www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Γ.Παπακωνσταντίνου: Ο στόχος για αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας 50 δισ. ξεπερνά το Μνημόνιο

Η επιδίωξη είσπραξης 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, «δεν είναι μνημονιακός στόχος, γιατί ξεπερνά τα όρια του Μνημονίου που τελειώνει το 2013, αλλά γιατί ακόμα και αυτού του είδους οι στόχοι, και μέσα στο πλαίσιο του Μνημονίου, δεν έχουν την ίδια δεσμευτικότητα που έχουν άλλοι στόχοι, όπως ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος στα 17 δισ. ευρώ στο τέλος του 2011», ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.


Ακολούθως, ο υπουργός επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας πως στις 7 Ιουλίου του 2010, «έλεγε να κάνουμε τα έσοδα από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, μνημονιακή υποχρέωση».

Στον υπουργό απάντησε έντονα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανόλης Κεφαλογιάννης λέγοντας: «Πουθενά δεν έθεσε ο κ. Σαμαράς ζήτημα Μνημονίου. Είπε πως τα 50 δισ. ευρώ μπορούν να βρεθούν από εμπορική αξιοποίηση μικρού μέρους ακίνητης περιουσίας και πρόγραμμα
αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν άμεσα, σύγχρονες μορφές προχρηματοδότησης, το λεγόμενο bridge financing, για τη μείωση του χρέους. Αυτό δεν συνιστά ξεπούλημα, σε αντίθεση με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη Νέα Υόρκη. Ο υπουργός ψεύδεται εντός του Κοινοβουλίου - και δεν είναι η πρώτη φορά", είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Εμείς δεν ξεκινάμε κακόπιστα, δεν λέμε πως θέλατε να τα ξεπουλήσετε», απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε: «Λέμε, όμως, πως κάποιος που λέει πως θα φέρει 50 δισ. από την ακίνητη περιουσία χωρίς να λαμβάνει άλλα μέτρα, καθιστά το μέτρο αυτό, μνημονιακή υποχρέωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: