www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Πλήρη εφαρμογή των δεσμεύσεων ζητούν Παρίσι και Βερολίνο


Την πλήρη εφαρμογή των ελληνικών δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις ζήτησαν από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαροζί, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μαζί του το Σάββατο.

«Η επόμενη δόση δεν θα εκταμιευθεί αν δεν υπάρξει ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή», τονίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση τα Ηλύσια Πεδία.

Στην ίδια ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, σημειώνεται επίσης ότι σε διμερή τους επικοινωνία, ο κ. Σαρκοζί και η κ. Μέρκελ επιβεβαίωσαν «την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν το ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι θέτοντας τους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής που απορρέει από τις συμφωνίες της 26ης Οκτωβρίου, στη διάρκεια της ομιλίας του στην πρώτη συνεδρίαση του

Δερματικά κύτταρα εναντίον καρκίνου


Το δέρμα των ατόμων με καρκίνο ίσως αποτελέσει στο μέλλον «εργαλείο» για την εξόντωση των όγκων τους. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατάφεραν να μετατρέψουν κύτταρα του δέρματος σε κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία μπορούν να ριχθούν στη «μάχη» ενάντια στον καρκίνο.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η μετατροπή κατέστη δυνατή μόνο στο εργαστήριο και όχι σε ανθρώπους, γεγονός που μαρτυρεί ότι θα περάσουν χρόνια προτού μια τέτοια θεραπεία φθάσει στους ασθενείς με καρκίνο.

Κύτταρα –ρυθμιστές της ανοσοεπίθεσης


Η νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Gene Therapy» επικεντρώθηκε στα δενδριτικά κύτταρα, τα οποία παίζουν ρόλο στην απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος απέναντι στους «εχθρούς» του. Τα συγκεκριμένα κύτταρα οργανώνουν ουσιαστικώς την επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος, παρουσιάζοντας στα ανοσοκύτταρα συγκεκριμένους δείκτες, ή

Φυτικές ίνες «ασπίδα» για τον καρκίνο του εντέρου

Η κατανάλωση πολλών φυτικών ινών που περιέχονται στα δημητριακά ολικής αλέσεως μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου και του ορθού. Αυτό έδειξε μεγάλη μετα-ανάλυση 25 προηγούμενων μελετών που περιελάμβαναν περί τα δύο εκατομμύρια άτομα και η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «British Medical Journal».

Μείωση του κινδύνου καρκίνου


Ερευνητές από τη Βρετανία και την Ολλανδία ανακάλυψαν ότι για κάθε αύξηση στην ημερήσια κατανάλωση φυτικών ινών κατά 10 γραμμάρια εμφανιζόταν μείωση του κινδύνου καρκίνου του εντέρου κατά 10%.

Παρουσιάστηκε επίσης μείωση κατά 20% στον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του εντέρου όταν

Λ. Παπαδήμος: Το έργο και οι στόχοι της κυβέρνησης συνεργασίας

Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης συνεργασίας συνεδρίασε αμέσως μετά την ορκωμοσία της στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος στην ομιλία του έθεσε το περίγραμμα του έργου και των στόχων της κυβέρνησής του. Σε αυτήν ο πρωθυπουργός είπε:

«Να ξεκινήσω κάπως επίσημα. Κύριοι Αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης, κυρίες και κύριοι υπουργοί αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, από σήμερα και μετά συνάδελφοι: Θα ήθελα πρώτα να σας ευχαριστήσω για την συμμετοχή σας στη νέα κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια η χώρα βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση μεταπολεμικά. Μία κρίση δημοσιονομική, χρηματοπιστωτική, οικονομική και κοινωνική, η οποία μετατρέπεται σε

Σοκ προκάλεσε στους Γάλλους σοσιαλιστές η είσοδος του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση

Η είσοδος της άκρας δεξιάς στη νέα ελληνική κυβέρνηση συνασπισμού, για πρώτη φορά μετά την επιστροφή της δημοκρατίας στην Ελλάδα το 1974, προκάλεσε «σοκ» στο γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS), αναφέρεται σε σημερινή του δήλωση.

Το κυριότερο κόμμα της γαλλικής αντιπολίτευσης σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συνεχάρη την κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου, οι Γάλλοι σοσιαλιστές αρνούνται να το κάνουν».

Το σοσιαλιστικό κόμμα εκτιμά ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ηγέτης του

Τηλεφωνική επικοινωνία Λουκά Παπαδήμου με Μέρκελ και Σαρκοζί

Tηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο είχαν σήμερα Σάββατο, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με το reuters, στη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, οι δύο ηγέτες παρότρυναν τον Λουκά Παπαδήμο να σεβαστεί και να θέσει σε εφαρμογή όλες τις δεσμεύσεις που

Στο 72,9% η αποδοχή του Λουκά Παπαδήμου

Οι Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση για τον σχηματισμό νέου κυβερνητικού σχήματος από την Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, αισθάνονται ασφαλείς στην πλειοψηφίας τους.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research, στη πλειοψηφία του οι πολίτες επιδοκιμάζουν την τοποθέτηση Λουκά Παπαδήμου ως επικεφαλής της κυβέρνησης συνεργασίας. Το 72,9% θεωρεί ότι

Κλειστή από τη Δευτέρα και για 12 ημέρες η κοιλάδα των Τεμπών

Διακόπτεται πλήρως λόγω εργασιών, από τη Δευτέρα και μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, η κυκλοφορία των οχημάτων στην κοιλάδα των Τεμπών.

Για το συγκεκριμένο διάστημα η κυκλοφορία θα διεξάγεται από παρακαμπτήριους, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να

Σύσκεψη με αντικείμενο τη ναυτιλία

Σύσκεψη, υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη στον Πειραιά, στην οποία συμμετείχαν ο νέος υφυπουργός Άδωνις Γεωργιάδης και οι τρεις γενικοί γραμματείς του υπουργείου, Νικόλας Λίτινας, Αθανάσιος Πάλλης και Δημήτρης Χαλκιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση ο αρμόδιος υπουργός

'Μεταβατική και ειδικού σκοπού' η κυβέρνηση, επιμένει ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξη στη Real News

Ο Αντώνης Σαμαράς στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα τόσο στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής του ομάδας της Ν.Δ. όσο και στους ψηφοφόρους του κόμματος σημειώνοντας πως η νέα κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο δεν συνιστά μια συγκυβέρνηση αλλά μια μεταβατική κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Μετά τις έξι μέρες διαβουλεύσεων ο πρόεδρος της Ν.Δ., σε συνέντευξή του στη Real News απαντά σε όσους τον επικρίνουν πως αναγκάστηκε να αλλάξει στάση, τονίζοντας πως ήδη από τον περασμένο Ιούνιο και κάτω από πολύ λιγότερο οριακές συνθήκες είχε ταχθεί υπέρ μιας μεταβατικής κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

Επιπλέον, ο Αντώνης Σαμαράς διευκρινίζει πως δεν θα αμφισβητήσει αυτά που έχουν ήδη ψηφιστεί για την επόμενη χρονιά και δεν θα μπλοκάρει όλα όσα πρέπει να γίνουν. Ξεκαθαρίζει όμως πως θα

Τηλεφωνική επικοινωνία Λ. Παπαδήμου - Δ. Χριστόφια


Τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε ο νέος Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Οπως ανέφερε κατά τη συνδιάλεξη ο νέος Πρωθυπουργός, ο κ. Χριστόφιας είναι ο πρώτος ηγέτης χώρας με τον οποίον επικοινωνεί μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ως ένδειξη των αδελφικών και άρρηκτων δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Ο Κύπριος πρόεδρος συνεχάρη τον κ. Παπαδήμο για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε να «σηκώσει με επιτυχία το μεγάλο βάρος ευθυνών που αναλαμβάνει».

Παράλληλα, ο κ. Χριστόφιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίον ευχαρίστησε θερμά για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση που τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση της Ελλάδας παρείχε στην

Τη Δευτέρα στις 19.00 οι προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού


Με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής, αρχίζει τη Δευτέρα στις 19.00, η τριήμερη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που ορκίστηκε την Παρασκευή.

Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων θα συνεχιστεί την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη το μεσημέρι με την ονομαστική ψηφοφορία για την

Aδ. Γεωργιάδης: Πρώτος στόχος η εξοικονόμηση ενοικίων από τα δημόσια κτήρια


«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Από Δευτέρα θα έχουμε πλήρη δράση», δήλωσε στον REAL FM o ΄Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης έθεσε ως πρώτο στόχο την εξοικονόμηση ενοικίων από τα δημόσια κτήρια ώστε να γλιτώσει ο Έλληνας φορολογούμενος περίπου ένα εκατ. ευρώ.

«Η πατρίδα απευθύνει προσκλητήριο εθνικής ενότητας. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν πάψει οι πολιτικές μας διαφορές. Προέχει όμως να σώσουμε το καράβι που λέγεται Ελλάδα» υπογράμμισε ο Αδωνις Γεωργιάδης. Υποστήριξε ότι η πολιτική κριτική και αντιπαράθεση δεν τελειώνει με την παρούσα κυβέρνηση ενώ υποστήριξε ότι το ΛΑΟΣ συμμετέχει στο κυβερνητικό αυτό σχήμα ώστε να προσπαθήσει να

Επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Γύρω στις 2 τα ξημερώματα, στη συμβολή την οδών Τοσίτσα και Ζαΐμη στα Εξάρχεια, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στην διμοιρία των ΜΑΤ με ρίψη μολότοφ.

Δύο Ι.Χ. και ένα μοτοποδήλατο κάηκαν ολοσχερώς από την επίθεση, ενώ στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις

Ο καιρός στις 12.11.2011


Νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Θεσσαλία, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στις Σποράδες και στην Κρήτη, πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο στη Δυτική Μακεδονία, παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, πτώση της θερμοκρασίας και περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων, περιμένουμε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011. Πρόσκαιρη χιονόπτωση αναμένεται επίσης σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Κυριακή τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 8 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 7 έως 16, στην κεντρική Ελλάδα από 5 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 13 βαθμούς, στο Βόρειο Αιγαίο από 5 έως 9 και