www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Αίγυπτος: Στο φως 14 ελληνορωμαϊκοί τάφοι

Στο φως ήρθαν 14 ελληνορωμαϊκοί τάφοι που χρονολογούνται τον τρίτο αιώνα π.Χ. μετά από ανασκαφές Αιγυπτίων αρχαιολόγων σε περιοχή όπου έχει προγραμματιστεί να δημιουργηθεί κέντρο νεότητας.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου Πολιτισμού, οι τάφοι εντοπίστηκαν στην όαση Μπαχαρίγια, η οποία βρίσκεται 300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Καΐρου.

Μεταξύ των 14 ελληνορωμαϊκών τάφων είναι και αυτός μιας γυναικείας μούμιας ύψους 97 εκατοστών, που ήταν καλυμμένος με κοσμήματα.

«Προηγούμενες έρευνες αποκάλυψαν τέσσερις ανθρωποειδείς μάσκες φτιαγμένες από γύψο, ένα κομμάτι χρυσό διακοσμημένο με γκραβούρες των τεσσάρων γιων του Χόρους (Ωρος), μια συλλογή νομισμάτων, καθώς και πήλινα και γυάλινα αγγεία», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου, που επικαλείται τον γενικό γραμματέα του ανωτάτου συμβουλίου αιγυπτιακών αρχαιοτήτων Ζαχί Χαουάς.
naftemporiki

Υγιεινά σνακ

Επειδή το τσιμπολόγημα είναι η αγαπημένη συνήθεια των περισσοτέρων, σας προτείνω 20 επιλογές τροφίμων , τα οποία μπορείτε να καταναλώνετε ενδιάμεσα από τα γεύματα.

Αυτά τα σνακ είναι χαμηλά σε θερμίδες αλλά παράλληλα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά!


1. Φρέσκο φρούτο εποχής και 1 ποτ. γάλα 0%

2. 2 κρακερς σικάλεως με Κατίκι Δομοκού

3. 2 πολύσπορα κριτσίνια με cottage cheese

4. 50γρ. παστέλι με μέλι

5. 100γρ γιαούρτι 2 % με σπιτική μαρμελάδα ή λίγο γλυκό κουταλιού

6. 10 αμύγδαλα ωμά ανάμεικτα με λίγες σταφίδες και αποξηραμένα κράνα

7. Μπαστουνάκια καρότου και αγγουριού

8. 2 ρυζογκοφρέτες με μέλι

9. 1 φέτα ψωμί σικάλεως με 30γρ. ανθότυρο

10. 1 κριθαρένιο παξιμάδι με τριμμένη ντομάτα και ρίγανη

11. 1 μικρό βραστό καλαμπόκι

12. 1 μικρή ψητή ή βραστή πατάτα με γιαούρτι ή cottage cheese

13. 2 μπισκότα ολικής αλέσεως και 1 κούπα πράσινο τσάι

14. 1 σούπα (έτοιμη) ( knorr) με 2 φρυγανιές

15. 1 μήλο κομμένο σε ροδέλες με λίγο φυστικοβούτυρο

16. 1 μπολ κουάκερ με τριμμένο μήλο, μέλι και κανέλα

17. 1 ποτ αριάνι (ξυνόγαλο) και 1 παξιμάδι

18. Τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως , τυρί άπαχο και ντομάτα

19. Ζελέ με φρούτα

20. 1 μπάρα δημητριακών

Στάση εργασίας στις 14/04 κάνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 14 Απριλίου αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.Η στάση θα γίνει από τις από τις 11 π.μ. μέχρι το τέλος του ωραρίου και παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Αριστοτέλους 17 - Αθήνα).

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του ασφαλιστικού τους ταμείου, του ΟΠΑΔ-ΤΥΚΚΥ και «απαιτούν την άμεση αντιμετώπιση όλων των οξυμένων προβλημάτων του».

Οι πωλητές λαϊκών αγορών θα αποκλείσουν το υπουργείο Οικονομικών

Οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά πάντως την Τετάρτη.Σε αποκλεισμό του Υπουργείου Οικονομικών θα προχωρήσουν την Τρίτη στις 9 το πρωί οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων που είναι και πωλητές λαϊκών αγορών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δημιουργία αγροτών «δύο ταχυτήτων με τις αποφάσεις της κυβέρνησης», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών.


Η Ομοσπονδία αντιδρά στην τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων και στο λογιστικό προσδιορισμό καθώς εκτιμά ότι τα μέτρα αυτά θα επιφέρουν αύξηση του καλλιεργητικού κόστους παραγωγής κατά 15% έως 20% που μαζί με την αύξηση του ΦΠΑ θα οδηγήσουν σε αύξηση της τιμής των προϊόντων κατά 30% σε βάρος των καταναλωτών.

Την Τετάρτη 14 Απριλίου οι παραγωγοί πωλητές θα προχωρήσουν σε γενική πανελλαδική απεργία και θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και πορεία προς τη Βουλή.
newsit

To νέο λειτουργικό της Apple σε δράση!

H Apple πρόσφατα παρουσίασε τα κυριότερα χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού, iPhone OS!


Το νέο λειτουργικό αυτό θα «τρέχει» στο iPhone, το iPod Touch και στο iPad και θα διαθέτει πολλά νέα χαρακτηριστικά.

Μέσα σε αυτά είναι η δυνατότητα multitasking δηλαδή η παράλληλη εκτέλεση εφαρμογών στο παρασκήνιο, οι φάκελοι προγραμμάτων που πλέον ο χρήστης μπορεί να ομαδοποιεί τις εφαρμογές του σε ένα μέρος για να μην γίνεται πανικός στο Home καθώς και μια νέα διαφημιστική πλατφόρμα για κινητές συσκευές με την οποία η Apple

Η Βουλή καλεί πολιτικά πρόσωπα για το σκάνδαλο Siemens


Κατά την πρεμιέρα των εργασιών της Επιτροπής μετά τις διακοπές του Πάσχα, τα μέλη της αποφάσισαν να ξεκινήσει η ακρόαση των συναδέλφων τους πολιτικών στη Βουλή.


Ανοίγει ο φάκελος των καταθέσεων των πολιτικών προσώπων που το όνομα τους ενεπλάκη στο σκάνδαλο της Siemens, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Κατά την πρεμιέρα των εργασιών της Επιτροπής μετά τις διακοπές του Πάσχα, τα μέλη της αποφάσισαν να ξεκινήσει η ακρόαση των συναδέλφων τους πολιτικών στη Βουλή, κάτι που αναμένεται να γίνει από την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ, την αντίδραση των μελών της Εξεταστικής προκάλεσε μια επιστολή που τους έστειλε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης, με την οποία τους επισημαίνει

Ανακαλύφθηκε ο κοντινότερος στη Γη «σκοτεινός ήλιος»

Το άστρο είναι τόσο κρύο που τυχόν παρατηρητές σε ένα πλανήτη σε τροχιά γύρω από αυτό, θα έβλεπαν έναν «σκοτεινό ήλιο» στον έναστρο ουρανό της «μέρας» τους.

Ένα αχνό ουράνιο σώμα, σε απόσταση μικρότερη από δέκα έτη φωτός από τη Γη, το οποίο ανακαλύφθηκε από διεθνή επιστημονική ομάδα, φαίνεται πως είναι ο πιο κοντινός στον πλανήτη μας «σκοτεινός ήλιος», δηλαδή καφέ «νάνος», που έχει ποτέ βρεθεί. Είναι η πρώτη φορά μετά το 1947 που οι αστρονόμοι ανακαλύπτουν ένα νέο άστρο-ήλιο τόσο κοντά στη Γη. Οι ερευνητές δεν αποκλείουν ότι υπάρχουν και άλλα τέτοια σκοτεινά άστρα ακόμα πιο κοντά στη Γη.

Το άστρο είναι τόσο κρύο που τυχόν παρατηρητές σε ένα πλανήτη σε τροχιά γύρω από αυτό, θα έβλεπαν έναν «σκοτεινό ήλιο» στον έναστρο ουρανό της «μέρας» τους. Η ανακάλυψη, μετά από

Εξαιρούν από ασκήσεις στο Αιγαίο τις περιοχές που η Άγκυρα θεωρεί αποστρατικοποιημένες

Η Ελλάδα με μία πρωτοφανή απόφαση, εμφανίζεται να δέχεται de facto τις τουρκικές θέσεις για αποστρατικοποίηση σειράς νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και εξαιρεί από τις προσεχείς αεροναυτικές ασκήσεις, τρεις περιοχές τις οποίες η Τουρκία θεωρεί αποστρατικοποιημένες, όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του defencenet.gr από το ΓΕΕΘΑ. Είναι περιοχές για τις οποίες η Άγκυρα επανειλημμένα έχει εκδώσει αντι-ΝΟΤΑΜ με την αιτιολογία ότι οι περιοχές αυτές δεν πρέπει να περιλαμβάνονται στις ελληνικές στρατιωτικές ασκήσεις γιατί είναι αποστρατικοποιημένες περιοχές βάσει των Συνθηκών του 1914 και του 1923.


Οι περιοχές αυτές οι οποίες μας έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν είναι η περιοχή μεταξύ Ίμβρου-Σαμοθράκης-Αγ.Όρους-Λήμνου, η περιοχή μεταξύ Χίου-Σάμου, και η περιοχή μεταξύ Ικαρίας-Φούρνων-Μυκόνου (GE/GK/GP).

Για την τελευταία περιοχή η Άγκυρα έχει εκδώσει ΝΟΤΑΜ στις 4 Ιανουαρίου με την οποία δεσμεύουν παράνομα για αεροναυτικές ασκήσεις και για ένα (!) ολόκληρο χρόνο την περιοχή

Δύο παραβάσεις του FIR και τρεις παραβιάσεις του ΕΕΧ από την τουρκική Αεροπορία

Το δίκτυο των ραντάρ του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της ΠΑ εντόπισαν σήμερα12 Απριλίου, 2 σχηματισμoύς αποτελούμενους από 10 συνολικά τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 3 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, ενώ 2 από αυτά ήταν οπλισμένα.
defencenet

Διαμαρτύρονται οι πρατηριούχοι για τους φορολογικούς ελέγχους

Ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων λιανικής από τα πρατήρια υγρών καυσίμων ξεκίνησαν σήμερα οι φορολογικές αρχές, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, η οποία διαμαρτύρεται για εκβιασμό του κλάδου.


Η ΟΒΕ επισημαίνει ότι οι αποδείξεις εκδίδονται μόνο για όσους καταναλωτές το ζητήσουν και δεν έχουν φορολογική αξία γιατί οι φόροι οριστικοποιούνται τεκμαρτά με την αγορά των καυσίμων.

«Η πρακτική εντυπωσιασμού των καταναλωτών και απειλών προς τους βενζινοπώλες μας βρίσκει εντελώς αντίθετους γιατί δεν αποβλέπει σε καμιά δίωξη της φοροδιαφυγής ή του

Ηγέτης του Επαναστατικού Αγώνα ο Μαζιώτης

Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των έξι.


Οι έξι κατηγορούμενοι προσήχθησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί στην Εισαγγελία, κάτω απο αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Χρησιμοποιήθηκαν έξι τζιπ της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς ο καθένας ήταν μόνος του σε κάθε αυτοκίνητο, ενώ έξω και γύρω από την Εισαγγελία ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 100 φίλοι και συγγενείς τους, οι οποίοι με την άφιξη των έξι συλληφθέντων φώναζαν συνθήματα.

Η δίωξη σε βάρος τους αφορά τα κακουργήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού και με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο σε ανθρώπους ή

Βγήκε από το νοσοκομείο ο υπουργός εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος

Εξιτήριο από το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ πήρε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.

Κατά την αναχώρησή του από το νοσοκομείο ο κ. Λοβέρδος ευχαρίστησε τόσο τους γιατρούς του νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, όσο και τους συναδέλφους στη Βέροια και τη Νάουσα, οι οποίοι όπως είπε, έκαναν ό,τι πέρναγε από το χέρι τους.

«Έγινα καλά, αλλά χρειάζεται να προσέχω λίγο από δω και μπρος», ανέφερε ο υπουργός, ευχαριστώντας πολίτες και ΜΜΕ για το ενδιαφέρον τους και πρόσθεσε: «Αύριο θα πάω στο υπουργείο γιατί τα προβλήματα δεν περιμένουν».
naftemporiki

Β΄κατηγορίας βιβλία για τους πρατηριούχους από 1η Μαΐου 2010

Από 1η Μαΐου οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων, για την εμπορία βενζίνης και πετρελαίου, εντάσσονται στο σύστημα τήρησης βιβλίων Β' κατηγορίας, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

"Άτοπα τα σενάρια περί διαγραφών"

Εκτός τόπου και χρόνου χαρακτήρισε τα σενάρια περί διαγραφών, ο βουλευτής του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84. "Δε νομίζω ότι η ΝΔ στη φάση που είναι έχει το περιθώριο να συζητά για διαγραφές", τόνισε ο κ Μητσοτάκης, μετά τις αναφορές Σαμαρά στην ΚΕ του κόμματος ότι είναι κομμένοι όσοι πλήγωσαν την παράταξη και την έμμεση αναφορά στη Ντόρα Μπακογιάννη για συμπεριφορές πολιτικού εγωϊσμού.


"Η ΝΔ είναι ένα ανοιχτό κόμμα. Αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ο Αντώνης Σαμαρας. Είναι θετικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις εντός του κόμματος αλά όχι να γίνονται αυτοσκοπός τεχνητής διαφοροποίησης", δήλωσε επίσης στο σταθμό μας ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.
athina984

Οι τηλεφωνικοί θάλαμοι επιστρέφουν με... Ιντερνετ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, στη Γαλλία εισέρχονται στην εποχή του Ιντερνετ. Ο λόγος για τους τηλεφωνικούς θαλάμους του μέλλοντος, τουλάχιστον όπως βλέπει το μέλλον στο Παρίσι η Οrange- France Τelecom, οι οποίοι λειτουργούν κατά κάποιον τρόπο σαν ένα γιγάντιο smartphone: διαθέτουν οθόνη αφής, πρόσβαση (δωρεάν) στο Ιντερνετ και εφαρμογές.

Το κόστος χρήσης τους είναι το ίδιο με αυτό των παλιών τηλεφωνικών θαλάμων, 49 λεπτά τα τρία λεπτά συνομιλίας με σταθερά τηλέφωνα εντός της γαλλικής επικράτειας, 99 λεπτά για συνομιλία με κινητά.

Οι νεωτερισμοί

Ο αληθινός νεωτερισμός των νέων θαλάμων, εκτός από την οθόνη αφής, είναι η σύνδεση με το Ιντερνετ. Είναι δωρεάν για ένα χρονικό διάστημα 10 λεπτών και προς το παρόν περιορίζεται στα e-mail και τους τοπικούς ενημερωτικούς ιστότοπους. Ομως επιτρέπει επίσης

Στο "σφυρί" ελληνικά αρχαία από την βρετανική κυβέρνηση

Βγήκαν παράνομα από την χώρα μας και τώρα θα βγουν σε πλειστηριασμό από την βρετανική κυβέρνηση.


Δεκάδες αρχαιότητες που έχουν εξαχθεί, παρανόμως από τη χώρα μας, ενδέχεται να βρίσκονται μεταξύ των 1.000 αντικειμένων που βγάζει σε πλειστηριασμό η βρετανική κυβέρνηση, προκειμένου να αποπληρωθούν τα χρέη προς την Εφορία του αρχαιοκάπηλου Ρόμπιν Σάιμς -γνωστού από την υπόθεση της Σχοινούσας.

Σύμφωνα με τα “ΝΕΑ” η χώρα μας, όμως, μόλις τώρα ξεκινά τις διαδικασίες για να ασκήσει, εάν χρειαστεί, τα νόμιμα δικαιώματά της.

«Μετά βεβαιότητος υπάρχουν και αρχαιότητες που παρανόμως έχουν εξαχθεί από τη χώρα μας, όπως και αντικείμενα από την Αίγυπτο και τη Μέση Ανατολή. Μόνο οι Ιταλοί γνωρίζουν ποιες και πόσες

Πλήρης διάρρηξη σχέσεων Α.Σαμαρά και Ν. Μπακογιάννη - Θα την διαγράψουν ή θα αποχωρήσει;

Στον δρόμο που οδηγεί στο οριστικό διαζύγιο φαίνεται ότι βρίσκονται Αντώνης Σαμαράς και Ντόρα Μπακογιάννη. Φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου η διαγραφή ή η αποχώρηση (αν και το δεύτερο είναι πολύ δύσκολο και δεν το επιθυμεί η ίδια) της Ντόρας Μπακογιάννη από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς οι σχέσεις των δύο πλευρών δεν είναι απλώς «τυπικές» είναι μηδενικές με ότι μπορεί να περιλαμβάνει η λέξη «μηδενικές».

 Στενός συνεργάτης της πρώην υπουργού Εξωτερικών σχολιάζοντας στο defencenet.gr την φράση του Αντώνη Σαμαρά, "Όσοι έχουν πληγώσει την παράταξη δεν έχουν θέση στο κόμμα", είπε: "Σε αυτή την περίπτωση ο πρώτος που πρέπει να αποχωρήσει από το κόμμα είναι ο Αντώνης Σαμαράς" εννοώντας την αποχώρησή του το 1993 και την πτώση της τότε κυβέρνησης της Ν.Δ.


Δεν αποκλείεται μάλιστα το επόμενο χρονικό διάστημα να δούμε την Ντόρα Μπακογιάννη να συμμετέχει σε μία κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» από προσωπικότητες όλων των πολιτικών χώρων.

Έτσι ή αλλιώς το πολιτικό σκηνικό στην χώρα είναι βέβαιο ότι οδεύει προς ολική ανακατάταξη.

Ακόμα και σε ότι αφορά το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, η κυβερνητική εξουσία και το γεγονός ότι δεν έχει φανεί κάποιο αντίπαλο δέος στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, δίνει μία εικόνα ηρεμίας. Αλλά αυτή είναι μόνο η βιτρίνα.

Η θύελλα που έρχεται με τα οικονομικά μέτρα που γράφουμε σε άλλο σημείο θα είναι τέτοια που θα συμπαρασύρει πολλά και πολλούς...
defencenet

Nέα έφοδος της αστυνομίας σε σπίτι στη Ν.Φιλαδέλφεια

Νέα έφοδος της αστυνομίας σε σπίτι σε Νέα Φιλαδέλφεια σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό του οπλοστασίου του «Επαναστατικού Αγώνα». Στον εισαγγελέα οδηγούνται εν τω μεταξύ οι έξι συλληφθέντες. Λίγο μετά τις 10:00 άρχισε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η επιχείρηση μεταφοράς τους από τη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, και στο σπίτι στην οδό Πίνδου 35 στη Νέα Φιλαδέλφεια τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. είναι σημαντικά. Όπως έγινε γνωστό, δεν εντοπίστηκαν όπλα ή εκρηκτικά, ωστόσο βρέθηκαν είδη μεταμφίεσης, συσκευές για την αλλοίωση της φωνής και διάφορα άλλα αντικείμενα, τα οποία μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της

Ελπιδοφόρα ανακάλυψη γονιδίων που σχετίζονται με τις νεφροπάθειες

Στην ανακάλυψη 20 γονιδίων που σχετίζονται με την νεφροπάθεια και μπορεί στο μέλλον να οδηγήσουν σε επαναστατικές θεραπείες προχώρησε διεθνής ερευνητική ομάδα.


Η χρόνια νεφροπάθεια επηρεάζει περίπου έναν στους δέκα ενηλίκους και μπορεί να απαιτήσει μέχρι και μεταμόσχευση οργάνου.

Τα γονίδια που εντοπίστηκαν, ελέγχουν διάφορες λειτουργίες των νεφρών, όπως το φιλτράρισμα του αίματος από περιττές ουσίες. Οι ερευνητές, στην εργασία τους που δημοσίευσαν στο περιοδικό «Nature Genetics», σύμφωνα με το BBC, κάνουν λόγο για σημαντική ανακάλυψη.

Η χρόνια νεφροπάθεια είναι μια μακρόχρονη ασθένεια, κατά την οποία τα νεφρά σταδιακά χάνουν τη