www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Απειλές Νταβούτογλου κατά ΕΕ: «Θα παγώσουν οι σχέσεις μας εάν προεδρεύσει η Κύπρος»!


Απειλεί η Τουρκία την ΕΕ πως θα «παγώσουν» οι μεταξύ τους σχέσεις σε πε΄ριπτωση που η Κύπρος αναλάβει την προεδρία της Ένωσης χωρίς πρώτα να έχει λυθεί το Κυπριακό. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι σχέσεις ανάμεσα στη χώρα του και την Ευρωπαϊκή Ένωση «θα παγώσουν» εάν η Κύπρος αναλάβει την προεδρία της ΕΕ τον Ιούλιο του 2012 χωρίς να έχει υπάρξει λύση στο πρόβλημα της διαίρεσης της νήσου.

«Αν η ελληνοκυπριακή πλευρά καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις και αναλάβει μόνη της την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούλιο του 2012, αυτό θα σημάνει όχι μόνον ένα αδιέξοδο στο νησί, αλλά και ένα μπλοκάρισμα, ένα πάγωμα στις σχέσεις Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Αχμέτ Νταβούτογλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

«Δεν είμαστε της γνώμης πως οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την ΕΕ θα μπορέσουν να συνεχιστούν στην περίπτωση μιας προεδρίας της Νότιας Κύπρου χωρίς να έχει λυθεί το κυπριακό ζήτημα», συνέχισε ο υπουργός κατά τη συνέντευξη που έδωσε μαζί με τον Ουκρανό ομόλογό του,

Προς κινητοποιήσεις οι αρτοποιοί


Με κινητοποιήσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν ακόμη και κλείσιμο των φούρνων απειλεί οι αρτοποιοί, αντιδρώντας στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Οι αποφάσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος Μ. Μούσιο, θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες σε συνεδρίαση της Ολομέλειας των προέδρων των τοπικών Ενώσεων.

Ο κ. Μούσιος σημείωσε ότι σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που έχει διαμορφθωθεί, το ψωμί μπορεί πλέον να πωλείται ελεύθερα από επαγγελματικές εγκαταστάσεις, όπως ιχθυοπωλεία, μανάβικα, κρεοπωλεία, κομμωτήρια, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, ακόμη και από συνεργεία αυτοκινήτων.

Υποστήριξε ακόμη ότι ο κλάδος είχε διαβεβαιώσεις από αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες για έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα ρύθμιζε το ζήτημα, ώστε να περιοριστεί η πώληση ψωμιού

Νομιμοποίηση αυθαιρέτων

Σε νομιμοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων και όχι απλή τακτοποίηση, όπως έγινε με τους ημιυπαίθριους, φαίνεται ότι προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.


Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Ν. Σηφουνάκης, η σχετική ρύθμιση, που είναι σχεδόν έτοιμη, θα περιλαμβάνει την «προσφορά» γης και χρηματικών προστίμων από τους παρανομούντες, προκειμένου να γίνουν... νόμιμοι για πάντα και όχι μόνο για μερικές δεκαετίες.

Ντύνοντας με περιβαλλοντικό μανδύα την καθαρά εισπρακτική ρύθμιση για τα αυθαίρετα, η οποία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ο Ν. Σηφουνάκης έκανε λόγο για «περιβαλλοντικό και πολεοδομικό ισοζύγιο» που θα συνεισφέρει στην ενίσχυση της προστασίας του περιβάλλοντος και στην οριστική διευθέτηση του χρόνιου προβλήματος».

Επί του πρακτέου και σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, τα αυθαίρετα θα χωριστούν σε εντός σχεδίου και εκτός σχεδίου και θα υπαχθούν σε αντίστοιχα πακέτα ρυθμίσεων που

Φοροεπιβάρυνση 400 € για τους πολλούς, ακόμη και για εισόδημα 12.000


Η μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 8.000 ευρώ από 12.000 ευρώ και μάλιστα αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2011 «τρώει» ουσιαστικά τους μηνιαίους μισθούς από τον Ιούλιο.

Το υπόλοιπο 50% του αυξημένου φόρου που αναλογεί στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα παρακρατηθεί στο σύνολό του με την εκκαθάριση της ετήσιας δήλωσης εισοδήματος την άνοιξη του 2012.

 Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με χαμηλά εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ βρίσκονται ξαφνικά να επιβαρύνονται με ένα πρόσθετο ετήσιο φόρο 100 - 400 ευρώ, ενώ μέχρι πέρυσι δεν πλήρωναν ούτε έναν ευρώ φόρο.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννη Καπελέρη, η παρακράτηση του φόρου εισοδήματος σε μισθωτούς και συνταξιούχους θα γίνεται με τη νέα φορολογική κλίμακα από τον Ιούλιο.

Κι επειδή έχει αναδρομική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2011, η διαφορά του φόρου που αναλογεί στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα καταβληθεί από τους φορολογουμένους με την εκκαθάριση των

«Συνήγορος του Πολίτη» oρκίστηκε η κ. Καλλιόπη Σπανού


Ορκίστηκε σήμερα ως «Συνήγορος του Πολίτη» η καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών Καλλιόπη Σπανού, μέχρι τώρα αναπληρώτρια «Συνήγορος του Πολίτη» και υπεύθυνη στην Ανεξάρτητη Αρχή για τις σχέσεις κράτους - πολίτη.

Η κ. Σπανού διορίστηκε στη θέση του αποχωρήσαντος «Συνήγορου του Πολίτη» για το υπόλοιπο της θητείας

Διευκρινίσεις για την ασφάλεια των στρατιωτικών βάσεων ζητεί η Ντ. Μπακογιάννη


Ερώτηση με θέμα την ασφάλεια στις ελληνικές στρατιωτικές μονάδες κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ανεξάρτητη βουλευτής, Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την τραγωδία στην Κύπρο.

Η κ. Μπακογιάννη ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας να διευκρινίσει αν υπάρχουν πυρομαχικά τα οποία μπορούν να

Carrefour: Αύξηση 3% στις πωλήσεις τριμήνου


Αύξηση 3% σημείωσαν οι πωλήσεις της γαλλικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Carrefour -συμπεριλαμβανομένης της βενζίνης και του ΦΠΑ- το δεύτερο τρίμηνο και ανήλθαν στα 22,4 δισ. ευρώ.

Σε συγκρίσιμη, εποχικά προσαρμοσμένη βάση, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 0,2%.

Η Carrefour εκτιμά ότι τα λειτουργικά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 760 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο, έναντι 989 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, εξαιρουμένων των καταστημάτων Dia. Η μείωση είναι της τάξης του 23%

Επίθεση εναντίον αστυνομικών στα Εξάρχεια – Δύο σοβαρά τραυματίες

Βίαιη επίθεση το βράδυ εναντίον αστυνομικών του τμήματος Εξαρχείων με πέτρες και ξύλα, από περίπου 30 κουκουλοφόρους.

Δύο αστυνομικοί διακομίστηκαν στο νοσοκομείο

Εισαγγελική παρέμβαση για εμπλοκή του Α. Α. Παπανδρέου σε «συμβόλαια ασφάλισης»

Εισαγγελική παρέμβαση για το δημοσίευμα της «Ε» σύμφωνα με το οποίο ο αδερφός του πρωθυπουργού, Ανδρίκος Παπανδρέου, μετέχει ως υψηλόβαθμο στέλεχος στρατηγικού σχεδιασμού στη διεθνή εταιρεία διαχείρισης Unigestion, η οποία προτείνει CDS, δηλαδή συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεωκοπίας χωρών μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με την παραγγελία που έδωσε ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, Γρηγόρης Πεπόνης, θα διερευνηθεί η βασιμότητα του δημοσιεύματος ώστε να εξεταστεί αν έχει τελεστεί κάποιο αδίκημα που να σχετίζεται με προσβολή της εθνικής οικονομίας.

Δημοσίευμα


Μια άγνωστη, αλλά παλαιά επενδυτική εταιρεία (ιδρύθηκε το 1971), που διαχειρίζεται πάνω από 8 δισ. ευρώ και πελάτες της έχει θεσμικούς αλλά και πλούσιες οικογένειες, εμφανίζει ως μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της τον αδελφό του πρωθυπουργού, τον Αντρίκο Παπανδρέου.


Πρόκειται για τη UNIGESTION, μια εταιρεία που αυτοσυστήνεται ως πρωτοπόρος στην Ευρώπη στις δραστηριότητες των Hedge Funds και του Private Equity με γραφεία στη Γενεύη, στο Λονδίνο, στη Νέα

Πυρκαγιά στο Κορακονήσι στη Ζάκυνθο

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Κορακονήσι Ζακύνθου εκδηλώθηκε στις 7 παρά 10 το πρωΐ.

Οπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο έργο κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα, επτά άτομα