιη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδίας, προκύπτει αύξηση των φόρων που από το 73,5% οδηγείται στο 81,4% ή κατά 0,74% ανά πακέτο. Μειώνεται το περιθώριο της εταιρείας από 0,51% σε 0,43%, δηλαδή υπάρχει μείωση κατά 0,08% ανά πακέτο. Μειώνεται το περιθώριο κέρδους του εμπορίου από 0,34% σε 0,281%, δηλαδή υπάρχει μείωση κατά 0,06% ανά πακέτο.

Η ομοσπονδία ζητά την επαναδιαπραγμάτευση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά τη φορολογία των καπνικών προϊόντων, έτσι ώστε να παράγονται περιθώρια κέρδους που να εγγυώνται την επιβίωση του δικτύου.
naftemporiki

O «Καλλικράτης» αλλάζει και τον εκλογικό νόμο

Ο νέος χάρτης της Αυτοδιοίκησης συμπαρασύρει τις εκλογικές ρυθμίσεις

Θα εκλέγονται 120 με λίστα και 180 από μονοεδρικές περιφέρειες

Μετά τη δημοσιοποίηση από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση του χάρτη για τον «Καλλικράτη» αναμένεται να «κλειδώσει» και ο νέος εκλογικός νόμος για τις βουλευτικές εκλογές. Η κυβέρνηση μάλιστα είναι αποφασισμένη να τον προωθήσει άμεσα, παρά τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και τις έντονες διαφωνίες βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος οι οποίοι διαβλέπουν ότι αποδυναμώνεται σημαντικά ο ρόλος τους. Ο κ. Ραγκούσης, στις επαφές που είχε καθ΄ όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας με τους βουλευτές του ΠαΣοΚ σχετικά με τον «Καλλικράτη», άφησε να εννοηθεί ότι οι αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνδυαστούν με εκείνες στο σύστημα ανάδειξης των βουλευτών.

Ο νέος εκλογικός νόμος θα είναι παραλλαγή του γερμανικού μοντέλου. Θα προβλέπει την εκλογή 120 βουλευτών με λίστα στις 13 περιφέρειες του «Καλλικράτη» και ακόμη 180 σε ισάριθμες μονοεδρικές περιφέρειες που θα συσταθούν στους 52 νομούς της χώρας. Οπως αναφέρουν πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του«Το Βήμα», με τον εκλογικό νόμο σχετίζονται τόσο η απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει ένα «ήπιο σενάριο» συνενώσεων στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη, όσο και η καθιέρωση εκλογικών περιφερειών και για την ανάδειξη

Εκλογές ΟΝΝΕΔ: Νέος πρόεδρος ο Ανδρέας Παπαμιμίκος

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος θα είναι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στιχεία, ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ καθώς προηγείται με διαφορά ασφαλείας στα ανεπίσημα αποτελέσματα που έχουν καταμετρηθεί στο 98% των εκλογικών τμημάτων ανά την επικράτεια.


Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος συγκεντρώνει ποσοστό 54,7% έναντι 45,3 % του Κώστα Χατζή, στη διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού της ΟΝΝΕΔ, στην οποία ψήφισαν 43.000 φίλοι και μέλη της ΟΝΝΕΔ. Η διαδικασία πάντως συνοδεύθηκε από εκατέρωθεν καταγγελίες και επεισόδια σε κάποιες περιπτώσεις.
Το αποτέλεσμα δεν αποκλείεται επίσης να ανοίξει νέο γύρο εσωκομματικής διένεξης στη ΝΔ, καθώς παρά την υποστήριξη συγκεκριμένων στελεχών που βρίσκονται κοντά στον Α. Σαμαρά (π.χ. του Κ. Μαρκόπουλου) ο Κ. Χατζής απέτυχε να εκλεγεί.

Επισήμως η ηγεσία της ΝΔ κράτησε ουδέτερη στάση.