www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Καλαμάτα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από περίπου μισή ώρα στην Καλαμάτα. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 24 χλμ ΒΔ της Καλαμάτας και το εστιακό βάθος στα 30 χλμ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί

Ουρές στα βενζινάδικα ενόψει της απεργίας

Πανικό προκάλεσε η ανακοίνωση των εργαζομένων στα διυλιστήρια ότι από αύριο,Τρίτη, ξεκινούν απεργία διαρκείας και ήδη έχουν σχηματιστεί ουρές στα πρατήρια βενζίνης.

Αν και οι πρατηριούχοι διαβεβαίωσαν ότι υπάρχουν αποθέματα μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, αυτό δεν

Στρατηγική αναδιάρθρωση της Media Markt


Σε στρατηγική αναδιάρθρωση του δικτύου καταστημάτων, δεδομένης της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης, ανακοίνωσε πως προχωρά ο όμιλος Media Saturn, στον οποίο ανήκουν και τα καταστήματα Media Markt.


Με άξονα τα παραπάνω, τρία νέα καταστήματα προστίθενται στο δίκτυο της Media Markt. Πρόκειται για τα καταστήματα της Λ. Συγγρού στην Καλλιθέα, της Λ. Μαραθώνος στο Γέρακα και της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, τα οποία λειτουργούσαν κάτω από την επωνυμία Saturn.

Στo πλαίσιo προσαρμογής του δικτύου στα νέα δεδομένα, τα καταστήματα του Φαλήρου, του Saturn Σταθμού Λαρίσης και του Saturn Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, θα διακόψουν τις εργασίες τους, ενώ

Τις επόμενες ημέρες το ειδικό τέλος για τα ακίνητα


Στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης θα αρχίσουν πιθανότατα να αποστέλλονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, τα πρώτα σημειώματα που αφορούν το ειδικό τέλος ακινήτων.

Αυτό ανέφερε ο Διευθυντής Πωλήσεων της επιχείρησης Ευάγγελος Καρακατσάνης, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Υπενθύμισε ακόμη πως εξαιρείται το 35% των κοινόχρηστων χώρων των ξενοδοχείων και απαλλάσσονται όσοι έχουν βιομηχανικό τιμολόγιο και αγροτική κτηνοτροφική χρήση. Διευκρίνισε πως αν υπάρχει κάποια βιομηχανία που δεν έχει απαλλαγεί από το τέλος, μπορεί να πάει στην αρμόδια ΔΟΥ και να της επιστραφούν τα χρήματα αφού προσκομίσει πιστοποιητικό. Επίσης ανέφερε ότι υπόχρεος για την

Νέα στοιχεία για τους ληστές με τα Καλάσνικοφ


Νέα στοιχεία για τους ληστές με τα Καλάσνικοφ περιήλθαν στα χέρια των αρχών, μετά την προσαγωγή τριών ατόμων, που ανακρίνονται στην Ασφάλεια Αττικής ως φερόμενα μέλη της συμμορίας.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στο Κορωπί ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Mercedes, το οποίο φέρονται ότι είχαν εγκαταλείψει εκεί οι προσαχθέντες.


Το αυτοκίνητο είχε αφαιρεθεί από το σπίτι αλλοδαπής διπλωματικής υπαλλήλου στη Γλυφάδα, η οποία είχε πέσει θύμα ληστείας και κακοποίησης

Σε τροχιά κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι στα λιμάνια


Δυναμικές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία, που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση.

Οι διοικήσεις της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και της Ενωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ συνεδριάζουν το πρωί της Τρίτης προκειμένου να καθορίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων τους.
Σε ανακοίνωσή τους, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις χαρακτηρίζουν το πολυνομοσχέδιο «έκτρωμα» και τονίζουν, ότι η

΄Εκκληση τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών για συστράτευση


Έκκληση προς τις πολιτικές, κοινωνικές και πνευματικές δυνάμεις της χώρας για «συστράτευση και συνεννόηση» πάνω στα μείζονα θέματα του λαού και της χώρας, απευθύνει εκ νέου - με ομόφωνο ψήφισμα της χθεσινής Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης της - η Ενωση των Ελλήνων τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών.

Τονίζει ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα λεπτό πλέον, «στο βωμό των όποιων σκοπιμοτήτων, των όποιων ιδεολογικών εμμονών, των όποιων λογικών αντιπαραθέσεων και των όποιων φιλοδοξιών».

Παράλληλα η Ένωση, μαζί με το ψήφισμά της, το οποίο θεωρεί ως συνέχεια σχετικού διαβήματός της προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στις 29 Μαρτίου του 2011, έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή που είχε αποστείλει τότε, ο Πρόεδρός της Κ. Πυλαρινός, στον Κάρολο Παπούλια, με την οποία του ζητούσε «να απαιτήσει από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνηση εθνικής ενότητας και σωτηρίας, υπό την προεδρία του έχοντος την

Πέντε μήνες φυλάκιση με αναστολή στην 33χρονη που πέταξε αυγά στον Μ. Όθωνα


Σε πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε η 33χρονη η οποία στις 25 Σεπτεμβρίου πέταξε αυγά εναντίον του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα, μετά από μήνυση που ο ίδιος υπέβαλε.

Ο υφυπουργός δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις.

Οι συνήγοροι της κατηγορουμένης ζήτησαν αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης υποβάλλοντας αίτημα εμφάνισης του κ. Όθωνα

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η ΟΣΥΠΑ


Με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις προειδοποιεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και κυρίως στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και στο ενιαίο μισθολόγιο.

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, το καλοκαίρι δεν έθεσε θέμα κινητοποιήσεων, προκειμένου να μην πληγεί ο τουρισμός και επιχείρησε να ενημερώσει τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αλλά και τους άλλους κρατικούς παράγοντες, για το δίκαιο των αιτημάτων της, χωρίς ωστόσο να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

Η ΟΣΥΠΑ διερωτάται εάν ενημέρωσε ο κ. Ραγκούσης το Υπουργικό Συμβούλιο ότι το μισθολογικό κόστος της ΥΠΑ δεν επιβαρύνει τον Προϋπολογισμό, γιατί το 65% της τακτικής μισθοδοσίας και των

Έκκληση Μιχαλολιάκου για τα σκουπίδια

Έκκληση προς του εργαζόμενους στην καθαριότητα να επιταχύνουν την αναστολή των κινητοποιήσεων τους, καθώς τα καιρικά φαινόμενα δεν βοηθούν «να αντέξει η κοινωνία αυτή την απεργία», απηύθυνε με σημερινές του δηλώσεις ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Ο κ. Μιχαλολιάκος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους αγώνες των εργαζομένων στην καθαριότητα, προσθέτοντας ότι είναι αυτοί που έκαναν τον Πειραιά να λάμπει.

«Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να ενώσω τη φωνή μου με όλους εκείνους που λένε ότι το εισόδημα

Η Microsoft επενδύει στην αναβάθμιση του Hotmail

Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε πρόσφατα μια σημαντική αναβάθμιση του Hotmail, της δημοφιλούς υπηρεσίας προσωπικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Επιδιώκοντας να προσφέρει στο κοινό μια υψηλής ποιότητας υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, η Microsoft επενδύει συστηματικά στην ανάπτυξη του Hotmail, ενισχύοντάς το σε επίπεδο απόδοσης, προστασίας από spam και αποθηκευτικού χώρου.

Το ανανεωμένο Hotmail θα προσφέρει και νέα εργαλεία που συμβάλουν στην καλύτερη οργάνωση των εισερχόμενων μηνυμάτων, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο το χρήστη να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα τον μεγάλο όγκο email που διακινούνται πλέον καθημερινώς. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη αναβάθμιση ξεκίνησε στις 3 Οκτωβρίου και στις προσεχείς εβδομάδες όλοι οι

ΟΤΟΕ: 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Οκτωβρίου

Σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου, ημέρες που απεργεί και η ΓΣΕΕ, προχωράει η ΟΤΟΕ, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας, η οποία συνεδρίασε σήμερα.

«Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει με νόμο στη κατάργηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης που ισχύουν πολλές δεκαετίες στη χώρα μας, διασφαλίζοντας τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, αποτελεί παράδοση άνευ όρων των Δημοκρατικών Θεσμών στην λαιμητόμο της Τρόικας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ.

Και προσθέτει ότι «με τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, πριμοδοτείται η εργοδοτική αυθαιρεσία, διευρύνεται ακόμα περισσότερο η εκμετάλλευση των εργαζομένων και ο εκβιασμός γίνεται θεσμός ρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, γιατί, πλέον, οι αμοιβές και οι άλλες θεσμικές

Ακατάλληλα 25 σπίτια λόγω του σεισμού

Ζημιές στο χωριό Κατσαρού του δήμου Οιχαλίας έχει προκαλέσει η σεισμική δόνηση των 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σήμερα τα ξημερώματα στην Άνω Μεσσηνία.

Το καμπαναριό στην εκκλησία του χωριού έχει πάρει κλίση, ρωγμές έχουν υποστεί και τα τέσσερα καφενεία στην πλατεία, ενώ ακατοίκητα έχουν χαρακτηριστεί 25 σπίτια.Συνεργεία μηχανικών του δήμου Οιχαλίας, της περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΤΑΣ βρίσκονται εκεί και πραγματοποιούν

Αιφνίδιες μετακινήσεις αξιωματικών διέταξε ο Παπουτσής

Αιφνίδιες μετακινήσεις ανωτάτων και ανωτέρων αξιωματικών διατάχθηκαν πριν από λίγο με απόφαση του αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας Αντιστράτηγου Ελευθέριου Οικονόμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου ο ταξίαρχος Γιώργος Σταύρακας, διοικητής των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ της Άμεσης δράσης μετακινείται και τοποθετείται διοικητής των αστυνομικών σχολών, θέση νεκρή σε σχέση με αυτή που κατείχε μέχρι σήμερα.

Στη θέση του τοποθετείται ο μέχρι σήμερα αστυνομικός διευθυντής Αρκαδίας, αστυνομικός διευθυντής κ. Βενέτης.

Από την θέση του διοικητή των ΜΑΤ μετακινείται ο μέχρι σήμερα Διοικητής κ.Κοσσυράκης και

Καθυστερήσεις στις πτήσεις λόγω «λευκής απεργίας» των ελεγκτών


Προβλήματα αντιμετωπίζουν και σήμερα όσοι ταξιδεύουν αεροπορικών, λόγω της λευκής απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας (αυστηρή τήρηση του ωραρίου) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο και τη μη ικανοποίηση άλλων οικονομικών και θεσμικών τους αιτημάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από το Διεθνές Αεροδρόμιο της

Εγνατία Οδός: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών από Κομοτηνή έως Ξάνθη


Λόγω θυελλωδών ανέμων, απαγορεύθηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών, άνω των 3,5 τόνων, στην Εγνατία Οδό, από το δυτικό κόμβο Κομοτηνής έως τον κόμβο Βαφέικων της Ξάνθης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων θα γίνεται μέσω της παλιάς εθνικής

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ΧΥΤΑ


Αποκλεισμένοι από εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση παραμένουν οι ΧΥΤΑ σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, την ώρα που η κατάσταση με τα σκουπίδια στους δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων έχει γίνει εφιαλτική μετά τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις.

Στο απροχώρητο έχει φθάσει η κατάσταση στους δρόμους του λεκανοπεδίου όπου τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά τα οποία παρασύρονται από τα νερά της βροχής, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση για τους πολίτες.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο ΧΥΤΑ Φυλής, με αντικείμενο την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων μετά την Τρίτη και μέχρι την πανελλαδική 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε. για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

Στη Θεσσαλονίκη, κλειστός και πάλι είναι από τα ξημερώματα ο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, λόγω 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας, με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα των δήμων να μην μπορούν να μεταφέρουν σκουπίδια. Την Τρίτη οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν νέα κατάληψη στο ΧΥΤΑ, βάσει της σχετικής απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, και από τις 11:30 έως και τη λήξη της βάρδιας

Λουκέτο σε 6 εφορίες!

Mε απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου αναστέλλεται από 1η Νοεμβρίου 2011, η λειτουργία των Δ.Ο.Υ. της στήλης Β΄ του πλαϊνού Πίνακα και μεταφέρεται η καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητα τους στις Δ.Ο.Υ. της στήλης Γ, ως εξής:

Από την ίδια ημερομηνία οι Δ.Ο.Υ. Α΄ Ιωαννίνων, Α΄ Καβάλας, Α΄ Βόλου, Α΄ Ξάνθης, Α΄ Κατερίνης και Α΄ Χανίων μετονομάζονται σε Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων (Α΄−Β΄), Καβάλας (Α΄−Β΄), Βόλου (Α΄−Β΄), Ξάνθης (Α΄−Β΄), Κατερίνης (Α΄−Β΄) και Χανίων (Α΄−Β΄), αντίστοιχα.

Οι οργανικές θέσεις των Δ.Ο.Υ., των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, περιέρχονται στις Δ.Ο.Υ., στις οποίες μεταφέρεται η κατά τόπον και καθ’ύλην αρμοδιότητα τους, προσαυξάνοντας, αντίστοιχα, τις οργανικές θέσεις αυτών.

Η αρμοδιότητα παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων των οργανικών μονάδων, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, καθώς και η έκδοση των σχετικών πράξεων επιβολής

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε δρόμους του λεκανοπεδίου


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε δρόμους του λεκανοπεδίου για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης δικτύου οδικού ηλεκτροφωτισμού, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Οι εργασίες αυτές αφορούν τους δήμους Πειραιώς, Μοσχάτου/Ταύρου, Νίκαιας/Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Περιστερίου, Αθηναίων, Αγίων Αναργύρων/ Καματερού, Φιλαδέλφειας/Χαλκηδόνας και Αχαρνών και πιο συγκεκριμένα:

α) Λ. Κηφισού, στο τμήμα από το ύψος της Λ. Ποσειδώνος έως την οδό Πέτρου Ράλλη, κατά τις ώρες 09.00 έως 17.30. Στο συγκεκριμένο τμήμα δεν θα εκτελούνται εργασίες στις 28, 29 και 30/10/2011.

β) Λ. Κηφισού, στο τμήμα από τη Λ. Αθηνών έως το ύψος της οδού Νιρβάνα, κατά τις ώρες 08.30 έως

Σε επαναλαμβανόμενες απεργίες από 18/10 οι τελωνειακοί


Τρεις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με ημερομηνία έναρξης τις 18 Οκτωβρίου, προκήρυξε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΤΥΕ), ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

Όπως επισημαίνουν οι τελωνειακοί, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, με το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο θα υποστούν μειώσεις στις σημερινές αποδοχές τους κατά 50%, ενώ ήδη οι αποδοχές τους είχαν μειωθεί κατά 34%. «Είναι προφανές», τονίζεται, «ότι καμιά οικονομική θεωρία και κανείς ευφυής νους δε μπορεί να αποτρέψει την κατάρρευση των προσωπικών και οικογενειακών προγραμματισμών με τέτοιες δυσθεώρητες μειώσεις».

Η απεργία των τελωνειακών θα αρχίσει την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, στις 7.00, δηλαδή για την Τρίτη 18 και Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, στη συνέχεια για την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες τρόικας - κυβέρνησης


Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13.00 η πρωινή συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Υπενθυμίζεται ότι αντικείμενο των διαβουλεύσεων ήταν οι

Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος σπείρας που διέπραττε ληστείες με Καλάσνικοφ


Τη σύλληψη 30χρονου Αλβανού ως επικεφαλής εγκληματικών ομάδων που διέπρατταν ένοπλες ληστείες με την απειλή καλάσνικοφ, σε πρατήρια υγρών καυσίμων, σούπερ μάρκετ, περίπτερα και άλλα καταστήματα, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ..

Όπως προέκυψε από την προανάκριση-έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, κατά τη διάρκεια του τελευταίου διμήνου ο συλληφθείς, γνωστός ως «Τόνυ», μαζί με συνεργούς του που αναζητούνται, διέπραξε επτά ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, δύο σε σούπερ μάρκετ και από μία σε περίπτερο, ταβέρνα, ζαχαροπλαστείο, καθώς και μία σε βάρος οδηγού αυτοκινήτου και μία κλοπή Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοκαΐνη βάρους 1,1 γραμμ., το χρηματικό ποσό των 540 ευρώ, ένας φορητός υπολογιστής, ένα κυνηγητικό μαχαίρι, τρεις κάρτες SΙΜ κινητής τηλεφωνίας,

Μειώνονται οι καταλήψεις στα σχολεία - Νέες καταστροφές


Μειούμενες βαίνουν οι καταλήψεις σχολικών κτηρίων, όπου προβληματισμό ωστόσο προκαλούν οι εκτεταμένες καταστροφές που αντικρίζουν οι εκπαιδευτικοί όταν επιστρέφουν στα σχολεία. Την ίδια ώρα στα Πανεπιστήμια οι καταλήψεις έχουν μειωθεί στα 50 τμήματα.


Εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου θυμίζει το 5ο λύκειο Ζωγράφου μετά από κατάληψη 15 ημερών. Γραφεία, καρέκλες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κάθε είδους εξοπλισμός, όπως και τρεις αίθουσες προκάτ του ισογείου, είχαν καταστραφεί ολοσχερώς.

Εν τω μεταξύ, μαθητές - εκπρόσωποι σχολείων απ’ όλη τη χώρα συγκρότησαν Πανελλαδικό Όργανο Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων και αποφάσισαν να καλέσουν όλους τους μαθητές να κλείσουν τα σχολεία τους στις 19, 20 και 21 Οκτωβρίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στην απεργία της 19ης Οκτωβρίου. Παράλληλα όρισαν ως «ημέρα δράσης»

Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα


Σειρά κινητοποιήσεων ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης αποφάσισαν ομοσπονδίες - μέλη της ΑΔΕΔΥ, σε κοινή σύσκεψη των προεδρείων τους που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε στάση εργασίας αύριο Τρίτη από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου, με συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή, ενώ συνεχίζει τις γενικευμένες καταλήψεις δημοτικών κτιρίων, γκαράζ, δημαρχείων και των Χ.Υ.Τ.Α. όλης της χώρας.

Με τη σειρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.) προχωρά σε στάση εργασίας την Πέμπτη από τις 11.00 έως τις 15.00. Θα πραγματοποιηθεί επίσης

48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων του ΥΠ.ΠΟ.Τ.


Το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης με κλειστούς αρχαιολογικούς χώρους, Μουσεία και υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Τ. την Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα την Τετάρτη και ώρα 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα συγκέντρωση των εργαζομένων στο κεντρικό κτήριο του Υπουργείου Πολιτισμού και ανάλογες

Προς δημιουργία νέας γενιάς τσιπ από γραφένιο


Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ στη Βρετανία, με επικεφαλής τους νομπελίστες καθηγητές Αντρέ Γκάιμ και Κόστια Νοβοσέλοφ, έκαναν ένα ακόμα βήμα για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς «τσιπ» ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα οποία θα βασίζονται στο υλικό του μέλλοντος, το γραφένιο, που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το πυρίτιο στη βιομηχανία ηλεκτρονικών.

Το γραφένιο, το οποίο θεωρείται το πιο λεπτό, ισχυρό και ηλεκτρικά αγώγιμο υλικό στον κόσμο, έχει τις δυνατότητες να φέρει μια πραγματική επανάσταση στην πληροφορική (και όχι μόνο), για αυτό άλλωστε οι δύο επιστήμονες τιμήθηκαν πέρυσι με το Νόμπελ Φυσικής για την ανακάλυψή τους το 2004.

Τώρα, σε νέα μελέτη τους, που παρουσίασαν στο περιοδικό φυσικής «Nature Physics» οι δύο ρωσικής καταγωγής ερευνητές, μαζί με τον Λεονίντ Πονομαρένκο, για πρώτη φορά αναλύουν με ποιο τρόπο το γραφένιο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί μέσα σε ηλεκτρονικά κυκλώματα για την

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας η σημερινή

Οι φοβίες και η κατάθλιψη αποτελούν τις συνηθέστερες διαταραχές στην Ευρώπη, ενώ οι εννιά από τις δέκα χώρες όλου του κόσμου με τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών είναι ευρωπαϊκές, όπως επισημαίνει η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας 450 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από ψυχικές διαταραχές. Κατά τον Οργανισμό η υγεία ορίζεται ως «η κατάσταση της πλήρους φυσικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας» και όχι απλά η έλλειψη νόσου. Η ψυχική υγεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της υγείας, είναι κάτι παραπάνω από έλλειψη ψυχικής διαταραχής, καθορίζεται από κοινωνικούς, βιολογικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες και απαιτείται οικονομική στήριξη ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε στρατηγικές

Γενική απεργία την Τρίτη σε διυλιστήρια, χημική βιομηχανία


Γενική απεργία από αύριο Τρίτη, 11 Οκτωβρίου, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή, Διυλιστήρια και Χημική Βιομηχανία (ΠΟΕΠΔΧΒ), εκφράζοντας την αντίθεσή της στο σχέδιο νόμου για τις εργασιακές σχέσεις.

«Το σχέδιο νόμου που μας παραχωρεί, σαν να είμαστε αντικείμενα, στα αφεντικά της κυβέρνηση, πρέπει να αποσυρθεί. Αν δεν το καταλαβαίνει η κυβέρνηση, ας αποσυρθεί αυτή», σημειώνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΠΔΧΒ, η οποία δηλώνει ότι σε συνεργασία με τα σωματεία του κλάδου, αποφάσισε να ξεκινήσει

Έρχεται το «ηλεκτρονικό τελωνείο»

Στη λειτουργία ενός ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος που θα δίνει τη δυνατότητα στην επιχείρηση να εκπληρώνει όλες τις απαιτούμενες θεσμικές πράξεις για διαδικασίες εισαγωγής, εξαγωγής και διέλευσης εμπορευμάτων με ένα κλικ» προχωράει το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Όπως εκτιμούν παράγοντες του υπουργείου, μέσα στο 2012 θα ξεκινήσει η λειτουργία του «single window», η ψηφιακή έκδοση των υπηρεσιών «μίας στάσης» για τους εξαγωγείς, δεδομένου ότι τότε θα ολοκληρωθεί και το λεγόμενο «ηλεκτρονικό τελωνείο».

Η σημασία του έργου είναι μεγάλη, ειδικά για τις τελωνειακές διαδικασίες, την παρουσίαση ή δήλωση

Απειλεί με νέες κινητοποιήσεις η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Με κινητοποιήσεις «αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και με όλες τις μορφές πάλης» προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, με αφορμή το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο που οδηγεί, όπως υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ, σε μειώσεις μισθών 50-75%.

 

Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ συνεδρίασε χθες και θα συνέλθει και πάλι σήμερα για να αποφασίσει τη στάση του συνδικάτου. Η ΓΕΝΟΠ επισημαίνει ότι το 2010 οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ με τους νόμους 3833 και 3845 υπέστησαν κατά μέσο όρο, μειώσεις μισθών από 15 έως 50% και η μισθοδοσία της ΔΕΗ μειώθηκε κατά 294 εκατ. ευρώ.

«Σήμερα με τα όσα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, εάν και εφόσον ψηφιστεί ως έχει, θα δοθεί η χαριστική βολή σε 21.000 εργαζομένους. Με λίγα λόγια οι

Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων λόγω κακοκαιρίας


Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων προκαλούν οι δυνατοί άνεμοι. Ειδικότερα το πρωί δεν εκτελέστηκε από Πειραιά το δρομολόγιο του ταχύπλοου «Σούπερ Τζετ» για Μήλο, Ίο, Θήρα, Νάξο και Μύκονο ενώ δεν αναχώρησε και «ιπτάμενο δελφίνι» για Πόρο και Ύδρα. Τα υπόλοιπα πρωινά δρομολόγια έγιναν κανονικά όπως και αυτά από Λαύριο και Ραφήνα.

Μετ΄ εμποδίων εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων σε αρκετές πορθμειακές γραμμές όπως στο Βόλο και στον Άγιο Κωνσταντίνο όπου έχουν «δέσει» τα πλοία ενώ στη Καβάλα και σε άλλες περιοχές γίνονται μόνο με κλειστού τύπου.

Προβλήματα όπως υπήρξαν και την Κυριακή καθώς το πλοίο «Άκουα Σπίριτ» δεν κατάφερε να προσεγγίσει το λιμάνι της Ανάφης λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και συνέχισε το δρομολόγιο του για Θήρα - Θηρασιά - Ίο - Σίκινο - Φολέγανδρο - Νάξο - Πάρο - Σύρο. Από το λιμάνι της Ανάφης επρόκειτο να επιβιβασθούν εννέα επιβάτες, οι οποίοι τελικά θα ταξίδευαν στον προορισμό

Κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω καιρού


Αυξημένη είναι η κίνηση σε πολλούς κεντρικούς δρόμους του Λεκανοπεδίου λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και της βροχόπτωσης που σημειώνεται σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Συγκεκριμένα, πολύ αυξημένη είναι η κίνηση στην άνοδο της Λ. Συγγρού, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν επίσης οι οδηγοί στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας και στα δύο

Κατέλαβαν το Γενικό Χημείο

Το Γενικό Χημείο του Κράτους προστέθηκε πριν λίγο στο δελτίο καταλήψεων της ημέρας.

Μετά το υπουργείο Παιδείας, το οποίο κατέλαβαν εργαζόμενοι μην επιτρέποντας σε άλλους υπαλλήλους να μπουν στο κτήριο, μηχανικοί

Σεισμική δόνηση στην Καλαμάτα

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4:21 τα ξημερώματα βόρεια της Καλαμάτας, στην περιοχή της Οιχαλίας.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 60 χιλιομέτρων, ενώ το φαινόμενο δεν

Χιόνια στον Παρνασσό!

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στις κορυφές του Παρνασσού, καθώς ο καιρός αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επιδεινωθεί με έντονες βροχές και δυνατούς ανέμους.

 Όπως δείχνουν ερασιτεχνικές κάμερες παρακολούθησης καιρού, ήδη από χθες το απόγευμα, το βουνό

Υπό κατάληψη το υπουργείο Παιδείας

Κλειστές είναι έως αυτή την ώρα οι πόρτες του υπουργείου Παιδείας.

Εργαζόμενοι το έχουν καταλάβει και δεν επιτρέπουν σε άλλους υπαλλήλους του να μπουν στα γραφεία τους, διαμαρτυρόμενοι για το ενιαίο μισθολόγιο και τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Μικροένταση σημειώθηκε πριν λίγο μεταξύ των καταληψιών και ανδρών

Τετράωρη στάση εργασίας στο ΕΚΑΒ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει σήμερα για τέσσερις ώρες το ΕΚΑΒ, από τις 9:00-13:00.

Η στάση εργασίας θα γίνει προκειμένου οι εργαζόμενοι να

Σε κωματώδη κατάσταση μαθήτριες στα Γιάννενα


Σε κωματώδη κατάσταση μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο δύο 15χρονες μαθήτριες του 4ου Λυκείου Ιωαννίνων, που τελεί υπό κατάληψη κι όπου σύμφωνα με μαρτυρίες, έκαναν χρήση κοκαΐνης και αλκοόλ.

Οι δύο 15χρονες, μαθήτριες του ίδιου σχολικού συγκροτήματος, βρίσκονταν στο σχολείο το βράδυ της Παρασκευής, όπου μαζί με συμμαθητές τους είχαν οργανώσει πάρτι με ναρκωτικά.

Η αστυνομία συνέλαβε τρεις συμμαθητές τους για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς

Μαθητές έβγαλαν... όπλο σε υπό κατάληψη σχολείο!

Τα όπλα βγήκαν στο Αρκαλοχώρι σε σχολείο που τελεί υπό κατάληψη! Ομάδα «εξωσχολικών» ήρθε σε αντιπαράθεση με τους καταληψίες στο Γενικό Λύκειο της περιοχής, το βράδυ του Σαββάτου, κι ένα παιδί έβγαλε όπλο και τους απείλησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Πατρίς», η παρέα νεαρών- τρεις ανήλικοι κι ένας ενήλικος- πήγε το Σαββατόβραδο στο Γενικό Λύκειο της περιοχής. Οι μαθητές του σχολείου φαίνεται ότι τους είπαν να αποχωρήσουν διότι είναι υπεύθυνοι για τους χώρους και δεν θέλουν να γίνουν ζημιές.

Επάνω στην κουβέντα κάποιοι από τους καταληψίες μαθητές με πιο έντονο ύφος ζήτησαν από τους

Ποια μέσα μαζικής μεταφοράς θα κινηθούν σήμερα


Νέος γύρος ταλαιπωρίας σήμερα για το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς ακινητοποιημένα θα παραμείνουν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω της νέας 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.

Κανένα δρομολόγιο δεν θα εκτελέσουν σήμερα Μετρό Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, Τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ.

Κανονικά, ωστόσο, θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ αλλά και ο Προαστιακός.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς αντιδρούν

Του προδότη η μάνα έκλαψε…

Είμαστε ένας λαός με διακυμάνσεις στην ιστορία του…..
Είμαστε ένας λαός που υπάρχει χιλιετίες…..
Αλλά εξελισσόμαστε σε μια γενιά αχρήστων…..
Μια γενιά που δεν μπορεί απλά μια μέρα να συνεννοηθεί για να διώξει όλα αυτά τα προδοτικά σκουπιδαριά που ήρθαν να μας αποτελειώσουν…..
Τους ξένους που θέλουν την Εθνική μας κυριαρχία….
Τον Jeffry και τα δοσίλογα τσογλανάκια του που την παραχωρούν χωρίς τύψεις…
Που έφτασαν να απαγορεύουν στην ΕΡΤ την μετάδοση της Θείας Λειτουργίας στις γιορτές….
Που από σήμερα με απόφαση Υπουργού επιτρέπουν στον κάθε αλλοδαπό να σηκώνει την Ελληνική σημαία….
Που έδωσαν στην λέξη ....
«κότα» νέες διαστάσεις όταν η χώρα απειλείται από εχθρούς…
Που έχουν κατακλέψει τα πάντα και πλέον μας κλέβουν και με νόμους…..
Που ξεφτιλίζουν την Ελλάδα με τον κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο…..

Ο καιρός στις 10.10.2011


Νεφώσεις με βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καταιγίδες και τοπικά έντονα φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, επικράτηση βορείων ανέμων και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011. Στα βορειοδυτικα τα φαινόμενα θα είναι λίγα και κατά κανόνα ασθενή, ενώ μέχρι αργά το βράδυ στα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 21 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 9 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 12 έως 18 στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και από 17 έως 23 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση το βράδυ, και στο Νότιο Αιγαίο νότιοι σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις που σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από