www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Δεν κλείνει το Γκουαντάναμο

Και τα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου υιοθέτησαν την Τετάρτη (τοπική ώρα) ένα νόμο για τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου για το 2011 που περιλαμβάνει διατάξεις που εμποδίζουν de facto το κλείσιμο της φυλακής του Γκουαντάναμο και κάθε δίκη σε ποινικό δικαστήριο για τους κρατούμενούς της στις ΗΠΑ.




Μετά από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων ένα τεράστιο σχέδιο χρηματοδότησης του Πενταγώνου ύψους 725,9 δισεκατομμυρίων επικυρώθηκε τελικά από το Κογκρέσο για το οικονομικό έτος 2010 που αρχίζει την 1η Οκτωβρίου.



Το κείμενο περιλαμβάνει ένα μέτρο που "απαγορεύει τη χρήση πόρων του Υπουργείου Άμυνας για την κατασκευή ή την τροποποίηση των εγκαταστάσεων στις ΗΠΑ για τους κρατουμένους που μεταφέρθηκαν από το κέντρο κράτησης στο Γκουαντάναμο", αναφέρεται σε μια σύνοψη του σχεδίου νόμου που δόθηκε από την Επιτροπή Άμυνας της Γερουσίας.



Απαγορεύει στο Πεντάγωνο να χρηματοδοτήσει "τη μεταφορά, την απελευθέρωση ή τη βοήθεια" σε κρατούμενους του Γκουαντάναμο στις ΗΠΑ. Επίσης, απαγορεύει τη μεταφορά κρατουμένων σε χώρες όπου οι πρώην κρατούμενοι του Γκουαντάναμο έχουν μεταφερθεί και έχουν επαναλάβει από

Επιστρέφονται από αύριο άδειες κυκλοφορίας και πινακίδες

Επιστρέφονται από αύριο, Παραμονή Χριστουγέννων, οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι άδειες κυκλοφορίας και οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για τις φετινές γιορτές.


Η επιστροφή των παραπάνω στοιχείων αφορούν όσα έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 23.12.2010.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 23.12.2010.

Από την παραπάνω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας

Στις 12 Ιανουαρίου το ντέρμπι ΠΑΟ - ΟΣΦΠ

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την Πέμπτη το πρόγραμμα της 10ης, 11ης και 12ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών στο μπάσκετ.


Το ντέρμπι της 12ης ημέρας στο ΟΑΚΑ, μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου στις 21:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το κρατικό κανάλι.

Αναλυτικά:

10η Αγωνιστική

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου

Καβάλα-Ικαρος Καλλιθέας ΔΑΚ Καλαμίτσας 15:00

Ηρακλής-ΑΕΚ Ιβανώφειο 17:00

Αρης-Μαρούσι Αλεξάνδρειο Μέλαθρον 17:00-Κεκλεισμένων των θυρών-

Κολοσσός Ρόδου-Ολυμπιακός Βενετόκλειο 17:00

Ο ΟΤΕ πωλεί το ποσοστό του στη Serbia Telecom

Την πάγια θέση της διοίκησης του ΟΤΕ να προχωρήσει στην πώληση πακέτου μετοχών της Serbia-Telecom, θυγατρικής του ΟΤΕ, επανέλαβε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Μιχάλης Τσαμάζ, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης του ΟΤΕ.


Συγκεκριμένα, ο κ. Τσαμάζ είπε ότι ο ΟΤΕ προτίθεται να πουλήσει το 20% των μετοχών που κατέχει στη Serbia Telecom, εφόσον υπάρξει

Υπ. Εσωτερικών: Πώς θα διοικείται η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Έξι γενικές διευθύνσεις, μοιρασμένες ανάμεσα σε Ρόδο και Ερμούπολη, οι οποίες θα εδρεύουν στον Πειραιά, αναμένεται να διοικούν την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με βάση τον «Καλλικράτη», σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.


Έδρα της περιφέρειας είναι η Ερμούπολη της Σύρου όπου και θα εδρεύουν οι 3 Γενικές διευθύνσεις,

Περί Χριστουγέννων…

Γιατί γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου;



Η Ιστορία του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.


Πότε στολίστηκε το πρώτο δέντρο στην Ελλάδα


και πότε στην Αθήνα, στην Ουάσιγκτον, στο Λονδίνο;

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός





Σήμερα, θεωρούμε δεδομένο και αυτονόητο ότι ο Χριστός γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου. Τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες, όμως, τα γενέθλια του Χριστού ήταν θέμα ατελείωτων συζητήσεων. Το ότι ο Χριστός γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου, αποφασίστηκε, τελικά, το 336 μ.Χ και ο λόγος ήταν ότι έπρεπε να αντικατασταθεί μια σημαντική γιορτή των Ελλήνων και των Λατίνων. Οι πιστοί της προηγούμενης θρησκείας, γιόρταζαν τις ημέρες εκείνες τη μεγάλη γιορτή της γέννησης του Ήλιου (Dies Solis Invectis Natalis). Κατά την αστρονομία, επίσης, 23 – 25 Δεκεμβρίου είναι οι μέρες του χειμερινού ηλιοστάσιου. Μέχρι τον 7ο – 8ο αιων. δεν έβρισκαν ησυχία με τέτοια ζητήματα, για παράδειγμα: ο Επιφάνιος (315 - 403) είχε προτείνει την 6η Ιανουαρίου ως ημέρα γέννησης του

Εντοπίστηκε κενό ασφαλείας στον Ιnternet Εxplorer

Η Microsoft εξέδωσε προειδοποίηση για τον εντοπισμό ενός σοβαρού κενού ασφαλείας σε όλες τις εκδόσεις του προγράμματος πλοήγησης Internet Explorer (ΙΕ), που καθιστά ευάλωτους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε κακόβουλες επιθέσεις χάκερ.


Αν ο χάκερ αξιοποιήσει το κενό ασφαλείας, «μολύνοντας» τον ανυποψίαστο χρήστη μέσω μιας παγιδευμένης ιστοσελίδας, μπορεί να θέσει υπό έλεγχο τον υπολογιστή. Το πρόβλημα σχετίζεται με τον τρόπο που ο ΙΕ χειρίζεται την μνήμη του υπολογιστή.

Ήδη έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο ο σχετικός κώδικας λογισμικού για την «αξιοποίηση» του κενού ασφαλείας, αν και η Microsoft, σύμφωνα με το BBC, δήλωσε ότι δεν έχει ακόμα στοιχεία πως ο κώδικας χρησιμοποιείται στην πράξη από κάποιους

Παντζαροσαλάτα

Συστατικά


• 4 μεσαίου μεγέθους παντζάρια

• 2 ξυνόμηλα

• Λίγη καρυδόψιχα χοντροκομμένη

• 2 κυπελλάκια γιαούρτι 200 gr

• 2 κυπελλάκια μαγιoνέζα 200 gr


• 1 σκελίδα σκόρδο

• Ελαιόλαδο



Οδηγίες

1. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το ξυνόμηλο.
2. Κόβουμε τα παντζάρια σε κύβους.

3. Λιώνουμε το σκόρδο στο multi (μίξερ), μαζί με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να

Καταπολεμήστε τον πονοκέφαλο

Ένα επαναστατικό προϊόν που θα δώσει λύση στους αλλεπάλληλους πονοκεφάλους σας, θα κυκλοφορήσει στην αγορά σε μορφή σπρέι. Μέχρι στιγμής είναι διαθέσιμο μόνο σε μορφή χαπιών, ενώ το σπρέι που θα κυκλοφορήσει, θα εισπνέεται από τη μύτη με ειδικό μηχανισμό.


Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, οι τριπτάνες (δραστικές ουσίες του σπρέι), θα ενεργούν καλύτερα υπό μορφή εισπνεόμενου από τη μύτη λόγω του ότι θα απορροφώνται από το βλεννογόνο και θα επηρεάζουν απευθείας το τρίδυμο νεύρο. Το κεντρικό αυτό νεύρο της περιοχής του προσώπου, συνδέεται άμεσα με την ημικρανία, και όπως έδειξαν τα πειράματα, το σπρέι επενεργεί μέσα σε 15 λεπτά, ενώ σε 2 ώρες το 57% των χρηστών δήλωσε πλήρη υποχώρηση των πόνων από ημικρανίες.

Το σκεύασμα θα περάσει από μια τελική φάση δοκιμών προτού κυκλοφορήσει στην αγορά. Ήδη το

Η ανεργία συμβάλλει στην επιδείνωση της οικονομίας

Ένας λόγος που αποτρέπει τις προσλήψεις στις επιχειρήσεις την τρέχουσα χρονική περίοδο είναι η συνεχιζόμενη διατύπωση εκτιμήσεων ότι η ανεργία θα αυξηθεί κατακόρυφα στο 1 εκατ. (από 627 χιλ. που ήταν τον Νοέμβριο του 2010), ή στο 20% του εργατικού δυναμικού (από 12,3% που διαμορφώνεται το 2010), αναφέρουν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.


Οι εκτιμήσεις αυτές δεν σχετίζονται ούτε στο ελάχιστο με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ ή των ερευνών εργατικού δυναμικού που έχουν δημοσιευτεί έως τον Νοέμβριο του 2010. Σημειώνεται εδώ ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΓΣΕΕ και άλλων, η ανεργία επρόκειτο να φθάσει το 1 εκατ. και στο 20% του εργατικού δυναμικού στο τέλος του 2010. Σήμερα, ο «φιλόδοξος» αυτός στόχος έχει μετατεθεί για το τέλος του 2011.

Σε κάθε περίπτωση, αναφέρουν οι αναλυτές της Alpha Bank, τα στοιχεία του Νοεμβρίου του 2010 δείχνουν ότι οι ανωτέρω εκτιμήσεις δεν αφορούν την ελληνική οικονομία. Έχουν, ωστόσο, καταστροφική επίπτωση στις προοπτικές ανακάμψεως της οικονομίας αφού συμβάλουν στη

Κατασχέθηκαν τεράστιες ποσότητες προϊόντων «μαϊμού»

Τεράστια ποσότητα παράνομων εμπορευμάτων και ειδικότερα προϊόντων «μαϊμού», βρέθηκε σε δύο μεγάλες αποθήκες, που εντοπίστηκαν από την αστυνομία, τη δημοτική αστυνομία και τη νομαρχία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του παραεμπορίου, στην οδό Σερβίων 6 στην Ακαδημία Πλάτωνος και στην οδό Μενάνδρου 4 στην Ομόνοια.


Ήδη, τα συνεργεία του δήμου καταμετρούν και απομακρύνουν τα εμπορεύματα από τις αποθήκες, ενώ στην

«Παράνομο να απασχολείται εργαζόμενος στην καθαριότητα σε άλλη υπηρεσία»

Τα τέλη για την καθαριότητα είναι ανταποδοτικά, εισπράττονται μέσω της ΔΕΗ και πρέπει να καταναλώνονται μόνο για την καθαριότητα. Δεν μπορεί ένας υπάλληλος που δεν είναι στην καθαριότητα να πληρώνεται από τα τέλη αυτά, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.


Αφορμή στάθηκε η αποκάλυψη ότι 204 εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Αθηναίων εργάζονται ως υπάλληλοι γραφείου.

Εκτίμησε ότι τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται σε πολλές υπηρεσίες.

Η αντίδραση του Δήμου Αθηναίων

Με κινήσεις εντυπωσιασμού και ψεύδη δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τα οποία σε λίγες ημέρες θα βρεθεί αντιμέτωπη η νέα Δημοτική Αρχή στο Δήμο

Αποχωρεί η Verbund από την ελληνική αγορά

Την αποχώρησή της από την ελληνική αγορά ανακοίνωσε και επισήμως η αυστριακή επιχείρηση παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Verbund, καθώς δεν θεωρεί ότι η χώρα περιλαμβάνεται στις βασικές της ξένες αγορές.


«(Η Verbund) επιδιώκει να υποβαθμίσει σταδιακά τη δραστηριότητά της σε δευτερεύουσες αγορές σε βάθος χρόνου και έχει αποφασίσει [...] την απόσυρσή της από την κοινοπραξία Verbund-APT Energa Hellas» είπε η εταιρία σε ανακοίνωσή της.

Η αυστριακή «ΔΕΗ» συνεργαζόταν με την ελληνική Energa και είχαν ιδρύσει την Verbund Hellas με ποσοστά 55 και 45% αντίστοιχα.

Το ποσοστό των Αυστριακών εκτιμάται ότι θα αγοράσει η ελληνική πλευρά (Α.Φλώρος) και η εταιρία θα συνεχίσει το εμπόριο ηλεκτρικού ρεύματος από τον Ιανουάριο με άλλο όνομα, πιθανότατα

Το πρώτο τετραδύναμο συζευγμένο εμβόλιο για μηνιγγιτιδόκοκκο

Τρία είδη βακτηρίων ευθύνονται για την πλειονότητα των παιδιατρικών περιστατικών μηνιγγίτιδας παγκοσμίως: τα Haemophilus influenzae, Streptococcus pneumoniae και Neisseria meningitidis. Το Neisseria meningitidis είναι η συνηθέστερη αιτία βακτηριακής μηνιγγίτιδας και είναι το μόνο παθογόνο του μηνιγγιτιδόκοκκου που είναι γνωστό ότι προκαλεί επιδημία. Αποικεί στο ρινοφάρυγγα και μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο με άμεση επαφή με τις αναπνευστικές εκκρίσεις ή το σίελο ή με αερογενή σταγονίδια.


Η Ελληνική Εταιρεία Αθηνών πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα αναφορικά με τη νόσο της μηνιγγίτιδας και τους τρόπους πρόληψής της. Την ενημέρωση πραγματοποίησε ο δρ Δ. Καφετζής, καθηγητής Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, που μεταξύ άλλων επισήμανε ότι το μικρόβιο του μηνιγγιτιδόκοκκου βρίσκεται μόνο πάνω στους ανθρώπους ενώ δεν προσβάλλονται αντικείμενα ή ζώα από τον εν λόγω ιό. Αξίζει να σημειωθεί ότι προκειμένου κάποιος να κολλήσει τον ιό από

2010: οι «top 10» επιστημονικές ανακαλύψεις

Πώς να επιλέξει κανείς τις πιο αξιόλογες από τις αναρίθμητες έρευνες και τις τεχνολογικές καινοτομίες που πραγματοποιήθηκαν τη φετινή χρονιά; Παρά τις εγγενείς δυσκολίες του εγχειρήματος, το αμερικανικό «Science», ένα από τα πιο έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, επιμένει να επιλέγει στο τέλος κάθε χρόνου τις δέκα σημαντικότερες επιστημονικές καινοτομίες. Ωστόσο ο αναγνώστης, διαβάζοντας για τα φετινά «Οσκαρ» επιστήμης, δεν θα πρέπει να παραγνωρίσει την ανταγωνιστική λογική που, αναπόφευκτα, υπεισέρχεται σε τέτοιες «επιστημονικές πασαρέλες». Και η τελική αξιολόγηση που ακολουθεί, μολονότι δεν είναι αυθαίρετη, διαμορφώνεται συχνά με αδιαφανή ή και ιδιοτελή κριτήρια (οικονομικά, γεωγραφικά, πανεπιστημιακά κ.ο.κ.)


1 Η πρώτη κβαντική μηχανή. Αν πιστεύετε ότι η κβαντική Φυσική ισχύει αποκλειστικά στον υποατομικό μικρόκοσμο, κάνετε λάθος. Φανταστείτε μια μακροσκοπική μηχανή που μπορεί να λειτουργεί, ταυτόχρονα, υπερβολικά αργά και υπερβολικά γρήγορα, επειδή η λειτουργία της βασίζεται σε πολύ διαφορετικούς φυσικούς νόμους από αυτούς που συνήθως κυβερνούν τα συνήθη μακροσκοπικά αντικείμενα. Σύμφωνα με την επιτροπή του περιοδικού «Science», αυτή η περίεργη μηχανή αποτελεί τη σημαντικότερη ανακάλυψη της χρονιάς. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από

Η τεχνολογία του 2010

Μία εβδομάδα έμεινε για το 2010 και όλα δείχνουν πως μάλλον δεν θα συμβεί κάτι κοσμοϊστορικό στον κόσμο της τεχνολογίας, εκτός ίσως από καμιά εξαγορά ή κάτι εξαιρετικά δυσάρεστο -χτύπα ξύλο.


Αυτό μάς δίνει τη δυνατότητα να ρίξουμε μια ματιά στην για πολλούς λόγους αξέχαστη χρονιά που ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει και να εντοπίσουμε τα πιο χαρακτηριστικά της στιγμιότυπα.

* Ο κόσμος είναι επίπεδος;

Το iPad και οι λοιπές επίπεδες συσκευές διεκδίκησαν (και πήραν) κάτι περισσότερο από το δίκαιο μερίδιο δημοσιότητας που τους αναλογούσε. Ειδικά η συσκευή της Apple έγινε γρήγορα η αγαπημένη των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων των ΗΠΑ, που είδαν σε αυτό μια πλατφόρμα για την ανάπτυξη συνδρομητικών υπηρεσιών. Ο χρόνος θα δείξει αν θα τους δικαιώσει αυτή η
επιλογή, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει μέχρι και τη... θεοποίηση του iPad.

* ή μήπως τρισδιάστατος;

Νομίζουμε πως μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς ήταν το μικρό κύμα με τις τηλεοράσεις 3D που έκαναν την εμφάνισή τους πρώτα στις ΗΠΑ. Δεν ήταν κάτι το αναμενόμενο, κυρίως επειδή η

Χόμο Σάπιενς, Νεάντερταλ και τώρα... Ντενίζοβα

Νέες ανακαλύψεις έρχονται να φωτίσουν την εξελικτική ιστορία του ανθρώπου. Εκτός από το είδος του Χόμο Σάπιενς και των Νεάντερταλ, ένα νέο, συγγενικό, είδος προστίθεται στους προγόνους του ανθρώπου: οι Ντενίζοβα.


Η ανακάλυψη βασίστηκε στο DNA του δακτύλου και του δοντιού ενός αρχαίου κοριτσιού που βρέθηκε στα όρη Αλτάι της νότιας Σιβηρίας.

Η ανακάλυψη, υπό τον επιφανή παλαιο-γενετιστή καθηγητή Σβάντε Πάαμπο του Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Μαξ Πλανκ της Λειψίας στη Γερμανία και τον γενετιστή Ντέιβιντ Ράιχ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ, που παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το BBC και τη βρετανική εφημερίδα Guardian, βασίστηκε στην ανάλυση του DNA ενός δακτύλου και ενός δοντιού ενός αρχαίου κοριτσιού που βρέθηκε το 2008 στα όρη Αλτάι της νότιας Σιβηρίας.

Το κορίτσι μπορεί να θεωρηθεί «ανατολικός» συγγενής των Νεάντερταλ και πιο μακρινός συγγενής των ανθρώπων. Όπως έκαναν οι Νεάντερταλ, έτσι και αυτό το συγγενικό είδος είχε σεξουαλικά

Επείγουσα σύγκληση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας ζητάει η ΓΣΕΕ

Την επείγουσα σύγκληση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας ζητάει η ΓΣΕΕ από την υπουργό Εργασίας, ώστε να να κηρυχθούν υποχρεωτικές οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και οι αποφάσεις της διαιτησίας του 2010, , πριν το τέλος του έτους.


Πρόκειται για υπόθέσεις που εκκρεμούν εδώ και αρκετούς μήνες στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας. Όπως υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ, αν δεν κηρυχθούν υποχρεωτικές δεν μπορούν να επωφεληθούν από αυτές όσοι εργαζόμενοι δεν

Άλλες δύο αγωνιστικές χωρίς κόσμο ο Παναθηναϊκός!

Η μία τιμωρία διαδέχεται την άλλη στον Παναθηναϊκό, καθώς οι «πράσινοι» θα παίξουν κεκλεισμένων των θυρών στα δύο επόμενα εντός έδρας παιχνίδια τους με τον Άρη και την Καβάλα, για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί τους στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου.


Ο Παναθηναϊκός ήταν υπότροπος κι έτσι μετά το παιχνίδι με τα Τρίκαλα για το Κύπελλο θα παίξει χωρίς κόσμο και στα δύο επόμενα εντός έδρας ματς με Άρη και Καβάλα. Θυμίζουμε, ότι οι «πράσινοι» έχουν παίξει κεκλεισμένων των θυρών και στα

ΑΔΕΔΥ: Καταργούν «σιωπηρά» το δώρο του ΜΤΠΥ

Τη «σιωπηρή» κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων για τους μερισματούχους του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ.


Σύμφωνα με τη συνδικαλιστική οργάνωση, η πλειοψηφία της διοίκησης του ΜΤΠΥ και η κυβέρνηση προχωρούν στην κατάργηση του δώρου, με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει απόφαση για τη χορήγησή του.

Η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι οι ασφαλισμένοι δεν έχουν καμία ευθύνη για την κατάσταση του Ταμείου και τα ελλείμματα. Όπως αναφέρει, γι' αυτά ευθύνονται η "καταλήστευση" των αποθεματικών του από τις Τράπεζες και το

Προς αναβολή η έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών

Την αναβολή για έξι μήνες της υποχρέωσης έκδοσης ενεργειακού πιστοποιητικού για τα ακίνητα που νοικιάζονται εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ΑΠΕ-ΜΠΕ. Από την αναβολή αναμένεται να εξαιρεθούν τα κτήρια που νοικιάζονται ολόκληρα.


Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο προβλέπει πως όλα ίνητα πωλούνται ή νοικιάζονται πρέπει να έχουν πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, από τις 9 Ιανουαρίου 2011.

Την αναβολή έχουν ζητήσει φορείς της κτηματαγοράς. Υποστηρίζουν ότι ο δεν υπάρχει ο μηχανισμός για την άμεση εφαρμογή του μέτρου και εκφράζουν φόβους, ότι θα δημιουργήσει κωλύματα στην αγοραπωλησία και ενοικίαση ακινήτων.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο έχει θεσπίσει ελάχιστες αμοιβές για τις ενεργειακές

Μειώθηκε στο μισό η ποινή του Γ. Δημητράκη

Το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ποινή κάθειρξης 12,5 ετών στον αναρχικό Γιάννη Δημητράκη, για τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος το 2006.


Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον Δημητράκη για ληστεία, απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του αστυνομικού φρουρού, ενώ μετέτρεψε το κακούργημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση σε πλημμεληματική σύσταση και συμμορία. Επιπλέον, τον έκρινε ένοχο για δύο ακόμη κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή ανάλογη πρόταση του εισαγγελέα έδρας που είχε ζητήσει τη μετατροπή της κακουργηματικής κατηγορίας σε πλημμέλημα και τη μη αναγνώριση ελαφρυντικού.

Στην απολογία του ο Γιάννης Δημητράκης είχε επαναλάβει στο δικαστήριο ότι είναι αναρχικός. "Μου φαίνεται αστείο που φορτώθηκα 25 χρόνια κάθειρξη επειδή προσπάθησα να οικειοποιηθώ λίγα από τα κλεμμένα κέρδη των τραπεζών. Εάν κάποιος πρέπει να απολογηθεί είναι οι τράπεζες και όχι εγώ", είχε πει ο Δημητάκης. Είχε υποστηρίξει επίσης ότι η ληστεία "ήταν μια αντιπροσωπευτική λύση για

Συμβολική κατάληψη στην ΕΕΤΤ

Για υποστήριξη των ανταγωνιστών του ΟΤΕ και για υπονόμευσή του κατηγορούν την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) οι εργαζόμενοι στον οργανισμό, οι οποίοι πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ρυθμιστικής Αρχής.


Σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία των εργαζομένων στον ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ) υποστηρίζει πως η ΕΕΤΤ "συνεχίζει να αβαντάρει 'ανταγωνιστές', κάνει πλάτες σε χρεοκοπημένους και δεν επιτρέπει στην πιο υγιή επιχείρηση, τον ΟΤΕ, να προσφέρει ποιοτικά προϊόντα με λιγότερο κόστος για τον καταναλωτή..."

"Πρέπει να ρυθμιστούν οι ρυθμιστές τώρα. Αύριο θα είναι αργά" τονίζει η ομοσπονδία, ζητώντας από την κυβέρνηση να παρέμβει και -προφανώς- να ψαλιδίσει τις αρμοδιότητες της ΕΕΤΤ.

Παράλληλα η ΟΜΕ-ΟΤΕ απευθύνεται και στη διοίκηση του οργανισμού, για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε ο Μιχ. Τσαμάζ ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος διαδεχόμενος τον Παν.

Αισιόδοξος ο Κάρολος Παπούλιας για την έξοδο της χώρας από την κρίση

Με τη φράση «θα τα βγάλουμε πέρα» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση.


Ο κ. Παπούλιας, δήλωσε από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου διάφοροι φορείς του έψαλλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, ότι πρέπει να διατηρήσουμε την "ελπίδα μας...Γιατί έτσι θα περάσουμε τα δύσκολα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ακόμα".

"Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα βγάλουμε πέρα. Είμαι αισιόδοξος γιατί γνωρίζω τις ικανότητες και τις αντιστάσεις του ελληνικού

Ανησυχούν οι έμποροι για το ΦΠΑ 13% σε λαχανικά και φρούτα

Για σοβαρές επιπτώσεις τόσο στις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς, όσο και στους καταναλωτές, από την επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ στα οπωροκηπευτικά προϊόντα και φρούτα από 11% σε 13% προειδοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Οπωρολαχανεμπόρων.


Με επιστολή της ομοσπονδίας προς τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, η οποία κοινοποιείται και στους υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοϊδη και Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδη, οι οπωρολαχανέμποροι επισημαίνουν ότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα εντός του 2010, τονίζοντας ότι τα οπωροκηπευτικά προϊόντα και τα φρούτα είναι είδη άμεσης καθημερινής βιοτικής ανάγκης.

Όπως εκτιμούν οι εκπρόσωποι του κλάδου, η αύξηση του ΦΠΑ θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το οικογενειακό εισόδημα, καθώς θα υπάρξει μετακύλιση της αύξησης στην τιμή του καταναλωτή. Κρούουν επίσης των κώδωνα του κινδύνου για περαιτέρω μείωση στην κατανάλωση των προϊόντων

Μπλακάουτ διαρκείας στο Skype

Συνεχίζονται τα προβλήματα λειτουργίας της δημοφιλούς υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων και διαδικτυακών τηλεφωνικών κλήσεων, με τους υπεύθυνους της εταιρείας να ζητούν συγγνώμη από τους χρήστες.


Τα πρώτα προβλήματα παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης. "Διαπιστώσαμε πως ο αριθμός των χρηστών του skype που ήταν online, μειωνόταν διαρκώς,κάτι που δεν είναι φυσιολογικό" αναφέρει η Skype σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τη ροή μηνυμάτων των υπευθύνων του skype στο twitter, τα πρώτα προβλήματα παρουσιάστηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) και γύρω στα μεσάνυχτα είχε

Αντιδρούν οι έμποροι στον προϋπολογισμό

Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις το 2011 δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις επιπλέον απαιτήσεις που θέτει ο νέος προϋπολογισμός υποστηρίζει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Β. Κορκίδης.


Συμπλήρωσε δε πως ''τα μηνύματα που εκπέμπει ο νέος προϋπολογισμός σκορπίζουν σε όλους μας ανησυχία και αβεβαιότητα. Αντανακλούν μια αγωνιώδη προσπάθεια να μειωθεί το έλλειμμα με αύξηση των φόρων κατά 7,83 δις και επιπλέον περικοπή δαπανών κατά 6,5 δις σε σχέση με το 2010''.

Άποψη της ΕΣΕΕ είναι πως η "ταμειακή λογική" που διέπει την δεύτερη κατά σειρά αναθεώρηση του Μνημονίου αποτυπώνεται και στον Προϋπολογισμό σε μια σειρά από δείκτες όπως: η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, η αύξηση ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων, η επιβολή φόρου

Στα... σκουπίδια απειλεί να ρίξει 5 ελληνικές τράπεζες η Fitch

Σε πιθανή υποβάθμιση του επιπέδου αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας πέντε ελληνικών τραπεζών στη μη διαβαθμισμένη κατηγορία (junk) προειδοποίησε ότι μπορεί να προχωρήσει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch.


Μόλις πριν απο δύο ημέρες η Fitch είχε προειδοποιήσει για πιθανή υποβάθμιση του αξιόχρεου του ελληνικού Δημοσίου, επίσης σε μη διαβαθμισμένη κατηγορία.

Οι πέντε τράπεζες, για τις οποίες εξέδωσε ανακοίνωση ο διεθνής οίκος, είναι η Εθνική Τράπεζα η

Πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Στις 9 το πρωί θα αρχίσουν να κυκλοφορούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς σήμερα, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες συνεχίζουν- αλλά πιο ήπια- τις κινητοποιήσεις τους.


Μετρό, ηλεκτρικός, τραμ και τρόλεϊ θα σταματήσουν τα δρομολόγιά τους στις 10 το βράδυ ενώ τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν έως τις 9 το βράδυ.

Σε στάση εργασίας από τις 11 έως τις 4 προχωρούν οι εργαζόμενοι

Σεισμοί στη Λήμνο

Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις κατέγραψαν τη νύχτα οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Λήμνου.


Και οι δύο δονήσεις είχαν μέγεθος 4,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και καταγράφηκαν η πρώτη στις 3:35 και η δεύτερη στις 3:40.

Το επίκεντρο βρίσκεται 250 χιλιόμετρα βόρεια

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

Με εορταστικό ωράριο λειτουργούν και σήμερα τα καταστήματα και θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.


Αύριο, παραμονή των Χριστουγέννων θα ανοίξουν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα.

Η αγορά θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και την επόμενη εβδομάδα ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα

Γ. Παπανδρέου: Τα επώδυνα μέτρα είναι πίσω μας

Τα επώδυνα μέτρα είναι πίσω μας, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2011. Εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες της χώρας και απέρριψε, για ακόμα μια φορά, το ενδεχόμενο χρεοκοπίας. Κατηγόρησε τον Α. Σαμαρά ότι ποντάρει στην αποτυχία της χώρας και ότι η Ν.Δ. δεν εφάρμοσε τα μέτρα που προτείνει τώρα, την περίοδο που ήταν στην κυβέρνηση.


"Δεν θα μουν εδώ αν δεν πίστευα στην Ελλάδα και στις τεράστιες δυνατότητες των Ελλήνων, τις οποίες σπαταλήσαμε", δήλωσε ο πρωθυπουργός. Κατηγόρησε τη Ν.Δ. για έλλειψη ειλικρίνειας και πρόσθεσε πως ο Κ. Καραμανλής, ήξερε το μέγεθος του ελλείμματος και προτίμησε να λιποτακτήσει. Όσον αφορά στο θέμα των ευρωομολόγων, κάλεσε τον Α. Σαμαρά να μην δημιουργεί εντυπώσεις, σημειώνοντας ότι είχαν συζητήσει το θέμα.

Σχετικά με το θέμα της χρεοκοπίας, τόνισε ότι η χώρα βρέθηκε στα πρόθυρα, αλλά κατάφερε να την αποφύγει. "Όπως διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες μέχρι τώρα, έτσι θα τις διαψεύσουμε μέχρι να μας

Γ. Παπακωνσταντίνου: Να μας κρίνετε στην εκτέλεση του προϋπολογισμού

Να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό, αναγνωρίζοντας τις θυσίες που έχουν κάνει μέχρι σήμερα οι Έλληνες πολίτες, κάλεσε τους βουλευτές ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ζητώντας τους να εξαντλήσουν την αυστηρότητα τους, στην πορεία εκτέλεσής του μέσα στο 2011.


Ακόμη, κατηγόρησε τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης για “αβάσταχτη ελαφρότητα” απέναντι στο ζήτημα της χρεοκοπίας αναφέροντας πως κανείς δεν έχει εξηγήσει στον κόσμο τι θα συνέβαινε σε τέτοια περίπτωση. Επιτέθηκε στον Α. Σαμαρά, ζητώντας λεπτομέρειες για τα μέτρα τόνωσης, τις περικοπές και το πως θα επιτευχθεί ο οριζόντιος προϋπολογισμός που ζήτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ.. Παράλληλα, του καταλόγισε διγλωσσία, σχολιάζοντας πως στις ομιλίες του στο εξωτερικό δεν λέει ότι το Μνημόνιο είναι καταστροφικό.

Όσον αφορά στην σύγκριση με την Ιρλανδία, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως κι εκεί έχουν

Θ. Πάγκαλος: Για όλα φταίνε οι πελατειακές σχέσεις κράτους - πολιτών

Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας, είναι το πολιτικό σύστημα, που μέσω του συστήματος των σταυρών και την εγκαθίδρυση πελατειακών σχέσεων συναλλαγής μεταξύ κράτους - ψηφοφόρων, γιγάντωσε το δημόσιο τομέα της χώρας που πλέον «τρώει» μεγάλο μέρος του κρατικού προϋπολογισμού, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Παγκαλος, κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2011.


Παραθέτοντας στοιχεία που συγκρίνουν βασικούς τομείς της οικονομίας της Ελλάδας, το 1974 και το 2010, ο Θ. Πάγκαλος, υποστήριξε πως το κατα κεφαλήν εισόδημα των Ελλήνων έχει αυξηθεί κατακόρυφα και άλλοι δείκτες

156 «ναι» στον προϋπολογισμό του Μνημονίου

Με 156 θετικές ψήφους πέρασε ο προϋπολογισμός του 2011 στη Βουλή λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εξαπολύουν πυρά κατά της κυβερνητικής πολιτικής.


Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές καθώς οι βουλευτές της Ν.Δ., Κ. Χατζηδάκης και Ιατρίδου Μίκα, απουσίαζαν και έστειλαν επιστολή αλλά βάση κανονισμού οι ψήφοι τους δεν αναγνωρίζονται ως έγκυρες. "Ναι" στα έσοδα - έξοδα των υπουργείων είπαν οι 156 βουλευτές και "όχι" οι 142.

Όσον αφορά στα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας η ψηφοφορία έληξε με 239 θετικές ψήφους και 58 αρνητικές. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. με εξαίρεση τον Π. Καμμένο που καταψήφισε τον προϋπολογισμό στο σύνολο του.

"Όχι σε όλα" τα άρθρα του προϋπολογισμού ψήφισαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Σακοράφα, Δημαράς, Οικονόμου και Παπαχρήστος από το ΠΑΣΟΚ, Τσούκαλης, Ψαριανός, Κουβέλης και

Ο καιρός στις 23.12.2010

Νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με ομίχλες τις πρωϊνές ώρες και σταδιακή ενίσχυση των νοτίων ανέμων στο Ιόνιο περιμένουμε την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 ως 16 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 10 ως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 ως 20 στη Δυτική Ελλάδα, 15 ως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι και τοπικά ισχυροί νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Ισχυροί και από το απόγευμα σχεδόν θυελλώδεις νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει