www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Τι αλλάζει στο καθεστώς συνταξιοδότησης των στρατιωτικών

Την εγκύκλιο για τις αλλαγές στον τρόπο συνταξιοδότησης των στρατιωτικών δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομικών. Ωφελημένοι είναι όσοι θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το 2010 καθώς από 1η Ιανουαρίου του 2011 αυξάνονται τα απαιτούμενα χρόνια υπηρεσίας. Δυσμενέστεροι οι όροι για όσους θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά το 2015.


Όσοι πρόλαβαν και θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31-12-2010, θα ωφεληθούν από τον παλαιότερο τρόπο υπολογισμού (συνταξιοδότηση με 24 1/2 χρόνια) ακόμα και αν αποχωρήσουν από την υπηρεσία σε μεταγενέστερο χρόνο.

Από το έτος 2011, τα χρόνια υπηρεσίας αυξάνονται σταδιακά ως εξής:

• 26 έτη για όσους θεμελιώσουν δικαίωμα το 2011

• 27 1/2 έτη για το 2012

• 29 έτη για το 2013

• 30 1/2 έτη για το 2014

Αντίθετα, όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1η Ιανουαρίου του 2015 και μετά, θα συνταξιοδοτούνται με τη συμπλήρωση είτε του 60ού έτους της ηλικίας τους είτε 40 ετών συντάξιμης

Kατάληψη στα γραφεία της ΔΕΗ

Εργαζόμενοι στη ΔΕΗ πραγματοποιούν κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης. Έξι εναερίτες κατέβηκαν από την ταράτσα του κτιρίου με σχοινιά. Η κυκλοφορία στην Χαλκοκονδύλη γίνεται πλέον χωρίς προβλήματα καθώς ο δρόμος άνοιξε.


Οι εργαζόμενοι έχουν κρεμάσει πανό στο κτίριο που αναγράφει «εμείς δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε».

Με δηλώσεις του στο αθηναϊκό πρακτορείο, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και ότι η Ομοσπονδία θα επιδιώξει συνάντηση με την

Φωτοβολταϊκά και σε παραδοσιακούς οικισμούς φέρνει διάταξη του ΥΠΕΚΑ

Πράσινο φως στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε παραδοσιακούς οικισμούς, ιστορικά τμήματα πόλεων και διατηρητέα κτίρια, δίνει τροποποιητική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.


Για την εγκατάσταση τους δεν θα επιτρέπεται να ανοίγονται νέοι δρόμοι και θα ζητείται η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (Ε.Π.Α.Ε.).

Με την ίδια απόφαση επιτρέπονται τα φωτοβολταϊκά και σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με

Στο υπουργικό συμβούλιο οι αλλαγές στην αγορά ενέργειας

Στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα παρουσιάσει η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη το νομοσχέδιο για την εφαρμογή στην Ελλάδα του Γ' ενεργειακού πακέτου της Ε.Ε.


Μεταξύ άλλων, θα αφορά στη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, στο διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ και στους κανόνες που θα ισχύουν στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Το υπουργικό συμβούλιο θα απασχολήσουν, επίσης, οι τροποποιήσεις στο νόμο περί ευθύνης υπουργών που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Θα παρουσιαστεί και σχέδιο νόμου για την ποινικοποίηση

Συντάξιμα τα χρόνια σπουδών

Οδηγίες για την αναγνώριση του χρόνου σπουδών ως χρόνου ασφάλισης στο ΙΚΑ σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου παρέχει με εγκύκλιο που εξέδωσε προς τα υποκαταστήματα του Ιδρύματος η διοίκησή του.


Η εξαγορά μπορεί να γίνει για τη συμπλήρωση του χρόνου, που απαιτείται για την θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος ή την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης των ασφαλισμένων.

Συγκεκριμένα:

Τα πρόσωπα που μπορούν να ζητήσουν αναγνώριση του χρόνου σπουδών σαν συντάξιμου είναι όσοι φοίτησαν σε ανώτερες ή ανώτατες σχολές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό για την απόκτηση ενός μόνο πτυχίου καθώς και όσοι σπούδασαν σε μέσες επαγγελματικές σχολές, δημόσιες ή ιδιωτικές, που έχουν αναγνωριστεί από το κράτος μετά τη συμπλήρωση του 17ου έτους της ηλικίας τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η απόκτηση πτυχίου ή διπλώματος.

Οι μέσες επαγγελματικές σχολές θα ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθεί ο κατάλογος που

Επιχείρηση "τσίχλα" στο Σύνταγμα

Ένα μηχάνημα που... εξολοθρεύει τις τσίχλες έχει θέσει σε ισχύ ο δήμος Αθηναίων με στόχο να καθαρίσει την πόλη. Το συγκεκριμένο μηχάνημα, που ξεκολλάει 12 τσίχλες το λεπτό, παγώνει την τσίχλα και στη συνέχεια με ένα ειδικό υγρό τη διαλύει και τη ρευστοποιεί.


Η διαδικασία αυτή είχε ξεκινήσει πειραματικά από τη Βουκουρεστίου και τώρα επικεντρώνεται στο πρώτο διαμέρισμα της Αθήνας που συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο και τους περισσότερους

Τελευταία παράταση για τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ

Οι περίπου 20.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ που δεν πρόλαβαν να απογραφούν μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου και να ενταχθούν στο νέο σύστημα πληρωμής των συντάξεων, μπορούν να το κάνουν μέχρι τις 11 Μαρτίου.


Από εκεί και πέρα δεν θα υπάρξει άλλη παράταση.



Εγκαίνια χαμηλών τόνων στα νέα γραφεία της ΝΔ

Από σήμερα και επίσημα τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ θα είναι στην Λ. Συγγρού. Με μια τελετή χαμηλών τόνων τα εγκαίνια των νέων γραφείων θα γίνουν σήμερα το απόγευμα.Ακόμα δεν είναι γνωστό αν θα παραστούν τα παραδοσιακά ηγετικά στελέχη σ' αυτό το νέο ξεκίνημα. Πάντως από το περιβάλλον Καραμανλή μέχρι και τώρα δίνετε η εντύπωση ότι ο πρώην πρωθυπουργός το σκέφτεται αλλά δεν έχει αποφασίσει... τι θα κάνει το απόγευμα.

Τον Κ. Μητσοτάκη φυσικά δεν το περιμένει κανείς αφού οι σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού και ακόμα επιτίμου προέδρου της ΝΔ με την ΝΔ είναι σε μηδενικό σημείο. Ας σημειωθεί ότι η ΝΔ δεν

«Aπελευθέρωση» και για Βαρβάκειο, Ρέντη

Την άρση των γεωγραφικών περιορισμών στις εταιρείες εμπορίας φρούτων και λαχανικών αλλά και κρεάτων στις κεντρικές αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ζητάει η Κομισιόν, απειλώντας με ευρωδικαστήριο.


Μέχρι σήμερα, οι χονδρέμποροι σε αγορές λαχανικών ή κρεάτων μπορούν να εγκαθίστανται σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από τις κεντρικές αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Αυτός ο περιορισμός σύμφωνα με την Κομισιόν, αποτελεί πλεονέκτημα για τις εταιρείες που έχουν εγκατασταθεί εκεί μέχρι σήμερα και μειονέκτημα για τις νέες εταιρείες που θέλουν χώρο για να

Στο σκαμνί η Ελλάδα για τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης ΔΕΚΟ

Tην παραπομπή της Ελλάδας στο ευρωδικαστήριο αποφάσισε η Ε.Ε. καθώς δεν έχει τροποποιήσει το νόμο που επιτρέπει σε ιδιώτες να αποκτούν μόλις το 20% εταιρειών «στρατηγικής σημασίας» του Δημοσίου.


Σύμφωνα με την Ε.Ε. η νομοθετική διάταξη που υπάρχει στην Ελλάδα, περιορίζει την ικανότητα των πολιτών να αποκτούν μετοχές πάνω από 20% των παραπάνω εταιρειών (και κατά συνέπεια να συμμετέχουν στις αποφάσεις) εάν πρώτα δεν έχουν πάρει την έγκριση της επιτροπής αποκρατικοποιήσεων .

Η Ε.Ε. υποστηρίζει πως αυτή η διάταξη αντιτίθεται με την αρχή της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίου

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται

Συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία, παρά το γεγονός ότι οι προωθούμενες από την κυβέρνηση αλλαγές στις αστικές συγκοινωνίες αποτελούν από χθες το βράδυ νόμο του κράτους.


Στη σημερινή γενική συνέλευση, οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 4.30 το απόγευμα, στις 18, 21, 25 και 28 Φεβρουαρίου,

Ε.Ε.: Προθεσμία δύο μηνών για τα αστικά λύματα

Προθεσμία δύο μηνών δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, προκειμένου να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή οδηγία για την επεξεργασία αστικών λυμάτων. Εννέα αστικά κέντρα στην ελληνική επικράτεια εξακολουθούν να μην διαθέτουν τα αναγκαία συστήματα επεξεργασίας των αποβλήτων τους, παρά την προ τετραετίας σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.


Η υπόθεση αφορά στα μη επεξεργασμένα αστικά λύματα που ρίπτονται στην ανατολική Αττική (Μαρκόπουλο, Αρτέμιδα, Ραφήνα και Κορωπί), στη Νέα Μάκρη, στο Λιτόχωρο, στη Λευκίμμη, στην Έδεσσα και στα Μέγαρα.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι απέστειλε στις ελληνικές Αρχές προειδοποιητική επιστολή, επειδή εννέα ελληνικά αστικά κέντρα (άνω των 15.000 κατοίκων) εξακολουθούν να μην διαθέτουν συστήματα επεξεργασίας για τη συλλογή και επεξεργασία των

«Ναι» στην πετρελαιοκίνηση από το υπουργείο Υποδομών

Να δοθούν κίνητρα για υβριδικά αυτοκίνητα, καθώς και να επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εισηγείται το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Χάρη Τσιόκα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5».


«Έχουμε ήδη στείλει τις παρατηρήσεις μας στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο στηρίζει το πρόγραμμα. Έχουμε υποβάλει αυτή την πρόταση», είπε ο Χ. Τσιόκας αναφερόμενος στα υβριδικά αυτοκίνητα, ενώ όσον αφορά στο ενδεχόμενο να επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Μεταφορών είναι θετικό.

«Είναι θέματα για τα οποία πλέον έχουν ωριμάσει αυτές οι απόψεις, στέκουν επιστημονικά και περιβαλλοντικά. Θέλω να ξέρετε ότι το υπουργείο Μεταφορών δεν είναι αρνητικό. Βεβαίως, τον

Οι προτάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα σκουπίδια

Προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική κατέθεσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τα σχέδια κατασκευής. εργοστασίου βιολογικής ξήρανσης, δυναμικότητας 700 τόνων.


Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ δήλωσαν ότι επιδιώκεται η παράδοση της διαχείριση των σκουπιδιών σε ιδιώτες και υποστήριξαν ότι το εργοστάσιο ξήρανσης θα είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, υψηλό κόστος για τους πολίτες και θα ευνοεί έναν και μόνο εργολάβο.

Αντιπρότειναν την ολοκληρωμένη λειτουργία του υπάρχοντος εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης - κομβοστοποίησης, στα Άνω Λιόσια, τη δημιουργία δύο εργοστασίων μηχανικής ανακύκλωσης,

Γ.Παπακωνσταντίνου: Ο στόχος για αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας 50 δισ. ξεπερνά το Μνημόνιο

Η επιδίωξη είσπραξης 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, «δεν είναι μνημονιακός στόχος, γιατί ξεπερνά τα όρια του Μνημονίου που τελειώνει το 2013, αλλά γιατί ακόμα και αυτού του είδους οι στόχοι, και μέσα στο πλαίσιο του Μνημονίου, δεν έχουν την ίδια δεσμευτικότητα που έχουν άλλοι στόχοι, όπως ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος στα 17 δισ. ευρώ στο τέλος του 2011», ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.


Ακολούθως, ο υπουργός επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας πως στις 7 Ιουλίου του 2010, «έλεγε να κάνουμε τα έσοδα από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, μνημονιακή υποχρέωση».

Στον υπουργό απάντησε έντονα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανόλης Κεφαλογιάννης λέγοντας: «Πουθενά δεν έθεσε ο κ. Σαμαράς ζήτημα Μνημονίου. Είπε πως τα 50 δισ. ευρώ μπορούν να βρεθούν από εμπορική αξιοποίηση μικρού μέρους ακίνητης περιουσίας και πρόγραμμα

Πάνος Μπεγλίτης: «Ναι» στην αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας

Την πρόταση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, υπερασπίστηκε σήμερα με δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό “Real fm”.


Η αξιοποίηση αυτή, μπορεί να γίνει με μορφή ενός καλυμμένου ομολόγου, το οποίο θα δοθεί ως εγγύηση στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, προκειμένου η Ελλάδα να πάρει δάνειο με το οποίο θα ξεχρεώσει μέρος του δημόσιου χρέους.

Σύμφωνα με τον Πάνο Μπεγλίτη, η συνέχιση της συζήτησης σε ένα συγκεχυμένο περιβάλλον ελλοχεύει τον κίνδυνο να οδηγήσει σε απαξία την εμπορικά αξιοποιήσιμη περιουσία της χώρας και

Μολυσμένο με τοξικά μέταλλα το 10% του ρυζιού στην Κίνα

Η συγκομιδή ρυζιού στην Κίνα είναι μολυσμένη με βαριά τοξικά μέταλλα σε ποσοστό μέχρι και 10%, ως συνέπεια της γρήγορης βιομηχανικής ανάπτυξης της χώρας, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του κινέζικου Τύπου.


Το ρύζι αποτελεί τη βασική τροφή στην Κίνα, η οποία παράγει 200 εκατομμύρια τόνους ρυζιού ετησίως. Τεράστιες ποσότητες ρυζιού μολύνονται για χρόνια από μέταλλα όπως το κάδμιο, ωστόσο τίποτα δεν έχει γίνει για να προειδοποιηθεί ο πληθυσμός για τους κινδύνους, σύμφωνα με την κινεζική εβδομαδιαία επιθεώρηση «Νέος Αιώνας», η οποία επικαλείται επιστημονικές μελέτες που ξεκίνησαν το 2007.

Από όλα τα δημητριακά, το ρύζι απορροφάει περισσότερο κάδμιο, το οποίο έχει ανιχνευτεί στο νερό άρδευσης των ορυζώνων, μαζί με άλλα μέταλλα ορυχείων όπως μόλυβδο, κασσίτερο και χαλκό. «Τα βαρέα αυτά μέταλλα είναι τοξικά και μολύνουν την ατμόσφαιρα και τον υδροφόρο ορίζοντα, σε μεγάλο μέρος της κινέζικης επικράτειας. Πρόκειται για μια μόλυνση ολόκληρης της τροφικής

Αντίθετη η Ν.Δ. στο νομοσχέδιο για τα «κλειστά» επαγγέλματα

Την αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Γ. Μιχελάκης, επικαλούμενος την έκθεση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ).


"Εχουμε ένα κόλαφο για τον κ. Παπακωσταντίνου. Η ΟΚΕ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο ασαφές και κάνει λόγο για επανάληψη γενικών αρχών. Η ΟΚΕ επιβεβαιώνει τις θέσεις της ΝΔ για το νομοσχέδιο. Ο κ. Παπακωσταντίνου και το ΠΑΣΟΚ, πρέπει επιτέλους να σταματήσουν το κρυφτούλι και τις επικοινωνιακές πιρουέτες. Ήρθε η ώρα να πουν την αλήθεια. Η κυβέρνηση παραχωρεί σε μια πρωτοφανή έκταση νομοθετικές αρμοδιότητες σε γραφειοκράτες, αντικαθιστώντας τη Βουλή. Θέλουν εν λευκώ πληρεξούσιο, από τη Βουλή, σε γραφειοκράτες για να αποφασίζουν κατά το δοκούν και να μετατρέπουν το νόμο σε ακορντεόν", δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι δεν επιθυμεί να γίνει διάλογος και οδηγεί τη μία κοινωνική ομάδα σε σύγκρουση

Τα ποδήλατα ταξιδεύουν με το μετρό από 1η Μαρτίου

Από 1η Μαρτίου θα ξεκινήσει πιλοτικά η μεταφορά ποδηλάτων μέσα στους συρμούς του Μετρό. Ωστόσο, το μέτρο που αναμένουν εναγωνίως οι φίλοι του ποδήλατου, θα εφαρμοσθεί σε πολύ περιορισμένες ώρες και ημέρες και για συγκεκριμένο αριθμό ποδηλάτων σε κάθε βαγόνι..


Συγκεκριμένα, θα επιτρέπονται μόνο δύο ποδήλατα, στο τελευταίο βαγόνι κάθε συρμού, τις Τετάρτες, από τις 18:00 έως τη λήξη της βάρδιας, καθώς και τις Κυριακές, από τις 12:00 το μεσημέρι, έως τη λήξη της βάρδιας.

Η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου θα διαρκέσει 4 μήνες και στο τέλος Ιουνίου θα αξιολογηθεί η λειτουργικότητα του εν λόγω μέτρου για πολίτες και ποδηλάτες. Πάντως, σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο

Ψευδάργυρος κατά κρυολογήματος

Ο ψευδάργυρος, σε μορφή σιροπιού, χαπιών ή παστίλιας, μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματική θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα, μειώνοντας τη διάρκεια και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα. Ο ψευδάργυρος φαίνεται να δρα τόσο προληπτικά, απομακρύνοντας την πιθανότητα εκδήλωσης κρυολογήματος, όσο και θεραπευτικά, αν ληφθεί μόλις αρχίσουν να εκδηλώνονται τα συμπτώματα.


Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή παιδιατρικής Μινού Σινγκ του Μεταπτυχιακού Ινστιτούτου Ιατρικής Εκπαίδευσης και Έρευνας της Ινδίας, έκαναν συγκριτική αξιολόγηση 15 μελετών και κλινικών δοκιμών που αφορούσαν 1.360 άτομα, τα αποτελέσματα της οποίας (μετα-ανάλυση) δημοσίευσαν στην ιατρική επιθεώρηση The Cochrane Library, σύμφωνα με το BBC και τους NewYorkTimes.

Η ιδέα ότι ο ψευδάργυρος μπορεί να είναι αποτελεσματικός, ξεκίνησε από μια αμφισβητούμενη μελέτη του 1984, η οποία έδειξε ότι μπορεί να μειώνει τη διάρκεια του κρυολογήματος. Ακολούθησαν άλλες μελέτες με αντικρουόμενα συμπεράσματα, ενώ προτάθηκαν διάφορες βιολογικές ερμηνείες του φαινομένου, χωρίς να έχει υπάρξει ομοφωνία. Πάντως, φαίνεται πως ο

ΥΠΟΙΚ: Δικαίωμα υπογραφής και σε μη επιβλέπων μηχανικό

Δεκτό θα γίνεται πλέον από τις εφορίες, ο Τελικός (Προσωρινός) Πίνακας να υπογράφεται από άλλον μηχανικό πέραν του επιβλέποντα, ο οποίος αναλαμβάνει την ευθύνη των όσων αναγράφονται στους υποβαλλόμενους πίνακες.


Όπως αναφέρει η σχετικό ΠΟΛ του υπουργείου Οικονομικών, ο λόγος για αυτή την αλλαγή είναι ότι πολλές φορές έχουν παρατηρηθεί προβλήματα σχετικά με τον επιβλέποντα μηχανικό, όπως το ότι

24ωρη απεργία στο «Alter»

Απεργία πραγματοποιούν από τις 6 το πρωί οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό «Alter».


Οι τεχνικοί και δημοσιογράφοι, που εργάζονται στο σταθμό διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση

Ιερώνυμος: Τρίζει ο κοινωνικός ιστός

Δημόσια αποδοκίμασε χθες ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την παρέμβαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Π. Ψωμιάδη, στην τελετή θεμελίωσης ξενώνα φιλοξενίας συγγενών καρκινοπαθών σε οικόπεδο της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.


Ο Π. Ψωμιάδης σημείωσε ότι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διαδέχτηκε «έναν άλλο χαρισματικό ηγέτη, τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο» και κάλεσε την Εκκλησία «να μην παραμένει βουβή» και «να βγει μπροστά» για να ξαναφέρει την ελπίδα στους πολίτες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

«Δεν μου λείπει το θάρρος, κύριε Ψωμιάδη. Μιλάω εκεί που πρέπει και όταν πρέπει», είπε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και προέτρεψε με νόημα όσους έχουν κάποιο ταλέντο να μην το

Υποχώρηση Ρέππα: Πταίσμα η μη ακύρωση εισιτηρίων

Σε πταίσμα από πλημμέλημα μετατρέπει την ποινή για όσους δεν ακυρώνουν εισιτήριο, η νέα τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών, Δ. Ρέππας. Το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και την Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή.


Ο υπουργός Υποδομών υποχώρησε όσον αφορά στο θέμα της ποινικοποίησης της μη πληρωμής εισιτηρίου. Έτσι πλέον, δεν υπάρχει θέμα φυλάκισης και το σχετικό αδίκημα θα τιμωρείται με κράτηση ή πρόστιμο, ενώ η ποινική δίωξη θα ασκείται ύστερα από έγκληση.

Ακόμη, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναδιατύπωσε σχετικό άρθρο, έτσι ώστε να ορίζεται σαφώς ότι όλες οι εταιρείες του ΟΑΣΑ διέπονται από το ίδιο καθεστώς του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ σε ότι αφορά αναθέσεις και συμπράξεις για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

«Το στοιχειωμένο δέντρο» την Κυριακή στην Πλάκα

΄Ενα μαγεμένο δέντρο στοιχειώνει κάθε εκατό χρόνια. Όποιος περάσει τότε από μπροστά του μεταμορφώνεται! Ο Καραγκιόζης αναλαμβάνει δράση… και η συνέχεια επί της σκηνής την Κυριακή στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης.


Παράσταση: «Το στοιχειωμένο δέντρο»

Με τον καραγκιοζοπαίκτη Μιχάλη Ταυλάτο

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ώρα έναρξης: 11.30 π.μ.

Πως θα κάνετε την απόσυσρση

Με καθυστέρηση αρκετών εβδομάδων εκδόθηκε η υπουργική απόφαση για την απόσυρση των παλαιών Ι.Χ.. Στις αλλαγές σε σύγκριση με την αρχική παρουσίαση, προβλέπεται η εκχώρηση του δικαιώματος απόσυρσης από τον ιδιοκτήτη Ι.Χ. σε κάποιον τρίτο. Η σχετική διαδικασία θα ολοκληρώνεται, σύμφωνα με το υπουργείο, κατά μέσο όρο σε 17 μέρες ενώ τα προς απόσυρση Ι.Χ. θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει και τα τέλη κυκλοφορίας του 2011. Δείτε αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να αποσύρετε το Ι.Χ. σας καθώς και το όφελος που θα αποκομίσετε.


Την ευκαιρία να επωφεληθούν από τη ρύθμιση έχουν μόνο οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. με άδεια κυκλοφορίας που έχει εκδοθεί μέχρι 31.12.1998, έχοντας ταυτόχρονα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του 2011. Αυτονόητο είναι ότι αυτά δεν θα ζητηθούν από όσους ακινητοποίησαν το Ι.Χ. τους τον τελευταίο χρόνο, οι οποίοι θα πρέπει να φέρουν τη σχετική βεβαίωση. Τα προς απόσυρση Ι.Χ. θα πρέπει να διαθέτουν όλα τα μηχανικά μέρη και όλα τα στοιχεία του αμαξώματός τους.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ η μείωση θα έχει ως εξής:

1.μέχρι και 900 κυβικά εκατοστά, τα Ι.Χ. απαλλάσσονται από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης για εργοστασιακή αξία μέχρι και 6.000 ευρώ

2.από 901 μέχρι και 1.400 κυβικά εκατοστά, τα Ι.Χ. απαλλάσσονται από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης για εργοστασιακή αξία μέχρι και 8.000 ευρώ

3.από 1.401 μέχρι και 1.600 κυβικά εκατοστά, τα Ι.Χ. απαλλάσσονται από το 65% του

Ο καιρός στις 16.02.2011

Παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο, με ένταση των φαινομένων από το βράδυ στα βορειοδυτικά περιμένουμε την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 ως 9 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 5 ως 15 στη Δυτική Ελλάδα, από 7 ως 12 βαθμούς στην Κεντρική, από 6 έως 14 στη Νότια Ελλάδα και από 6 ως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Νοτιοανατολικό και Βόρειο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μπ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά