www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Tips για το καλοκαιρινό μακιγιάζ

Ο στόχος είναι σαφής: ποτέ πια μάσκαρα που τρέχει, τέλος στο φριζάρισμα των μαλλιών από τον ιδρώτα, μακριά από μας το εφέ μάσκας στο πρόσωπο. Αυτή τη φορά μάλλον θα τα καταφέρουμε!

SPECIAL TIPS!


Για να πετύχουμε μακιγιάζ που εξασφαλίζει διάρκεια αλλά και εντυπωσιακή εμφάνιση, ο Μάνος Κατρίνης, face designer των Giorgio Armani Cosmetics, συνέταξε την πιο κάτω λίστα:

ΝΑΙ

Χρησιμοποιείτε πάντα φον ντε τεν με υψηλό SPF, για προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και αναλλοίωτο χρώμα.

Απλώστε σκιά σε λαμπερή και διάφανη απόχρωση για να τονίσετε τα μάτια σας και χρησιμοποιήστε μάσκαρα με αδιάβροχη σύνθεση για μεγαλύτερη διάρκεια.

Δώστε λάμψη και όγκο στα χείλη σας με φυσικές σομόν, κοραλλί και ροζ αποχρώσεις. Προτιμήστε γυαλιστερές υφές στα γκλος και στα κραγιόν, για να έχετε πιο δροσερό αποτέλεσμα.

Στις βραδινές σας εξόδους μην ξεχνάτε να απλώνετε στους μαυρισμένους ώμους σας, στην πλάτη
και στο ντεκολτέ μπρονζέ πούδρες ή τζελ, που χαρίζουν εντυπωσιακή όψη στην επιδερμίδα.

Αν δεν μαυρίζετε πολύ, έχετε πάντα μαζί σας μία κόμπακτ ιριδίζουσα πούδρα σε μπρονζέ απόχρωση για φυσικά μαυρισμένη όψη.

OΧΙ

Μη χρησιμοποιείτε ποτέ πιο ανοιχτό κονσίλερ από το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας σας και μην το παρακάνετε με την ποσότητα.

Αποφύγετε τη σκούρα σκιά στα μάτια - αν έχετε μαυρίσει, το αποτέλεσμα θα φαίνεται σκληρό. Το ίδιο ισχύει και για τα έντονα κραγιόν.

Ξεχάστε το αϊλάινερ. Το πιθανότερο είναι ότι θα λιώσει στις υψηλές θερμοκρασίες και θα σας μουντζουρώσει.

Μη χρησιμοποιείτε πολλά και καλυπτικά προϊόντα στην επιδερμίδα. Προτιμήστε λεπτόρρευστες και ανάλαφρες υφές, για ένα πιο φυσικό και διάφανο αποτέλεσμα.

Αποφύγετε να εφαρμόζετε πιο ανοιχτόχρωμο φον ντε τεν στο πρόσωπο, γιατί η αντίθεση με τον μαυρισμένο σας λαιμό και το ντεκολτέ θα δημιουργήσει εφέ μάσκας.

ΜΟΝΟΝ ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ


Το καλοκαίρι είναι η τέλεια εποχή για να χρησιμοποιήσετε αδιάβροχο μακιγιάζ. Ο Γρηγόρης Πυρπύλης, make up artist της Maybelline New York, προτείνει: «Καλό θα είναι το μολύβι ματιών, η μάσκαρα και το κραγιόν σας να αντικατασταθούν με προϊόντα αδιάβροχης σύνθεσης, αφού με τις υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι διόλου απίθανο το μολύβι να αρχίσει να τρέχει, η μάσκαρα να αφήνει υπολείμματα και το κραγιόν να ξεφεύγει από το περίγραμμα. Ομως πρέπει να προσέξετε ώστε το προϊόν με το οποίο θα κάνετε το ντεμακιγιάζ να είναι κατάλληλο για τις αδιάβροχες συνθέσεις, για να μην ταλαιπωρήσετε το δέρμα σας με έντονο και επίμονο τρίψιμο. Μην ξεχνάτε επίσης κάτι πολύ βασικό: είναι λογικό αυτήν την εποχή το πρόσωπό σας να γυαλίζει περισσότερο εξαιτίας της λιπαρότητας αλλά και του ιδρώτα. Γι' αυτό έχετε πάντα μαζί σας ένα μαντηλάκι, για να αφαιρείτε με ταμποναριστές κινήσεις τον ιδρώτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: