www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Αναβίωση των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο η αναβίωση των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896.

Το πρόγραμμα έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ΕΟΕ και σε αυτό συμμετείχαν πολλοί καλλιτέχνες, αθλητές και Ολυμπιονίκες, ενώ χιλιάδες μαθητές από σχολεία της χώρας το παρακολούθησαν.

Η αναβίωση των Αγώνων επετεύχθη μέσα από την υποκριτική, το χορό και τη ζωγραφική. Στο πρώτο μέρος την παρουσίασε ανέλαβε ο Αλέξης Κωστάλας και στη συνέχεια τη σκυτάλη ανέλαβε ο Γιάννης Ζουγανέλης. Την ιστορία αφηγήθηκε στο κοινό η ηθοποιός και «Εστιάδα» της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας Νεφέλη Μαϊστράλη. Σκηνοθέτρια του προγράμματος ήταν η Αρτεμις Ιγνατίου, χορογράφος της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Η χορωδία της Διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας, υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Σταύρου Μπερή, τραγούδησε τον Ολυμπιακό Ύμνο και για το τέλος του προγράμματος μαθητές, αθλητές και
Ολυμπιονίκες πραγματοποίησαν τον γύρο του σταδίου.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, κ. Ισίδωρος Κούβελος, μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, ο Διευθυντής Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ κ. Στέλιος Δασκαλάκης, η Δ/ντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της ΟΠΑΠ Α.Ε κ. Αντωνία Φιλιππίδου., η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων κ. Ελένη Τσαλδάρη, ο Αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού κ. Νίκος Καραχάλιος, οι Ολυμπιονίκες Γιώργος Σιγάλας, Δημοσθένης Ταμπάκος, Σοφία Μπεκατώρου, Κώστας Θάνος, Μαρία Γεωργάτου, Πηγή Δεβετζή και οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Βασίλης Κολάρος και Μαρία Πολύζου. Παρευρέθηκαν επίσης, οι κ.κ. Γιώργος Λιβέρης και Γιώργος Ανδρεάδης της Εθνικής Ένωσης των Ελλήνων Ολυμπιονικών, καθώς και προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Η Ιλεάνα Κλοκώνη και ο Βασίλης Καϊμακάμης έγραψαν τα κείμενα, ενώ τη μουσική συνέθεσε ο Φίλιππος Τσαλαχούρας. Τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας. Το Σπύρο Λούη υποδύθηκε ο Κώτσος Μενέλαος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: