www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Ζάκυνθο και Πέραμο

Αντιπαράθεση Ντ. Μπακογιάννη - Μ. Χαρακόπουλου

Kόντρα Ντόρας Μακογιάννη - Μάξιμου Χαρακόπουλου προέκυψε κυριακάτικα με αφορμή την ερμηνεία που δόθηκε σε συνέντευξη του γραμματέα Πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ ότι την κάλεσε να επιστρέψει πίσω στη ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ χαρακτήρισε "αδιέξοδο" τον δρόμο που ακολουθεί η πρώην υπουργός. "Είναι δρόμος χωρίς προοπτική, τον οποίο και άλλοι στο παρελθόν βάδισαν και όταν συνειδητοποίησαν το αδιέξοδο επέστρεψαν στη ΝΔ" δήλωσε στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας. "Όσο πιο γρήγορα αυτό γίνει αντιληπτό τόσο καλύτερο» τόνισε.


"Προφανώς βρίσκεται σε σύγχυση η ΝΔ" αντέδρασε μέσω στενών της συνεργατών η πρώην υπουργός. "Ο Σαμαράς ήταν αυτός που την διέγραψε πριν από δύο μήνες και πανηγύρισε γι αυτό και στο συνέδριο" συνέχισαν. "Η επικρατεί τρικυμία εν κρανίω στη Ρηγίλλης ή έχουν φοβηθεί από τις δημοσκοπήσεις

Η κρίση αλλάζει τις συνήθειες

Μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα του μέσου ελληνικού νοικοκυριού έχουν επιφέρει τα μέτρα που επέβαλε το ΔΝΤ. Μεγάλη πτώση στην κατανάλωση βενζίνης, βουτιά στις πωλήσεις ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης. Παρελθόν και η διασκέδαση, με τους Έλληνες να αποφεύγουν τις εξόδους

Μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα του μέσου ελληνικού νοικοκυριού έφερε το ΔΝΤ, ενώ σύμφωνα με την κοινή γνώμη οι περισσότεροι ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν περικοπές στις αγορές, στις μετακινήσεις και στην ψυχαγωγία τους, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Και ενώ πριν από μερικά χρόνια οι μετακινήσεις με ποδήλατο ή ακόμα και με μέσα μαζικής μεταφοράς θα αποτελούσε απλό ανέκδοτο, σήμερα φαίνεται πως η κρίση δεν αφήνει περιθώρια επιλογών. Η πτώση στην κατανάλωση της βενζίνης αγγίζει το 25%, ενώ οι πωλήσεις σε πετρέλαιο

Φωτιές σε Ζάκυνθο και Ν. Πέραμο

Τρεις πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το απόγευμα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Οι δυο φωτιές στη Ζάκυνθο βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ στη Ν. Πέραμο τέθηκε υπο έλεγχο.


Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στη βορειοδυτική Ζάκυνθο, στο δήμο Ελατίων. Τα μέτωπα είναι δύο: το ένα βρίσκεται στη θέση Βολίμες και το άλλο στις Μαριές. Στο έργο της κατάσβεσης μετέχουν 6 οχήματα, 18 πυροσβέστες, 5 υδροφόρες του δήμου ενω ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

Φωτιά έχει εκδηλωθεί και στον Μαραθιά του Δήμου Λαγανά. Στο έργο των πυροσβεστικών

Νέος ωκεανός θα χωρίσει την Αφρική στα δύο

΄Ενας νέος ωκεανός γεννιέται στην Αφρική, σύμφωνα με τους επιστήμονες που παρακολουθούν στενά μία περιοχή στην Αιθιοπία.


Οι γεωλόγοι που εργάζονται στην απομακρυσμένη Αφάρ λένε ότι ο ωκεανός θα χωρίσει την αφρικανική ήπειρο στα δύο, αν και θα χρειαστούν 10 εκατομμύρια χρόνια.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι αλλαγές σε αυτό το σημείο είναι εκπληκτικές, λένε οι ειδικοί. Το 2005, η γη άνοιξε κάτω από τα πόδια τους και μέσα σε 10 μέρες δημιουργήθηκε ένα ρήγμα μήκους 60 χλμ. και πλάτους 8 μέτρων.

Καυτά λειωμένα πετρώματα ανεβαίνουν από τα έγκατα της γης στην επιφάνεια και δημιουργούν το ρήγμα. Οι υπόγειες εκρήξεις συνεχίζονται ακόμα και θα συνεχίζονται, σύμφωνα με τους

Σώστε τον ιδιωτικό τομέα!

Ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα πληρώνει πολύ ακριβά το τίμημα της δημοσιονομικής κατάρρευσης της χώρας. Και αυτό χωρίς να φταίει, γιατί είναι οι σπατάλες και η διαφθορά στο Δημόσιο που μας έφεραν στο χείλος της καταστροφής.

Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να επιβαρύνει τις ελληνικές επιχειρήσεις: τις φορολογεί σε σημείο εξόντωσης, καθυστερεί απίστευτα να πληρώσει τις υποχρεώσεις του Δημοσίου σε αυτές, τις έχει καταστήσει αφερέγγυες στο εξωτερικό και έχει κάνει πανάκριβο ή αδύνατον τον δανεισμό τους από τις τράπεζες, που υποφέρουν λόγω της αναξιοπιστίας της χώρας.

Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει άμεσα πολιτική απέναντι στον ιδιωτικό τομέα πριν έλθει το

Tips για το καλοκαιρινό μακιγιάζ

Ο στόχος είναι σαφής: ποτέ πια μάσκαρα που τρέχει, τέλος στο φριζάρισμα των μαλλιών από τον ιδρώτα, μακριά από μας το εφέ μάσκας στο πρόσωπο. Αυτή τη φορά μάλλον θα τα καταφέρουμε!

SPECIAL TIPS!


Για να πετύχουμε μακιγιάζ που εξασφαλίζει διάρκεια αλλά και εντυπωσιακή εμφάνιση, ο Μάνος Κατρίνης, face designer των Giorgio Armani Cosmetics, συνέταξε την πιο κάτω λίστα:

ΝΑΙ

Χρησιμοποιείτε πάντα φον ντε τεν με υψηλό SPF, για προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και αναλλοίωτο χρώμα.

Απλώστε σκιά σε λαμπερή και διάφανη απόχρωση για να τονίσετε τα μάτια σας και χρησιμοποιήστε μάσκαρα με αδιάβροχη σύνθεση για μεγαλύτερη διάρκεια.

Δώστε λάμψη και όγκο στα χείλη σας με φυσικές σομόν, κοραλλί και ροζ αποχρώσεις. Προτιμήστε γυαλιστερές υφές στα γκλος και στα κραγιόν, για να έχετε πιο δροσερό αποτέλεσμα.

Στις βραδινές σας εξόδους μην ξεχνάτε να απλώνετε στους μαυρισμένους ώμους σας, στην πλάτη

Από τις φυλακές η εντολή θανάτου

΄Ατομα που είχαν «υποστηρικτικό» ρόλο στη δράση των μελών του «Επαναστατικού Αγώνα» υλοποίησαν - σύμφωνα με την ΕΛ. Α. Σ- την επίθεση με παγιδευμένο δέμα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πηγές της «Κ» σημειώνουν μάλιστα ότι η εντολή για τη βομβιστική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του αξιωματικού Γιώργου Βασιλάκη δόθηκε μέσα από τις φυλακές όπου κρατούνται οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση. Παράλληλα, πρόσωπο που δεν προέρχεται από τον «χώρο» αλλά διαθέτει λόγω προηγούμενης επαγγελματικής εμπειρίας γνώσεις στην κατασκευή εκρηκτικών βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών.


Υπό το πρίσμα αυτό, «καθαρή εικόνα» για τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από την επίθεση υποστηρίζουν ότι έχουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. «Η υπόθεση βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Εχουμε απλώσει ένα μεγάλο δίχτυ ερευνών και αισιοδοξούμε ότι σύντομα θα

Χρέη νοσοκομείων : Μία διαχρονική καταλήστευση του Ελληνικού Λαού, μια διαρκής υπερχρέωση σε ξένους πιστωτές...

Πολύς θόρυβος γίνεται πάλι γιά τά τεράστια χρέη τών νοσοκομείων τού Εθνικού Συστήματος Υγείας πρός όλους τούς πάσης φύσεως προμηθευτές. Εντυπωσιάζει τούς ...ανυποψίαστους,

Α. Αφενός τό υπέρογκο ύψος τών οφειλών (άνω τών 6 δίς ευρώ), καί,

Β. Τό μικρό χρονικό διάστημα μέσα στό οποίο (από 1-1-2005 έως τώρα) πού αυτό δημιουργήθηκε αφετέρου.

Πολλοί θεωρούν ότι αυτό συμβαίνει γιατί δέν γίνονται άμεμπτοι διαγωνισμοί, δέν είναι όμως μόνον αυτός ο λόγος. Υπάρχουν καί άλλοι, εξίσου σημαντικοί ! Σκοπός αυτού τού σημειώματος είναι νά τούς παρουσιάσει, μαζί μέ ...συγκρατημένη κριτική!!!

Οι βασικές αιτίες τού μέ αυξανόμενη τάση φαινομένου (ολοένα καί ταχύτερα δημιουργείται ακόμη μεγαλύτερο χρέος, σέ σύγκριση μέ τήν προηγουμένη φορά) είναι :

1. H, χωρίς ουσιαστικούς φραγμούς, συνεχής αύξηση δαπανών τών φαρμάκων. Ιδίως στά νέας κυκλοφορίας σκευάσματα, πού είναι κατά πολύ ακριβότερα από προηγούμενα παραπλήσια πού αντικαθιστούν (καί τών οποίων έληξε η προστασία τής ευρεσιτεχνίας τους, άρα δυνατόν νά τά μιμηθεί

Κραχ στα κόμματα

Το Ασφαλιστικό διχάζει τους ΄Ελληνες. Το 49,4% χαρακτηρίζει τις ρυθμίσεις αναγκαίες αλλά μόνο το 14,2% τις θεωρεί και απαραίτητες, ενώ το 35,2% τις θεωρεί άδικες - Στο 23,4% το ΠαΣοΚ, στο 15,6% η ΝΔ, στο 40,1%η αδιευκρίνιστη ψήφος

ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ πριν από την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου οι ρυθμίσεις του εξακολουθούν να διχάζουν τους Ελληνες. Σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Κάπα Research για λογαριασμό του «Βήματος», τα συναισθήματα οργής, απογοήτευσης και φόβου εξακολουθούν να κυριαρχούν στους πολίτες,ενώ η πλειοψηφία τους θεωρεί τις νέες διατάξεις άδικες, παρ΄ ότι ταυτόχρονα τις χαρακτηρίζει αναγκαίες. Το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία φαίνεται επίσης ότι επηρεάζει περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν και τα κόμματα, τα οποία βρίσκονται στο ναδίρ της δημοτικότητάς τους. Βάσει της δημοσκόπησης της Κάπα Research,πρώτη φορά το ΠαΣοΚ και η ΝΔ δεν υπερβαίνουν το 39% στην πρόθεση ψήφου, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος

<< Φως στο τούνελ >> στο τέλος της τετραετίας

«Οι θυσίες ήδη πιάνουν τόπο, οι πολίτες θα δουν φως στο τούνελ στο τέλος της τετραετίας, οπότε και θα κριθούμε». Πρώτη φορά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απαντά στο πιεστικό ερώτημα της κοινωνίας αλλά και του κόμματός του για τη στιγμή της εξόδου από την κρίση.

* Απορρίπτει κατηγορηματικώς το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και σε ό,τι αφορά την ψήφιση του ασφαλιστικού, κάνει λόγο για «ψήφο ευθύνης», εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ γιατί, όπως υποστηρίζει, «παίζεται η τύχη της χώρας».


* Παίρνει αποστάσεις από τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας άρθρων του ασφαλιστικού και αναφέρει ότι «πολιτική μας επιλογή είναι: όλοι οι μισθωτοί να ασφαλίζονται στο ίδιο ασφαλιστικό ταμείο είτε εργάζονται στο Δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα».

* Επιμένει ότι «λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν», καταγγέλλει την κυβέρνηση της Ν.Δ για σπατάλη, διαφθορά, πελατειακές σχέσεις και κομματισμό και σημειώνει ότι «το πρόγραμμά μας που είχε σχέση

Σταματούλα Αγγέλου: << Ο Αγγέλου ήταν ο ίδιος ο Καραμανλής >>

Η ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ ΜΑΝΤΕΛΗ, πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, 62 χρόνων και μητέρα δύο κοριτσιών, είναι ασφαλώς η γυναίκα η οποία απολογούμενη άλλαξε κατά πολύ την πορεία της δικαστικής έρευνας για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου. Επιπλέον προκάλεσε

πολλές πολιτικές αναταράξεις και στη λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, αφού «έδειξε» τον κ. Ι. Αγγέλου ως υπεύθυνο της προστασίας που απολάμβαναν οι δύο μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος στο στάδιο των ανταλλαγών. Πρώτη φορά μετά την απολογία της λύνει τη σιωπή της και μιλώντας στο «Βήμα» εξαπολύει κεραυνούς εναντίον ακόμη και του τέως πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή.

- Είναι κοινό μυστικό ότι εσείς αλλάξατε την πορεία της ανάκρισης του σκανδάλου του Βατοπαιδίου με την τολμηρή απολογία σας. Υπάρχουν όμως ακόμη κενά. Γιατί αποφασίσατε να μιλήσετε τώρα;

«Θέλω να σας μιλήσω λίγο για εμένα. Ημουν στέλεχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εδώ και δεκαετίες, ήμουνα οργανωμένη στη ΝΔ από το 1976. Συνδικαλίστρια της ΔΑΚΕ, ειδική γραμματέας στην Ομοσπονδία επί συμβάσει υπαλλήλων του υπουργείου και επί τρεις συνεχείς φορές μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πτυχιούχων του υπουργείου. Υπηρέτησα την υπηρεσία μου με αφοσίωση, αλλά και την πολιτική παράταξη στην οποία ανήκα. Δεν μπορώ όμως να

Σύγχρονο ελληνοτουρκικό λεξικό

Εμφύτευμα εξουδετερώνει τους πόνους της αρθρίτιδας


Ερευνητές του Long Ιsland Jewish Ηospital των ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα μικρό εμφύτευμα το οποίο τοποθετείται στον αυχένα και μειώνει σημαντικά τους πόνους της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Το εμφύτευμα, που έχει μέγεθος μικρού νομίσματος, διεγείρει το πνευμονογαστρικό νεύρο που αποτελεί βασικό «σύνδεσμο» επικοινωνίας ανάμεσα στον εγκέφαλο και στο υπόλοιπο σώμα.
Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι, αν το συγκεκριμένο νεύρο «βομβαρδιστεί» με χαμηλής έντασης ηλεκτρικούς παλμούς, μπλοκάρεται η υπερπαραγωγή μιας ομάδας πρωτεϊνικών διαβιβαστών (κυτοκίνες), τα αυξημένα επίπεδα των οποίων προκαλούν φλεγμονές. Οι ερευνητές τοποθέτησαν το εμφύτευμα σε 12 άτομα που έχουν αρθρίτιδα και τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά.
tovima

Γ. Παπανδρέου: 'Οποιος δεν ψηφίσει το ασφαλιστικό διαγράφεται, αλλά δεν θα κάνω πρόωρες εκλογές





Μήνυμα για κομματική πειθαρχία στους βουλευτές στέλνει ο πρωθυπουργός με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία - Απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών - Παίρνει αποστάσεις από τη γνωμοδότηση του ελεγκτικού συμβουλίου περί αντισυνταγματικότητας άρθρων του ασφαλιστικού.


Με μία σκληρή συνέντευξη που στέλνει πολλαπλά μηνύματα εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, ο Γ.

Ο καιρός σήμερα 04.07.2010

Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, με βροχές μετά το μεσημέρι στα ορεινά κυρίως τμήματα, περιμένουμε την Κυριακή 4 Ιουλίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 – 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 33 – 34 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 19 έως 31 στη Δυτική Ελλάδα, από 21 έως 29 – 30 στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 - 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες – βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στα ανατολικά ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις, βαθμιαία πυκνότερες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής κυρίως στα βόρεια,