www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

«Πανελλήνιο ΄Αρμα Πολιτών» το νέο κόμμα υπό τον Γ. Δημαρά


Την ιδρυτική Διακήρυξη του νέου πολιτικού φορέα «Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών» παρουσίασε ο ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Δημαράς.

Ο κ. Δημαράς έκανε λόγο για ένα κόμμα που επιθυμεί «να ταράξει το πολιτικό σκηνικό και ταυτόχρονα να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών έναντι του πολιτικού κόσμου, ένα κόμμα για τον Έλληνα πολίτη και τις ανάγκες του».

Στη διάρκεια της ομιλίας του επιτέθηκε στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι «η πατρίδα δεν σώζεται από κανένα ΠΑΣΟΚ και κανένα Παπανδρέου».

«Ηξεραν την αλήθεια και δεν την έλεγαν στον ελληνικό λαό», επισήμανε, ενώ παρατήρησε ότι «την επομένη των εκλογών το ΠΑΣΟΚ ξέχασε ότι είχε υποσχεθεί κατά την προεκλογική περίοδο».
Κάλεσε ακόμη την κυβέρνηση να πει την αλήθεια στο λαό για την οικονομία αλλά και για το που πηγαίνει τη χώρα και υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός οφείλει πριν ανακοινώσει νέα μέτρα να

Αύξηση κρουσμάτων του AIDS στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής της UNICEF, Λάμπρος Κανελλόπουλος, σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» υπογραμμίζει την έλλειψη ενημέρωσης ως βασική αιτία αύξησης των κρουσμάτων του ιού. Ετοιμάζεται μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού με τη συμμετοχή ραδιοφωνικών σταθμών.

Διαβάστε τις σημαντικότερες απαντήσεις που έδωσε:

-Πόσο ενημερωμένοι είναι οι Έλληνες για το AIDS;
 Υπάρχει σαφές έλλειμμα ενημέρωσης. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στην ελληνική κοινωνία μέσα σε μία δύσκολη συγκυρία. Είναι θέμα ζωτικής σημασίας, που συχνά φαντάζει ανεπίκαιρο.

-Ποιος ο ελληνικός απολογισμός;
 Μέχρι και το τέλος του 2010 έχουν καταγραφεί περίπου 10.500 οροθετικά άτομα, ενώ ο συνολικός αριθμός καταγεγραμμένων θανάτων από την αρχή της επιδημίας μέχρι το τέλος του 2010 ανέρχεται στους 1.659.

-Οι συνηθέστερες ηλικιακές ομάδες οροθετικών στην Ελλάδα;
 Οι ηλικίες 30-34 στους άνδρες και 25-29 στις γυναίκες. Αυτό δείχνει και την ανάγκη ενημέρωσης

Επεισόδια σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ


Επεισόδια, που είχαν ως αποτέλεσμα να υποστούν διάσειση, κατά την πρώτη εκτίμηση του ΕΚΑΒ, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων Πολύδωρος Πελέκας και ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, σημειώθηκαν το απόγευμα κατά την άφιξη του κ. Λοβέρδου στο 1ο ΚΑΠΗ των Αγίων Αναργύρων.

Ο υπουργός Υγείας, μαζί με τους υφυπουργούς Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη και Χρήστο Αηδόνη, επρόκειτο να παραβρεθούν σε προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ.


Σύμφωνα με τα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, την ώρα της άφιξης, ομάδα 15 ατόμων, οι οποίοι, κατά τους ίδιους, ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επιτέθηκαν στον υπουργό Υγείας και τους συνεργάτες του. Πετώντας αυγά συνεπλάκησαν με την ασφάλεια του κ. Λοβέρδου και τους παρισταμένους και

Fiat: Πρόγραμμα ανάκλησης πάνω από 130.000 Punto


Πρόγραμμα ανάκλησης πάνω από 130.000 Punto ανακοίνωσε η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat λόγω πιθανού προβλήματος στο σύστημα πέδησης ABS, που θα μπορούσε να προκαλέσει βραχυκύκλωμα.

Το πρόγραμμα αφορά μοντέλα αυτοκινήτων Grande Punto, Punto Evo, Grande Punto Van, Punto Evo Van και οι πρώτες επιστολές εστάλησαν στους ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων στις αρχές Φεβρουαρίου, όπως ανέφερε

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο υπουργείο Εργασίας


Φάρσα αποδείχθηκε το τηλεφώνημα για βόμβα στο υπουργείο Εργασίας, που έκανε άγνωστος στις 16.20 στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Ο άγνωστος προειδοποιούσε ότι βόμβα επρόκειτο να εκραγεί σε 20 λεπτά. Η περιοχή αποκλείστηκε από την Αστυνομία και διακόπηκε η κυκλοφορία στο τμήμα της οδού Πειραιώς, από την οδό Κολωνού μέχρι την οδό Σωκράτους, γεγονός που προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Το κτήριο ελέγχθηκε από πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών

Επαναπατρισμός μαρμάρινου θραύσματος αρχαίου αρχιτεκτονικού μέλους


Επαναπατρίσθηκε από την Ολλανδία μαρμάρινο θραύσμα αρχαίου αρχιτεκτονικού μέλους, διαστάσεων 0,10Χ0,20 μ.

Το θραύσμα αφαιρέθηκε από ιδιώτη κατά τη δεκαετία του 1950, ο οποίος το επέστρεψε οικειοθελώς στο Εθνικό Μουσείο Αρχαιοτήτων (Rijksmuseum van Oudheden) του Leiden της Ολλανδίας.

Το αρχαίο θραύσμα παραδόθηκε στην αρμόδια Α΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων προς φύλαξη, μελέτη και πιθανή ταύτιση.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, η πιθανολογούμενη προέλευση του θραύσματος από την Ακρόπολη των Αθηνών προβλήθηκε ιδιαίτερα

Greenpeace vs Facebook


Δεν είναι η πρώτη φορά που η Greenpeace στρέφεται εναντίον του Facebook, ζητώντας του να πάψει να χρησιμοποιεί άνθρακα ως πηγή ενέργειας για τα κέντρα δεδομένων του. Είναι όμως η πρώτη φορά που η περιβαλλοντική οργάνωση το κάνει... μέσω του κοινωνικού δικτύου και μάλιστα καταρρίπτοντας παγκόσμιο ρεκόρ.

«Έντεκα ώρες μετά την έναρξη της προσπάθειάς τους, δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Facebook σε ολόκληρο τον κόσμο έσπασαν το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τα περισσότερα σχόλια σε μία δημοσίευση και μέσα σε 24 ώρες», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η οργάνωση. «Οι χρήστες του Facebook ένωσαν την φωνή τους με αυτήν της Greenpeace, απευθύνοντας έκκληση στο γίγαντα της κοινωνικής δικτύωσης να αναρχίσει να τροφοδοτεί τις υπηρεσίες του με ανανεώσιμη ενέργεια αντί για άνθρακα και πυρηνική ενέργεια».

Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, οι χρήστες είχαν αφήσει περισσότερα από 82.000 σχόλια με αποδέκτη το Facebook: «Θέλουμε ένα πράσινο Facebook», «κάντε στροφή στην ανανεώσιμη ενέργεια και ηγηθείτε μιας ολόκληρης γενιάς ανθρώπων που πασχίζουν να αλλάξουν τα

Αναβίωση των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο η αναβίωση των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896.

Το πρόγραμμα έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ΕΟΕ και σε αυτό συμμετείχαν πολλοί καλλιτέχνες, αθλητές και Ολυμπιονίκες, ενώ χιλιάδες μαθητές από σχολεία της χώρας το παρακολούθησαν.

Η αναβίωση των Αγώνων επετεύχθη μέσα από την υποκριτική, το χορό και τη ζωγραφική. Στο πρώτο μέρος την παρουσίασε ανέλαβε ο Αλέξης Κωστάλας και στη συνέχεια τη σκυτάλη ανέλαβε ο Γιάννης Ζουγανέλης. Την ιστορία αφηγήθηκε στο κοινό η ηθοποιός και «Εστιάδα» της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας Νεφέλη Μαϊστράλη. Σκηνοθέτρια του προγράμματος ήταν η Αρτεμις Ιγνατίου, χορογράφος της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Η χορωδία της Διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας, υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Σταύρου Μπερή, τραγούδησε τον Ολυμπιακό Ύμνο και για το τέλος του προγράμματος μαθητές, αθλητές και

Νέα έρευνα δίνει ελπίδες για πιο έγκαιρη πρόγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ


Η μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου υγειών ανθρώπων ενδέχεται να μπορεί να αποκαλύψει συμπτώματα της νόσου Αλτσχάιμερ περίπου μία δεκαετία προτού διαγνωστεί κλινικά η ασθένεια μέσω της καταγραφής της συρρίκνωσης τμημάτων του εγκεφάλου σε περιοχές που σχετίζονται με την εμφάνιση της νόσου.

Η ομάδα ελέγχου της αμερικανικής έρευνας αποτελούνταν από 65 άτομα άνω των 70 ετών που δεν είχαν ενδείξεις εμφάνισης της νόσου και βρίσκονταν υπό παρακολούθηση για μια χρονική περίοδο 10 ετών. Υποβάλλονταν σε τακτικές μαγνητικές εξετάσεις του εγκεφάλου και εκείνοι που παρουσίασαν συρρίκνωση σε συγκεκριμένα τμήματά του, που σχετίζονται με το Αλτσχάιμερ, εμφάνισαν την ασθένεια τρεις φορές περισσότερο σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιοποιήθηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Νευρολογίας και αναμένεται να ανοίξουν την οδό για μια νέα μέθοδο έγκαιρης διάγνωσης της νόσου προσφέροντας βοήθεια στην ανάπτυξη αποτελεσματικών μορφών θεραπείας της εκφυλιστικής ασθένειας που

Πιθανή επανεξέταση του εισοδηματικού ορίου για μετεγγραφές πολυτέκνων


Ανοιχτό άφησε η υπουργός Παιδείας ʼννα Διαμαντοπούλου το ενδεχόμενο να επανεξετάσει το εισοδηματικό όριο των 50.000 ευρώ, που δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας να ζητήσουν μετεγγραφή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της επιλογής τους.

Αντίθετα, η κ. Διαμαντοπούλου εμφανίστηκε αμετακίνητη στο να καταργηθούν τα αξιοκρατικά κριτήρια τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αναγνωρίζουμε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ότι πρέπει τα παιδιά των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών για κοινωνικούς λόγους, να στηριχθούν και αυτό κάνουμε, με αξιοκρατικό τρόπο όμως».

«Θα έρθει οπωσδήποτε ένα παιδί στη πόλη που θέλει, όχι, όμως, στη σχολή που θέλει, αλλά στη σχολή που μπορεί», πρόσθεσε.

Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις αρμόδιων φορέων που είχαν κληθεί να εκφράσουν τις απόψεις τους για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που αφορά στο θεσμικό πλαίσιο των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, την Ίδρυση

Η Βουλή «υιοθετεί» ορφανά αστυνομικών και πυροσβεστών


Με ομόφωνη απόφαση της διάσκεψη των προέδρων της Βουλής το σώμα θα «υιοθετήσει» 15 περίπου παιδιά αστυνομικών και πυροσβεστών, που είτε δολοφονήθηκαν, είτε έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες.

Παρόμοια πρωτοβουλία είχε πάρει η Βουλή και πέρυσι «υιοθετώντας» 42 ορφανά παιδιά πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας Στρατού που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Η «υιοθεσία» εκ μέρους της Βουλής συνίσταται στην παροχή ενός ετήσιου χρηματικού βοηθήματος όσο τα παιδιά είναι ανήλικα ή εως τα 25 έτη, εφόσον σπουδάζουν.

Το βοήθημα θα ειναι ύψους 10.000 ευρώ για το ένα παιδί, 18.000 ευρώ για τα δύο παιδιά, 21.000 ευρώ

Ανάκληση φακής βιολογικής γεωργίας


Την άμεση ανάκληση φακής βιολογικής γεωργίας, τουρκικής προέλευσης, στην οποία παρατηρήθηκε υπέρβαση των μέγιστων υπολειπομένων ορίων (MRLs) ως προς την φυτοπροστατευτική ουσία glyphosate, διέταξε ο ΕΦΕΤ


Πρόκειται συγκεκριμένα για το προϊόν «Jardin Bio’ - Βιολογικές φακές», σε χάρτινη συσκευασία των 500 g, με αριθμό barcode 3307130806029.

Παράλληλα διατάχθηκε η απόσυρση πουρές κόκκινης φακής με την επωνυμία Jardin Bio σε συσκευασία των 250 g, με αριθμό barcode 34788200882137.

Τα δύο προϊόντα διακινήθηκαν μέσω Γαλλίας στην ελληνική επιχείρηση «Biodynamic»(Αλέκου Παναγούλη 109, Νέο Ηράκλειο Αττικής), σε συνολική ποσότητα 36 τεμαχίων(18 kg) και 18 τεμαχίων

Κλήση σε συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου με την ιδιότητα του υπόπτου


Με την ιδιότητα του υπόπτου καλείται από το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας πρώην συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση των υποβρυχίων, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Η κλήση είναι για τις 28 Απριλίου.

Βάσει στοιχείων της δικογραφίας ο μάρτυρας που καλείται σε ανωμοτί κατάθεση, φέρεται να παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες στον όμιλο HDW-Ferrostaal, στον οποίο είχε

Ανησυχία Κομισιόν για αύξηση του οργανωμένου εγκλήματος λόγω κρίσης


Φόβους για το ενδεχόμενο περαιτέρω διείσδυσης του οργανωμένου εγκλήματος στη νόμιμη οικονομία εξαιτίας της κρίσης εκφράζει η Επίτροπος για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων, Σ. Μάλμστρομ, με αφορμή σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Παπανικολάου.

Ο ευρωβουλευτής Παπανικολάου τόνιζε ότι σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας, η εγκληματικότητα στην Ελλάδα έχει παρουσιάσει ιδιαίτερη αύξηση έχοντας ουσιαστικά διπλασιαστεί ποσοστιαίως από το 2005. Επισήμαινε μάλιστα ότι οι κοινωνικοί φορείς αποδίδουν την συγκεκριμένη έξαρση στην οικονομική κρίση και την ανασφάλεια των πολιτών.

Από την πλευρά της η Σουηδή Επιίτροπος ανέφερε πως δεν διαθέτει στοιχεία ή μελέτες που να δείχνουν ότι υπάρχει σαφής αιτιώδης συνάφεια μεταξύ της οικονομικής κρίσης και της αιφνίδιας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο λόγω ποδηλατικού γύρου


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις -με προσωρινή τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων- θα ισχύσουν το Σαββατοκύριακο στην Αττική, λόγω της διεξαγωγής του 17ου ποδηλατικού γύρου της Ελλάδας.


Συγκεκριμένα, το Σάββατο και κατά τις ώρες 15.15- 17.15 ο αγώνας θα διεξαχθεί στη διαδρομή: 

Αυλώνας – Μαλακάσα - Πολυδένδρι – Καπανδρίτι – Βαρνάβας – Γραμματικό – Μαραθώνας, ενώ την Κυριακή 17/4/2011 κατά τις ώρες 10.00΄ έως πέρατος στη διαδρομή: Στάδιο Μαραθώνα – Λ. Μαραθώνος – Λ.Μεσογείων – Φειδιππίδου – Λ .Β. Σοφίας – Πλ. Συντάγματος – Φιλελλήνων – Αμαλίας – Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Απ. Παύλου – Ερμού – Αθηνάς – Πλ. Κοτζιά – Πλ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών κατά την περίοδο του Πάσχα


Σε απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών στις εθνικές οδούς κατά την περίοδο του Πάσχα προχωρά η τροχαία, για την πρόληψη των ατυχημάτων, κατά την έξοδο και επιστροφή των εκδρομέων.

Συγκεκριμένα η απαγόρευση κυκλοφορίας οδηγών θα ισχύσει ως εξής:

- Μ. Πέμπτη 15.00-22.00, ρεύμα εξόδου.

- Μ. Παρασκευή 06.00-16.00, ρεύμα εξόδου.

- Δευτέρα του Πάσχα 15.00-22.00, ρεύμα εισόδου.

- Παρασκευή του Πάσχα (29.4) 16.00-22.00, ρεύμα εξόδου.

- Σάββατο του Πάσχα (30.4) 08.00-13.00, ρεύμα εξόδου.

- Κυριακή του ΘΩΜΑ 16.00- 23.00, ρεύμα εισόδου.

Για την πρόληψη και αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων, παρακαλούνται, οι οδηγοί και πεζοί να είναι

Στο 15,1% η ανεργία τον Ιανουάριο


Στο 15,1%, από 11,3% που ήταν τον Ιανουάριο του 2010 και 14,8% το Δεκέμβριο του 2010, σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας τον Ιανουάριο του 2011, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).

Το ποσοστό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από τον Ιανουάριο του 2004, τον πρώτο μήνα για τον οποίο η ΕΛ.ΣΤΑΤ. δημοσιεύει μηνιαία στοιχεία ανεργίας.

Οι απασχολούμενοι εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε σε 4.267.584 άτομα, μειωμένοι κατά 178.159 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010 (μείωση 4,0%), και αυξημένοι κατά 33.820 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2010 (αύξηση 0,8%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 189.663 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010 (αύξηση 33,4%) και κατά 23.149 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2010 (αύξηση 3,2%) και διαμορφώθηκαν σε

Καταστροφική η επιμήκυνση ζωής του παστεριωμένου

Νέος γύρος πιέσεων για την "επιμήκυνση" του χρόνου ζωής του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος από τις πέντε σε επτά ημέρες, αποκρούστηκε από τους Ελληνες παραγωγούς και απορρίφθηκε από την κυβέρνηση ως λύση που θα διευκολύνει τις εισαγωγές και θα οδηγήσει σε μείωση τιμής του γάλακτος.

Η φημολογία πως επίκειται η επιμήκυνση του χρόνου ζωής του παστεριωμένου γάλακτος από πέντε σε επτά ημέρες, λίγο έλειψε να βγάλει τους αγελαδοτρόφους στο δρόμο.

Σε επιστολές που απέστειλαν στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχ. Χρυσοχοίδη κτηνοτροφικές οργανώσεις και συνδικαλιστικοί φορείς των αγροτών, υποστήριξαν πως με την "επιμήκυνση" του χρόνου ζωής του παστεριωμένου γάλακτος «δεν θα έχουμε μείωση τιμών του καταναλωτή, αλλά περαιτέρω συρρίκνωση της τιμής παραγωγού που θα οδηγήσει σε κλείσιμο αγελαδοτροφικών μονάδων και εγκατάλειψη της υπαίθρου από τους κτηνοτρόφους ιδίως τους μικρούς, λόγω της αθρόας εισαγωγής γάλακτος από την Ευρώπη».

Σήμερα η χώρα παράγει 650.000 τόννους γάλακτος κι έχει το περιθώριο αύξησης της παραγωγής στα

Προσγειώθηκε στην Αθήνα το αεροσκάφος της Saudi Arabian Airlines


Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Saudi Arabian Airlines στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά.

Δύο Μιράζ της Πολεμικής Αεροπορίας συνόδευσαν το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 240 επιβάτες, μέχρι την προσγείωση του στο αεροδρόμιο.

Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από τις ΗΠΑ με προορισμό τη Σαουδική

ΗΣΑΠ: Κλειστό το Σαββατοκύριακο το τμήμα Αττική - Ανω Πατήσια


Κλειστό θα είναι το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου το τμήμα του ΗΣΑΠ Αττική - Ανω Πατήσια, λόγω των έργων ανακαίνισης στη σιδηροδρομική γραμμή. Το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ8.


Η αφετηρία της θα είναι επί της Λιοσίων μπροστά από το σταθμό της Αττικής, και το τέρμα της επί της Αγ. Λαύρας 92 μεταξύ των οδών Παρορίτη και

Oι κόκκινες αλεπούδες «εισβάλλουν» στην Αρκτική


Δεν έχουν περάσει παρά λίγα χρόνια από τον εντοπισμό ενός υβριδίου πολικής αρκούδας και αρκούδας γκρίζλι στην Αρκτική του Καναδά. Κατά τους επιστήμονες που είχαν κάνει την ανακοίνωση, επρόκειτο για μια ένδειξη ότι, με το λιώσιμο των πάγων, οι γκρίζλι βρήκαν... ευκαιρία να κινηθούν προς το Βορρά, απειλώντας την ήδη ευάλωτη πολική αρκούδα. Πέρυσι εντοπίστηκε δεύτερο τέτοιο υβρίδιο -πιθανότατα δεύτερης γενιάς- κάνοντας πολλούς να μιλούν πλέον για μια μάχη των γιγαντιαίων λευκών αρκούδων να επιβιώσουν.

Τώρα, φαίνεται πως ένα ακόμη είδος απειλείται από συγγενή εισβολέα: Ρώσοι και Νορβηγοί ερευνητές εντόπισαν για πρώτη φορά μια κόκκινη αλεπού στην Αρκτική της Ρωσίας. Όπως γράφουν στην επιθεώρηση Polar Biology, το ζώο εισέβαλε στη φωλιά μιας αλεπούς της Αρκτικής, η οποία, νιώθοντας ότι απειλείται, εγκατέλειψε τα μικρά της. Κατά τους επιστήμονες, πρόκειται για μια αδιάσειστη απόδειξη ότι, με την άνοδο των θερμοκρασιών στην περιοχή, οι κόκκινες αλεπούδες είναι

Κλειστή και πάλι η Λ. Λαυρίου


Κλειστή και πάλι είναι η Λ. Λαυρίου, από το 39ο χλμ, καθώς για μία ακόμη φορά τοποθετήθηκαν μπάζα και άλλα υλικά στο οδόστρωμα, ενώ έχει

Σε ισχύ το πασχαλινό ωράριο


Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα το πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, που όπως κάθε χρόνο θα παραμένουν περισσότερες ώρες ανοιχτά, προς διευκόλυνση των καταναλωτών.

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νήσων και Νήσων Αιγαίου, έπειτα από συνεννόηση με τους εμπορικούς συλλόγους του Λεκανοπεδίου, προτείνει στους

Συγκέντρωση συμβασιούχων έξω από τον Αρειο Πάγο

Εικοσιτετράωρη απεργία για όλους τους συμβασιούχους του δημοσίου έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ ημέρα συζήτησης του ζητήματος των εργαζομένων με συμβάσεις έργου στον ΄Αρειο Πάγο Συγκέντρωση έξω από το ανώτατο δικαστήριο πραγματοποιούν οι συμβασιούχοι.

Επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκήρυξε 24ωρη απεργία στους ΟΤΑ και στις δημοτικές επιχειρήσεις για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου και τετράωρης πανελλαδικής

Στο υπουργείο Εργασίας κλιμάκιο της τρόϊκας

Κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της «τρόικας» επισκέφθηκε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης όπου συναντήθηκε με την Γ.Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αθηνά Δρέττα και διευθυντές υπηρεσιών του Υπουργείου.

Τα στελέχη της «τρόικας» έκαναν αποδεκτές τις μεσοπρόθεσμες προβλέψεις για εξοικονόμηση των 7,5 δις ευρώ έως το 2015. Ωστόσο ζήτησαν να τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα στην εκπλήρωση των στόχων που έχουν τεθεί, ενώ εξετάσθηκε σημείο προς σημείο η εξοικονόμηση που μπορεί να προέλθει από αύξηση των εσόδων και περιστολή δαπανών.

.Το Υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι μπορεί να συγκεντρώσει περισσότερα από 1,4 δις από τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, καθώς κατά το προηγούμενο έτος έχουν εξοικονομηθεί περί τα 850 εκατομμύρια, ενώ οι δαπάνες για την υγεία έχουν μειωθεί κατά 1,07 δισ. ευρώ σε σχέση με το
2009 και αναμένεται η εξοικονόμηση 100 έως 200 εκατ. ευρώ από τον εντοπισμό διπλών και τριπλών

Αντικαπνιστικός νόμος: Τροπολογία θα καταθέσουν οι επαγγελματίες εστίασης-αναψυχής

Η άμεση υποβολή ψηφίσματος στο Προεδρείο της Βουλής, με κοινοποίηση στους συναρμόδιους φορείς, καθώς και η κατάθεση κοινής τροπολογίας επί του λεγόμενου αντικαπνιστικού Νόμου του 2010 αποφασίστηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου των Επαγγελματιών Εστίασης και Αναψυχής και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης βουλευτές από το ΣΥΡΙΖΑ, τη Δημοκρατική Συμμαχία και τη Δημοκρατική Αριστερά.

Οι επαγγελματίες των κλάδων αυτών ζητούν την αντικατάσταση των άρθρων 3 και 6 του Ν. 3730/2008, δηλαδή τον

Από τις 2 Μαΐου σε ισχύ η «αρνητική λίστα» φαρμάκων

Από τις 2 Μαΐου τίθεται σε ισχύ η «αρνητική λίστα» φαρμάκων, η οποία περιλαμβάνει φαρμακευτικά ιδιοσκευασμάτα που χορηγούνται με ιατρική συνταγή και δεν αποζημιώνονται από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης. Εκτιμάται ότι από την «αρνητική λίστα» φαρμάκων θα εξοικονομούνται 140 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στη λίστα, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα αναλγητικά SALOSPIR 500, ASPIRIN EXTRA 650+65 και KALMOL EXTRA, τα αντιισταμινικά PHENERGAN και CLARITYNE, το επίσης αναλγητικό BUSCOPAN, τα αποχρεμπτικά / αντιβηχικά BISOLVON, MUCOSOLVAN, MUCOTHIOL, TUCLASE, SINECOD και TREBON -Ν, το ρινικό αποσυμφορητικό RONDEC, τα αντισηπτικά στόματος HEXALEN και OROCIL, τα αντιμικροβιακά για την αντιμετώπιση της ακμής DALACIN,
INDOXYL, CLINDAMYCIN και ZUMILIN, τα φάρμακα για δερματικές παθήσεις FUCIDIN-H,

Διήμερη αναστολή μαθημάτων στη Νομική

Ανέστειλε χθες την εκπαιδευτική της λειτουργία της και σήμερα Πέμπτη η Νομική Σχολή Αθηνών.

Οπως επισημαίνουν στο ΑΠΕ καθηγητές της, η απόφαση ελήφθη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη διανομή συγγραμμάτων που θεωρούν απαραίτητα για τη διδασκαλία.

Οι διοικητικές υπηρεσίες λειτουργούν

Με μήνυση για παραβίαση ωραρίων εργασίας απειλούν οι αστυνομικοί της Αττικής

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου θα υποβάλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής για παραβιάσεις των ωραρίων εργασίας των αστυνομικών και έκθεση σε κίνδυνο ζωής αστυνομικών.
Σε επιστολή της προς τον Ταξίαρχο κ. Κοζυράκη, (επικεφαλής της Υ.Α.Τ. - Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης) η Ένωση αναφέρει ότι τους δυο τελευταίους μήνες δεν έχουν χορηγηθεί οι ημερήσιες αναπαύσεις του προσωπικού και οι νόμιμες απαλλαγές.

Αποτέλεσμα είναι να εκτελούν υπηρεσία δυο φορές μέσα στο ίδιο 24ωρο ενώ -κατά τους ισχυρισμούς
της Ένωσης - συμψηφίζονται τα ωράρια εργασίας δύο και τριών εβδομάδων.

«Παραβιάζετε την υπουργική απόφαση 7001/2/157-ιζ, καθώς διασπάτε τις διμοιρίες σε υποομάδες 3-4 ατόμων χωρίς να έχουν καμία υποστήριξη και αλληλοκάλυψη μεταξύ τους, θέτοντας το προσωπικό

Αντ. Σαμαράς: Ανοικτή διαβούλευση για το πρόγραμμα της ΝΔ

Ανοικτή διαβούλευση για το πρόγραμμα της ΝΔ προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη σύσκεψη εργασίας της Γραμματείας Προγράμματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «θα υπάρξει διοργάνωση θεματικών συνδιασκέψεων, ανοιχτή διαδραστική διαβούλευση μέσα από το portal μετά το Πάσχα και τελικά πανηγυρική ψήφιση», που θα συνιστά και τη δέσμευση του κόμματος για αυτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ανακοίνωσε επίσης ότι μόλις ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί προγραμματικό
Συνέδριο, «το οποίο θα βάλει τη σφραγίδα του σ' αυτό το καινούργιο βήμα».

Αναφερόμενος στα στοιχεία που πρέπει να έχει το πρόγραμμα της ΝΔ για να προσελκύει την κοινωνία σημείωσε ότι πρέπει «να αλλάζει ό,τι πρέπει να αλλάξει, να διατηρεί ό,τι πιστεύει ότι πρέπει να