www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

To νέο λειτουργικό της Apple σε δράση!

H Apple πρόσφατα παρουσίασε τα κυριότερα χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού, iPhone OS!


Το νέο λειτουργικό αυτό θα «τρέχει» στο iPhone, το iPod Touch και στο iPad και θα διαθέτει πολλά νέα χαρακτηριστικά.

Μέσα σε αυτά είναι η δυνατότητα multitasking δηλαδή η παράλληλη εκτέλεση εφαρμογών στο παρασκήνιο, οι φάκελοι προγραμμάτων που πλέον ο χρήστης μπορεί να ομαδοποιεί τις εφαρμογές του σε ένα μέρος για να μην γίνεται πανικός στο Home καθώς και μια νέα διαφημιστική πλατφόρμα για κινητές συσκευές με την οποία η Apple
μπαίνει στην αγορά της διαδικτυακής διαφήμισης.

Επίσης έκανε και μερικές αλλαγές στην εφαρμογή αποστολής/λήψης e-mail η οποία πλέον θα εμφανίζει σε μια οθόνη όλα τα e-mail από όλους τους λογαριασμούς σας χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να βγαίνετε και να ξαναμπαίνετε και επιτέλους υπάρχει η δυνατότητα ομαδοποίησης των mail.

Τέλος μερικά ακόμη χαρακτηριστικά και νέες δυνατότητες που ανακοινώθηκαν/ανακαλύψαμε κατά τη δοκιμή της πρώτης δοκιμαστικής έκδοσης είναι το iBooks που πρόκειται για μια εφαρμογή ανάγνωσης βιβλίων μέσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο της Apple που εγκαινιάστηκε με την παρουσίαση του iPad.

Το Ελληνικό Voice Control που πλέον υποστηρίζει ελληνικές φωνητικές εντολές για κλήση τηλεφωνικών επαφών, λειτουργία του iPod αλλά και εκφώνηση ελληνικών ονομάτων.

Δημιουργήθηκε ένας μετρητής χαρακτήρων στα SMS και πολλές ακόμα αλλαγές που σιγά σιγά τις ανακαλύπτουμε.

Λέγεται οτι το iPhone OS 4.0 έχει περισσότερα από 100 νέα χαρακτηριστικά ενώ θα περιμένουμε να το πάρουμε στα χέρια μας το καλοκαίρι για όσους έχουν iPhone 3GS καθώς και για τις 2 τελευταίες γενιές του iPod Touch. Στο iPhone 3G, δεν θα υπάρχουν όλα τα νέα χαρακτηριστικά, με σημαντικότερη ίσως απώλεια την υποστήριξη multitasking.

Στο παρακάτω video βλέπουμε το νέο λειτουργικό σε δράση!

http://www.youtube.com/watch?v=I56Zi7cNK30&feature=player_embedded
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: